Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Σκότωσε προπονητή επειδή δεν έβαλε την κόρη του να παίξει!


Απίστευτη, αλλά δυστυχώς αληθινή ιστορία στο Μεξικό! Πατέρας ενός κοριτσιού 12 ετών πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ προπονητή, επειδή δεν χρησιμοποίησε την κόρη του σε ματς μπάσκετ!

Η απόλυτη φρίκη στο Μεξικό! Πατέρας σκότωσε προπονητή, καθώς ο τελευταίος δεν χρησιμοποίησε τη 12χρονη κόρη του σε αγώνα μπάσκετ για το σχολικό πρωτάθλημα!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πριν το τραγικό συμβάν οι δύο άνδρες είχαν έναν έντονο διάλογο, όπου κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για χειροδικία, με τον θύτη στη συνέχεια να βγάζει ένα πιστόλι και να πυροβολεί εν ψυχρώ το θύμα πέντε φορές, στο κεφάλι και στο στήθος. Ο θάνατος του άτυχου 33χρονου προπονητή ήταν ακαριαίως, όπως διαπίστωσε αργότερα το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο.

Από ‘κει και πέρα, ο πατέρας-δολοφόνος αναζητείται από την μεξικανική αστυνομία, καθώς αμέσως μετά την πράξη του μπήκε σε ταξί και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγο αργότερα, ο οδηγός του ταξί συνελήφθη, ενώ υποστήριξε πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, αφού ο καταζητούμενος κρατούσε το όπλο στα χέρια του.

inner


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου


Στον Πλατύκαμπο Λάρισας συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της μαζικής καθόδου.
Στο γενικό προσκλητήριο που απηύθηναν προ ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη για διενέργεια πανελλήνιου συλλαλητηρίου του κλάδου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ανταποκρίνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στον Πλατύκαμπο.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση είπαν ομόφωνα «ναι» στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών και συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της καθόδου.

Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ν. Λάρισας η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.

Η κάθοδος προς την Αθήνα υπολογίζεται ότι θα είναι μαζική, ενώ προβλέπεται επίσης η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, αλλά -πιθανότατα- και ζώων.

Την ερχόμενη Τρίτη εξάλλου, 10 του μηνός, πραγματοποιείται στη Λάρισα μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο συνδιοργανώνουν οι συνεταιρισμοί αγροτών Ν. Λάρισας, οι νέοι αγρότες, τέσσερις κτηνοτροφικές ομοσπονδίες (χοιροτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, ελευθέρας βοσκής), το ΓΕΩΤΕΕ, ο γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και οι ΤΟΕΒ Πηνειού και Λάρισας.

------------

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Αθήνα οι κρητικοί αγρότες

Ανοίγονται λίστες συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται για να έρθουν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους, τις αγροτικές οργανώσεις, αλλά και τους φορείς της περιοχής, «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό αγώνα για να μην μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναχώρηση θα γίνει στις 17/11/2015 με το πλοίο της ΑΝΕΚ από το λιμάνι της Σούδας και η επιστροφή θα γίνει από το λιμάνι του Πειραιά επίσης με το πλοίο της ΑΝΕΚ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί καμπίνα θα έχει έκπτωση 50%.

Παράλληλα, ανοίγονται λίστες συμμετοχής στην κινητοποίηση, ενώ έχουν οριστεί υπεύθυνοι στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος εποχής για τον τοίχο με τις τσίχλες στο Σιάτλ


Δείτε φωτογραφίες από την ξεχωριστή τουριστική ατραξιόν.

Αν κάποιος σας έλεγε ότι σε έναν τοίχο στο Σιάτλ όποιος περνάει κολλάει την τσίχλα του, ίσως στην αρχή νιώθατε μια αηδία. Οι φωτογραφίες όμως από την ιδιαίτερη τουριστική ατραξιόν είναι εντυπωσιακές. Και τώρα αυτός ο τοίχος του διάσημου Place Market Pike, μετά από 20 χρόνια θα καθαριστεί!

Ο τοίχος είναι χρωματιστός από τις τσίχλες, κάποιες εκ των οποίων σχηματίζουν διάφορα σχήματα και ανέρχονται σε εκατομμύρια. Η παράξενη αυτή συνήθεια ξεκίνησε το 1990, όταν όσοι περίμεναν στην ουρά για το θέατρο κόλλαγαν τις τσίχλες τους στον τοίχο από... βαρεμάρα. Στην αρχή οι υπεύθυνοι του θεάτρου καθάριζαν τον τοίχο, αλλά αυτός γέμιζε ξανά.

Και τώρα αυτός ο τοίχος θα χάσει την περίεργη λάμψη του και θα γίνει όπως όλοι οι τοίχοι στο Σιάτλ. Ο καθαρισμός θα γίνει με μηχανή ατμού, η οποία θα λειτουργεί με μεγάλη πίεση προκειμένου να ξεκολλήσει τις τσίχλες. «Αυτή είναι η πιο περίεργη δουλειά που έχω κάνει ποτέ» λέει στο CNN ο συντηρητής κτιρίων Kelly Foster, που επισημαίνει ότι οι εργασίες θα κοστίσουν πάνω από 3.000 ευρώ.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύγκληση Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων


Θα ασχοληθεί εκτενώς με το νέο Κώδικα πολιτικής Δικονομίας.

«Αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα» αναμένεται να λάβει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συγκαλείται το ερχόμενο Σάββατο.

Η Ολομέλεια, όπως ανακοινώθηκε, θα ασχοληθεί εκτενώς με το νέο Κώδικα πολιτικής Δικονομίας, που τίθεται σε ισχύ την 1-1-2016 και για τον οποίο σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του. Για το θέμα αυτό έχουν προσκληθεί να παραστούν στην Ολομέλεια οι Πρόεδροι των Τριμελών Συμβουλίων Διοίκησης των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας,ώστε να καταγραφούν και να καταδειχθούν τα σοβαρά, εγγενή και ανυπέρβλητα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ.

Η Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει επίσης ενόψει και του επικείμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων όπως διαμορφώνονται μετά την πρόσφατη κατάργηση ευνοικών διατάξεων για τις εισφορές των ασφαλισμένων και θα ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν επίσης και οι αναγκαίες αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πάντα θάφτηκαν στην τοξική λάσπη στη Βραζιλία


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί στην κωμόπολη Μπέντο Ροντρίγκες στη νοτιοανατολική Βραζιλία όταν έσπασε φράγμα, με αποτέλεσμα τα πάντα να καλυφθούν κάτω από τη λάσπη. Τοπικά μέσα μετέδωσαν πως το φράγμα της εταιρεία Samarco συγκρατούσε τοξικά απόβλητα σε έκταση ίση με 10 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ 500 άτομα από τα συνεργεία διάσωσης ψάχνουν στις λάσπες με τη βοήθεια σκυλιών και ειδικών μηχανημάτων, για εγκλωβισμένους και θύματα.





























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι το δυσκολότερο password που υπάρχει;


Οι περισσότεροι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν ένα συνθηματικό προκειμένου να ξεκλειδώνουν μόνο οι ίδιοι την οθόνη της συσκευής και να προστατεύουν τα δεδομένα τους.

Ο άντρας από την Ιαπωνία που θα δείτε στο βίντεο φαίνεται ότι αναδεικνύεται σε... πρωταθλητή, καθώς επέλεξε ίσως τον μεγαλύτερο και πιο πολύπλοκο κωδικό ασφάλειας στην ιστορία του iPhone.

Καταφέρνει μάλιστα να τον πληκτρολογεί με απίθανη ταχύτητα, ακόμη και μέσα στο μετρό ενώ αυτό βρίσκεται εν κινήσει. Ένας συνεπιβάτης του όμως εντυπωσιάστηκε από τις κινηματογραφικές κινήσεις του και τον τράβηξε βίντεο, το οποίο ανέβασε στο Youtube. Από τότε έχει ξεκινήσει ένας άτυπος διαγωνισμός ανάμεσα σε χιλιάδες χρήστες που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις των δαχτύλων του, να βρουν το συνθηματικό και τελικά να λύσουν το γρίφο.

Ένας από τους χρήστες υποστηρίζει ότι βρήκε τη λύση και ότι ο κωδικός αποτελείται από 59 αριθμούς που είναι οι εξής: "197712311199925255 2622115104104 1881041911073923021501231287365."

Το βίντεο έχει γίνει viral, καθώς σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι το έχουν παρακολουθήσει σε λιγότερο από δύο 24ωρα.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αλλάζει στον κανονισμό της βουλής


Για την τροποποίηση διατάξεων του κανονισμού της βουλής μίλησε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης. Όπως είπε ο κ. Βούτσης, με την τροποποίηση του μέρους Β του κανονισμού επιδιώκεται ιδίως μείωση των μετακλητών υπαλλήλων και εξοικονόμηση χώρων εντός του βουλευτηρίου, που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη διεξαγωγή του κοινοβουλευτικού έργου, μέσω της μετεγκατάστασης των πρώην προέδρων της βουλής σε κτίρια εκτός του βουλευτηρίου,

Προβλέπονται δε επιμέρους παρεμβάσεις προς το σκοπό της συμπλήρωσης κενών του κανονισμού και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας κανονισμού της βουλής.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρός που τον θεωρούσαν νεκρό για χρόνια κρύβεται σε δάσος της Τοσκάνης


Η ιστορία ενός άνδρα που εγκατέλειψε τον πολιτισμό πριν 20 χρόνια.

Ο Carlos Sanchez Ortiz de Salazar εγκατέλειψε τον πολιτισμό στην ηλικία των 26 ετών, το 1995. Εξαφανίστηκε σκόπιμα με αποτέλεσμα να βυθίσει στη θλίψη την οικογένειά του που τον αναζητούσε επί χρόνια.

Ο 26χρονος τότε νεαρός γιατρός από τη Σεβίλλη εγκατέλειψε τον πολιτισμό, το 1995 μετά από ερωτικές απογοητεύσεις και ένα διάστημα κατάθλιψης το οποίο είχε περάσει. Τελικά και μετά από 15 χρόνια κηρύχθηκε νεκρός το 2010.

Τώρα δυο κυνηγοί μανιταριών λένε ότι τον συνάντησαν τυχαία στην περιοχή Cala Violina σε ένα σημείο που θυμίζει φυσικό καταφύγιο στην Τοσκάνη. Ο ερημίτης, πρώην ψυχίατρος, ζούσε σε μια σκηνή και είπε στους δύο άνδρες «Είμαι Ισπανός, το όνομά μου είναι Carlos και ζω εδώ τα τελευταία είκοσι χρόνια». Τους έδειξε το διαβατήριο του αλλά τους είπε ότι τώρα θα φύγει καθώς βρήκαν την κρυψώνα του. Οι κυνηγοί μανιταριών επικοινώνησαν με έναν σύλλογο εξαφανισμένων ατόμων στην Ισπανία και κατάφεραν μετά από ένα μήνα να εντοπίσουν τους γονείς του Carlos.

Οι γονείς του αμέσως πέταξαν για Ιταλία για να τον βρουν αλλά η έρευνα τους έπεσε στο κενό καθώς έφυγε και δεν άφησε κανένα ίχνος και πάλι. Η μητέρα του δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς να ξέρουν ότι είναι ζωντανός καθώς φοβήθηκαν πολύ για την υγεία του σε σημείο πλέον που τον θεωρούσαν νεκρό. «Σεβόμαστε την επιθυμία του να είναι ελεύθερος αλλά εμείς θέλουμε να τον αγκαλιάσουμε έστω και για μια στιγμή ξανά. Θέλουμε απλά να ξέρουμε ότι είναι εντάξει.» Η αδελφή του έγραψε στο twitter: «Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε ελπίδα και ανακούφιση στην τραγωδία που ζούμε».

Η οικογένεια τώρα θα συνεχίσει τις έρευνες για να βρει ένα σημάδι ζωής από τον 46χρονο πλέον άνδρα που όπως αποδείχτηκε είχε βρει καταφύγιο στο δάσος όλα αυτά τα χρόνια.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ


Συλλαλητήριο συνδικάτων στις 11:00 στην Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.

«Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων από τη ΓΣΕΒΕΕ


Ποια θεματικά αντικείμενα κατάρτισης αφορούν.

Ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης των περίπου 2.000 ατόμων που παρακολούθησαν τα προγράμματα κατάρτισης που διενεργήθηκαν από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: « ... η προσαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί ένα από τα μέσα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η πιστοποίηση των γνώσεων δημιουργεί συγκριτικά πλεονεκτήματα καθόσον ισχυροποιεί τη θέση μιας επιχείρησής στην αγορά, δείχνει με την κατοχή ενός επίσημου τίτλου τα επαγγελματικά προσόντα που κατέχει ο επαγγελματίας, στους καταναλωτές και πιθανούς πελάτες σας και αποτελεί διαβεβαίωση για την ορθή και ποιοτική υλοποίηση του επαγγελματικού έργο».

Οι φορείς που διενεργούν τις εξετάσεις πιστοποίησης είναι οι: TÜV HELLAS και η TÜV AUSTRIA. Οι εξετάσεις αποτελούνται μόνο από θεωρητικό μέρος και όχι από πρακτική εξέταση.

Ειδικότερα, τα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης για τα οποία ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης προσόντων είναι τα ακόλουθα:

1. Γεωθερμία-ηλιοθερμία-τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

2. Τεχνική κατάρτιση επαγγελματιών κλειθροποιών.

3. Κατάρτιση υπευθύνων σχολικών κυλικείων

4. Διαχείριση ψυκτικών ουσιών θερμοκηπίου.

5. Τεχνική κατάρτιση τεχνιτών υαλοπινάκων.

6. Σύγχρονες τεχνικές & ειδικές επεξεργασίες καθαρισμού ταπήτων και ταπετσαριών.

7. Νέες τεχνικές δομικών έργων αλουμινίου - σιδήρου.

Από τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατάρτισης - πιστοποίησης μόνο οι ψυκτικοί πρόκειται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης που οργανώνονται από τις περιφέρειες.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο έχει προβλεφθεί στα 150 ευρώ, θα καταβληθεί από τον υποψήφιο συμμετέχοντα σε εξετάσεις πιστοποίησης κατά την αίτησή του στον φορέα πιστοποίησης και θα του καταβάλλεται τελικά από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ εφόσον και όταν προσκομίσει το αντίγραφο του παραβόλου πιστοποίησης και αποδεικτικό στοιχείο συμμετοχής στις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ www.imegsevee.gr ή τις κατά τόπους δομές του φορέα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και εθνικών πόρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φασίστες δολοφόνησαν τον Πάμπλο Νερούδα;


Ακόμα ένας ποιητής μεγέθους, ο Πάμπλο Νερούδα, φαίνεται πως δολοφονήθηκε από τον φασισμό. Νέα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Χιλή δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο. Τουναντίον.

«Είναι ξεκάθαρα δυνατό και εξαιρετικά πιθανό» πως ο θάνατος του Νερούδα οφειλόταν σε έξωθεν παρεμβάσεις, παραδέχεται τώρα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση σχετικού εγγράφου από την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς».



Το ντοκουμέντο υπογράφεται από ειδικούς, οι οποίοι ωστόσο δεν κατέληξαν επίσημα σε συμπέρασμα, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν.

Ομως... όσο κι αν εκείνοι δεν κατέληξαν ή και απέφυγαν να καταλήξουν, το γεγονός είναι ότι στα κατάλοιπα του ποιητή εντοπίστηκε χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ένα βακτήριο που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Και αυτό που ψάχνουν τώρα οι ειδικοί είναι: δικαιολογείται αυτή η παρουσία από το περιβάλλον στο οποίο ζούσε ο Νερούδα, ή επαληθεύεται εκείνο που καταγγέλλει ο οδηγός του, ότι δηλαδή του έκαναν μια ένεση η οποία δεν ήταν στο πλαίσιο της θεραπείας του και μετά από 6.30 ώρες πέθανε;

Οι συνθήκες του θανάτου του νομπελίστα είχαν φανεί εξαρχής ύποπτες. Λίγες μέρες μετά την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας στη Χιλή (11 Σεπτεμβρίου 1973) και ενώ ο Νερούδα και η σύζυγός του Ματίλντε Ουρούτια είχαν αποφασίσει να μεταβούν στο εξωτερικό, κάτι που θα γινόταν στις 24 Σεπτεμβρίου, εκείνος εισάγεται στο νοσοκομείο. Πάσχει από καρκίνο του προστάτη, που έχει κάνει μεταστάσεις. Δεν βρίσκεται, ωστόσο, ένα βήμα πριν από τον θάνατο.

Τουναντίον, ο γιατρός του, του έχει δώσει πέντε χρόνια ζωής ακόμη.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο οδηγός του, που είναι στο προσκέφαλο του ποιητή, αντιλαμβάνεται πως ετοιμάζονται να του κάνουν μια ένεση στο στομάχι, για την οποία ουδείς μοιάζει να έχει ιδέα. Παρότι διαμαρτύρεται και ο ίδιος με τον ασθενή, η ένεση γίνεται. Εξίμισι ώρες μετά ο Νερούδα είναι νεκρός.

Επίσημη αιτία θανάτου, «καρκινική καχεξία». Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε κλίμα βαρύτατου πένθους, αλλά και ζόφου και τρομοκρατίας, γίνεται η κηδεία.

Κίνδυνος για τους δικτάτορες

Μετά την πτώση της δικτατορίας Πινοσέτ, το ΚΚ Χιλής, μέλος του οποίου ήταν ο Νερούδα, και ο οδηγός του, επιμένουν πως δολοφονήθηκε.

Το στρατιωτικό-φασιστικό καθεστώς δεν θα τον άφηνε να μεταβεί στο εξωτερικό, από όπου, με το κύρος και την ηρωική τόλμη του, θα αποτελούσε κίνδυνο για τους δικτάτορες.

Οι καταγγελίες θάβονται, έως πριν από λίγα χρόνια, οπότε επιτυγχάνεται η εκταφή. Η πρώτη έρευνα, ωστόσο, αποβαίνει άκαρπη: όντως, στον σκελετό υπάρχουν σημάδια που φανερώνουν μεταστατικό καρκίνο.

Οι άνθρωποι που τον αγάπησαν επιμένουν να συνεχιστούν οι έρευνες. Τονίζουν πως έπασχε μεν από μεταστατικό καρκίνο, όμως η κατάστασή του δεν δικαιολογεί το ότι έσβησε ξαφνικά και τόσο γρήγορα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και φτάνουμε στο έγγραφο του περασμένου Μαρτίου. Οι ειδικοί επιστήμονες θεωρούν εξαιρετικά πιθανό να δηλητηριάστηκε και η παρουσία του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου επιτείνει τις υποψίες ότι το βακτήριο μπορεί να μπήκε στον οργανισμό του με την ένεση.

Ο Πάμπλο Νερούδα, η φωνή της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, δολοφονήθηκε όπως όλα δείχνουν. Η ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται με ενδιαφέρον και αγωνία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπαίθρια μπουζουξίδικα και ροκ μπαρ "τρελαίνουν" τους κάτοικους του κέντρου


Την παρέμβαση των αρχών για το πρόβλημα της ηχορύπανσης ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Στον εισαγγελέα κατέφυγαν κάτοικοι του κέντρου του Ηρακλείου ζητώντας παρέμβαση για την ηχορύπανση που δημιουργείται από νυχτερινά καταστήματα.

Όπως αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία κάτοικοι των οδών Μιλάτου, Κοραή και Σαρανταπόρου το τελευταίο διάστημα έχει επικρατήσει η μόδα των... υπαίθριων εκδηλώσεων στους πεζόδρομους του κέντρου συνοδεία εκκωφαντικής μουσικής που μετατρέπει την περιοχή σε ένα... υπαίρθιο μπουζουξίδικο ή μια... ροκ συναυλία.

Η κατάσταση όπως τονίζεται στην καταγγελία έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους της περιοχής που ζητούν την παρέμβαση των αρχών για την επίλυση του προβλήματος


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε η γη και κατάπιε αυτοκίνητα στο Μισισίπι


Τουλάχιστον δέκα οχήματα βυθίστηκαν στη λάσπη - Δείτε βίντεο.

Τα αίτια της τάφρου, σε μέγεθος μεγαλύτερου από γήπεδο ποδοσφαίρου, που άνοιξε ξαφνικά σε πάρκινγκ εστιατορίου στην περιοχή Meridian του Μισισίπι στις ΗΠΑ, «καταπίνοντας» περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα, αναζητούν οι αρχές.

Το υπαίθριο πάρκινγκ άνοιξε στα δύο το βράδυ του Σαββάτου, τρομοκρατώντας το πλήθος που έτρωγε στο παρακείμενο- γεμάτο- εστιατόριο.

«Ένας από τους υπαλλήλους έτρεξε στο παράθυρο και φώναξε ‘σεισμός’», περιέγραψε ένας από τους θαμώνες του εστιατορίου, «όλοι πανικοβλήθηκαν».

Η τάφρος έχει βάθος 4,5 μέτρων.

«Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά και πολύ γρήγορα. Ξαφνικά όλοι άφησαν κάτω τα πιρούνια τους και έτρεξαν έξω όσο πιο γρήγορα μπορούσαν», συνέχισε ο θαμώνας.

Υπάρχουν αναφορές πως το βαθύ «χαντάκι» οφείλεται στην κατάρρευση υπόγειου αγωγού αποχέτευσης αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Δεν τραυματίστηκε πάντως κανείς.

 







Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Χαμόγελο του Παιδιού την ημέρα που το οραματίστηκε ο 10χρονος Ανδρέας


Ο Ανδρέας λίγες εβδομάδες μετά έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Ήταν Δεκέμβριος του 1995, όταν χιλιάδες τηλεθεατές από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα».

Μία εκπομπή πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, με πρωταγωνιστή ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ένα παιδί που τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του άνιση μάχη με τη ζωή, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Δίπλα του η οικογένεια του και καλεσμένοι της εκπομπής οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες.

Ο Ανδρέας δε βρισκότανε στο studio της εκπομπής, για να μιλήσει για το δικό του πρόβλημα, όπως όλοι περίμεναν. Δε μίλησε για το πόσο πόναγε, για το πόσο προσπαθούσε. Βρισκότανε εκεί, για να παρουσιάσει το ημερολόγιο του, την επιθυμία του, το όραμά του.

Με μια χαρακτηριστική κίνηση ζωγράφισε ένα χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα.




Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτές οι σκέψεις θα γίνουν ο σκοπός της ύπαρξής του....

«Όλοι ξέρουμε συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια και δεν έχουν φαί και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά αλβανάκια άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».



Ο Ανδρέας λίγες εβδομάδες μετά από την εκπομπή έχασε τη μάχη με τη ζωή.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι. Το ημερολόγιο του είναι η κληρονομιά του...



Είκοσι χρόνια από την ημέρα που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε το ημερολόγιο του με όραμα: το Χαμόγελο κάθε Παιδιού, ο πατέρας του, Κώστας Γιαννόπουλος έγραψς: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν το όραμα του 10χρονου γιου μου! Η περιπέτεια υγείας του Ανδρέα μου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1995. Ο Ανδρέας ήταν ένα πραγματικά ξεχωριστό παιδί, το οποίο στη δύσκολη πορεία που ακολούθησε, είχε σαν μέλημά του όλα τα παιδιά να έχουν όλα όσα ο ίδιος είχε απλόχερα από την οικογένειά του: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό! Κάτι που εξέφρασε στο ημερολόγιό του πριν φύγει από τη ζωή. Ο Ανδρέας έδωσε την «εντολή» και μέχρι σήμερα, και μέχρι το τέλος, θα την ακολουθώ ευλαβικά προσπαθώντας να την υλοποιήσω. Μαζί με μένα και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: Το Χαμόγελο κάθε παιδιού!”

Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκλεισε 20 χρόνια δράσης (9/11/1995 – 9/11/2015) στηρίζοντας περισσότερα από 1.000.000 παιδιά και τις οικογένειές τους από την έναρξη της δράσης του έως και τις 30/6/2015.

Αποστολή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η υλοποίηση αποτελεσματικών και άμεσων δράσεων με στόχο την Προστασία, την Υγεία και την καλή Διαβίωση των παιδιών ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα, πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και δωρεάν.
Βάσει των στατιστικών στοιχείων (αφορούν στην έναρξη κάθε δράσης έως και τις 30/06/2015):

-Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 2.890.390 τηλεφωνικές κλήσεις και διαχειρίστηκε σοβαρά θέματα που αφορούσαν 553.474 παιδιά.

-Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 6.014 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 14.287 παιδιά.

-Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 37.623 τηλεφωνικές κλήσεις.

-Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» διαχειρίστηκε 977 περιπτώσεις αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών.

-Αντιμετώπισε 1.340 περιστατικά επιτόπιας παρέμβασης που αφορούσαν 1.846 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.

-Δέχτηκε 1.466 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο από Εισαγγελικές αρχές (περισσότερα από 750 παιδιά έχουν μεγαλώσει στα Σπίτια του οργανισμού, 299 παιδιά μεγαλώνουν σήμερα στα Σπίτια μας αλλά 1.502 παιδιά δεν έχουν φιλοξενηθεί λόγω έλλειψης χώρου).

-Στα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στην Ηλεία, στο Αγρίνιο και στον Μύτικα μένουν σήμερα 49 παιδιά.

-Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης δέχτηκαν 22.682 παιδιά και γονείς.

-Υποστηρίχτηκαν 5.259 παιδιά με προβλήματα υγείας.

- Στήριξε πανελλαδικά 57.293 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης.

-Πραγματοποίησε διακομιδές 11.383 νεογνών και παιδιών.

-Με τις 3 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα, Κινητή Οφθαλμολογική/Ακουολογική Μονάδα εξέτασε 72.312 παιδιά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

-42.973 παιδιά υποστηρίχθηκαν σε 6 νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

-Πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 246.110 παιδιά πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγων Εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

-61.556 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά στον παιδότοπο του οργανισμού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα μουσεία


Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχει η ΠΕΥΦΑ.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 12/11 η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

«Ως εκ τούτου τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί εκείνη την ημέρα», καταλήγει η ανακοίνωση η ΠΕΥΦΑ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 41χρονου ψαρά στην Κωπαΐδα


Αγνοείται από το Σάββατο.

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζουν τις έρευνες στην Κωπαΐδα πυροσβέστες και αστυνομικοί, προκειμένου να εντοπίσουν έναν 41χρονο ερασιτέχνη ψαρά, πατέρα πέντε παιδιών, από τον Ασπρόπυργο, ο οποίος αγνοείται.

Ο αγνοούμενος με 44χρονο συγγενή του πήγε για ψάρεμα στα κανάλια της Κωπαΐδας κοντά στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας. Όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, εκεί πήγαιναν διαρκώς οι δυο τους τα τελευταία 10 χρόνια και ήξεραν καλά την περιοχή.

Από τον Ασπρόπυργο έφυγαν την περασμένη Πέμπτη και είχαν προγραμματίσει να μείνουν στο συγκεκριμένο σημείο 3-4 μέρες έχοντας μαζί τους αρκετά εφόδια. Οι δύο άνδρες κατασκήνωσαν πολύ κοντά σε αρδευτικό κανάλι, του οποίου το βάθος σε εκείνο το σημείο ξεπερνά τα 2,5 μέτρα.

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο 44χρονος, όταν ξύπνησε το Σάββατο το πρωί, διαπίστωσε ότι ο 41χρονος ήταν άφαντος. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και την πυροσβεστική και μάλιστα στην περιοχή μετακινήθηκαν δυνάμεις από την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας και την 7η ΕΜΑΚ της Λαμίας αλλά και δύτες – και άρχισαν τις αναζητήσεις, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν εντοπίσει κάτι. Πάντως οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναδάσωση στο Σέιχ Σου την Κυριακή 15 Νοεμβρίου


Στις 10:00 στη δασική θέση «Λυόμενο».

Αναδάσωση την ερχόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο Σέιχ Σου διοργανώνουν η Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί στη δασική θέση «Λυόμενο», θα συναντηθούν ομάδες πολιτών, συλλόγων, σχολείων κ.ά. και υπό τις οδηγίες υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας θα φυτεύουν δενδρύλλια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την επιστροφή αρχαιοτήτων από έδαφος κράτους της ΕΕ


Θα προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία στις διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε από σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού το σχέδιο νόμου που θα προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία στις διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στις 14:00 και ο Αριστείδης Μπαλτάς «καλεί τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς να συμμετάσχουν με την κατάθεση ουσιαστικών απόψεων και προτάσεων που θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων», αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο εξωτερικό δέκα τραυματίες από την πυρκαγιά στο κλαμπ του Βουκουρεστίου


Τραυματίες θα μεταφερθούν στη Βρετανία και στη Νορβηγία.

Δέκα από τους τραυματίες της πυρκαγιάς στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Colectiv» του Βουκουρεστίου θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία του εξωτερικού με αεροσκάφος C17 του NATO, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, Ραέντ Αραφάτ.

Συνολικά 12 τραυματίες επρόκειτο να μεταφερθούν στο εξωτερικό. «Η κατάσταση της υγείας των δύο επιδεινώθηκε και θα παραμείνουν στη χώρα δήλωσε» ο κ. Αραφάτ στο τηλεοπτικό σταθμό
Realitatea TV.

Τους τραυματίες, οι οποίοι θα μεταφερθούν στη Βρετανία και στη Νορβηγία θα συνοδεύσουν μέλη της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης (SMURD) και ιατρικό προσωπικό από την Τάργκου Μούρες και την Κλουζ, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα 21 τραυματίες μεταφέρθηκαν για ειδική θεραπεία στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στο Ισραήλ και στη Γερμανία.

Η Ρουμανία ζήτησε, έξι μέρες μετά την τραγωδία, τη βοήθεια της ΕΕ για τη ανεύρεση νοσοκομείων στα οποία μπορούν να νοσηλευτούν 80 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο νυχτερινό κέντρο "Colectiv" στις 30 Οκτωβρίου.

Σε αντίθεση με τα 27 θύματα που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της πυρκαγιάς από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν πολλαπλές βλάβες οργάνων, λόγω εσωτερικών εγκαυμάτων και της εισπνοής τοξικών καπνών, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Μεταξύ των θυμάτων που πέθαναν το Σαββατοκύριακο ήταν δύο φοιτητές, ένας Ιταλός και ένας Τούρκος. Ο Ιταλός φοιτητής είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία και ο Τούρκος φοιτητής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Φλορεάσκα του Βουκουρεστίου.

Η ρουμανική κυβέρνηση σε έκτακτη συνεδρίασή της θα εγκρίνει σήμερα έκτακτη οικονομική βοήθεια για τις οικογένειες των ανθρώπων που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Στις οικογένειες των τραυματιών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του εξωτερικού θα χορηγηθεί το ποσό των 7.500 ευρώ μηνιαίως και στις οικογένειες των τραυματιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ρουμανίας θα δοθεί οικονομική βοήθεια 6.000 λέι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στα Ιωάννινα


Δελτίο Τύπου 09.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2585

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Ηπείρου 2014 - 2020, στην πόλη των Ιωαννίνων, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ελλάδας για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, οι οποίες προβλέπονται από τους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Ευγενία Παπανικολάου, Προϊστάμενη ΕΥΔ, η κ. Μαρία Σκανδάλη, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ. και ο κ. Χρήστος Θέμος, πρόεδρος ΕΕΠΑΑ.

Τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τη μη διάκριση λόγω αναπηρίας και την προσβασιμότητα ως βασικό εργαλείο για την αναστροφή της εικόνας παρουσίασε η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, εμπειρογνώμονας Προσβασιμότητας & συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ.

Η κ. Ανθούλα Κολοβού, Στέλεχος ΕΥΔ, παρουσίασε τις προβλέψεις για την αναπηρία (μη διάκριση/προσβασιμότητα) στο Ε.Π., στην Εξειδίκευση Εφαρμογής του Ε.Π., στις Περιφερειακές Στρατηγικές και στην Στρατηγική Επικοινωνίας. Επίσης για την εκπλήρωση των απαιτήσεων για την οριζόντια ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στο Ε.Π. μίλησε η κ. Αφροδίτη Γκόσιου, Στέλεχος Ε.Υ.Δ.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δικαιούχων, των στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και της ΕΥΔ.

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι αλλάζει στο Facebook


Σε αλλαγές προχωράνε οι υπεύθυνοι του Facebook, και συγκεκριμένα, θα καταργήσει την επιλογή του "Ίσως" για την παρουσία σε ένα event. Στόχος του Facebook είναι να κάνει περισσότερο ξεκάθαρο για τους διοργανωτές ενός event το πόσοι θα παρευρεθούν.

Όπως αναφέρει το epcmag.gr, με την κατάργηση του "'Ίσως", οι φίλοι στο Facebook θα μπορούν να δουν ποιους ενδιαφέρει ή όχι ένα event. Σημειώνεται ότι η αλλαγή στα Facebook Event έχει αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη για όλους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΓΔΕ: Επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών


Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν έχει αλλάξει σε κανένα σημείο, αντίθετα επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν η ερμηνεία που δόθηκε από μέσα ενημέρωσης στην παράταση της προθεσμίας λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές από 31-12-2015 στις 31-12-2016, ότι με αυτή παγώνει για ένα χρόνο η χρήση καρτών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Την απόφαση για τη παράταση λειτουργίας υπέγραψε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιάννης Μπάκας.

"Η παράταση λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας χορηγήθηκε για να γίνει παρακολούθηση και της σταδιακής αποτελεσματικής εφαρμογής όλων των φάσεων του ολοκληρωμένου σχεδίου ηλεκτρονικών πληρωμών από την ίδια Ομάδα Εργασίας», σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας:

«Σημειώνεται ότι η υποβολή του προβλεπόμενου κοστολογημένου σχεδίου υλοποίησης των παραπάνω παραδόθηκε ήδη νωρίτερα από την καθορισθείσα προθεσμία».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδότηση ως 60.000 ευρώ σε ανέργους για τη δική τους επιχείρηση - Οι δικαιούχοι


Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης ενώ στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία - φάρμακα, υλικά - κατασκευές.

Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 ή ενώσεις αυτών, τα οποία:

- είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή

- ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεν είναι έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Σε περίπτωση σύστασης εταιρικού σχήματος πρέπει όλοι οι εταίροι να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.

Εισοδηματικά κριτήρια και για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων θα τεθούν στην πρόσκληση του προγράμματος.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...