Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της μαζικής καθόδου.
Στο γενικό προσκλητήριο που απηύθηναν προ ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη για διενέργεια πανελλήνιου συλλαλητηρίου του κλάδου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ανταποκρίνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στον Πλατύκαμπο.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση είπαν ομόφωνα «ναι» στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών και συζήτησαν τις οργανωτικές λεπτομέρειες της καθόδου.

Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ν. Λάρισας η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.

Η κάθοδος προς την Αθήνα υπολογίζεται ότι θα είναι μαζική, ενώ προβλέπεται επίσης η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, αλλά -πιθανότατα- και ζώων.

Την ερχόμενη Τρίτη εξάλλου, 10 του μηνός, πραγματοποιείται στη Λάρισα μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο συνδιοργανώνουν οι συνεταιρισμοί αγροτών Ν. Λάρισας, οι νέοι αγρότες, τέσσερις κτηνοτροφικές ομοσπονδίες (χοιροτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, ελευθέρας βοσκής), το ΓΕΩΤΕΕ, ο γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και οι ΤΟΕΒ Πηνειού και Λάρισας.

------------

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Αθήνα οι κρητικοί αγρότες

Ανοίγονται λίστες συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται για να έρθουν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους, τις αγροτικές οργανώσεις, αλλά και τους φορείς της περιοχής, «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό αγώνα για να μην μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναχώρηση θα γίνει στις 17/11/2015 με το πλοίο της ΑΝΕΚ από το λιμάνι της Σούδας και η επιστροφή θα γίνει από το λιμάνι του Πειραιά επίσης με το πλοίο της ΑΝΕΚ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί καμπίνα θα έχει έκπτωση 50%.

Παράλληλα, ανοίγονται λίστες συμμετοχής στην κινητοποίηση, ενώ έχουν οριστεί υπεύθυνοι στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.