Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε αρχίατρος ιδιωτικής κλινικής στο Μιλάνο


Κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες 4 ασθενών.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε από το κακουργιοδικείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας ο Πιερ Πάολο Μπρέγκα Μασόνε, πρώην αρχίατρος της ιδιωτικής κλινικής Σάντα Ρίτα του Μιλάνου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία τεσσάρων ασθενών και την πρόκληση μόνιμης σωματικής βλάβης σε άλλους σαράντα πέντε.

Ο 50χρονος πρώην αρχίατρος -χειρουργός πνευμονολόγος- δεν δίστασε να υποβάλει σε μη αναγκαίες επεμβάσεις ασθενείς με ιδιαίτερα βεβαρημένη κατάσταση υγείας, προκειμένου να εξασφαλίζει την προβλεπόμενη χρηματική κάλυψη από το ιταλικό εθνικό σύστημα υγείας, σύμφωνα με την ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλέσει, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση αυτή, την Σάντα Ρίτα «κλινική του τρόμου».

Ο Μπρέγκα Μασόνε τα επόμενα τρία χρόνια θα παραμείνει σε καθεστώς απομόνωσης.

Δυο πρώην βοηθοί του Ιταλού χειρουργού καταδικάσθηκαν σε τριάντα και είκοσι έξι χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα.

Στους τρεις γιατρούς επιβλήθηκε επίσης με την ίδια απόφαση να καταβάλουν 100.000 ευρώ ως μια πρώτη δόση της αποζημίωσης προς τις οικογένειες των τεσσάρων ασθενών που απεβίωσαν. Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης πρόκειται να καθοριστεί αργότερα από την ιταλική δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς κατά την αγόρευσή τους πριν από λίγες ημέρες είχαν τονίσει ότι «με την δράση του ο Μπρέγκα Μασόνε απέδειξε ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει αίσθημα ελέους».



Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό στη Φλόριντα


Ένα παιδί νεκρό από «εισβολή» αυτοκινήτου.

Ένα παιδί σκοτώθηκε και τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε έναν παιδικό σταθμό κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άλλο όχημα τύπου SUV ανάγκασε το αυτοκίνητο να «εισβάλλει» στον παιδικό σταθμό. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το SUV διέφυγε. Αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Αποκαλύφθηκε» παίκτης στο NCAA


Ανοικτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις μίλησε ο Ντέρικ Γκόρντον.

Η αποκάλυψη του Τζέισον Κόλινς, παίκτη του ΝΒΑ, πως είναι ομοφυλόφιλος άνοιξε το δρόμο και για άλλους στο χώρο. Ο Ντέρικ Γκόρντον έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης στο NCAA που μίλησε ανοικτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.



«Δεν ήθελα πια να κρύβομαι ή να λέω ψέματα. Περίμενα να δω εδώ και μήνες μήπως θα το παραδεχόταν κάποιος παίκτης από το κολεγιακό πρωτάθλημα και μετά σκέφτηκα ‘γιατί όχι εγώ;’», δήλωσε ο 22χρονος του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, που την περασμένη σεζόν είχε 9,4 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται τα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά των Ρομά στην Ευρώπη


Τι αναφέρει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όλο και πιο συχνή γίνεται η άσκηση ρατσιστικής βίας κατά των Ρομά στην ανατολική και στη δυτική Ευρώπη, επισημαίνεται σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και στην οποία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα έρευνας σε Τσεχία, Γαλλία και Ελλάδα.

«Η βία, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός των Ρομά και των κοινοτήτων τους από την αστυνομία και από ιδιώτες ή ακροδεξιές ομάδες, έχουν ευρέως διαδοθεί» αναφέρει η έκθεση. Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την ΕΕ ότι δεν προστατεύει τους Ρομά από τη ρατσιστική βία, ενώ παρατηρεί ότι τα ευρωπαϊκά κράτη σε ορισμένες περιπτώσεις τροφοδοτούν τις διακρίσεις, τον εκφοβισμό και τη βία κατά των Ρομά.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες διωγμούς Ρομά από τα σπίτια τους κάθε χρόνο, καθώς και τον παράλληλο εξαναγκασμό τους να ζουν σε καταυλισμούς, συχνά χωρίς θέρμανση και καθαρό νερό.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι Ρομά είναι «θύματα βίας υποκινούμενης από ρατσισμό» υφίστανται διακρίσεις και συχνά δεν τους επιτρέπεται πρόσβαση σε αξιοπρεπή περίθαλψη, παιδεία και εργασία, ενώ οι κυβερνήσεις δεν εργάζονται με ζήλο για τον περιορισμό του φαινομένου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας στην Ελλάδα

Όσον αφορά την Ελλάδα, επισημαίνεται ότι φιλοξενεί περίπου 250.000 με 350.000 Ρομά, οι οποίοι ζουν σε καταυλισμούς και συχνά είναι θύματα επιδρομών και αυθαίρετων κρατήσεων από την αστυνομία.

Τους πρώτους εννιά μήνες του 2013, η Ελληνική Αστυνομία εισέβαλε σε 1.131 καταυλισμούς Ρομά, σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από 52.000 Ρομά ελέγχθηκαν (πολλοί επανειλημμένα) και περίπου 19.000 οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα. Από αυτούς περίπου 1.300 συνελήφθησαν, κάποιοι εκ των οποίων για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η έκθεση σχολιάζει ότι η αναλογία των ελέγχων προς τον αριθμό των Ρομά που ζουν στην Ελλάδα δίνει μια ένδειξη της κλίμακας στην οποία πραγματοποιούνται αστυνομικές επιδρομές και έλεγχοι με χαρακτήρα διακρίσεων.

Μεταξύ άλλων περιστατικών, η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση των Ρομά στην Ελλάδα αναφέρεται και
στην πρόσφατη ιστορία της μικρής Μαρίας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Τον Οκτώβριο του 2013, η μεταχείριση των Ρομά της Ελλάδας έγινε πρωτοσέλιδο μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού Ρομά στα Φάρσαλα για απαγωγή, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής στον καταυλισμό τους, η οποία οδήγησε σε υποψίες για την ταυτότητα του παιδιού που ζούσε μαζί τους, καθώς -σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας- είχε "λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά [εκείνων]... που φέρονται ως γονείς του". Αργότερα, τεστ DNA έδειξε ότι η Μαρία ήταν η βιολογική κόρη μιας οικογένειας Ρομά που ζούσε στη Βουλγαρία. Η κάλυψη της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης υπέθετε σε μεγάλο βαθμό ότι το ζευγάρι είχε απαγάγει το "ξανθό αγγελούδι" και έχασαν το ενδιαφέρον τους μόλις η Μαρία διαπιστώθηκε ότι ήταν και η ίδια Ρομά, αποκαλύπτοντας έτσι τον βαθμό εχθρότητας και στιγματισμού που αντιμετωπίζει μια ήδη περιθωριοποιημένη κοινότητα» αναφέρεται στην έκθεση.



Διαβάστε περισσότερα...

Από μωρό… ενήλικας σε 30’’


Φανταστείτε να μπορείτε να δείτε πως θα μοιάζει το μωρό σας, στο μέλλον, μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Φαίνεται απίστευτο, αλλά ερευνητές του Πανεπιστημίου στην Ουάσιγκτον ισχυρίζονται πως έχουν κατασκευάσει ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να «δουν» πως θα μοιάζει ένα μωρό όσο μεγαλώνει, κάθε δεκαετία.

Η ομάδα των ερευνητών του Πανεπιστημίου κατασκεύασαν ένα αυτόματο πρόγραμμα που «βλέπει» την ηλικιακή ωρίμανση σε φωτογραφίες που δείχνουν ακόμα και διάφορες εκφράσεις, πόζες ακόμα και διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Το «automatic age-progression» πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει και σε έναν απλό υπολογιστή και σε 30 δευτερόλεπτα βγάζει το αποτέλεσμα.

Λειτουργεί με το να συγκρίνει ηλικιακά δεδομένα από χιλιάδες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο με τη φωτογραφία ενός τρίχρονου παιδιού, και επεξεργάζοντας το πώς μπορεί να μοιάζει το παιδί αυτό μεγαλώνοντας.



Τέλος, ένας αλγόριθμος μελετάει τις επιλογές μεταξύ του μέσου όρου από κάθε κατηγορία και υπολογίζει τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου και της εμφάνισης κατά τη γήρανση.

Τότε οι αλλαγές εφαρμόζονται στη φωτογραφία του παιδιού και «προβλέπουν» πως θα μοιάζει κάθε δεκαετία μέχρι και την ηλικία των 80 ετών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ ο ανθυπαστυνόμος που έκανε πάρτι στο Μεταγωγών


Συζητείται η απόταξή του.

Στο ΣτΕ θα συζητηθεί σήμερα η αίτηση του ανθυπαστυνόμου της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί η απόταξή του, που του είχε επιβληθεί επειδή έκανε πάρτι με αλλοδαπές κρατούμενες και αλκοόλ στο Μεταγωγών.

Μετά το πάρτι ο ανθυπαστυνόμος ήρθε σε σαρκική επαφή με δύο από τις κρατούμενες, κάποιες εκ των οποίων κατάφεραν να αποδράσουν και κάποιες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να αποδράσουν.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ στην ομόφωνη απόφαση της απόταξης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ανθυπαστυνόμος μαζί με τους τρεις συναδέλφους του «είχαν μεταβάλει το χώρο σε αίθουσα κακόφημου μπαρ». Ο ίδιος απολογούμενος αποδέχθηκε την ευθύνη του, όχι όμως στον υπέρτατο βαθμό που του αποδόθηκε, ενώ υποστήριξε ότι «δεν στοιχειωθετείται η διαφθορά χαρακτήρα» που του καταλογίζεται «ελλείψει αποδείξεως της σαρκικής επαφής».



Διαβάστε περισσότερα...

Συνέδριο για το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» στις Βρυξέλλες


Την έναρξη των εργασιών του χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Συνέδριο, το οποίο εξέτασε την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στις Βρυξέλλες. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» έχει την φιλοδοξία να προσφέρει σε όλους τους νέους ηλικίας έως 24 ετών -εντός 4 μηνών από το πέρας των σπουδών ή την απώλεια της εργασίας -μία πρόταση απασχόλησης, κατάρτισης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο Συνέδριο εξετάστηκε η πρόοδος εφαρμογής του προγράμματος και τα πρώτα βήματα υπήρξαν απολύτως ενθαρρυντικά. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών και των αρμοδίων οργανισμών εφαρμογής του, τόνισαν την ανάγκη των διαρθρωτικών παρεμβάσεων που θα δημιουργήσουν γέφυρες για την ομαλή ενσωμάτωση των νέων στον ενεργό επαγγελματικό βίο.

Επίσης, επισημάνθηκε ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων καθώς και η ενεργός συμμετοχή των εκπροσώπων της νεολαίας στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση των εθνικών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας ότι η απασχόληση των νέων συνιστά κεντρική προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον τρόπο παρακολούθησης του προγράμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με το πέρας των εργασιών, ο κ. Κεγκέρογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εργασιών του σημερινού συνεδρίου. Υπήρξε μία χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για τον τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» αποδίδει καρπούς. Η ανεργία των νέων συνιστά το μεγαλύτερο πρόβλημα… Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλα τα μέσα και να ενεργοποιήσουμε άμεσες δράσεις αλλά και τα μέτρα της μακροοικονομικής πολιτικής με σκοπό να ενθαρρύνουμε την αναπτυξιακή διαδικασία και τη δημιουργία θέσεων σταθερής απασχόλησης για τους νέους».



Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές


Αποφασίστηκε η έναρξη πιλοτικού προγράμματος στον Κορυδαλλό.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές της xώρας και την αναβάθμιση των παρερχομένων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, με τη συμμετοχή της προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένης Κρεμαστινού και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας και της γενικής διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση έναρξη της υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων φυματίωσης των κρατουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με το αντιφυματικό ιατρείο του νοσοκομείου «Σωτηρία» και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ εξετάζεται η άμεση διάθεση, από το υπουργείο Υγείας, ενός παθολόγου και ενός ψυχιάτρου για τις ανάγκες των φυλακών Κορυδαλλού.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, θάλαμος αποσυμπίεσης για ανθεκτική φυματίωση, σε νέα πτέρυγα που ήδη κατασκευάστηκε.

Ακόμη, θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των φυλακών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ενώ θα αναβιώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη στο ΕΣΥ του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού.



Διαβάστε περισσότερα...

«Άρωμα» από το μουσείο Μπενάκη στην Αυστραλία


Εκθέματα από την αρχαιότητα στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης.

Διακόσια εκθέματα από τις μόνιμες συλλογές του στέλνει το Μουσείο Μπενάκη στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης σε «μια κίνηση εξωστρέφειας προς τον Ελληνισμό της Αυστραλίας», όπως τονίζει ο διευθυντής του μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς.

«Φέτος το μουσείο ετοιμάζει μια άλλη κίνηση εξωστρέφειας προς τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, δίνοντας υπό την μορφή μακροχρόνιου δανεισμού 200 εκθέματα από τις μόνιμες συλλογές στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης. Διάθεση του μουσείου να έρθει σε επαφή με τον Ελληνισμό και τους ξένους σε όλο τον κόσμο βρίσκει στην περίπτωση αυτής της συνεργασίας με το Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης την πιο ιδανική της έκφραση, επειδή η Αυστραλία είναι ένας κόσμος ολόκληρος και γιατί στη Μελβούρνη ο Ελληνισμός ανθίζει πραγματικά» λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδσ «Νέος Κόσμος».

«Πρόκειται για μια μόνιμη έκθεση 10ετούς διάρκειας, η οποία αποτελεί μικρογραφία του μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα, δηλαδή την Ελλάδα στον χρόνο. Τα εκθέματα που παραχωρούμε στη Μελβούρνη καλύπτουν την αρχαιότητα, την Βυζαντινή και μεταβυζαντινή εποχή, την περίοδο της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, και τον νεότερο Ελληνισμό μετά τον αγώνα για Ανεξαρτησία του 1821 ως τον Οθωνα. Παράλληλα, όμως, κάθε χρόνο θα πηγαίνει στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης μια μεγάλη περιοδική έκθεση σαν αυτές που διοργανώνει συνεχώς το μουσείο Μπενάκη στο εξωτερικό. Δηλαδή, πρόκειται για δυο σημαντικά προγράμματα - το πρώτο είναι η μόνιμη συλλογή μακροχρόνιου δανεισμού και το δεύτερο είναι οι προσωρινές εκθέσεις που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τώρα θα παρουσιάζονται κάθε χρόνο και στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης» προσθέτει.

Ο κ. Δεληβορριάς εξηγεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία με την Αυστραλία και υπογραμμίζει: «Στο παρελθόν ως μουσείο είχαμε πάντα πολύ στενές σχέσεις και ανταλλαγές με τη μακρινή αυτή ήπειρο, διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, μια σημαντική έκθεση με έργα τέχνης των Aborigines στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Όπως καταλαβαίνετε, το γεγονός αυτό σε μια περίοδο οικονομικής κρίσεως τονώνει το ηθικό μας και ανοίγει πόρτες για περαιτέρω συνεργασίες και τέτοιου είδους ανταλλαγές».

Σύμφωνα με τον κ. Δεληβοριά αυτή την εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου, κ. Χάρης Σταμούλης για επαφές, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί όλα τα απαραίτητα για το νέο άνοιγμα.

«Γνωρίζω, ότι το ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης είναι ένα κόσμημα, στεγάζεται σε ένα θαυμάσιο κτίριο, από τα ιστορικά της Μελβούρνης. Από την άλλη πλευρά, θα μας ενδιέφερε να παρουσιάζουμε την νεότερη καλλιτεχνική δημιουργία της Αυστραλίας στο δικό μας "σπίτι" στην Αθήνα» είπε.



Διαβάστε περισσότερα...

Η γη κατάπιε το σπίτι της!


Στο παρά πέντε γλίτωσαν μάνα και γιος - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Η 28χρονη Anastasia Tatarnikov άρπαξε το νεογέννητο γιο της και έτρεξε μακριά από το σπίτι της στην πόλη Ridder του Καζακστάν και ήταν πολύ τυχερή γιατί λίγα δευτερόλεπτα μετά το σπίτι χάθηκε σε μιας μεγάλη… τρύπα που άνοιξε στο έδαφος!

Η ίδια περιέγραψε τη στιγμή λέγοντας πως νόμιζε ότι γινόταν σεισμός ενώ άλλα 120 σπίτια θεωρούνται επικίνδυνα και 480 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Πολλά σπίτια βυθίστηκαν εξολοκλήρου στο έδαφος κι εξαφανίστηκαν.

«Έβλεπα τηλεόραση όταν το σπίτι άρχισε να δονείται και το φως να ταλαντώνεται. Βγήκα έξω να δω τι γίνεται κι αμέσως γύρισα πίσω, άρπαξα τον γιο μου από την κούνια του κι έτρεξα έξω, Δευτερόλεπτα μετά το σπίτι εξαφανίστηκε», περιέγραψε η γυναίκα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η κατάρρευση του εδάφους σταμάτησε και πλέον έχει σχηματιστεί ένας «κρατήρας» πλάτους 70 μέτρων και βάθους τριάντα.

Πολλοί συνδέουν τα γεγονότα αυτά με τη λειτουργία ορυχείου σε κοντινή απόσταση.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα επανακατατεθεί η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ.


Είχε κριθεί εκπρόθεσμη.

Θα επανακατατεθεί προσεχώς η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και κρίθηκε εκπρόθεσμη η οποία προβλέπει τη δυνατότητα των ιδιοκτητών ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να ανακτήσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους τις οποίες έχουν καταθέσεις στις εφορίες εφόσον καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στους υπόλοιπους μήνες του έτους.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην Πάτρα ο Ι. Βαρδακαστάνης στις 12 Απριλίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.04.2014

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Παράρτημα Πατρών (Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα Πατρών).

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 96 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστοί αύριο τέσσερις σταθμοί του μετρό


«Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» το μεσημέρι και «Σύνταγμα», «Ακρόπολη» το απόγευμα.

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό του μετρό, λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ θα κλείσουν στις 13.30 οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα τεχνολογία επιταχύνει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων


Υπόσχεται 10 φορές πιο γρήγορη μετάδοση.

Η ιαπωνική εταιρεία Fujitsu γνωστοποίησε ότι ανέπτυξε τεχνολογία ικανή να βελτιώσει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως και δέκα φορές.

Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί τεχνικές εξάλειψης περιττών πληροφοριών και συμπίεσης δεδομένων για τη μείωση του μεγέθους των πληροφοριών. Με τον τρόπο αυτόν, επιτυγχάνεται η ταχύτερη μετάδοσή τους.

Πρακτικά, δίδεται προτεραιότητα σε δεδομένα που εμφανίζονται συχνότερα εντός ενός δικτύου.

Έτσι, αφενός μεταφέρεται μειωμένο μέγεθος δεδομένων και αφετέρου αποτρέπεται η εμφάνιση διπλότυπων αρχείων σε ποσοστό που φτάνει το 80%.

Όσον αφορά τη μέθοδο συμπίεσης δεδομένων, η διαδικασία περιλαμβάνει αναζήτηση επαναλαμβανόμενων προτύπων με στόχο μια γρηγορότερη συμπίεση των μεταφερόμενων αρχείων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 15 και16 Μαΐου στο Τόκιο, σε σχετικό φόρουμ της Fujitsu.

Όπως ανακοινώθηκε, η εμπορική διάθεση της τεχνολογίας προγραμματίζεται εντός του 2014.




Διαβάστε περισσότερα...

Η Google επενδύει στη ρομποτική τεχνολογία


Προχώρησε στη χρηματοδότηση μιας startup εταιρείας.

Στη χρηματοδότηση μιας startup εταιρείας που ασχολείται με τη ρομποτική, προχώρησε η Google.

Η εταιρεία μεγαθήριο της τεχνολογίας και διαδικτύου ήταν μεταξύ των επενδυτών που κατέβαλαν 2 εκατ. δολάρια για την εταιρεία Savioke που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ. Η Savioke δεν έχει παρουσιάσει ακόμη κάποιο προϊόν στην αγορά, αλλά έχει γνωστοποιήσει ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει δοκιμές για προϊόντα της.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, η Google έχει εξαγοράσει άλλες οκτώ εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής.

Η Savioke ιδρύθηκε μόλις πέρυσι. Ωστόσο, ο επικεφαλής της, Στιβ Κάζινς, διαθέτει εμπειρία στο χώρο, έχοντας εργαστεί για τη δημιουργία του εικονιζόμενου ρομπότ PR2, μιας μηχανής που πραγματοποιεί δοκιμές σε κώδικα λογισμικού.



«Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η ώρα που τα ρομπότ θα πρέπει να αναπτυχθούν ευρέως στην αγορά των υπηρεσιών» τόνισε ο Στιβ Κάζινς στο BBC.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας, αλλά πιστεύουμε ότι η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη ενώ η αγορά παραμένει ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν λίγα παραδείγματα αξιοποίησης ρομπότ σε νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν υποβοηθητικά στη δουλειά των χειρούργων, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αυτόνομες μηχανές ικανές να βοηθήσουν τον άνθρωπο» κατέληξε ο Κάζινς.




Διαβάστε περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου 635 υποθέσεις


Έγγραφο διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης
.
Στοιχεία για τις εντολές ελέγχου που εκδόθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2014 από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το διάστημα από 1.1.2014 έως 26.2.2014 οι εντολές ελέγχου προς το ΚΕΦΟΜΕΠ ανήλθαν σε 635. Το ίδιο διάστημα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ασχολήθηκαν και με τη διενέργεια ελέγχων για τους οποίους η εντολή είχε εκδοθεί έως την 31.12.2013 και αφορούσαν παραγραφόμενες υποθέσεις, επιστροφή φόρων κλπ. Οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μετά την ολοκληρωσή τους.

Την ίδια ώρα το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον έλεγχο των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.

Τα στοιχεία για τις εντολές ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονται οι έλεγχοι μετά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την ψήφιση του νόμου 4174/13 «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις».

Ο βουλευτής έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να διαβιβάσει στοιχεία στη Βουλή αναφορικά με τις εντολές ελέγχων είτε για τακτικό έλεγχο εισοδήματος, είτε για μερικό έλεγχο μέσω ELENXIS στους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων από 1.1.2014 μέχρι και 26.2.2014.

Έχει ζητήσει επίσης στοιχεία για τις εκθέσεις ελέγχου και τα φύλλα προσδιορισμού φόρων που τυχόν εκδόθηκαν. Ερώτηση για τους ελέγχους υποθέσεων με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον είχε καταθέσει και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα. Η βουλευτής, στην ερώτησή της, είχε κάνει αναφορά σε παραιτήσεις στελεχών του ΚΕΦΟΜΕΠ και ζητούσε να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το δημόσιο από ελέγχους που έγιναν από το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΣΔΟΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος»


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γευμάτισε με τους ανήλικους μετανάστες της «Αποστολής».

«Βασική εντολή του Χριστού είναι ο σεβασμός κάθε ανθρωπίνου προσώπου, ανεξαρτήτως, φυσικά, καταγωγής, θρησκείας ή γλώσσας. Δεν έχει σημασία αν ένας άνθρωπος είναι λευκός ή μαύρος. Πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος».
Με την φράση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε, σήμερα το μεσημέρι, τους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες στον ανακαινισμένο ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής», στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι.

Ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα στα παιδιά που φιλοξενούνται από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο της Εκκλησίας λέγοντας ότι « οφείλει να καλλιεργήσει και να ενισχύσει τον σεβασμό στον άλλον άνθρωπο, τον διαφορετικό».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην παράδοση της εκκλησίας υπενθυμίζοντας ότι «οι «ξενώνες» αποτελούσαν το σπουδαιότερο θεσμό την εποχή του Βυζαντίου και προορίζονταν για την δωρεάν παροχή στέγης τόσο για τους ξένους, όσο και για εκείνους που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και δεν είχαν μια κατοικία». Χαρακτήρισε ασυγχώρητο λάθος το να γυρίζει κανείς την πλάτη του σε ανθρώπους από άλλες χώρες που υποφέρουν «ενώ, όπως είπε, πρέπει να μας προβληματίσουν οι αιτίες που οδηγούν σε εκπατρισμό και μετανάστευση».

Ο Αρχιεπίσκοπος, με αφορμή τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αναφέρθηκε στο τροπάριο της Μεγάλης Παρασκευής «Τον ήλιον κρύψαντα» στο οποίο ο Ιησούς εμφανίζεται ως ξένος και ζήτησε από όλους να το έχουν στην καρδιά τους.

Στον ξενώνα Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων «Εστία» στον Άγιο Δημήτριο τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας. , η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης και Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας .

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. Επιπροσθέτως, ο Ξενώνας αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξη τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι απασχολούνται σε μια ευρεία σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω των συνεργασιών της «Αποστολής» και της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με φορείς της τοπικής κοινωνίας.






Διαβάστε περισσότερα...

Στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας 1.658 παραγωγοί


Οι 1.219 από τη Χαλκιδική και οι 439 από την Αιτωλοακαρνανία.

Συνολικά 1.658 παραγωγοί από την Αιτωλοακαρνανία και τη Χαλκιδική εντάσσονται στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη.

Ειδικότερα από την Αιτωλοακαρνανία εντάσσονται 1.219 και από τη Χαλκιδική 439 παραγωγοί.

Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.



Διαβάστε περισσότερα...

Αξιοποιήστε το διδακτορικό σας και διδάξτε ενήλικες


Αιτήσεις ένταξης στο ανοιχτό μητρώο εκπαιδευτών μέχρι 30 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης», υποέργο «Εκπαίδευση Ενηλίκων», δημοσιεύεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης «Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας για ενήλικους πολίτες».

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Η εν λόγω δράση διοργανώνεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.

Στα πλαίσια των ανωτέρω, απευθύνεται πρόσκληση σε διδάκτορες προκειμένου να μπορούν να διδάξουν μία ή περισσότερες ενότητες του περιεχομένου των ως άνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ανοιχτό μητρώο εκπαιδευτών, το οποίο θα αποτελείται από κατόχους διδακτορικού τίτλου.

Οι προς ένταξη στο μητρώο διδάσκοντες θα μπορούν να αιτούνται για μία ή περισσότερες από τις παρακάτω θεματικές ενότητες των τεσσάρων θεματικών πεδίων, εφόσον θα μπορούν να τεκμηριώνουν στο βιογραφικό τους την εκπαιδευτική και επιστημονική τους συνάφεια με αυτά.

Ειδικότερα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα οποία απευθύνεται η πρόσκληση εστιάζουν στην προσέγγιση καθημερινών ζητημάτων από φιλοσοφική σκοπιά, στην παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών θεμάτων κυρίως επίκαιρου χαρακτήρα, στην ανάδειξη σημαντικών μορφών πολιτιστικής δημιουργίας και της συμβολής τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και στην ενίσχυση της σχέσης πολιτείας – πολιτών. Τα προγράμματα καλύπτουν τα παρακάτω τέσσερα θεματικά πεδία:

1. Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική

2. Επιστήμες και Τεχνολογία

3. Πολιτισμός και Δημιουργία

4. Πολίτης και Πολιτεία

Καθένα από τα θεματικά πεδία διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους ενοτήτων οι οποίες περιλαμβάνουν εβδομαδιαία μαθήματα, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops). Έμφαση δίνεται στη διαλεκτική παράθεση και βιωματική κατάκτηση της γνώσης καθώς και στη σύνδεσή της με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο 5ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαΐου έως τις 5 Ιουλίου 2014 στο κτήριο του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιόλου 42-44, Αθήνα.

Η συνολική διάρκεια του 5ου κύκλου θα είναι 6 εβδομάδες. Κάθε θεματική ενότητα θα διδάσκεται σε 6 (3+3) διδακτικές ώρες/εβδομάδα για τις 4 πρώτες εβδομάδες και 8 (4+4) διδακτικές ώρες/εβδομάδα για τις 2 τελευταίες, στο σύνολο 40 ώρες προγράμματος. Οι ώρες αυτές επιμερίζονται σε μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια. Για κάθε ενότητα θα λειτουργήσουν τόσο πρωινά όσο και απογευματινά τμήματα, ενώ καθένα από τα τμήματα που θα συγκροτηθούν θα αποτελείται από 20 περίπου εκπαιδευόμενους/ες (βλ. Παράρτημα Α’).

Οι διδάσκοντες/ουσες αναμένεται να σχεδιάσουν τη διδασκαλία τους ώστε να συμβαδίζει με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και να ανταποκρίνεται στο στόχο του προγράμματος που είναι η ενεργοποίηση και ενδυνάμωση του ατόμου ως πολίτη. Στο πνεύμα αυτό ενθαρρύνεται η εκλέπτυνση της διδακτικής μεθοδολογίας, η παραγωγή πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και η αξιοποίηση σύγχρονων εποπτικών μέσων διδασκαλίας (βλ. Παράρτημα Β’). Καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος οι διδάσκοντες θα συνεργάζονται με τους οργανωτικούς υπεύθυνους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της δράσης, των οποίων θα έχουν και τη διοικητική υποστήριξη.

Προθεσμία και τρόπος υποβολής δικαιολογητικών:

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Το μητρώο παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Ωστόσο για όσους/ες επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον 5ο κύκλο μαθημάτων, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών είναι η 30/04/2014.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Όσοι/ες δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι/ες και ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Ανοικτό Μητρώο Διδασκόντων καλούνται να υποβάλουν συμπληρωμένη την αίτηση «Ενήλικες ‐ Αίτηση Εγγραφής στο Μητρώο Διδασκόντων» (ηλεκτρονικά και σε έντυπη μορφή) συνοδευόμενη από αντίγραφο του διδακτορικού τίτλου και από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα πρέπει να αναφέρεται η συναφής με τα προς διδασκαλία αντικείμενα εκπαιδευτική και επιστημονική τους εμπειρία (μόνο σε έντυπη μορφή).

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο/η ενδιαφερόμενος/η κληθεί να διδάξει, θα του/της ζητηθεί να προσκομίσει τους τίτλους σπουδών του/της καθώς και ένα σύντομο σχέδιο μαθήματος.

Η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Διδασκόντων είναι διαθέσιμη διαδικτυακά στον ιστότοποhttp://www.platoacademy.gr/teachers

Τρόπος υποβολής δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να υποβάλουν τα ως άνω δικαιολογητικά o τόσο σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο http://www.platoacademy.gr/teachers (Αίτηση) όσο και σε έντυπη μορφή μέσα σε φάκελο (Αίτηση, Βιογραφικό και Αντίγραφο διδακτορικού), στη διεύθυνση ΕΛΚΕ‐ΕΚΠΑ, Κτήριο ΤΥΠΑ 2ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη, ΤΚ 157 84, Ζωγράφου, με την ένδειξη: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενηλίκων της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης» (υπόψη κου Κανέλη).

Η κατάθεση γίνεται είτε απευθείας από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 13:30, είτε ταχυδρομικά, συστημένα (ημερομηνία αποστολής με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και τις 18/04/2014).

Οι ήδη εγγεγραμμένοι/ες στο Ανοικτό Μητρώο Διδασκόντων που επιθυμούν να δηλώσουν καινούριες ενότητες ή να αποσύρουν τη διαθεσιμότητά τους από ήδη δηλωθείσες, μπορούν να επικοινωνούν με τους οργανωτικούς υπεύθυνους της δράσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση pa-enilikes@pspa.uoa.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 11:00 – 13:00 ή 17:00 – 19:00 στα τηλέφωνα 210-3689596 και 210-3689598, ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση pa-enilikes@pspa.uoa.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος το chat στο Facebook


Από το Facebook αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα chat μέσα από την επίσημη mobile εφαρμογή τους. Πλέον, ο Messenger αποτελεί τη μοναδική επιλογή για συνομιλίες με τους φίλους σας μέσω κινητού.

Ο κυριότερος λόγος για μια τέτοια απόφαση είναι ότι μέσα στην εφαρμογή, το chat αποσπά την προσοχή του χρήστη.

Το γεγονός ότι ήδη υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή (Messenger) κάνει την απόφαση αυτή ακόμα πιο λογική, όπως αναφέρει το e-pcmag.gr, αν και κρύβεται και στρατηγική πίσω από αυτή, με το Facebook να προωθεί τι δική του native εφαρμογή για chat στους χρήστες Android και iOS.

Η αλλαγή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο είναι κάτι που θα γίνει τις προσεχείς δύο εβδομάδες.



Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο η καταβολή των επιδομάτων του Πάσχα από τον ΟΑΕΔ


Αύριο Παρασκευή, θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το δώρο Πάσχα 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, αύριο θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που θα καταβάλλονταν κανονικά από 11/04/2014 μέχρι και 27/04/2014.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε ανακοίνωση τού ΟΑΕΔ σημειώνεται ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης


Στο ποσό των 1.347 ευρώ καθαρά, δηλαδή χωρίς δαπάνες για φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια ή δόσεις δανείου, όρισε το Συμβούλιο Ιδιωτικού Χρέους «τις εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης» για μία τετραμελή οικογένεια. Το επίπεδο αυτό θα ισχύσει από το 2015 και σκοπός είναι θα διευκολύνει τη διαπραγμάτευση μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών σχετικά με τη ρύθμιση των πάσης φύσεως δανείων.

Αντίστοιχα για έναν ενήλικα οι ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης καθορίζονται στα 537 ευρώ το μήνα, για δύο ενήλικες με ένα παιδί στα 1.126 ευρώ, για δύο ενήλικες με τρία παιδιά στα 1.568 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία για ένα άτομο οι εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης ανάλογα με την ομάδα που ανήκει είναι από 537 ευρώ έως 682 ευρώ, για ένα ζευγάρι από 906 ευρώ έως 1.160 ευρώ, για έναν ενήλικα με ένα παιδί από 758 ευρώ έως 962 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί από 1.126 ευρώ έως 1.440 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δυο παιδιά 1.347 ευρώ έως 1.720 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δυο παιδιά και επιπλέον εξαρτώμενο μέλος από 1.555 ευρώ έως 2.016 ευρώ. Για ένα ζευγάρι με τρία παιδιά από 1.568 ευρώ έως 2000 ευρώ για ζευγάρι με τρία παιδιά και ένα εξαρτώμενο μέλος από 1.776 ευρώ έως 2.296 ευρώ και τέλος για ζευγάρι με 4 παιδιά 1788 ευρώ έως 2.280 ευρώ.

Ο υπολογισμός των εύλογων δαπανών διαβίωσης έγινε από εμπειρογνώμονες των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών και στηρίχθηκε στα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) που διενεργείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η έρευνα αυτή συγκεντρώνει αναλυτικές πληροφορίες από αντιπροσωπευτικό δείγμα νοικοκυριών της χώρας ανεξάρτητα από το αν έχουν δάνειο ή όχι, σχετικά με τις δαπάνες διαβίωσής τους. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες που καταναλώνουν τα νοικοκυριά ταξινομούνται σε ομάδες ανάλογα με το ποσό απαραίτητα είναι για τη διαβίωση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ειδική διεθνής κλίμακα ταξινόμησης (COICOP).

Το μηνιαίο σύνολο των δαπανών αυτών θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, ώστε να αξιολογείται η δυνατότητα κάθε οφειλέτη να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις, με βάση το εισόδημα του και αφού καλύψει τις ανάγκες διαβίωσής του. Μέσω αυτού του πλαισίου επιδιώκεται η εξωδικαστική επίλυση των διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, και παρέχεται ένας μπούσουλας ώστε να οι δύο πλευρές να καταλήγουν σε κοινά αποδεκτές και βιώσιμες λύσεις ως προς την εξυπηρέτηση των δανείων.

Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης αναφέρονται στα έξοδα που κάνει ένα νοικοκυριό πέραν αυτών που απαιτούνται για την εξασφάλιση κατοικίας. Συνεπώς το ποσό του ενοικίου για την εξασφάλιση πρώτης κατοικίας, προστίθεται ξεχωριστά στα οικονομικά στοιχεία που δηλώνει ο δανειολήπτης. Κάθε νοικοκυριό αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικές ανάγκες.

Γι' αυτό και ο προσδιορισμός των εύλογων δαπανών, θα γίνεται σε εξατομικευμένη βάση, με χρήση ειδικών συντελεστών στάθμισης ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

1η ομάδα: αφορά τις πιο βασικές δαπάνες για τη διαβίωση του νοικοκυριού, οι οποίες περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση και υπόδηση, τα λειτουργικά έξοδα κατοικίας, η μετακίνηση, η επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, τα είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, η ενημέρωση και μόρφωση, οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, τα είδη και οι υπηρεσίες υγείας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και οι οικονομικές υπηρεσίες.

2η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες εστίασης.

3η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον διαρκή αγαθά και συσκευές

4η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καπνού, αεροπορικές μετακινήσεις, τουριστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Κώδικας Δεοντολογίας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών που βρίσκεται υπό διαβούλευση, το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη κατά την αξιολόγηση της δυνατότητας αποπληρωμής. Συγκεκριμένα η τράπεζα θα πρέπει να παρέχει Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης, στην οποία ο οφειλέτης θα δηλώνει στοιχεία για τις δαπάνες διαβίωσης του νοικοκυριού, τα οποία θα συσχετίζονται με τις προσδιορισμένες εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Οι πληροφορίες αυτές θα αξιοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία ώστε να αξιολογηθεί: η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, το συνολικό ύψος και η φύση των χρεών του δανειολήπτη, η τρέχουσα ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη, το ιστορικό οικονομικής συμπεριφοράς του δανειολήπτη και η προβλεπόμενη και αναμενόμενη ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο των εύλογων δαπανών διαβίωσης.

Μετά από αυτή την αξιολόγηση, η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε ρύθμιση θα είναι προσαρμοσμένη στο προφίλ του οφειλέτη, ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί το δάνειό του.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την παρεχόμενη ρύθμιση διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής του στο ω. 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε από το ν.4161/2013 όπου δικαστικά θα προσδιοριστεί η διευθέτηση της οφειλής.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ


Η FIBA ανακοίνωσε τις ώρες και τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων της πρώτης φάσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, με την Εθνική μας ομάδα να ξεκινάει τα περισσότερα ματς της στις 21:00.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα τρία από τα τέσσερα ματς θα παίξει στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και μόνο στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αργεντινή θα αγωνιστεί στις 23:00.



Το πρόγραμμα της Ελλάδας (Β' όμιλος, Σεβίλλη)

Σάββατο 30/8

13.30 Κροατία - Φιλιππίνες

18.30 Πουέρτο Ρίκο - Αργεντινή

21.00 ΕΛΛΑΔΑ - Σενεγάλη

Κυριακή 31/8

14.30 Αργεντινή - Κροατία

18.30 Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο

21.00 Φιλιππίνες - ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 1/9

13.30 Κροατία - Σενεγάλη

18.00 Αργεντινή - Φιλιππίνες

21.00 Πουέρτο Ρίκο - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 2/9

ΡΕΠΟ

Τετάρτη 3/9

14.30 Φιλιππίνες - Πουέρτο Ρίκο

18.30 Σενεγάλη - Αργεντινή

21.00 ΕΛΛΑΔΑ - Κροατία

Πέμπτη 4/9

15.00 Σενεγάλη - Φιλιππίνες

19.00 Κροατία - Πουέρτο Ρίκο

23.00 Αργεντινή – ΕΛΛΑΔΑ



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ξεσκονίζουν» πτυχία και βιογραφικά των εκπαιδευτικών


Τι συζήτησαν Κεδίκογλου - Μητσοτάκης.

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους εγκυρότητας πτυχίων και δηλωμένων προσόντων των εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τα στελέχη της εκπαίδευσης και όσους έχουν επιτελικές θέσεις, αρχίζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η διενέργεια των ελέγχων, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αποφασίστηκε χθες σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα πειθαρχικών ελέγχων εκπαιδευτικών και συμφωνήθηκε έκδοση εγκυκλίου με τη συνεργασία των δύο υπουργείων, προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν καταχρηστικές πειθαρχικές διώξεις εις βάρος εκπαιδευτικών αλλά και να επισπεύδεται η ελεγκτική διαδικασία.



Διαβάστε περισσότερα...

Κεραυνοί σκότωσαν περισσότερες από 60 αγελάδες!


Η Χιλή επλήγη από ισχυρές καταιγίδες με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η νότια Χιλή επλήγη από ισχυρές καταιγίδες που προξένησαν αρκετά προβλήματα, καθώς αρκετές πόλεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, αντιμετώπισαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που είδαν τους κεραυνούς να χτυπάνε και να σκοτώνουν τις αγελάδες τους, που έμειναν απροστάτευτες κάτω από τη δυνατή βροχή στα χωράφια!

Ειδικά, ένας κτηνοτρόφος του Los Rios, που βρίσκεται στα 900 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, βρήκε 55 από τις αγελάδες του νεκρές και τις υπόλοιπες τυφλωμένες από τη λάμψη του κεραυνού που τις χτύπησε.

Πρόκειται για μια πραγματική οικονομική καταστροφή για τους κτηνοτρόφους της χώρας, που είναι υποχρεωμένοι τώρα να θάψουν τα ζώα τους πριν μολύνουν την περιοχή.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπόθεση «Μαντλίν ΜακΚάν» και στην Αυστραλία


Πανομοιότυπη εξαφάνιση 3χρονης μέσα από το σπίτι της.

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Αυστραλίας για τον εντοπισμό της 3χρονης Chloe Campbell που εξαφανίστηκε στη διάρκεια της νύχτας μέσα από το σπίτι της, σε μία υπόθεση που θυμίζει σε πολλά σημεία την εξαφάνιση της επίσης 3χρονης Μαντλίν ΜακΚάν μέσα από το σπίτι των γονιών της, στην Πορτογαλία, το 2007.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την εξαφάνιση της 3χρονης, που πιστεύεται πως απήχθη από το σπίτι της στο Childers κοντά στο Κουίνσλαντ, λίγο πριν τις 7 σήμερα το πρωί και σήμανε συναγερμό για απαγωγή παιδιού λίγη ώρα αργότερα.

«Το κορίτσι φορά κίτρινο παντελόνι με καρδιές και μπλούζα με πεταλούδες και μέλισσες. Είναι πιθανό να κρατά μαζί της ένα μπλε λούτρινο αρκουδάκι και μια γκρι κουβέρτα», αναφέρει το μήνυμα.

Αστυνομικοί και εθελοντές με τη συνδρομή και ελικοπτέρων «χτενίζουν» το Childers πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, ενημερώνοντας για την εξαφάνιση και ρωτώντας για τη μικρή Chloe.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το παράθυρο στο δωμάτιο του κοριτσιού ήταν ανοιχτό. «Οι γονείς έβαλαν τα παιδιά για ύπνο χθες βράδυ και κοιμήθηκαν και οι ίδιοι. Το πρωί που ξύπνησαν, η Chloe δεν ήταν στο κρεβάτι της», περιέγραψε φίλος της οικογένειας, ενώ στην οροφή του αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι υπάρχει ένα αποτύπωμα σαν κάποιος να πάτησε για να φτάσει στο παράθυρο της μικρής.

Δείτε τις φωτογραφίες










Διαβάστε περισσότερα...

Θαλάσσια χελώνα με... πτερύγιο!


Επιβιώνει με ανθρώπινη παρέμβαση - Δείτε τις φωτογραφίες.

Τεχνητό πτερύγιο φέρει στην πλάτη του ο Hofesh, η τραυματισμένη αρσενική θαλάσσια χελώνα που ζει στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας στο Ισραήλ.

Η χελώνα μεταφέρθηκε στο Κέντρο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια με ακρωτηριασμένα και τα δύο άκρα από την αριστερή πλευρά του σώματός της. Η τοποθέτηση του πτερυγίου, το οποίο σχεδίασε ο φοιτητής Shlomi Gez, του προσέφερε σταθερότητα και μια πιο «μόνιμη» λύση στην αναπηρία του.

Ωστόσο ο Hofesh δεν θα επιστρέψει ποτέ στη θάλασσα καθώς αν υπάρξει κάποια δυσλειτουργία με το πτερύγιο δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες
















Διαβάστε περισσότερα...