Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αναγνωρίστηκε ο μυστηριώδης ξένος του Όσλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο μυστηριώδης ξένος που βρέθηκε στην περιφέρεια του Όσλο πάσχοντας από αμνησία είναι Τσέχος 36 ετών και αναγνωρίσθηκε "με βεβαιότητα" από την οικογένειά του, ανακοίνωσε η τσεχική αστυνομία.

"Η ταυτότητα του άνδρα που βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Νορβηγία, είναι γνωστή", δηλώνει η εκπρόσωπος της τσεχικής αστυνομίας Εύα Στουλίκοβα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις πληροφορίες που δόθηκαν χθες το βράδυ από την νορβηγική αστυνομία.

"Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πολίτη της Τσεχικής Δημοκρατίας ηλικίας 36 ετών. Αναγνωρίσθηκε μετά βεβαιότητας από πολλά μέλη της οικογενείας του", λέει προσθέτοντας ότι η τσεχική αστυνομία διαβίβασε χθες το βράδυ στη νορβηγική πλευρά "όλες τις πληροφορίες που διαθέτει".



Η τσεχική αστυνομία αναγνώρισε τον άνδρα χάρις στην φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, εξήγησε η εκπρόσωπος.

"Ο άνδρας δεν είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος στη Τσεχική Δημοκρατία. Οι συνθήκες της διαμονής του στη Νορβηγία παραμένουν αδιευκρίνιστες", είπε.

Ο ίδιος ο άνδρας, ο οποίος αποκαλείται "Τζον Σμιθ", δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι θεωρεί πως έπεσε θύμα κλοπής, σεξουαλικής επίθεσης και στη συνέχεια ναρκώθηκε και εγκαταλείφθηκε.

Επιφυλακτικός απέναντι στις ανακοινώσεις της τσεχικής αστυνομίας, δήλωσε σήμερα: "Πολλοί λένε ότι με αναγνώρισαν... με βάση αυτή τη μοναδική φωτογραφία, θεωρούν ότι με γνωρίζουν. Αλλά μέχρι να επιβεβαιωθεί απολύτως, δεν πρόκειται παρά για ισχυρισμούς".

"Φυσικά θα ήθελα να είναι αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να στηριχθώ σε αυτό, σαν να είναι αλήθεια", πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη του που η νορβηγική αστυνομία έσπευσε να κάνει ανακοινώσεις και ζητώντας συνέχιση των ερευνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.