Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ζευγάρι κάνει σεξ σε μουσείο


Εμπνεύστηκαν από τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι».

Ζευγάρι πιάστηκε στα πράσα από τις κάμερες να κάνει σεξ σε μουσείο που είχε εκθέματα εμπνευσμένα από την ταινία «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Καθόλου τυχαίο, μιας και η ταινία έχει θέμα τις άγριες σεξουαλικές φαντασιώσεις…

Όπως φαίνεται και από τα καρέ του βίντεο, καταγράφηκαν από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του μουσείου, το ανυπόμονο ζευγάρι καταφέρνει και «τρυπώνει» στους χώρους και μοιάζει σαν να παίζει κρυφτούλι.

Οι εραστές, «συνελήφθησαν» από τις κάμερες να εκτονώνουν το ασίγαστο πάθος τους σε ένα από τα δωμάτια του μουσείου ενώ κατάφεραν και το έσκασαν άρον άρον από την έξοδο κινδύνου ημίγυμνοι! Καθόλου τυχαίο επίσης, ότι όλα συνέβησαν στο Λας Βέγκας, στην κατεξοχήν πόλη της αμαρτίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην εντατική ο 33χρονος που ξυλοκοπήθηκε στις Σέρρες


Στον ανακριτή οδηγούνται αύριο οι 4 συλληφθέντες.

Σε σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο 33χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, έξω από τον σύνδεσμο φίλων του ΠΑΟΚ, στις Σέρρες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί, εκ των οποίων δύο είναι 21 ετών, ένας 22 και ο τελευταίος 25 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών, που τους παρέπεμψε να απολογηθούν αύριο στις ανακριτικές αρχές της πόλης. Οι τέσσερις κρατούνται, μέχρι την απολογία τους, στο αστυνομικό τμήμα Σερρών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 33χρονος, που είναι αστυνομικός και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, κι ένας 34χρονος φίλος του επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση, τα ξημερώματα του Σαββάτου, και περνώντας έξω από τον «ασπρόμαυρο» σύνδεσμο της πόλης φέρονται να φώναξαν συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ και υπέρ του Άρη.

Ακούγοντας τους, οι τέσσερις νεαροί δράστες βγήκαν από τον σύνδεσμο, όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα, και υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία, τραυματίστηκαν σοβαρά, από χρήση ροπάλων, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο ο αστυνομικός όσο κι ο 34χρονος φίλος του.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώτος μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο ΑΧΕΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, με κάταγμα στο χέρι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χωρίς η υγεία του να διατρέχει κίνδυνο.



Διαβάστε περισσότερα...

Της έφαγαν τη μύτη τα έντομα


Κανείς δεν ήθελε να υιοθετήσει την Druga μέχρι που εμφανίστηκε η 44χρονη Kristern.

Η μικρή Durga από την Ινδία έχει κάθε λόγο, πλέον να χαμογελάει. Μπορεί η ζωή να μην της φέρθηκε καλά, με το γεννήθηκε, όμως τώρα έχει βρει μια ζεστή οικογένεια για να μεγαλώσει.

Η μικρή εγκαταλείφθηκε σε ένα θάμνο μόλις γεννήθηκε με αποτέλεσμα έντομα να φάνε τη μύτη της. Η αστυνομία τη βρήκε να παλεύει για τη ζωή της και τη μετέφερε σε μία κλινική στη δυτική Ινδία. Οι πιθανότητες που έδιναν οι γιατροί για να ζήσει ήταν ελάχιστες, όμως η Durga αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και μόλις ανάρρωσε μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο, αλλά δεν υπήρχαν λεφτά για πλαστική επέμβαση, ώστε να αποκτήσει ξανά μύτη.

Κανείς δεν ήθελε να την υιοθετήσει, μέχρι που βρέθηκε η 44χρονη Kristen, που την υιοθέτησε και την πήρε στο σπίτι της μαζί με την αδερφή της Munni.

«Κοιτάω τα κορίτσια μου και είμαι τόσο χαρούμενη. Τις αγαπάω πολύ, είναι όλος ο κόσμος μου» λέει η δασκάλα από το Loveland που άφησε τη δουλειά της για λίγους μήνες ώστε να βοηθήσει τα κορίτσια να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον τους, σύμφωνα με τη Daily Mail.







Μόλις μπήκαν στο σπίτι έτρεξαν αμέσως στον υπολογιστή και το πρόσωπό τους φωτίστηκε από χαρά, λέει η Kristen. «Συγκινήθηκα. Αυτό το κορίτσι, με τα υπέροχα μάτια, έχει υποφέρει τόσο στη ζωή της» λέει για την Druga η 44χρονη.

Η ευτυχισμένη μητέρα λέει ότι θέλει κάποια στιγμή να παντρευτεί, αλλά ο άντρας που θα βρει θα πρέπει να θέλει να γίνει ο πατέρας των κοριτσιών». Θα χρειαστεί ένας πολύ ξεχωριστός άντρας για τις τρεις μας. Θα είμαι πολύ προσεχτική για τον άνθρωπο που θα μπει στη ζωή μας» λέει.






Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται οι εθελοντές - σύμβουλοι στα πολιτικά γραφεία


Τη δυνατότητα να τοποθετούν εθελοντές ως ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες στα πολιτικά τους γραφεία θα έχουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα».

Διευκρινίζεται δε ότι «οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών τους».

Δείτε το άρθρο 24:





Διαβάστε περισσότερα...

Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat σε τροχιά γύρω από τη Γη


Μια μεγάλη στιγμή για όλη την Ελλάδα και τη Μεσσηνία με το Λ-Sat, τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η εκτόξευσή του από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έγινε το πρωί της Τετάρτης και ήδη στέλνονται τα πρώτα σήματά του.

Υπεύθυνος για το σημαντικό αυτό εγχείρημα είναι Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος και η ομάδα του, νεαρά παιδιά από διάφορα Πανεπιστήμια.

Δείτε τις φωτογραφίες του best-tv.gr
















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο προσκήνιο η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


Πρόταση συζήτησης στη βρετανική Βουλή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναμένεται να καταθέσει ο Βρετανός βουλευτής του κόμματος των Φιλελεύθερων Andrew George.

Πρόταση συζήτησης στη βρετανική Βουλή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναμένεται να καταθέσει ο Βρετανός βουλευτής του κόμματος των Φιλελεύθερων Andrew George.

Λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει η προθεσμία (31 Μαρτίου) που έχει θέσει η ΟΥΝΕΣΚΟ στη Βρετανία, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης που έχει αναλάβει ο διεθνής οργανισμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», ο Βρετανός βουλευτής θα καλέσει την κυβέρνησή του να απαντήσει στο κάλεσμα της ΟΥΝΕΣΚΟ, αλλά και να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κίνηση στο θέμα αυτό λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, τον ερχόμενο Μάιο.

Στο άρθρο της, με τίτλο «Η Ελλάδα λέει στη Βρετανία να σταματήσει την κωλυσιεργία στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη άρνηση της Βρετανίας να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε, ενδεχομένως, να οδηγήσει την Αθήνα σε νομική δράση μετά από δεκαετίες διπλωματίας.

«Στροφή πολιτικής» που δεν επιβεβαιώνεται από τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων του υπ. Πολιτισμού Ελενα Κόρκα, δηλώσεις της οποίας φιλοξενούνται επίσης στην εφημερίδα. Σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή, η επιστροφή των Μαρμάρων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, η οποία περιγράφεται στο άρθρο με τα μελανότερα χρώματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περίεργα σήματα «δείχνουν» κατοικήσιμο πλανήτη 22 έτη φωτός μακριά


Ήχοι… από άλλο πλανήτη.

Τα μυστηριώδη σήματα, που έως τώρα οι ειδικοί πίστευαν ότι προέρχονταν από αστρικές εκρήξεις, είναι μάλλον από κάποιον άλλο πλανήτη σαν τη Γη, υποστηρίζουν αστρονόμοι.

Ο πλανήτης Gliese 581d έχει συνθήκες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη ζωή και είναι πιθανό να είναι βραχώδης και να έχει το διπλάσιο μέγεθος από τη Γη.

Τα σήματα από τον πλανήτη αυτό είχαν ανακαλυφθεί για πρώτη φορά το 2010. Την περασμένη χρονιά οι ερευνητές πίστευαν ότι ήταν «θόρυβος» από μακρινά άστρα.

Τώρα, μια νέα μελέτη υποστηρίζει, ότι η έρευνα που είχε γίνει το 2014 είχε βασιστεί σε «μη ακριβείς αναλύσεις των δεδομένων», προσθέτοντας ότι ο Gliese 581d όντως υπάρχει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, την προηγούμενη χρονιά, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια είχαν δηλώσει ότι ο Gliese 581d και η «παρέα» του Gliese 581g δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα τέχνασμα φωτός, που προκλήθηκε από μαγνητικές εκρήξεις σε ένα άστρο 22 έτη φωτός μακριά.

Μια νέα βρετανική έρευνα, από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Queen Mary, το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ, ισχυρίζεται ότι η μέθοδος που χρησιμοποίησε η ομάδα από το αμερικανικό πανεπιστήμιο ήταν κατάλληλη μόνο για μεγάλους πλανήτες και πως μπορούσε να «χάνει» μικρότερους πλανήτες όπως ο GJ 581d. Οι βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν, ότι έχουν χρησιμοποιήσει ένα πιο ακριβές μοντέλο επάνω στα υπάρχοντα δεδομένα.

Ο πλανήτης GJ 581d πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος πλανήτης έξω από το ηλιακό μας σύστημα, στη ζώνη Goldilocks γύρω από το άστρο του, μια περιοχή όπου δεν είναι ούτε πολύ θερμά, ούτε πολύ ψυχρά για την ύπαρξη ζωής, εξήγησαν οι ερευνητές.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε νέες εφαρμογές για όλα τα γούστα


Για να περνάει ευχάριστα η ώρα.
Με πάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές «εκεί έξω» και δεκάδες να κυκλοφορούν στη διαδικτυακή αγορά κάθε μέρα, είναι δύσκολο να παρακολουθεί κανείς κάθε τι καινούριο που βγαίνει.

Για να μένετε ενημερωμένοι, αλλά και για να περνάει ευχάριστα η ώρα… στο κινητό, δείτε παρακάτω πέντε εφαρμογές που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε ότι υπάρχουν και μπορεί να σας φανούν χρήσιμες ή ενδιαφέρουσες.

1. Alto's Adventure



Οι λάτρεις του snowboard –και όχι μόνο- θα τη λατρέψουν, ειδικά αν δε βρίσκονται ανεβασμένοι σε κάποια χιονισμένη βουνοπλαγιά. Το Alto's Adventure είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με ένα snowboarder να προσπαθεί να «δαμάσει» τα βουνά, κυνηγώντας λάμα, κάνοντας back flips και διάφορα άλλα κόλπα… μέρα-νύχτα.

Τιμή: 1,99 δολάρια (iOS)

2. AudioShot



Το AudioShot είναι μια εφαρμογή για iPhone, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν τραγούδια στους φίλους τους από τα Spotify, Pandora, Rdio, Rhapsody και iTunes.

Διατίθεται δωρεάν (iOS)

3. OneMinute



Κάθε μέρα, μία φορά την ημέρα, το OneMinute στέλνει μια ειδοποίηση στο χρήστη –κάθε φορά σε διαφορετική ώρα- ενημερώνοντάς τον ότι έχει 60 δευτερόλεπτα για να τραβήξει μια φωτογραφία. Όταν τελειώσει ο χρόνος, η εφαρμογή συλλέγει και δημοσιεύει όλες τις φωτογραφίες από τους χρήστες της σε όλον τον κόσμο, δημιουργώντας ένα μεγάλο photo collage.

Διατίθεται δωρεάν (iOS, Android)

4. Astropad



Για τους επίδοξους καλλιτέχνες, αλλά και όσους έχουν όντως μια καλλιτεχνική φλέβα μέσα τους, το Astropad επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το iPad τους για να σχεδιάσουν, ζωγραφίσουν και χρωματίσουν στον Mac τους. Υπάρχει η επιλογή διόρθωσης χρωμάτων, υποστήριξη Photoshop και λειτουργεί είτε με wi-fi ή με USB.

Διατίθεται δωρεάν (iOS)

5. Tworlds



Η εφαρμογή Tworlds είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να βλέπει κανείς εικόνες από τη ζωή σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Διατίθεται δωρεάν (iOS)



Διαβάστε περισσότερα...

Στην εισαγγελία το πόρισμα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη - Νέα μαρτυρία για τα βασανιστήρια


Την πορισματική έκθεση της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, τις μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν, καθώς και τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Ιωαννίνων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) Δήμητρα, με δεδομένη - όπως αναφέρει - τη διαπίστωση φαινομένων ενδοσχολικής βίας στην Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο φάκελος θα διαβιβαστεί και στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου για αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Επίσης, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων σύμφωνα και με τα ευρήματα της Διοικητικής Εξέτασης.

Προσωρινά καθήκοντα διευθυντή θα ασκεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Κωνσταντίνος Μαλλίδης.

Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στα Ιωάννινα με μοναδικό θέμα τη λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε θα αξιολογηθούν περαιτέρω και σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Τέλος, αποφασίστηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σέρκος Χαρουτουνιάν να ενημερώσει για τις αποφάσεις την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού του ΕΛΓΟ Δήμητρα στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.

Σημειώνεται ότι ο ΕΛΓΟ Δήμητρα είχε διατάξει κατεπείγουσα Διοικητική Εξέταση που είχε σκοπό να διερευνήσει εάν υπήρχαν και υπάρχουν εντός της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, για το εάν αυτά είχαν διαπιστωθεί από τους διοικούντες της Σχολής και σε αυτήν την περίπτωση, ποια μέτρα είχαν ληφθεί σχετικά. Η πορισματική έκθεση παραδόθηκε στη διοίκηση του οργανισμού την περασμένη Παρασκευή και συζητήθηκε σήμερα στην έκτακτη πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. το οποίο και έλαβε παμψηφεί τις παραπάνω αποφάσεις.

---------

Μια νέα μαρτυρία σχετικά με τα βασανιστήρια και τα καψώνια που υπέστη ο αγνοούμενος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μετά τον συμφοιτητή του Βαγγέλη, που ανέφερε πως ομάδα νεαρών είχε περάσει έναν ιμάντα από το λαιμό του αγνοουμένου αγοριού, και ένας φύλακας της σχολής αναφέρει ένα νέο περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου. Συγκεκριμένα μια ημέρα είχε ακούσει φασαρία και φωνές από το δωμάτιο του Βαγγέλη και όταν κατευθύνθηκε εκεί και χτύπησε την πόρτα για αρκετά λεπτά κανείς δεν άνοιγε. Μετά από αρκετή ώρα ο αγνοούμενος φοιτητής άνοιξε και ο φύλακας ανέφερε πως τον είδε «αναψοκοκκινισμένο ενώ το δωμάτιο ήταν άνω κάτω». Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Λοταρία» για τις αποδείξεις προτείνει η Ελλάδα στο Eurogroup


Επισημάνσεις για την θέση της κυβέρνησης απέναντι στο σημερινό Eurogroup, αλλά και με τρεις επιπλέον μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια, εμπλουτίζει το Μαξίμου τη λίστα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αναφέρει:

1. Το Eurogroup πρέπει να παραμείνει πολιτικό σώμα. Δεν πρέπει να συζητάει τεχνικές λεπτομέρειες. Το ζητούμενο είναι να έχουμε πολιτική πρόοδο. Δεν θα συζητηθεί κανένα νέο κείμενο. Υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξειδικεύσει το πλαίσιο της εφαρμογής της.

2. Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει σήμερα επτά μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τη λίστα και με άλλες μεταρρυθμίσεις, ορισμένες από τις οποίες θα κατατεθούν άμεσα στα τεχνικά κλιμάκια.

3. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο. Εθνικό σχέδιο που θα αλλάξει την πορεία της χώρας, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη.

4. Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους σεβόμενη ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και την ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου. Μάλιστα οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει αφορούν τον προϋπολογισμό του 2015. Είναι, δηλαδή, κινήσεις που θα αποφέρουν έσοδα μέσα στο χρόνο χωρίς καμία επιβάρυνση για την ελληνική κοινωνία.

5. Οι τρεις, για παράδειγμα, μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια και δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα αφορούν:

a. Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια.

b. Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή. Απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.

c. Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νταντά χτυπά και τρώει το φαγητό δίχρονου


Κατηγορίες για κακοποίηση παιδιού αντιμετωπίζει μια νταντά στην Αργεντινή, αφού καταγράφηκε σε κάμερα να χτυπά ένα δίχρονο παιδάκι και στη συνέχεια να κλέβει το φαγητό του.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς θα χρησιμοποιήσουν το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο από την κρυφή κάμερα που είχε τοποθετήσει η μητέρα του δίχρονου, ενώ η 25χρονη Εύα Μαντάρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για επίθεση και κακοποίηση παιδιού.

Δείτε το βίντεο από τη "Daily Mail":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκαψε 28.000 ευρώ


Μία 35χρονη γυναίκα, από την Κίνα, θέλησε να βράσει νερό στον ξυλόφουρνο του σπιτιού της, όμως είχε ξεχάσει πως μέσα στον φούρνο είχε κρύψει, μαζί με τον άντρα της χρήματα! Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η σακούλα με τα χρήματα έγινε παρανάλωμα του πυρός.





Ο σύζυγός της, ιδιοκτήτης μιας μικρής κατασκευαστικής εταιρείας είχε δανειστεί τα χρήματα, που αντιστοιχούσαν σε περίπου 28.000 ευρώ, από φίλους και συγγενείς για να πληρώσει τους εργαζομένους του.



Για ευνόητους λόγους και μέχρι να καταβληθούν οι μισθοί, οι δύο τους είχαν κρύψει τα χρήματα στη σόμπα. Κάτι που η σύζυγος ξέχασε. Όταν διαπίστωσε τι ακριβώς είχε γίνει, προσπάθησε να σώσει την κατάσταση ρίχνοντας νερό. Μάταια, όμως, αφού τα χρήματα είχαν καταστραφεί.



Μάλιστα, ο 39χρονος άνδρας απευθύνθηκε και στην Τράπεζα της Κίνας. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι τού εξήγησαν πως, αν έχει καταστραφεί πάνω από το μισό ενός χαρτονομίσματος, δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν.



«Ήταν μεγάλο πλήγμα. Η σύζυγός μου είναι συντετριμμένη. Πρέπει να τη συγχωρήσω. Θα επιβιώσουμε», είπε αργότερα ο 39χρονος.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To δράμα του τραγουδιστή Γιώργου Δασκαλάκη


Ο τραγουδιστής Γιώργος Δασκαλάκης από τη Ρόδο ζει κάθε μέρα με φαγητό βάρους 60 γραμμαρίων μετά από ιατρικό λάθος!

Ο Γιώργος Δασκαλάκης ζύγιζε στο παρελθόν 267 κιλά, αλλά ένα ιατρικό λάθος -όπως ισχυρίζεται εκείνος στην εφημερίδα "Εspresso"- κατά τη διάρκεια επέμβασης για να αδυνατίσει, έκανε κόλαση την καθημερινότητά του.



Το 2006 όπως αναφέρει η εφημερίδα ο τραγουδιστής αποφάσισε να αδυνατίσει και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου του τοποθέτησαν γαστρικό μανίκι. "Μια σωρεία σημαντικών παραλείψεων του γιατρού μου προκάλεσαν σοβαρές επιπλοκές" δηλώνει στην "Εspresso".

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση πρυτάνεων, εισαγγελέα και υπουργείου Παιδείας για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο


Οργισμένοι οι πρυτάνεις για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο

«Ανήμπορα να αντιδράσουν τα Πανεπιστήμια», λένε...
Τη θλίψη και την οργή του «για τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας εκφράζει το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

«Η θλιβερή εικόνα του ιστορικού κτηρίου του ΕΜΠ αποτελεί την αποκορύφωση των απαράδεκτων αυτών πράξεων. Οι δράστες βεβήλωσαν ένα ιστορικό κτήριο, μνημείο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και των δημοκρατικών αγώνων αυτού του τόπου. Δείχνοντας έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού στην Ιστορία, πλήττουν με τις πράξεις τους ηθελημμένα και συνειδητά το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Η μαύρη και αποκρουστική εικόνα του κτηρίου των οδών Πατησίων και Στουρνάρη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματική εικόνα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, το οποίο, παρά τα πενιχρά μέσα που του διαθέτει η Πολιτεία αναδεικνύει την αριστεία, παρέχει ανταγωνιστική εκπαίδευση στους φοιτητές του και διακρίνεται για την έρευνά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει επανειλημμένα επισημάνει στην Πολιτεία το θέμα της φύλαξης των Πανεπιστημίων τα οποία, με τις συνεχείς μειώσεις στους τακτικούς προϋπολογισμούς τους και την υποστελέχωσή τους σε διοικητικό προσωπικό μέσω της διαθεσιμότητας και όχι μόνο, είναι ανήμπορα να αντιδράσουν.

Η Σύνοδος, μέσω των αποφάσεών της, έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων των Πανεπιστημίων. Καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανταποκριθεί σε αυτές. Ελπίζουμε στην ανταπόκριση του Πρωθυπουργού –απόφοιτου του ΕΜΠ– καθώς και του Υπουργού Πολιτισμού,Παιδείας και Θρησκευμάτων –ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ– ώστε να αποτραπεί η πολύμορφη υποβάθμιση που υφίστανται τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια».


------------------

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο

Παρέμβαση του εισαγγελέα για το ιστορικό κτίριο.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το ασπρόμαυρο γκράφιτι στο κτίριο του Πολυτεχνείου, από την πλευρά της οδού Στουρνάρη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εκτεταμένο γκράφιτι στους τοίχους του ιστορικού κτιρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η εισαγγελική έρευνα θα αναζητήσει τους υπαιτίους για την διάπραξη του, πλημμεληματικού βαθμού, αδικήματος της «διακεκριμένης φθοράς σε αντικείμενο που χρησιμεύει για κοινό όφελος».


------------------

«Το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο υπερέβη τα όρια»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο και το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, το χαρακτηρίζει εκτός ορίων.

«Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, με αφορμή την κάλυψη των εξωτερικών τοίχων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από αγνώστους με γκράφιτι, σημειώνει ότι οι εκφράσεις αυθόρμητης τέχνης της νέας γενιάς -όσο σεβαστές και αν είναι- απαιτούν όρια και μέτρο. Στην περίπτωση του Πολυτεχνείου, ενός ιστορικού κτιρίου της χώρας με ιδιαίτερο συμβολισμό, και μάλιστα συνδεδεμένο με την πρόσφατη ιστορία και τους αγώνες της νέας γενιάς, αλλά και με αισθητική αξία, το υπουργείο θεωρεί ότι η παραπάνω πράξη υπερέβη τα όρια» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ αποτελεί αντικείμενο διαλόγου του υπουργείου με την πανεπιστημιακή κοινότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός για την τεχνολογία στην εκπαίδευση


Αιτήσεις δασκάλων και καθηγητών έως 10 Μαρτίου.

Το British Council με την υποστήριξη της Microsoft Hellas διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικών με σκοπό την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση για δεξιότητες ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 10η Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.britishcouncil.gr/life-skills/get-involved/competition.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανακοίνωση για μία θέση Συντονιστή, Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας και 10 Εκπαιδευομένων στο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης αιρετών στελεχών και εργαζομένων του αναπηρικού κινήματος στη ΛΑΡΙΣΑ


Ανακοίνωση 09.03.2015


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ.- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9»,

ΚΑΛΕΙ

Τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη μίας (1) θέσης Συντονιστή, για τις θέσεις Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας και για τις δέκα (10) θέσεις εκπαιδευομένων στο Πρόγραμμα εξειδίκευσης αιρετών στελεχών και εργαζομένων του αναπηρικού κινήματος στο σχεδιασμό πολιτικής για θέματα αναπηρίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 2 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία» του ανωτέρω Έργου, στη Θεματική Ενότητα «ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» συνολικής διάρκειας 50 ωρών στην ΛΑΡΙΣΑ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: 3-6 Απριλίου 2015 (1ο 4ήμερο) και 24-27 Απριλίου 2015 (2ο 4ήμερο).

Επισυνάπτονται αναλυτικά και ξεχωριστά οι προσκλήσεις και οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους συντονιστές, διερμηνείς και εκπαιδευόμενους.
Ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (135.3 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Θησαυρός από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου σε σπήλαιο στο Ισραήλ


«Θαμπώνουν» τα νομίσματα και τα κοσμήματα ηλικίας 2.300 ετών.

Έναν μικρό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πιθανότατα τα είχαν κρύψει εκεί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν λόγω κάποιου πολέμου, ανακάλυψαν εξερευνητές σπηλαίων στο Ισραήλ.

Θησαυρός από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου σε σπήλαιο στο Ισραήλ

Ο θησαυρός, ηλικίας 2.300 ετών, είναι ο πρώτος του είδους του που εντοπίζεται στο Ισραήλ και ανάγεται στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ο Άιταν Κλάιν, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων.

Μόλις τον περασμένο μήνα, δύτες είχαν βρει στα ανοιχτά του Ισραήλ έναν ακόμη μεγαλύτερο θησαυρό, αποτελούμενο από περίπου 2.000 χρυσά νομίσματα του 11ου αιώνα. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι το εύρημα αυτό θα ρίξει κάποιο φως στις συνθήκες ζωής που επικρατούσαν την εποχή εκείνη στην περιοχή.

Στο σπήλαιο, στην περιοχή της Γαλιλαίας, οι εξερευνητές βρήκαν χωμένα σε μια στενή ρωγμή δύο αργυρά νομίσματα της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου καθώς και διάφορα ασημένια κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια και σκουλαρίκια.

«Αυτά τα πολύτιμα είδη μπορεί να τα έκρυψαν στη σπηλιά κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούσαν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια κάποιας αναταραχής, ως αποτέλεσμα του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου. Πιθανότατα τα έβαλαν στην κρυψώνα αυτήν περιμένοντας να έρθουν καλύτερες ημέρες», ανέφερε η Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Μήνυμα για την 8η Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας Γυναίκες με αναπηρία, μητέρες παιδιών με αναπηρία


Δελτίο Τύπου 06.03.2015


Αρ. Πρωτ.: 462


Μήνυμα για την 8η Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας Γυναίκες με αναπηρία, μητέρες παιδιών με αναπηρία: διάκριση λόγω Φύλου αλλά και λόγω Αναπηρίας μέσα στην οικονομική κρίση

Στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο τιμάται και γιορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας, ενώ διοργανώνονται εκδηλώσεις με κύριο αίτημα την απόλαυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κοριτσιών και γυναικών, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, οικονομικής και κοινωνικής θέσης.

Ως εθνικό αναπηρικό κίνημα, για την 8η Μάρτη, αλλά και σύμφωνα με την καθημερινή μας δράση, οφείλουμε να καταδείξουμε ξανά την πολλαπλή διάκριση λόγω φύλου και αναπηρίας. Επιθυμούμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι οι γυναίκες με αναπηρία βιώνουν μεγαλύτερη διακριτική μεταχείριση όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία, αλλά και σε σχέση με τους άντρες με αναπηρία. Η ύπαρξη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στην κοινωνία και στο οικογενειακό περιβάλλον, στρεβλώνουν την εικόνα των γυναικών με αναπηρία και την αντίληψη των ίδιων των γυναικών με αναπηρία για τον εαυτό τους, ότι είναι πολίτες με ανθρώπινα δικαιώματα με αποτέλεσμα την κοινωνική τους απομόνωση και τον αποκλεισμό τους. Η Ημέρα της Γυναίκας είναι η ευκαιρία για να διαμηνύσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών με αναπηρία πρέπει να προστατεύονται και να προωθούνται, όπως άλλωστε κατοχυρώνονται στο άρθρο 6 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ: «1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρίες υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις και, εν προκειμένω, λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να διασφαλίζουν την πλήρη και ίση απόλαυση, από αυτά, όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών. 2. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίζουν την πλήρη ανάπτυξη, προαγωγή και ενίσχυση των γυναικών, με σκοπό την εγγύηση της άσκησης και απόλαυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών που καθορίζονται στη Σύμβαση».

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη Διακήρυξη και το Πρόγραµµα Δράσης για την Τέταρτη Διάσκεψη Κορυφής των Γυναικών στο Πεκίνο το 1995 (Beijing Platform for Action), Διάσκεψη για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών. Η φετινή επέτειος τιτλοφορείται «Empowering Women - Empowering Humanity», Χειραφέτηση των γυναικών - Ενδυνάμωση της Ανθρωπότητας και δίνοντας το βήμα στις γυναίκες με αναπηρία, Leading the way for women and girls with disabilities, http://beijing20.unwomen.org/en/news-and-events/stories/2015/2/woa-pakistan-abia-akram , τονίζεται ότι η εκπαίδευση μπορεί να είναι ο καταλύτης σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες με αναπηρία δεν λαμβάνονται πάντα σοβαρά. «Η Πλατφόρμα Δράσης αναγνωρίζει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πλήρη ισότητα και πρόοδο, λόγω παραγόντων όπως η φυλή, η ηλικία, η γλώσσα, η εθνικότητα, ο πολιτισμός, η θρησκεία ή η αναπηρία τους, επειδή είναι ιθαγενείς ή λόγω οποιασδήποτε άλλης κατάστασης».

Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες με αναπηρία και οι μητέρες παιδιών με αναπηρία υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις τόσο λόγω φύλου τους, όσο και λόγω αναπηρίας.
Για τις γυναίκες με αναπηρία, λόγω της περιορισμένης πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, ο κίνδυνος της φτώχειας είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Σε περιόδους δε οικονομικής κρίσης, όπως της σημερινής, οι γυναίκες με αναπηρία και οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι τα πρώτα θύματα της οικονομικής εξαθλίωσης.
Για τις γυναίκες με αναπηρία και τις μητέρες παιδιών με αναπηρία, λόγω της έλλειψης υπηρεσιών υποστήριξης της οικογένειας και της μη παροχής προσαρμοσμένης άδειας μητρότητας, η δυνατότητα να συνδυάσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή είναι περιορισμένη.
Τα κορίτσια και οι γυναίκες με αναπηρία είναι συχνά θύματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.
Τα κορίτσια και οι γυναίκες με αναπηρία βρίσκονται συχνά σε κοινωνική απομόνωση λόγω στάσεων, προκαταλήψεων και στερεοτύπων.
Οι γυναίκες με αναπηρία είναι σχεδόν απούσες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Οι γυναίκες με αναπηρία είναι σχεδόν αόρατες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Ελλάδα και η ΕΕ πρέπει να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών με αναπηρία, τόσο εντός όσο και έξω από το σπίτι, από την εκμετάλλευση, τη βία και την κακοποίηση και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη μέσω της υποστήριξης μέσα στην κοινότητα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Καταγγελία Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας


Δελτίο Τύπου 06.03.2015


Αρ. Πρωτ.: 461

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στον Σύλλογο ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας, ο οποίος καταγγέλλει την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας να κλείσει με μπάρες τις ράμπες που εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία στον εν λόγω χώρο.

Για να εξυπηρετούνται οι ανάπηροι και οι μητέρες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια θα πρέπει οι καταστηματάρχες που έχουν κλειδιά, να αφαιρούν τις μπάρες και να τις επανατοποθετούν. Από την πλευρά του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς αυτό συνέβη επειδή καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και είναι αδύνατη η αστυνόμευση των διαδρόμων!

Ο Σύλλογος τονίζει ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να υφίστανται τέτοιου είδους αποκλεισμοί στην εποχή μας και να αγνοείται ο λόγος των ίδιων των ατόμων με αναπηρία. Ζητά δεν από την Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους.

Με δεδομένες τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΕΣΑμεΑ, αναγνωρίζοντας την καταλυτική σημασία των δράσεων για την προώθηση της προσβασιμότητας σε τοπικό επίπεδο, ζητά με τη σειρά της από την Δημοτική Αρχή να επέμβει και να επιληφθεί ΑΜΕΣΑ του ζητήματος και να μην καθυστερήσει ούτε μέρα. Οι μπάρες πρέπει να φύγουν εδώ και τώρα! Η προσβασιμότητα αποτελεί κομμάτι των ΑΡΧΩΝ της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (άρθρο 9), την οποία η χώρα μας έχει υπογράψει και κάνει νόμο του Κράτος (νόμος 4074/2012).



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον παρακρατηθέντα φόρο


Καταγγελίες από εργαζόμενους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη δέχθηκε αναφορές εργαζομένων, οι οποίοι, επειδή είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση μετά από την πάροδο τριετίας από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της, κλήθηκαν να πληρώσουν ξανά τον φόρο που ο εργοδότης τούς είχε παρακρατήσει από τον μισθό τους και είχε προκαταβάλει στην εφορία.

Οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν, ότι από τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών που τους αναλογούσε, δεν είχε αφαιρεθεί ο φόρος που ο εργοδότης είχε παρακρατήσει από τον μισθό τους και είχε προκαταβάλει στην εφορία.

Η Ανεξάρτητη Αρχή με έγγραφό της προς το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι τα ποσά του προκαταβληθέντος φόρου δεν μπορούν να θεωρηθούν ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» διότι, κατά τον Αστικό Κώδικα (άρθρο 905 παρ. 2), «το χρέος που καταβλήθηκε πριν από τη λήξη του δεν αναζητείται». Συνεπώς, δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής και τα προκαταβληθέντα ποσά θα πρέπει να συμψηφιστούν.

Ο Συνήγορος τόνισε προς το υπουργείο Οικονομικών, ότι σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δεν τίθεται θέμα παραγραφής και τα ποσά αυτά θα πρέπει να συμψηφιστούν, ενώ το υπουργείο επέμεινε στις απόψεις του, δηλαδή, ότι τα προκαταβληθέντα ποσά έχουν παραγραφεί.



Διαβάστε περισσότερα...