Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Εκκεντρικά σεξουαλικά φετίχ που πιθανότατα αγνοείτε


Πώς καθρέφτες και κλεμμένα αντικείμενα αυξάνουν τη λίμπιντο.

Εκεί έξω, στον κόσμο, υπάρχει αφθονία σεξουαλικών φετίχ, που κυμαίνονται από το κοινό, πλέον παιχνίδι του κυρίαρχου με τον «αφέντη» μέχρι τα απερίγραπτα και ασυνήθιστα ερωτικά παιχνίδια.

Αν και ορισμένα φετίχ ή φαντασιώσεις είναι κατακριτέες από πολλούς, υπάρχουν άνθρωποι που τις «υπηρετούν» ευλαβικά.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Janet Hyde και John Delamate, «Understanding Human Sexuality», ο φετιχισμός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της σεξουαλικής ταυτότητας κάποιου, αλλά δεν σχετίζεται με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την έκφραση των δύο φύλων.

1. Κλεπτολαγνεία (Kleptolagnia)
Αυτό το σεξουαλικό φετίχ περιλαμβάνει σεξουαλικό ερεθισμό από κλεμμένα αντικείμενα. Τα αντικείμενα που έχουν κλαπεί είναι συνήθως μικρά και μπορούν γρήγορα και εύκολα ένας κλεπτολάγνος να τα κρύψει και να φύγει από το εκάστοτε κατάστημα. Οι φετιχιστές βρίσκουν απέραντη ευχαρίστηση «παίζοντας» με αυτά.

2. Κατοπτροφιλία (Katoptronophilia)
Οι φετιχιστές απολαμβάνουν να ερωτοτροπούν με τον εαυτό τους ή να συμμετέχουν σε σεξουαλικά όργια μπροστά από έναν καθρέφτη. Συχνά, οι Katoptronophiliacs τοποθετούν καθρέφτες παντού μέσα στο σπίτι τους.

3. Ερωτική ασφυξία
Αυτός ο εσκεμμένος περιορισμός του οξυγόνου στον εγκέφαλο, προκαλεί σεξουαλική διέγερση σε ορισμένους ακραίους φετιχιστές. Η ερωτικά ασφυξία μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τα δύο φύλα και μπορεί να γίνει από μόνο ένα άτομο, αναζητώντας την σεξουαλική διέγερση ή κατά τη διάρκεια του σεξ με άλλον παρτενέρ. Η πρακτική αυτή μπορεί να είναι επικίνδυνη, ακόμα και αν γίνεται με προσοχή καθώς έχει προκαλέσει σε αρκετές περιπτώσεις, το θάνατο.

4. Ballbusting
Το χτύπημα στη βουβωνική χώρα προκαλεί πραγματικά ερεθισμό σε μερικούς άνδρες, αν μπορείτε να το πιστέψετε. Αυτό το φετίχ αφορά τους άνδρες που τους αρέσει να χτυπούν στους όρχεις και τις γυναίκες που τους αρέσει να το κάνουν στο άλλο φύλο.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς το on line σεξ σκοτώνει το γάμο


Η εύκολη πρόσβαση στα ερωτικά παιχνίδια εξολοθρεύει τις παραδόσεις.

Η άνοδος της δωρεάν πορνογραφίας στο διαδίκτυο είναι υπεύθυνη για το ότι οι άνθρωποι όλο και περισσότερο αποφασίζουν να μην παντρευτούν, σύμφωνα με ερευνητές.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις τάσεις στο γάμο και το πορνό στο internet, και υποστήριξαν ότι η αυξημένη διαθεσιμότητα και το μειωμένο κόστος της πορνογραφίας στο διαδίκτυο έχει μια «αιτιώδη» επίδραση στους ανθρώπους οι οποίοι δεν αποφασίζουν να δεσμευτούν.

«Παραδοσιακά, ένας από τους λόγους για να μπει κανείς σε ένα γάμο είναι η σεξουαλική ικανοποίηση. Αλλά, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες επιλογές εκτός γάμου, η ανάγκη για ένα γάμο προκειμένου για να εξυπηρετήσει αυτή τη λειτουργία μειώνεται», λένε οι ερευνητές.

Τόνισαν επιπλέον, ότι η διαδικτυακή πορνογραφία βρίσκεται σε μια ταχύτατη ανοδική πορεία, τη στιγμή που ο θερμός του γάμου δέχεται ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι.

Συμπερασματικά, η φτηνή πορνογραφία «σκοτώνει» το γάμο... Η μελέτη υλοποιήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πρώτη τρανσέξουαλ… παιδική κούκλα


Ανάστατοι οι γονείς, σάλος στην Αργεντινή.

Είναι αυτή η πρώτη τρανσέξουαλ κούκλα; Το γεγονός είναι ότι οργισμένη μητέρα ανέβασε φωτογραφίες στα social media όταν η τρίχρονη κόρη της ανακάλυψε ότι η κούκλα της είχε αντρικό μόριο.

Το παιχνίδι, που πωλείται στην Αργεντινή και κατασκευάζεται στην Κίνα, προκάλεσε σάλο στη χώρα από έξαλλους γονείς όταν το θέμα πήρε διαστάσεις από τις εικόνες που ανέβαζε στο Facebook μια μητέρα.

Πάντως, ενώ οι γονείς αναφέρουν ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να επηρεάσει τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους, η κοινότητα των διαφυλικών στην Αργεντινή υποστηρίζει ότι η παιδική ηλικία των γονιών θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολη, αν υπήρχαν παρόμοια παιχνίδια όταν (οι γονείς) ήταν παιδιά.








Διαβάστε περισσότερα...

Ο 8χρονος γκουρού του χορού


Φανταστικό στυλ ο πιτσιρικάς.


Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο Τζο Κόκερ


Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 70 ετών.

Ο τραγουδιστής Τζο Κόκερ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα και πέθανε σε ηλικία 70 ετών, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πέθανε ο Τζο Κόκερ

Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε γεννηθεί το 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας και ηχογράφησε 40 δίσκους, ενώ είχε εμφανιστεί σε χιλιάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Μερικές από τις επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια «You are So Beautiful, και «Unchain My Heart».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές για την αγορά σωστών παιχνιδιών


Το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε μια σειρά από αρχές για την ψυχική προστασία των παιδιών.

Η Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων, συμβουλευτικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, έχει αναλάβει να γνωμοδοτεί για συγκεκριμένα προϊόντα ή πρακτικές που μπορεί να βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών και επιδιώκει να συμβάλει στην διαμόρφωση ωφέλιμων συνηθειών, στάσεων και συνειδήσεων σε καταναλωτικά θέματα.

Για το λόγο αυτό, με αφορμή και την εορταστική περίοδο, η επιτροπή επισημαίνει τις παρακάτω βασικές αρχές που αφορούν τα παιδιά ως καταναλωτές:

• Αποφεύγουμε την αγορά παιγνιδιών που δεν φέρουν πιστοποίηση ή έχουν εμφανή επικινδυνότητα για τη σωματική ή ψυχική υγεία των παιδιών

• Όταν πρόκειται να επισκεφτούμε τα μαγαζιά μαζί με τα παιδιά μας, συζητάμε από πριν μαζί τους για το σκοπό και το εύρος των αγορών μας, για θέματα κόστους, ποιότητας, ποσότητας και χρησιμότητας των αγαθών. Φροντίζουμε να προμηθευόμαστε προϊόντα που αντιστοιχούν στην ηλικία και τις δεξιότητες των παιδιών μας.

• Επιδιώκουμε τα παιδιά μας να μην βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά παιχνίδια, και αποφεύγουμε την έκθεσή τους σε σκηνές βίας ή βίαια παιχνίδια. Θέτουμε εκ των προτέρων χρονικό όριο στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και παιχνιδιών, ιδίως στα μικρότερα παιδιά, διότι συχνά αποκόπτονται από τον γύρω κόσμο και εξαρτώνται από αυτά.

• Προτιμούμε την τοποθέτηση υπολογιστή σε κοινό χώρο (πχ σαλόνι) και ενημερωνόμαστε για τη χρήση γονικών φίλτρων. Φροντίζουμε να είμαστε παρόντες όταν παιδιά μικρότερης ηλικίας παρακολουθούν τηλεόραση ή χρησιμοποιούν Η/Υ και σύνδεση στο διαδίκτυο.

• Δε δίνουμε πιστωτική κάρτα ή ταυτότητά μας στα παιδιά για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

• Αποφεύγουμε την αγορά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων από παιδιά κάτω των 12 ετών, προκειμένου να τα προστατεύσουμε από την ακτινοβολία αλλά και από άλλους κινδύνους, όπως πρόσβαση σε ακατάλληλο υλικό, επικοινωνία με άγνωστα πρόσωπα, ανεξέλεγκτη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών, χρεώσεις κλπ.

• Η προμήθεια κινητού τηλεφώνου, προπληρωμένων καρτών, κλπ από παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να γίνεται με τη συναίνεση του γονέα.

• Αποφεύγουμε να δίνουμε στοιχεία των παιδιών μας για συμμετοχή σε διαγωνισμούς, παιγνίδια κλπ και τα ενημερώνουμε για τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια πράξη. Γενικότερα σεβόμαστε και προστατεύουμε την ιδιωτική ζωή των παιδιών μας, και δεν επιτρέπουμε τη δημοσιοποίηση προσωπικών τους στοιχείων, εικόνας και δεδομένων, που μπορεί να τα εκθέσει σε τρίτους ή να τους προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα.

• Όταν τα παιδιά μας βλέπουν τηλεόραση, φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες σήμανσης των εκπομπών, αποφεύγουμε την έκθεση των παιδιών σε ακατάλληλες ζώνες τηλεθέασης και καλλιεργούμε την κριτική σκέψη τους απέναντι σε κάθε τι που βλέπουν.

• Γενικότερα, ενθαρρύνουμε τη φυσική συναναστροφή και τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών, έναντι της παθητικής ενασχόλησής τους με ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση, Η/Υ), που ενδέχεται μάλιστα να μειώνει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και τη φαντασία.

• Οι γονείς, που σύμφωνα με το νόμο είμαστε υπεύθυνοι για τη συμμετοχή των παιδιών μας σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα και διαγωνισμούς, δεν θα πρέπει να δίνουμε άκριτα την έγκρισή μας. Μια τέτοια συμμετοχή μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά ψυχική και σωματική εξουθένωση, άγχος από τη διαδικασία κρίσεων και βαθμολογιών, διαταραχή του συνήθους ρυθμού ζωής τους και της ψυχικής τους ισορροπίας, δημόσια έκθεση, παρενόχληση και ορισμένες φορές ακόμα και εμπαιγμό από το περιβάλλον τους.

• Προσέχουμε ιδιαίτερα το ζήτημα της συμμετοχής των παιδιών μας σε ταινίες ή διαφημίσεις, ιδίως όταν τα παιδιά χρησιμοποιούνται σε ρόλους και συμπεριφορές ασύμβατες με την ηλικία τους.

• Γενικότερα, ως γονείς ή φροντιστές των παιδιών, χρειάζεται διαρκώς να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα να επικοινωνούν και να ψυχαγωγούνται με τα σύγχρονα μέσα, χρειάζεται όμως παράλληλα να προστατεύονται από τους κινδύνους που παραμονεύουν για την σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Αν κρίνουν οι γονείς ότι χρειάζεται να ελεγχθούν περιπτώσεις που παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών ως καταναλωτών και ιδίως η ψυχική τους υγεία, πρέπει να απευθυνθούν στα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, δέχεται σχετικές καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, καθώς και στην ιστοσελίδα επικοινωνίας www.1520.gov.gr και την ηλεκτρονική διεύθυνση 1520@efpolis.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Συμπληρωματικά πρόσκληση εκπαιδευτικών ΠΕ14.04 για διορισμό


Αιτήσεις από 23 έως και 29 Δεκεμβρίου.

Σε συμπληρωματική πρόσκληση υποψήφιων εκπ/κών από τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του έτους 2008 (αριθμ. 4Π/2008 Προκήρυξη) κλάδου ΠΕ14.04-Γεωπόνων, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2014-2015, σε αντικατάσταση –αναπλήρωση διοριστέων (ποσοστό 60%) προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα καλούνται υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διατέθηκαν για διορισμό με την αριθμ. 635/24-11-2014 απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΑΣΕΠ, να υποβάλουν σχετική αίτηση για την κάλυψη δύο (2) οργανικών θέσεων κλάδου ΠΕ 14.04-Γεωπόνων, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Προθεσμία υποβολής αίτησης ορίζεται: από 23-12-2014 μέχρι και 29-12-2014.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και ουδεμία παράταση θα δοθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Nόμιμη κρίθηκε η ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου


Το ΣτΕ έκανε τρεις παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ΄ αριθμ. 298/2014 γνωμοδότησή του, έκρινε μεν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «την Ταυτότητα Κτιρίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του νόμου 3843/2010», αλλά έκανε παράλληλα τρεις παρατηρήσεις, αρκετές νομοτεχνικού περιεχομένου.

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου προβλέπει την πλήρη καταγραφή όλων των ακινήτων της χώρας στην πραγματική τους κατάσταση.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητής ο πάρεδρος Δημήτρης Βασιλειάδης) αναφέρει ότι ναι μεν στο σχέδιο διατάγματος προβλέπεται η επιβολή προστίμων στους παραβάτες, αλλά δεν διευκρινίζεται το πρόσωπο στο οποίο θα επιβάλλεται το πρόστιμο, καθώς το πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί ακόμη και σε βάρος του προσώπου που συμπλήρωσε ψευδώς τα στοιχεία της ταυτότητας του κτιρίου, όπως είναι ο μηχανικός.

Στη γνωμοδότηση υπογραμμίζεται ακόμη ότι για τα προβλεπόμενα πρόστιμα (από 2.000 έως 20.000 ευρώ) από το επίμαχο διάταγμα δεν υπάρχουν κριτήρια για την κλιμάκωσή τους. Δηλαδή, δεν καθορίζεται το ύψος του προστίμου ανάλογα με την παράβαση, αλλά απλώς προβλέπεται η επιβολή προστίμου.

Επίσης, αναφέρεται ότι πρέπει να διευκρινιστεί εάν έχει εκδοθεί ή όχι η προβλεπόμενη από το άρθρο 3 του νόμου 4178/2013 (αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης − περιβαλλοντικό ισοζύγιο) υπουργική απόφαση, καθώς από τα στοιχεία που συνοδεύουν το διάταγμα δεν προκύπτει αυτό. Αφού διευκρινιστεί στη συνέχεια ανάλογα να διατυπωθεί η σχετική παράγραφος του άρθρου 6 του εν λόγω διατάγματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου (δημόσιου και ιδιωτικού) αποτελεί τη βάση της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών, ενώ απαιτείται ακόμη για τις περιπτώσεις μεταβίβασης, έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο.



Διαβάστε περισσότερα...

Καθιέρωση Ετήσιου βραβείου «Άρη Σταθάκη»


«Αύριο εγώ θα οδηγώ».

Στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, διεξήχθη την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, η εκδήλωση για τη βράβευση των έργων του 3ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δ/ση Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η επιστημονική ομάδα EDUCARTOON, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του ΥΠΟΜΕΔΙ. Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου, πραγματοποιήθηκε φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά, απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού) της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών και οι ατομικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1100 από σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας. Η τελετή βράβευσης του φετινού διαγωνισμού ήταν αφιερωμένη στο έργο του αείμνηστου Άρη Σταθάκη.

Η τελετή απονομής των βραβείων – επαίνων «ΑΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ», ξεκίνησε με τις ομιλίες του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και της Βουλευτή ΚΚΕ κας Λιάνας Κανέλλη, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, και ολοκληρώθηκε με την βράβευση των μαθητών.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση απόκτα ιδιαίτερη βαρύτητα, και αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή, καθώς είναι αφιερωμένη στο έργο του αείμνηστου Άρη Σταθάκη. Ενός σπουδαίου άνθρωπου και καλού φίλου που διακρινόταν για το πάθος του στην εθνική υπόθεση της Οδικής Ασφάλειας και έδωσε πολλά γι’ αυτήν». Επίσης τόνισε, την σημαντικότητα του θέματος της Οδικής Ασφάλειας και επισήμανε ότι η όποια προσπάθεια και δαπάνη για οδική εκπαίδευση και ασφάλεια είναι πλήρως ανταποδοτική.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου καθιερώνεται το ετήσιο βραβείο «ΑΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ». Το βραβείο θα απονέμεται σε φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς οι οποίοι διακρίνονται για τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους, στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τέχνη από παλιοσίδερα αυτοκινήτων


Εντυπωσιακές δημιουργίες.

Όταν ο Ptolemy Elrington πιάνει στα χέρια του ένα παλιό αυτοκίνητο, δεν κάνει ότι ένα συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν προσπαθεί ούτε να το επιδιορθώσει, ούτε να πουλήσει τα ανταλλακτικά του. Αντιθέτως δημιουργεί τέχνη!




















Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο η ίδρυση τμήματος Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


Θετικά αντιμετωπίζει την πρόταση το τμήμα Φιλολογίας.

Δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα (27/11) αίτημα είτε για ίδρυση Τμήματος Λαογραφίας στη Φιλοσοφική Σχολή είτε για την ίδρυση και λειτουργία κατεύθυνσης εισαγωγικής ή προχωρημένου εξαμήνου σε κάποιο από τα τμήματα που συγκροτούν την ανωτέρω σχολή. Σημειώνεται ότι η δομή της Φιλοσοφικής Σχολής δεν μετεβλήθη με το προσφάτως δημοσιευθέν υπ’ αριθμ 96/2014 προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε σε εφαρμογή του Σχεδίου Αθήνα.

Τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε ψήφισμα συνεδρίου «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ», που κατέθεσε ως αναφορά ο βουλευτής κ. Βιρβιδάκης, για την ίδρυση στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης έδρας, τομέα, τμήματος ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί αυτό, Λαογραφίας και να αρχίσει να διδάσκεται συστηματικά η Λαογραφία.

Περαιτέρω στις κείμενες διαστάσεις όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την ίδρυση τομέων στα τμήματα, ενώ ο θεσμός της έδρας καταργήθηκε μετά την εφαρμογή του ν.1268/1982 για τη δομή και τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η προσθήκη, τέλος, μαθήματος ή μαθημάτων λαογραφίας στο Πρόγραμμα Σπουδών των τμημάτων που συγκροτούν τη Φιλοσοφική Σχολή, ως αμιγώς ακαδημαϊκό ζήτημα, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των οικείων ακαδημαϊκών τους οργάνων.

Σύμφωνα με το αρ.πρωτ. 732/13-11-2014 έγγραφο του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ανωτέρω Τμήμα αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση του Συνεδρίου σχετικά με τη δημιουργία «έδρας, τομέα ή τμήματος» Λαογραφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Διαβάστε περισσότερα...

Έξι νεκροί και δέκα τραυματίες στη Γλασκώβη


Απορριμματοφόρο έπεσε πάνω σε πεζούς σε πλατεία της πόλης.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Γλασκώβη της Σκοτίας σε ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα απορριμματοφόρο φαίνεται να έπεσε πάνω σε πεζούς.

Έξι νεκροί και δέκα τραυματίες στη Γλασκώβη

«Βρεθήκαμε σε ένα σοβαρό τροχαίο συμβάν στην Πλατεία Γεωργίου στη Γλασκόβη στις 14:30 τοπική ώρα», ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω Twitter.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι υπάρχουν έξι νεκροί ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από δέκα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι το βαρύ όχημα έμοιαζε να είναι εκτός ελέγχου και κινήθηκε κατά μήκος ενός πεζοδρομίου για περίπου 70 μέτρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομική «ένεση» από το ΕΣΠΑ για τα προβλήματα στην Ε.Ο Τρίπολης – Καλαμάτας


Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 44,3 εκατ. ευρώ για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα.

Με 44,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Πελοποννήσου χρηματοδοτήθηκε το έργο της αποκατάστασης τμημάτων της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, στο προβληματικό τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, κοντά στα όρια των δύο νομών που κατολισθαίνει.

«Η ενέργεια αυτή εξυπηρετεί δημοσιονομικές εθνικές ανάγκες και συμβάλλει στην ολοκλήρωση του συνολικού οδικού έργου Τρίπολη - Καλαμάτα, το οποίο αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Βασική προϋπόθεση αυτής της ενέργειας, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, ήταν ή χρηματοδότηση και εκτέλεση όλων των άλλων προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων από την Περιφέρεια, τόσο για την περίοδο 2007-2013, όσο για την περίοδο 2014-2020.


Διαβάστε περισσότερα...

Στις 3.493 οι αιτήσεις μετεγγραφών οικονομικών κριτηρίων


Πιθανόν και πριν τα Χριστούγεννα η ανακοίνωσή τους.

Τις 12.916 έφθασαν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Από αυτό το σύνολο των αιτήσεων οι 3.493 αφορούσαν αιτήσεις μεταφοράς θέσεων εισαγωγής με βάση το οικονομικό κριτήρια ( κατά κεφαλήν εισόδημα <= 9.000 ευρώ) και οι 9.423 αφορούσαν αιτήσεις μεταφοράς θέσεων εισαγωγής με βάση τις κατηγορίες Πολυτέκνων , Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών.

Όσον αφορά τις μετεγγραφές των οικονομικών κριτηρίων που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ο υπουργός Παιδείας με γραπτή του απάντηση ενημέρωσε ότι στις 24 Οκτωβρίου του 2014, έγινε η αποστολή των ηλεκτρονικών αρχείων με τους ενδιαφερόμενους για μεταφορά θέσης εισαγωγής με βάση το οικονομικό κριτήριο προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στις 17 Νοεμβρίου 2014 η αρμόδια Διεύθυνση παρέλαβε τα άνω ηλεκτρονικά αρχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τα οποία, μετά από επεξεργασία στέλνονται εκ νέου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Να σημειώσουμε ότι το διάστημα 27 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου κλήθηκαν όσοι είχαν καταθέσει αιτήσεις μετεγγραφών με οικονομικά κριτήρια να εισέλθουν στο σύστημα ώστε να ενημερωθούν για την εγκυρότητα της αίτησής τους.

1 στις 2 αιτήσεις αναμένεται να ικανοποιηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα αποτελέσματα αναμένονται από μέρα σε μέρα ενώ υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθούν την παραμονή Χριστουγέννων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστό ικανοποίησης περίπου στο 50%, δηλαδή μια από τις δυο αιτήσεις αναμένεται να ικανοποιηθούν.

Ο υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του στον 9.84 έκανε λόγο για 1900 μετεγγραφές που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων, όπως γράψαμε έφθασε τις 3.493.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο οι τιμές των καυσίμων στα νησιά


Έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά από αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Διερεύνηση για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε επτά περιφερειακές ενότητες που παρουσιάζονται μεγάλες αποκλίσεις από τον μέσο όρο καθώς και ενδεχόμενες μονοπωλιακές καταστάσεις καπνικών προϊόντων θα διερευνήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατόπιν αιτήματος από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Δύο έγγραφα-καταγγελίες τα οποία αναφέρονται, αφενός μεν στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας και αφετέρου σε θέματα καπνικών προϊόντων, απέστειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος ζητώντας την διερεύνηση τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής.

Όσον αφορά στο πρώτο θέμα, φαίνεται ότι στις περιφερειακές αυτές ενότητες οι διαφορές τιμών στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο. Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, τίθενται ζητήματα μονοπωλιακών καταστημάτων στο χώρο των καπνικών προϊόντων.

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Γιακουμάτος ζητάει, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 του Ν.3959/2011, να εξεταστούν τα δύο αυτά ζητήματα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής.

Καύσιμα

Με βάση το εβδομαδιαίο Δελτίο Τιμών του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων, βάσει των στοιχείων ανά νομό παρατηρήθηκε ότι το περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας σε 7 νομούς παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο.

Οι νομοί είναι Δωδεκανήσου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λέσβου, Σάμου και Χίου.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι στον νομό Σάμου όπου η μέση τιμή χονδρικής διαμορφώθηκε στα 1,414 ευρώ ανά λίτρο παρατηρήθηκε πολλαπλάσιο περιθώριο πρατηριούχων και εταιρειών εμπορίας (22 λεπτά ανά λίτρο) σε σχέση με το νομό Ευβοίας όπου η τιμή χονδρικής ήταν 1,418 ευρώ ανά λίτρο και το περιθώριο εμπορίας και πρατηρίων ήταν στα 9,8 λεπτά ανά λίτρο.

Επιπλέον εντός των ανωτέρω νομών παρατηρήθηκε σε επίπεδο Δήμων μια σχετική ομοιομορφία τιμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι διαφορές του περιθωρίου εμπορίας και πρατηριούχων στους Νομούς που εξετάστηκαν ανωτέρω πιθανόν να αποτελούν ενδείξεις:

Για ελλιπή ανταγωνισμό σε τοπικό επίπεδο. Πιθανόν να υποκρύπτονται συμφωνίες πρατηρίων σε τοπικό επίπεδο που διατηρούν τις τιμές υψηλά.
Για διαφορές στα επίπεδα κατανάλωσης και αποθεματοποίησης ανά Νομό που δεν καταγράφονται. Η κατανάλωση σε αυτούς τους νομούς και πολύ περισσότερο σε ορισμένους δήμους αυτών των νομών παρατηρείται ιδιαίτερα χαμηλή.
Για ανομοιογενή γεωγραφική κατανομή εντός του ιδίου νομού όσον αφορά τον αριθμό τόσο των πρατηρίων όσο και των εταιριών που δραστηριοποιούνται.Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία του παρατηρητηρίου:

Η τιμή διυλιστηρίου της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων διαμορφώθηκε στα 0,4122 ευρώ ανά λίτρο.
Οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις αντιστοιχούν σε 0,959 ευρώ ανά λίτρο.
Η μέση πανελλαδική τιμή χονδρικής διαμορφώθηκε στα 1,396 ευρώ ανά λίτρο.
H μέση πανελλαδική τιμή λιανικής διαμορφώθηκε στα 1,489 ευρώ ανά λίτρο.
Το εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 0,1178 ευρώ ανά λίτρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Τελεσίγραφο της ΠΝΟ για την εξόφληση των δεδουλευμένων


Προειδοποιεί με συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.

Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στα πληρώματα, ζητεί με επιστολή της προς τις ναυτιλιακές εταιρείας της επιβατηγού ναυτιλίας NEL LINES, ΑΝΕΚ LINES, VENTURIS SEA LINES και LANE LINES, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα γίνονται δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εταιρειών που θα εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια αρνητική στάση.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών έχει αποστείλει τη σχετική επιστολή από τις 15/12/2014 και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι «παρά τις δοθείσες προφορικές και γραπτές κατά καιρούς δεσμεύσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών ότι θα καταβληθούν και θα εξοφληθούν πλήρως οι δεδουλευμένες και καθυστερούμενες αποδοχές των ναυτικών, εν τούτοις όχι μόνο δεν τηρήθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις αυτές, αλλά πολλές ναυτιλιακές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες την ανεργία η οποία μαστίζει τον κλάδο, σκλήρυναν περαιτέρω την αντεργατική τους συμπεριφορά και στάση, αδιαφορώντας πλήρως για το δράμα των απλήρωτων επί μήνες πληρωμάτων των πλοίων και το θέμα έχει προσλάβει πλέον τραγικές και απαράδεκτες διαστάσεις».

Η διοίκηση της ΠΝΟ προειδοποιεί και υπογραμμίζει τέλος την αμετάκλητη απόφαση της διοίκησης ότι δεν θα ανεχθεί καμία περαιτέρω καθυστέρηση στα δεδουλευμένα των ναυτικών και ζητεί την άμεση εξόφλησή τους.

Στο μεταξύ, με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρει ότι το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» της VENTURIS SEA LINES προχώρησε από σήμερα 22/12/2014 σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων μισθών που ανέρχονται έως και 6 μήνες.

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει, επίσης, ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει καταβάλει ούτε το Δώρο Χριστουγέννων έως και σήμερα, ενώ στο πλοίο στη συντριπτική πλειοψηφία του πληρώματος δεν παρέχεται τροφοδοσία.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας μιλώντας για το θέμα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε ότι εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου θα έχει γίνει πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία ΠΟΕΣΥ για τη βία κατά δημοσιογράφων


Ζητά να πάρει θέση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Υπόμνημα διαμαρτυρίας «για τα αλλεπάλληλα κρούσματα προπηλακισμού, βιαιοπραγιών, ακόμη και συλλήψεων δημοσιογράφων από αστυνομικούς», κατέθεσε σήμερα το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

«Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή συνομιλία με τον υπουργό, πέραν μίας στιγμιαίας χειραψίας στον προθάλαμο του γραφείου του. Το υπόμνημα παρέλαβε ο υπασπιστής του, αστυνομικός διευθυντής, Χρήστος Μανούρας, από τον οποίο ζητήθηκε άμεση απάντηση και δέσμευση του υπουργού επί των θεμάτων της καταγγελίας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα αναφέρεται: «Οι παράγοντες που οδηγούν στην έκπτωση της ελευθερίας και της προστασίας του Τύπου στη χώρα μας είναι ποικίλοι και σύνθετοι. Όπως όμως αναγνωρίζουν και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων οξύνεται και έχει λάβει πραγματικά ενδημικές διαστάσεις. [..] Η βία αυτή ασκείται κατά κανόνα κατά συναδέλφων που ασκούν το καθήκον τους και καλύπτουν συγκεντρώσεις και πορείες, είτε επακολουθούν επεισόδια είτε όχι. Πλέον θλιβερό είναι ότι αποδεδειγμένα σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί βιαιοπραγούν συνειδητά κατά συναδέλφων, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, γνωρίζοντας πολύ καλά την ιδιότητά τους είτε γιατί τους έχει γνωστοποιηθεί είτε γιατί οι συνάδελφοι φέρουν διακριτικά (press)».

«Πολλά περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης, άλλα γίνονται λιγότερο γνωστά. Κάποια έχουν οδηγήσει ακόμη και σε μόνιμη αναπηρία συναδέλφων. Οι ΕΔΕ που διεξάγονται – όταν διεξάγονται – με πανομοιότυπο τρόπο καταλήγουν κατά κανόνα στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει πειθαρχικό ή ποινικό παράπτωμα αστυνομικού. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», προστίθεται.

«Στις αρμοδιότητές σας ανήκει ο έλεγχος και ο περιορισμός αυτών των φαινομένων, καθώς είστε η πολιτική ηγεσία αυτών που βιαιοπραγούν, προκαλούν, καθυβρίζουν χωρίς λόγο σκληρά εργαζόμενους που διακινδυνεύουν ακόμα κα τη ζωή τους για να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό. Σας ζητούμε να είστε αμείλικτος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, να διεξάγονται αμερόληπτα και αντικειμενικά οι έρευνες που επιτάσσει ο νόμος και να αποδίδονται ευθύνες εκεί που πρέπει. Το καθεστώς της ατιμωρησίας και οι ΕΔΕ – παρωδίες πρέπει να σταματήσουν. Υπονομεύουν το κύρος της δημοκρατίας και της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ενώ πλήττουν ταυτόχρονα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», καταλήγει το υπόμνημα της ΠΟΕΣΥ.



Διαβάστε περισσότερα...

Η καλύτερη διαφήμιση της τελευταίας 25ετίας


Τι ψήφισε το ελληνικό κοινό – Δείτε το βίντεο.

To ελληνικό κοινό ψήφισε την ατάκα που έγινε για πάρα πολύ καιρό αγαπημένο σλόγκαν όλων των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο των 25 χρόνων που διεξάγονται τα Ermis Awards, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει μέσω διαδικτύου την διαφήμιση που θα του μείνει για πάντα.

Υποψήφιες ήταν διαφημίσεις που βραβεύτηκαν κατά την περίοδο 1989-2013, και το κοινό ανέδειξε ως τη καλύτερη διαφήμιση της 25ετίας, τον «Κλεφτοκοτά» της Nova!

Ο «Κλεφτοκοτάς» υλοποιήθηκε το 2006 με την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας JWT Spot και της εταιρείας παραγωγής ATHENS CENTRAL, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου.

Η φράση «put the cot down... slowly» έγινε σλόγκαν, τίτλος σε πολυάριθμα άρθρα και ατάκα σε αρκετά στόματα…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για σεβασμό στο ρόλο της ΑΔΙΠ


Δε θα ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο των παρεμβάσεων.

Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν το θεσμικό ρόλο της ΑΔΙΠ και να μην προσπαθούν να υποσκάψουν το κύρος της με αθέμιτες ενέργειες απευθύνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών τονίζοντας την εμπιστοσύνη της στο ρόλο της ΑΔΙΠ.

Παράλληλα αναφέρει ότι «κατάπληκτη παρακολουθεί έναν κλαδικό σύλλογο, την ΠΕΚΑΠ, να απευθύνει για δεύτερη φορά «συμβουλές» και «παραινέσεις» σε μία Ανεξάρτητη Αρχή, την ΑΔΙΠ, η οποία αποτελείται από έγκριτους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους, προσπαθώντας να επηρεάσει την κρίση της υπέρ των συμφερόντων της».

Δε θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο των παρεμβάσεων και των προσπαθειών επηρεασμού των Ανεξάρτητων Αρχών τονίζει η ΕΕΧ υπογραμμίζοντας ότι σέβεται τους θεσμούς και δεν τους πλήττει με ανερμάτιστες ενέργειες, αντίθετα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για την πλήρη και ουσιαστική εφαρμογή του νόμου κατά το γράμμα και το πνεύμα του, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά από τη νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας, στην ΑΔΙΠ η οποία έχει τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να καθορίσει σε ποια τμήματα θα εξετάζεται η Πληροφορική.



Διαβάστε περισσότερα...

Σούζες και backflip στο λούνα παρκ του Μεξικού


Ο Julien Dupont τα δίνει όλα στις ράγες του roller coaster.

Δείτε το γάλλο αναβάτη του Freestyle Trial, Julien Dupont, να κάνει σούζες και backflip στη διαδρομή που κάνει το τρενάκι του φημισμένου λούνα παρκ La Feria de Chapultepec, στην πόλη του Μεξικού.

Το La Feria de Chapultepec είναι από τα πιο γνωστά λούνα-παρκ του Μεξικού, ενώ η διαδρομή που έκανε ο Julien Dupont ονομάζεται Montaña Rusa, και κάποτε αποτελούσε την ψηλότερη διαδρομή με τρενάκι λούνα-παρκ του κόσμου. Σημειώστε μάλιστα πως η εν λόγω διαδρομή είναι φτιαγμένη από ξύλο!

Ο Julient Dupont έκανε τη διαδρομή του 1,2 χιλιομέτρου καβάλα σε μια μοτοσικλέτα Trial της Gas-Gas, ανεβαίνοντας με σούζα σε ύψος 33 μέτρων, κάνοντας ακόμα και δύο... backflip σε ορισμένα σημεία!

Πάσχετε από υψοφοβία; Μην κοιτάτε αλλού! Το συγκεκριμένο βίντεο θα σας θεραπεύσει...




Πηγή: http://mototriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός των Σχολών Δραματικής Τέχνης τα ΑμεΑ


Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού σε ερώτηση έξι βουλευτών.

Για αναχρονιστική διάταξη σε βάρος των ΑμεΑ για τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου από Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης κάνουν λόγο σε ερώτηση τους έξι βουλευτές.

Οι βουλευτές στηρίζουν τη θέση τους στο άρθρο 8 παράγραφος γ' του ΠΔ 370/83 όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν και αρτιμέλεια η οποία μάλιστα βεβαιώνεται από εξεταστική επιτροπή με απόφαση που θα είναι επαρκώς δικαιολογημένη.

Οι Αηδόνης, Λυκούδης, Οικονόμου, Τατσόπουλος, Ψαριανός, Φούντα ζητούσαν να μάθουν αν είναι στις προθέσεις του υπουργού Πολιτισμού να τροποποιήσει τη συγκεκριμένη διάταξη ώστε να άρει την πρόδηλη αδικία σε βάρος συμπολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αρτιμέλειας.

Γραπτή απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα έδωσε η υφυπουργός Πολιτισμού η οποία αφού παρέθεσε το νομοθετικό πλαίσιο επεσήμανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον, αλλά και προσοχή το ζήτημα της πρόσβασης των ΑμεΑ στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης, έτσι ώστε να επιτευχθούν ταυτόχρονα:

1. Η πρόσβαση των ΑμεΑ

2. Η προστασία τους από ενδεχόμενη καταπόνηση της υγείας τους, λόγω απαιτήσεων του προγράμματος σπουδών

3. Η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου επαγγελματικής εκπαίδευσης στην τέχνη του θεάτρου (Τομέας Υποκριτικής).

Κατά συνέπεια εφόσον υποβληθεί αναλυτικό υπόμνημα από τους αντίστοιχους φορείς εκπροσώπησης, το οποίο θα αναφέρεται στις επιμέρους περιπτώσεις των ΑμεΑ, θα παραπεμφθεί στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 25, του Ν1158/81, προκειμένου να υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη από τους ειδικούς στην τέχνη του θεάτρου που τη στελεχώνουν. Στη συνέχει η γνωμοδότηση της Επιτροπής, καθώς και το σχετικό υπόμνημα θα συνεξεταστούν, στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για τροποποίηση των διατάξεων του Ν.1158/81.

Τέλος σημειώνεται ότι, το επάγγελμα του ηθοποιού ασκείται ελεύθερα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν1158/81) και σύμφωνα με το αρχείο του Τμήματος Εκπαίδευσης Θεάτρου και Χορού , δεν προκύπτει κατά την τελευταία δεκαετία απόρριψη υποψηφίου για λόγους αρτιμέλειας.



Διαβάστε περισσότερα...

«Βοήθεια» της ΓΣΕΒΕΕ σε 400 μικρές επιχειρήσεις


Υποστήριξη πρόσφερε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας.

Περίπου 400 μικρές επιχειρήσεις ζήτησαν και έλαβαν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους επιμόρφωση ή συμβουλευτική υποστήριξη από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε.

Από αυτές, 60 επιχειρήσεις έχουν λάβει συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα καινοτομίας σε επίπεδο οργανωτικής και τεχνολογικής καινοτομίας (π.χ. ανάπτυξη νέων προϊόντων, ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων), μέσα από την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων καινοτομίας (innovation plans).

Επιπλέον, περίπου 200 επιχειρήσεις συμμετέχουν στη συμβουλευτική υποστήριξη για την ωρίμανση, ανάπτυξη και υλοποίηση σχεδίων δράσης για επιχειρηματικά δίκτυα και συστάδες επιχειρήσεων (cluster action plans), ενώ στελέχη 120 επιχειρήσεων έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά διήμερα σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα καινοτομίας και συνεργασιών, τα οποία έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Αθήνα και Ηράκλειο.

Παράλληλα, περίπου 20 επιχειρήσεις συμμετείχαν σε δράσεις υποστήριξης για την προστασία και αξιοποίηση του διανοητικού τους κεφαλαίου, καθώς και σε δράσεις επιχειρηματικής διαμεσολάβησης που περιλαμβάνουν την υποστήριξη συμμετοχής τους σε επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό και την οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β).

Συγκεκριμένα, την πρόσφατη περίοδο το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ οργάνωσε και υποστήριξε δύο ομαδικές επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, με απώτερο στόχο την συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην αποστολή με εταιρείες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν επιμέρους επαφές μεταξύ επιχειρήσεων προκειμένου να διερευνηθούν προοπτικές συνεργασίας, με σκοπό την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Η πρώτη αποστολή πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία με τη συμμετοχή έξι επιχειρήσεων και την υποστήριξη εξειδικευμένου συμβούλου του Ινστιτούτου, ενώ στη δεύτερη αποστολή, η οποία πραγματοποιήθηκε στη, Γαλλία, συμμετείχαν περίπου 20 επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή, υλοποιούνται και οργανώνονται επιχειρηματικές αποστολές σε εκθέσεις του εξωτερικού με τη συμμετοχή μεμονωμένων επιχειρήσεων που επωφελούνται από τις δράσεις υποστήριξης καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Ακόμη, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία έξι επιχειρηματικών δικτύων και συστάδων επιχειρήσεων (cluster) σε βασικούς τομείς της οικονομίας και συγκεκριμένα: στο κρασί, στην ολοκληρωμένη διαχείριση ακινήτων, στη μεταποίηση τοπικών προϊόντων, στο δίκτυο «πράσινων διακοπών», στην εγκατάσταση και προώθηση εξαρτημάτων ανελκυστήρων και στις υπηρεσίες ταπητοκαθαρισμού. Την περίοδο αυτή μάλιστα πραγματοποιήθηκε η ανάληψη νέων περιπτώσεων προς υποστήριξη, μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που περιλαμβάνει ανάπτυξη συστάδων επιχειρήσεων και επιχειρηματικών δικτύων σε διάφορους τομείς μεταποίησης και υπηρεσιών (π.χ. αλουμίνιο, χειροτεχνία/αργυροχρυσοχοΐα, ενέργεια, τουρισμός, αγροδιατροφή).

Για το 2015, ο στόχος που έχει τεθεί από το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ είναι να εντείνει τις δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης προς τις μικρές επιχειρήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτονεί με χειροβομβίδα μέσα σε καφετέρια


Έβαλε τέλος στη ζωή του - Δείτε το βίντεο.

Ο άντρας που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, απασφαλίζει μια χειροβομβίδα σε καφετέρια της Ουκρανίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τις κινήσεις του άντρα, σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο οποίος κάθεται αρχικά σε ένα από τα τραπέζια του καταστήματος και επεξεργάζεται τη χειροβομβίδα.

Όταν βγάζει την περόνη, δυσκολεύεται στην αρχή, ακολούθως σηκώνεται όρθιος και γίνεται έκρηξη. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη νέα ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ


Ανακοίνωση 22.12.2014


Παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ
http://www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/GR_TYPOU/deltioydaneiooek.pdf
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (134.21 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Θαλάσσια χελώνα επέστρεψε στο... σπίτι της


Είχε βρεθεί τραυματισμένη στην Κεφαλονιά - Δείτε τις φωτογραφίες.

Επέτρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου στο φυσικό της περιβάλλον η θαλάσσια χελώνα που το καλοκαίρι είχε βρεθεί τραυματισμένη στην Κεφαλονιά.

Η χελώνα, αφού περιθάλφθηκε, αφέθηκε ελεύθερη στην παραλία Μεγάλη Άμμος, σύμφωνα με το inkefalonia.gr.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σωτηρία της θαλάσσιας χελώνας έπαιξε ο σύλλογος Wildlife Sense.














Διαβάστε περισσότερα...

Τι λέει το σχέδιο νόμου για τους φορείς πιστοποίησης ξενών γλωσσών


Τι αναφέρεται για τη μέθοδο της εξεταστικής διαδικασίας.

Σε δημόσια διαβούλευση έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο νόμου για την διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας των Φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών της ημεδαπής και αναγνώρισης φορέων της αλλοδαπής και αντιστοίχισης τίτλων γνώσης ξένων γλωσσών της αλλοδαπής με τα πιστοποιητικά της ημεδαπής, με σκοπό την αναβάθμιση των δομών και τη λειτουργία τους.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και γι αυτό το λόγο ο υπουργός Παιδείας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν, παρατηρήσεις, σχόλια, προτάσεις.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με το Σχέδιο Νόμου καθορίζεται η διαδικασία της πιστοποίησης και εποπτείας των Φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών της ημεδαπής, καθώς και αναγνώρισης φορέων της αλλοδαπής και αντιστοίχισης τίτλων γνώσης ξένων γλωσσών της αλλοδαπής με τα πιστοποιητικά της ημεδαπής.

Συγκεκριμένα, με το κεφάλαιο Α’ ορίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην διαδικασία πιστοποίησης φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών, τα ειδικότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., καθώς και η διενέργεια ελέγχου πληρότητας των δικαιολογητικών και χορήγησης της πιστοποίησης.

Με το κεφάλαιο Β’, περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των ανωτέρω Φορέων, προβλέπονται τα σχετικά με την οργανωτική δομή τους και τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα που πρέπει να διαθέτουν προκειμένου να πιστοποιηθούν, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εγχειρίδιο ποιότητας, αρχείο πιστοποιηθέντων φυσικών προσώπων, και διαδικασία εσωτερικού ελέγχου του συστήματος πιστοποίησης που εφαρμόζουν.

Με το κεφάλαιο Γ’, καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης και έκδοσης των πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών, προβλέπεται η διενέργεια ελέγχου της χρήσης των εν λόγω πιστοποιητικών από τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και η χρήση λογότυπου ή σήματος από τους Φορείς.

Το κεφάλαιο Δ’ περιγράφει την μέθοδο της εξεταστικής διαδικασίας για την πιστοποίηση γνώσης ξένων γλωσσών, καθορίζει την διαδικασία των εξετάσεων και τα βασικά χαρακτηριστικά του εξεταστικού συστήματος, ορίζει τους συμμετέχοντες στη διενέργεια εξετάσεων, μεταξύ των οποίων και τους επιτηρητές, θέτει τις ελάχιστες προδιαγραφές και το σύστημα εσωτερικού ελέγχου των εξεταστικών κέντρων, και προβλέπει την εφαρμογή Κεντρικού Διαχειριστικού Συστήματος της Πιστοποίησης (ΚΕ.ΔΙ.Σ.Π.),

Το κεφάλαιο Ε’ ορίζει την διαδικασία ελέγχου της λειτουργίας των Φορέων μετά τη χορήγηση πιστοποίησής τους από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, την διαδικασία ανανέωσης της πιστοποίησης, την διαδικασία αναμόρφωσης του συστήματος εξετάσεων για τη χορήγηση πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών, καθώς και τα σχετικά με την μεταβίβαση της απόφασης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. περί πιστοποίησης Φορέων.

Με το κεφάλαιο ΣΤ’ καθορίζεται το περιεχόμενο της εξεταστικής διαδικασίας της πιστοποίησης γνώσης ξένων γλωσσών για κάθε επίπεδο γνώσης. Επίσης με το κεφάλαιο Ζ’ ορίζει το αρμόδιο όργανο για την απόφαση αναγνώρισης των Φορέων της αλλοδαπής και αντιστοίχιση των τίτλων γνώσης ξένων γλωσσών της αλλοδαπής, καθώς και την αντίστοιχη διαδικασία ενώ τέλος, με το κεφάλαιο Η’ καθορίζεται η διαδικασία επιβολής κυρώσεων στους Φορείς, καθώς και οι μεταβατικές διατάξεις.

Από τα 40 άρθρα να αναφερθούμε στο άρθρο 16 που παρουσιάζει τη μέθοδο της εξεταστικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

-Κάθε υποψήφιος εξετάζεται γραπτά και προφορικά. Η εξέταση στοχεύει στον έλεγχο των τεσσάρων βασικών επικοινωνιακών ικανοτήτων, δηλαδή του βαθμού στον οποίο ο υποψήφιος είναι σε θέση να κατανοεί και να παράγει γραπτά και προφορικά κείμενα. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στις ενότητες κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου. Ανάλογα με το επίπεδο, στο οποίο ο υποψήφιος επιθυμεί να πιστοποιηθεί, είναι δυνατό, ύστερα από απόφαση της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής, να ελέγχεται και άλλη δευτερεύουσα επικοινωνιακή ικανότητα. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται για όλες τις εξεταζόμενες ανά επίπεδο επικοινωνιακές ικανότητες μέσω «των προδιαγραφών σύνταξης θεμάτων». Για την εξέταση προβλέπονται μηχανογραφικά έντυπα και ειδικά τετράδια, στα οποία οι υποψήφιοι δίνουν τις απαντήσεις τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι ομογενείς, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οι αλλοδαποί που έχουν νομίμως τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.

Οι θέσεις των υποψηφίων στις αίθουσες των Εξεταστικών Κέντρων είναι καθορισμένες και κάθε υποψήφιος καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση που ορίζεται με αλφαβητική σειρά, με την οποία φέρεται γραμμένος στον ενιαίο κατά γλώσσα και επίπεδο κατάλογο των υποψηφίων που ανήκουν στο ίδιο Εξεταστικό Κέντρο. Η Επιτροπή του Εξεταστικού Κέντρου, με βάση τον οριστικό ενιαίο κατά γλώσσα και επίπεδο αλφαβητικό ονομαστικό κατάλογο των υποψηφίων, καταρτίζει κατά κτίριο και αίθουσα ονομαστικές καταστάσεις, τις οποίες, μία τουλάχιστον ημέρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων, αναρτά στην είσοδο του Εξεταστικού Κέντρου, έτσι ώστε κάθε υποψήφιος να ενημερώνεται εγκαίρως για το κτίριο και την αίθουσα στα οποία θα εξετασθεί. Η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας γίνεται από τους επιτηρητές, οι οποίοι καταγράφουν όσους απουσιάζουν σε κάθε γλώσσα και επίπεδο.

Για τη διαπίστωση της ταυτότητάς τους οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο, εφόσον τούτο φέρει επικυρωμένη φωτογραφία όπως διαβατήριο, άδεια οδήγησης κ.λ.π. Παρόντες θεωρούνται μόνο οι υποψήφιοι που βρίσκονται μέσα στις καθορισμένες αίθουσες κατά τη λήξη του χρόνου προσέλευσης.

Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν στυλό διαρκείας μόνο χρώματος μπλε ή μαύρου και γομολάστιχα. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού. Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, γραπτές σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθήματα. Απαγορεύεται, επίσης, ρητά να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή άλλα συστήματα τηλεπικοινωνίας.

Η επεξεργασία των θεμάτων από τους υποψήφιους γίνεται σε μηχανογραφημένο έντυπο δοκιμασιών και απαντήσεων ειδικού τύπου που διανέμεται σε αυτούς από τους επιτηρητές. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται κακή εκτύπωση του ειδικού εντύπου, αυτό αντικαθίσταται άμεσα από τους επιτηρητές.

Ο υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το έντυπο δοκιμασιών και απαντήσεων με τη λήξη του ορισμένου χρόνου δοκιμασίας ή νωρίτερα και πάντως όχι πριν από τον οριζόμενο χρόνο δυνατής αποχώρησης που για τις ενότητες «κατανόηση γραπτού λόγου» και «παραγωγή γραπτού λόγου» δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το ένα τρίτο (1/3) της συνολικής διάρκειας της εξέτασης κάθε ενότητας.

Οι επιτηρητές κάθε αίθουσας παραλαμβάνουν τα έντυπα δοκιμασιών και απαντήσεων των υποψηφίων, παρουσία των οποίων ελέγχουν την ορθή καταγραφή των ατομικών τους στοιχείων και επικολλούν το αδιαφανές αυτοκόλλητο στο ενδεδειγμένο σημείο. Ειδικά, στο τετράδιο για την παραγωγή γραπτού λόγου» οι επιτηρητές υπογράφουν στο τέλος του γραπτού κειμένου του υποψηφίου. Μετά την αποχώρηση και του τελευταίου υποψηφίου, οι επιτηρητές παραδίδουν ταξινομημένα τα έντυπα δοκιμασιών και απαντήσεων στην Επιτροπή του Εξεταστικού Κέντρου.

Οι υποψήφιοι στη διάρκεια των εξετάσεων έχουν υποχρέωση κόσμιας συμπεριφοράς και πειθαρχίας καθώς και πιστής τήρησης των υποδείξεων και συστάσεων, των μελών της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής, της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου και των επιτηρητών.

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της παραμονής στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται.

Ο υποψήφιος που αντιγράφει ή εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στη συγκεκριμένη γλώσσα με απόφαση της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου μετά από προηγούμενη γραπτή απολογία του. Ομοίως και με την ίδια διαδικασία αποκλείεται υποψήφιος που διαπιστώνεται ότι, κατά το χρόνο της εξέτασης και παρά τη ρητή απαγόρευση, έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο ή άλλο τηλεπικοινωνιακό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση αποκλεισμού υποψηφίου από τις εξετάσεις, η Επιτροπή του Εξεταστικού Κέντρου συντάσσει σχετικό πρακτικό και σημειώνει το βαθμό μηδέν ένα (01) στο έντυπο δοκιμασιών και απαντήσεων. Κάτω από το βαθμό υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου και τίθεται η σφραγίδα.

Όλα τα έντυπα δοκιμασιών και απαντήσεων των υποψηφίων παραδίδονται για βαθμολόγηση στα Βαθμολογικά Κέντρα, που έχουν ορισθεί για το σκοπό αυτό. Η Επιτροπή του Βαθμολογικού Κέντρου συνεπικουρούμενη από τη Γραμματεία ελέγχει τον αριθμό των εντύπων δοκιμασιών και απαντήσεων που παραλαμβάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποστέλλονται από τις Επιτροπές των Εξεταστικών Κέντρων.

Τα έντυπα δοκιμασιών και απαντήσεων της κατανόησης γραπτού λόγου και της κατανόησης προφορικού λόγου βαθμολογούνται με ηλεκτρονικό τρόπο με το σύστημα Optical Mark Reader (O.M.R.) με διατήρηση, όπου προκύπτει, του πρώτου δεκαδικού ψηφίου. Η βαθμολόγηση αυτή πραγματοποιείται με το εγκατεστημένο σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης στο ίδιο Βαθμολογικό Κέντρο, στο οποίο βαθμολογούνται και τα υπόλοιπα έντυπα με τις απαντήσεις των υποψηφίων. Η συνολική βαθμολογία και στις τέσσερις εξεταζόμενες ενότητες εξασφαλίζει 100 μονάδες. Η τελική βαθμολογία προκύπτει αθροιστικά από τη βαθμολογία όλων των εντύπων δοκιμασιών και απαντήσεων. Η μέγιστη δυνατή βαθμολογία κάθε επί μέρους ενότητας αποφασίζεται από την Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή και περιλαμβάνεται στις «Προδιαγραφές σύνταξης θεμάτων». Όπου κατά την τελική αθροιστική βαθμολογία προκύπτει άθροισμα με δεκαδικό, στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα.

Σε περίπτωση που η εξέταση δύο επιπέδων γίνεται με κοινό διαβαθμισμένο τεστ, το τεστ αυτό θα περιλαμβάνει ίσο αριθμό ερωτημάτων και για τα δύο επίπεδα. Το σύνολο ερωτημάτων και στις τέσσερις ενότητες θα εξασφαλίζει συνολικά 200 μονάδες, από τις οποίες οι εκατό (100) θα εξασφαλίζονται από ερωτήματα του χαμηλότερου επιπέδου και οι υπόλοιπες 100 από ερωτήματα του υψηλότερου επιπέδου από τα κοινά εξεταζόμενα.

Κάθε έντυπο παραγωγής γραπτού λόγου αξιολογείται από δύο βαθμολογητές. Ο ίδιος βαθμολογητής δεν μπορεί να παραλάβει για πρώτη ή δεύτερη βαθμολόγηση γραπτά εάν προηγουμένως δεν έχει παραδώσει στη Γραμματεία του Βαθμολογικού Κέντρου βαθμολογημένα τα γραπτά που τυχόν έχει προηγουμένως παραλάβει για το λόγο αυτό.

Οι βαθμολογητές των εντύπων παραγωγής γραπτού λόγου, για να σημειώσουν στο γραπτό τις ατέλειές του, χρησιμοποιούν ο μεν πρώτος κόκκινο στυλό, ο δε δεύτερος πράσινο. Η βαθμολόγηση γίνεται σε ακέραιους αριθμούς. Κάθε ένας από τους δύο βαθμολογητές αναγράφει στα ειδικά πλαίσια του εντύπου το βαθμό με τον οποίο το αξιολογεί, τον οποίο και επικυρώνει με την υπογραφή του και την αναγραφή του κωδικού του αριθμού. Όλοι οι βαθμοί γράφονται διψήφιοι με την πρόταξη του αριθμού μηδέν στους μονοψήφιους αριθμούς. Ο βαθμός του πρώτου βαθμολογητή καλύπτεται με αδιαφανές κάλυμμα (αυτοκόλλητο).

Μετά το τέλος της βαθμολόγησης των εντύπων παραγωγής γραπτού λόγου και από τον δεύτερο βαθμολογητή αποκαλύπτεται από τη γραμματεία του Βαθμολογικού Κέντρου ο βαθμός του πρώτου. Τελικός βαθμός αξιολόγησης κάθε γραπτού είναι ο μέσος όρος των βαθμών των δύο βαθμολογητών με διατήρηση, όπου προκύπτει, του πρώτου δεκαδικού ψηφίου. Σε περίπτωση που η εξέταση δύο επιπέδων γίνεται με κοινό διαβαθμισμένο τεστ, ο τελικός βαθμός αξιολόγησης προκύπτει από την άθροιση των βαθμών των δύο βαθμολογητών.

Αναβαθμολόγηση των εντύπων δοκιμασιών και απαντήσεων δεν προβλέπεται. Εφόσον, όμως, η διαφορά στη βαθμολογία μεταξύ των δύο βαθμολογητών είναι μεγαλύτερη από το 30% της συνολικής ή διαπιστώνεται ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ή δεν εφαρμόσθηκαν τα προβλεπόμενα κριτήρια, ο συντονιστής ή η Επιτροπή του Βαθμολογικού Κέντρου ζητούν από τους βαθμολογητές να επανεξετάσουν τα συγκεκριμένα έντυπα δοκιμασιών και απαντήσεων.

Η αξιολόγηση, για την οποία δεν απαιτείται αιτιολόγηση από τον βαθμολογητή, γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν τα χαρακτηριστικά του παραχθέντος λόγου και τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί στους υποψηφίους μέσω της οικείας ιστοσελίδας.

Οι αποξέσεις ή οι διορθώσεις βαθμολογίας στα ειδικά πλαίσια των εντύπων δοκιμασιών και απαντήσεων ισχύουν μόνο εφόσον μονογράφονται από τον αρμόδιο βαθμολογητή ή τον Πρόεδρο του Βαθμολογικού Κέντρου και σφραγίζονται με τη σφραγίδα της Επιτροπής αυτού.

Κάθε υποψήφιος βαθμολογείται στην παραγωγή προφορικού λόγου από δύο εξεταστές. Τελικός βαθμός του υποψηφίου στην παραγωγή προφορικού λόγου είναι ο μέσος όρος των βαθμών των δύο εξεταστών με διατήρηση, όπου προκύπτει, του πρώτου δεκαδικού ψηφίου. Σε περίπτωση που η εξέταση δύο επιπέδων γίνεται με κοινό διαβαθμισμένο τεστ, ο τελικός βαθμός αξιολόγησης προκύπτει από την άθροιση των βαθμών των δύο βαθμολογητών.
Τα Βαθμολογικά Κέντρα αποστέλλουν σε ηλεκτρονική μορφή τη βαθμολογία των υποψηφίων, προς τον Φορέα για την τελική επεξεργασία και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τα έντυπα δοκιμασιών και απαντήσεων των υποψηφίων φυλάσσονται στο Βαθμολογικό Κέντρο, στο οποίο αξιολογήθηκαν, μέχρι την επόμενη εξεταστική περίοδο της γλώσσας αυτής, οπότε και καταστρέφονται με μέριμνα της οικείας Επιτροπής αφού συνταχθεί το σχετικό πρακτικό.

Επιτυγχάνει στις εξετάσεις ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τουλάχιστον το 60% της μέγιστης δυνατής συνολικής βαθμολογίας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχει επιτύχει το 30% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας για κάθε μια από τις άλλες εξεταζόμενες ενότητες, πλην αυτής της παραγωγής προφορικού λόγου για την οποία δεν απαιτείται η προϋπόθεση αυτή. Όπου κατά τον προσδιορισμό του ποσοστού προκύπτει αριθμός με δεκαδικό μέρος, στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα.

Σε περίπτωση που η εξέταση επιπέδων γίνεται με κοινό διαβαθμισμένο τεστ, επιτυγχάνει στις εξετάσεις ο υποψήφιος που συγκεντρώνει βαθμολογία ως εξής: Για το χαμηλότερο από τα κοινά εξεταζόμενα επίπεδα θεωρείται επιτυχών ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τουλάχιστον το 60% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας για το επίπεδο αυτό, δηλαδή του 100 και μέχρι 119 μονάδες, για δε το υψηλότερο το 60% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας για το επίπεδο αυτό, δηλαδή του 200.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων γίνεται με πίνακα επιτυχίας που καταρτίζεται από την Επιτροπή Έκδοσης Αποτελεσμάτων και κυρώνεται από τον Υπεύθυνο που έχει οριστεί. Με βάση τον πίνακα αυτό, εκδίδονται και χορηγούνται στους επιτυχόντες τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας.

Οι υποψήφιοι ενημερώνονται για την αναλυτική και συνολική βαθμολογία τους από τους ονομαστικούς πίνακες που ανακοινώνονται στην έδρα του Φορέα όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής ή από την οικεία ιστοσελίδα στην οποία, επίσης, αναρτώνται οι πίνακες αυτοί, oι οποίοι είναι προσβάσιμοι με χρήση κωδικού.



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για ιδρύσεις, καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων


Απαραίτητη στη διαδικασία η έγγραφη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας με θέμα τις μεταβολές σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2015-16.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές με στόχο τη δημιουργία άρτιων, εξοπλισμένων και επαρκώς στελεχωμένων σχολικών μονάδων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις περιπτώσεις ιδρύσεων και συγχωνεύσεων, για τις οποίες πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια η ακριβής ονομασία και η έδρα λειτουργίας του νέου σχολείου. Επιπλέον, για τις περιπτώσεις ιδρύσεων, προαγωγών και συγχωνεύσεων απαιτείται η εξασφάλιση κατάλληλης στέγης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, αφού υποβάλουν στους Δήμους προτάσεις για κάθε είδους σχολική μεταβολή για το σχολικό έτος 2015-2016, είναι απαραίτητο να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεών τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) και να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφο στην Υπηρεσία.

Για την υποβολή των προτάσεων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα οριζόμενα στις με αριθμ. πρωτ. Φ.3/897/97652/Γ1/25-9-2006, Φ. 3/898/97657/Γ1/25-9-2006 (ΦΕΚ 1507/Β΄/13-10-2006) και Φ.12/622/129803/Γ1/16-09-2013 (ΦΕΚ 2451/τΒ΄/01-10-2013) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την Π/θμια Εκπ/ση και στη με αριθμ. πρωτ. 129818/Γ2/16-09-2013 (ΦΕΚ 2451/τΒ΄/01-10-2013) ΚΥΑ για τη Δ/θμια Εκπ/ση.

Επισημαίνεται ότι στις προτάσεις πρέπει να αναφέρεται εάν τα προτεινόμενα προς ίδρυση σχολεία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Οι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, αφού συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, θα τις διαβιβάσουν μέχρι 18-02-2015 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπ/σης.

Οι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποστείλουν:

α) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων Δήμων και

β) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών για τα προτεινόμενα προς συγχώνευση και κατάργηση σχολεία που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων Περιφερειών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του π.δ. 113/2010 (Α΄ 194).

Επισημαίνεται ότι οι προτάσεις-εισηγήσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα Myschool και δεν θα λαμβάνονται υπόψη προτάσεις που θα αποστέλλονται εγγράφως.

Οι προτάσεις-εισηγήσεις δεν πρέπει να διαφέρουν από τις σχετικές προτάσεις προς τους Δήμους. Για την ημερομηνία έναρξης καταχώρισης των προτάσεων-εισηγήσεων οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπ/σης και οι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης θα ενημερωθούν με νέα εγκύκλιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ευκαιρίες απασχόλησης για 1.400 άνεργους νέους


Το πρόγραμμα κατάρτισης αναλαμβάνει ο ΣΒΒΕ.

Την επαγγελματική κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη 1400 άνεργων νέων, ώστε να εξελιχθούν σε μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, ικανά να εισφέρουν στη διεθνοποίηση και στην περαιτέρω ενίσχυση των εξωστρεφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Βορειοελλαδικό Τόξο, αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Στη διάρκεια συνεδρίασης, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, ανακοινώθηκε η ανάληψη από τον ΣΒΒΕ του συγκεκριμένου έργου, που έχει τίτλο: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων, ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών στους τομείς του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων και της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις τέσσερις περιφέρειες του Βορειοελλαδικού Τόξου (Ήπειρος, Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη)».

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε τη δυνατότητα επιτυχημένης υλοποίησης του έργου από τον ΣΒΒΕ, η οποία αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανάθεση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, επισήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος, μέσω τού οποίου δημιουργείται η δυνατότητα απασχόλησης -στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας- των άνεργων νέων που θα καταρτιστούν.

Η κοινή πρωτοβουλία ΣΒΒΕ και υπουργείου Εργασίας, έχει ώς στόχο τη δημιουργία νέων στελεχών, με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλλουν καταλυτικά τα επόμενα χρόνια στην περιφερειακή ανάπτυξη, μέσω της επιτυχημένης διασύνδεσης των εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων του Βορειοελλαδικού Τόξου, με τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης του ΣΒΒΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.



Διαβάστε περισσότερα...