Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Έκρηξη οφειλών 2 δισ. ευρώ στη ΔΕΗ από νοικοκυριά και μεγάλες επιχειρήσεις


Στο «κόκκινο» έχει επανέλθει η ρευστότητα της ΔΕΗ συμπαρασύροντας συνολικά την αγορά ηλεκτρισμού καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, για το πώς διαμορφώνονται οι ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 και τα οποία, όπως επιβεβαιώνουν παράγοντες της επιχείρησης, δεν έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά, αποκαλύπτουν το συνολικότερο πρόβλημα της ύφεσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τη δυσκολία διαχείρισης του προβλήματος για τον μοναδικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος της αγοράς.

Η πρώτη μεγάλη διόγκωση των ανεξόφλητων οφειλών από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος παρατηρήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2013 όπου διαπιστώθηκε αύξηση 18% σε σχέση με το πρώτο 5μηνο του ίδιου έτους, εξέλιξη που αποδίδεται από τη ΔΕΗ στο ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και στην επιδείνωση των οικονομικών δυνατοτήτων των πελατών της λόγω των αυξημένων φορολογικών τους υποχρεώσεων προς την πολιτεία.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματικός ο νόμος για τον ΦΑΠ


Δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου να προσφύγει στα Διοικητικά δικαστήρια.

Συνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νόμος του 2010 (Ν. 3842/2010) που προβλέπει την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), καθώς δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου που υπάγεται σε φορολογία να προσφύγει στα Διοικητικά δικαστήρια και να αμφισβητήσει το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Η δίκη ήταν πιλοτική και ετέθη με βάση προσφυγή ιδιοκτήτη ακινήτου στο Ψυχικό . Το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει το δικαστήριο ηταν αν «ο υποκείμενος σε ΦΑΠ βάσει του άρθρου 32 του νόμου 3842/2010 έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει με προσφυγή του στο Διοικητικό δικαστήριο το ύψος της αντικειμενικής αξίας του βαρυνόμενου με τον επίμαχο φόρο ακινήτου του, σε αρνητική δε περίπτωση να κριθεί η συνταγματικότητα της διατάξεως αυτής».

Η αυξημένη επταμελής σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ στην υπ' αριθμ. 6/2015 απόφασή της σημειώνει ότι «οι διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982 δεν είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, αφού με αυτές δεν θεσπίζεται αμάχητο τεκμήριο προσδιορισμού της αξίας των εν λόγω ακινήτων, δεδομένου ότι ο φορολογούμενος δύναται με δική του πρωτοβουλία να αποστεί από την εφαρμογή του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού της αγοραίας αξίας, ζητώντας από το δικαστήριο, κατά την παράγραφο 6 της ως άνω διατάξεως, τον εκ μέρους του προσδιορισμό της».

Κατ' αναλογία, υπογραμμίζεται στην απόφαση του ΣτΕ «και οι διατάξεις των άρθρων 32 και 34 του ν. 3842/2010, ερμηνευόμενες σε συνδυασμό με εκείνες της εκδοθείσης ΠΟΛ 1225/24/12/2012 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών, με τις οποίες επίσης παρέχεται στον φορολογούμενο η δυνατότητα να αμφισβητήσει την φορολογητέα αξία ακινήτων όπως έχει προσδιοριστεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ βάσει του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού αγοραίας αξίας και, στη συνέχεια, να ζητήσει από το δικαστήριο, με προσφυγή του κατά της σχετικής απορριπτικής πράξης του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ, τον εκ μέρους του προσδιορισμό της, δεν είναι κατά το μέρος αυτό, αντίθετες με το Σύνταγμα».

Και καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας:

«Εφόσον ο φορολογούμενος ο υποκείμενος σε φόρο ακίνητης περιουσίας έχει τη δυνατότητα, κατά τις διατάξεις των άρθρων 32 και 34 του ν. 3842/2010, ερμηνευόμενες σε συνδυασμό με εκείνες του άρθρου 4 της κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 34 παράγραφος 6 του νόμου τούτου (ν. 3842/2010) εκδοθείσης ΠΟΛ 1225/24.12.2010 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών να αμφισβητήσει με προσφυγή του στο Διοικητικό Δικαστήριο το ύψος της αντικειμενικής αξίας του βαρυνόμενου με τον ως άνω φόρο ακινήτου του, η ως άνω ρύθμιση δεν αντίκειται στο Σύνταγμα».



Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης


Συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Δημιουργικό, συμμετοχικό, με στόχο τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για την εκπαίδευση και διεύρυνση του φιλόμουσου κοινού το πρόγραμμα της ερχόμενης καλλιτεχνικής περιόδου που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις συνθήκες και τις οικονομικές δυνατότητες της εποχής.

Με πρόσημο τη ρήση του Νίκου Καζαντζάκη («Να μην καταδεχόμαστε να ρωτάμε αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε, απλώς να πολεμάμε...») ο σολίστας του πιάνου Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης που παραμένει για πέμπτη συνεχή χρονιά στα καλλιτεχνικά ηνία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2015 το οποίο περιλαμβάνει 57 συνολικά παραγωγές.

Παρόντες στη συνέντευξη -παρουσίαση του προγράμματος ήταν και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το έργο του οποίου ενισχύει ο ΟΜΜΘ για την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών αγοράς τροφίμων, που θα διατεθούν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Στη φετινή καλλιτεχνική περίοδο χορηγός του προγράμματος είναι η Alpha Bank ενώ εγκαινιάζεται και συνεργασία του με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που στόχο έχει τη δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό την αιγίδα του Μεγάρου. Παράλληλα συνεχίζεται η συμμετοχή του Οργανισμού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Creative Europe 2014-2020», με το έργο «Οδεύουμε προς το 2020 - Εκπαιδεύοντας μουσικούς και κοινό», μαζί με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκδηλώσεις της περιόδου άρχισαν ήδη από τις 10 Ιανουαρίου, συνεχίζονται αυτές τις μέρες με την εν εξελίξει (από την περασμένη Πέμπτη 15 Ιανουαρίου) παράσταση του έργου του Γιώργου Βέλτσου «Η Αυτοκρατορία» (I Have your Data) σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και συνεχίζεται με σειρά συναυλιών και παραστάσεων χορού, μπαλέτου στον πάγο, φιλοξενούμενων μουσικοθεατρικών παραστάσεων μουσικών αφιερωμάτων και κοντσέρτων καθώς και την απευθείας «ζωντανή» αναμετάδοση παραστάσεων όπερας και μεγάλων συναυλιών από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης και το Royal Opera House.

-Η εκπληκτική και πολυαγαπημένη ιστορία του Πίτερ Παν, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής στις 28, 29, 30 και 31 Ιανουαρίου και την 1 Φεβρουαρίου (Μ1 - Αίθουσα Φίλων Μουσικής) από Διεθνούς φήμης Ρώσους χορευτές του Μπαλέτου στον Πάγο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του σχήματος είναι ο Giuseppe Arena, ενώ η μουσική είναι του Silvio Amato. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Μεγάρου με την Backstage.

Ακολουθεί η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συναυλία της υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου (Πέμπτη 29 Ιανουαρίου).

- «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Jacques Offenbach: (σε απευθείας σύνδεση με την Metropolitan Opera), Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

Μουσικές των κουδουνιών: Μουσικά Σύνολα του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου Δράμας, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου.

Λυρισμός στον 20ό αιώνα: Νιόβη Κλαυδιανού (τραγούδι) και ο Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο), Κυριακή 8 Φεβρουαρίου.

Concerto για δύο: Μιχάλης Χατζηγιάννης και Παναγιώτης Μάργαρης, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου.

Duo Palermo – Carbonara: «Suono Italiano», Τρίτη 10 Φεβρουαρίου.

Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου...: Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου (παραστάσεις: 12-16 Φεβρουαρίου).

Σχολείο για Κλόουν: πρεμιέρα Κυριακή 15 Φεβρουαρίου (1,8,15,22 Μαρτίου. Σχολικές παραστάσεις 16 Φεβρουαρίου-1 Απριλίου).

Θεσσαλονίκη-Μια πόλη λάφυρο, μια πόλη καταφύγιο: Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico, Σάββατο 7 Μαρτίου.

Λίμνη των Κύκνων: Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, Τετάρτη 11 - Κυριακή 15 Μαρτίου.

Έλλη Πασπαλά και Vassilikos: Παρασκευή 20 Μαρτίου.

From Bach to Shostakovich: Κουαρτέτο Riviera, Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Bird on a Wire - A Tribute To Leonard Cohen: Σάββατο 28 Μαρτίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία στη Θεσσαλονίκη της Αρμενικής παιδικής χορωδίας «Little singers of Armenian» (με ιστορία 23 ετών από την ίδρυσή της) και του διεθνούς φήμης καλλιτεχνικού διευθυντή της Tigran Hekekyan, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που είναι φέτος αφιερωμένο στην Αρμενία (1 - 4 Απριλίου). H διοργάνωση θα κλείσει με συναυλία τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MYSO- Megaron Youth Symphony Orchestra): 19 Απριλίου.

Έργα του Γιώργου Καζαντζή από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με βασική αφηγήτρια την ακαδημαϊκό-ποιήτρια Κική Δημουλά την Τετάρτη 22 Απριλίου.

Κασσάνδρα - Έκστασις: έργο της Λόλας Τότσιου την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Ιστορίες του Βεελζεβούλ: Συναντήσεις με τον μουσικό κόσμο του Γεωργίου Γκουρτζίεφ: Ο Ελληνοαρμένιος Γεώργιος Γκουρτζίεφ υπήρξε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και αινιγματικές φιλοσοφικές φιγούρες του 20ού αιώνα. Στη μουσική αυτή παράσταση, η προσωπικότητα του Γκουρτζίεφ ενσαρκώνεται από δύο περσόνες – αφηγητές (το λογοτέχνη Θωμά Κοροβίνη και τον μουσικό Σπύρο Σακκά) που αντιπροσωπεύουν δύο κομβικές παραπληρωματικές πτυχές της πνευματικής φυσιογνωμίας του: αυτήν του περιηγητή – «μουσικοδίφη» και εκείνη του πνευματικού αναζητητή (την Κυριακή 3 Μαΐου).

«Καπρίτσια... συνθετών»: Ευάγγελος Παπαδημήτρης (βιολί), Έργης Παπαδημήτρης (βιολί) και Ιγκόρ Πέτριν (πιάνο), Τετάρτη 13 Μαΐου.

«Plastic Flowers»: Παρασκευή 15 Μαΐου.

7ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής: Ensemble «Logos», Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαΐου.

100+ 1: δεύτερος αιώνας λειτουργίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 20 Μαΐου.

Alekos Vretos Quintet: αραβική, jazz και latin μουσική, Παρασκευή 22 Μαΐου.

Ότι θυμάσαι δεν πεθαίνει: Γιάννης Κότσιρας, Σάββατο 23 Μαΐου.

Αφιέρωμα στη μνήμη της Αικατερίνης Αστεριάδου: Τετάρτη 27 Μαΐου.

«2L8» («Too late»): Παρασκευή 29 Μαΐου.

Ο Βιολιστής στη Στέγη: Τετάρτη 3 - Κυριακή 7 Ιουνίου.

Η καλλιτεχνική περίοδος κλείνει όπως κάθε χρονιά με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΜΜ-Θ (www. tch.gr).



Διαβάστε περισσότερα...

Συνοριοφύλακες μπλεγμένοι σε κύκλωμα σωματεμπορίας


Οι Βούλγαροι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Πειθαρχικός έλεγχος έχει διαταχθεί κατά αστυνομικών που υπηρετούν στον συνοριακό σταθμό Καπιτάν Πέτκο Βόιβοντα στη Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή τους σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας των βουλγαρικών αρχών έχουν μπει 15 από τους συνολικά 17 αστυνομικούς που υπηρετούν στη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία (BNR).

Η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Novinite, εννέα από τους 15 αστυνομικούς είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απομάκρυνσής τους από την υπηρεσία, ενώ στους υπόλοιπους ενδέχεται να υποβληθούν πιο ελαφριές ποινές.

Οι 15 αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους κι έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού, στα σύνορα με την Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιπλέον 44 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Υπέγραψε την απόφαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Απόφαση για επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 44.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που Δραστηριοποιούνται στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών (ΠΕΠ)» υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Το ποσό είναι άμεσα διαθέσιμο για πληρωμές των ενταγμένων στα προγράμματα επενδυτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή υλοποίηση των Επενδύσεων.

Τα συγκεκριμένα κονδύλια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, θα ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Εθνικής Οικονομίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφορούσε με μια σιδερένια ράβδο στο κεφάλι του


Μιλούσε κανονικά και ήταν ατάραχος - Δείτε το βίντεο.

Ένας άντρας από τη Νέα Ζηλανδία, οδήγησε μια μεγάλη απόσταση μέχρι ένα πρατήριο βενζίνης, έχοντας σφηνωμένη στο κεφάλι του μια μεταλλική ράβδο! Ο 23χρονος άντρας, καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας, να εισέρχεται σε ένα βενζινάδικο στην πόλη Katikati, στην νότια της χώρας, λέγοντας σε υπαλλήλους και πελάτες ότι είχε δεχτεί επίθεση.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι ο νεαρός είχε πέσει θύμα ληστών, ενώ εκτός από τις γροθιές, δέχτηκε και χτύπημα από τη ράβδο η οποία σφήνωσε στο κεφάλι του. Όσοι βρίσκονταν εντός του πρατηρίου, έμειναν άφωνοι με αυτό που αντίκρυσαν.

«Περπατούσε με μια ράβδο στο κεφάλι του ενώ στην αρχή νόμιζα πως ήταν μια μπαγκέτα ντραμς!», είπε ο πελάτης του πρατηρίου, Dylan Shea. Ο ιδιοκτήτης, Lester Gray έμεινε έκπληκτος από το πόσο ήρεμος ήταν ο 23χρονος; «Μας ζήτησε ακόμα και να τηλεφωνήσει στην αστυνομία», εξήγησε.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλέβει plasma τηλεόραση και τη κρύβει κάτω από τη φούστα της


Την εξαφανίζει μέσα σε 13 δευτερόλεπτα – Δείτε το βίντεο.

Μια γυναίκα άφησε άφωνους τους υπαλλήλους ενός καταστήματος με ηλεκτρικά είδη στην Κόστα Ρίκα, όταν κατάφερε και έκλεψε μια plasma τηλεόραση, κρύβοντάς την κάτω από τη φούστα της.

Η γυναίκα, με αστραπιαίες κινήσεις, καταφέρνει και εξαφανίζει την τηλεόραση μέσα σε 13 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο που έδωσε η αστυνομία, η γυναίκα μπαίνει στο κατάστημα, ρίχνει μια γρήγορη ματιά γύρω της και αφού σιγουρεύεται ότι δεν την βλέπει κανείς, αρπάζει το κουτί, και το βάζει κάτω από το μακρύ φόρεμά της.

Ακολούθως, με άνετες κινήσεις αποχωρεί από την επιχείρηση, στην πόλη Guapiles.

«Είναι φοβερό που η τηλεόραση δεν πέφτει…», λέει ο υπάλληλος Jacint Ramírez Callas που και εκείνος με τη σειρά του δε μπορεί να πιστέψει αυτό που έκανε η διαβολική «πελάτισσα».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλοι σε ρόδες


Δεύτερη ευκαιρία για να χαρούν τη ζωή.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, το να χάσει ένας σκύλος τα πόδια του ισοδυναμούσε με καταδίκη. Πλέον όμως, οι μικροί φίλοι μας μπορούν να χαίρονται τη ζωή!


























Διαβάστε περισσότερα...

Δεν αποζημιώνονται οι ελαιοπαραγωγοί στη Δάφνη Σητείας


Σηκώνει τα χέρια ψηλά ο ΕΛΓΑ.

Σημαντικές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του λαδιού εξαιτίας της πρόσφατης χιονόπτωσης προκάλεσε στη Δάφνη Σητείας ο πρόσφατος χιονιάς και οι περίπου 80 παραγωγοί κάνουν έκκληση για να αποζημιωθούν αφού ο ΕΛΓΑ σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Όπως καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής το συνεργείο του ΕΛΓΑ, μετά την αναγγελία ζημιάς που έγινε από το δήμο Σητείας, πήγε στο χωριό και είδε σπασμένα και πλήρως κατεστραμμένα ελαιόδεντρα που οι κάτοικοι δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν γιατί δεν ήταν ώριμες ακόμα οι ελιές. Έκπληκτοι άκουσαν να αναγνωρίζεται το εύρος της ζημιάς, αλλά και η αδυναμία αποζημίωσης αφού όπως τους είπε ο αρμόδιος υπάλληλος ο κανονισμός προβλέπει πως όταν είναι τοπικό φαινόμενο και όχι σε όλο το νομό δεν υπάρχει μέριμνα σύμφωνα με το cretalive.

Τώρα οι κάτοικοι έκαναν αίτηση στα ΠΣΕΑ αλλά θα αποζημιωθούν μόνο για τον καρπό με το ποσό των 0,10 λεπτών ανά δένδρο που θα δηλώσουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε παίζοντας επί τρεις ημέρες video games


Οι υπάλληλοι θεώρησαν ότι απλά κοιμόταν στη καρέκλα του.

Μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή άφησε την τελευταία του πνοή ένας άντρας, σε ένα ίντερνετ καφέ στην Ταϊβάν. Όπως γράφουν τοπικά μέσα, ο θάνατός του επήλθε έπειτα από εξάντληση από την απίστευτη αυτή ιντερνετική κραιπάλη καθώς πέρασε τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα παίζοντας video games.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Kaohsiung, όπου ένας άντρας, αναγνωρίστηκε ως Hsieh, βρέθηκε αναίσθητος στην καρέκλα του.

Σύμφωνα με το Taipei Times, οι λοιποί παίκτες θεώρησαν ότι ο άτυχος άντρας απλά κοιμόταν, μετά από έναν τέτοιο non stop ντελίριο. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε από έναν υπάλληλο του καφέ, στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Ο Hsieh ήταν τακτικός πελάτης και πάντα έπαιζε διαδοχικά πολλές ημέρες. Όταν κουραζόταν, κοιμόταν συνήθως στην καρέκλα του, γι αυτό και δεν ανησυχήσαμε», ανέφερε ο υπεύθυνος του καταστήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε τον σκύλο που πιστεύει ότι είναι… καγκουρό


Αναπηδάει στα πίσω πόδια.

Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον Roo, ένα πέντε μηνών κουτάβι, τρίβουν τα μάτια τους κάθε φορά που αναπηδά στα πίσω πόδια της.



Κι αυτό γιατί οι σκύλοι και τα καγκουρό, έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία. Αλλά όχι για την γλυκιά σκυλίτσα, που αναπηδά στα πίσω της πόδια, και μοιάζει περισσότερο με τη μασκότ της Αυστραλίας!

Το ασπρόμαυρο κουτάβι, που διασώθηκε όταν ήταν μόλις λίγων εβδομάδων, στην Craiova της Ρουμανίας, γεννήθηκε με τρία πόδια, χωρίς το μπροστινό, ενώ το δεύτερο το έχασε σε κάποιο φρικτό ατύχημα. Έτσι, όταν διασώθηκε από μια φιλοζωική εταιρεία, εκείνη κινούνταν σαν ένα καγκουρό!



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα παρτίδα στρωμάτων παραδόθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού


Προσφέρθηκε από ναυτιλιακή εταιρεία για την κάλυψη των αναγκών της.

Μια νέα παρτίδα, περίπου 150 στρωμάτων, προσφέρθηκε από ναυτιλιακή εταιρεία και παραδόθηκε
στην Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού, για την κάλυψη των αναγκών της.

Τα στρώματα προέρχονται από κρουαζιερόπλοια ή επιβατηγά πλοία, που αυτό το διάστημα πραγματοποιούν την ετήσια συντήρησή τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, είχε ενημερώσει με επιστολή του τους φορείς των ναυτιλιακών εταιρειών, ξενοδοχείων κ.α. για τις ανάγκες των φυλακών Κορυδαλλού σε στρώματα και έτσι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση σε προσφορά τους.

Σε διάστημα περίπου 2 μηνών έχουν σταλεί στις φυλακές περισσότερα από 300 στρώματα, πολύ καλής ποιότητας.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέες ειδικότητες πτυχιούχων ΤΕΙ στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών


Σε ποιους επεκτάθηκε το δικαίωμα εγγραφής.

Νέες ειδικότητες πτυχιούχων ΤΕΙ μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (ΜΕΚ) για έργα Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού όπως προκύπτει και από σχετικό δελτίο τύπου της ΕΕΤΕΜ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ν.3669/2008 το δικαίωμα το είχαν αρχικά πτυχιούχοι ΤΕΙ των Τμημάτων Αυτοματισμού, Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων, όπως και των Ηλεκτρονικών Υπομηχανικών και των πτυχιούχων πρώην ΑΣΤΕΜ των ΚΑΤΕΕ, Τμήματος Τεχνολόγων Ηλεκτρονικών.

Με το ν. 4313/2014 παρ. 10 του άρθρου 70 το δικαίωμα επεκτείνεται, όπως αναφέρει η ΕΕΤΕΜ, και στους πτυχιούχους Τμημάτων:

α) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε,

β) Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε (Ηλεκτρολογικής Κατεύθυνσης),

γ) Μηχανικών Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε,

δ) Μηχανικών Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε,

ε) Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τ.Ε,

στ) Μηχανικών Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων Τ.Ε,

ζ) Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε,

η) Μηχανικών Η/Υ Τ.Ε,

θ) Μηχανικών Λογισμικού Τ.Ε. και

ι) Μηχανικών Δικτύων Τ.Ε.

Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο:

H περίπτωση η΄ της παρ. 1 του άρθρου 110 του κ.ν. 3669/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«η) των Πτυχιούχων ΤΕΙ των ειδικοτήτων: Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε., Ηλεκτρονικών μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών Ηλεκτρονικών υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε., Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε. (Ηλεκτρολογικής Κατεύθυνσης), Μηχανικών Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τ.Ε., Μηχανικών Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανικών Η/Υ Τ.Ε., Μηχανικών Λογισμικού Τ.Ε. και Μηχανικών Δικτύων Τ.Ε., καθώς και των κατόχων ισοτίμων και αντιστοίχων πτυχίων, στα έργα ηλεκτρονικού εξοπλισμού.»



Διαβάστε περισσότερα...

Ξηλώνονται ράγες σε γέφυρες στην Κοζάνη


Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε το πρωί ο υφυπουργός Μεταφορών.

Ξεκίνησε σήμερα το ξήλωμα των ραγών σε δύο γέφυρες του ΟΣΕ στην πόλη της Κοζάνης, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η κατεδάφισή τους λόγω επικινδυνότητας.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκαν, το πρωί, ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

«Το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, συνεπές στην απόφασή του, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ ξεκινάει την αποξήλωση των γραμμών. Το πρώτο βήμα γίνεται, το δεύτερο βήμα θα γίνει το αμέσως επόμενο καιρό» δήλωσε ο υφυπουργός.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι όταν η κοινωνία είναι σε ευθεία συνεννόηση με τους εκπροσώπους της, μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες που μας ταλαιπώρησαν και κυριολεκτικά σκότωσαν τα παιδιά μας και να προχωρήσουμε με ασφάλεια στο μέλλον» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.








Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να πας τουαλέτα στο σινεμά χωρίς να χάσεις την ταινία


Το αιώνιο πρόβλημα βρήκε τη λύση του!

Μία νέα εφαρμογή σας ενημερώνει για το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε την τουαλέτα κατά τη διάρκεια μιας ταινίας στο σινεμά για να μην χάσετε τίποτα σημαντικό στην πλοκή του έργου.

Το «τελετουργικό» στον κινηματογράφο είναι γνωστό: Επιλέγεις την ταινία και τις θέσεις, αγοράζεις ποπ κορν και ένα μεγάλο αναψυκτικό και απολαμβάνεις την ταινία. Στο κρίσιμο σημείο όμως θέλεις να πας στην τουαλέτα και δεν ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να σηκωθείς από το κάθισμα και να λείψεις από την αίθουσα έστω για πέντε λεπτά!

Εδώ ακριβώς αναλαμβάνει δράση η πρωτότυπη εφαρμογή RunPee: Ενημερώνει τον χρήστη μέσω του smartphone του για πότε μπορεί να πάει στην τουαλέτα χωρίς να χάσει κάποιο σημαντικό σημείο της ταινίας. Φυσικά η ενημέρωση γίνεται μέσω δόνησης στο κινητό.

Η εφαρμογή διαθέτει μία τεράστια βάση δεδομένων από ταινίες που παίζονται στον κινηματογράφο. Έχει μάλιστα καταγράψει σε ποιο σημείο κάνουν «κοιλιά» κατά το οποίο ο χρήστης μπορεί να πάει τουαλέτα με την ησυχία του, αφού ενημερώνει και πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή του μέχρι να αποκτήσει η ταινία και πάλι ενδιαφέρον.

Και η πρωτοτυπία δεν σταματά εδώ! Η εφαρμογή διαθέτει και λειτουργία φακού, gadget ιδιαίτερα χρήσιμο στην σκοτεινή αίθουσα αλλά και χρονόμετρο για να μη χάσει δευτερόλεπτο!

Η εφαρμογή RunPee διατίθεται δωρεάν.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο εσωτερικό ενός πυρηνικού υποβρυχίου


Από τον βαρύ οπλισμό, στο χαλαρό μπάρμπεκιου στις... λαμαρίνες.

Η λέξεις «πυρηνικό υποβρύχιο», ηχούν βαρύγδουπα στους κοινούς θνητούς. Και πράγματι έτσι είναι. Οπλισμένο με την προηγμένη τεχνολογία και με αρκετή ισχύ πυρός για να καταστρέψει πολιτισμούς, δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι κάθε ναύτης που βρίσκεται σε τέτοια σκάφη πρέπει να εκπαιδευτεί σκληρά.

Η ιστοσελίδα wearethemighty.com, με εξειδικευμένα θέματα στρατού, παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες από το εσωτερικό υποβρυχίων του Αμερικανικού Ναυτικού, όπως αυτές δόθηκαν από τους ίδιους τους ναύτες.
































Διαβάστε περισσότερα...