Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Γκέι κλαμπ μοτοσικλετών τη δεκαετία του ’60


Γκάζια και δίτροχες κούκλες σε μια άλλη εποχή.

Ήταν ένα ηλιόλουστο σαββατοκύριακο του 1967, όταν ο φωτογράφος Sylvan Rand ανέβηκε στη σέλα της μοτοσικλέτας ενός φίλου του και γκάζωσαν για μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή της Νέας Υόρκης. Καθώς η ώρα περνούσε η φάρμα άρχιζε να γεμίζει από ένα σωρό τύπους που απολάμβανε ο ένας τη συντροφιά του άλλου, έτρωγαν, κάπνιζαν, και γενικά συμμετείχαν στις δραστηριότητες ενός ανεπίσημου κλαμπ μοτοσικλετών όπου μέλη του ήταν γκέι άντρες.

«Ήταν συνηθισμένοι άντρες, άντρες που εργάζονταν σκληρά όλη την εβδομάδα και κατάφερναν να αποδράσουν εδώ, μακριά από τη ζωή της πόλης…», γράφει το featureshoot.com. Εκείνη την εποχή, η εικόνα ενός μοτοσικλετιστή είχε ταυτιστεί με αυτή ενός μέλους των σκληροπυρηνικών Hells Angels Motorcycle Club, αλλά ο φωτογράφος δεν ήθελε να εστιάσει στους «μάγκες» με τα δίτροχα αλλά στην ομορφιά του ότι κανονικοί άνθρωποι απολαμβάνουν τις μέρες τους μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας.






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκοτώθηκε 17χρονος μετανάστης που πήδηξε από τρένο


Ένας 17χρονος Αιγύπτιος, που κρυβόταν πίσω από τα καθίσματα ενός τρένου στην Γερμανία, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε όταν τον εντόπισαν αστυνομικοί και του ζήτησαν να ελέγξουν τα χαρτιά του.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός έδωσε στους αστυνομικούς τα μεταναστευτικά έγγραφά του, που είχαν εκδοθεί στην Αυστρία και σύμφωνα με τα οποία ήταν υπήκοος Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε ένα τρένο που πραγματοποιούσε νυχτερινό δρομολόγιο το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή κοντά στα σύνορα Γερμανίας- Αυστρίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια που οι αστυνομικοί έλεγχαν τα έγγραφά του, ο έφηβος το έβαλε στα πόδια και κατέφυγε σε ένα άλλο βαγόνι. Εκεί άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε από το τρένο που ήταν εν κινήσει, όπως ανέφεραν στην αστυνομία δύο Αμερικανίδες, αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία για να βρει και να περισυλλέξει τη σορό του άτυχου νέου.

Να σημειωθεί πως, η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε καταγράψει τα στοιχεία του 17χρονου στα σύνορα Γερμανίας- Αυστρίας πριν από λίγες εβδομάδες και τον είχε στείλει πίσω στην Αυστρία, επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το "όχι" των Ελλήνων εισαγγελέων στη Γερμανία για το σκάνδαλο της Volkswagen


Κατηγορηματικά όχι απάντησαν οι Έλληνες εισαγγελείς στις αξιώσεις της Γερμανίας να χειριστεί εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά την έρευνα για τα πειραγμένα λογισμικά της Volkswagen.

Η στάση της γερμανικής δικαιοσύνης στο σκάνδαλο της Siemens ήταν αυτό που "πάτησαν" οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρας στη συνάντηση που είχαν στη Χάγη με συναδέλφους τους από 18 χώρες όπου έχουν ανοίξει σχετικές έρευνες.

Οι Γερμανοί ζήτησαν να ασκηθεί δίωξη για το λογισμικό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μόνο στη χώρα τουςκαι να μην κινηθεί ποινική διαδικασία σε καμία άλλη. Όπως υποστήριξαν, προκειμένου να μην υπάρξει επικάλυψη αξιόποινου οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί στις άλλες χώρες θα πρέπει να αποσταλούν σ’ αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γερμανία για την υπόθεση αυτή προβλέπεται μόνο η επιβολή χρηματικής ποινής και όχι ποινικές κυρώσεις. Μάλιστα, αν το χειριστούν συνολικά το θέμα, θα είναι και οι ίδιοι που θα αποφασίσουν στο τέλος τις αποζημιώσεις που θα δοθούν.

Volkswagen όπως Siemens

Στη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της Eurojust, οι έλληνες εισαγγελείς Τουλουπάκη -Ντζούρας, αντέδρασαν έντονα σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπενθυμίζοντας το "κακό" προηγούμενο της Siemens. “Εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από τη Γερμανία, επειδή στο παρελθόν είχαμε πολύ κακή εμπειρία από την υπόθεση της Siemens, όπου τα κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα ”, είπαν οι δύο έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η αντίδραση τους προκάλεσε αίσθηση ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η πολυμελής αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ τους έδωσε συγχαρητήρια. Αρνητικοί στις αξιώσεις των Γερμανών εμφανίστηκαν επίσης και οι εισαγγελικοί λειτουργοί από διάφορες χώρες όπως, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Ισπανία , Ιταλία καιΓαλλία. Η Ελλάδα πρόκειται να συνεργαστεί στενά με την Ιταλία και τη Γαλλίαγια την ανταλλαγή στοιχείων και την παροχή τεχνογνωσίας που θα διευκολύνουν την πορεία της έρευνας.

Η έρευνα στην Ελλάδα

Η απάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη από τις ΗΠΑ και αμέσως πήρε παγκόσμιες διαστάσεις.

Όπως ανακοίνωσε τότε η Volkswagen, το παραποιημένο λογισμικό μετρήσεων των ρύπων εντοπίστηκε στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ τύπου EA189, δηλαδή σε περίπου 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έφτασαν περίπου 21.000 αυτοκίνητα με «πειραγμένα» λογισμικά.

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί παράνομες πράξεις και στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση-βόμβα σταματά την μηνιαία καταβολή της επικουρικής σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων


Υπουργική απόφαση "βόμβα" σταματά από τον τρέχοντα μήνα την μηνιαία καταβολή της επικουρικής σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων. Η καταβολή θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση ενώ το ποσό θα περικοπεί κατά 30%.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί με το κλειδί σας


Έχετε επιχειρήσει ποτέ να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν; Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Υπάρχει, όμως, τρόπος για να τα καταφέρετε έχοντας μόνο το κλειδί του σπιτιού σας. Δείτε αυτό το βίντεο για να είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αυτή τη θέση.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορική συμφωνία υπέγραψαν ΕΕ - Κούβα


Η Κούβα και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν στην Αβάνα μια ιστορική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ να συνάψουν πλήρεις οικονομικές σχέσεις με το νησί.

Τη συμφωνία πολιτικού διαλόγου, στην οποία περιλαμβάνεται και το "ευαίσθητο" θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

"Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τις διμερείς σχέσεις μας", είπε η Μογκερίνι.

Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από τις κυβερνήσεις τόσο της Κούβας όσο και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες και η Αβάνα διαπραγματεύονταν από τον Απρίλιο του 2014 ένα "πλαίσιο πολιτικού διαλόγου" σε τρία κεφάλαια: πολιτικός διάλογος, συνεργασία και εμπόριο. Για το τελευταίο είχε ήδη επιτευχθεί συμφωνία αλλά το κεφάλαιο του "πολιτικού διαλόγου" παρέμενε ανοιχτό καθώς η Κούβα ζητούσε από την ΕΕ να εγκαταλείψει τη θέση της, που ίσχυε από το 1996 και συνέδεε τη συνεργασία της με το κομμουνιστικό καθεστώς με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους απαιτούσαν από την Κούβα να υπογράψει ή να επικυρώσεις διάφορες διεθνείς συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα 30 δικαιολογητικά για να πληρώσετε λιγότερους φόρους


Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, αυξάνεται και η αγωνία των φορολογουμένων. Υπάρχει όμως τρόπος για να μειώσουν τους φόρους. Αυτό μπορεί να γίνει με την συγκέντρωση μέχρι και 30 δικαιολογητικών, όπως βεβαιώσεις, αποδείξεις, πιστοποιητικά και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα αναγραφούν στις φορολογικές δηλώσεις.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος είναι και φέτος υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο. Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα αναγράφονται στη δήλωση πρέπει να συγκεντρώνονται και να φυλάσσονται από τον φορολογούμενο στο σπίτι του. Πρέπει δε να προσκομίζονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε κάθε περίπτωση που ο φορολογούμενος θα κληθεί για έλεγχο της ειλικρίνειας των στοιχείων που συμπεριέλαβε στη δήλωσή του.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, τα 30 διαφορετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη της ειλικρίνειας των στοιχείων που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και που δίνουν φοροαπαλλαγές είναι τα εξής:

Δικαιολογητικά για φορολογικές απαλλαγές

1) Σε περίπτωση δήλωσης στο Ε2 ακινήτου κενού για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, φωτοαντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ ή ύδρευσης ή κοινόχρηστων κ.λπ.

2) Για την απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, των συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

3) Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή διαζευκτήριο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος επικαλείται ως προστατευόμενα μέλη του τέκνα, αδελφούς και ανήλικους συγγενείς του μέχρι τρίτου βαθμού.

4) Βεβαίωση σχολής ή ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης, από την οποία να προκύπτει ότι τα ενήλικα τέκνα του φορολογούμενου σπουδάζουν στη σχολή ή στο ΙΕΚ, εφόσον έχουν ηλικία μέχρι 25 ετών και θεωρείται ότι αυτά βαρύνουν το φορολογούμενο.

5) Στοιχεία που αποδεικνύουν την ηλικία και το βαθμό συγγένειας των προσώπων τα οποία ο φορολογούμενος επικαλείται ότι τον βαρύνουν.

6) Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή για διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων.

7) Εάν ο φορολογούμενος δηλώνει ότι κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, προκειμένου να τύχει την προβλεπόμενη μείωση φόρου χρειάζεται βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, την οποία εκδίδει ο Δήμαρχος.

8) Για την απόδειξη της καταβολής του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών σε ταμεία ασφάλισης του υπόχρεου (π.χ. για εξαγορά προϋπηρεσίας), απαιτείται η σχετική βεβαίωση ή απόδειξη του ασφαλιστικού φορέα.

9) Για την απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα που παρουσιάζουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%, απαιτούνται οι γνωματεύσεις των αρμοδίων υγειονομικών επιτροπών.

10) Για τη μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του ανάπηρο τουλάχιστον κατά 67%, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

11) Για τη μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του που είναι ανάπηρος αξιωματικός ή οπλίτης ή θύμα πολέμου, σχετική βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ειδικά για τους ανάπηρους αξιωματικούς και οπλίτες, καθώς και τα θύματα πολέμου αρκούν τα ενημερωτικά σημειώματα πληρωμής της σύνταξής τους.

12) Για αξιωματικούς οι οποίοι υπέστησαν τραύμα ή νόσημα που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, βεβαίωση της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας που τους χορηγεί τις αποδοχές τους.

13) Για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, βεβαίωση από τον οικείο συνταξιοδοτικό φορέα ότι ο φορολογούμενος έχει αναγνωριστεί ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και συνταξιοδοτείται για το λόγο αυτό.

Αποδεικτικά για έξοδα ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης

14) Για την απόδειξη της καταβολής του ποσού των εξόδων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, απόδειξη λιανικών συναλλαγών εκδοθείσα από τον ιατρό ή φυσικοθεραπευτή ή λογοθεραπευτή κλπ, κατά την είσπραξη της αμοιβής.

15) Για την αναγνώριση της δαπάνης για φυσικοθεραπεία, λουτροθεραπεία, λογοθεραπεία, παροχή υπηρεσιών από ψυχολόγο κλπ, απαιτείται και σχετική γνωμοδότηση και παραπομπή από το θεράποντα ιατρό (ή από νοσοκομείο).

16) Για να αποδειχθεί η δαπάνη των νοσηλίων, απαιτείται το προβλεπόμενο νόμιμο παραστατικό, που πρέπει να έχει εκδοθεί από την ιδιωτική κλινική ή το κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

17) Επιπλέον, για την απόδειξη της δαπάνης των νοσηλίων, απαιτείται βεβαίωση του διευθυντή της ιδιωτικής κλινικής ή του κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος για το χρόνο νοσηλείας του ασθενή και το ποσό των εξόδων αυτής, αναλυτικά κατά είδος εξόδου.

18) Για την αναγνώριση της δαπάνης για την αγορά φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού απαιτείται απόδειξη λιανικής πώλησης, η οποία εκδίδεται από τα φαρμακεία. Ειδικά, για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που προμηθεύεται ο φορολογούμενος, απαιτείται και η προσκόμιση αιτιολογημένης ιατρικής γνωμάτευσης.

19) Για τα έξοδα απασχόλησης νοσηλευτή ή νοσηλεύτριας, βεβαίωση του θεράποντα ιατρού, με την οποία να βεβαιώνεται το είδος της νόσου από την οποία πάσχει ο ασθενής, η διάρκειά της, καθώς και η ανάγκη απασχόλησης νοσηλευτή/τριας, λόγω της σοβαρότητας της νόσου.

20) Επίσης για να αναγνωριστούν τα έξοδα απασχόλησης νοσηλευτή ή νοσηλεύτριας, απαιτείται απόδειξη είσπραξης της αμοιβής εκδοθείσα από το πρόσωπο που πρόσφερε υπηρεσίες ως νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια, στην οποία πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του, το όνομα του πατέρα του, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, η διεύθυνση κατοικίας του και η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών του, υπογεγραμμένη από το πρόσωπο που παρέχει τις υπηρεσίες.

21) Για να αποδειχθούν τα έξοδα που καταβλήθηκαν σε επιχείρηση περίθαλψης ηλικιωμένων, χρειάζεται η εκδοθείσα απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

22) Επίσης για να αποδειχθεί η καταβολή των εξόδων περίθαλψης ηλικιωμένων απαιτείται και βεβαίωση από τον διευθυντή ή τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης για τον ακριβή χρόνο της περίθαλψης, καθώς και το ποσό αυτής κατά κατηγορία δαπάνης.

23) Για να αναγνωριστούν τα έξοδα αγοράς και τοποθέτησης οργάνων στο σώμα του ασθενή και αντικατάστασης μελών του σώματός του με τεχνητά,

απαιτείται απόδειξη λιανικής, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του αγοραστή, καθώς και το είδος του πωλούμενου αντικειμένου.

24) Σε περίπτωση που οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης καταβάλλονται από τον ίδιο το φορολογούμενο, όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της οικείας δαπάνης, για την απόδειξη του υπόλοιπου ποσού της δαπάνης, με το οποίο επιβαρύνθηκε πραγματικά ο φορολογούμενος, απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοδότη, του ασφαλιστικού ταμείου ή της ασφαλιστικής επιχείρησης από την οποία να προκύπτουν τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του προσώπου για το οποίο καταβλήθηκε η δαπάνη,

β) Το συνολικό ποσό της δαπάνης για το οποίο υποβλήθηκαν δικαιολογητικά,

γ) Ο αριθμός και η ημερομηνία της απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή της απόδειξης λιανικής πώλησης στην οποία αναγράφεται το ποσό της δαπάνης,

δ) Το ποσό της δαπάνης που καλύφθηκε από τον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο ή την ασφαλιστική επιχείρηση και

ε) Το υπόλοιπο ποσό της δαπάνης με το οποίο επιβαρύνεται ο φορολογούμενος.

Δικαιολογητικά για λοιπές εκπιπτόμενες δαπάνες

25) Για την απόδειξη της καταβολής των δωρεών χρηματικών ποσών, απαιτείται γραμμάτιο είσπραξης του ποσού της δωρεάς, το οποίο εκδίδεται από το πιστωτικό ίδρυμα όπου υφίσταται ειδικός λογαριασμός του νομικού προσώπου για το σκοπό αυτό.

26) Επίσης για την απόδειξη της καταβολή των δωρεών, χρειάζεται και βεβαίωση ή αντίγραφο της οικείας πράξης του νόμιμου εκπροσώπου του δωρεοδόχου.

27) Σε περίπτωση δωρεάς χρηματικών ποσών με όρο, απαιτείται βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου του δωρεοδόχου από την οποία να προκύπτει το ύψος του καθαρού προϊόντος που περιέρχεται στο δωρεοδόχο.

28) Για την απόδειξη του ποσού των δαπανών που καταβάλλει ο εκμισθωτής για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποξήρανσης το νόμιμα εκδοθέν δικαιολογητικό.

29) Φωτοαντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης φόρου υπεραξίας προκειμένου να αποδειχθεί το καθαρό εισόδημα από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας.

30) Για την απόδειξη του ποσού της αποζημίωσης που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης ακινήτου στον ενοικιαστή για τη λύση της μισθωτικής σχέσης, απαιτείται το δικαιολογητικό που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πραγματική ιστορία του Ντένις του Τρομερού


Το παιδί που αποτέλεσε έμπνευση για το διάσημο κόμικ.

Ήταν 12 Μαρτίου του 1951 όταν ένα μικρό αγοράκι ηλικίας περίπου 5,5 ετών, με φόρμα και ριγέ μπλούζα, κάνει την εμφάνισή του ως σκίτσο σε 16 εφημερίδες των ΗΠΑ. Σχεδιασμένος από την πένα του σκιτσογράφου Χανκ Κέτσαμ θα ξεκινήσει την «καριέρα» του ως ένα ζωηρό, σκανδαλιάρικο αγόρι και θα εξελιχθεί σε αγαπημένο ήρωα πολλών παιδιών μέσα τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Ντένις Μίτσελ, γνωστό κι ως «Ντένις ο Τρομερός» ή αλλιώς «Dennis the Menace»!

Το μικρό αγοράκι έγινε τόσο συμπαθές και δημοφιλές ώστε οι ιστορίες του μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία. Η πιο γνωστή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1993 από τον σκηνοθέτη Νικ Καστλ με τον Γουόλτερ Ματάου στο ρόλο του Τζορτζ Γουίλσον, του άτυχου γείτονα δηλαδή, του οποίου την ησυχία ταράζει με τις σκανταλιές του ο Ντένις.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το υπερκινητικό αγόρι, με τη σφεντόνα στην τσέπη και το διαβολικό χαμόγελο είχε γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Οι ιστορίες του μεταφράζονται σε 19 γλώσσες και δημοσιεύονται σε 48 χώρες μέσα από περισσότερες από 1.000 εφημερίδες.



Πίσω όμως από το ψευδώνυμο «Ντένις ο Τρομερός», υπάρχει και το πραγματικό όνομα του μικρού αγοριού και είναι «Ντένις Κέτσαμ». Και βέβαια πρόκειται για το μικρό γιο του σκιτσογράφου, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση ώστε να δημιουργηθεί το ξανθό αγοράκι που κέρδισε τη συμπάθεια μικρών και μεγάλων.

Ο Ντένις γεννήθηκε το 1946 και ήταν μόλις 4 ετών, όταν ο πατέρας του Χανκ εμπνεύστηκε από τη ζωηρότητα του και σχεδίασε τη φιγούρα του. Έμενε μόνο να το ολοκληρώσει, όταν η μητέρα του Ντένις, η Άλις αναφώνησε στον Χανκ: «Your son is a menace!» δηλαδή «Ο γιος σου είναι φοβερός», εννοώντας «ένας μπελάς». Μετά από αυτό και γύρω από το πρόσωπο του Ντένις δημιουργούνται οι υπόλοιποι ρόλοι, η οικογένεια Μίτσελ δηλαδή και η οικογένεια Γουίλσον.



Σε αντίθεση ωστόσο με την ευχάριστη και διασκεδαστική ζωή του Ντένις στα σκίτσα, η πραγματική του ζωή δεν είναι τόσο ρόδινη. Η μητέρα του Ντένις, ή Άλις, πεθαίνει το 1959 με τις φήμες να κάνουν λόγο είτε για αυτοκτονία, είτε για υπερβολική δόση ουσιών. Ο Ντένις ήταν τότε μόλις 12 ετών και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο πατέρας του ξαναπαντρεύεται και μετακομίζουν οικογενειακώς από την Καλιφόρνια στην Ελβετία.

Η προσαρμογή για τον Ντένις δεν είναι εύκολη και επιστρέφει μετά από απόφαση του πατέρα του σε οικοτροφείο στο Κονέκτικατ. Εντωμεταξύ το κόμικ που βασίστηκε στον μικρό Ντένις γνωρίζει τεράστια επιτυχία και ο πατέρας του είναι πλήρως αφοσιωμένος στο έργο του.



Ο Ντένις χάνει σταδιακά την επαφή με τον πατέρα του, πηγαίνει στο Βιετνάμ ως πεζοναύτης και επιστρέφει με μετατραυματικό στρες. Μέχρι το 1990 ζει στο Οχάιο. Παράλληλα ο πατέρας του, Χανκ, χωρίζει και παντρεύεται τρίτη φορά και αποκτά άλλα δύο παιδιά. Το 1993 ο διάσημος σκιτσογράφος λέγεται πως δήλωσε σε γνωστό περιοδικό: «Έχω νέα από τον Ντένις περίπου μία φορά το χρόνο», εκφράζοντας τη θλίψη του γι’ αυτό.

Μετά το 1994 ο Χανκ Κέτσαμ άφησε το σχεδιασμό των ιστοριών του Ντένις του Τρομερού στους βοηθούς του Ρον Φέρντιναντ και Μάρκους Χάμιλτον, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του. Ο Κέτσαμ πέθανε το 2001 στα 81 του χρόνια, ενώ ο Ντένις έχει κάνει πλέον τη δική του οικογένεια.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρουραίος - γίγας στο Λονδίνο!


Το τρομακτικό τρωκτικό είχε μήκος 1,2 μ.

Η παρακάτω φωτογραφία που προκαλεί σε πολλούς αναγούλα, κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου. Σε αυτή βλέπουμε τον μηχανικό Tony Smith να ποζάρει περιχαρής κρατώντας με ειδική δαγκάνα, έναν αρουραίο: αλλά όχι ένα κανονικού μεγέθους τρωκτικό. Ο συγκεκριμένος ήταν γίγας, καθώς είχε μήκος 1,2 μέτρα!

Ο άντρας, εντόπισε το «τέρας» κοντά σε έναν παιδικό σταθμό στο Λονδίνο και όπως είπε στα μέσα, το ζώο ήταν ήδη νεκρό. «Ήταν ο μεγαλύτερος που έχω δει στη ζωή μου», είπε ο 46χρονος που πριν τον πετάξει σε κάποιο κάδο απορριμμάτων φωτογραφήθηκε μαζί του για να πείσει όσους θα τον αμφισβητούσαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Παράξενα μέρη που έχουν βρεθεί πτώματα


Περιπτώσεις που εξέπληξαν ακόμη και τις Αρχές.

Είτε οφειλόταν σε φυσικό αίτιο, είτε σε δολοφονία, υπάρχουν περιπτώσεις που τα άψυχα σώματα ανθρώπων βρέθηκαν σε άκρως περίεργα σημεία, τόσο τυχαία, όσο κι έπειτα από έρευνες.

Διαβάστε μερικές ιστορίες ανθρώπων και πού βρέθηκαν τα άψυχα σώματά τους...

1. Η εργαζόμενη σε σπα που βρέθηκε παγωμένη σε μια μονάδα κρυοθεραπείας



Η 24χρονη Chelsea Ake-Salvacion από το Λας Βέγκας βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια μονάδα κρυοθεραπείας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Η ίδια είχε στείλει νωρίτερα μήνυμα στο αγόρι της ότι θα μείνει λίγη ώρα ακόμη στη δουλειά για να κάνει μια θεραπεία στον εαυτό της. Βρέθηκε νεκρή το επόμενο πρωί από τους συναδέλφους της, στις 10 Οκτωβρίου του 2015. Οι ειδικοί είπαν αργότερα ότι η νεαρή κοπέλα δεν έπρεπε να έχει μπει μόνη της στη μονάδα κρυοθεραπείας.


2. Η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή μέσα σε ασανσέρ μετά από ένα μήνα



Στην πόλη της Κίνας, Xian, μια γυναίκα, γνωστή ως Wu, πέθανε σε ασανσέρ που βρίσκεται στην πολυκατοικία όπου διέμενε, όταν παγιδεύτηκε εκεί για ένα μήνα. Η γυναίκα ζούσε μόνη της στον 15ο όροφο της πολυκατοικίας. Δεν την αναζήτησαν για πολύ καιρό και κάποιες μαρτυρίες λένε πως όταν βρέθηκε, το χέρι της ήταν πιασμένο στην πόρτα. Οι εργάτες που κλήθηκαν να το επισκευάσουν αποφάσισαν να κόψουν το ρεύμα στο ασανσέρ και να επιστρέψουν για να το φτιάξουν στα τέλη Φλεβάρη, χωρίς ωστόσο να βεβαιωθούν ότι ήταν άδειο.

3. Το σώμα της γυναίκας που βρέθηκε σε αποσύνθεση σε ένα δέντρο



Τον Ιανουάριο του 2012, το σώμα της 22χρονης Melissa Joy Dietzel βρέθηκε σε μια βελανιδιά στην Αυστραλία. Το -σε αποσύνθεση- κορμί της κοπέλας βρέθηκε στα 9 μέτρα ύψος στο δέντρο. Η κοπέλα πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε σύμφωνα με τις Αρχές, ενώ η σορός εντοπίστηκε μετά από αναφορές για δυσοσμία.

4. Ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός μέσα σε internet cafe



Ένας 32χρονος άνδρας γνωστός με το όνομα Hsieh μπήκε σε ένα internet cafe στην Ταϊβάν στις 6 Ιανουαρίου και βρέθηκε εκεί νεκρός στις 8 Ιανουαρίου. Οι παίκτες γύρω του συνέχιζαν να παίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ακόμα και όταν έφτασαν στο σημείο οι Αρχές. Θεωρείται ότι έπαθε ανακοπή από την εξάντληση.

5. Το σώμα της γυναίκας που βρέθηκε μέσα στους τοίχους του σπιτιού της



Η Raven Joy Campbell ήταν 31 ετών όταν εξαφανίστηκε και η εξαφάνισή της δηλώθηκε τον Ιούλιο του 2009. Το σώμα της βρέθηκε το 2015 όταν έγινε ένα ανώνυμο τηλέφωνο στην οικογένεια της να ερευνήσουν έναν τοίχο πίσω από μια ντουλάπα. Πράγματι το σώμα της βρέθηκε εκεί, ενώ για τη δολοφονία κατηγορήθηκε πρώην συγκάτοικός της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς ζει ο 90χρονος ιδιοκτήτης της ΙΚΕΑ


Είναι ένας από τους πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αλλά αγοράζει ρούχα από δεύτερο χέρι.

Ο δισεκατομμυριούχος Ingvar Kamprad, είναι ο ιδρυτής της αλυσίδας επίπλων IKEA αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ζει με πολυτέλεια – τουναντίον, είναι ολιγαρκής σε τέτοιο σημείο μάλιστα που, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ, αγοράζει ρούχα από δεύτερο χέρι, από υπαίθριες αγορές, για οικονομία!

Ο Kamprad, θα κλείσει τα 90 στις 30 Μαρτίου, έχει τη φήμη του σφιχτοχέρη κάτι που όπως λέει σε σουιδικό ντοκιμαντέρ, βοήθησε την IKEA να γίνει ένα από τα κορυφαία brand names του κόσμου.

«Δε νομίζω ότι φοράω κάτι που δεν είναι από υπαίθρια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι θέλω να δώσω το καλό παράδειγμα», λέει στο σουιδικό κανάλι TV4.

«Δεν είναι στη φύση της Smaland η σπατάλη», προσθέτει αναφερόμενος στην νότια αγροτική περιοχή της Σουηδία από όπου κατάγεται. Η περιουσία του Kamprad υπολογίζεται στα 65,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα τοπικά μίντια.

Τον απίστευτο αυτό πλούτο, τον μοιράζεται με τα παιδιά του ενώ το Forbes τον κατέταξε, το 2006, στην τέταρτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Η τσιγκουνιά του είναι μνημειώδης και έχει απασχολήσει συχνά πυκνά, τα τοπικά μέσα. Αναφέρουν μάλιστα ότι υπολογίζει ακόμα και τα χρήματα που θα δώσει στον κουρέα του. Ο ίδιος, προτιμά να περιποιείται τα μαλλιά του όταν ταξιδεύει σε κάποια αναπτυσσόμενη χώρα: «Η τελευταία φορά ήταν στο Βιετνάμ», εξηγεί.

Ο κροίσος πάντως, σταδιακά αποσύρεται από την επιχείρηση έτσι ώστε να «κάνει χώρο» στους τρεις γιους του.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η καταγραφή των αναγκών του Δημόσιου σε προσωπικό


Θα καλυφθούν με κινητικότητα και προσλήψεις.

Στην καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου σε προσωπικό προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά με προτεραιότητα στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Η κάλυψη των αναγκών θα γίνει με την κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.

Το ζήτημα της υποστελέχωσης στον δημόσιο τομέα απασχόλησε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Δημήτρη Παπαγιαννάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, με στόχο να καταγραφούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν είτε με κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.

Με την ολοκλήρωση, το επόμενο τετράμηνο, της κατάθεσης των οργανογραμμάτων όλων των φορέων του δημοσίου, αλλά και την ψήφιση του νόμου για την εθελοντική κινητικότητα θα είναι δυνατή η κάλυψη των κενών με έμφαση στις επείγουσες ανάγκες τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία και στο μέτρο του δυνατού και των υπόλοιπων αναγκών του Δημοσίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονικές καταιγίδες πλήττουν τη Βραζιλία


Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο Σάο Πάολο.

Oι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή περιοχές κοντά στο Σάο Πάολο, τη μεγαλούπολη των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Δέκα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία κατολίσθηση και άλλοι δύο πνίγηκαν, επισημαίνεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό των ομάδων διάσωσης στο Twitter .

Σύμφωνα με τον πύραρχο Μάρκος Παλούμπο, όπως μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος G1, 8 άνθρωποι αγνοούνται στην πόλη Μαϊριπόρα (Πολιτεία Σάο Πάολο), αφού καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια δύο σπιτιών τα οποία κατέρρευσαν.

Το Φράνκο ντα Ρόκα, μια επίσης πολυπληθής συνοικία του Σάο Πάολο, είναι μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, όπως ακριβώς το Ιταπέβι και το Καϊέιρας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo News μετέδωσε εικόνες από το κέντρο της πόλης Φράνκο ντα Ρόκα όπου οι δρόμοι έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά τα οποία καλύπτουν τις οροφές των αυτοκινήτων, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις των σπιτιών.

Στο Ιταπέβι οι πυροσβέστες διέσωσαν μια οικογένεια που είχε καταφύγει στη στέγη ενός σπιτιού, τα μέλη της οποίας απομάκρυναν με βάρκες.

Λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών, το διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο παρέμεινε κλειστό για διάστημα 6 ωρών, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία GRU Airport.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την περιοχή έπειτα από δύο χρόνια έντονης ξηρασίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λήστεψε τράπεζα καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο!


Ανυποψίαστοι περαστικοί τον βοήθησαν να πάρει 6.600 ευρώ.

Μια απίστευτη ληστεία σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ.

Ένας ανάπηρος Κροάτης μπήκε με το αναπηρικό αμαξίδιό του σε μία τράπεζα στο κέντρο της πόλης. «Κρατάω χειροβομβίδα!», φώναξε ο 35χρονος ληστής, σοκάροντας τους υπαλλήλους ενός υποκαταστήματος της αυστριακής τράπεζας Erste.



Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο ίδιος είχε ευχαριστήσει τους περαστικούς που τον βοήθησαν να μπει στην τράπεζα και να κατευθυνθεί προς τα γκισέ.

Οι υπάλληλοι του έδωσαν 50.000 κούνα (περίπου 6.600 ευρώ) και τον είδαν να απομακρύνεται με την ησυχία του προς μια πιάτσα ταξί για να διαφύγει. Εκεί, ένας ταξιτζής τον βοήθησε με τη σειρά του να επιβιβαστεί στο όχημα και τοποθέτησε το αναπηρικό αμαξίδιό του στο πορτ-μπαγκάζ.

Ο ληστής ζήτησε από τον ταξιτζή να τον μεταφέρει στο Μπιέλοβαρ, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Ζάγκρεμπ. Εκεί όμως έληξε η τύχη του και η βοήθεια του κόσμου απέναντί του, αφού εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.


Διαβάστε περισσότερα...