Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τουλάχιστον 60 αθλητές χρησιμοποίησαν την ίδια ουσία που πήρε η Σαράποβα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότεροι από 60 αθλητές, εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και πολλοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, βρέθηκαν θετικοί στην ίδια απαγορευμένη ουσία που εντοπίστηκε στην Μαρία Σαράποβα.

Εκπρόσωπος της WADA, της παγκόσμιας υπηρεσίας κατά του ντόπινγκ, αναφέρει ότι ο αριθμός των αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί σε χρήση του meldonium φτάνει ήδη τους 60 «και συνεχώς αυξάνεται».

Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα ονόματα των αθλητών που βρέθηκαν θετικοί δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, δεδομένου ότι οι φάκελοι, που τους αφορούν, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Το «κακό παράδειγμα» της Σαράποβα φαίνεται πως ακολούθησε ο Ρώσος χρυσός Ολυμπιονίκης στο πατινάζ Πάβελ Κουλιζνίκοφ, ο Γεωργιανός ασημένιος Ολυμπιονίκης στην πάλη Νταβίτ Μοντζμανασβίλι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής δρομέας Αμπέμπα Αρεγκάουι από τη Σουηδία.

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη όταν μια ουσία περιλαμβάνεται στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες και ξαφνικά υπάρχει μια "έκρηξη" ονομάτων», διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της WADA.

Να σημειωθεί, πως το meldonium είναι φάρμακο που αναπτύχθηκε στη Λετονία για καρδιοπαθείς, καθώς βελτιώνει τη ροή του αίματος αλλά η πώλησή του δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ.

Η WADA το συμπεριέλαβε στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών το 2015.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.