Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ξεκινά η καταγραφή των αναγκών του Δημόσιου σε προσωπικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα καλυφθούν με κινητικότητα και προσλήψεις.

Στην καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου σε προσωπικό προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά με προτεραιότητα στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Η κάλυψη των αναγκών θα γίνει με την κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.

Το ζήτημα της υποστελέχωσης στον δημόσιο τομέα απασχόλησε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Δημήτρη Παπαγιαννάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, με στόχο να καταγραφούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν είτε με κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.

Με την ολοκλήρωση, το επόμενο τετράμηνο, της κατάθεσης των οργανογραμμάτων όλων των φορέων του δημοσίου, αλλά και την ψήφιση του νόμου για την εθελοντική κινητικότητα θα είναι δυνατή η κάλυψη των κενών με έμφαση στις επείγουσες ανάγκες τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία και στο μέτρο του δυνατού και των υπόλοιπων αναγκών του Δημοσίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.