Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το πρωί μαθήτριες, το βράδυ στριπτίζ


Από την ημέρα που η Belle Knox ανακοίνωσε δημόσια ότι πρωταγωνιστεί σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου για να αποπληρώσει το δάνειο που πήρε για τις σπουδές της, ολοένα και περισσότερα κορίτσια στις ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους για να βγάλουν τα δίδακτρα. Και ένας τρόπος είναι το στριπτίζ. Πολλές φοιτήτριες το πρωί πηγαίνουν κανονικά στα μαθήματά τους και το βράδυ χορεύουν για να εξασφαλίσουν τη διαβίωση και τα δίδακτρα για το πανεπιστήμιο.

Η ιστοσελίδα nypost.com παρουσίασε τρεις κοπέλες που δουλεύουν ως χορεύτριες σε μαγαζιά με στριπτίζ και αυτές τόνισαν μεταξύ άλλων στις δηλώσεις τους ότι κερδίζουν 1500 με 2000 δολάρια την εβδομάδα, ενώ μία εξ αυτών σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να το πει στους γονείς της.

Δείτε τις φωτογραφίες.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κοινό αποφάσισε για τη στολή που θα στείλει η NASA στον Άρη


Τι θα φορούν οι αστροναύτες στον Κόκκινο Πλανήτη.

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας των μελλοντικών αστροναυτών που θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά στον Άρη, παρουσίασε η NASA.

Η NASA είχε ζητήσει τη βοήθεια του κοινού, το οποίο μέσω μιας online ψηφοφορίας επέλεξε τη διαστημική στολή των πρώτων ανθρώπων που θα ταξιδέψουν στον Κόκκινο Πλανήτη. Οι υπεύθυνοι της NASA έθεσαν προς ψηφοφορία τρία διαφορετικά σχέδια της στολής Z-2 (Biomimicry, Technology και Trends in Society), τα οποία είχαν παρόμοιες δυνατότητες αλλά διαφορές στο σχεδιασμό τους.

Η ψηφοφορία διήρκεσε έναν μήνα και συμμετείχαν περισσότερα από 230.000 άτομα.

Η στολή θα κατασκευαστεί σε τρία διαφορετικά μοντέλα και χρησιμοποιεί φωσφορίζοντα μπαλώματα και καλώδια φωταύγειας, που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν για την αναγνώριση ατόμων. Η Ζ2 θα κατασκευαστεί με την βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών και θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αστροναυτών που θα τις χρησιμοποιούν.




Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλουπόλεις βυθίζονται στην προσπάθεια να βρουν πόσιμο νερό


Περιβαλλοντικός κίνδυνος η υποχώρηση εδαφών εξαιτίας της άντλησης υπόγειων υδάτων
.
Με βύθιση δεν κινδυνεύουν μονάχα οι παράκτιες πόλεις και περιοχές του κόσμου λόγω της ανόδου της στάθμης των ωκεανών που προκαλεί η ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε ηπειρωτικές περιοχές, που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Σύμφωνα με ερευνητές του ολλανδικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Deltares στην Ουτρέχτη η υποχώρηση των εδαφών εξαιτίας της ανεξέλεγκτης άντλησης υπογείων υδάτων συνιστά πολύ σημαντικότερο περιβαλλοντικό κίνδυνο καθώς σε ορισμένες περιοχές ο ρυθμός υποχώρησης του εδάφους είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από εκείνον της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Και σε αυτή την περίπτωση περισσότερο ευάλωτες είναι οι παράκτιες περιοχές, συχνά χτισμένες σε εκβολές ποταμών, «μπαζωμένες» αμμώδεις εκτάσεις ή σε άλλες περιοχές με μαλακό υπέδαφος.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του ινστιτούτου Ζιλ Έρκενς, εάν δεν ληφθούν μέτρα, τμήματα της Τζακάρτα στην Ινδονησία, της Μπανγκόκ στην Ταϋλάνδη, της Ντάκα στο Μπανγκλαντές, της Πόλης του Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ θα πληγούν από εκτεταμένες πλημμύρες και εντέλει θα βυθιστούν κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και παγκόσμιες μητροπόλεις όπως το Τόκυο όπου η άντληση υπογείων υδάτων βύθισε την πόλη κατά δύο μέτρα έως ότου απαγορεύτηκε.

Παρομοίως, σφραγίστηκαν την προηγούμενη δεκαετία τα πηγάδια στην ούτως ή άλλως ευάλωτη Βενετία, η οποία βυθίζεται λόγω γεωλογικών διαδικασιών και θεωρείται ιδιαίτερα επιρρεπής σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, γεωλογικές διαδικασίες μεγάλης κλίμακας πιέζουν το έδαφος πάνω στο οποίο στέκεται η Βενετία κάτω από τα Αππένινα Όρη με τον ρυθμό της βύθισης να ανέρχεται στο ένα χιλιοστό ετησίως.

Ωστόσο, ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Πάντοβα της Ιταλίας, Πιέτρο Τεατίνι, υποστήριξε ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες ευθύνονται περισσότερο για την υποχώρηση της Βενετίας σε σχέση με τα γεωλογικά φαινόμενα. Όταν σταμάτησε η άντληση των υπογείων υδάτων, ο ρυθμός βύθισης της πόλης επιβραδύνθηκε σημαντικά.

Όπως δήλωσε ο Δρ Έρκενς στο ΒBC «η υποχώρηση των εδαφών και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας συμβαίνουν ταυτόχρονα και συμβάλλουν στο ίδιο πρόβλημα: ευρύτερες και μακρύτερες σε διάρκεια πλημμύρες με μεγαλύτερο βάθος υδάτων».

«Η πιο δραστική και αποτελεσματική λύση είναι να σταματήσουμε να αντλούμε νερό για υδροδότηση» πρόσθεσε.

Το μεγάλο βέβαια στοίχημα είναι η εξεύρεση πηγών καθαρού, πόσιμου νερού, ένα πρόβλημα με εκρηκτικές, παγκόσμιες διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία δεκαετία οι γεωλόγοι έχουν ένα νέο εργαλείο για τη μέτρηση της υποχώρησης. Πρόκειται για δορυφορικά «ραντάρ συνθετικού διαφράγματος», τα οποία μπορούν να μετρούν την κάθετη μετατόπιση του εδάφους ανάμεσα σε διαφορετικά περάσματα του δορυφόρου.

Οι έρευνες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών που πραγματοποιείται στη Βιέννη της Αυστρίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Twitter δοκιμάζει την επιλογή «Mute»


Θα δίνεται η δυνατότητα να «φιμώνουμε» τους χρήστες που επιθυμούμε.

Για επαγγελματικούς ή και κοινωνικούς λόγους, αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε λογαριασμούς στο Twitter που δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Εξάλλου, ως «θερμό» μέσο επικοινωνίας, το Twitter είναι συνυφασμένο με την αμεσότητα και την ευστροφία, αρετές που σπανίζουν.

Μέσω του Tweetdeck ή άλλων third-party προγραμμάτων, το mute σε λογαριασμούς είναι εύκολο. Η εν λόγω επιλογή, όμως, δεν είναι εφικτή στις mobile εφαρμογές του Twitter για iOS και Android.

Ωστόσο, χτεσινά δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ κάνουν λόγο για δοκιμαστική προσθήκη της επιλογής «Mute», όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.



Αν ενοχλείστε από τα κλισέ, από τα spoilers για τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές, από βαρετά retweets κ.λπ., η λύση είναι κοντά...


Πηγή: http://www.thegang.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι περιοχές του κράνους που τα χτυπήματα είναι συχνότερα


Στατιστικές αποτυπώνονται πάνω σε μοντέλο της Icon.

Τα νούμερα που εμφανίζονται στις διαγραμμισμένες περιοχές παρουσιάζουν τη συχνότητα εμφάνισης χτυπήματος στο κράνος όταν αυτό πραγματικά «χρειάστηκε».

Σε πρώτη ανάγνωση, το θέμα είναι απλά περίεργο ή πρωτότυπο όταν κοσμεί ένα προστατευτικό στοιχείο. Ωστόσο με δεύτερη σκέψη έχει πολλά να πει, ακόμη και να αναθεωρήσει συνήθειες και επιλογές των καταναλωτών.

Ο μοτοσυκλετιστές συχνά εμπλέκονται σε συζητήσεις περί των επιλογών τους στο θέμα προστασία και κράνος. Ειδικά όταν έχουν να υποστηρίξουν την άποψή τους και τις προσωπικές τους επιλογές.

Υπάρχουν στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού δύο κατηγορίες μοτοσυκλετιστών σε ότι αφορά στον προστατευτικό εξοπλισμό,. Από τη μία είναι οι «ATGATT» (All The Gear, All The Time) – «Πλήρης εξοπλισμός, κάθε στιγμή».

Από την άλλη είναι οι «squids», τα «καλαμάρια» που χαρακτηρίζονται έτσι γιατί επιλέγουν να φοράνε ένα κράνος, συνήθως ανοικτό, και τίποτε περισσότερο.

Με λιτή ένδυση, αφήνουν εκτεθειμένες ακόμη και γυμνές επιφάνειες δέρματος «να κρέμονται» κάτω από το κράνος, με αποτέλεσμα να μοιάζουν με καλαμάρια.

Η κατηγορία «δεν φοράω ούτε κράνος» είναι μια άλλη περίπτωση που σπανίζει, δεν μπορεί να συμμετέχει σε τέτοια «συζήτηση» και δεν λαμβάνεται καν υπόψη…

Για τους φανατικούς «ATGATT» δεν αρκεί μόνο ο προστατευτικός εξοπλισμός, αλλά απαιτείται να είναι και ο κατάλληλος. Ένα ανοικτό, «μισό» κράνος θεωρείται τόσο ανεπαρκές, ώστε θεωρούν ότι είναι σαν να μην φοράς καθόλου.

Η άποψη αυτή -την οποία εμείς συμμεριζόμαστε- επιβεβαιώνεται από τις στατιστικές που καταγράφονται πάνω στο κράνος της Icon. Τα σημεία του κράνους που καλούνται συχνότερα να προστατεύσουν χτυπήματα, είναι στο εμπρός και κάτω μέρος του. Αυτό δηλαδή που λείπει σε ένα ανοικτό κράνος.



Το 40% σχεδόν των χτυπημάτων εμφανίζεται στο σαγόνι και στις πλευρές του. Σύμφωνα με την αναφορά της «Hurt Report» που συνέλεξε και κατέγραψε τα στατιστικά πολλών ετών, το λιγότερο εκτεθειμένο σημείο (0,4%) είναι η κορυφή του κράνους.

Αν λοιπόν τα στοιχεία του κράνους «Airframe Statistic» της Icon ληφθούν ως ενδείξεις για την επιλογή του κράνους, τότε η προτίμηση ενός κλειστού «Full face» γίνεται μονόδρομος.

Και για όσους μπουν στον κόπο να κάνουν την άθροιση, το ποσοστό που λείπει -ένα σημαντικό 15% περίπου- αφορά χτυπήματα στη ζελατίνα του κράνους. Ένα ακόμη σημείο όπου τα ανοικτά υστερούν σημαντικά σε σχέση με τα «full face».













Διαβάστε περισσότερα...

Ταυτόχρονη φόρτιση 40 smartphones... από απόσταση


Ένα πρωτοποριακό σύστημα ασύρματης τροφοδοσίας συσκευών ανέπτυξαν ερευνητές.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο KAIST της Κορέας ανέπτυξαν ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης που μπορεί να τροφοδοτήσει ταυτόχρονα μέχρι και 40 smartphones που βρίσκονται σε απόσταση 5 μέτρων.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο ασύρματο σύστημα με άλλα, είναι η ικανότητά του να φορτίσει ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό συσκευών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να παράσχει επαρκή ενέργεια για την τροφοδότηση αρκετά μεγαλύτερων συσκευών όπως ανεμιστήρες, τηλεοράσεις και υπολογιστές, ταυτόχρονα.

Το σύστημα φέρει την ονομασία Dipole Coil Resonant System (DCRS) και βασίζεται σε μαγνητικά πεδία που μεταφέρουν ενέργεια και στο Coupled Magnetic Resonance System (CMRS) που παρουσιάστηκε από ερευνητές του MIT το 2007.

«Με το DCRS μια μεγάλη LED TV καθώς και 3 ανεμιστήρες 40 W μπορούν να τροφοδοτούνται από απόσταση 5 μέτρων», δήλωσε ο Chun T. Rim, καθηγητής στο KAIST. Ενδεικτικά, ας σημειωθεί ότι το σύστημα μεταδίδει περισσότερη ενέργεια από μικρότερη απόσταση, περίπου 471 W στα 4 μέτρα και 1403 W στα 3 μέτρα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολωνοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Μία σπασμένη σαρκοφάγος από κρύσταλλο και 37 οστά είναι ενδεχομένως ό,τι απέμεινε από τον διασημότερο Έλληνα και μεγαλύτερο στρατηγό όλων των εποχών. Αν αυτό που ισχυρίζεται η ομάδα αρχαιολόγων και ιστορικών από το Πολωνικό Κέντρο Αρχαιολογίας είναι αληθινό, τότε βρισκόμαστε μπροστά στη μέγιστη αρχαιολογική ανακάλυψη: του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου όλες οι αρχαίες πηγές τον τοποθετούν.

Η ομάδα, που ερευνά την κρύπτη αρχαίας χριστιανικής εκκλησίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε έχει αποκαλύψει ένα μαυσωλείο από μάρμαρο και χρυσό που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο χαμένος τάφος του στρατηλάτη. Βρίσκεται σε μια περιοχή γνωστή ως Κομ ελ Ντικ στην καρδιά του κέντρου της πόλης της Αλεξάνδρειας, μόλις 60 μέτρα μακριά από το τζαμί Νεμπί Ντάνιελ, όπου σύμφωνα με την αραβική παράδοση βρίσκεται ο τάφος.

Τα αποτελέσματα των ερευνών της πολωνικής ομάδας δίνουν μια σπασμένη σαρκοφάγο κατασκευασμένη από κρύσταλλο, η οποία έχει υποστεί βλάβη από λεηλασία κατά τη διάρκεια των πολιτικών αναταραχών που έπληξαν την Αλεξάνδρεια επί Αυρηλίου λίγο μετά το 270 π.Χ..


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήρωες σώζουν ζωές ζώων


Η όμορφη πλευρά των ανθρώπων...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πως βυθίστηκε ο δρόμος στη Βαλτιμόρη


Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ένας δρόμος στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ βυθίστηκε. Γκρεμίστηκε και δεκάδες αυτοκίνητα έπεσαν σε σιδηροδρομική γραμμή, που βρισκόταν κάτω από το επίπεδο του δρόμου.

Δείτε πως βυθίστηκε ο δρόμος παρασέρνοντας μαζί όλα τα οχήματα που ήταν εκεί σταθμευμένα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απογείωση με… ανοιχτό παράθυρο


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Οι πιλότοι ενός Airbus A330-300 της Etihad που εκτελούσε την πτήση EY-54 προς Αμπού Ντάμπι, προσπάθησαν να απογειώσουν το αεροσκάφος χωρίς να έχουν ασφαλίσει το παράθυρο διαφυγής του πιλοτηρίου.



Όπως αναφέρει το inflight.gr, την ώρα που το Airbus A330 ανέπτυσσε ταχύτητα στο διάδρομο απογείωσης, το παράθυρο του πιλοτηρίου άνοιξε… διάπλατα!

Οι πιλότοι αντέδρασαν άμεσα με απότομο φρενάρισμα, που όμως προκάλεσε την υπερθέρμανση των φρένων του αεροπλάνου.

Η πτήση της Etihad απογειώθηκε με καθυστέρηση 105 λεπτών, μετά την απαραίτητη αναμονή μέχρι να κρυώσουν τα φρένα του αεροσκάφους.

Η αμέλεια των πιλότων, είχε ήδη προκαλέσει την καθυστέρηση 2 επιπλέον εισερχομένων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Γενεύης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος;


Τη μυστική "συνταγή" για να γίνει κάποιος ο επόμενος Μπιλ Γκέιτς επιχείρησαν να δημιουργήσουν ερευνητές του Βρετανικού Κέντρου Μελετών για την Πολιτική.

Μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη έχουν, λοιπόν, όσοι είναι έτοιμοι να ρισκάρουν, έχουν μια καλή και εφαρμόσιμη επιχειρηματική ιδέα, είναι μορφωμένοι στα καλύτερα πανεπιστήμια και δραστηριοποιούνται σε μια χώρα που υπάρχουν αγγλόφωνοι δικηγόροι.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι ειδικοί παρακολούθησαν την πορεία εξέλιξης 1.000 αυτοδημιούργητων αντρών και γυναικών, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Παρατήρησαν λοιπόν ότι ορισμένες χώρες αποτελούν εκκολαπτήρια δισεκατομμυριούχων, καθώς παρουσιάζουν αυξημένο ρυθμό σούπερ επιχειρηματιών ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Μια θέση στη λίστα με τις 20 αυτές χώρες κατέχει, όσο και αν ακούγεται παράξενο, και η Ελλάδα.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση) 





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

3D πίστα για ποδήλατα


Ο freestyle ποδηλάτης Τζος Μπούθμπι «ανακάτεψε» την τέχνη και την αγάπη του για το ποδήλατο στο τελευταίο του πρότζεκτ.

Στο βίντεο της Red Bull ο Τζος Μπούθμπι φαίνεται να «παίζει» σε ένα βιντεοπαιχνίδι της δεκαετίας του 1980 με το ποδήλατό του, συλλέγοντας πόντους και «μονομαχώντας» με τον αρχηγό.

Στην πραγματικότητα κάνει τα γνωστά του κόλπα σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα, η οποία δίνει την ψευδαίσθηση πως είναι τρισδιάστατη από την γωνία που καταγράφει η κάμερα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Γεωπάρκο της Λέσβου


Κυβερνητική αντιπροσωπεία του Χονγκ Κονγκ στο νησί.

Το Γεωπάρκο της Λέσβου, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, αναγνωρίζεται πλέον από τη διεθνή κοινότητα ως ανεκτίμητης αξίας φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και πρότυπο για την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων, παράλληλα προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά και κυβερνητικών φορέων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες αξιοποίησής του.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητική αντιπροσωπεία, καθώς και στελέχη του Γεωπάρκου του Χονγκ Κόνγκ, πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου, συνοδευόμενα από τον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητή Νίκο Ζούρο.

Χθες το πρωί, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χόνγκ Κόνγκ, Alan Chi Kong Wong, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψή τους στη Λέσβο και συζήτησαν εκτενώς με τη δημοτική Αρχή θέματα συνεργασίας των δύο Γεωπάρκων. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα εξαγωγών λεσβιακών προϊόντων στην Κίνα και η προοπτική ανάπτυξης τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων, προς όφελος και των δύο πλευρών.

Το σύνολο των θεμάτων αυτών θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στο γραφείο του δημάρχου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου θα υπογραφεί και σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα μπάνιο στο… κενό


Οι ιδιοκτήτες ενός ρετιρέ στην πόλη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού εντυπωσίασαν ακόμη και τους ίδιους τους αρχιτέκτονες με την ιδέα τους, καθώς κανείς δεν περιμένει να βρει το μπάνιο του σπιτιού μέσα στο… ασανσέρ, έχοντας 15 ολόκληρους ορόφους κάτω από το γυάλινο δάπεδο! Κι όμως!





«Αναλάβαμε την ανακαίνιση ενός ρετιρέ διαμερίσματος που βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο του 1970 – ένα από τα ιστορικότερα στην Γκουανταλαχάρα. Κάνοντας τα σχέδια ανακαλύψαμε ότι υπήρχε ένας αχρησιμοποίητος ανελκυστήρας, ο οποίος -δεν σας κρύβω- μας προβλημάτισε πολύ. Οι ιδιοκτήτες, όμως, είχαν μια καταπληκτική ιδέα», σχολιάζει ένας εκ του αρχιτεκτονικού γραφείου Hernandez Silva Arquitectos.



Το εν αχρηστία φρεάτιο του ανελκυστήρα μπορούσε να «μεταμορφωθεί» σε ένα εντυπωσιακό μπάνιο από γυαλί, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να βλέπει προς τα κάτω ολόκληρο το ασανσέρ. Και έτσι ακριβώς έγινε.



«Το δεύτερο ασανσέρ του κτιρίου ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε, αν και είχε εγκατασταθεί εξ αρχής για τους 15 ορόφους. Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ πρωτότυπο να τοποθετήσω εκεί το μπάνιο και να βλέπω το κενό προς τα κάτω!», λέει ο ιδιοκτήτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο


Η Santa Cruz del Islote βρίσκεται στα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής, ανοικτά των ακτών της Κολομβίας. Η έκτασή του δεν ξεπερνάει τα 0,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι κάτοικοί του αριθμούν περίπου τους 1.247. Παρόλο, όμως, το μικρό μέγεθός του αλλά και τους λίγους ντόπιους, θεωρείται ως το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο.





Οι κατοικίες (καλύβες και χτιστά σπίτια) καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την έκταση του νησιού, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, ενώ μόνο μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα.



Σχολεία, υπηρεσίες και καταστήματα δεν υπάρχουν και έτσι οι ντόπιοι αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός νησιού όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα… πόδια τους για να πάνε από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο διά ξηράς, αλλά και τις βάρκες, διασχίζοντας τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής.



Δυο τρία δέντρα αποτελούν τη μοναδική βλάστηση του νησιού, το οποίο συγκεντρώνει τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετούς επισκέπτες, οι οποίοι διαμένουν στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο του νησιού.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρχαρίας "καταδιώκει" φάλαινα


Ένα σπάνιο περιστατικό κατέγραψε κάμερα στην ακτή του Περθ στην Αυστραλία. Ένας καρχαρίας μήκους τεσσάρων μέτρων "καταδίωξε" μια φάλαινα μήκους έξι μέτρων. Όπως ήταν φυσικό η παραλία έκλεισε για λόγους ασφαλείας και άνοιξε πάλι σήμερα, αφού ο καρχαρίας και η φάλαινα είχαν απομακρυνθεί.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σπίτι όπου περπατούν στο ταβάνι


Έχει γίνει μόδα πια κι εξαπλώνεται. Σε πολλές χώρες του κόσμου μπορεί να δει κάποιος «ανάποδα σπίτια». Τα πάνω κάτω φέρνουν οι σχεδιαστές αυτών των πρωτότυπων σπιτιών που δίνουν στους επισκέπτες μια ιδέα για το πώς θα ήταν αν μπορούσαν να περπατήσουν στο ταβάνι.



Στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει ακόμα και οδηγίες για το πώς μπορεί να κατασκευάσει ένα ανάποδο σπίτι.

Η πιο πρόσφατη κατασκευή έγινε στην Κίνα απ΄όπου και το βίντεο που ακολουθεί. Ανάποδα σπίτια μπορεί κάποιος να δει στη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία και αλλού.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσες εκφράσεις μπορεί να πάρει ένα πρόσωπο;


Στο πρόσωπό μας, κάτω από το δέρμα, υπάρχουν 24 μύες, που όλοι μαζί δημιουργούν τις πολλές και διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου. Δεν χρησιμοποιούνται, ωστόσο, όλοι οι μύες ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ένα θυμωμένο πρόσωπο χρησιμοποιεί 8 μύες.



Ο ψυχολόγος Paul Ekman είναι ένας από τους πρώτους που εργάστηκαν επιστημονικά πάνω στις εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου. Ο Ekman και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν ένα σύστημα για την αποκωδικοποίηση του προσώπου. Αυτό χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, από γιατρούς κατά τη θεραπεία σχιζοφρενών ασθενών, αλλά και σε υπολογιστές που «διαβάζουν» το πρόσωπο. Το σύστημα αποτελείται από τις λεγόμενες μονάδες δράσης. Κάθε μονάδα αντιστοιχεί στη δραστηριότητα ενός ή περισσότερων μυών του προσώπου, των οποίων οι κινήσεις είναι ορατές για το ανθρώπινο μάτι. Ύστερα από μελέτη βιντεοταινιών με εκφράσεις προσώπου, απομονώθηκαν πάνω από 40 μονάδες δράσης. Με τη λεγόμενη συνδυαστική μέθοδο ο Ekman κατάφερε να αποδείξει πως το πρόσωπό μας μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικές εκφράσεις. Στην πράξη, όμως, πολλές από τις εκφράσεις αυτές επαναλαμβάνονται. Ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούνται, ωστόσο, σε όλο τον κόσμο.

Στη δεκαετία του 1960, ο Paul Ekman ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο και μελέτησε φυλές ιθαγενών. Κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν εφτά θεμελιώδεις εκφράσεις, οι οποίες είναι κοινές σε όλους τους πολιτισμούς και υπάρχουν ακόμη και σε μικρά παιδιά που έχουν γεννηθεί κουφά ή τυφλά. Πρόκειται για τις εκφράσεις του προσώπου που εξωτερικεύουν χαρά, θυμό, αηδία, φόβο, περιφρόνηση, θλίψη και έκπληξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παράταση ισχύος βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστων υπερηλίκων


Ανακοίνωση 02.05.2014

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, των οποίων η σύνταξη διακόπηκε από 1-1-2013 με βάση τις διατάξεις του ν.4093/2012, παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4254/2014.

Το ίδιο ισχύει και για τα προστατευόμενα μέλη αυτών.

Οι δικαιούχοι καλούνται να προσέρχονται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους στους κατά τόπους αρμόδιους Ανταποκριτές του ΟΓΑ.

http://www.oga.gr/index.php?pg=new&id=468
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 97-2003 (122 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παιδικές κατασκηνώσεις από τον ΟΑΕΔ. Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις μέχρι 9 Μαΐου


Ανακοίνωση 29.04.2014

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, το οποίο θα υλοποιηθεί από 15.06.2014 έως 03.09.2014.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 6 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 μέχρι 16.000,00 €. Οι δικαιούχοι επιλέγονται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης και επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις. Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.1999 έως 14.06.2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.

Το ημερήσιο τροφείο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ανέρχεται κατά περίπτωση:
α) στα 30,00€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων και
β) στα 55,23 € ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας
67% και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.000.000 €. Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr μέχρι την 09.05.2014 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 09.05.2014 και ώρα 15:00 οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Οι όροι, οι προϋποθέσεις, το ΦΕΚ και η αίτηση συμμετοχής δικαιούχου στον σύνδεσμο http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1979&lang=el
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 97-2003 (126.5 KB).



Διαβάστε περισσότερα...