Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός για την ένοπλη ληστεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας ανέλαβε τη διερεύνηση υπόθεσης ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε βράδυνες ώρες χθες σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, με δράστη 33χρονο Ειδικό Φρουρό, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο 33χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φέρεται να μετέβη στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου βρίσκονταν πέντε άτομα και με την απειλή πιστολιού απέσπασε από τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχεια διέφυγε πεζός και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο σημείο, όπου είχε σταθμεύσει Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της μητέρας του, με το οποίο επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Δύο από τα άτομα, που βρίσκονταν στο πρατήριο κατά τη διάρκεια της ληστείας, ακολούθησαν το δράστη με αυτοκίνητο, χωρίς αρχικά αυτός να τους αντιληφθεί, ενημερώνοντας παράλληλα τις Αστυνομικές Αρχές.

Περιπολικό όχημα τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, που προσέτρεξε αμέσως, εντόπισε το όχημα του δράστη, το οποίο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, προσέκρουσε σε στυλό της Δ.Ε.Η και ακινητοποιήθηκε.

Σε έρευνα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι της Ελληνικής Αστυνομίας με γεμιστήρα, επτά φυσίγγια των 9mm και δυο γεμιστήρες, παντελόνι και δύο καπέλα τύπου τζόκει με την επιγραφή «Ελληνική Αστυνομία», καθώς και απόδειξη λιανικής πώλησης βενζίνης, που είχε εκδοθεί από το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, σε συνδυασμό με αναγνωρίσεις σωματικών και λοιπών χαρακτηριστικών, διακριβώθηκε ότι δράστης της ένοπλης ληστείας είναι ο Ειδικός Φρουρός.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και αύριο (4-05-2014) θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.