Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Στρουθοκάμηλος πήρε στο κυνήγι ποδηλάτες


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει μία στρουθοκάμηλο να καταδιώκει δύο ποδηλάτες στη Νότια Αφρική.

Το βίντεο έχει γίνει viral με περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

E-Learning Πανεπιστήμιο Αθηνών: 15 χρόνια συνεπούς και αναπτυξιακής πορείας


Το E-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) από το 2001 μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει και εδραιώσει μια νέα πραγματικότητα στον χώρο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την επαγγελματική κατάρτιση. Όλα τα νέα προγράμματα, που αναπτύσσονται, είναι προσανατολισμένα στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρόβλεψης των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία.

Η επιτυχημένη/ανοδική πορεία του E-Learning του ΕΚΠΑ οφείλεται στην προσφορά προγραμμάτων που είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στην αποκλειστικά εξ αποστάσεως παροχή εκπαίδευσης (μέσω των πλέον σύγχρονων εφαρμογών της τεχνολογίας: on line & live streaming), καθώς και στο επιστημονικά τεκμηριωμένο περιεχόμενό τους, το οποίο εγγυούνται οι ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι των προγραμμάτων, που είναι μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Πετράκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μέλημά μας είναι να προσφέρουμε τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις οι οποίες μεταφράζονται σε επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες και καλύπτουν τις εθνικές και ευρωπαϊκές ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Μέσα από ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό περιβάλλον εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος επικεντρώνεται στη μελέτη του, χωρίς να έχει χωροταξικούς και χρονικούς περιορισμούς, το οποίο αποτελεί ήδη μια επιτυχημένη πραγματικότητα».

Στα 15 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης λειτουργίας του E-Learning του ΕΚΠΑ, προσφέρονται σήμερα περισσότερα από 200 προγράμματα εκπαίδευσης σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Coaching, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός, Φιλοσοφία, Δημιουργική Γραφή και πολλά άλλα.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας, είτε ξεκινάνε σήμερα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, είτε ήδη εργάζονται και ενδιαφέρονται να επικαιροποιήσουν ή και να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας.

Τα δίδακτρα των προγραμμάτων ξεκινάνε από 500 ευρώ και υπάρχει ειδική τιμολογιακή πολιτική για κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, νέοι έως 30 ετών κάτοχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος μέσω του συνδέσμου https://elearn.elke.uoa.gr


Πηγή: http://www.antinews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε μια... τίγρης


Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε μια τίγρης στο Κατάρ, όταν το έσκασε από το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της και άρχισε να περιπλανιέται σε κεντρική λεωφόρο.

Το μεγαλόσωμο ζώο περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τη φέρει στον ιδιοκτήτη της και έτσι όταν αυτός βγήκε για λίγο από το αυτοκίνητό του, προκειμένου να πάρει λίγο καθαρό αέρα, η τίγρης το έβαλε στα πόδια.

Η συνέχεια θέλει το αιλουροειδές να βολτάρει ανενόχλητο στην άσφαλτο, την ίδια ώρα που οι διερχόμενοι οδηγοί το αντικρίζουν έντρομοι.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συστάσεις από ΠΟΥ στις έγκυες για τον ιό Ζίκα


Συστάσεις στις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού Ζίκα απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

"Πρέπει να συστήσουμε στις έγκυες γυναίκες να μην επισκέπτονται περιοχές που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Ζίκα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού υγείας μετά από έκτακτη συνεδρίαση στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες είναι οι χειρότερες χώρες για μια γυναίκα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διεξήχθη μια έρευνα η οποία αποκαλύπτει ποιες είναι οι χειρότερες χώρες για να γεννηθεί μια γυναίκα.

Η έρευνα διεξήχθη από τον οργανισμό ONE, ο οποίος προκειμένου να καταλήξει στα συγκεκριμένα συμπεράσματα έλαβε υπόψη του παραμέτρους, όπως το κεφάλαιο κάθε χώρας, την συμμετοχή του γυναικείου φύλου στην εκπαίδευση, την πρόσβασή τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, το ποσοστό των γυναικών στην έμμισθη εργασία σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών, την πιθανότητα θανάτου κατά τη διάρκεια της γέννας, καθώς και την πολιτική εκπροσώπηση από γυναίκες .

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι 20 χειρότερες χώρες για να γεννηθεί ένα κορίτσι, είναι οι γνωστές και ως "μη αναπτυσσόμενες χώρες". Έτσι η Νιγηρία είναι η πιο "σκληρή" χώρα για τις νεαρές κυρίως κοπέλες και ακολουθούν η Σομαλία και το Μάλι.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνας:

Oι 10 "σκληρότερες" χώρες για να γεννηθεί ένα κορίτσι:



Oι 10 καλύτερες χώρες για να μεγαλώσει ένα κορίτσι:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κρασοχώρι του Τραμπ στη Γερμανία


Οι κάτοικοι του χωριού δείχνουν εκνευρισμένοι με τον μεγιστάνα.

Ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ προελαύνει στην κούρσα των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ. Οι μέχρι στιγμής επιδόσεις του τον καθιστούν σαφέστατα φαβορί για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κυριαρχείται από συνθήματα κατά των μεταναστών. Μία ρητορική που φαίνεται να αρέσει σε μερίδα ψηφοφόρων. Αξιοσημείωτο είναι ότι και ο ίδιος ο Τραμπ έχει μεταναστευτικές ρίζες.

Η οικογένειά του κατάγεται από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το μικρό κρασοχώρι Κάλστατ των μόλις 1.200 ψυχών στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο. Οι… συγχωριανοί του Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να απολαμβάνουν το γεγονός ότι ο θορυβώδης μεγιστάνας των ακινήτων συνδέεται με το χωριό τους. Η DW επιχείρησε να επικοινωνήσει με κατοίκους του χωριού που φέρουν και αυτοί το επώνυμο Τραμπ.

«Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με το θέμα», λέει ένας από αυτούς. Από τους δέκα κατοίκους που ρωτήθηκαν σχετικά, ελάχιστοι δέχθηκαν να μιλήσουν και κανείς δεν θέλησε να μιλήσει επωνύμως.

Ορισμένοι έκλεισαν αμέσως το τηλέφωνο, ενώ δεν έλειψε και ο εκνευρισμός.

Μία από τις ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν αν ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί θέμα συζήτησης στο Παλατινάτο. Από τις απαντήσεις φάνηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Κανείς δεν τολμά να πει αυτό που πραγματικά σκέφτεται. Τουλάχιστον όχι δημόσια. Κεκλεισμένων των θυρών είναι αλλιώς», λέει ένας μεσήλικας που φέρει επίσης το επώνυμο Τραμπ.

Το γερμανικό κρατίδιο δεν αποκλείεται να επωφεληθεί από τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το θέμα στα μέσα ενημέρωσης, προσελκύοντας ίσως περισσότερους τουρίστες για να δοκιμάσουν τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής. Ένας κάτοικος του Κάλστατ έχει διαφορετική άποψη. Όπως λέει, «δεν πιστεύω ότι θα έχει σημαντική επίδραση στον τουρισμό. Το πολύ-πολύ να δημιουργήσει κάποια περιέργεια. Το να επισκεφθούν άνθρωποι το Κάλστατ απλά και μόνο επειδή κατάγονται από εδώ οι πρόγονοι του Τραμπ δεν το πιστεύω».

Εξάλλου οι οινοπαραγωγοί του Κάλστατ δεν χρειάζονται, όπως όλα δείχνουν, τη φήμη του μακρινού του συγγενή από τις ΗΠΑ για να πουλήσουν τα κρασιά που παράγουν.


Πηγή: http://www.dw.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύνταξη προτάσεων δεν είναι μόνο προνόμιο των ανθρώπων


Εξελίσσεται και στα πουλιά με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο ιαπωνικός καλόγηρος, ένας είδος πουλιού που φημίζεται για το φωνητικό ρεπορτόριό του, έχει αναπτύξει τη σύνταξη, που όπως φαίνεται δεν είναι μοναδικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης γλώσσας.

Η ανθρώπινη επικοινωνία βασίζεται σε κανόνες, που επιτρέπουν τον συνδυασμό περιορισμένων λέξεων για να δημιουργηθούν ποικίλες εκφράσεις με πιο πολύπλοκο νόημα. Η δύναμη της γλώσσας έγκειται ακριβώς στο ότι συνδυάζει ήχους χωρίς νόημα για να δημιουργήσει λέξεις, οι οποίες με τη σειρά τους -χάρη στη σύνταξη- σχηματίζουν εκφράσεις γεμάτες νοήματα.

Οι έως τώρα επιστημονικές μελέτες στα συστήματα επικοινωνίας ανάμεσα σε πιθήκους και πουλιά δείχνουν ότι η ικανότητα συνδυασμού ήχων άνευ νοήματος έχει εξελιχθεί κατ' επανάληψη σε διαφορετικά είδη. Το επόμενο βήμα, η σύνταξη, θεωρείται έως τώρα αποκλειστικό προνόμιο του ανθρώπου. Όμως η νέα μελέτη εξελικτικών βιολόγων από την Ιαπωνία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, με επικεφαλής τον Τοσιτάκα Σουζούκι του ιαπωνικού Μεταπτυχιακού Πανεπιστημίου Προωθημένων Σπουδών, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Communications», έρχεται να αμφισβητήσει αυτή την άποψη.

Οι ερευνητές μελέτησαν μέσα από πειράματα την περίπτωση του ιαπωνικού καλόγερου, ενός μικρού πουλιού, που αντιμετωπίζει πολλές απειλές. Για να προστατευθεί έχει «εφεύρει» μια ποικιλία από διαφορετικούς ήχους, τους οποίους συνδυάζει ανάλογα με την περίσταση. Ο συνδυασμός αυτός φαίνεται να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, ανάλογα με το πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα που θέλει το πουλί να στείλει στα άλλα του είδους του.

«Η μελέτη δείχνει ότι η σύνταξη δεν είναι μοναδική στην ανθρώπινη γλώσσα, αλλά εξελίχθηκε επίσης στα πουλιά με ανεξάρτητο τρόπο», δήλωσε ο ερευνητής Ντέηβιντ Γουίτκροφτ του Τμήματος Οικολογίας και Γενετικής του σουηδικού Πανεπιστημίου της Ουψάλα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κοντοί άνδρες και οι παχιές γυναίκες βγάζουν λιγότερα


Το ύψος και το βάρος επηρεάζουν το εισόδημα.

Αρκεί ένας άνδρας να είναι κοντός και μία γυναίκα να είναι παχουλή για να έχει λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή και, κατά συνέπεια, για να βγάζει λιγότερα χρήματα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την οποία οι ψηλοί άνδρες και οι λεπτές γυναίκες κερδίζουν περισσότερα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ στη Βρετανία, καθώς επίσης των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Φρέιλινγκ, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 120.000 ανθρώπους ηλικίας 40 έως 70 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε αν -για καθαρά γενετικούς λόγους- ένας άνδρας είναι επτά εκατοστά πιο κοντός από έναν άλλο άνδρα, τότε κατά μέσο όρο το ετήσιο εισόδημά του είναι περίπου 1.500 λίρες (σχεδόν 2.000 ευρώ) μικρότερο. Αν μία γυναίκα έχει βάρος έξι κιλά μεγαλύτερο από μία άλλη ίδιου ύψους, τότε το ετήσιο εισόδημά της είναι 1.500 λίρες (2.000 ευρώ) μικρότερο.

Προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει το ύψος και το βάρος με τα εισοδήματα ενός ατόμου, το επάγγελμά του, τον τόπο διαμονής του, το μορφωτικό επίπεδό του κ.α. Είναι επίσης ήδη γνωστό ότι οι άνθρωποι από φτωχότερες οικογένειες και περιοχές είναι πιθανότερο να έχουν μικρότερο ύψος και μεγαλύτερο βάρος, εν μέρει λόγω χαμηλότερης μόρφωσης και της χειρότερης διατροφής τους ήδη από την παιδική ηλικία.

Η νέα μελέτη δείχνει πειστικά ότι η σχέση είναι διπλής κατεύθυνσης: το χαμηλότερο ύψος στους άνδρες και το μεγαλύτερο βάρος στις γυναίκες έχουν ως αποτέλεσμα τις μειωμένες ευκαιρίες στη ζωή και ειδικότερα το μικρότερο εισόδημα.

«Η έρευνά μας είναι η καλύτερη έως τώρα απόδειξη ότι το ύψος και το βάρος μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τα εισοδήματα κάποιου, καθώς και άλλους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες της ζωής του», δήλωσε ο Φρέίλινγκ. «Έως τώρα οι περισσότεροι υπέθεταν ότι το μικρότερο ύψος και το μεγαλύτερο βάρος ήσαν συνέπειες της χειρότερης διατροφής και των μικρότερων ευκαιριών στη ζωή. Τώρα δείξαμε ότι ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή ότι το μικρότερο ύψος και το μεγαλύτερο βάρος μπορούν να οδηγήσουν σε μικρότερο εισόδημα», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι ασφαλώς αυτό δεν ισχύει για κάθε κοντό άνδρα και για κάθε παχουλή γυναίκα, εφόσον αρκετοί είναι πετυχημένοι οικονομικά, όμως πρόκειται για μια γενική τάση που είναι αναμφισβήτητη. Όπως είπαν, το γιατί αυτό συμβαίνει, είναι ένα ανοιχτό ερώτημα με πολλές πιθανές απαντήσεις, ιδίως σε μια κοινωνία που αποδίδει υπερβολική αξία στην «εικόνα»: μειωμένη αυτοεκτίμηση (ή και κατάθλιψη) του ίδιου του ατόμου, προκατάληψη των εργοδοτών, ευρύτερες κοινωνικές διακρίσεις κ.α.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Toyota δημιούργησε συσκευή που βοηθάει τους τυφλούς


Οι χρήστες θα συνεργάζονται με τη συσκευή μέσω φωνητικής αναγνώρισης και διακοπτών.

Η Toyota εξελίσσει μία συσκευή που μπορεί να φορεθεί από τυφλούς και άτομα με εξασθενημένη όραση, η οποία θα τους βοηθά να κινούνται πιο εύκολα.

Πρόκειται για το Project BLAID και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και ελεύθερης κινητικότητας. Η συσκευή θα βοηθήσει να καλυφθούν κενά από τη χρήση μπαστουνιών, σκυλιών και βασικών συσκευών GPS, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο.

Φοριέται γύρω από τους ώμους και θα βοηθά τους χρήστες να προσανατολίζονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε κτίρια γραφείων και εμπορικά κέντρα, ή να αναγνωρίζουν στοιχεία της καθημερινότητας όπως τουαλέτες, κυλιόμενες σκάλες, σκαλιά και πόρτες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συσκευή θα εφοδιάζεται με κάμερες που ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα χώρο και επικοινωνούν πληροφορίες μέσω ηχείων ή μοτέρ δόνησης. Οι χρήστες, με τη σειρά τους, θα μπορούν να συνεργάζονται με τη συσκευή μέσω φωνητικής αναγνώρισης και διακοπτών. Η Toyota σχεδιάζει να ενσωματώσει τεχνολογίες χαρτογράφησης, αναγνώρισης αντικειμένων και αναγνώρισης προσώπου.

Στο πλαίσιο του Project BLAID, η Toyota λανσάρει μία καμπάνια εμπλοκής εργαζομένων που καλεί μέλη της ομάδας από όλη την εταιρεία να υποβάλλουν βίντεο με συνήθη σημεία εσωτερικού χώρου. Τα βίντεο αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια από τους προγραμματιστές του Project BLAID για να «διδάξουν» τη συσκευή να αναγνωρίζει καλύτερα αυτά τα σημεία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google θριάμβευσε στο Go


Το παιχνίδι που θα δείξει αν ισχυρότερος είναι ο άνθρωπος ή η μηχανή.

Ο σούπερ υπολογιστής της Google νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του παιγνιδιού go στο πρώτο από μία σειρά ματς που θα κρίνει ποιος είναι ο ισχυρότερος, ο άνθρωπος ή η μηχανή.

Έπειτα από μία παρτίδα που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες, ο Λι Σε-Ντολ, που κυριαρχεί στο παιγνίδι go εδώ και μία δεκαετία, αποφάσισε να εγκαταλείψει καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει από τον υπολογιστή AlphaGo.

Το πρώτο αυτό από μία σειρά πέντε ματς πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Σεούλ και μεταδόθηκε με live streaming, ενώ τα τοπικά καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν συνέχεια την εξέλιξη.

Ο AlphaGo, που κατασκευάσθηκε από τη θυγατρική της Google DeepMind, έγινε τον Οκτώβριο το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστή που νίκησε άνθρωπο στο αρχαίο ασιατικό αυτό παιγνίδι στρατηγικής. Ομως, ο Λι Σε-Ντολ, 18 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θεωρείται πολύ δύσκολος αντίπαλος για μία μηχανή στο παιγνίδι αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πολυπλοκότερο που υπάρχει και είναι δημοφιλές σε χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Το go παίζεται με δύο παίκτες που κινούν λευκά και μαύρα πιόνια σε έναν πίνακα χωρισμένο σε τετράγωνα με στόχο να κερδίσουν μεγαλύτερο έδαφος.

Η επιτυχία του υπολογιστή AlphaGo οφείλεται στο γεγονός ότι έχει την ικανότητα να μαθαίνει μόνος του, με τον τρόπο που μαθαίνει ο άνθρωπος, πράγμα που αποτελεί σημείο καμπής στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν κάνει βήματα στην ανάπτυξη υπολογιστών που σκέφτονται και μαθαίνουν με τον ανθρώπινο μηχανισμό με στόχο η Τεχνητή Νοημοσύνη να συνδράμει κάποια μέρα τον άνθρωπο σε τομείς όπως η ιατρική και η επιστημονική έρευνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνοποιείται η ελληνική επιχειρηματικότητα με Κινεζική αρωγή


Πρόγραμμα για την προώθηση μεταξύ της κινεζικής κοινότητας στην Ελλάδα και νέων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Πρόγραμμα που υλοποιείται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow» και είναι διάρκειας ενός έτους, στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της κινεζικής κοινότητας στην Ελλάδα και νέων Ελλήνων επιχειρηματιών.

«Απώτερος σκοπός μας είναι η οικοδόμηση οικονομικών συνεργειών και η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και για τα μέλη της κινεζικής διασποράς στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να αναδείξει την τεράστια «κρυφή» δυναμική των κοινοτήτων μεταναστών ως πηγής νέων ιδεών και καινοτομίας, μέσω της δημιουργίας νέων οικονομικών δικτύων που μπορεί να αποδειχθούν επωφελή τόσο για τη χώρα υποδοχής (Ελλάδα) όσο και για τη χώρα προέλευσης (Κίνα)» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα μέλη των κοινοτήτων διασποράς διαθέτουν γνώση και ιδέες που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα μεταξύ μακρινών χωρών και να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στη χώρα υποδοχής.

Αναμενόμενα αποτελέσματα είναι τα εξής:

(α) Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με εξαγωγικό προσανατολισμό στην Ελλάδα (το πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία 5-6 νέων εταιρειών)

(β) Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

(γ) Ενίσχυση δεσμών και πρωτοβουλιών που προάγουν τη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και μελών της κινεζικής κοινότητας στην Αθήνα

(δ) Διευκόλυνση ενσωμάτωσης των Κινέζων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Κριτήρια Συμμετοχής:

- Ηλικία μεταξύ 25-29 ετών

- Πτυχίο πανεπιστημίου

- Πρόθεση ίδρυσης επιχείρησης ή επιχείρηση που έχει ιδρυθεί τα τελευταία πέντε χρόνια

- Ενδιαφέρον για την κινεζική αγορά

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: bcmc@esyne.gr με την ένδειξη «ΒCMC China-[Ονοματεπώνυμο]» ως θέμα, μέχρι τις 7 Απριλίου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του laptop σας αν έχετε Windows 10


Πώς να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να να εξοικονομείτε ενέργεια.

Τα Windows 10 έχουν νέες δυνατότητες και βελτιώσεις και στον τομέα της ζωής και της διάρκειας της μπαταρίας λόγω των ενσωματωμένων χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας.

Έτσι, αν έχετε κάνει αναβάθμιση στο laptop σας με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft ή έχετε ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα, θα ήταν καλό να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να να εξοικονομείτε ενέργεια και η μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας να έχει τη μέγιστη διάρκεια ζωής.
1. Εξοικονόμηση μπαταρίας



Η εξοικονόμηση της μπαταρίας παρατείνει τη διάρκεια ζωής της, επιτρέποντάς σας να περιορίσετε τη δραστηριότητά στο υπόβαθρο, και προσφέρει περαιτέρω πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις του συστήματος και χρήσιμες αναφορές για τη χρήση της μπαταρίας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία, επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το μενού Έναρξη, στη συνέχεια «Σύστημα» και έπειτα «Εξοικονόμηση μπαταρίας». Εκεί μπορείτε να την ενεργοποιήσετε.

2. Χρήση μπαταρίας



Στο παράθυρο με την χρήση της μπαταρίας μπορείτε να δείτε μια ανάλυση αυτής όσον αφορά όλες τις ανοιχτές εφαρμογές, το οποίο σας δίνει μια ιδέα για το ποιες από αυτές θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιήστε αν δεν έχετε πρόσβαση σε ρεύμα για να φορτίσετε το laptop σας.

3. Προσαρμογή της εξοικονόμησης μπαταρίας



Στις ρυθμίσεις εξοικονόμησης της μπαταρίας μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο της μπαταρίας που ενεργοποιεί τη λειτουργία. Έχετε τη δυνατότητα να επιτρέπετε επίσης αν θέλετε να είναι σας έρχονται διάφορες ειδοποιήσεις όταν θα είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση, και πόσο έντονη θα είναι η φωτεινότητα της οθόνης, πράγμα που καταναλώνει μπαταρία.

4. Εφαρμογές στο παρασκήνιο



Στις ρυθμίσεις για τη χρήση της μπαταρίας μπορείτε να επιλέξετε για ποιες εφαρμογές θα λαμβάνετε πληροφορίες και ειδοποιήσεις όταν είναι στο παρασκήνιο και δεν τις χρησιμοποιείτε. Είναι ακόμη ένας τρόπος να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια.

Και μια γενική συμβουλή: Απενεργοποίηση συσκευών που δεν χρησιμοποιούνται

Πολλές από τις USB συσκευές καταναλώνουν ενέργεια ακόμη και αν είναι μόνο συνδεδεμένες, οπότε μπορείτε απλώς να αποσυνδέσετε αυτές τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Το ίδιο ισχύει και με τις κάρτες υπολογιστή οι οποίες καταναλώνουν επίσης αρκετή ενέργεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φοροδιαφυγή 500.000ευρώ από εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διενεργήθηκε πλήρης φορολογικός έλεγχος σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών προβολής και διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - σε βάρος δύο ημεδαπών διαχειριστών της, ηλικίας 41 και 40 ετών, για φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, από τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας (1.052.461,96) ευρώ, για τα φορολογικά έτη 2013 και 2014.

Παράλληλα, προέκυψε ότι δεν έχει αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο φόρους, που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ και συγκεκριμένα:

· φόρο εισοδήματος (247.303,16) ευρώ για το φορολογικό έτος 2013,

· φόρο εισοδήματος (7.163) ευρώ για το φορολογικό έτος 2014,

· φόρο προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) ύψους (235.729,75) ευρώ για το φορολογικό έτος 2013, και

· εισφορά επί των εισιτηρίων δημόσιων θεαμάτων, συνολικού ύψους (60.173,83) ευρώ για συναυλίες που είχε διοργανώσει, το καλοκαίρι του 2013.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για τα αποτελέσματα του ελέγχου ενημερώθηκε και η αρμόδια Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα τροπή στο τροχαίο των Viola Beach - Για δολοφονία κάνει λόγο η αστυνομία


Νέα στοιχεία φωτίζουν τα αίτια που οδήγησαν στο μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στα 4 μέλη του συγκροτήματος Viola Beach και τον μάνατζέρ τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, o οδηγός του αυτοκινήτου φαίνεται να ενήργησε σκόπιμα , όπως αποδεικνύεται από στιγμιότυπο που απαθανάτισαν κάμερες ασφαλείας.

Να σημειωθεί πως οι αρχές υποστηρίζουν επίσης ότι ο οδηγός δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα πρόσφυγας αναζητεί τα τρία παιδιά της


Συγκλονίζει το δράμα μιας μητέρας, η οποία έχει χάσει τα ίχνη των τριών παιδιών της εδώ και έξι μήνες. Συγκεκριμένα η μητέρα πρόσφυγας προσπάθησε στις 11 Σεπτεμβρίου να περάσει μαζί με τα τρία παιδιά της με λέμβο από την Τουρκία στην Ελλάδα. Η λέμβος ανετράπη. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος της Σάμου διέσωσαν τους περισσότερους από τους επιβαίνοντες, εκτός από πέντε άτομα, εκ των οποίων ήταν τα τρία ήταν τα συγκεκριμένα αδέλφια.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χαμόγελο του Παιδιού:

«Στις 11/09/2015 εξαφανίστηκαν τα αδέρφια Αχμέντ 12 ετών, Σαγιάντ 8 ετών και Άγια 14 ετών, στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να περάσουν μαζί με τη μητέρα τους με λέμβο από την Τουρκία στην Ελλάδα. Έπειτα από ανατροπή της λέμβου, το Λιμενικό Σώμα της Σάμου διέσωσε τους περισσότερους επιβαίνοντες της βάρκας πλην πέντε ατόμων, εκ των οποίων τα τρία ήταν τα συγκεκριμένα αδέρφια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της ευάλωτης κοινωνικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η μητέρα, αδυνατεί να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για την αναζήτηση των ανήλικων τέκνων της, εξαιτίας της έλλειψης ευελιξίας των διαδικασιών που απαιτούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η μητέρα βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έχουν ήδη παρέλθει 6 μήνες από το ναυάγιο και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία για τα παιδιά της.

Ο Αχμέντ έχει ύψος 153 εκ., κανονικό βάρος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.

Ο Σαγιάντ είναι αδύνατος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.

Η Άγια έχει ύψος 150 εκ., είναι αδύνατη, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.

Τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες της Μεσογείου υπάρχει αύξηση των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν δια θαλάσσης, πολλοί από αυτούς έχοντας στόχο να μετακινηθούν σε άλλα Κράτη-μέλη της ΕΕ. Το 2014, περίπου 43.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης, σημειώνοντας αύξηση 300% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Μέχρι στιγμής φέτος, πάνω από 644.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης. Από αυτούς, το 34% είναι γυναίκες και παιδιά. Κατά μια πιο πρόσφατη δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι εισήλθαν στα σύνορα της Ευρώπης, με το 20% αυτών να είναι παιδιά και 3.210 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύμα παράνομης διακίνησης ή εμπορίας. Εστιάζουμε, ιδιαιτέρως, στα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα παιδιά εν κινήσει και χωρίς γονική φροντίδα. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων απαιτείται διεθνής συνεργασία και συντονισμός με τις αρχές και άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000», να ξεκινήσει διεθνή κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοχεύοντας στον εντοπισμό των εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων-προσφύγων.

Παράλληλα, στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους τίθεται το σύνολο των υπηρεσιών του Οργανισμού, ενώ συνεργάζεται κατά περίπτωση και με κάθε άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα καθώς και άλλους Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 ή από το εξωτερικό στο +30 2107609550».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κολλάτος: Πρέπει το κράτος να μας δώσει το δικαίωμα να σκοτώνουμε τα αυτιστικά παιδιά μας


Μία δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί έκανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

«Αν ένας πατέρας σκοτώσει το αυτιστικό παιδί του θα πάω μάρτυρας υπερασπίσεως. Πρέπει το κράτος να μας δώσει το δικαίωμα να σκοτώνουμε τα αυτιστικά παιδιά μας. Όταν έχει κάποιος αυτιστικό παιδί, δεν υπάρχει τίποτα να τον βοηθήσει» είπε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης


Την τελευταία πνοή άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο με προβλήματα στο αναπνευστικό.




Ο Κώστας Κουτσομύτης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τα τηλεοπτικά του σίριαλ που σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Όπως το «Καπνισμένος ουρανός», τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», ο «Κίτρινος φάκελος», η «Πρόβα νυφικού», οι «Μάγισσες της Σμύρνης» και το «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ασφυξία" στο νοσοκομείο του Κιλκίς - Προσλήψεις με μπλοκάκι σκέφτεται η κυβέρνηση


«Ορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης» χαρακτήρισε την Ειδομένη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνται κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς υποδομές.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη δημόσια υγεία, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας υγειονομικός κίνδυνος και τονίζοντας ότι η πιο σημαντική πτυχή του προσφυγικού προβλήματος είναι η φροντίδα για τη διαβίωσή τους, η σίτιση, η στέγη και η υγειονομική περίθαλψή τους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ο κ. Ξανθός αναγνώρισε την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία διαχείρισης και αντιμετώπισής της, επειδή η περιοχή δέχεται μεγάλο όγκο προσφύγων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ιατρική μέριμνα για παιδιά και εγκύους.

Σημείωσε, ότι τα παιδιά αντιστοιχούν στο 36% του προσφυγικού πληθυσμού, ενώ αυξήθηκαν οι έγκυες και οι επίτοκες γυναίκες.

Όπως είπε ο κ. Ξανθός, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι ότι ενώ στην παιδιατρική κλινική υπάρχουν μόνο 18 κρεβάτια για παιδιά, αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 31, δηλαδή τα υπόλοιπα είναι πάνω σε ράντζα.

Ακόμη, επεσήμανε ότι για να καλυφθούν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό εξετάζεται και η λύση να γίνουν προσλήψεις ακόμα και με μπλοκάκι. Πάντως, απέδωσε ένα μέρος του προβλήματος με τις κενές θέσεις και στην απροθυμία που υπάρχει για τη στελέχωση περιφερειακών νοσοκομείων, όπως αυτό του Κιλκίς, τονίζοντας ότι «από τους τέσσερις διορισμούς επικουρικών γιατρών που έγιναν, μόνο ένας ανταποκρίθηκε και ευτυχώς αυτός ήταν παιδίατρος».

«Αναζητούνται, ακόμα, γυναίκα γυναικολόγος, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, νοσηλευτικό προσωπικό και διερμηνείς. Ήδη, έχουμε ζητήσει οικονομική ενίσχυση από το ειδικό ταμείο της ΕΕ για να προσλάβουμε υγειονομικό προσωπικό που θα καλύψει τις δομές ανοικτής φιλοξενίας. Χρειάζονται γρήγορες διαδικασίες για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού ή και στην μετακίνηση ή καλύτερη αξιοποίησή του. Εξετάζεται ακόμη και η λύση να γίνουν προσλήψεις ακόμα και με μπλοκάκι. Μέσα από συνεννόηση, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν στις υγειονομικές δομές» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν έχουμε υγειονομική βόμβα, αλλά ανθρώπους που έχουν υγειονομικά προβλήματα και χρειάζονται φροντίδα. Θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις, όπως αυτές που κάναμε στα νησιά και υπήρξε σημαντική ανακούφιση και βελτίωση, τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στη τοπική κοινωνία» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή πρόβλημα χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και εάν υπάρξει αργότερα θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις σε ότι αφορά τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτρεχε με 100 χλμ και μπήκε στο... εστιατόριο


Δραματικές στιγμές έζησαν οι πελάτες σε ένα φαστ φουντ στην Κίνα. Και αυτό γιατί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αυτοκίνητο, που «εισέβαλε» ξαφνικά παρασύροντας τραπέζια και καθίσματα.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και καρφώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στο εστιατόριο, σκορπίζοντας τον φόβο και την ταραχή στους πελάτες που γευμάτιζαν.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο 6 ελαφρά τραυματίες.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ζήτησε από τους δικούς της η Μίνα Αρναούτη


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό η Μίνα Αρναούτη, η οποία βρίσκεται πλέον εκτός καταστολής και μηχανικής υποστήριξης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το youweekly.gr, η Μίνα δείχνει να έχει συναίσθηση του τι έχει συμβεί, έχει θυμηθεί το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του αγαπημένου της Παντελή Παντελίδη και κάθε φορά που ξυπνάει, ξεσπάει σε λυγμούς.

Επίσης, ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός πως η κοπέλα, έχει πλήρη συνείδηση και θυμάται ακόμη και τους κωδικούς στο λογαριασμό της στο facebook.

Συγκεκριμένα, η Μίνα έχει δώσει τους κωδικούς του προσωπικού της λογαριασμού στους δικούς της ανθρώπους, με την εντολή: «Αυτοί είναι οι κωδικοί μου, πάρτε τους και κλειδώστε τον λογαριασμό μου»!

Όπως και έγινε… Εδώ και τρεις μέρες -από τη μέρα δηλαδή που η Μίνα ξύπνησε για πρώτη φορά από την καταστολή- ο λογαριασμός της στο facebook κλειδώθηκε.

Πλέον κανείς -που δεν είναι φίλος της στο facebook- δεν μπορεί να δει παλαιότερες δημοσιεύσεις, παλαιότερες φωτογραφίες και άλλα στοιχεία για την προσωπική ζωή της Μίνας πριν από το δυστύχημα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιάστηκαν από τα μαλλιά κατά τη διάρκεια πτήσης


Επικός καυγάς ,μεταξύ πέντε γυναικών, ξέσπασε μέσα σε αεροπλάνο με προορισμό το Λος Άντζελες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, οι δύο από τις κυρίες είχαν μεθύσει και δυνάμωσαν πολύ την μουσική, από το μεγάφωνο των καθισμάτων τους.

Οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης "14" των αερογραμμών "Spirit", ζητούσαν στις γυναίκες να χαμηλώσουν τη μουσική.

Οι νεαρές όχι μόνο δεν υπάκουσαν, αλλά αντιθέτως ανέβασαν περισσότερο την ένταση κάτι που οδήγησε στην έκρηξη του μεγάφωνου και στην μετέπειτα φιλονικία με τους ενοχλημένους συνεπιβάτες. Τελικά, το αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί και οι δυο τους συνελήφθησαν.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε πειθαρχική δίκη για απάτη παραπέμπεται εφοριακός


Σε πειθαρχική δίκη παρέπεμψε υπάλληλο μεγάλης ΔΟΥ της Αττικής, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραπομπή του εφοριακού ζητήθηκε μετά από τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου από την αρμόδια μονάδα του υπουργείου Οικονομικών και από τον οποίο προέκυψε ότι ο υπάλληλος είχε προχωρήσει σε πράξεις βλαπτικές για τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν επαναλαμβανόμενες εκδόσεις γραμματίων συμψηφισμού, καθώς και δημιουργία ανυπόστατων τίτλων πληρωμής, με σκοπό ίδιον όφελος ή όφελος τρίτων.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται έλεγχος και σε άλλες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ, από τις διευθύνσεις Εσωτερικού Ελέγχου και Εσωτερικών Υποθέσεων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 8 πιο ακριβές πόλεις για το 2016


Η Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε ως η πιο ακριβή πόλη για το 2016.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Economist Intelligence Unit η λίστα με τις πιο απαιτητικές πόλεις, όσον αφορά τα έξοδα διαβίωσης, για το 2016, είναι οι εξής:

Δείτε τη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις για το 2016 εδώ:

Σιγκαπούρη

Ζυρίχη

Χονγκ Κονγκ

Γενεύη

Παρίσι

Λονδίνο

Νέα Υόρκη

Κοπεγχάγη, Σεούλ, Λος Άντζελες


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατρούγκαλος: Απόλυτη κόκκινη γραμμή τα 1.300 ευρώ στις συντάξιμες αποδοχές


Δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ χαρακτήρισε αναγνωριστική την χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Όπως είπε από αυτή τη συνάντηση διαμορφώθηκε η ατζέντα, ο οδικός χάρτης για τις επαφές που θα ακολουθήσουν.

«Ηταν περίπου όπως τα περιμέναμε», είπε ο υπουργός μιλώντας "Στο Κόκκινο", καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα περισσότερα θέματα είναι ανοιχτά και ο ίδιος ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση στα πρώτα τρία, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη απόσταση.

Τα θέματα αυτά είναι:

ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι δανειστές προωθούν την αναλογικότητα ενώ η ελληνική πλευρά την αναδιανεμητικότητα, η εθνική σύνταξη και οι συντελεστές αναπλήρωσης.

Η ρύθμιση των θεμάτων της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου όπως είπε «τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μειωθούν κύριες συντάξεις»

η συζήτηση των συμπληρωματικών βελτιώσεων που προωθεί η κυβέρνηση μετά τον διάλογο με την κοινωνία και συγκεκριμένα οι νέες ρυθμίσεις για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

οι επικουρικές συντάξεις, όπου οι δανειστές έθεσαν και πάλι θέμα αύξησης των εισφορών

Ο κ.Κατρούγκαλος πάντως χαρακτήρισε «αδιαμφισβήτητο» το ότι θα σωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.

Οπως είπε, είναι «απόλυτη κόκκινη γραμμή» ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα.

Η επικουρική δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης, όπως είπε. Για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές, σημείωσε.
Η επόμενη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομο το like του Facebook στην Γερμανία;


Ένωση καταναλωτών στην Γερμανία ισχυρίζεται ότι το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών του, προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένα προϊόντα ανεξάρτητα από το αν έχουν πατήσει «Like» στις σελίδες τους.

Αναλυτικά, το δικαστήριο του Ντίσελντορφ αποφάνθηκε ότι η χρήση του κουμπιού «Like» στο Facebook είναι παράνομη. Και αυτό γιατί οι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι με το πάτημά του, αποθηκεύονται ταυτόχρονα τα προσωπικά τους δεδομένα, τα δεδομένα δηλαδή που μοιράζονται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί πως το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από την καταγγελία που άσκησε η Ένωση Καταναλωτών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Συγκεκριμένα, η Ένωση κατήγγειλε σελίδα ενδυμάτων στο Facebook, λέγοντας πως χρησιμοποιούσε παράνομα τα δεδομένα περιήγησης των χρηστών .

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως: «Αυτή η υπόθεση αφορά μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εξασφάλισε τη συγκατάθεση των ακολούθων της. Το κουμπί "Like", όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά του Facebook χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν ιστοσελίδες και εταιρείες και είναι νόμιμα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανείπωτη θλίψη για την 15χρονη που αυτοκτόνησε


Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την οδύνη που έχει πλημμυρίσει την γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, μετά το χαμό της 15χρονης μαθήτριας που έβαλε τέλος στη ζωή της. Το κορίτσι, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με τους γονείς της.

Την ώρα που οι ειδικοί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο και να καταλάβουν για ποιο λόγο η 15χρονη αυτοκτόνησε, άνθρωποι από το περιβάλλον της περιγράφουν ένα κορίτσι πολύ κοινωνικό και χαμογελαστό, που δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

«Πιστεύω ότι κάτι έκρυβε μέσα της. Κάτι την βασάνιζε. Ήταν πολύ ευαίσθητη» είπε ο θείος της 15χρονης, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

Δείτε το βίντεο από το Ε




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Η θητεία των Πρυτάνεων των ΑΕΙ δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει τέως Πρύτανης και ζητούσε την ακύρωση της υπουργικής απόφασης.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η θητεία των Πρυτάνεων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά την αποχώρηση από την ενεργό υπηρεσία του καθηγητή που συμπλήρωσε το ανώτατο όριο ηλικίας (67ο έτος) και για το λόγο αυτό πρέπει να εγκαταλείψει το ΑΕΙ.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει τέως Πρύτανης Πανεπιστημίου και ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας με τις οποίες βεβαιώνεται η λήξη της θητείας του λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας με συνέπεια να αποχωρεί υποχρεωτικά, όπως επίσης ζητούσε να ακυρωθεί ο διορισμός του νέου Πρύτανη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείς, ερμηνεύοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη νομοθεσία (Ν. 4009/2011) απέρριψε την προσφυγή του τέως Πρύτανη, κρίνοντας ότι «οι διατάξεις του νόμου 4009/2011, ερμηνευόμενες σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν θεσπίζουν δυνατότητα συνεχίσεως και ολοκληρώσεως της θητείας του εν ενεργεία Πρύτανη, όταν αυτός καταλαμβάνεται από το νόμιμο όριο ηλικίας των καθηγητών των ημεδαπών Α.Ε.Ι.».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο ενίσχυσης των μονάδων υπηρεσιών Υγείας στις φυλακές


Μεταρρυθμίσεις προωθούν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης.
Τη συνολική μεταρρύθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων κρατουμένων όλων των φυλακών της χώρας με βάση της αρχές της καθολικότητας και της ισότητας επεξεργάζονται τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος.

«Συζητάμε ένα σχέδιο, για το σύνολο των κρατουμένων και για το σύνολο των φυλακών της χώρας, το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες», ανέφερε ο κ. Φυτράκης και πρόσθεσε ότι το σύστημα αυτό θα μπορέσει να καλύψει την σημερινή υποστελέχωση, στην παροχή των ιατρικών υπηρεσιών σε κρατουμένους.

Συνεχίζοντας είπε ότι ένα ανοικτό σωφρονιστικό σύστημα, όπως αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο με συνεργασία, όχι μόνο με το υπουργείο Υγείας αλλά και με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας.
Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα τις ακυρώσεις προγραμματισμένων ιατρικών επισκέψεων κρατουμένων σε νοσοκομεία εξαιτίας προβλημάτων στη συνεργασία με το τμήμα μεταγωγών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις ψυχιατρικές δομές των σωφρονιστικών καταστημάτων, ο κ. Φυτράκης είπε ότι το μοντέλο της κλειστής θεραπείας έχει ξεπεραστεί και θα επιλεγεί ένα θεραπευτικό μοντέλο το οποίο θα συνδεθεί με εξωτερικές δομές ώστε ο κρατούμενος, αποφυλακιζόμενος να συνεχίσει την διαδικασία της θεραπείας και της επανένταξης.

Την ανάγκη της εκπαίδευσης των εργαζομένων στα νοσοκομεία των φυλακών, στα γενικά νοσοκομεία, αλλά και στις μεταγωγές, προκειμένου να επιτύχει το νέο μεταρρυθμιστικό σχήμα τόνισε κατά την τοποθέτησή του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος.

Ο κ. Γιανουλάτος είπε ότι στόχος της μεταρρύθμισης, είναι τα νοσοκομεία κρατουμένων να ενταχθούν πλήρως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι θα απαιτηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι έως σήμερα δεν έχει αποσαφηνισθεί η φαρμακευτική δαπάνη που χορηγείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο θέμα των ειδικών χώρων κράτησης για οξέα περιστατικά του ψυχιατρείου των φυλακών, αναφέρθηκε ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού Υγείας καθηγητής Θωμάς Υφαντής, ο οποίος τόνισε ότι απαιτείται ένα πλαίσιο αρχών για τον τρόπο νοσηλείας ασθενών που έχουν διαγνωσθεί ως επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή για τους άλλους.

Στις τοποθετήσεις τους, τα διοικητικά στελέχη των φυλακών και οι εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων, έθεσαν το θέμα της υποστελέχωσης σε ό,τι αφορά το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία των φυλακών, με αποτέλεσμα η λειτουργία των νοσοκομείων των φυλακών να γίνεται μόνο την πρωινή βάρδια και να αυξάνονται τα περιστατικά των μεταγωγών στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι σε οκτώ φυλακές δεν υπάρχει ούτε ένας νοσηλευτής, ενώ ειδικότερα για το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ένα συγκρότημα με περίπου 2.500 κρατουμένων, είπε ότι νοσηλεύει 260 ασθενείς και 45 οροθετικούς από τους 95 που κρατούνται συνολικά στο σωφρονιστικό συγκρότημα.

Το σχέδιο των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας για την ενιαία αντιμετώπιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής φροντίδας των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και την ένταξη των μονάδων υγείας στο σχήμα του ΕΣΥ, έγινε ομόφωνα δεκτό από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας Ελληνοκύπριος πίσω από τη «νοημοσύνη» του AlphaGo


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Go, Λι Σε-Ντολ δήλωσε ηττημένος από την υπεροχή του AlphaGo.
Νικητής για δεύτερη συνεχή φορά αναδείχθηκε και σήμερα ο σούπερ υπολογιστής της Google, AlphaGo, στο αρχαίο κινέζικο παιχνίδι στρατηγικής Go. Ο αντίπαλος του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Go, Λι Σε-Ντολ δήλωσε ηττημένος από την υπεροχή του AlphaGo.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτό υπερ-εξελιγμένο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης είναι ο ελληνοκύπριακής καταγωγής Ντέμης Χασάμπης, ιδρυτής της εταιρείας DeepMind, την οποία εξαγόρασε το 2014 η Google προς 625 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Χασάμπης είναι ένας 39χρονος πρώην πρωταθλητής στο σκάκι και σχεδιαστής βίντεο-παιχνιδιών, τον οποίο όσοι εργάζονται μαζί του χαρακτηρίζουν ως έναν «πραγματικό οραματιστή», αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μακροπρόθεσμα η τεχνολογία που αναπτύσσει θα είναι κάτι περισσότερο από συναισθηματικά ρομπότ ή εξυπνότερα κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς… και πολλά ακόμα που δεν μπορούμε να φανταστούμε ακόμα.

Όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα στην εφημερίδα, το όραμά του για το μέλλον είναι σούπερ έξυπνες μηχανές να δουλεύουν σε «συνεργασία» με επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς σε ποικίλα θέματα.

«Ο καρκίνος, η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια, η μακροοικονομία, τα χρηματοπιστωτικά συστήματα, η φυσική: πολλά από τα συστήματα που θα θέλαμε να κατανοήσουμε πλήρως γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα», υποστηρίζει ο Χασάμπης. «Υπάρχει μια τέτοια υπερφόρτωση πληροφοριών που έχει γίνει δύσκολο ακόμα και για τους πιο έξυπνους ανθρώπους να τα κατανοήσουν στη διάρκεια της ζωής τους. Πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτόν τον υπερβολικό όγκο δεδομένων ώστε να καταλήξουμε στις σωστές ιδέες; Ένας τρόπος για να κατανοήσουμε την AGI (Artificial General Intelligence) είναι ως μια διαδικασία που θα μετατρέπει αυτόματα τις μη δομημένες πληροφορίες σε πρακτικές γνώσεις. Αυτό πάνω στο οποίο εργαζόμαστε είναι βρεθούν λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Το AlphaGo, που ανέπτυξε ο ίδιος με τους συνεργάτες του, είχε καταφέρει το περασμένο φθινόπωρο να νικήσει, σε ένα μυστικό τουρνουά, τον τρεις φορές Ευρωπαίο πρωταθλητή του Go, Φαν Χουι. Η ήττα του Χούι ήταν σαρωτική καθώς έχασε από το AlphaGo με 5-0.

«Το Go είναι το υπέρτατο: το απόλυτο παιχνίδι και το πλουσιότερο από άποψη πνευματικού βάθους. Είναι συναρπαστικό και όμορφο και αυτό που είναι συγκλονιστικό για εμάς είναι το γεγονός ότι όχι μόνο καταφέραμε να μάθουμε το παιχνίδι, αλλά αναπτύξαμε εκπληκτικά ενδιαφέροντες αλγόριθμους».

Παίζοντας το Go είναι περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη, υποστηρίζει ο Χασάμπης. «Το AlphaGo παίζει με ένα πολύ ανθρώπινο ύφος, επειδή έμαθε τον ανθρώπινο τρόπο και με την εξάσκηση έγινε ολοένα και καλύτερο, όπως ακριβώς θα έκανα εγώ ή εσείς».

Η επόμενη αναμέτρηση του AlphaGo με τον Σε-Ντολ θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Μαρτίου, στη συνέχεια την Κυριακή 13 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου, όπου θα ανακηρυχθεί και ο νικητής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκε ο άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του και τραυμάτισε το γιο του στην Κρήτη


Η ανακρίτρια κάλεσε και εξέτασε και τα δύο άλλα παιδιά του 61χρονου.

Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του σήμερα, ο 61χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τη 48χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε τον 21χρονο γιο του το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Σταλού στα Χανιά.

Η ανακρίτρια κάλεσε και εξέτασε και τα δύο άλλα παιδιά του 61χρονου που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του περιστατικού, ενώ ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι την ώρα του συμβάντος βρισκόταν σε σύγχυση και πως έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Στον 61χρονο είχαν απαγγελθεί οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας θα οδηγηθεί στις φυλακές Χανίων μέχρι την εκδίκ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γονείς νοικιάζουν ειδικό σκύλο για να εντοπίζει ναρκωτικά στα πράγματα των παιδιών τους


Το λαγωνικό έχει ψάξει σε 50 σπίτια και έχει βρει μέχρι και ηρωίνη.

Όταν ο James, ένας πατέρας από το Κεντάκι των ΗΠΑ παρατήρησε ότι η 14χρονη κόρη του περνούσε άπειρες ώρες με μια νέα παρέα φίλων και ότι κάθε φορά που κλειδώνονταν στο δωμάτιό της ανέδυε μια περίεργη οσμή, άρχισε να ανησυχεί. Έγινε καχύποπτος. Ο ίδιος, άρχισε να πιστεύει ότι η κόρη του έκανε χρήση ναρκωτικών, αλλά δεν είχε τις κατάλληλες αποδείξεις, όπως είπε στην Courial Journal. Οπότε ο James – δεν ήθελε να αποκαλύψει το επίθετό του για να προστατέψει την κόρη του-,έκανε κάτι που αρκετοί γονείς από την περιοχή του Louisville κάνουν: κατέβαλε 99 δολάρια για να έχει έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στο σπίτι του, με σκοπό να εντοπίσει τυχόν ναρκωτικές ουσίες.

«Δεν είμαι ένας πατέρας που ψαχουλεύει στα πράγματα των παιδιών του. Θέλω η κόρη μου να μπορεί να με εμπιστευτεί, αλλά πρέπει να την προστατέψω», είπε ο James. «Ξέρω ότι τα κορίτσια μπορούν να γίνουν πονηρές και κρύβουν πράγματα σε μέρη που δεν πάει ο νους σου», προσθέτει.

Κι όμως, το τετράποδο- λαγωνικό, κατάφερε και εντόπισε ποσότητα μαριχουάνας στο τσαντάκι με τα καλλυντικά της κόρης του. Ο πατέρας εξαφάνισε τη ποσότητα, κατέστρεψε μια ειδική γυάλινη συσκευή για χρήση κάνναβης και όπως είπε το όλο περιστατικό τον έφερε κοντά με την κόρη του.

Φυσικά, αυτός που τρίβει τα χέρια του είναι ο Michael Davis, ο άντρας που ίδρυσε την εταιρεία «Last Chance K9 Service» και ο ιδιοκτήτης του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Όπως ανέφερε, ήδη έχει ψάξει σε 50 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Louisville και πως «σε 9 από τα 10, ο σκύλος έχει εντοπίσει ναρκωτικά», λέει. «Τα πιο κοινά ναρκωτικά και ουσίες που έχει βρει το τετράποδο, είναι ηρωίνη, κοκαΐνη, μαριχουάνα, μεθαμφεταμίνες, βαρβιτουρικά…».

Η ιδέα του να βρει κανείς ηρωίνη στο δωμάτιο μιας 16χρονης, ακούγεται σοκαριστική, αλλά στην περιοχή έχει παρατηρηθεί μια ακραία αύξηση της χρήση ουσιών, με χαρακτηριστικό το 2014 να έχουν καταγραφεί 204 θάνατοι από υπερβολική δόση.

Michael Davis με τον σκύλο του




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...