Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Παράθυρο για υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ειδική Νομιμοπαρασκευαστική Επιτροπή το ακανθώδες θέμα.

Το ζήτημα της δυνατότητας υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια θα εξεταστεί από ειδική Νομιμοπαρασκευαστική Επιτροπή που ασχολείται με την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου.

Σύμφωνα με το γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κ. Παπαϊωάννου στα ζητήματα υιοθεσίας θα γίνουν οπωσδήποτε νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις, αφού το ισχύον σύστημα είναι ακραία προβληματικό και ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια. Ο κ. Παπαϊωάννου είπε στο Πρακτορείο 104.9fm ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της θέση, αλλά δεν θέλει να προκαταβάλει την Επιτροπή.

Στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η υιοθεσία υπήρξε έντονη αντίδραση από τη Βουλή καθώς διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις από τους αντιπολιτευόμενους. Επίσης στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το ενδεχόμενο υιοθεσίας έχουν υπάρξει αντιδράσεις από κληρικούς και πολλούς πολίτες , που με μηνύματα θρησκευτικού περιεχομένου κατέκλυσαν την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Έθνος. Εκκλησιαστικοί παράγοντες έχουν ήδη καταφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το σύμφωνο συμβίωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.