Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το χωριό που"σέρνεται" στην πλαγιά


Δεν λέει να σταματήσει το το κατολισθητικό φαινόμενο στην Ανάληψη Αμαλιάδας, το οποίο εξελίσσεται ταχύτατα. Οι κάτοικοι βλέπουν ανήμποροι το χωριό τους να διαλύεται στην κυριολεξία και τη γη να «καταπίνει» σπίτια και δρόμους.





Αν και δόθηκε χθες το μεσημέρι από το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο εντολή να εκκενωθούν δύο ακόμη κατοικίες, καθώς βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, το χωριό θεωρείται επικίνδυνη ζώνη και οι κάτοικοι βρίσκονται στο πόδι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.

Επιπλέον, άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βλέπουν μπροστά στα μάτια τους το χωριό να βυθίζεται. Παράλληλα με την κατάρρευση διαλύθηκε και ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης και το χωριό έμεινε χωρίς νερό, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ, αφού μία από τις κολόνες βρίσκεται στον αέρα.



«Μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα το σπίτι έπαιρνε κλίση, άνοιγαν οι τοίχοι, έφευγαν τα κεραμίδια και εμείς καθόμασταν θεατές χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ξέρετε τι είναι να βλέπεις αργά και βασανιστικά το σπίτι σου να διαλύεται και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα; Και ευτυχώς που προλάβαμε και το εκκενώσαμε, γιατί διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα. Είμαστε απελπισμένοι» λέει με απογοήτευση ο τοπικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παλυβός.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλόπουλος σε δηλώσεις του είπε «Η κατάσταση δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη και από τις βροχοπτώσεις η απορροή των υδάτων δυσχεραίνει την κατάσταση. Δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια που είναι επίφοβα να παρουσιάσουν προβλήματα και ήρθα εκ νέου σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη τον κ. Γεωργιόπουλο, στον οποίο και επεσήμανα τον κίνδυνο, ενώ του ζήτησα να αναλάβει η Περιφέρεια τα έξοδα της διαμονής των ανθρώπων που θα αφήσουν τα σπίτια τους σε ξενοδοχεία της περιοχής. Αναμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός για να σταματήσει το φαινόμενο, να γίνει η γεωτεχνική μελέτη και να δούμε τι μέτρα πρέπει να ληφθούν…»


Διαβάστε περισσότερα...

Λειψυδρία τέλος στη Γαύδο


Άφθονο και αρίστης ποιότητας πόσιμο νερό, εξασφάλισε η Γαύδος μετά από νέες γεωτρήσεις που έγιναν στο νησί.

Πρόκειται για μια γεώτρηση στην θέση Σγουδιανά και μια γεώτρηση στο Καστρί οι οποίες αναμένεται να λύσουν το θέμα ύδρευσης της Γαύδου για τις επόμενες δεκαετίες.

Όπως είπε η Δήμαρχος Γαύδου κα Ευαγγελία Καλλίνικου, την περασμένη Τρίτη στην γεώτρηση στο Καστρί μετρήθηκε παροχή 26 κυβικών μέτρων την ώρα, ποσότητα η οποία σε συνδυασμό και με τα περίπου 10 κυβικά ανά ώρα της γεώτρησης στα Σγουδιανά, λύνουν το χρόνιο πρόβλημα του νησιού.



Μετά και τα θετικά αποτελέσματα των γεωτρήσεων αναμένεται η Περιφέρεια να συνεχίσει την χρηματοδότηση, για να ολοκληρωθεί η γεώτρηση με αντλητικό συγκρότημα.

Να σημειωθεί πως στο Καστρί, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια μεγάλη «κλειστή» υπόγεια βροχοδεξαμενή, η οποία διαθέτει δύο θαλάμους. Έτσι ο ένας θάλαμος της δεξαμενής θα συνδεθεί με το δίκτυο της γεώτρησης προκειμένου να αποθηκεύεται το πόσιμο νερό, ενώ ο άλλος θα εξακολουθήσει να συλλέγει το βρόχινο που θα αξιοποιείται για την άρδευση.
Διαβάστε περισσότερα...

«Ασυγκράτητη» καθηγήτρια έκανε σεξ με 18χρονους μαθητές της


Η 32χρονη καθηγήτρια, Νικόλ ΜακΝτόνα, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό και φαίνεται να ήρθε πολύ «κοντά» με 4 18χρονους μαθητές της.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η 32χρονη είχε σεξουαλικές επαφές με τουλάχιστον έναν από τους 18χρονους μαθητές της, ενώ διατηρούσε «άσεμνη» επικοινωνία με άλλους τρεις.




Ωστόσο, για καλή της τύχη, οι μαθητές με τους οποίους είχε σχέση, νομικά και τυπικά είναι ενήλικοι άρα δεν θα κατηγορηθεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε τους διοικούντες του σχολείου στο Μάουντ Όλιβ, όπου εργαζόταν, να την απομακρύνουν.

Η ΜακΝτόνα που παντρεύτηκε πρόσφατα, διατηρούσε αυτές τις επαφές με τους νεαρούς το 2013 και το 2014.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έδωσε στην τράπεζα τα κλειδιά του σπιτιού του


Αγανακτισμένος Κύπριος παρέδωσε οικειοθελώς την κατοικία του.

Τα κλειδιά του σπιτιού του παρέδωσε στην Τράπεζα Κύπρου ένας 35χρονος Κύπριος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η Τράπεζα Κύπρου, όπως υποστηρίζει ο πολίτης, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για αναδιάρθρωση του δανείου του.

Ο αγανακτισμένος άντρας αποφάσισε να παραδώσει στην Τράπεζα το κλειδί της κύριας κατοικίας του, για να αποφύγει την ταλαιπωρία της νομοθεσίας των εκποιήσεων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες και οφειλέτες.



Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων κοινοφελούς εργασίας


Συνάντηση Σκουρλέτη με το προεδρείο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία έχουν δρομολογηθεί εδώ και μήνες στους δήμους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα.

Ο υπουργός εργασίας ανέφερε, επίσης, στο προεδρείο της Ομοσπονδίας και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης του υπουργείου Εργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τους όρους υλοποίησής των προγραμμάτων αυτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου και το προεδρείο της ΚΕΔΕ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της παρακολούθησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Επίσης, στην έκδοση βοηθητικού υλικού όπως είναι ο «χάρτης» δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, προκειμένου οι επιλεχθέντες από το πρόγραμμα άνεργοι να ξέρουν επακριβώς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Από την πλευρά του το προεδρείο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, έθεσε στον υπουργό Εργασίας εργασιακά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους στους δήμους της χώρας, θέματα ασφαλιστικής ισότητας με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και προβλήματα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων. Ζήτησαν επίσης, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα απασχοληθούν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Το θαύμα της αγκαλιάς


Η Kate και ο David Ogg πριν από πέντε χρόνια άκουγαν συντετριμμένοι από τους γιατρούς ότι το νεογέννητο αγοράκι τους, το ένα από τα δίδυμα, είχε μόνο λίγα λεπτά ζωής, καθώς γεννήθηκε πρόωρα.





Σκεπτόμενοι λοιπόν ότι δεν θα ζούσε ζήτησαν να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Με δάκρυα στα μάτια η Kate τοποθέτησε το μικροσκοπικό πλασματάκι της στο στήθος της και προσευχήθηκε για το θαύμα. Ο σύζυγός της David απλά ξάπλωσε δίπλα τους.





Λίγα λεπτά αργότερα συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ο μικρός Jamie άρχισε να αναπνέει, να κουνιέται και να αντιδρά σε ερεθίσματα μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου και τοποθέτησαν το μωρό σε θερμοκοιτίδα.



Πέντε χρόνια μετά ο Jamie Ogg είναι ένα υγιές και χαρούμενο παιδί που απολαμβάνει την παρέα της δίδυμης αδερφής του Emily του και την αγάπη των γονιών του.



H Kate και ο David μετά από χρόνια προσπαθειών κατάφεραν να επιτύχουν την πολυπόθητη κύηση το 2010. Μάλιστα η χαρά τους ήταν μεγάλη όταν έμαθαν ότι θα αποκτούσαν δίδυμα. Όπως λέει η Kate η εγκυμοσύνη της ήταν πολύ δύσκολη και γέννησε μόλις στην 26η εβδομάδα. Μάλιστα ο Jamie γεννήθηκε πρώτος και η Emily ακολούθησε δύο λεπτά αργότερα.





«Και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν μέσα στο σάκο. Μόλις βγήκε ο Jamie δεν ακούσαμε το κλάμα του, αντιθέτως η Emily έκλαιγε δυνατά. Πάνω από 20 γιατροί έπεσαν πάνω του γιατί δεν ανέπνεε. Η καρδιά του χτυπούσε πολύ αργά. Μετά από 20 λεπτά προσπαθειών μας είπαν πως δεν θα τα καταφέρει γιατί ήταν πολύ αδύναμος. Ο γιατρός μας ρώτησε αν είχαμε σκεφτεί το όνομα που θα του δίναμε. Του το είπαμε και ζητήσαμε με τον άνδρα μου να τον πάρουμε μια αγκαλιά πριν... φύγει. Και τότε έγινε το θαύμα...», είπε συγκινημένη η Kate.









Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνες και στην Κρήτη για το Βαγγέλη - Στην αντεπίθεση οι γονείς των Κρητικών συμφοιτητών του


Παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς φοιτητή που είχε επισκεφτεί τον 20χρονο.
Κάθε πληροφορία, ακόμα και αν αυτή φαίνεται μικρή και ασήμαντη, ελέγχουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με τις έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ψάχνουν προς κάθε κατεύθυνση και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει στο κενό, αν πρώτα δεν το διασταυρώσουν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι καταθέσεις που ελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα από τις Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου αναφέρει το cretalive.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Ιωαννίνων ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα Ηρακλειώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, τα οποία τον είχαν επισκεφθεί στα Γιάννενα το προηγούμενο διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλές από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ανυπόστατες και δημιουργούν αρνητικό κλίμα τόσο για την πρόοδο των ερευνών όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον του αγνοούμενου που αγωνιά για τον Βαγγέλη. Οι Αρχές προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να βρουν την άκρη του νήματος, το στοιχείο-κλειδί που θα δώσει απαντήσεις στο μυστήριο.

Για το λόγο αυτό, όσες πληροφορίες συγκεντρώνουν από επώνυμες ή ανώνυμες πηγές, ελέγχονται και με την βοήθεια άλλων αστυνομικών υπηρεσιών τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος για τις οποίες υπάρχουν σχετικές αναφορές.


--------------

Στη δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγουν οι γονείς των Κρητικών συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους. Το σκεπτικό της προσφυγής τους είναι η στοχοποίηση των παιδιών τους από την προβολή των φωτογραφιών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος αγνοείται από τις αρχές Φεβρουαρίου, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αναζήτηση του νεαρού στα Ιωάννινα. Το πρωί του Σαββάτου, δύτες αναμένεται να ξεκινήσουν τις έρευνες στη λίμνη των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον εντοπισμό του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα και λύσεις στην ακτοπλοΐα


Συνάντηση ΝΕΛ με τους απλήρωτους ναυτικούς του «Ταξιάρχη»

Εδώ και 20 μέρες Λήμνος και Άη Στράτης δεν έχουν απευθείας δρομολόγιο από το Λαύριο.
Συνάντηση με τους απλήρωτους, επί 8 μήνες, ναυτικούς του πλοίου «Ταξιάρχης» και με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα έχει η διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ). Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πάνω στο πλοίο «Ταξιάρχης».

Τονίζεται ότι, λόγω της επίσχεσης εργασίας, εδώ και 20 ημέρες, η Λήμνος και ο Άη Στράτης δεν έχουν απευθείας δρομολόγιο από το Λαύριο, με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί φορτηγών που θέλουν να μεταφέρουν προϊόντα, να εξυπηρετούνται με το δρομολόγιο της γραμμής από τον Πειραιά ,που φθάνει στα δύο νησιά μετά από 22 ώρες. Το «Ταξιάρχης» προσεγγίζει τα δύο αυτά νησιά από το Λαύριο στις μισές ώρες.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και για τους οδηγούς φορτηγών, που θέλουν να μεταφέρουν προϊόντα από ένα το ένα νησί στο άλλο, καθώς το πλοίο της γραμμής μέχρι να προσεγγίσει το λιμάνι της Λήμνου έχει σταματήσει σε άλλα 9 λιμάνια, που φορτώνουν και ξεφορτώνουν δεκάδες φορτηγά.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοίνωσε, χθες, ότι σήμερα θα εκταμιευθεί το εγκεκριμένο ποσό των 420.044,99 ευρώ για την αποπληρωμή των εκτελεσθέντων δρομολογίων Ιανουαρίου 2015 του πλοίου «Ταξιάρχης» της εταιρείας Σι Λινκ Ν.E., το οποίο με βάση τη σύμβαση 3328.1.7.11 έχει τη συμβατική υποχρέωση να εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος. Μετά τις προβλεπόμενες κρατήσεις 30% υπέρ δημοσίου, το τελικό ποσό που θα εκταμιευθεί υπέρ της εταιρείας είναι 294.031,49 ευρώ.

Επισημαίνεται, ότι από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, το δημόσιο δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης παρακράτησης υπέρ των εργαζομένων.Γι' αυτό έχει κινηθεί ήδη διαδικασία προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης, για να ενισχυθεί η προτεραιότητα υπέρ των ναυτικών.

Μετά την προαναφερθείσα εξόφληση και με δεδομένο ότι δεν εκκρεμεί άλλη οφειλή του υπουργείου, για τη συγκεκριμένη σύμβαση, εάν το πλοίο «Ταξιάρχης» δεν εκτελέσει άμεσα το δρομολόγιο Λαύριο - Αγ.Ευστράτιος - Λήμνος, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο και τη σύμβαση ενέργειες.


--------------

Απλήρωτοι 10 μήνες οι εργαζόμενοι του πλοίου «Παναγία Τήνος»

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας.
Επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, πραγματοποιεί από τις 27 Φεβρουαρίου το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Τήνου» της ναυτιλιακής εταιρείας Ventouris Lines, που έχει αποδρομολογηθεί από την άγονη γραμμή Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμο.

Ήδη, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιου Αθανασόπουλου, έχει εξασφαλιστεί η σίτιση στους απλήρωτους ναυτικούς για μια εβδομάδα.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς προστασίας τα 23 από τα 46 άτομα πλήρωμα, ενώ βρίσκεται προς επεξεργασία νομοθετική ρύθμιση, που στις περιπτώσεις επιδοτούμενων άγονων γραμμών από την καταβολή των μισθωμάτων στις εταιρείες, θα διασφαλίζονται πρώτα οι οφειλές των απλήρωτων ναυτικών και αυτά τα χρήματα δεν θα μπορεί να τα κατασχέσει κάποιος τρίτος ούτε να τα χρησιμοποιήσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία για άλλους σκοπούς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) η Ventouris Lines οφείλει δεδουλευμένους μισθούς στο πλήρωμα του πλοίου «Παναγία Τήνου» που φθάνουν και τους 10 μήνες ενώ η εν λόγω εταιρεία διέκοψε την τροφοδοσία και διατροφή των ναυτικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο 3816/2010, στην περίπτωση εγκατάλειψης Ελλήνων ναυτικών, που είναι ναυτολογημένοι σε πλοία υπό ελληνική σημαία ή ξένη, συμβεβλημένα με το «Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο», λόγω μη τήρησης από τον πλοιοκτήτη των διατάξεων περί μισθοτροφοδοσίας, το ΝΑΤ καταβάλλει από το ειδικό «Κεφάλαιο Ασθένειας και Ανεργίας» έναντι των καθυστερημένων βασικών μισθών και επιδομάτων, αποδοχές μέχρι ενός τριμήνου, όπως αυτές καθορίζονται από τις οικίες συλλογικές συμβάσεις.

Η καταβολή αυτή γίνεται με βάση κατάσταση, που περιλαμβάνει το πλήρωμα και τις αποδοχές του και έχει εγκριθεί από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ή από την ειδική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν, ένας εκπρόσωπος από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ένας εκπρόσωπος από υπουργείο Ναυτιλίας και ένας από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.


--------------

Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγ.Ευστρατίου με το Λαύριο

Έληξε η επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Ταξιάρχης».
Αναχωρεί απόψε το βράδυ από το λιμάνι του Λαυρίου για το καθιερωμένο δρομολόγιό του (Λαύριο-Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος) το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης», μετά τη λήξη της επίσχεσης εργασίας από το πλήρωμα για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι από το διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου επήλθε συμφωνία με τους εργαζόμενους για το θέμα των οφειλών των δεδουλευμένων σε μια προσπάθεια να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, αλλά και να αποκατασταθεί η συγκοινωνιακή κάλυψη της Λήμνου και του Άη Στράτη από το Λαύριο.

Το «Ταξιάρχης» πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εκταμίευσε σήμερα το εγκεκριμένο ποσό των 420.044,99 ευρώ για την αποπληρωμή των εκτελεσθέντων δρομολογίων Ιανουαρίου 2015 του πλοίου, το οποίο με βάση τη σύμβαση 3328.1.7.11 έχει τη συμβατική υποχρέωση να εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος.

Μετά τις προβλεπόμενες κρατήσεις 30% για το Δημόσιο, το τελικό ποσό που θα εκταμιευθεί υπέρ της εταιρείας είναι 294.031,49 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσωρινά κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Δήλου


Μη επισκέψιμος ο χώρος για λόγους ασφαλείας.

Μη επισκέψιμα θα είναι για λίγες ημέρες ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Δήλου.

Προσωρινά κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Δήλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις αρχές Απριλίου θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου Δήλου με διευρυμένο ωράριο και ως τότε τμήματα του χώρου και το Μουσείο θα είναι επισκέψιμα ύστερα από συνεννόηση με την αρμόδια Εφορείας, Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00- 15:00.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη σίτιση αλλοδαπών στα κέντρα κράτησης


Τροπολογία τριών υπουργών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Αλλαγές στον τρόπο σίτισης υπηκόων τρίτων χωρών, στα κέντρα κράτησης, προωθούν τρεις υπουργοί, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Συγκεκριμένα, την τροπολογία φέρνουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Με την τροπολογία επιτρέπεται η σύναψη δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, η δαπάνη των οποίων μπορεί να καλύπτεται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, σύμφωνα με τις περί προμηθειών διατάξεις, με σκοπό τη σίτιση των ανωτέρω προσώπων.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να παρασχεθούν υπηρεσίες σίτισης για οποιονδήποτε νομικό ή πραγματικό λόγο στα ανωτέρω πρόσωπα, καταβάλλεται ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας η οποία καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση.

Μέχρι την έκδοση της εν λόγω υπουργικών αποφάσεων, στους υπηκόους τρίτων χωρών καταβάλλεται με απόφαση του διοικητή της έδρας κάθε Κέντρου ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δαπανών ατόμων που τελούν σε περιορισμό (ν.δ. 116/1969 και σχετικές ΚΥΑ), η οποία βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 5,87 ευρώ ανά δικαιούχο). Με όμοια απόφαση, καθορίζεται ο χρόνος λήξης καταβολής της ημερήσιας δαπάνης τροφοδοσίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα από την κακοκαιρία


Χιόνια στην ορεινή Πελοπόννησο

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στην ορεινή Πελοπόννησο, όπου χιονίζει από τα ξημερώματα σήμερα. Ήδη το έχει στρώσει σε πολλά χωριά της Γορτυνίας, στην ορεινή Κυνουρία, αλλά και στην ορεινή δυτική Κορινθία, χωρίς όμως να έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Οι Αρχές τονίζουν, ωστόσο, ότι οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο οφείλουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 11ο έως το 18ο χλμ της επαρχιακής οδού Γκούρας- Δερβενίου, από το 10ο έως το 16ο χλμ της επαρχιακής οδού Γκούρας-Κιάτου και από το 10ο έως το 18ο χλμ της επαρχιακής οδού Γκούρας-Λυκουριάς.

-----------

Στο επίκεντρο η αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τον νομάρχη Αδριανούπολης.
Την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή στην κυβέρνηση για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Έβρου, ιδιαίτερα δε, μετά τις τελευταίες πλημμύρες που έπληξαν πολλές περιοχές και οδήγησαν σε καταστροφή ζωικού κεφαλαίου, καλλιεργειών και προκάλεσαν ζημιές, επισήμανε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

Με αφορμή την επίσκεψη που έκανε, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, όπου συναντήθηκε με το νομάρχη Αδριανούπολης και τουρκική αντιπροσωπεία για διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ο κ. Παυλίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών ότι πρέπει να δρομολογηθεί η διαδικασία καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Έβρου, για τη διευκόλυνση της ροής των υδάτων και την αποφυγή των καταστροφών. «Διαπιστώθηκε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Ό,τι γίνει, πρέπει να αποφασιστεί σε διακρατικό επίπεδο, όλα τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν» επισήμανε ο κ. Παυλίδης.
Στην ίδια συνάντηση, προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε, κατά την διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, να υπάρξει διαρκές, ευέλικτο και αμοιβαίο σύστημα ταχείας ενημέρωσης και άμεσης συνεργασίας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρότεινε μέλη για την αντίστοιχη επιτροπή. Δηλαδή, όπως εξήγησε ο κ. Παυλίδης, «αν υπάρχει κάποιο ζήτημα που πρέπει να το ξέρουμε για να μην πνιγούμε, να το γνωρίζουμε, να έχουμε πληροφόρηση και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Εξάλλου, προτάθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει για όλο το μήκος του ποταμού Έβρου ένα ψηφιακό πρόγραμμα το EVROS FORECAST με στόχο την σύνταξη πλημμυρικών χαρτών, για διάφορα σενάρια πλημμύρας ανάλογα με τις αντίστοιχες παροχές, με στόχο την πρόληψη. Το σύστημα αυτό προτίθεται να το υλοποιήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, η ελληνική πλευρά πρότεινε και συμφωνήθηκε να εγκατασταθεί σύστημα έγκαιρης αμοιβαίας πληροφόρησης και προειδοποίησης πλημμυρικών κινδύνων για την άμεση ενημέρωση του μεγέθους των παροχών και του χρόνου άφιξης της ποσότητας των υδάτων ανά κρίσιμο σημείο. Πρόκειται - όπως διευκρίνισε ο κ. Παυλίδης - για τις μετρήσεις που γίνονται, οι οποίες ενδιαφέρουν την ελληνική πλευρά. «Κάνουν μετρήσεις στα σημεία που 'περνά' ο Έβρος εκτός Ελλάδας. Τις θέλουμε αυτές, διότι πιο κάτω έχουμε περιοχές, όπως Πύθιο, Διδυμότειχο που δέχονται έντονες πιέσεις» πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης.

Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε, έπειτα από πρόταση της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τα συστήματα μέτρησης στάθμης ύδατος, η μέτρηση να γίνεται σε απόλυτα υψόμετρα από την θάλασσα συγκρίσιμα με τις αντίστοιχες στάθμες στέψης αναχωμάτων. Επίσης, ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει ενημέρωση των τεχνικών εκπροσώπων μας σχετικά με την μελέτη κατασκευής από την Τουρκία ενός καναλιού εκτόνωσης υδάτων στην περιοχή του Κάραγατς.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο συντονισμός στην παρέβρια καταπολέμηση κουνουπιών και συμφωνήθηκε ταυτόχρονη και από κοινού πραγματοποίηση ψεκασμών, στις ίδιες περιοχές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών και ανταλλαγή στοιχείων με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για άμεση ενημέρωση.

Για το θέμα των ζωονόσων «συμφωνήθηκε η σύσταση αμοιβαίου διαρκούς μηχανισμού ενημέρωσης της εξέλιξης των ζωονόσων και συνεργασία με στόχο να μπορέσουμε λόγω της διασυνοριακής περιοχής να περιορίσουμε την μετάδοσή τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε ο συνθέτης και στιχουργός Χάρης Καλούδης


Πιο φτωχό είναι πλέον το ελληνικό πεντάγραμμο καθώς έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός και συνθέτης πολλών μεγάλων επιτυχιών, Χάρης Καλούδης.



Ο γνωστός μουσικός, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, ενώ το 2013 βρέθηκε για έξι μήνες καθηλωμένος στο κρεβάτι έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ο Χάρης Καλούδης για πολλά χρόνια ήταν το πρώτο μπουζούκι του Σταμάτη Γονίδη και στενός συνεργάτης του Πασχάλη Τερζή.

Κάποιες από τις επιτυχίες που μας άφησε κληρονομιά είναι τα τραγούδια «Εγώ δεν είμαι αετός» του έχει τραγουδήσει ο Πασχάλης Τερζής, το «Ποια θυσία» (Άντζελα Δημητρίου) το «Εγώ είμαι η Ρίτα» (Ρίτας Σακελλαρίου).

Συγκλονισμένοι από το θάνατο του συνθέτη, οι διαχειριστές της σελίδας του Πασχάλη Τερζή στο facebook, ανέβασαν το τραγούδι "Εγώ δεν είμαι αετός" και έγραψαν το παρακάτω μήνυμα.





«Ένα μεγάλο αντίο σε έναν εξαίρετο μουσικό και συνθέτη, τον Χάρη Καλούδη...Συνεργάστηκε και με τον Πασχάλη μας και του έδωσε ένα πανέμορφο κομμάτι το “Εγώ δεν είμαι αετός" σε στίχους Βασίλη Παπαδόπουλου το 1999 στον δίσκο "Δε με κατάλαβες ποτέ". Άλλες του πολύ γνωστές συνθέσεις "Αλήτης και αμαρτωλός"-"Αυτό το τραγούδι"-"Ποιά θυσία"- "Χθες το βράδυ στο όνειρο μου" και άλλα...»


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δράσεις σε σχολεία για ευαισθητοποίηση των νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα


Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι πολίτες».

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και ένα μήνα πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες» , που αφορά την εκπαίδευση των νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι δράσεις υλοποιούνται με τη χρήση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων “Compass” και “Compasito”, του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία μέσω των δραστηριοτήτων που προτείνουν, φέρνουν τα παιδιά και τους νέους σε επαφή με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με στόχο την υιοθέτηση μιας στάσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και των δικαιωμάτων των άλλων στην καθημερινή ζωή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέχρι τα τέλη Απριλίου στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης ενεργών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τη συντονισμένη προώθηση των εγχειριδίων σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη για 31 θέσεις στην Κομισιόν


Την προκήρυξη 31 θέσεων εθνικών εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απόσπαση, ανακοίνωσε η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει για εννέα θέσεις στις 25 Μαρτίου και για τις υπόλοιπες στις 25 Απριλίου 2015.

Συνιστάται προς τους ενδιαφερόμενους ότι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μόνο για τις θέσεις στις οποίες αντιστοιχούν τα προσόντα και η εμπειρία τους, ενώ, θα πρέπει να περιοριστούν στην αποστολή μόνο του βιογραφικού σημειώματος και πιθανώς μίας συνοδευτικής επιστολής.
Επισημαίνεται, ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την περίοδο δοκιμαστικής υπηρεσίας τους, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ydmed.gov.gr) και να απευθυνθούν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

27χρονος βασανίζει τον ανάπηρο γιο της συντρόφου του


Μια γυναίκα από την Βραζιλία, μητέρα ενός 13χρονου με αναπηρία, αναγκάστηκε να βάλει κρυφή κάμερα μέσα στο σπίτι της, όταν παρατήρησε «μυστηριώδη» σημάδια στο σώμα του 13χρονου γιου της.

Το παιδί πάσχει από την σπάνια μυϊκή ασθένεια «νόσο του Μπάτεν» και είναι καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα, ενώ, λόγω της ασθένειας, το προσδόκιμο ζωής του είναι μικρό.

Το περασμένο Σάββατο η γυναίκα τοποθέτησε την κρυφή κάμερα σε δωμάτιο του σπιτιού της καθώς είχε υποψίες ότι ο 27χρονος φίλος της, Jefferson Basilio, κακοποιούσε από ζήλια τον 13χρονο γιο της.

Το βίντεο που παρέδωσε αργότερα στην αστυνομία η μητέρα, μόνο ως προϊόν νοσηρής φαντασίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Σε αυτό εικονίζεται ο 27χρονος άνδρας να κακοποιεί με βάναυσο τρόπο το ανάπηρο παιδί.

Ενώ το αγόρι ουρλιάζει από τον πόνο εκείνος του στρίβει τα χέρια και βάζει τα πόδια του άτυχου παιδιού πίσω από την πλάτη του. Κάποια στιγμή το σηκώνει στα χέρια και το οδηγεί σε άλλο δωμάτιο.

Η μητέρα του 13χρονου δήλωσε στην αστυνομία ότι ο σύντροφός της ζήλευε το ανάπηρο αγόρι, επειδή ήθελε να κάνει μαζί της πολλά πράγματα, όπως ταξίδια, τα οποία δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει, εξαιτίας της ασθένειας του μικρού αγοριού.

Ο Basilio παραδέχθηκε τις απεχθείς πράξεις του στην σύντροφό του, αλλά αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο στην αστυνομία. Η δίκη του δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά, αν κριθεί ένοχος, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 χρόνια.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενιαίο σύστημα απόδοσης αναπηρικών συντάξεων εξήγγειλε ο Στρατούλης


Στόχος να τερματιστεί ο εγκλωβισμός των ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ.

Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών με ορίζοντα τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, το Ινστιτούτο «Ν. Πουλαντζάς» και το Τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Η πολιτική για την αναπηρία, η αναπηρία για την πολιτική», που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι νομοθετικές αυτές παρεμβάσεις θα αφορούν:

- Την εναρμόνιση των διατάξεων των ασφαλιστικών φορέων για την απόδοση συντάξεων αναπηρίας

- Τροποποίηση της διαδικασίας παροχής προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, με έγκαιρη, τρίμηνη ειδοποίηση πριν από την διακοπή παροχής του επιδόματος

- Την έκδοση με απλή διοικητική πράξη των πιστοποιήσεων που αφορούν τις 43 χρόνιες παθήσεις, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται εκ νέου στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) οι δικαιούχοι.

- Την ανασύσταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του άρθρου 7, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά, η οποία θα επανεξετάσει, σε διαβούλευση με τους φορείς των ΑμεΑ και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας και τον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ).

- Την κατάργηση του παράβολου των 46,14 ευρώ για την πιστοποίηση της αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, όχι μόνο για τους ανασφάλιστους, αλλά για το σύνολο των ασφαλισμένων, και την κάλυψή του από άλλες πηγές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «στόχος των πρωτοβουλιών αυτών αλλά και μιας σειράς άλλων παρεμβάσεων από πλευράς του υπουργείου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να τερματιστεί ο εγκλωβισμός των ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ, να περιοριστεί σε ολιγοήμερο χρονικό διάστημα ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση των αποφάσεων, να διαμορφωθεί ένα ενιαίο σύστημα απόδοσης αναπηρικών συντάξεων για όλους τους ασφαλιστικούς φορείς αλλά και να υπάρξει σωστότερη εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού που συμμετέχει στις επιτροπές των ΚΕΠΑ».

Ρ. Αντωνοπούλου: «Καταπολέμηση των εργοδοτικών και εργασιακών προκαταλήψεων» για τα ΑμεΑ

Στο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο πλήττει κατά 90% τους πολίτες με αναπηρία αναφέρθηκε από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η κ. Αντωνοπούλου υποστήριξε ότι απαιτείται η εφαρμογή μας πολιτικής «καταπολέμησης των εργοδοτικών και εργασιακών προκαταλήψεων ώστε να επιτευχθεί η ανατροπή του κοινωνικού στιγματισμού ενώ σημείωσε τη σημασία της κοινωνικής οικονομίας για την κοινωνικοί επανένταξη των πολιτών με αναπηρία.

Πρότεινε τέλος την δημιουργία εθνικής τράπεζας δεδομένων, «ώστε να μην διαιωνίζεται το καθεστώς των κατακερματισμένων πολιτικών» την έκδοση «ειδικής κάρτας του πολίτη με αναπηρία καθώς και την ενίσχυση του θεσμού της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία, τα οποία όπως είπε αποτελούν πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Θ. Φωτίου: Δεν θα υπολογίζονται τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας στο καθαρό εισόδημα

Στις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, με τις οποίες εξειδικεύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση παροχών, ρεύματος, επιδότησης ενοικίου και επιδόματος σίτισης αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή της στην ίδια εκδήλωση η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου ανέφερε ότι δεν θα υπολογίζονται καθόλου τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας στο καθαρό εισόδημα, ενώ σε ό,τι αφορά τη δωρεάν παροχή ρεύματος, άτομα και οικογένειες με ανάπηρα μέλη θα δικαιούνται αυξημένη ποσότητα, και βεβαίως μέλη με αναπηρία που είναι εξαρτώμενα από μηχανήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν δωρεάν παροχή ρεύματος.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν υπήρχε ποτέ το δίλημμα μισθοί ή δανειακές υποχρεώσεις»


«Εκτός πραγματικότητας όσα ακούγονται» απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

Ούτε μια φορά το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση δεν μπήκαν στο δίλημμα εάν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με την επισήμανση ότι τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας.

«Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Διακανονισμό ζητούν από τη ΔΕΗ οι αγρότες πωλητές λαϊκών αγορών


Αδυνατούν να εξοφλήσουν οφειλές που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ και θέλουν 15-20 δόσεις.

Διακανονισμό με τη ΔΕΗ ζητεί η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, σχετικά με τις οφειλές των αγροτών προς την επιχείρηση, που αφορούν ηλεκτροδότηση των γεωργικών εγκαταστάσεων, γεωτρήσεις κ.α.

Οι αγρότες πωλητές λαϊκών αγορών με επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς υπογραμμίζουν ότι η κρίση έχει μειώσει δραστικά το γεωργικό εισόδημα και ότι «η αγροτική πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν στήριξε τους πραγματικούς γεωργούς, αυτούς που καλλιεργούν συνεχώς και αδιαλείπτως τις μεσαίες ή μικρές εκμεταλλεύσεις, ενώ παράλληλα ποτέ δεν έχει δοθεί καμία ενίσχυση στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών».

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, όπως αναφέρουν, είναι η μεγάλη πλειονότητα των γεωργών της χώρας να οφείλουν στη ΔΕΗ ποσά τα οποία κυρίως δεν μπορούν να εξοφλήσουν εφάπαξ και δευτερευόντως ακόμα και ο διακανονισμός πους τους προτείνει η ΔΕΗ να είναι με μεγάλη προκαταβολή και 2 - 3 ισόποσες δόσεις.

«Όμως η όλο και αυξανόμενη φορολογία, η αύξηση του κόστους παραγωγής (εφόδια, λιπάσματα, καύσιμα κ.α.), η μειωμένη απορροφητικότητα των γεωργικών προϊόντων, λόγω της κρίσης και της μειωμένης αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών, η έλλειψη γενικώς ρευστού και το πάγωμα της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, έχουν οδηγήσει τους Έλληνες γεωργούς σε αδιέξοδο και αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών που οφείλουν στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, η Επιχείρηση να έχει προβεί σε διακοπή της σύνδεσης ηλεκτροδότησης και αφαίρεση των μετρητών ρεύματος (ρολόγια ΔΕΗ) ενώ είναι άμεσος ο κίνδυνος αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών - με το ισχύον σύστημα διακανονισμού. Εκτιμάται λοιπόν ότι αρκετοί αγρότες θα οδηγηθούν στην απραξία, καθώς δεν είναι δυνατόν να καλλιεργήσουν χωρίς να ποτίσουν».

Οι παραγωγοί προτείνουν να ληφθεί απόφαση από τη ΔΕΗ να υπάρξει διακανονισμός με μικρή προκαταβολή και 15 έως 20 ισόποσες δόσεις, «γιατί τα ποσά που οφείλονται είναι μεγάλα, της τάξεως των 10.000 ευρώ και πάνω στην πλειονότητά τους, και με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι γεωργοί να καλλιεργήσουν την επόμενη περίοδο, αλλά και η ΔΕΗ σε διάστημα 15 - 20 μηνών θα έχει πάρει τα οφειλόμενα», όπως αναφέρεται στην επιστολή.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μπόνους» 100% σε προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα


Ισχυρό κίνητρο από το ΥΠΟΙΚ σε όσους έχουν χρέη στην εφορία.

Ισχυρό κίνητρο να ρυθμίσουν όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους έχουν χρέη προς την εφορία με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Γιάννη Βαρουφάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, όσοι σπεύσουν έως 27 Μαρτίου στη φορολογική διοίκηση για να εκπληρώσουν το σύνολο ή μέρος των υποχρεώσεών τους θα έχουν απαλλαγή σε ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.

Με την τροπολογία, οποιαδήποτε εκούσια καταβολή, έως και τις 27.3.2015, συνολικής ή μέρους βεβαιωμένης στη Φορολογική Διοίκηση οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας, απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που την βαρύνουν.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της εν λόγω τροπολογίας, λόγω της κρίσης, της μείωσης μισθών και εισοδημάτων, της αύξησης της ανεργίας που οδήγησαν πολίτες και επιχειρήσεις σε πραγματική οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους, επιδιώκεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα (έως 27 Μαρτίου 2015) η διευκόλυνση των φορολογουμένων να εκπληρώσουν το σύνολο ή μέρος των υποχρεώσεων τους στη Φορολογική Διοίκηση με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, με ταυτόχρονη αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ως προς τις οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένη συμφωνία ότι θα ισχύσει η ίδια απαλλαγή για την εκούσια εξόφληση, έως την 27η Μαρτίου, του συνόλου της υπολειπόμενης βασικής οφειλής.

Επίσης, ρυθμίζεται το ζήτημα της απόδοσης του ποσού των 555.600.000 ευρώ από το ΤΧΣ στο Ελληνικό Δημόσιο. Προβλέπεται δηλαδή, ότι τα χρηματικά διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που καταβλήθηκαν σε αυτό σύμφωνα με το Ν. 3864/2010 (από πιστωτικά ιδρύματα που έλαβαν κεφαλαιακή ενίσχυση), συνολικού ποσού 555.600.000 ευρώ μετά των πιστωθέντων τόκων από την ημερομηνία κατάθεσής τους σε λογαριασμό του Ταμείου στην ΤτΕ και εφεξής, αποδίδονται άμεσα και εφάπαξ στο Ελληνικό Δημόσιο. Η ισχύς της διάταξης ορίζεται από 6 Μαρτίου 2015.

Τέλος, με την τροπολογία επιδιώκεται η περαιτέρω αξιοποίηση των κεφαλαίων των δημοσίων οργανισμών (Ν.Π.Δ.Δ. και Ασφαλιστικών Φορέων) που τηρούνται σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της ΤτΕ. Έτσι, τα κεφάλαια των δημοσίων οργανισμών που τηρούνται σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της ΤτΕ θα τοποθετούνται στο σύνολό τους σε συμβάσεις πώλησης ή αγοράς τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με προσύμφωνο επαναγοράς (repos και reverse repos). Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, «ο περιορισμός των επενδυτικών επιλογών της ΤτΕ διασφαλίζει ότι τα κεφάλαια των δημοσίων οργανισμών θα επενδύονται αποκλειστικά σε άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμένει κατά το δυνατό εφικτή η έγκαιρη ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών των δημοσίων οργανισμών στην οποία ούτως ή άλλως αποσκοπούν τα κεφάλαια που τηρούνται σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης.

Σε περίπτωση κεφαλαιακών ζημιών από την για οποιονδήποτε λόγο μη προσήκουσα εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλομένου, το Ν.Π.Δ.Δ. ή ο ασφαλιστικός φορέας που υπέστη τη ζημία έχει απευθείας αξίωση αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου».



Διαβάστε περισσότερα...

Πεζοδρομείται την Κυριακή η λεωφόρος Νίκης


Ενισχυμένη η παρουσία της αστυνομίας σε ποδηλατόδρομους.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα θα πεζοδρομηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου. Έτσι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της συμπρωτεύουσας θα μπορούν να περπατήσουν ελεύθερα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης δίχως την παρουσία αυτοκινήτων.

Ταυτόχρονα θα αμφιδρομηθεί η οδός Δημοσθένους, ώστε να εξυπηρετούνται οι σταθμοί αυτοκινήτων, ενώ θα ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατοδρόμους των οδών Σαλαμίνος και Ν. Κουντουριώτου για την απρόσκοπτη κίνηση των ποδηλατιστών προς το σημείο της πεζοδρόμησης.

Με μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης και της τροχαίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα


Ειδικό άρθρο στο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αρχές Απριλίου.

Ειδικό άρθρο για την επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του Ν.4172/2013 θα υπάρχει στο νομοσχέδιο που αφορά την αποκατάσταση των διαθέσιμων – απολυμένων το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη Τρίτη και θα ψηφιστεί στις αρχές Απριλίου.

Οι παραπάνω πληροφορίες βγήκαν από συνάντηση που είχε η Συντονιστική Επιτροπή των Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Τσουκαλά.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα των εκπαιδευτικών θα τοποθετηθούν στις οργανικές θέσεις με τον ίδιο βαθμό και Μ.Κ. που κατείχαν.

Με την ψήφιση και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου, όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επανέλθουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων που δεν είχαν κάνει αιτήσεις στις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ. Η ακριβής διαδικασία για την επανατοποθέτηση σε οργανικές θέσεις θα γίνει υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι σε αυτό το νομοσχέδιο δεν προβλέπεται αναδρομική καταβολή του 75% για τους εκπαιδευτικούς που έχει γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους, ούτε το 25% για τους υπολοίπους. Επίσης δεν προβλέπεται η δυνατότητα επιστροφής για τους συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Η επαναφορά των Τομέων και ειδικοτήτων των μαθητών, θα γίνει με το πρώτο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα τονίζουν ότι παρά τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση και εφησυχασμός. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν ενωτικά και αγωνιστικά, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων μας των αιτημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα υπογραμμίζουν ότι «οι αγώνες τους θα βρουν την πλήρη δικαίωσή τους, όταν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές επιστρέψουν στα σχολεία τους με την επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ».


Διαβάστε περισσότερα...

Η αγελάδα με τα δυο πρόσωπα


Έχει ένα μάτι από τη μια πλευρά, ένα κλειστό από την άλλη, δύο ρουθούνια και ένα δόντι
.
Όταν η φύση παίζει περίεργα παιχνίδια… Η συγκεκριμένη αγελάδα γεννήθηκε με δυο μουσούδες και έκανε την εμφάνισή της στο κοινό, στο εβδομαδιαίο παζάρι ζώων στο North Queensland στην Αυστραλία.

Το εν λόγω τετράποδο, ζυγίζει 440 κιλά, έχει δυο πρόσωπα, ένα μάτι από τη μια πλευρά και ένα άλλο από την άλλη που ωστόσο παραμένει κλειστό, 2 ρουθούνια και ένα δόντι. Όλα τα υπόλοιπα όργανά της λειτουργούν κανονικά.

Παρά ωστόσο την αφύσικη όψη της, η αγελάδα πωλήθηκε προς 537 δολάρια Αυστραλίας, σε έναν μεγαλοσφαγέα. «Το ζώο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση», είπε ο κτηνίατρος Mark Peters που την εξέτασε σε τοπικό μέσο, ενώ επιβεβαίωσε ότι απλά πρόκειται για κάποιο παιχνίδι της τύχης που συμβαίνει από χρωματοσωματική ανωμαλία.




Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτητές του Αγρινίου κατέλαβαν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών


Διεκδικούν ανάπτυξη των τμημάτων τους.

Σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν σήμερα το πρωί δεκάδες φοιτητές των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους, με αιχμή το θέμα της σίτισης τους και όχι μόνον.

Οι φοιτητές προχώρησαν συμβολικά σε αυτή την κίνηση, διεκδικώντας κυρίως την ανάπτυξη την Τμημάτων τους και ισότιμη σύνδεση με τα τμήματα της Πάτρας και καλύτερη χρηματοδότηση για τα τμήματα του Αγρινίου. Αιχμή του δόρατος η φοιτητική μέριμνα για τους φοιτητές του Αγρινίου , με κύρια αιτήματα αυτό της σίτισης και της στέγασης τους agriniopress.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Η γκρίνια της γυναίκας του τον οδήγησε στο... χρυσό


Ήθελε να γλιτώσει από την γκρίνια της γυναίκας του, έφυγε από το σπίτι για να κάνει μια βόλτα και «έπεσε» πάνω... σε ένα κομμάτι χρυσού 2,4 κιλών!

Πρόκειται για τον 42χρονο ερασιτέχνη χρυσοθήρα Μικ Μπράουν, ο οποίος, για να περνά τον καιρό του, συνήθιζε να πηγαίνει στην περιοχή Γουέντερμπουν της Βικτώριας, που πριν 140 χρόνια φιλοξενούσε πολλά ορυχεία χρυσού.

Όταν σταμάτησε το κάπνισμα, άρχισε να «πιάνεται», και η γυναίκα του τον συμβούλευσε να φύγει από το σπίτι και να πάει να πάρει λίγο καθαρό αέρα. Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο άνθρωπος «πήρε τα βουνά» και με τον ανιχνευτή του άρχισε να ψάχνει για χρυσό σε μια περιοχή που είχε πολλές φορές πάει στο παρελθόν μιας και του άρεσε το σπορ της χρυσοθηρίας.

Λίγα λεπτά αργότερα και σε βάθος 15 εκατοστών, αντίκρισε ένα μεγάλο κομμάτι χρυσού η αξία του οποίου σήμερα στην αγορά ξεπερνά τις 135.000 δολάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση μέχρι και 31% στο τέλος ΕΤΜΕΑΡ


Για την οικιακή χρήση, η αύξηση του τέλους είναι 4,4 %.

Αυξήσεις από 1 έως 31% στις χρεώσεις για το τέλος υποστήριξης της «πράσινης» ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ, πρώην τέλος ΑΠΕ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Για την οικιακή χρήση, η αύξηση του τέλους είναι 4,4 %, ενώ μείωση της χρέωσης προβλέπεται μόνο για μια κατηγορία επιχειρήσεων που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Αναλυτικά, οι παλιές και νέες χρεώσεις ανά κατηγορία κατανάλωσης είναι:

-Υψηλή τάση, από 2,23 σε 2,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 31,8 %).

- Μέση τάση με κατανάλωση πάνω από 13 γιγαβατώρες ετησίως, από 2,31 σε 3,04 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 31,6 %).

- Αγροτικό τιμολόγιο μέσης τάσης, από 10,83 σε 12,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 13,5 %).

- Μέση τάση με κατανάλωση κάτω από 13 γιγαβατώρες ετησίως, από 12,77 σε 12,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (μείωση 3,6 %).

- Αγροτικό τιμολόγιο χαμηλής τάσης ,από 11,39 σε 12,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 13,6 %).

- Οικιακό τιμολόγιο, από 26,3 σε 27,46 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 4,4 %).

- Λοιπά τιμολόγια χαμηλής τάσης (περιλαμβάνονται καταστήματα, γραφεία κλπ), από 30,89 σε 31,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (αύξηση 1,3 %).

Με την αύξηση του τέλους, τα έσοδα από το ΕΤΜΕΑΡ το 2015 υπολογίζεται να φθάσουν σε 1,048 δισ. ευρώ, από 1,025 δισ. ευρώ που θα ήταν αν δεν γινόταν η αναπροσαρμογή. Τα 20 από τα 23 εκατ. ευρώ της επιπλέον επιβάρυνσης σε ετήσια βάση, προέρχονται από την οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 31 Δεκεμβρίου, η αύξηση επιβάλλεται προκειμένου να διασφαλιστούν τα απαιτούμενα έσοδα αφενός για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές και αφετέρου για την κάλυψη μέρους του κόστους ενίσχυσης των βιομηχανιών που, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διαρροής άνθρακα (δηλαδή τον ανταγωνισμό από τρίτες χώρες όπου δεν υπάρχουν οι επιβαρύνσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που προκύπτουν από την εφαρμογή της αντιρρυπαντικής πολιτικής της ΕΕ).



Διαβάστε περισσότερα...

Απειλούν να διακόψουν τις εφημερίες οι φαρμακοποιοί


Να εφαρμόσει άμεσα το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» σε ό,τι αφορά την υγεία και, ειδικά, το φαρμακευτικό κλάδο, κάλεσε χθες την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, ζητώντας αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκου.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε το αίτημα των φαρμακοποιών για άρση των μνημονιακών μέτρων για τα φαρμακεία, μεταξύ των οποίων και η απελευθέρωση του ωραρίου, σημειώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «θα εξετάσουμε, εάν τελικά έχει αξία να διατηρήσουμε τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις των φαρμακείων». Μάλιστα, έδωσε «πίστωση χρόνου» στην κυβέρνηση, για να προχωρήσει στις αλλαγές έως την κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή.

Ο κ. Λουράντος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, περιέγραψε με μελανά χρώματα την καθημερινότητα χιλιάδων ασφαλισμένων που έχουν δει μέσα σε τρία χρόνια να έχει σχεδόν τριπλασιαστεί το ποσοστό συμμετοχής τους στα φάρμακα. Όπως ανέφερε, η μεσοσταθμική συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα από 12,8% που ήταν το 2012, ανέβηκε στο 24,4% τον Δεκέμβριο του 2013 κι έφτασε στο 33%-35% τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Ασφαλισμένοι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν 50, 60 ακόμα και 70 ευρώ το μήνα για τα φάρμακά τους, όταν η σύνταξη που παίρνουν, δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ», τόνισε και ζήτησε να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη, που για το 2015 έχει οριστεί στα 2 δισ. ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη ζητήσει από το υπουργείο Υγείας την άμεση κατάργηση των «μνημονιακών μέτρων» και, συγκεκριμένα, όσων αφορούν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων, το ιδιοκτησιακό, τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα πειθαρχικά συμβούλια, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση δεν έχει δημοσιονομικό κόστος.

Εντός των ημερών, θα παραδώσουν στο υπουργείο Υγείας, κατόπιν παρότρυνσης του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και γραπτώς τις προτάσεις τους με τη μορφή τροπολογίας, χωρίς, ωστόσο, αυτό να είναι δεσμευτικό για το υπουργείο. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ υποστήριξε ότι έχει απορρυθμιστεί η λειτουργία των φαρμακείων με την απελευθέρωση του ωραρίου και προτείνει να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που οδήγησαν σε αυτό και να επανέλθει το καθεστώς, όταν το ωράριο οριζόταν από τους κατά τόπους συλλόγους και ίσχυε για όλους.

Τέλος, ο κ. Λουράντος επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, παρουσιάζοντας έγγραφο-απάντηση σε καταγγελία φαρμακοποιών της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας, σύμφωνα με το οποίο η εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ αποτέλεσε μέρος της στρατηγικής των ελληνικών αρχών, για την επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, με δική τους πρωτοβουλία και σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πατριός-τέρας ασελγούσε σε 8χρονο


Ανατριχιαστικά μαρτύρια βίωσαν δύο ανήλικα αγόρια στα χέρια ενός υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος από τη μία "πουλούσε" έρωτα στη μητέρα τους, με την οποία ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, από την άλλη κατηγορείται ότι βίαζε κατ΄ εξακολούθηση τον 8χρονο γιο της και ξυλοκοπούσε τον 12χρονο αδελφό του εν αγνοία της.

Ο απάνθρωπος πατριός, που συνελήφθη τον Απρίλιο του 2014 και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορίνθου, αναμένεται να καθίσει σήμερα στο "σκαμνί" του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά.

(Πατήστε επάνω στα δημοσιεύματα για μεγαλύτερη ανάλυση):










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...