Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το χωριό που"σέρνεται" στην πλαγιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν λέει να σταματήσει το το κατολισθητικό φαινόμενο στην Ανάληψη Αμαλιάδας, το οποίο εξελίσσεται ταχύτατα. Οι κάτοικοι βλέπουν ανήμποροι το χωριό τους να διαλύεται στην κυριολεξία και τη γη να «καταπίνει» σπίτια και δρόμους.





Αν και δόθηκε χθες το μεσημέρι από το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο εντολή να εκκενωθούν δύο ακόμη κατοικίες, καθώς βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, το χωριό θεωρείται επικίνδυνη ζώνη και οι κάτοικοι βρίσκονται στο πόδι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.

Επιπλέον, άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βλέπουν μπροστά στα μάτια τους το χωριό να βυθίζεται. Παράλληλα με την κατάρρευση διαλύθηκε και ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης και το χωριό έμεινε χωρίς νερό, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ, αφού μία από τις κολόνες βρίσκεται στον αέρα.



«Μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα το σπίτι έπαιρνε κλίση, άνοιγαν οι τοίχοι, έφευγαν τα κεραμίδια και εμείς καθόμασταν θεατές χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ξέρετε τι είναι να βλέπεις αργά και βασανιστικά το σπίτι σου να διαλύεται και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα; Και ευτυχώς που προλάβαμε και το εκκενώσαμε, γιατί διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα. Είμαστε απελπισμένοι» λέει με απογοήτευση ο τοπικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παλυβός.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλόπουλος σε δηλώσεις του είπε «Η κατάσταση δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη και από τις βροχοπτώσεις η απορροή των υδάτων δυσχεραίνει την κατάσταση. Δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια που είναι επίφοβα να παρουσιάσουν προβλήματα και ήρθα εκ νέου σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη τον κ. Γεωργιόπουλο, στον οποίο και επεσήμανα τον κίνδυνο, ενώ του ζήτησα να αναλάβει η Περιφέρεια τα έξοδα της διαμονής των ανθρώπων που θα αφήσουν τα σπίτια τους σε ξενοδοχεία της περιοχής. Αναμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός για να σταματήσει το φαινόμενο, να γίνει η γεωτεχνική μελέτη και να δούμε τι μέτρα πρέπει να ληφθούν…»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.