Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ταραχών συνέχεια στο Φέργκιουσον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ομπάμα: Αδικαιολόγητες οι πράξεις στο Φέργκιουσον


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράχτηκαν στις διαδηλώσεις εναντίον της φυλετικά προκατειλημμένης αστυνομικής δύναμης της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι.

Οι πυροβολισμοί κατά των δύο αστυνομικών σε διαδήλωση στο Φέργκιουσον, προκάλεσαν αντιδράσεις και πυροδότησαν ένα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόπτων καθώς και νέα αυξημένη ένταση στην πόλη.

«Ό τι είχε συμβεί στο Φέργκιουσον ήταν καταπιεστικό και απαράδεκτο και ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η διαμαρτυρία» δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ABC "Jimmy Kimmel Live".

«Αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις και όποιος είδε αυτά τα πλάνα δεν πρέπει να υποβαθμίσει το θέμα. Είναι εγκληματίες. Θα πρέπει να συλληφθούν» πρόσθεσε αναφερόμενος προφανώς σε αυτούς που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Δείτε βίντεο CNN


---------


Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ: "Παλιοαλήτης" ο δράστης στο Φέργκιουσον


O υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ επισήμανε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να βοηθήσουν να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιοαλήτη», που πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια, σύμφωνα με τις αρχές, μιας «ενέδρας» κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης τα ξημερώματα της Πέμπτης στον απόηχο της έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η οποία επέρριψε στην αστυνομία του Φέργκιουσον ρατσιστική μεροληψία ενώ ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές.

«Αυτός δεν ήταν κάποιος που προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές του Φέργκιουσον, αυτός ήταν ένας παλιοαλήτης» είπε ο Χόλντερ σε δημοσιογράφους και αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης που παρίστατο στην παρουσίαση ενός πιλοτικού προγράμματος που στοχεύει στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και των πολιτών και 6 αμερικανικές πόλεις.


---------

ΗΠΑ: Νεκρός άνδρας από πυρά αστυνομικού σε μετρό


Μία αστυνομικός της αστυνομίας του υπόγειου σιδηροδρόμου των ΗΠΑ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άγνωστο άνδρα μέσα σε σήραγγα κοντά στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον Potomac Avenue χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο άνδρας αυτός δεν είχε άδεια για να βρίσκεται εκεί, μεταξύ των σταθμών Potomac Avenue και Stadium-Armory, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μετρό και δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο βρισκόταν εκεί και τι συνέβη όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί.

Οι αρχές είπαν ότι δεν είναι σαφές αν οπλοφορούσε ή αν προκάλεσε τους αστυνομικούς.
Τον άνδρα εντόπισε μέσα στη σήραγγα ο οδηγός ενός συρμού του υπόγειου σιδηροδρόμου-- είπε ο εκπρόσωπος του μετρό Νταν Στέσελ-- ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.