Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικό άρθρο στο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αρχές Απριλίου.

Ειδικό άρθρο για την επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του Ν.4172/2013 θα υπάρχει στο νομοσχέδιο που αφορά την αποκατάσταση των διαθέσιμων – απολυμένων το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη Τρίτη και θα ψηφιστεί στις αρχές Απριλίου.

Οι παραπάνω πληροφορίες βγήκαν από συνάντηση που είχε η Συντονιστική Επιτροπή των Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Τσουκαλά.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα των εκπαιδευτικών θα τοποθετηθούν στις οργανικές θέσεις με τον ίδιο βαθμό και Μ.Κ. που κατείχαν.

Με την ψήφιση και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου, όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επανέλθουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων που δεν είχαν κάνει αιτήσεις στις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ. Η ακριβής διαδικασία για την επανατοποθέτηση σε οργανικές θέσεις θα γίνει υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι σε αυτό το νομοσχέδιο δεν προβλέπεται αναδρομική καταβολή του 75% για τους εκπαιδευτικούς που έχει γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους, ούτε το 25% για τους υπολοίπους. Επίσης δεν προβλέπεται η δυνατότητα επιστροφής για τους συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Η επαναφορά των Τομέων και ειδικοτήτων των μαθητών, θα γίνει με το πρώτο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα τονίζουν ότι παρά τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση και εφησυχασμός. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν ενωτικά και αγωνιστικά, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων μας των αιτημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα υπογραμμίζουν ότι «οι αγώνες τους θα βρουν την πλήρη δικαίωσή τους, όταν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές επιστρέψουν στα σχολεία τους με την επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.