Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αναπάντητα ερωτήματα από την οικογενειακή τραγωδία στον Βύρωνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία.

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Βύρωνα όταν 26χρονος που σύμφωνα με τις αρχές φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα έριξε από μπαλκόνι τετάρτου ορόφου την τεσσάρων μηνών ανιψιά του και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό.

Το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ ο θείος του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.

Όπως έγινε γνωστό το μωρό, ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών, ήταν το παιδί της αδελφής του, η οποία είχε αφήσει το βρέφος για λίγη ώρα με τον θείο του, προκειμένου να κάνει τα ψώνια της.

Ωστόσο, αντί να το προσέχει, εκείνος κατά τη μία εκδοχή που εξετάζει η αστυνομία, βγήκε στο μπαλκόνι και αφού πέταξε το κοριτσάκι στο κενό, στη συνέχεια πήδηξε και εκείνος, ωστόσο, ένα δέντρο ανέκοψε την πτωτική του πορεία του και κατάφερε να επιζήσει της πτώσης.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνδρας και βρέφος έπεσαν μαζί στο κενό, αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Πάντως στην αστυνομία δεν αποκλείουν να ήταν ατύχημα. Να γλίστρησε δηλαδή το παιδί από την αγκαλιά του 26χρονου και εκείνος πάνω στον πανικό του να πήδηξε.

Αυτό το σενάριο φαίνεται να ενισχύουν οι πληροφορίες ότι ο νεαρός όταν έπεσε κάτω προσπάθησε να σηκωθεί και να πάει προς το μωρό, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν. Το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν «το μωρό, το μωρό»...

Ωστόσο σε κάθε μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει η αστυνομία μένουν πολλά ερωτήματα να απαντηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα ενημερώθηκε για το περιστατικό και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού όπως φέρεται να είπε στις αρχές γνώριζε ότι ο αδερφός της αντιμετώπιζε λίγα ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν πίστευε πως θα έφτανε ποτέ σε αυτό το σημείο.


------------

Έγραφε ποιήματα για την παράνοια ο 26χρονος που πέταξε στο κενό το βρέφος


Τους λογαριασμούς του 26χρονου, που έριξε το βρέφος στο κενό στον Βύρωνα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξετάζουν οι αρχές προκειμένου να δημιουργήσουν το ψυχολογικό προφίλ του που τον ώθησε στο να προκαλέσει τον τραγικό θάνατο της ανιψιάς του.

Ο 26χρονος αφιέρωνε αρκετές ώρες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς ήταν το αντικείμενο των σπουδών του στα ΤΕΙ της Αθήνας, ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του για την ποίηση. Μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είχε ανεβάσει και δικά του ποιήματα, ένα εκ των οποίων αναφερόταν στην παράνοια.

Στο συγκεκριμένο ποίημα ο δράστης έγραφε το 2012:

«Παράνοια, παραίσθηση και μεγαλομανία

Απ' την αρχή υπόδουλος, μοίρα από τη πυθία

Γιατί οι γονείς σου ήταν άρχοντες, αρρώστιας η θρησκεία

Και πρέπει γένεις κληρικός, αλλιώς ειν'αμαρτία

Μάγισσα σε φωνάζουνε, είσαι ανωμαλία

Πως νιώθεις την αρρώστια τους, έρχεται δυστοπία

Φωνάζεις και τραντάζεσαι, καταπιέζεις βία

Ουρλιάζεις ύστερα, ξεσπάς

“ΤΩΡΑ Ελευθερία!”

Και μόλις ηρεμείς ξανά, ξέρεις την ευκαιρία

Θα γίνεις άνεμος, θα'χεις παιδιά

Και θα'στε οι ουσία».

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ο 26χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο, τόσο η αδελφή του και μητέρα του άτυχου βρέφους όσο και ο πατέρας του δεν είχαν φανταστεί ότι θα έφτανε στο σημείο να κόψει το νήμα της ζωής της ανιψιάς του.



------------

Ο πατέρας του βρέφους που βρήκε φρικτό θάνατο στο Βύρωνα


«Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν εντελώς τρελός, αλλά είχε τις στιγμές του. Αυτό δεν το κάνει κάποιος έτσι, στα καλά καθούμενα. Σίγουρα έφαγε φρίκη και το 'κανε», είπε στην εκπομπή «Μία» του STAR o πατέρας των τεσσάρων μηνών βρέφους που βρήκε φρικτό θάνατο όταν ο θείος του πέταξε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Βύρωνα.



Στη συνεχεία δήλωσε πως «ήταν ένας άνθρωπος που αν μίλαγες μαζί του, καταλάβαινες ότι σε πολύ βάθος έχει κάποιες ακραίες απόψεις, αλλά δεν πάει να πει αυτό ότι δεν θα άφηνες το παιδί μαζί του». Δείτε το βίντεο του STAR.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.