Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ένα καυτό κορίτσι στο κόκπιτ αεροσκάφους


Αταξίες στα 30.000 πόδια.

Τον αποκαλούν «άτακτο πιλότο» και όχι άδικα. Κυβερνήτης που εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ, προσκάλεσε στο κόκπιτ μια πρώην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινών προκειμένου να παίξει με τα όργανα του αεροσκάφους, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα.

Όπως γράφτηκε, ο εν λόγω πιλότος ζήτησε από την εντυπωσιακή και πληθωρικότατη Chloe Mafia να καθίσει στα πόδια του ενώ μάλιστα παρήγγειλε μέχρι και σαμπάνια, κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Βρετανία στη Νέα Υόρκη. Η Mafia, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Chloe Khan, κατέγραψε σε φωτογραφίες τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης και όπως ανέφερε στην Daily Star ο παντρεμένος πιλότος την παρακάλεσε να του δείξει το στήθος της.

Η νεαρή ανέφερε ότι τη σόκαρε η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυβερνήτη ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την Mafia, καυχιόταν και για τις εμπειρίες του με διάφορες αεροσυνοδούς. Όπως τόνισε, ο πιλότος κάλεσε την ίδια και μια φίλη της και όταν η 24χρονη του έκανε λόγο για τους κανόνες και το αν επιτρέπεται να εισέρχονται επιβάτες στο πιλοτήριο, εκείνος απάντησε ότι αυτός θέτει τους κανόνες.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τέχνη του φετιχισμού


Φωτογραφίες για τους εραστές των κάτω άκρων.

Ο φωτογράφος Elmer Batters δε έκρυψε ποτέ ότι ήταν φετιχιστής… Ο Batters που συνεργάστηκε με τον γνωστό εκδοτικό οίκο Taschen, αντάλλαξε μάλιστα μέχρι και όρκους αιώνιας πίστης με ένα μοντέλο ποδιών.

Kαθόλου άσχημα για έναν καλλιτέχνη που βρήκε την κλίση του και είπε να ζουμάρει στα κάτω άκρα ενώ αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης των μεγαθηρίων Helmut Newton και Allen Jones. Οι φωτογραφίες του Batters, πέθανε το 1997, εστιάζουν στα λεπτεπίλεπτα καλσόν, στις καλλίγραμμες γάμπες και τα κάτω άκρα-είναι αμφιλεγόμενες, εμπνευσμένες και σέξι.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλλίγραμμα κορμιά ποζάρουν σε υπέροχες φωτογραφίες


Χορευτές στις καλύτερες πόζες τους.

Ο 22χρονος Dimitry Roulland ζει στο Marquay στη Γαλλία και το μεγάλο πάθος του είναι η φωτογραφία. Η τελευταία του σειρά τιτλοφορείται «Dancing Moments» και σε αυτή αποτυπώνονται χορευτές και γυμναστές που χαρίζουν στον φακό του τις καλύτερες πόζες τους. Απολαύστε κάθε του κλικ.




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε στα δίχτυα του ξιφία 4 μέτρων και 360 κιλών


Δεν πίστευε στα μάτια του ο ψαράς από τον Αστακό.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαράς από τον Αστακό, ο οποίος βρήκε στα δίχτυα του ένα ξιφία 4 μέτρων και 360 κιλών!

«Καθώς έφτασα στη μέση κατά τη διάρκεια του μαζέματος του αθερινόδιχτου που είχα ρίξει , ένιωσα ξαφνικά ένα τράνταγμα δυνατό και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Έσκυψα να δω τι είχε γίνει και τότε άρχισε να με ταρακουνά κάτι δυνατό», περιγράφει ο ψαράς Στέφανος Λυσαρής.

«Ξαναπροσπάθησα δεύτερη φορά αυτή την φορά σιγά-σιγά και τότε είδα κάτι απίστευτο. Ένα ξιφία περίπου 4 μέτρων να έχει πιαστεί για καλά στο αθερινόδιχτο και να προσπαθεί να ξεφύγει. Αποβάλλοντας γρήγορα την αρχική έκπληξη άρχισα να ενεργώ διαφορετικά. Το έφερα σιγά-σιγά στο σκάφος μου και το έδεσα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φύγει», εξηγεί.

Ο τυχερός ψαράς περιέγραψε το συμβάν, μιλώντας σε φωτογράφο του φωτογραφικού πρακτορείου Eurokinissi, ο οποίος φωτογράφησε το μεγάλο ξιφία.

Σύμφωνα με ψαράδες, πρώτη φορά ψαράδες έχει αλιευτεί τόσο μεγάλο κήτος είτε ακουσία, είτε εκούσια, στην περιοχή, αλλά και πρώτη φορά εμφανίζεται ξιφίας στα νερά αυτά.

Ο ξιφίας μεταφέρθηκε τελικά σε αποθήκη που διατηρεί ο ψαράς και αφού τεμαχίστηκε, ένα μέρος μοιράστηκε σε φίλους κι ένα άλλο έγινε μεζές στα ουζάδικα του χωρίου.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον την Κυριακή


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος.

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον διαπίστωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε δύο σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 18:00 σημειώθηκε Ωριαία Τιμή Ο3 196 μg/m3 και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 200 μg/m3 (στις 17:00) στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων», σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του και παραθέτει οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο έναρξης δρομολογίων από Πάτρα προς Σάμη και Πισαετό


Τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ζήτησε ο Δρίτσας.
Τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για την έναρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων από την Πάτρα για Σάμη Κεφαλλονιάς και Πισαετού Iθάκης, ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας.

Το ΣΑΣ αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα αυτό εκτάκτως την Παρασκευή 31/07/2015.

Ο αρμόδιος υπουργός σε ανοιχτή επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς των 3 νησιών, αλλά και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την επανέναρξη της γραμμής που εκτελείτο και παλαιότερο, αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί επιστολές με περιεχόμενο την υποστήριξη επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από δημοτικές κινήσεις, οργανώσεις κομμάτων κι ενώσεις πολιτών.

«Κάθε καλοπροαίρετος αποδέκτης αυτής της επιστολής πιστεύω ότι είναι σε θέση να κατανοήσει ότι υπό τις συνθήκες αυτές η τελική μου απόφαση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά ως προς όλες τις παραμέτρους του ζητήματος», δηλώνει ο κ. Δρίτσας και αναφέρει ότι με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης θα λάβει την τελική του απόφαση εντός του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα κοινωνικό πείραμα με ενήλικες κλεισμένους σε αμάξι στον ήλιο


Για να καταλάβετε τι περνάνε παιδιά και κατοικίδια όταν τα κλείνουν εκεί μέσα.
Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός μοιράστηκε γεύμα με άστεγο


«Κανείς δεν θέλει να τρώει μόνος του».

Εκατοντάδες επαίνους έλαβε μια αστυνομικός από χρήστες των social media χάρη στη συγκινητική πράξη της. Στα μέσα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται μια αστυνομικός να μοιράζεται ένα γεύμα με έναν άστεγο άντρα. Η Erica Hay αγόρασε για τον άστεγο φαγητό, όταν τον είδε να κάθεται μόνος του στον εξωτερικό χώρο ενός πρατηρίου βενζίνης, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ακολούθως, τον πλησίασε κάθισε δίπλα του στο οδόστρωμα, του προσέφερε το φαγητό το οποίο κατανάλωσαν και οι δύο. «Βρισκόταν εκεί, μόνος οπότε και του αγόρασα φαγητό. Κανείς δεν θέλει να τρώει μόνος», ανέφερε η αστυνομικός στο today.com. «Η απομόνωση είναι το χειρότερο για κάποιον άστεγο. Είναι αποκομμένοι από τους πάντες…», συμπλήρωσε. Ένας περαστικός κατέγραψε το περιστατικό και οι φωτογραφίες έγιναν viral.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τύμβος Μακεδονίτισσας - Η πρώτη πράξη της ανασκαφής


Με μια σεμνή και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εργασίες της πρώτης φάσης της επιχείρησης για εντοπισμό της ατράκτου του ελληνικού στρατιωτικού μεταγωγικού ΝΟΡΑΤΛΑΣ, στο οποίο επέβαιναν 28 καταδρομείς και τέσσερα μέλη πληρώματος, και το οποίο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, στις 22 Ιουλίου του 1974. Στόχος των εργασιών είναι να εντοπιστούν τα λείψανα 19 στρατιωτών, καθώς 12 εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας.

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων του “Νίκη 4”. Μετά το τρισάγιο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στεφάνι κατέθεσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου και ο Πρέσβης της Ελλάδος Ηλίας Φωτόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά την τελετή, ο κ. Φωτίου είπε ότι με αυτή τη σεμνή τελετή ξεκινούν οι εργασίες της πρώτης φάσης για αυτή την πολύ δύσκολη επιχείρηση με στόχο να εντοπιστούν τα λείψανα των πεσόντων καταδρομέων του ΝΟΡΑΤΛΑΣ.





“Θεωρώ εθνική υποχρέωση της πολιτείας να προχωρήσει σε αυτή την ανασκαφή ώστε και οι συγγενείς των πεσόντων, μετά από 41 χρόνια να μπορούν να κηδεύσουν τους δικούς τους με τις ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις και ασφαλώς να αποδοθούν και οι πρέπουσες τιμές σε αυτά τα παλικάρια”, είπε, προσθέτοντας ότι `ευχή όλων είναι ότι θα εντοπίσουμε τα 19 λείψανα.

Σημείωσε ότι σε συνεργασία με την ΕΦ λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφάλειας γιατί πιθανόν να υπήρχαν και εκρηκτικά στο αεροσκάφος. Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε την ΕΦ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους που έχουν συνδράμει στο να σχεδιαστεί η επιχείρηση αυτή.

Ερωτηθείς εάν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των καταδρομέων που έχουν ταυτοποιηθεί, ο κ. Φωτίου είπε ότι έχουν ταυτοποιηθεί 12 άτομα που εντοπίστηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λακατάμειας και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση και της ανασκαφής στον Τύμβο ασφαλώς και θα δοθούν και τα ονόματα και όλες οι πληροφορίες.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος Ηλίας Φωτόπουλος ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Κύπρου για την επιχείρηση αυτή και είπε ότι αυτά τα παλικάρια ήρθαν να πολεμήσουν για την Κύπρο και χάθηκαν άδικα, όπως τόσοι άλλοι το 1974 χάθηκαν άδικα.

Ο κ. Φωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα παράσχει τη συνδρομή της σε οτιδήποτε χρειαστεί.

“Για όλους μας αυτές οι στιγμές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, είναι στιγμές που καμιά φορά δεν σκέφτεσαι τι αποτέλεσμα μόνο θα φέρουν οι ανασκαφές, – είναι πολύ σημαντικό βέβαια για τους συγγενείς να βρουν τους ανθρώπους τους – αλλά πρέπει να κοιτάς και την ιστορία σου και το παρόν και το μέλλον. Η μέρα αυτή είναι μέρα για περίσκεψη”, είπε.

Ο επικεφαλής/συντονιστής της επιχείρησης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρωπιστικών Θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών Ξενοφών Καλλής, είπε ότι ξεκινά σήμερα η πρώτη φάση που αφορά την ετοιμασία του χώρου που θα ανασκαφεί σε κατοπινό στάδιο.

Κατά την πρώτη φάση, εξήγησε, θα γίνει μετακίνηση του πλακόστρωτου, των πλακών και του μνημείου, μέχρι να αποκαλυφθεί το φυσικό έδαφος. Όπως είπε, με βάση τις πληροφορίες, το αεροσκάφος βρίσκεται στο σημείο του Τύμβου. Αυτό το εξόγκωμα, η τούμπα εδώ, είναι τεχνική, χρησιμοποιήθηκε χώμα από τη γύρω περιοχή για να καλύψει το αεροσκάφος, είπε.

Το ανασκαφικό έργο, είπε, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει γύρω στις 17 Αυγούστου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες σε τι βάθος μπορεί να είναι θαμμένη η άτρακτος, ο κ. Καλλής είπε ότι με βάση κάποια συμπεράσματα από γεωφυσικές έρευνες που έγιναν, φαίνεται να υπάρχουν κάποιες ανωμαλίες σε βάθος 3,5 μέτρα.

Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, είπε, θα χρησιμοποιηθεί ξανά η υπάρχουσα τεχνολογία για να δούμε εάν μπορούμε να εξάγουμε κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι οι υπόλοιποι καταδρομείς είναι μέσα στην άτρακτο, είπε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, αλλά σημείωσε ότι το αποτέλεσμα θα δείξει.

Είμαστε πεπεισμένοι, συνέχισε, ότι χρειάζεται να ανασκαφεί ο χώρος και με βάση όλη την αξιολόγηση εκτιμούμε ότι υπάρχουν άτομα που έχουν ταφεί μαζί με τα συντρίμμια του αεροσκάφους είπε ο κ. Καλλής.

Ένας εκ των συγγενών, ο Θεόδωρος Αναστασόπουλος, ο οποίος το 1974 υπηρέτησε ως λοχίας στην ΕΛΔΥΚ και διετέλεσε Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974, φανερά συγκινημένος, είπε ότι έχουμε την πεποίθηση ότι πέραν από την άτρακτο και τα κομμάτια από το αεροπλάνο κάτι θα βρεθεί εδώ από τα παιδιά μας.

“Ελπίζουμε να βρεθούν τα υπόλοιπα παιδιά μας. Όλες οι οικογένειες περιμένουν αυτή την ημέρα” είπε.

Με δάκρυα στα μάτια, είπε ότι ο αδελφός ενός από τους καταδρομείς του είπε: “ένα κοκαλάκι να φτιάξω ένα μνημείο στο χωριό, δεν θέλω τίποτε άλλο, ένα κοκαλάκι, έστω και αυτό”.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να γίνουν δεκτές οι ηλεκτρονικές πληρωμές ζητά το ΤΕΕ


Τα καθιερωμένα γραμμάτια δεν μπορούν να εισπραχθούν λόγω των capital controls.
Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μηχανικοί και τεχνικές εταιρείες από την τραπεζική αργία και τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων στην ολοκλήρωση διοικητικών πράξεων, όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, ζητά με επιστολή του στις τις υπηρεσίες δόμησης όλης της χώρας και την Εθνική Τράπεζα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με δεδομένο τον μέχρι σήμερα παρατεταμένο περιορισμό στην εκτέλεση τραπεζικών εργασιών, ζητά να γίνονται αποδεκτές από τις Υπηρεσίες Δόμησης όλης της χώρας οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω web banking των αμοιβών μηχανικών και των λοιπών κρατήσεων που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των διοικητικών πράξεων (όπως η έκδοση αδειών δόμησης κ.ά.), ως εναλλακτικών των καθιερωμένων γραμματίων είσπραξης των συνεργαζόμενων Τραπεζών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, τόσο οι περιορισμοί στο είδος και των αριθμό των συναλλαγών που γίνονται στα καταστήματα όσο και η έλλειψη ρευστότητας σε μετρητά που παρατηρείται στην αγορά και ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, οδηγούν στη χρήση του internet banking ως αποκλειστικού μέσου επαγγελματικών συναλλαγών. Επομένως, η αποδοχή από τις ΥΔΟΜ αυτού του τρόπου πληρωμής και η διευκόλυνση από πλευράς τραπεζικών ιδρυμάτων για τη διεξαγωγή αυτών των συναλλαγών μέσω web banking είναι απαραίτητη για το επόμενο διάστημα.

«Η άμεση ενεργοποίηση εναλλακτικών τρόπων πληρωμής έτσι ώστε κατά το διάστημα των περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα να μην περιορίζεται η οικονομική δραστηριότητα των μηχανικών μελών του ΤΕΕ είναι απαραίτητη», τόνισε ο κ. Στασινός και πρόσθεσε ότι «το ανωτέρω προσωρινό μέτρο είναι αναγκαίο για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας την τρέχουσα περίοδο. Παρακολουθούμε καθημερινά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα capital controls και θα παρεμβαίνουμε για τη διευκόλυνση των συναδέλφων μηχανικών, πιέζοντας του αρμόδιους φορείς για άμεσες λύσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι άντρες λειτουργούν καλύτερα όταν έχουν στόχους


Δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες, υποστηρίζει μια έρευνα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Λέστερ της Αγγλίας υποστηρίζουν, ότι έχουν «ξεκλειδώσει» το μυστικό για το πώς μπορεί να διαχειρίζεται κανείς τους απείθαρχους άντρες: να τους θέτει στόχους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν, ότι το να θέτει κανείς συγκεκριμένους στόχους στους άντρες είναι κάτι που τους δίνει ένα κίνητρο, ακόμη κι όταν αυτό δε συνοδεύεται από οικονομικό όφελος. Φαίνεται όμως, ότι το ίδιο δεν ισχύει και για τις γυναίκες.

Σε μια σειρά καθηκόντων, οι γυναίκες τα πήγαν καλύτερα από τους άντρες, όταν δεν είχαν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι. Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το αγγλικό πανεπιστήμιο, 109 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μια απλή εργασία, προσθέτοντας σετ από πέντε διψήφιους αριθμούς, τυχαία επιλεγμένους μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών.

Πριν από το πείραμα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες. Σε δύο από αυτές τέθηκαν μη δεσμευτικοί στόχοι, με μια μέτρια αξιολόγηση, σε μία άλλη τέθηκαν πιο επιθετικοί στόχοι και σε μία τελευταία δεν τέθηκαν καθόλου στόχοι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που ανήκαν στις δύο ομάδες που είχαν τεθεί στόχοι τα πήγαν καλύτερα στις απαντήσεις τους, προσπαθώντας να απαντήσουν σε περισσότερες και επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ακρίβεια στα τεστ. Οι γυναίκες τα πήγαν καλύτερα στην ομάδα που δεν είχαν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι.

«Σκοπός της έρευνας ήταν να καθορίσει τι είναι αυτό που κινητοποιεί τους ανθρώπους» εξήγησε ο Samuel Smithers από το τμήμα Οικονομικών του πανεπιστημίου. «Όταν έχουμε ένα στόχο, νιώθουμε ένα αίσθημα σκοπού που θέλουμε να επιτύχουμε, κάτι που φυσιολογικά μας βοηθά να εστιάσουμε την προσοχή μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν, ότι οι γυναίκες τα πηγαίνουν καλύτερα από τους άντρες όταν δεν έχουν συγκεκριμένους στόχους, όμως το αντίθετο ισχύει για τους άντρες, οι οποίοι ανταποκρίνονται καλύτερα στη θέσπιση συγκεκριμένων στόχων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστηριώδεις ανθρωποκτονίες που λύθηκαν από μέντιουμ


Πνευματιστές σε ρόλο... ντετέκτιβ!

Τα μέντιουμ είναι τα εντεταλμένα όργανα για την επικοινωνία με τον κόσμο των νεκρών, αν και συχνά-πυκνά κατευθύνουν τις παραφυσικές τους δυνάμεις στην υπηρεσία της αστυνομικής έρευνας.

Με τις απαράμιλλες ψυχικο-κινητικές τους ικανότητες και τη βοήθεια των πανταχού παρόντων πνευμάτων, τα μέντιουμ ισχυρίζονται ότι λύνουν κάθε πιθανή και απίθανη υπόθεση, αν και η αστυνομική τους ιδιότητα είναι κάτι που δεν περιλαμβάνεται συνήθως στο υπερφυσικό μενού.

Κι όμως, υπάρχουν μια σειρά ανθρώπων με κληρονομικό χάρισμα που έχουν βοηθήσει στη διαλεύκανση περίεργων υποθέσεων εξαφάνισης και ανθρωποκτονίας.

Όσο αναπάντεχο κι αν ακούγεται, υπάρχουν πνευματιστές που κάνουν αυτά…


Το μέντιουμ ξεδιαλύνει τη δολοφονία



Η 19χρονη Nell Cropsey εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 1921 από πολίχνη της Βόρειας Καρολίνα επιστρέφοντας στο πατρικό της για τη γιορτή των Ευχαριστιών. Ο τελευταίος που την είδε ήταν ο σύντροφός της και έκτοτε κανείς δεν ξανάκουσε τίποτα για κείνη. Η ανάκριση του Τζιμ έδειξε κάποιες ανακρίβειες στην ιστορία του και συνελήφθη, αν και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Τότε ήταν που κάλεσε η οικογένεια το ιστορικό μέντιουμ Σνελ Νιούμαν, η οποία ανασυγκρότησε νοερά τις τελευταίες στιγμές της άτυχης κοπέλας και είδε τον φίλο της να τη ναρκώνει, να την τυλίγει με μια κουβέρτα και να τη μεταφέρει στο ύπαιθρο, όπου τη σκότωσε και ξεφορτώθηκε κατόπιν το πτώμα σε ένα πηγάδι.

Όταν η αστυνομία ξεψάχνισε το πηγάδι, κανένα ίχνος της κοπέλας δεν ανευρέθηκε αν και δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα η κακοποιημένη σορός της βρέθηκε να επιπλέει στο ποτάμι. Ο σύντροφός της συνελήφθη και έφαγε 15 χρόνια πίσω από της φυλακής τα κάγκελα…


Πνευματίστρια σε ρόλο αστυνομικού ντετέκτιβ



Ο Andre Daigle απολάμβανε την μπίρα του σε ένα μπαρ της Καλιφόρνια όταν τον πλησίασε μια νεαρή κοπέλα ζητώντας του ευγενικά να την πετάξει στο σπίτι της. Τέσσερις μέρες αργότερα, ο επίσης νεαρός Andre δηλώθηκε εξαφανισμένος, αν και δεν κινητοποιήθηκαν ακριβώς οι αρχές καθώς πίστεψαν ότι το ζευγαράκι θα είχε πονηρές δουλειές. Η αδελφή του αναγκάστηκε τότε να απευθυνθεί σε γνωστό μέντιουμ της Καλιφόρνια, η οποία αφού ψυχανεμίστηκε την κατάσταση και συμβουλεύτηκε τα πνεύματα του άλλου κόσμου, είδε τον εξαφανισμένο να κάθεται στο φορτηγάκι του και ολόγυρα υπήρχε νερό και μια γέφυρα, την ίδια στιγμή που οι αφόρητοι πόνοι που βίωνε ο νεαρός άντρας λίγο έλειψε να σκοτώσουν την πνευματίστρια!

Τότε έδειξε πάνω στον χάρτη μια τοποθεσία και αποκάλυψε στην αδερφή το ακριβές σημείο του εγκλήματος, αν και της απέκρυψε το γεγονός ότι είχε ήδη δει ότι ο Andre ήταν νεκρός. Η αστυνομία ανέσυρε το πτώμα και σύντομα έπιασε τη σπείρα των κακοποιών που τον σκότωσαν, χρησιμοποιώντας την κοπέλα ως δόλωμα. Το μέντιουμ κατέθεσε μάλιστα στη δίκη, περιγράφοντας πώς βοήθησε τις αρχές να βρουν το πτώμα και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους φονιάδες, που έφαγαν ισόβια. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ήταν το ίδιο το πνεύμα του δολοφονημένου που την έστρεψε στη σωστή κατεύθυνση…

Πνευματιστής από την Ολλανδία λύνει υπόθεση εξαφάνισης στην Αμερική



Η Edith Kiecorius ήταν ένα 4χρονο κοριτσάκι που το απήγαγαν από το Μπρούκλιν το 1961 και η ανεύρεσή του έγινε εθνική υπόθεση των ΗΠΑ. Κανένα ίχνος της όμως δεν βρισκόταν και τότε ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής KLM ζήτησε τη βοήθεια γνωστού μέντιουμ από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας! Ο Gerard Croiset συμφώνησε να βοηθήσει από το σπίτι του, καθώς το να μεταβεί στην Αμερική ήταν αδύνατο, και ζήτησε χάρτη της περιοχής και φωτογραφία του παιδιού.

Την επόμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της KLM επισκέφθηκε τον πνευματιστή, ο οποίος μέσω υπερφυσικών οραμάτων εντόπισε το νεκρό κορίτσι σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, παρέχοντας μάλιστα εξαντλητικές πληροφορίες που μέσα σε λίγες ώρες οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη της! Ο απαγωγέας και δολοφόνος πιάστηκε μια βδομάδα αργότερα, κι όλα αυτά χάρη στο μέντιουμ της Ολλανδίας…

Μέντιουμ λύνει υπόθεση πολλαπλής δολοφονίας έπειτα από 27 χρόνια



Η 16χρονη Patricia List ήταν να πάει σε πρόβα για σχολική θεατρική παράσταση, αν και δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της. Ο δάσκαλός της ανησύχησε πολύ, καθώς παλιότερα η κοπέλα του είχε εκμυστηρευτεί τους φόβους της ότι ο πατέρας της ήθελε να τη σκοτώσει. Με τη βοήθεια της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι, αν και δεν βρήκαν κανέναν ζωντανό: ο πατέρας είχε σκοτώσει τη μητέρα του, τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά, μεταξύ των οποίων και η 16χρονη, αφήνοντας μια επιστολή που ομολογούσε το στυγερό φονικό.

Τον Νοέμβριο του 1971, στη 13η επέτειο της οικογενειακής τραγωδίας, ο επιθεωρητής που ερευνούσε την υπόθεση ξανάνοιξε τον φάκελο και πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια προσπαθώντας να διαλευκάνει την ανθρωποκτονία. Όταν όλα τα άλλα απέτυχαν και φτάσαμε εντωμεταξύ στο 1985, ζήτησε τη βοήθεια του παραφυσικού, ήτοι ένα μέντιουμ γνωστό από παλιότερες αστυνομικές υποθέσεις που οι φήμες την ήθελαν να είχε συμβάλει καταλυτικά στην επίλυσή τους.

Σύμφωνα με την πνευματίστρια, ο πατέρας ήταν ακόμα ζωντανός και είχε διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος με λεωφορείο. Τώρα είχε φτιάξει μια νέα ζωή και ήταν υποτίθεται ξαναπαντρεμένος, ζώντας πια στη Βαλτιμόρη. Η υπόθεση έφτασε στα τηλεοπτικά πλατό του «America’s Most Wanted» και κάποιος γείτονας του List τηλεφώνησε στην αστυνομία. Ο οικογενειοκτόνος συνελήφθη και επιβεβαίωσε πλήρως την εκδοχή του μέντιουμ για τις κινήσεις του όλα αυτά τα χρόνια…

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του αεροσκάφους



Ήταν το 1984 όταν ένα μικρό αεροσκάφος εξαφανίστηκε κάπου στη Μασαχουσέτη, μεταφέροντας τέσσερις επιβάτες και τον πιλότο Arthur Herbert. Η μυστηριώδης εξαφάνιση πυροδότησε τιτάνια διασωστική εκστρατεία, η οποία έληξε κάποια στιγμή με τα χέρια άδεια. Η αδελφή του πιλότου όμως ζήτησε τη συνδρομή γνωστής πνευματίστριας των ΗΠΑ, έπειτα από σύσταση μάλιστα πράκτορα του FBI!

Και τότε, σε πείσμα όλων, το μέντιουμ τούς έδωσε το ακριβές γεωγραφικό στίγμα της συντριβής του αεροπλάνου, περιγράφοντας μάλιστα επακριβώς τις τελευταίες ώρες του πιλότου (κάτι που επιβεβαιώθηκε από το μαύρο κουτί). Η αστυνομία, στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε δημόσια την πολύτιμη συμβολή του μέντιουμ στον εντοπισμό των συντριμμιών…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μαύρη αγορά» στα αγροτικά προϊόντα λόγω capital controls


Μπαράζ ανατιμήσεων και στην εστίαση έως 17%.

Μια «μαύρη αγορά» έχει στηθεί στον Θεσσαλικό κάμπο όπου οι παραγωγοί δίνουν όσο - όσο τα προϊόντα τους προκειμένου να πληρωθούν σε ρευστό, ενώ ταυτόχρονα στην αγορά παρατηρείται κύμα υπέρογκων ανατιμήσεων λόγω του ΦΠΑ.

Έρευνα του «Εθνους» αποκαλύπτει τους νέους τρόπους κερδοσκοπίας σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών με πρόσχημα τα capital controls και την αύξηση του ΦΠΑ, αντίστοιχα. Μεσάζοντες στήνουν «μαύρη αγορά» σε φρούτα και κηπευτικά, ενώ επιτήδειοι στον χώρο της εστίασης προχωρούν σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στην εστίαση.

Παράνομο εμπόριο αγροτικών προϊόντων χωρίς παραστατικά, ελέω των capital controls, αλλά και κερδοσκοπία με αυξήσεις τιμών στην εστίαση έως και 17% με πρόσχημα την άνοδο του ΦΠΑ, πλήττουν τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, αντίστοιχα.

Ουσιαστικά έχει στηθεί «μαύρη αγορά» στον θεσσαλικό κάμπο και τους οπωρώνες της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σιτηρά, καρπούζια και ροδάκινα διακινούνται χωρίς τιμολόγια με εμπόρους και μεσάζοντες να πληρώνουν τους αγρότες με μετρητά δίνοντάς τους το ρευστό σε πλαστικές και χάρτινες σακούλες.

«Έμποροι και αλευροβιομηχανίες αγοράζουν το σκληρό σιτάρι μέχρι και 32 λεπτά το κιλό, ενώ οι περισσότεροι αγρότες πούλησαν στα 22 - 25 λεπτά το κιλό πριν τα capital control.Όσοι προνόησαν και κράτησαν ποσότητες, κερδίζουν και μάλιστα παίρνουν τα χρήματα σε πλαστικές και χάρτινες σακούλες χωρίς παραστατικά» αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Αγροτών Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αθίγγανοι μαζεύουν τα καρπούζια από το χωράφι, τα φορτώνουν στα φορτηγά τους και δίνουν 30 - 40 ευρώ στους αγρότες, καθώς αγοράζουν 0,10 ευρώ το κιλό, από 0,18 ευρώ το κιλό που ήταν η τιμή πριν κλείσουν οι τράπεζες.

Ανάλογη φαίνεται ότι είναι η κατάσταση με τα ροδάκινα όπου οι παραγωγοί παίρνουν σε μετρητά 50 λεπτά το κιλό, ενώ κανονικά θα έδιναν ανοιχτή τιμή και θα περίμεναν προσφορές.

Σε ότι αφορά τον κλάδο της εστίασης παρατηρούνται ανατιμήσεις που αγγίζουν και το 17%, ενώ θα έπρεπε να περιορίζονται σε 8 - 9%. Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται σε τυρόπιτες, σφολιάτες, σαλάτες και κυρίως πιάτα καθώς οι τιμές στρογγυλοποιούνται προς τα πάνω.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο καλλιτέχνης του Πύργου που μαγεύει τους λουόμενους με την άμμο


Δείτε τα... έργα του στην παραλία του Πύργου.

Η παρουσία του στην παραλία καθημερινά, παίρνει μια καλλιτεχνική υπόσταση. Εκεί πριν το σούρουπο, έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ένα δημιούργημα ακόμα...

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, o Σαράντης Χιλλέλης, κάθε απόγευμα στην παραλία της Σπιάντζας στον Πύργο δημιουργεί μοναδικά σχέδια στην άμμο. Δουλεύει με πολύ προσοχή και πλάθει και επεξεργάζεται την άμμο με εξαιρετική μαεστρία και το αποτέλεσμα των γλυπτών του αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Δείτε μέσα από τις φωτογραφίες τον καλλιτέχνη σε ώρες δημιουργίας αλλά και τα μοναδικά γλυπτά του στην άμμο...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...