Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Καλλιτέχνης εξαφάνισε την πυραμίδα του Λούβρου!


«Έβλεπα κόσμο να τραβά φωτογραφίες με τα selfie sticks και αυτό με σόκαρε».

Ο JR εκνευρίζεται με το παγκόσμιο, σήμερα, φαινόμενο των σέλφι. Τουρίστες να φωτογραφίζουν τον εαυτό τους μπροστά στο Λούβρο, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στην αρχιτεκτονική του.

Κάλυψε, λοιπόν, την περίφημη υάλινη πυραμίδα του I.M. Pei, που είναι μπροστά στην είσοδο του εμβληματικού μουσείου, με αναμορφωτικές φωτογραφίες του ίδιου του κτιρίου. Η πυραμίδα, προσωρινά, «εξαφανίστηκε».




Τον JR τον ξέρουμε περισσότερο από τα πορτρέτα γυναικών που «αναρτούσε» σε προσόψεις κτισμάτων σε φαβέλα στην Βραζιλία. Οι δημιουργίες του γάλλου καλλιτέχνη έχουν εμφανιστεί σε τοίχους σε όλον τον πλανήτη. Αυτή τη φορά, όμως, ο θυμός του ήταν εστιασμένος.

«Έβλεπα κόσμο να τραβά φωτογραφίες του μουσείου με τα selfie sticks τους, έχοντας γυρίσει την πλάτη στην πυραμίδα και αυτό με σόκαρε, στ' αλήθεια». Εντόπισε το σημείο όπου οι τουρίστες στέκονταν περισσότερο για να τραβήξουν τις σέλφι τους, κι άρχισε από εκεί. «Σ' εκείνο το σημείο έχουμε την εντύπωση ότι η πυραμίδα έχει παντελώς εξαφανιστεί», σημειώνει.



Επιπλέον, η κάλυψη της πυραμίδας με αυτή την τεράστια φωτογραφία φέρνει στο νου τη συνήθη πια πρακτική πολλών εταιρειών να ενοικιάζουν προσόψεις μνημείων για διαφημιστικούς σκοπούς. «Προσπαθώ να μάχομαι ενάντια σ' αυτό, σε κάθε δουλειά μου», τόνισε ο γάλλος καλλιτέχνης, που δεν δέχθηκε καμία χορηγία για το συγκεκριμένο πρότζεκτ του του JR θα φιλοξενείται στο Λούβρο έως τις 27 Ιουνίου.



Αύριο και μεθαύριο, 28 και 29 Μαΐου, στο auditorium του μουσείου ο καλλιτέχνης οργανώνει 24ωρο πρόγραμμα, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Daniel Buren, Felice Varini, Agnes Varda και του μοντέλου Cara Delevigne.











Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνδρας που γυρίζει εδώ και τρία χρόνια τη Μεσόγειο με καγιάκ


Μοναδική παρέα του ένας αδέσποτος σκύλος που υιοθέτησε - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Sergi Basoli από τη Βαρκελώνη εγκατέλειψε τη δουλειά του ως μηχανικός και περνά τον καιρό του κυνηγώντας την περιπέτεια και συγκεκριμένα ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο Θάλασσα με καγιάκ.

Ο Basoli ζει κωπηλατώντας στα φιλόξενα νερά και μένοντας ουσιαστικά στις παραλίες εδώ και τρία χρόνια και δεν φαίνεται να προτίθεται να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Συνολικά, μαζί με την τετράποδη συντροφιά του, έχει διανύσει σχεδόν πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα και έχει κάνει πολλούς νέους φίλους στη πορεία.

Όπως εξομολογείται στη Daily Mail, μεγάλωσε παρακολουθώντας τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς και πάντα ονειρευόταν να έχει μια συναρπαστική ζωή.

«Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο ήθελα να ταξιδέψω, οι περιπέτειες και οι ανακαλύψεις. Αλλά επίσης για την αναζήτηση μιας πιο απλής ζωής, κοντά στη φύση και με λιγότερα αντικείμενα», συνεχίζει.

Μπήκε στο νερό το 2013 στο λιμάνι της Βαρκελώνης και δεν σταμάτησε έκτοτε να ανακαλύπτει τις εκθαμβωτικές ακτογραμμές των χωρών της Μεσογείου.

Το μόνο που του έλειπε στην αρχή του ταξιδιού του ήταν η συντροφιά, αλλά κι αυτή τη βρήκε ένα χρόνο μετά: ήταν η τετράποδη Nirvana, την οποία υιοθέτησε και η οποία έχει γίνει πλέον διάσημη μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

«Τη βρήκα στη Σαρδηνία, ήταν στη μέση του δρόμου, μπερδεμένη, άρρωστη και φοβισμένη αλλά χαρούμενη που είχε κάποιον συναντήσει», εξηγεί και περιγράφει: «Αρχικά δεν της άρεσε το νερό, έκανε εμετό. Μετά το συνήθισε και τώρα είναι πολύ καλύτερα. Δεν της αρέσει να είμαστε για πολλές ώρες στη θάλασσα, χαίρεται όταν πιάνουμε στεριά. Το ίδιο κι εγώ».

Η ζωή του Sergi δεν είναι καθόλου δαπανηρή αφού μαγειρεύει ο ίδιος σε μια μικρή εστία που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του καγιάκ. Συχνά ψαρεύει ο ίδιος.

Κάθε βράδυ κατασκηνώνουν σε διαφορετική παραλία καθώς ο Basoli ακολουθεί έναν κανόνα, ποτέ να μην πληρώνει για τη διανυκτέρευσή τους. Ωστόσο στη διάρκεια του χειμώνα το ντουέτο έχει περιστασιακά δεχθεί τη φιλοξενία ανθρώπων που συναντά στο ταξίδι του, έχει αναζητήσει καταφύγιο σε εκκλησίες αλλά ακόμα και σε B&B.

Στο ταξίδι τους ο Basoli και η Nirvana ταξιδεύουν με διαφορετικό ρυθμό κάθε μέρα, ανάλογα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Όσο για τις χρηματικές ανάγκες κάθε μήνα, ο άνδρας αποκαλύπτει πως ξοδεύει περίπου 200 δολάρια το μήνα, κυρίως σε φαγητό, ενώ έχει και κάποια έσοδα από την κατασκευή κοσμημάτων από κοχύλια.

Στα λιγοστά υπάρχοντά του είναι και ένα τηλέφωνο το οποίο φορτίζει είτε σε μπαρ είτε χρησιμοποιώντας μπαταρία με ηλιακή ενέργεια.

«Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να ζήσει με κανέναν τρόπο. Εγώ το κάνω απλώς και μόνο επειδή μου αρέσει», καταλήγει.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε η μεγαλύτερη απόδειξη στην ιστορία των μαθηματικών


Καταλαμβάνει χώρο 200 terabytes, όσο η ψηφιοποιημένη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Αυτή τη μαθηματική απόδειξη μάλλον δεν θα τη διαβάσει κανείς ολόκληρη. Τρεις επιστήμονες των υπολογιστών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη απόδειξη στην ιστορία των μαθηματικών, η οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταλαμβάνει χώρο 200 terabytes, δηλαδή περίπου όσο χώρο πιάνουν όλα τα ψηφιοποιημένα κείμενα της τεράστιας Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Για να διευκολύνουν τα πράγματα (λέμε τώρα...), οι ερευνητές, δύο Αμερικανοί και ένας Βρετανός, παρουσίασαν επίσης μια συμπυκνωμένη εκδοχή της απόδειξής τους για το πρόβλημα (Boolean Pythagorean Triples), η οποία καταλαμβάνει χώρο «μόλις» 68 gigabyte. Εννοείται ότι κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να διαβάσει πλήρως ούτε αυτή τη... σύντομη απόδειξη.

Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με το «Nature», θεωρείται ότι κατείχε μια μαθηματική απόδειξη που είχε δημοσιευθεί το 2014 και «έπιανε» μόνο 13 gigabyte.

Όλες αυτές οι αποδείξεις δεν προέρχονται από ανθρώπους, αλλά αποτελούν έργο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συνεπώς μόνο άλλοι υπολογιστές θα μπορούσαν να τις διαβάσουν στην ολότητά τους. Όσο κι αν μαθηματικοί έχουν πια συνηθίσει σε αποδείξεις-γίγαντες, ο μαθηματικός Ρόναλντ Γρκάχαμ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο δήλωσε ότι «200 terabytes είναι κάτι απίστευτο».

Ενώ άλλοι συνάδελφοί του εμφανίζονται επιφυλακτικοί κατά πόσο τέτοιες αποδείξεις μπορούν πράγματι να θεωρηθούν μαθηματικά...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Κουνγκ Φου των σκίουρων


Ιπτάμενες φιγούρες και λακτίσματα στον αέρα - Δείτε φωτογραφίες.

Σαν να παίζουν σε ταινία κινεζικών πολεμικών τεχνών μοιάζουν οι σκίουροι στις παρακάτω φωτογραφίες. Τις έβγαλε ο Aleksandr Khizgilov κοντά στο σπίτι του στο San Francisco Bay κι όπως λέει, είναι σπάνιο να καταγράψει κανείς στο φακό του έναν τέτοιο καβγά.

«Για να φωτογραφίσεις τους σκίουρους να παλεύουν πρέπει να έχεις πολλή υπομονή, πολλή τύχη, σωστές ρυθμίσεις στη φωτογραφική σου μηχανή- κι είναι σπάνιο όλα αυτά να συμβαίνουν ταυτόχρονα», τόνισε ο 50χρονος.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζευγάρι γυρίζει τις ΗΠΑ με τροχόσπιτο


Παράτησαν το μεγάλο σπίτι και τις δουλειές τους για να ζήσουν το όνειρό τους - Δείτε φωτογραφίες.

Οι Patrick Howard και Lauren Kennedy από το Κάνσας ζούσαν σε ένα ευρύχωρο σπίτι 185 τετραγωνικών μέτρων και είχαν τις σταθερές δουλειές τους, ως υπάλληλοι γραφείου. Αποφάσισαν όμως να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να αντικαταστήσουν το άνετο σπίτι τους με ένα μικροσκοπικό τροχόσπιτο, με εμβαδό μόλις το ένα δέκατο αυτού που είχαν συνηθίσει.

Με το κινητό σπίτι τους ωστόσο μπορούσαν να κάνουν μια μεγάλη επιθυμία τους πραγματικότητα: να γυρίσουν τις ΗΠΑ.

Πουλώντας σχεδόν όλα τα υπάρχοντά του το ζευγάρι αγόρασε το μικροσκοπικό λυόμενο- πάνω σε ρόδες- το οποίο σέρνουν όπου επιθυμούν με το αυτοκίνητό τους, κάνοντας το ταξίδι της ζωής τους συντροφιά με τα δύο σκυλιά τους.

Οι Patrick και Lauren είναι μέλη του Tiny House Movement, ενός ολοένα μεγαλύτερου κινήματος ανθρώπων που αγοράζουν μικρά σπίτια και απολαμβάνουν απλούστερες ζωές.

«Πριν ένα χρόνο νιώθαμε και οι δύο σε τέλμα, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες σε δουλειές που δεν μα ικανοποιούσαν πια, για να αποπληρώνουμε το μεγάλο σπίτι μας και τα δύο αυτοκίνητά μας», περιγράφει η 28χρονη στη Daily Mail. «Ανακαλύψαμε το Tiny House Movement κι αρχίσαμε να κάνουμε σχέδια. Παντρευτήκαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αμέσως μετά βάλαμε πωλητήριο στο σπίτι μας».

Τον Απρίλιο το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του με ορίζοντα έξι μήνες στο δρόμο και αποταμιεύσεις 17.500 δολαρίων για να καλύψει τα έξοδά του.

Το μικρό αλλά λειτουργικό σπίτι τους διαθέτει όλα τα απαραίτητα, κουζίνα, ψυγείο, εστίες μαγειρέματος, φούρνο, αναδιπλούμενο τραπέζι, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο με ντους.

Το τροχόσπιτο διαθέτει τις υποδοχές για τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό κι έτσι το ζευγάρι συχνά μένει μέσα σε οργανωμένους χώρους για τροχόσπιτα. Ταυτόχρονα έχει και ηλιακά πάνελ, δεξαμενή και αντλία ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν και να μένουν και σε χώρους που δεν υπάρχει καμία υποδομή.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η λάσπη έσωσε την Ευρώπη από την κατάκτηση των Μογγόλων


Σε περιβαλλοντικούς λόγους αποδίδεται η ξαφνική αποχώρηση των ορδών.
Η ξαφνική αποχώρηση των μογγολικών ορδών από την Ουγγαρία το 1242, που έσωσε την Ευρώπη από κατάκτηση -οπότε η ιστορία θα είχε πάρει άλλη πορεία- πιθανότατα οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι πεδιάδες της Κεντρικής Ευρώπης μετατράπηκαν σε βάλτους και οι λάσπες τους έκαναν τη ζωή δύσκολη στους Μογγόλους και τα άλογά τους, οπότε αποφάσισαν να τα... παρατήσουν.

Η εκδοχή αυτή προκύπτει από μια νέα επιστημονική έρευνα, η οποία ανέλυσε στοιχεία από δακτυλίους δέντρων της περιοχής, σε συνδυασμό με ιστορικές πηγές για τις μεταβολές του κλίματος εκείνη την εποχή (1230-1250).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκολα ντι Κόσμο του Πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ιδίως τα έτη 1241-42 οι κλιματικές συνθήκες (πτώση θερμοκρασίας και πολλές βροχές) ήσαν τέτοιες που μετέτρεψαν το έδαφος σε τελείως ακατάλληλο για εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.



Η αχανής ουγγρική πεδιάδα είχε γίνει λασπώδης βαλτότοπος, με συνέπεια το τρομερό μογγολικό ιππικό να χάσει μεγάλο μέρος από τις ικανότητές του. Τα άλογα των Μογγόλων επίσης δυσκολεύονταν να βρουν τροφή, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, που το κλίμα ήταν πιο ζεστό και ξηρό, αυτό ήταν εύκολο, καθώς η ευρασιατική στέπα ήταν καταπράσινη και όχι πλημμυρισμένη από νερά και μέσα στις λάσπες.

Οι Μογγόλοι άρχισαν την επέκτασή τους στις αρχές του 13ου αιώνα και έως το 1279 είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος της Ευρασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Ιράν και της Ρωσίας. Το 1242, με επικεφαλής τον Μπατού, εγγονό του Τζέγκις Χαν, διέσχισαν τον ποταμό Δούναβη και ξεχύθηκαν προς την Ευρώπη.

Παρά όμως τις απανωτές μεγάλες νίκες τους εναντίον των Πολωνών και των Ούγγρων, μετά από δύο μήνες αποσύρθηκαν ξαφνικά, μέσω Σερβίας και Βουλγαρίας, πίσω στη Ρωσία. Οι ίδιες οι μογγολικές πηγές δεν δίνουν κάποια εξήγηση γι' αυτή την απόφαση, που στάθηκε καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης.

Ορισμένοι σύγχρονοι ιστορικοί έχουν αποδώσει τη σωτήρια απόσυρση των Μογγόλων στον εσωτερικό διχασμό τους και άλλοι στην ισχύ των οχυρωμένων κάστρων-πόλεων της Ουγγαρίας και Κροατίας. Η νέα μελέτη αναδεικνύει την περιβαλλοντική διάσταση. Όπως είπε ο ντι Κόσμο, ασφαλώς το κλίμα δεν ήταν ο μόνος παράγων, αλλά έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, έπαθε ο Μέγας Ναπολέων, όταν εκστράτευσε χειμωνιάτικα εναντίον της Ρωσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπερατλαντικό υποθαλάσσιο καλώδιο θα φτιάξουν από κοινού Microsoft και Facebook


Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017.

Υποθαλάσσιο καλώδιο που θα διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό συμφώνησαν να κατασκευάσουν μαζί η Microsoft και το Facebook, για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και διαδικτύου.

Η κατασκευή του νέου καλωδίου «MAREA» θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017, όπως ανέφεραν σε δήλωσή τους οι δύο εταιρείες.

Το καλώδιο, μήκους 6.600 χιλιομέτρων, θα είναι το πρώτο που θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την νότια Ευρώπη και θα λειτουργεί υπό την διαχείριση της Telxius, του τμήματος υποδομών της Telefonica, διεθνούς εταιρείας επικοινωνιών. Το καλώδιο έχει σχεδιαστεί αρχικά να μεταφέρει 160 terabits πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο.

Η κίνηση ακολουθεί την συμφωνία πριν από σχεδόν δύο χρόνια της Google - που τώρα ονομάζεται Alphabet - με πέντε ασιατικές εταιρείες να επενδύσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια (268 εκατ. ευρώ) για την ανάπτυξη και λειτουργία καλωδιακού συστήματος που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ιαπωνία.

Η Microsoft πειραματίζεται επίσης με υποβρύχια κέντρα πληροφορικής στο Πρόγραμμα Natick, στην βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ, και πέρσι λειτούργησε πειραματικά για τέσσερις μήνες ένα υπόδειγμα στον θαλάσσιο πυθμένα.

Τα υποβρύχια κέντρα πληροφορικής, τα οποία έχουν σχεδιαστεί να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες θαλάσσιες πηγές ενέργειας, αναμένεται να μειώσουν το τεράστιο κόστος του ψυκτικού συστήματος για τα κέντρα πληροφορικής, τα οποία παράγουν πολλή θερμότητα, και να μειώσουν τις αποστάσεις μεταξύ συνδεδεμένων πληθυσμών.

Η Microsoft αρνήθηκε χθες να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες για το MAREA, ενώ το Facebook δεν απάντησε άμεσα σε αιτήματα για δηλώσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καθυστερήσεις στους ελέγχους έκαναν 70.000 επιβάτες να χάσουν τις πτήσεις τους


Αυτοκριτική από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφoρών των ΗΠΑ.

Την πτήση τους έχασαν περισσότεροι από 70.000 επιβάτες της αμερικανικής εταιρείας American Airlines φέτος ενώ 40.000 ελεγμένες αποσκευές δεν φορτώθηκαν σε προγραμματισμένες πτήσεις λόγω καθυστερήσεων από τους ελέγχους ασφαλείας, σύμφωνα με όσα είπε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας στην κατάθεσή του ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η έλλειψη προσωπικού και η αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σενάριο για την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) των Ηνωμένων Πολιτειών, με χρόνο αναμονής σε αεροδρόμια όπως αυτό του Σικάγου να ξεπερνούν τις δύο ώρες.

Οι 70.000 επιβάτες αφορούν ένα κλάσμα μόνο των 63 εκατομμυρίων ταξιδιωτών σε προγραμματισμένες πτήσεις των Αμερικανικών Αερογραμμών, την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου, που έγιναν μέχρι τον Απρίλιο φέτος, αλλά ο αριθμός των πτήσεων που έχασαν οι ταξιδιώτες είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος όταν συμπεριλαμβάνονται και οι μεγάλες ανταγωνιστικές της εταιρείες όπως η Delta, η United και η Southwest.

Η TSA είπε την Τετάρτη ότι ενώ έχει λάβει μέτρα ώστε να μειωθούν οι ουρές με την πρόσληψη παραπάνω προσωπικού πλήρους απασχόλησης, δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό για να αντιμετωπίσει την αύξηση της κίνησης για το καλοκαίρι φέτος.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο οποίος επιβλέπει και την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, είπε ότι ζήτησε από το Κογκρέσο χθες άλλα 28 εκατομμύρια δολάρια (25 εκατ. ευρώ) για να προσθέσει προσωπικό στα 20 μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Οι αυξημένοι ταξιδιώτες και οι πιο πλήρεις πτήσεις όμως θα δυσκολέψουν τις εταιρείες να βρουν άδειες θέσεις για να βολέψουν ταξιδιώτες που χάνουν τις πτήσεις τους. «Το να πούμε ότι οι ταξιδιώτες είναι εκνευρισμένοι είναι μια επιεικής διατύπωση», είπε ο Κέρι Φιλίποβιτς, πρώτος αντιπρόεδρος των Αμερικανικών Αερογραμμών για εξυπηρέτηση πελατών, στην υποεπιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η εταιρεία ζητά από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών να δημιουργήσει μια εσωτερική ανώτατη θέση αξιωματούχου ο οποίος θα ασχολείται με τις ανησυχίες των ταξιδιωτών, είπε ο Φιλίποβιτς.

Η αίτηση αυτή έγινε λίγες μέρες μετά την αναδιοργάνωση της TSA από τον επικεφαλής της Πίτερ Νέφενγκερ, ο οποίος απομάκρυνε την επικεφαλής των επιχειρήσεων ασφαλείας Κέλι Χόγκαν.

Η TSA υπολογίζει ότι θα περάσει από ελέγχους σε αμερικανικά αεροδρόμια 740 εκατομμύρια άτομα, περίπου 15% περισσότερα από αυτά του 2013, παρά τη μείωση κατά 12% του προσωπικού της.

Μεταξύ άλλων, ο Φιλίποβιτς πρότεινε στην Υπηρεσία να επαναφέρει προγράμματα ελέγχου βάσει πιθανοτήτων επικινδυνότητας όπως αυτό που ακύρωσε πέρσι λόγω μεγάλων ελλείψεων στην εκτέλεση. Στο πρόγραμμα αυτό, αξιωματούχοι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ασυνήθιστη συμπεριφορά έβγαζαν τυχαία μη-ύποπτους επιβάτες σε ορισμένες ουρές PreCheck ώστε να προωθούνται γρηγορότερα, καθώς δεν βγάζουν παπούτσια και άλλα εξαρτήματα.

Απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασαν μικρά αεροδρόμια, η Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή που επιτρέπει τοπικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας να πάρουν οι ίδιοι αποφάσεις για το προσωπικό τους, αντί να περιμένουν για εξουσιοδότησε άνωθεν προτού να προσθέσουν ή να επαναπροσδιορίσουν τις ουρές των επιβατών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Οι άντρες με πληρώνουν 500 δολάρια για να είμαι η “κοπέλα” τους»


Μαρτυρίες συνοδών πολυτελείας που παίζουν το ρόλο... της φιλενάδας.

Ένα πρόσφατο Σαββατόβραδο, η Jenna, μια επαγγελματίας συνοδός στο Lower East Side της Νέας Υόρκης, ξάπλωσε στα μαλακά, πολυτελή σεντόνια ενός ξενοδοχείου με έναν πελάτη της. Όμως πριν προχωρήσουν σε σεξουαλική επαφή, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς τους αγκαλιασμένοι, βλέποντας στην τηλεόραση την τριλογία «Star Wars»!

«Η γυναίκα του δεν βλέπει ταινίες μαζί του», λέει η 25χρονη η οποία για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει το επίθετό της. Πληρώθηκε 2.500 δολάρια για τις υπηρεσίες της...

Τέτοιες πρακτικές, είναι συνηθισμένες για την Jenna και άλλες κοπέλες του χώρου, οι οποίες ειδικεύονται στην «εμπειρία της φιλενάδας», δηλαδή εκτός από το σεξ, μπορούν να προσφέρουν και πιο ρομαντικές υπηρεσίες. Συνήθως έχουν τακτικούς πελάτες, τα βράδια κοιμούνται μαζί και το πρωί αποχωρούν, όπως θα γίνονταν σε κάθε σχέση.

«Οι σωματικές ανάγκες ενός πελάτη, είναι σημαντικές, αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι συναισθηματικές και ψυχολογικές τους ανάγκες», λέει η 20χρονη Alisssa (εικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία) η οποία εργάζεται σε οίκο ανοχής, στη Νεβάδα των ΗΠΑ. «Είσαι εκεί, για να φερθείς σε έναν άντρα, σα να είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο του κόσμου», σημειώνει.

Πριν οι παραπάνω γυναίκες -ανάμεσα σε δεκάδες άλλες-, γίνουν κάτι σαν φιλενάδες προς ενοικίαση, βρίσκονταν στη βιομηχανία του σεξ με άλλους τρόπους. Η Jenna για παράδειγμα, ξεκίνησε ως cam girls, δηλαδή επιδίδονταν σε σόλο live σεξ on line.

Η Jess Brighton, γράφει η New York Post, αποφάσισε να γίνει συνοδός όταν έχασε τη δουλειά της στα Οικονομικά. Από το 2014, ακολουθεί το επάγγελμα της φιλενάδας - συνοδού και όπως λέει, βγάζει πλέον πάνω από 20.000 δολάρια το μήνα από 2 ή 3 πελάτες. «Οι πελάτες, το απολαμβάνουν όταν βγαίνουμε βόλτες στην πόλη», λέει η Brighton η οποία σημειώνει ότι συχνά τους συνοδεύει σε σημαντικά δείπνα εργασίας ή σε διάφορα events. Εκεί, τη συστήνουν ως νέο συνεργάτη.

Η Jess Brighton

Η Marcia, μια 30χρονη από το Μπρούκλιν, χρεώνει 500 δολάρια το ραντεβού με κάθε άντρα που επιθυμεί την παρέα της και είναι «απελπισμένοι να τους συνοδέψει για ποτό -και τίποτε άλλο - το οποίο το θεωρεί μέρος της δουλειάς της, το να συναναστρέφεται δηλαδή με άντρες, για να τους βγάζει από το καβούκι τους», τονίζεται στο κείμενο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Apple δουλεύει πάνω στον ανταγωνιστή του Amazon Echo


Η εταιρεία ετοιμάζει έναν βοηθό Siri SDK για τρίτους προγραμματιστές για το WWDC συνέδριό της.

Η Apple έχει μεγάλα σχέδια στον χώρο των έξυπνων βοηθών αναφέρει σήμερα το The Information. Επικαλούμενο πηγές κοντά στα πλάνα της Apple, το άρθρο υποστηρίζει πως η Apple ετοιμάζει την παρουσίαση ενός Siri SDK για τρίτους προγραμματιστές αυτό τον Ιούνιο στο WWDC συνέδριο της.

Επιπλέον γίνεται αναφορά πως η εταιρεία δουλεύει σε μια νέα συσκευή παρόμοια με αυτή του Amazon Echo με μικρόφωνο και μεγάφωνο που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν με την βοήθεια φωνητικών εντολών μια σειρά πραγμάτων.

Αν επαληθευτεί το παραπάνω σενάριο τότε η Apple θα βάλει τέλος τα παράπονα που θέλουν την εταιρεία να υστερεί πολύ πλέον από τον ανταγωνισμό στον τομέα του AI – τεχνητής νοημοσύνης.

Φέτος τον Ιούνιο επίσης περιμένουμε και είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο την Siri να κάνει για πρώτη φορά τον ντεμπούτο της στα Mac.


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο Τομ Κρουζ γλίτωσε από βέβαιο θάνατο


Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ γλίτωσε από βέβαιο θάνατο το 2003, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Όταν ο Τομ Κρουζ γλίτωσε από βέβαιο θάνατο

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο ηθοποιός είχε εκπαιδευτεί από τη NASA και ήταν προγραμματισμένο να ενταχθεί στο πλήρωμα του Διαστημικού Λεωφορείου Κολούμπια.

Την τελευταία στιγμή ο Κρουζ αποφάσισε να συμμετάσχει στην ταινία «Space Station» και έτσι δεν εντάχθηκε στη διαστημική αποστολή.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Space Station» αποκάλυψε στη Mirror πως ο Κρουζ ήθελε απεγνωσμένα να ενταχθεί στο πλήρωμα του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Columbia, το οποίο συνετρίβη το 2003.

«Ο Τομ ήθελε να γίνει αστροναύτης, εξάλλου πετάει το δικό του Gulfstream IV Jet και είναι ένας αρκετά έμπειρος πιλότος. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το ταξίδι» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Το δυστύχημα του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια συνέβη στις 1 Φεβρουαρίου 2003, όταν το Κολούμπια διαλύθηκε πάνω από το Τέξας και τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επανεισόδου του στη γήινη ατμόσφαιρα, σκοτώνοντας το επταμελές πλήρωμά της αποστολής STS-107.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Crowdfunding για έναν καλύτερο κόσμο από την ActionAid


Ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης ξεκινά καμπάνια.

Ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο Μανώλης Σαμαράκης και οι δύο Ανάδοχοι Παιδιού της ActionAid, εθελοντές και καλοί φίλοι αποφάσισαν να στηρίξουν την ActionAid μέσω της νέας πλατφόρμας crowdfunding της ActionAid με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από το κοινό τους εθελοντικό ταξίδι Αναδόχων στο Βιετνάμ με την ActionAid.

Οι δύο φίλοι έχουν δει από κοντά το έργο της ActionAid σε 4 χώρες και έτσι αποφάσισαν να στηρίξουν την ActionAid με έναν ακόμη τρόπο. Γι αυτό, μας καλούν όλους να στηρίξουμε την καμπάνια τους μέσω της πλατφόρμας crowdfunding της οργάνωσης με στόχο να συγκεντρώσουν 1500 € σε 2 εβδομάδες.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα; Με αφορμή ένα μικρό ή μεγάλο γεγονός, γενέθλια, γιορτή, συμμετοχή σε αθλητική διοργάνωση ή χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, αλλά θέλοντας απλώς να στηρίξει κάποιος την ActionAid μπορεί να δημιουργήσει μια online καμπάνια για να στηρίξει την οργάνωση και στη συνέχεια να ζητήσει από τους φίλους του να στηρίξουν την καμπάνια του διαδικτυακά με μία εισφορά.

Στην καμπάνια τους για την ActionAid ο Παναγιώτης και Μανώλης αναφέρουν: «Οι δυο μας έχουμε επισκεφθεί με την ActionAid σαν εθελοντές και Ανάδοχοι 4 χώρες και 2 ηπείρους. Έχουμε συμμετάσχει στο χτίσιμο δημοτικού σχολείου στη Ρουάντα, την κατασκευή έργου ύδρευσης στη Γκάνα, την ανακαίνιση νηπιαγωγείων στο Βιετνάμ και την ενδυνάμωση των γυναικών στο Μπαγκλαντές. Έχουμε δει έργα που αλλάζουν ζωές στις πιο μακρινές γωνιές του πλανήτη κι έχουμε γνωρίσει τους πιο αξιοθαύμαστους ανθρώπους στα φτωχότερα μέρη του κόσμου μας. Και ξέρετε τι είδαμε ξανά και ξανά; Ότι ο κόσμος μας όντως αλλάζει και γίνεται καλύτερος. Και κάτι ακόμα: ότι η ActionAid ξέρει καλά πώς να το κάνει. Δεν γίνεται, όμως, χωρίς εμάς, εσάς, όλους. Έτσι, σήμερα, σας προσκαλούμε να γίνετε κι εσείς μέρος αυτού του κόσμου. Του κόσμου που ξέρει ότι η αλλαγή είναι εφικτή και κάνει κάτι γι’ αυτό! Του κόσμου της ActionAid. Σας καλούμε να κάνετε την δωρεά σας, πολύ μικρή, μικρή ή μεγαλύτερη και να κάνουμε μαζί ένα δώρο εκ μέρους όλων μας στην οργάνωση που πιστεύουμε. Για να επιτρέψουμε στην ActionAid να κάνει καλά αυτό που ξέρει κι έχουμε δει με τα μάτια μας: τον κόσμο μας καλύτερο. Περισσότερα από κοντά με τον νικητή, πού αλλού; Σε βιετναμέζικο εστιατόριο, αφού στο Βιετνάμ ξεκίνησε το ταξίδι μας με την ActionAid.»

Επιπλέον, ένας δεύτερος τυχερός/ η που θα στηρίξει την καμπάνια τους θα κερδίσει ένα τριήμερο στο Καρπενήσι, με 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο με τον συνοδό του στο Selestina Boutique Hotel, που ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.

Το όνομα κάθε συμμετέχοντα που θα υποστηρίξει την προσπάθειά τους θα συμμετάσχει σε online κλήρωση για να κερδίσει μια πρόσκληση σε δείπνο με τον Παναγιώτη και τον Μανώλη σε βιετναμέζικο εστιατόριο στην Αθήνα ή ένα τριήμερο για δύο στο Καρπενήσι στο Selestina Boutique Hotel. Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν μέσω τηλεφώνου και στην ηλεκτρονική σελίδα της εκστρατείας στις 16 Ιουνίου.

Στηρίξτε την προσπάθειά τους εδώ:

www.actionaid.gr/upostirixe-mas/crowdfunding/kampanies/ekdiloseis/201605/parea-gia-enan-kalytero-kosmo!/


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλλιτέχνης κάνει «τατουάζ» σε άρρωστα παιδιά για να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους


Οι δημιουργίες του Lloyd με υδατοδιαλυτό μελάνι σαρώνουν στο διαδίκτυο.

Ένας καλλιτέχνης από τη Νέα Ζηλανδία έχει βαλθεί να κάνει άρρωστα παιδιά να χαμογελάσουν, σχεδιάζοντας πάνω τους ψεύτικα τατουάζ!

Ο Benjamin Lloyd ανέβασε μάλιστα σε social media φωτογραφίες από το τατουάζ που «χτύπησε» στο γιο ενός φίλου του.

Το νεαρό αγόρι μοιάζει χαρούμενο με το «τατουάζ» που του έκανε ο Lloyd στη δεξιά πλευρά του σώματός του και το οποίο είναι μια μεγάλη σύνθεση από τριαντάφυλλα και νεκροκεφαλές.

Η εικόνα έλαβε πάνω από 400.000 likes και είχε τουλάχιστον 10.000 σχόλια.

Ο ίδιος, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών προκειμένου «να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή τους», όπως λέει.

«Τα παιδιά μένουν έκπληκτα. Μόλις αποκτήσουν το τατουάζ, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους», σημειώνει και εξηγεί ότι κάνει τα «τατουάζ» με αερογράφο κι ένα μη τοξικό μελάνι το οποίο αφαιρείται με νερό.

Ο καλλιτέχνης αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη δραστηριότητα, ενθυμούμενος το bullying που δεχόταν στο σχολείο εξαιτίας ενός εγκαύματος που είχε στο χέρι του. «Με πείραζαν καθημερινά και έτσι αποφάσισα να ζωγραφίσω το χέρι μου... Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα καλό και έκλεινα συμφωνίες με παιδιά που ήθελαν να τους κάνω το ίδιο», δηλώνει στο Stuff NZ.

Οι εικόνες που ανεβάζει στο διαδίκτυο γίνονται αυτομάτως viral, με εκατοντάδες χρήστες να σχολιάζουν θετικά το έργο του: «Αγαπώ αυτό που κάνεις και όλα τα παιδιά μοιάζουν χαρούμενα... Συνέχισε να είσαι ένας εκπληκτικός άνθρωπος», σχολίασε μια χρήστης.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απελπιστική η κατάσταση με την κατάληψη των ειδικών θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ


Κανένας έλεγχος δεν γίνεται αναφορικά με την κατάληψη των ειδικών θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι Σύλλογοι.

«Η καθημερινότητά μας είναι τραγική. Οι θέσεις καταλαμβάνονται καθημερινά από ασυνείδητους πολίτες. Και επιπλέον ακόμη και καταγγελία να κάνω, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», λέει στα ''ΝΕΑ'' η Βάσω Μαράκα πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Η ίδια επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα των οδοντίατρό της και η θέση στάθμευσης είναι κατειλημμένη. «Δεν μπορείς να ξεκινάς με αναπηρικό αμαξίδιο και να μην ξέρεις εάν θα φτάσεις στον προορισμό σου και αν τελικά θα σου επιτρέψει η διάθεση του καθενός και η αδιαφορία της Πολιτείας να εξυπηρετηθείς», εξηγεί η ίδια.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή σε όλους τους Δήμους και ζητά τον προληπτικό έλεγχο των ειδικών θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται για τα ΑμεΑ. Η ίδια επιστολή θα αποσταλεί και στη Διεύθυνση Τροχαίας.

Η επιστολή της Πανελλήνας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

«Με αφορμή την επαναλειτουργία του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο λυπηρό φαινόμενο της κατάληψης των (ελαχίστων) θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ από ασυνείδητους οδηγούς. Οι τοπικές και οι δημόσιες αρχές, καθώς και οι συμπολίτες πρέπει να αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και σεβασμό τις ιδιαιτερότητες των ΑμεΑ. Είναι σημαντικό να βελτιωθούν οι συνθήκες πρόσβασης των ΑμεΑ σε χώρους εμπορικούς, αναψυχής, σε δημόσιες υπηρεσίες κτλ ώστε τα ΑμεΑ να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες, και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Θα θέλαμε να φροντίσετε όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης καθώς και ειδικές ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ, να υπάρχει ορατή οριοθέτηση, ώστε τόσο τα ΑμεΑ, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες να μπορούν εύκολα να τις εντοπίζουν. Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από το θέση στάθμευσης για να χρησιμοποιηθεί αναπηρικό αμαξίδιο κατά την έξοδο και είσοδο του ατόμου από/στο όχημα. Η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να επιτηρεί αυτές τις υποδομές, ώστε να γίνεται χρήση μόνο από τα ενδεδειγμένα άτομα. Μια κοινωνία δείχνει το επίπεδο παιδείας και πολιτισμού της από τον τρόπο που φέρεται στους λιγότερο ευνοούμενους πολίτες. Η καθημερινότητα των ΑμεΑ βρίθει δυσκολιών και καλό θα ήταν η Πολιτεία να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στην Πόλη τους. Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε στην επίλυση του θέματος της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη σας και να βελτιώσετε τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσής τους.»


Πηγή: http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόβα Παραολυμπιακών για τα Sonar


Στο Μέντεμπλινκ της Ολλανδίας βρίσκεται σε εξέλιξη το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Sonar (ΑμεΑ).



Η Ελλάδα εκπροσωπείται με τους Β. Χριστοφόρου, Α.Νοτάρογλου και Θ. Αλεξά, οι οποίοι ταυτόχρονα έχουν την ιδανική ευκαιρία να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Στην μοναδική ιστιοδρομία που έγινε χθες και ήταν η 4η του προγράμματος, το ελληνικό σκάφος τερμάτισε 3ο και με 28 βαθμούς ανέβηκε στην 8η θέση της γενικής βαθμολογίας σε σύνολο 16 σκαφών.


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...