Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Παραιτηθείτε όλοι από τον ΕΟΠΥΥ»



Τι προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Την παραίτηση όλων των συμβεβλημένων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ και τη συνέχιση της άσκησης της Ιατρικής ως πιστοποιημένων γιατρών στα ηλεκτρονικά συστήματα συνταγογράφησης και ελέγχου, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου των ιδιωτών γιατρών:

«Να μη συμβληθεί κανείς ήταν το μήνυμα του ΙΣΑ εξ αρχής, απέναντι στο προχειρολόγημα αυτό σύστασης του ΕΟΠΥΥ. Ο ενιαίος φορέας Υγείας που πάντα επιθυμούσαμε, προκειμένου να λειτουργήσει, χρειαζόταν χρήματα και οργάνωση με το λειτουργό υγείας στο επίκεντρο της ιατρικής. Διότι Υγεία με τον Γιατρό στη γωνία δε γίνεται.

Σήμερα βιώνουμε την καθολική αδυναμία του ΕΟΠΥΥ, όπως είχε προβλεφθει από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και είχε περιγραφεί στις γενικές συνελεύσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Επανειλημμένα, στις γενικές συνελεύσεις του ΠΙΣ το πλαίσιο λειτουργία του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκε διεξοδικά και πάρθηκε ρητή απόφαση κανείς να μη συμβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, αφού ήδη είχαμε διασφαλίσει την απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος μέσα από την πιστοποίηση των γιατρών μας στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.

Η προχειρότητα ενός ΕΟΠΥΥ χωρίς χρημοτοοικονομική μελέτη, χωρίς οργανωτικό πλαίσιο στήριξης αλλά και χωρίς πόρους, μήνες τώρα, καταδεικνύει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δυστυχώς επαληθεύτηκε. Η ισοπεδωτική πολιτική της εξαθλίωσης του ιατρικού κόσμου πρέπει να λάβει άμεσα τέλος. Οι γιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν απλήρωτοι τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους, 3 χρόνια χωρίς ελπίδα αποπληρωμής των 350 εκατ ευρώ του Δημοσίου, ενώ σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αφήνει χιλιάδες ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές πράξει απλήρωτες, παραπλανώντας για ακόμη μία φορά με υποσχέσεις τους συμβεβλημένους γιατρούς του.

Προτρέπουμε τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς μέλη μας να παραιτηθούν άμεσα από έναν ΕΟΠΥΥ θνησιγενή που δε μπορεί να πληρώσει τους γιατρούς που έχουν ενταχθεί. Από τη στιγμή που πετύχαμε τη συνταγογράφηση για όλους με πιστοποιημένη διαδικασία, μπορεί ο ιατρικός κόσμος να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια και εργαστεί ελεύθερα μέσα από τον καθορισμό ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Γιατί πρέπει να παίρνουν δωρεάν φαγητό οι εργαζόμενοι»



Τι λέει στο newsbeast.gr ο νομικός σύμβουλος της Β΄ ΥΠΕ που έκανε την πρότασ
η.
«Εγώ ερωτήθηκα για το πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και να μην κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Και γι’ αυτό έκανα αυτή την εισήγηση στον διοικητή μου. Εκείνος τώρα θα αποφασίσει εάν θα γίνει δεκτή», λέει στο newsbeast.gr ο νομικός σύμβουλος της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Σημαντήρης, που έκανε την πρόταση που προκάλεσε σάλο.

Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με το νόμο, το Δημόσιο παρέχει υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο. Με τις επισχέσεις λοιπόν και το κλείσιμο των νοσοκομείων, θα πεθάνουν πολίτες. Γι’ αυτό είναι καλό να σταματήσουμε να λέμε εξυπνάδες. Διότι, εάν θέλουμε να λέμε εξυπνάδες του τύπου κάντε επισχέσεις κλπ, πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη κίνηση. Δηλαδή, πώς θα σωθούν για παράδειγμα οι ασθενείς που θα βλέπουν τα κλειστά νοσοκομεία».

Και ξεκαθαρίζει: «Εγώ είπα ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, μπορούν να ζητούν τη σίτιση τους προκειμένου να βοηθηθούν οι άρρωστοι και οι ασθενείς. Κατανοώ ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστηρίζουμε το κλείσιμο των νοσοκομείων και τις επισχέσεις».


Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορούνται ότι κακοποίησαν το ανάπηρο παιδί τους



Το ζευγάρι συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Υπόθεση κακοποίησης οχτάχρονου κοριτσιού, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, απασχολεί την Ασφάλεια Αγρινίου.

Η κακοποίηση του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, διαπιστώθηκε από τον διευθυντή και την ψυχολόγο ειδικού σχολείου στο Αγρίνιο, όπου το ανήλικο παιδί πηγαίνει και οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία.

To παιδί έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και στα χέρια και όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε πως το χτύπησε ο πατέρας του με κάποιο αντικείμενο.

Η Αστυνομία, ξεκίνησε τις έρευνες και κάλεσε τους γονείς, που όπως φαίνεται δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Το ζευγάρι συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου και παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Θα πληρώνονται με… φαγητό!



Έγγραφο του διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας ως απάντηση στην επίσχεση εργασίας.

Αντί για μισθό, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα παίρνουν δωρεάν φαγητό. Σε πρόσφατο έγγραφό του προς τον διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, ο νομικός σύμβουλος της ΥΠΕ, Στρατής Σημαντήρης αναφέρει ότι η επίσχεση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία όχι μόνο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλά είναι σχεδόν… αδύνατη.

Κι αυτό διότι υποστηρίζει ότι ακόμη και απλήρωτοι να μείνουν οι εργαζόμενοι, υποχρεούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δωρεάν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία.

Στο έγγραφο ο κ. Σαρηντήρης ανέφερε μάλιστα και ότι αν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν πληρώνονται, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να… απαιτήσουν δωρεάν σίτιση στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει προκαλέσει σάλο και καλεί το υπουργείο και τα νοσοκομεία που δεν έχουν χρήματα να αποζημιώσουν τους γιατρούς για τις εφημερίες, να απαγορεύουν τις επισχέσεις εργασίας. Κι αυτό γιατί, πρόκειται, όπως λέει, για ένα πλεονέκτημα του ιδιωτικού τομέα και όχι του Δημοσίου.


Διαβάστε περισσότερα...

«Μύθοι» οι διάσημες δίαιτες



Χάνετε κιλά αλλά κάνετε κακό στην υγεία σας…

Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες «μαγικές δίαιτες» που υπόσχονται γρήγορη και παράλληλα εύκολη απώλεια κιλών. Οι περισσότερες όμως από αυτές, όπως λένε οι διατροφολόγοι, είναι ανεπαρκείς και ελλιπείς σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε ότι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού είναι οι φυτικές ίνες, οι υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Και μπορεί για κάποιο διάστημα να χάσετε κάποια κιλά ακόμη κι αν δεν τις λαμβάνετε όμως μακροπρόθεσμα, όταν δεν λαμβάνετε αυτές τις θρεπτικές ουσίες, υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι διατροφολόγοι αναφέρουν ότι είναι αποδεδειγμένο ότι οι πιο δημοφιλείς – τέτοιου τύπου- δίαιτες έχουν θετικά αποτελέσματα (βραχυπρόθεσμα) αλλά μακροπρόθεσμα το ποσοστό διατήρησης της απώλειας βάρους είναι πολύ χαμηλό.

Ποιες όμως είναι οι πιο γνωστές δίαιτες και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν κατά την εφαρμογή τους;

«Express Hollywood»

Η συγκεκριμένη δίαιτα διαρκεί δύο ημέρες και για την εφαρμογή της απαιτείτε να πίνετε μόνο χυμό και να μην τρώτε καθόλου φαγητό. Λέγεται ότι ένα άτομο μπορεί να χάσει μέχρι 3,5 κιλά σε αυτό το διάστημα.

Πάντως, το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι βραχυπρόθεσμο και το αίσθημα της πείνας (δεδομένου ότι ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει καθόλου φαγητό) είναι πολύ αυξημένο. Εκτός αυτού βέβαια, μετά το πέρας των δύο ημερών, το άτομο θα ξαναπάρει τα κιλά που έχασε. Κι αυτό γιατί επιστρέφει στις παλιές διατροφικές συνήθειές του.

«Beverly Hills»

Αυτή η δίαιτα διαρκεί 35 ημέρες και όσοι την κάνουν, υπολογίζεται ότι χάνουν μέχρι και 7 κιλά. Βασίζεται στο σωστό συνδυασμό τροφών και γι’ αυτό όταν δεν συνδυάζονται σωστά οι τροφές το άτομο παίρνει κιλά.

Σε αυτή τη δίαιτα επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο μιας ομάδας τροφών από (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες και φρούτα).

Πολύ συχνά παρατηρείται διάρροια και ζαλάδα στα άτομα που κάνουν αυτή τη δίαιτα.

«Atkins»

Η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται στη θεωρία ότι οι άνθρωποι παχαίνουν επειδή τρώνε πολλούς υδατάνθρακες. Η πρώτη πηγή ενέργειας για το σώμα είναι οι υδατάνθρακες (πχ φρούτα, λαχανικά, δημητριακά) και όταν κάποιος αποκλείσει την πρόσληψη αυτών των τροφών, αναγκάζεται να μεταβολίσει το αποθηκευμένο στο σώμα λίπος για την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον η κατανάλωση υδατανθράκων αναγκάζει το σώμα να παράγει ινσουλίνη που ανοίγει την όρεξη.

Σύμφωνα με τη δίαιτα Αtkins επιτρέπεται η απεριόριστη κατανάλωση πρωτεϊνούχων προϊόντων (πχ κρέας,αυγά,τυριά) ενώ η κατανάλωση υδατανθράκων είναι σχεδόν απαγορευμένη.
Αυτή η δίαιτα πρέπει να ακολουθείται μόνο υπό την καθοδήγηση ειδικού καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η μακροχρόνια εφαρμογής της μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση οστεοπόρωσης και σχηματισμού πέτρας στα νεφρά.


Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα χιλιάδες προσλήψεις εποχικού προσωπικού



Αποφασίστηκαν για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων.

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού και επίσημα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας μετά την απόφαση (αρ. 13/2012) της Επιτροπής του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει το «Βήμα», για προσλήψεις που αφορούν έκτακτες ανάγκες των δήμων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Μεταξύ αυτών αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 5.000 προσλήψεις συμβασιούχων στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και άλλοι τόσοι με δίμηνες συμβάσεις για τις θέσεις ναυαγοσωστών, πυροσβεστών, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς, καθαρίστριες σχολικών μονάδων κ.ά, οι οποίες συμφωνήθηκε να ξεμπλοκάρουν, αν και απαγορεύονται λόγω προεκλογικής περιόδου, κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.

Η απόφαση πάρθηκε δεδομένων των δυσκολιών που κρίθηκε ότι θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι για την εύρυθμη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές στηρίζουν τον Ερυθρό Σταυρό



Στόχος η συλλογή τροφίμων για πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Η Ένωση Συνδέσμων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά στηρίζει το έργο του Τμήματος Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέροντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με σκοπό την συλλογή τροφίμων για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Ο αγώνας αφορά τον τελικό κυπέλλου παλαιμάχων Πειραιά Στο γήπεδο της προοδευτικής ( Νίκαιας – Κορυδαλλού) στις 30/5/2012 και ώρα 5μ.μ. – 9μ.μ. Οι θεατές αντί εισιτηρίου μπορούν να προσφέρουν ξηρά τροφή.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν σε εξυπηρετούμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Τμήματος ο οποίοι είναι άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας και αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας, υγείας και περιθωριοποίησης.

Η συμμετοχή σας θα σας προσφέρει στιγμές απόλαυσης ενώ παράλληλα θα βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Πληροφορίες:
Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά
Φίλωνος 46 Πειραιάς
Τηλ. 210 4118913 – 210 4127017

Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά
Κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ι. Ρέντη
Τηλ. 210 5618800.


Διαβάστε περισσότερα...

Εικαστική έκθεση για καλό σκοπό

Εικαστική έκθεση για καλό σκοπό

Τα έσοδα θα διατεθούν στα ιδρύματα της Λάρισας.

Για τέσσερις μέρες εκτέθηκαν στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» της Λάρισας έργα καλλιτεχνών με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά τροφίμων, που θα ενισχύσουν τα ιδρύματα και τις οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της έκθεσης ανήκει στον Ανθρωπιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Φιλότης», που έχει έδρα την Λάρισα, με μέλη Λαρισαίους, Βολιώτες και Αθηναίους, σε συνεργασία με την εικαστικό Εύα Βασδέκη και την ψηφιδογράφο Άννυ Ψαρρά – Περίφανου.

Όπως τόνισε στο ΑΜΠ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Σταυρόπουλος, ήταν συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίο άμεσα ανταποκρίθηκαν οι καλλιτέχνες στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι οποίοι έστειλαν έργα τους για την έκθεση πληρώνοντας και τα έξοδα αποστολής οι ίδιοι.

Μετά την ανταπόκριση που είχε το εγχείρημα στην Λάρισα, υπάρχει η σκέψη να θεσμοθετηθεί και να γίνεται μία φορά τον χρόνο, ενώ ενδεχομένως θα γίνουν ανάλογες εκθέσεις και στον Βόλο και στην Αθήνα.


Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό φροντιστήριο στα Χανιά



Μέχρι τις 10 Ιουλίου η κατάθεση δικαιολογητικών.

Στο πλευρό των αδύναμων και άπορων μαθητών των Χανίων τάσσεται ο δήμος που προχωράει στη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους πρέπει να καταθέτουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Χανίων (οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.chania.gr και στο email: t-pronoia@chania.gr).

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου 2012 ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση .
2. Φωτοτυπία Αστ.Ταυτότητας κηδεμόνα
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας και αντίγραφο Ε9
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
6. Γνωμάτευση από δημόσιο φορέα – Νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής επιδομάτων.
7. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από Κοινωνική Λειτουργό της Υπηρεσίας

Τηλ. επικοινωνίας: 2821341691, 2821341694 , 2821341692


Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρταση και στα παιδιά λόγω παχυσαρκίας



Το 4% του παιδικού πληθυσμού νοσεί.

Η υπέρταση δεν πλήττει μόνο τα άτομα μεγάλης ηλικίας αλλά και τα παιδιά. Το 3-4% του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζει υπέρταση, ενώ ένα ποσοστό μεταξύ 30 και 40% παρουσιάζει υπέρταση λευκής μπλούζας, δηλαδή ο φόβος του γιατρού τους ανεβάζει την πίεση.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Βασίλειος Κώτσης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, στο περιθώριο του διεθνούς συμποσίου με θέμα «Η 24ωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης στην καρδιαγγειακή ιατρική και τη θεραπεία της υπέρτασης» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

«Η παιδική υπέρταση στις μέρες μας είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο γιατί τα παιδιά είναι πιο παχύσαρκα σε σχέση με το παρελθόν. Η διάγνωση της παιδικής υπέρτασης μπορεί να γίνει με την 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης με ένα μηχάνημα μεγέθους κινητού, το οποίο φορά το παιδί για 24 ώρες και το οποίο μετρά την πίεση κάθε 20 λεπτά. Σε περίπτωση που διαγνωστεί υπέρταση σε πρώτη φάση συνιστάται αλλαγή τρόπου ζωής, αλλαγή της διατροφής , λιγότερο αλάτι, λιγότερα λιπαρά και πολύ περπάτημα και άσκηση. Σε δεύτερη φάση, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την διατροφή και την άσκηση, χορηγούνται αντιυπερτασικά φάρμακα σε δόσεις κατάλληλες για παιδιά» αναφέρει ο κ. Κώτσης.

Όπως εξηγεί η 24ωρη καταγραφή της υπέρτασης, η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στο Υπερτασιολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, δίνει ακριβέστερη διάγνωση όχι μόνο στις περιπτώσεις της παιδικής υπέρτασης αλλά και στις περιπτώσεις ατόμων που παρουσιάζουν συγκαλυμμένη υπέρταση.

«Στις περιπτώσεις συγκαλυμμένης υπέρτασης , η πίεση του ασθενούς είναι φυσιολογική όταν μετριέται στο ιατρείο αλλά υψηλή όταν μετριέται εκτός ιατρείου. Παρατηρείται κυρίως σε άτομα που έχουν έντονη δραστηριότητα στη διάρκεια ημέρας και υψηλό βαθμό άγχους. Αυτά τα άτομα όταν έρχονται στο ιατρείο χαλαρώνουν και έτσι η πίεση τους φαίνεται φυσιολογική. Επειδή είναι δύσκολο να διαγνωστούν χρησιμοποιείται η συσκευή 24ωρης καταγραφής πίεση σε άτομα που πληρούν κάποια κριτήρια, όπως πχ σε νεαρής ηλικίας άντρες που καπνίζουν. Σε περίπτωση που δεν διαγνωστεί η συγκαλυμμένη υπέρταση μπορεί να προβληθούν διάφορες βλάβες στα όργανα όπως στην καρδιά και τα νεφρά, να εκδηλωθεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και άνοια στις μεγαλύτερες ηλικίες» εξηγεί ο κ Κώτσης.

Ένα ποσοστό περίπου 5% ατόμων ηλικίας 30-40 ετών παρουσιάζει πρώιμη αρτηριοσκλήρυνση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση εγκεφαλικού. Για την εμφάνιση της ενοχοποιείται ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η παχυσαρκία , η κατανάλωση λιπαρών και αλατιού, το κάπνισμα, το άγχος και τα γονίδια

«Η διάγνωση της πρώιμης αρτηριοσκλήρυνση μπορεί πλέον να γίνεται με τη μέτρηση της αρτηριακής σκληρίας. Πρόκειται μία ανώδυνη και εύκολη μέθοδο. Με ένα ηλεκτρόδιο, που το βάζουμε πάνω στις αρτηρίες, μετράμε το βαθμό σκλήρυνσης των αγγείων. Όταν διαγνωστεί πρώιμη αρτηριοσκλήρυνση δίνεται βάρος στην πρόληψη και συνιστούμε αλλαγή τρόπου ζωής , περισσότερη άσκηση, λιγότερο αλάτι, και μεσογειακή διατροφή» αναφέρει ο κ Κώτσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποιο σημείο του εγκεφάλου γεννιέται ο φόβος;



Η σημασία της αμυγδαλής.

Η Σ.Μ. είναι µια 44χρονη γυναίκα µε τρία παιδιά που κυριολεκτικά δεν ξέρει τι σηµαίνει φόβος. ∆εν φοβάται να πιάσει φίδια και αράχνες, δεν φοβάται να παρακολουθήσει θρίλερ, δεν φοβάται µην τη σκοτώσουν. Όλα αυτά, εξαιτίας µιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που κατέστρεψε στον εγκέφαλό της την αµυγδαλή που παίζει σηµαντικό ρόλο στο να αισθανόµαστε φόβο όταν απειλούµαστε.

Σε µελέτη που δηµοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Σύγχρονη Βιολογία», ο ερευνητής Τζάνστιν Φάινσταϊν περιγράφει πως παρακολουθεί την ασθενή Σ.Μ. επί 20 χρόνια και πως λόγω της έλλειψης αµυγδαλής, η οποία σχετίζεται µε τη συναισθηµατική εκµάθηση, δεν µπορεί ούτε να αναγνωρίζει τον φόβο στις εκφράσεις του προσώπου, νιώθει όµως τα άλλα συναισθήµατα. Η ασθενής αγγίζει άνετα φίδια και αράχνες, ακόµα και ταραντούλες και δεν είχε φοβηθεί ούτε όταν ένας άγνωστος την είχε απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει βάζοντας το µαχαίρι του στον λαιµό της. Μάλιστα όταν µαζί µε πέντε άλλες γυναίκες τις είχαν βάλει σε ένα «σπίτι του τρόµου», εκείνη παρέµενε ατάραχη όταν οι άλλες ούρλιαζαν και αντί να προσπαθεί να αποφύγει τα τέρατα τα έπιανε.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι η απουσία της αµυγδαλής από τον εγκέφαλο της γυναίκας µπορεί να βοηθήσει τους επιστήµονες να ανακαλύψουν θεραπείες για το µετατραυµατικό στρες.

Πάντως, άλλη ερευνήτρια που µελετά µια γυναίκα η οποία επίσης δεν έχει αµυγδαλή στον εγκέφαλο, δήλωσε πως εκείνη αισθάνεται κανονικά φόβο. Οι επιστήµονες θεωρούν πως η εξήγηση για τη διαφορά µεταξύ των δύο γυναικών µπορεί να είναι το επίπεδο της ανάπτυξης του εγκεφάλου όταν σηµειώνεται η βλάβη στην αµυγδαλή.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καλημέρα μπάσταρδα»!



Βανδαλισμοί και υβριστικά συνθήματα σε σχολεία του Αγρινίου.

Εμβρόντητοι έμειναν σήμερα το πρωί δεκάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές βλέποντας τις καταστροφές που προκλήθηκαν από βανδάλους σε δυο δημοτικά σχολεία και έναν παιδικό σταθμό.

Όπως αναφέρει το agrioniopress.gr, άγνωστοι την νύχτα έσπασαν τζάμια στο 2ο και στο 3ο δημοτικό σχολείο καθώς και στο βρεφονηπιακό σταθμό της Εργατικής Εστίας που βρίσκεται πίσω από το 30 δημοτικό.

Οι δράστες που εκτός από την καταστροφική τους μανία φαίνεται πως έχουν και αρρωστημένα μυαλά έγραψαν και υβριστικά συνθήματα κατά μικρών παιδιών στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Συγκεκριμένα στην πόρτα και στα παράθυρα του σταθμού είχαν γραμμένο το σύνθημα «καλημέρα μπάσταρδα»! Στον παιδικό σταθμό επίσης οι βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές και εντός του κτιρίου αφήνοντας πίσω τους ποτήρια με μπύρα και καφέ.











Διαβάστε περισσότερα...

Η εκτέλεση μιας κοινωνίας



Αυτοκτονίες, ψυχασθένειες, συσσίτια…
Νεόπτωχοι και νεοάστεγοι, ασφαλισμένοι που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους, έγκυοι χωρίς ιατρική περίθαλψη, παιδιά που δεν εμβολιάζονται, άνθρωποι ενθουσιώδεις και δημιουργικοί, οι οποίοι εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε καταθλιπτικούς που σκέφτονται ακόμα και την αυτοκτονία ή, ακόμα χειρότερα, προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα, και πολλοί ακόμα που για να καταπολεμήσουν την αγωνία και την ανασφάλεια καταφεύγουν σε εξαρτησιογόνες ουσίες, ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν παράδεισος, αυτό, ωστόσο, που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια εφαρμογής του μνημονίου δεν έχει προηγούμενο. Ο κοινωνικός ιστός καταρρέει με βίαιο τρόπο…

Η κίνηση στα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», στους οποίους απευθύνονται οι πλέον φτωχοί των φτωχών, είναι ενδεικτική της κατάστασης: Όχι μόνο έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που σπεύδουν σε αυτά, αλλά και των Ελλήνων ειδικότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ πριν από δύο χρόνια οι συμπατριώτες μας δεν ξεπερνούσαν το 10% των επισκεπτών, σήμερα αγγίζουν το 40%. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι μικροσυνταξιούχοι, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν μια καλή ζωή και μπορούσαν να αγοράζουν φάρμακα και να επισκέπτονται γιατρούς. Στο πολυϊατρείο Περάματος, μάλιστα, συνωστίζονται περίπου εκατό άνθρωποι σε καθημερινή βάση, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Έλληνες που προμηθεύονται ένα οικογενειακό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα, λάδι και κονσέρβες…

«Ανεπάρκεια κοινωνικών δομών»

«Ερχόμαστε καθημερινώς σε επαφή με μια κοινωνία σε ελεύθερη πτώση. Η κρίση, εξάλλου, αποτυπώνει και την ανεπάρκεια των κοινωνικών δομών. Αποδείχτηκε ότι το αποκαλούμενο “κοινωνικό κράτος” βρισκόταν στον αέρα, γιατί βασιζόταν σε επιδόματα και μικρορουσφέτια, αφού δεν υπήρχαν υποδομές. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η πρώτη φορά στα είκοσι περίπου χρόνια της λειτουργίας μας που ασχολούμαστε με παροχή τροφίμων και παιδικού γάλακτος», ανέφερε στα «Επίκαιρα» ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.


Ναρκωτικά και ψυχικές ασθένειες

Το μνημόνιο επηρεάζει επίσης και την ψυχική υγεία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών από τις αρχές του 2009 έως τις 10 Δεκεμβρίου του 2011 ανήλθαν σε 1.727, το οποίο σημαίνει ότι αυξήθηκαν κατά 22% μέσα στο διάστημα αυτό. Είναι εντυπωσιακό, μάλιστα, ότι ο συνολικός αριθμός τους το 2009 έφτασε τις 507, προτού «εκτιναχθεί» στις 622 το 2010. Η μεγαλύτερη αύξηση, εξάλλου, παρατηρήθηκε στις Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου.

Όσον αφορά στην Αττική, το 2009 κατεγράφησαν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες πράξεις αυτοκτονίας, το 2010 ήταν αυξημένες κατά είκοσι, ενώ το 2011 έφτασαν τις 198.

Από την άλλη, η αύξηση των αυτοκτονιών –τις οποίες ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποδίδει στην οικονομική κρίση- και των περιπτώσεων ανθρώπων που υποφέρουν από βαριάς μορφής κατάθλιψη και οι οποίοι είναι άνεργοι ή και παιδιά ανέργων είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου», στη βάση του οποίου κρύβονται και άλλες ψυχασθένειες.

Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι οι διαταραχές πανικού, η εμφάνιση του αποκαλούμενου «συλλογικού στρες», δηλαδή του ατομικού άγχους που εκκινεί από κοινωνικά αίτια, αλλά και οι έντονες κεφαλαλγίες, ιδίως στις πιο νέες ηλικίες.

Τα στοιχεία του ΟΚΑΝΑ προκαλούν κατάθλιψη: Το Μάρτιο του 2010 ο αριθμός των θεραπευόμενων στα προγράμματα υποκατάστασης σε ολόκληρη τη χώρα ήταν 4.771.

Στις 25 Απριλίου του 2012 ο αριθμός τους έφτασε τους 7.422, σημειώθηκε, δηλαδή, αύξηση 56%. Ταυτόχρονα, οι αιτήσεις για τα ίδια προγράμματα ήταν 1.859 το 2010 και 2.773 το 2011, το υψηλότερο νούμερο μετά το 1995.

Ο κλινικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Μπούκουρας συνδέει την οικονομική κρίση με την αύξηση των περιπτώσεων ψυχοπαθολογικών παθήσεων αλλά και των ανθρωποκτονιών. «Η έλλειψη ασφάλειας, η μείωση των εισοδημάτων και η επαγγελματική αβεβαιότητα αποτελούν σοβαρότατη απειλή για την ψυχική υγεία», καταλήγει.


Διαβάστε περισσότερα...

«Καταπέλτης» για 4,2 εκατ. φορολογούμενους



Σοκ και δέος από τα εκκαθαριστικά της εφορίας.

Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατ. φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις του 2011.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες ως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011, θα κληθούν να πληρώσουν ως και έξι φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρσι.

Ακόμη χειρότερα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με το 2010.

Μισθωτοί και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους, ενώ χαμηλόμισθοι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, θα καταβάλλουν τριψήφια ακόμα και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι δυσμενείς εξελίξεις για τους φορολογούμενους οφείλονται κυρίως στην μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, στις αυξήσεις των τεκμηρίων διαβίωσης και στην περικοπή των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

“Τσιμπάνε” φοροφυγάδες από καταθέσεις και τραπεζικές συναλλαγές



Πολύ συγκεκριμένα πράγματα ψάχνουν οι υπάλληλοι των τραπεζών που με εντολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν μπει για τα καλά στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.
Κάθε συναλλαγή που δεν είναι στις ... συνήθεις που κάνει ο πελάτης, μεγάλα ποσά καταθέσεων και ό,τι άλλο δείχνει πιθανά κρυμμένα κέρδη ειδικά καταθετών που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπαίνουν στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” με την υπ΄ αριθμ. 2652/2012 Πράξη Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, ορίζονται οι παράμετροι του ελέγχου, που θα ακολουθούν οι τράπεζες, και θα πρέπει να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές κάθε “ασυνήθη ή ύποπτη συναλλαγή που παρέχει ενδείξεις ή υπόνοιες διάπραξης φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης, του εξ αυτής περιουσιακού οφέλους”.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο:
Ελεύθεροι επαγγελματίες με πιστώσεις στο λογαριασμό τους άνω των 200.000 ευρώ το 2011
Εταιρείες με κίνηση λογαριασμού άνω των 300.000 ευρώ το 2011.

Τι ελέγχει η τράπεζα:
Πηγή εισοδήματος (φυσικά πρόσωπα)
Κλάδο ή είδος δραστηριότητας
Χώρα έδρας και νομικό καθεστώς.
Αριθμό και ύψος καταθέσεων
Μεγάλη αλλαγή στο “προφίλ” του πελάτη
Πιθανή αίτηση παροχής στοιχείων από δικαστική ή οικονομική αρχή

Τι δείχνει φοροδιαφυγή:
Καταθέσεις που δεν είναι συμβατές με τη φορολογική δήλωση
Ικανότητα αποπληρωμής δανείου με ποσά που δεν προκύπτουν από φορολογική δήλωση
Χρήση προσωπικού λογαριασμού για εταιρικές συναλλαγές
Αγορές (συχνές και μεγάλες) προϊόντων που είναι “ύποπτα” για φοροδιαφυγή όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
Μεταφορά χρημάτων για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών σε λογαριασμό τρίτου και όχι του πωλητή.
Άρνηση να προσκομίσει ο πελάτης της τράπεζας το εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης όταν ζητηθεί.


Διαβάστε περισσότερα...

Access City Award 2012



Ανακοίνωση 25.05.12.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε στις 22.05.2012 το διαγωνισμό για το τρίτο «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης», το ευρωπαϊκό βραβείο για τις προσβάσιμες πόλεις (Access City Award). Αυτό το ετήσιο βραβείο αναγνωρίζει και τιμά τις πόλεις που καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα προσβάσιμο για όλους περιβάλλον, ιδίως δε για τα άτομα με αναπηρία. Το βραβείο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια προσπάθειας της ΕΕ να δημιουργήσει μια Ευρώπη χωρίς εμπόδια: η βελτιωμένη προσβασιμότητα δημιουργεί μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τις πόλεις, ειδικά από άποψη δημογραφικής γήρανσης.

Οι πόλεις με τουλάχιστον 50.000 κατοίκους μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για το βραβείο έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 (16.00 ώρα Βρυξελλών).

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί τις ελληνικές πόλεις που είναι φιλικές στα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν υποψηφιότητα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η πόλη που βραβεύεται αποκτά ιδιαίτερη δημοσιότητα και προβολή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης» μπορείτε να βρείτε στην εξής διεύθυνση:http://ec.europa.eu/justice/access-city

Επισυνάπτεται το Δελτίου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 48 KB)
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 123 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα που νικά, η Ελλάδα που αντιστέκεται!



Η Ελλάδα που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα παιδιά της, που μέσα από τις δυσκολίες, βγαίνει πάντα πιο δυνατή… Η Ελλάδα που κερδίζει την Ευρώπη... Κερδίζει τον κόσμο! Το Onsports ευχαριστεί με τον δικό του τρόπο, τα παιδιά που δόξασαν, δοξάζουν και θα δοξάζουν την Ελλάδα.



«Και σαν πρώτα ανδρειωμένη, Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!», το πλήθος χειροκροτούσε και οι ελληνικές σημαίες ανέμιζαν. Πρώτα στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, μετά στο Μονπελιέ της Γαλλίας και λίγες ώρες αργότερα στη Μόσχα της Ρωσίας. Στη Λουκέρνη της Ελβετίας μπορεί ο Εθνικός ύμνος να μην ακούστηκε, ωστόσο πλήθος κόσμου καμάρωσε τους Έλληνες αθλητές, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Μπάντεν της Αυστρίας!

Οι Έλληνες αθλητές, χωρίς πολλά «εφόδια» στην προετοιμασία τους, με την Πολιτεία να αδιαφορεί για τα προβλήματά τους αλλά με «όπλο» τους, το πάθος για τη νίκη, κατάφεραν να «σαρώσουν» τα μετάλλια, άλλοι σε ευρωπαϊκό και άλλοι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά… Τον «χορό» των μεταλλίων άνοιξε την προηγούμενη Τρίτη (22/5) ο Άρης Γρηγοριάδης. Ο Έλληνας κολυμβητής στα 100 μ. ύπτιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το αφιέρωσε «…στην Ελλάδα, αλλά και στους Έλληνες, με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μου, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Θεωρώ, ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από οποιαδήποτε άλλη φορά».

«Χρυσός» ο Γρηγοριάδης στο Ντέμπρετσεν!


 

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, αν και μόλις 19 ετών κατάφερε να κάνει όλη την Ευρώπη να… παραμιλάει με τις επιδόσεις του. Χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο, χάλκινο και στα 50 μ. πρόσθιο. Ένα νέο «αστέρι» στην κολύμβηση γεννιέται και είναι Έλληνας!

Χάλκινος ο Σαμιλίδης στο Ευρωπαϊκό!

Το δεύτερο χάλκινο του Σαμιλίδη 


 

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι από τους κολυμβητές που έχει περάσει το δικό του… Γολγοθά! Να θυμίσουμε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κολυμπούσε με λαμαρίνες στο πόδι του, όπως και το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι έψαχνε ομάδα να ενταχθεί. Φυσικά, παρά τα μετάλλια που έχει πανηγυρίσει στο παρελθόν, δεν είναι από τους προνομιούχους που επιβραβεύτηκαν με θέση στο δημόσιο, οπότε πρώτος του στόχος πλέον, είναι να πάρει το πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ, προκειμένου να βγει στην αγορά εργασίας. Στο Ντέμπρετσεν ωστόσο, έμεινε πιστός στο ραντεβού που έχει με το μετάλλιο, όπως το συνηθίζει σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πανηγύρισε την κατάκτηση δύο χάλκινων.

Τρίτος στην Ευρώπη ο Δρυμωνάκος

Δεύτερο μετάλλιο για τον Δρυμωνάκο στο ευρωπαϊκό


 

Η Νέρι Νιαγκουάρα μπορεί να έλειπε 5 χρόνια από τους μεγάλους αγώνες, ωστόσο επέστρεψε δριμύτερη. Πανελλήνιο ρεκόρ και χάλκινο μετάλλιο ήταν τα κέρδη της, στην κούρσα των 50 μ. ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου η Νέρι Νιαγκουάρα



 

Και αφού στο Ντέμπρετσεν, οι Έλληνες έκαναν το καθήκον τους, σειρά πήρε το Μονπελιέ στην Γαλλία. Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέλαβε την πρώτη θέση στις ασκήσεις εδάφους και απέδειξε πόσο άδικο είναι που δεν θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο. Χαρά του έφερε το χρυσό μετάλλιο που «κρέμασε στο στήθος του», πικρία ωστόσο υπάρχει, που δεν θα βρίσκεται στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Πρώτος στην Ευρώπη ο Κοσμίδης



 

Στο Λονδίνο ωστόσο θα βρίσκεται ο Βλάσης Μάρας. Ο Έλληνας αθλητής έχει πλούσια τροπαιοθήκη, του λείπει όμως το Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο θέλει σαν… τρελός να κατακτήσει το καλοκαίρι. Στο Μονπελιέ, ο Μάρας κατέλαβε την 3η θέση στο μονόζυγο και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

«Χάλκινος» ο Μάρας!


 

Όλα εξελίσσονταν ωραία και καλά στο Μονπελιέ, το ίδιο συνέβαινε όμως και στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου τα ελληνικά πληρώματα είχαν ήδη πανηγυρίσει τρία χάλκινα μετάλλια, στο 2οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα αδέλφια Γκουντούλα, ο Απόστολος και ο Νίκος που τερμάτισαν στην 3η θέση της δικώπου άνευ και κρέμασαν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.

Χάλκινο μετάλλιο για τα αδέρφια Γκουντούλα


 

Η τετράκωπος άνευ με τους Τσίλη-Τζιάλλα-Παπαχρήστο-Χρήστου που ως τα μισά της κούρσας βρίσκονταν στην 6η θέση αλλά με αντεπίθεση διαρκείας τερμάτισαν στην 3η, ανέβηκαν στο βάθρο κερδίζοντας το δεύτερο φετινό τους μετάλλιο στο θεσμό μετά το ασημένιο στο Βελιγράδι.


 

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου όμως, ανέβηκαν και οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου που τερμάτισαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Τρία χάλκινα μετάλλια στην κωπηλασία



 

«Αυτός ο άνθρωπος, αυτός», που λέει και το λαϊκό άσμα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ηλίας Ηλιάδης, που δεν έχει αφήσει μετάλλιο για… μετάλλιο στο τζούντο. Σειρά είχε χθες (27/5) η Μόσχα και το Grand Slam στο οποίο κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, στην κατήγορια των -90 κιλών.

«Χρυσός» ο Ηλιάδης στη Ρωσία



 

Και «Last but not least», μετάλλιο πανηγύρισε χθες η Ελλάδα και στο Μπάντεν της Αυστρίας, όπου το ελληνικό ντουέτο στο μπιτς βόλεϊ, Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνηςκατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό σίρκουϊ.

«Ασημένιοι» οι Κοτσιλιάνος και Ζουπάνης


Κλείνοντας, να ευχηθούμε στην ανδρική ομάδα χάντμπολ του Διομήδη Άργους «καλή επιτυχία» στην αποψινή (28/5, 18:00) ευρωπαϊκή «πρόκληση», αφού αντιμετωπίζει στον τελικό την ελβετική Βάκερ στην πόλη Τουν, με στόχο την κατάκτηση του Challenge Cup.

Επίσης, «καλή επιτυχία» στην εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, που αύριο (29/5) ρίχνεται στη «μάχη» της τελικής φάσης του World League, στην πόλη Χανγκσού της Κίνας, με στόχο ένα μετάλλιο.

Γιατί όπως είπαμε και στον τίτλο μας, αυτή είναι η Ελλάδα που ΝΙΚΑ, αυτή είναι η Ελλάδα πουΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!












Πηγή: http://www.onsports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Soccer Aid: Δίνοντας ελπίδα



Σε μία φανταστική ατμόσφαιρα στο «Ολντ Τράφορντ» μαζεύτηκαν περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ για τη UNICEF στο φιλανθρωπικό παιχνίδι «Soccer Aid».


Κατά καιρούς, αρκετά είναι τα φιλανθρωπικά παιχνίδια που διεξάγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Από τα γνωστότερα όμως, είναι το Soccer Aid. Πρόκειται για μία αναμέτρηση όπου διάσημοι πρώην ποδοσφαιριστές και αρκετοί celebrities αναμετρώνται με στόχο να μαζευτούν χρήματα για τη UNICEF. Ιδρυτής του φιλικού αυτού είναι ο Παγκόσμιας φήμης τραγουδιστής, Ρόμπι Γουίλιαμς. Η πρώτη αναμέτρηση έγινε το 2008 και χθες (27/5) διεξήχθη το τέταρτο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σε αυτό έλαβαν μέρος αρκετοί διάστημοι celebrities (Ρόμπι Γουίλιαμς, Πάντι ΜακΓκίνες, Μάρβιν Χιουμς, Τζέιμι Τέκστον, Άστον Μέριγκολντ, Τζον Μπίσοπ, Όλι Μαρς, Τζόναθαν Γουίλις, Τζέισον Ίσακς, Μαρκ Όουεν, Μπεν Σέπαρντ) οι οποίοι αγωνίστηκαν με την ομάδα της Αγγλίας, ενώ μέρος έλαβαν και αρκετοί θρύλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου (Ντέιβιντ Σίμαν, Ντες Γουόλκερ, Τέντι Σέργιχαμ, Κέβιν Φίλιπς, Μάρτιν Κίον και Γκρέιαμ Λε Σο), οι οποίοι οδηγήθηκαν υπό τις οδηγίες του Σαμ Άλαρνταϊς.

Αντίπαλος ήταν μία μεικτή κόσμου η οποία είχε αρκετούς celebrities (Μάικλ Σιν, Γουίλ Φέρελ, Γκόρντον Ράμσεϊ (ο γνωστός μάγειρας με την εκπομπή εφιάλτης στην κουζίνα), Τζέραρντ Μπάτλερ (ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στους 300), Πάτρικ Κίτλι, Τζέμς ΜακΆβοι, Μάικ Μάιερς, Τζο Καλζάγκε, Σέρτζιο Πιτσόρνο, Έντουαρντ Νόρτον (μεγάλη μορφή του Χόλιγουντ) και Γούντι Χάρελσον), οι οποίοι ήταν στην ίδια ομάδα με τους Έντβιντ φαν ντερ Σάαρ, Γιάαπ Σταμ, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόι Κιν, Ερνάν Κρέσπο και Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ.

Το… σόλο της ζωής του

Για την ιστορία, νικήτρια αναδείχθηκε η Αγγλία, επικρατώντας 3-1. Η μεικτή κόσμου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 22’ αιφνιδίασε τους Άγγλους. Τότε ο κιθαρίστας του γνωστού συγκροτήματος, Kasabian, Σέρτζιο Πιτσόρνο πέτυχε το γκολ της ζωής του «κρεμώντας» τον Ντέιβιντ Σίμαν με πλασέ που θα ζήλευαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές της Ευρώπης. Θα αναρωτηθείτε πως ο Άγγλος γκολκίπερ δεχόταν κρεμαστά τέρματα στα… ντουζένια του, άρα πώς να μη το δεχτεί και στα 40… φεύγα του και θα έχετε απόλυτο δίκιο.

Η συνέχεια όμως, δεν ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη μεγάλη ανατροπή. Ο Σέργιχαμ έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει το σκοράρισμα και στο 69’ έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, για να έρθει ο Γουίλκις τρία λεπτά αργότερα να κάνει την ανατροπή. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Φίλιπς στο 89’.

ΑΓΓΛΙΑ (Σαμ Άλαρνταϊς): Σίμαν (45’ Τέκστον), Σέπαρντ, Κίον (45’ Λε Σο), Γουόλκερ, ΜακΓκίνες (63’ Γουίλιαμς), Μαρς (33’ Χιούμς (89’ Ισάκς), Μπίσοπ, Γουίλκις, Μέριγκολντ (76’ Όουεν), Φίλιπς, Σέριγχαμ.
REST OF THE WORLD (Κένι Νταλγκλίς): Φαν ντερ Σάαρ (45’ Κίτλι), Σιν, Σταμ, Κιν (23’ Κρέσπο), Ράμσεϊ (66’ ΜακΆβοι), Μπάτλερ (82’ Χάρελσον), Ζέεντορφ, Λιούνγκμπεργκ, Πιτσόρνο, Φερέλ (74’ Νόρτον), Μάιερς (52’ Καλζάγκε).


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα διανομή τροφίμων στην Κρήτη



Σήμερα και αύριο.

Νέα διανομή τροφίμων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου σήμερα και αύριο από τις 10:30-15:00 στο Ηράκλειο και από τις 10:00-14:00 στις Μοίρες.

Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης και για να παραλάβουν τα τρόφιμα θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Το σημαντικό αυτό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζουν ενεργά έμποροι – προμηθευτές – επιχειρηματίες τροφίμων.


Διαβάστε περισσότερα...

«Σας θυμίζουμε ότι χρωστάτε στο Δημόσιο»



Θα «κυνηγούν» μέσω τηλεφώνου τους ασυνεπείς φορολογούμενους.

Στην ενεργοποίηση του ειδικού τηλεφωνικού κέντρου (call-center) για την άμεση υπενθύμιση των οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η δυνατότητα του υπουργείου Οικονομικών να χρησιμοποιή call-center για να ενημερώνη τους φορολογουμένους για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου έχει θεσπισθεί από το 2010.

Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε αξιοποιηθή η δυνατότητα αυτή, καθώς το σχετικό προσωπικό της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) ασχολείτο με την πληροφόρηση για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων (κάτι που ισχύει από το 2000).

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων απασχολούνται 45 άτομα σε όλες τις βάρδιες, ενώ το helpdesk διαθέτει 20 τηλεφωνικές γραμμές.

Η ΓΓΠΣ τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνεί με όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, δεν έχουν υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ και δήλωση απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών ώστε να τους παρακινήσει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο



Από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου.

Δημιουργικά θα μπορούν να απασχοληθούν παιδιά ηλικίας από 8 έως 14 ετών το καλοκαίρι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο - οι Θησαυροί - ο Μηχανισμός», θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δίωρα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Μουσείο, μετά την επιτυχία που σημείωσαν τα συγκεκριμένα προγράμματα με τη μεγάλη συμμετοχή οργανωμένων σχολικών ομάδων τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς και των μεμονωμένων επισκέψεων παιδιών την περίοδο του Πάσχα, ανταποκρίθηκε στην επιθυμία γονιών και παιδιών και σχεδίασε τη διεξαγωγή προγραμμάτων και κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (11:00-13:00).


Διαβάστε περισσότερα...