Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

20 λάθη που κάνουν οι άντρες στο κρεβάτι


Η βρετανική ιστοσελίδα metro.co.uk ζήτησε από τις αναγνώστριες της στο Facebook να κατονομάσουν τα λάθη που κάνουν οι άντρες στο κρεβάτι.

Κάποιες από τις απαντήσεις που έλαβαν ήταν αστείες, άλλες γελοίες και κάποιες ανησυχητικές. Το σίγουρο είναι πάντως ότι είναι πέρα για πέρα αληθινές. Για να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά που μισούν οι γυναίκες στο κρεβάτι;

  1. «Όταν προσπαθεί να κάνουμε μια στάση που είμαι σίγουρη ότι έχει δει σε κάποια ιστοσελίδα ακατάλληλου περιεχομένου και ενώ ουσιαστικά αισθάνομαι γελοία γυρνάει και μου λέει «Σου αρέσει όσο και έμενα, αγάπη μου;» Εεεε, όχι!
  2. «Όταν ζητάνε να τους φορέσουμε εμείς το προφυλακτικό. Απλά όχι.» 
  3. «Όταν νομίζουν ότι είναι σέξι το πολύ ξύλο ενώ εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να γυρίσουν και να τους δώσουμε ένα χαστούκι στο πρόσωπο.»
  4. «Όταν απλώς σταματάει και είναι σαν να σου λέει «Γεια σου, τι κάνεις;» Μα είναι ώρα τώρα για τέτοιες κουβέντες;
  5. «Όταν ζητάνε να τους κάνεις ένα ιδιωτικό στριπτίζ (που έτσι κι αλλιώς είναι άβολο) και στη συνέχεια το στενό τζιν κολλάει στον αστράγαλο.»
  6. «Όταν θέλουν να κάνουμε ότι πιο περίεργο μπορεί να έχουν διαβάσει ή δουν στη τηλεόραση και πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα! Συγνώμη αλλά δεν θέλω να πειραματιστώ με το σώμα μου.»
  7. «Όταν ανυπομονούν να φτάσουμε σε οργασμό. Μάλλον πρέπει να περιμένετε λιγάκι.»
  8. «Όταν επιμένουν για πρωινό σεξ, τη στιγμή που εμείς οι γυναίκες αισθανόμαστε πραγματικά βρώμικες και άσχημες!»
  9. «Το γεγονός ότι βάζουν παντού τα δάχτυλά τους, λες και παίζουν κανένα μουσικό όργανο. Και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση!»
  10. «Το να είναι τόσο επιθετικοί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κολπική αιμορραγία.»
  11. «Το δάγκωμα στις θηλές. Πονάει!»
  12. «Το υπερβολικό τράβηγμα των μαλλιών»
  13. «Τα φαρδιά μποξεράκια»
  14. « Όταν ένας μάγκας θέλει να κάνουμε το 69, αλλά επιμένει να είναι στην κορυφή, οπότε ασφυκτιώ κάτω από αυτόν. Λάθος.»
  15. «Το φαγητό πριν από το στοματικό. Η γεύση είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι μπορείτε να φανταστείτε!»
  16. «Όταν οι άντρες βιάζονται και πιστεύουν ότι μπορούμε να έρθουμε σε οργασμό σε 27 δευτερόλεπτα.»
  17. «Το να θέλει να εκσπερματώσει στα μαλλιά, στο πρόσωπο ή στα μάτια σου.»
  18. «Το να γίνονται παθητικά επιθετικοί όταν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να φέρουν μια γυναίκα σε οργασμό.»
  19. «Το να προσπαθούν να αφαιρέσουν τα εσώρουχα με τα δόντια τους. Μα δεν γίνεται!»
  20. «Το να μην πλένει όσο πρέπει όλα τα σημεία του σώματός του και να έχει και απαιτήσεις!»

Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο «σφυρί» βγάζει τα υπουργικά αυτοκίνητα ο Κατρούγκαλος


«Οι υπουργοί δε χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα».

Πωλητήριο βάζει η κυβέρνηση στα υπουργικά αυτοκίνητα, με απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος.

Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο Ι. Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί ή τη μηχανή του, ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο Πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης.

Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW, αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρελθόν η 16η Φεβρουαρίου για την καταχώρηση αξιολογήσεων


Παγώνει όλο το πλαίσιο της αξιολόγησης.

Η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αναφέρεται στην αξιολόγηση δηλ 4024/11, 4142/13 και 3848/10 και το ΠΔ 152/13 είναι από τα άμεσα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος είναι η αντικατάσταση του προηγούμενου πλαισίου από άλλο πλαίσιο το οποίο δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τους εκπαιδευτικούς.

Βασικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναβαθμισμένη και μακράς διάρκειας επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Οι αλλαγές θα γίνουν με τη βοήθεια και την ενεργητική συμπαράστασή της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας. Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί μεταξύ των άλλων ότι θα προχωρήσει, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, στην αναδιάρθρωση του πλαισίου διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης και θα επαναπροκηρύξει όλες τις θέσεις.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα έχει βασικό στόχο τη καθολικότητα του δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό και ποιοτικό αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο κ. Κουράκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Παιδείας τόνισε ότι « δεν μπορεί να στήσεις κανένα καλό σχολείο και ότι δεν μπορείς να ενισχύσεις τη δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου παιδεία και εκπαίδευση αν δε στηρίξεις τον εκπαιδευτικό, τον εργαζόμενο στο χώρο της παιδείας σε όλα τα επίπεδα». «Στηρίζοντας τον εκπαιδευτικό μπορείς να πετύχεις πραγματικά πολλά πράγματα» δήλωσε μεταξύ των άλλων ο κ. νέος αναπληρωτής Υπουργός.

Όσον αφορά τις διαδικασίες τις αξιολόγησης που ξεκίνησαν από την προηγούμενη ηγεσία αυτές έχουν παγώσει. Όπως έχει γράψει τo newsbeast.gr πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που διαφωνούσαν με τις διαδικασίες της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου γεγονός που αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ διαφωνούσαν με το πλαίσιο της αξιολόγησης των προηγούμενων ηγεσιών και είχαν απευθύνει τον Οκτώβριο του 2014 κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να απέχουν από όσες διαδικασίες προβλέπονται στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (155922/Γ1–30–09–2014) και το ΠΔ 152/2013. Καλούσαν επίσης τους εκπαιδευτικούς, χωρίς φόβο, να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

«Δεν συμβάλλουμε στην κατηγοριοποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο. Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά» τόνιζαν τότε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Να σημειώσουμε ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με έγγραφό τους είχε γνωστοποιήσει ότι παρατείνεται η καταχώριση των αξιολογήσεων από όλους τους αξιολογητές στην πλατφόρμα μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου. Όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία αυτή αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα αξιολόγησης παραμένει «ανοιχτή».


Διαβάστε περισσότερα...

Υπερωριακή απασχόληση αποσπασμένων σε γραφεία βουλευτών


Καθιέρωση υπερωριακής απογευματινής, νυχτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας.

Ο αριθμός των ωρών στα πλαίσια της υπερωριακής απογευματινής, νυχτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας καθορίστηκε με ΦΕΚ για το προσωπικό που είναι αποσπασμένο, διατίθεται ή διορίζεται σε Γραφεία Βουλευτών, Γενικών Γραμματέων κ.α.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ και Ασφαλιστικών Οργανισμών, το ύψος της οποίας δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των υπαλλήλων που αποσπώνται ή διατίθενται ή διορίζονται στα εν λόγω γραφεία.

Εγκρίνουμε την καθιέρωση υπερωριακής απογευματινής, νυχτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας, για το προσωπικό που αποσπάται ή διατίθεται ή διορίζεται στα κατωτέρω Γραφεία και καλύπτει οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες περί αυτών διατάξεις, για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης μέχρι 31−12−2015, ως εξής:

Α1. Για τους υπαλλήλους καθώς και την προσωπική ασφάλεια και τους οδηγούς, που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται ή διορίζονται στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, στα γραφεία των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και των Υφυπουργών και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, μέχρι σαράντα (40) ώρες συνολικά το μήνα για κάθε υπάλληλο, ως ακολούθως: i. Υπερωριακή εργασία (μέχρι 22ης ώρας) 20 ώρες ii. Νυχτερινή υπερωριακή εργασία (από 22ης ώρας μέχρι 6ης πρωινής) 8 ώρες iii. Εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες (από 6ης πρωινής μέχρι 22ης ώρας) 12 ώρες

Α2. Για τους υπαλλήλους καθώς και την προσωπική ασφάλεια και τους οδηγούς, που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται ή διορίζονται στα Γραφεία των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, των Ειδικών Γραμματέων και των Διοικητών και Υποδιοικητών των Ασφαλιστικών Οργανισμών, μέχρι τριάντα (30) ώρες συνολικά το μήνα για κάθε υπάλληλο, ως ακολούθως: i. Υπερωριακή εργασία (μέχρι 22ης ώρας) 15 ώρες ii. Νυχτερινή υπερωριακή εργασία (από 22ης ώρας μέχρι 6ης πρωινής) 7 ώρες iii. Εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες (από 6hς πρωινής μέχρι 22ης ώρας) 8 ώρες Η δαπάνη που προκαλείται από την παραπάνω εργασία των περιπτώσεων Α1 και Α2 θα βαρύνει τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των Φορέων στους οποίους οι ανωτέρω παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Β. Για τους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται για την εξυπηρέτηση των Γραφείων των Βουλευτών, των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και του Γραφείου του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι είκοσι πέντε (25) ώρες συνολικά το μήνα για κάθε υπάλληλο, ως ακολούθως:

i. Υπερωριακή εργασία (μέχρι 22ης ώρας) 14 ώρες ii. Νυχτερινή υπερωριακή εργασία (από 22ης ώρας μέχρι 6ης πρωινής) 5 ώρες iii. Εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες (από 6ης πρωινής μέχρι 22ης ώρας) 6 ώρες

Οι πιστώσεις για την υπερωριακή απογευματινή, νυκτερινή απασχόληση ή απασχόληση τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των παραπάνω υπαλλήλων της περίπτωσης Β των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Υπουργεία, Νοσοκομεία κ.λπ.), εγγράφονται στον προϋπολογισμό των ανωτέρω φορέων για την πληρωμή των αποζημιώσεων.

Για τους υπαλλήλους που διατίθενται ή αποσπώνται στα παραπάνω Γραφεία της ίδιας περίπτωσης Β από νομικά πρόσωπα και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των οποίων η μισθοδοσία δεν βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η αποζημίωση για υπερωριακή απογευματινή, νυκτερινή ή Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασία, θα καταβάλλεται από τις Υπηρεσίες που ανήκουν οργανικά οι παραπάνω υπάλληλοι, για όσο χρονικό διάστημα είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται στα προαναφερόμενα γραφεία.

Το ωρομίσθιο της υπερωριακής εργασίας για τους υπαλλήλους όλων των προαναφερόμενων περιπτώσεων της παρούσας απόφασης, καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4024/2011.

Ειδικότερα για το αποσπασμένο ή διατιθέμενο από Ν.Π.Ι.Δ προσωπικό το ωρομίσθιο του μισθολογικού κλιμακίου της παραγράφου 4 του άρθρου 20 του ίδιου νόμου θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού του βαθμού ή Μ.Κ. του βαθμού στο οποίο αντιστοιχούν τα έτη υπηρεσίας και τα τυπικά του προσόντα, σύμφωνα με την αριθ. 2/16306/0022/23−2−2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με θέμα «Αποδοχές μετακλητών, ειδικών συμβούλων και συνεργατών των Πολιτικών Γραφείων μελών της Κυβέρνησης, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων» όπως τροποποιήθηκε με την αρ. 2/24378/0022/22−3−2012 (ΦΕΚ 143/ΥΟΔΔ) όμοια και ισχύει.



Διαβάστε περισσότερα...

Η αστυνομία θα συλλαμβάνει όποιον πετά... χιονόμπαλα


«Μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς ή καταστροφές σε περιουσίες» ισχυρίζονται οι Βρετανοί.

Αστυνομικοί προειδοποίησαν ότι θα συλλαμβάνει όσους πετούν χιονόμπαλες σε αγνώστους. Η νουθεσία έγινε αφότου το αστυνομικό τμήμα έγινε δέκτης εκατοντάδων παραπόνων.

Οι αξιωματικοί του τμήματος του Staffordshire στη Βρετανία, θεωρούν ότι το να πετάει κάποιος χιόνι στον άλλον, μπορεί να θεωρηθεί ως αντικοινωνική συμπεριφορά μετά τη σωρεία εισροή καταγγελιών, τουλάχιστον 700 από το 2012. Τα τελευταία περιστατικά αφορούν σε δυο «θύματα», δυο μοτοσικλετιστές οι οποίοι δέχτηκαν «επίθεση» στο West Midlands.

«Κανείς δε θέλει να αποτρέψει τους νέους από το διασκεδάζουν και να περνάνε καλά παίζοντας με το χιόνι, αλλά υπάρχει και κάποιο όριο στη διασκέδαση», είπε σχετικά ο αξιωματικός Paul Johnson.
«Υπάρχουν χιονόμπαλες που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς ή καταστροφές σε περιουσίες», πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τσιτσάνης στο… δημαρχείο Τρικάλων


Μοναδικό υλικό για τον μεγάλο συνθέτη.

Ο Δήμος Τρικκαίων τιμά τον Βασίλη Τσιτσάνη με μια μίνι έκθεση μοναδικού υλικού.

«Έγραψα για την Ελλάδα, για τη λευτεριά, για τη φτώχεια, για την αδικία, για τον πόνο, για την ελπίδα, έγραψα… και πόσα δεν έγραψα»…. αναφέρει ιδιοχείρως ο μεγάλος συνθέτης στο σημείωμά του, που εκτίθεται πλέον στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τρικκαίων.

Η έκθεση, όπως αναφέρεται από το Δήμο Τρικκαίων, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη, Έφης Λεβέντη και του καλλιτεχνικού διευθυντή Στέλιου Καραγιώργου.

Τοποθετήθηκαν καδραρισμένες φωτογραφίες γνωστές ή σπανιότερες, αυθεντικές ιδιόχειρες σημειώσεις και στίχοι, μια εξαίρετη απόδοση σε σκίτσα από τον σκιτσογράφο Στάθη, της «Συννεφιασμένης Κυριακής», αποτυπώσεις δίσκων κ.α.

Έτσι, η έκθεση αυτή ξαφνιάζει ευχάριστα τον κάθε επισκέπτη του φουαγιέ, στον πρώτο όροφο.

Αποτελεί, ουσιαστικά την πρώτη δημόσια εκδήλωση και παράθεση υλικού από το Μουσείο Τσιτσάνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ήδη η διοίκησή του και ο Δήμος Τρικκαίων.

Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και τα 31 από τον θάνατό του (γεννήθηκε και πέθανε την ίδια ημέρα), ανακήρυξε σε πανηγυρική, λιτή εκδήλωση, το έτος 2015 σε «Έτος Τσιτσάνη».



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ


Έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, δίνεται παράταση στην υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ όλων των υποκειμένων στο φόρο μέχρι την 27 Φεβρουαρίου 2015. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η συνολική καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

Η παράταση των δηλώσεων ΦΠΑ υπαγορεύτηκε τόσο από τις καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 όσο και από τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν κατά την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ από τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος.

Ειδικότερα, για όσους αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι υποχρεούνται σε υποβολή ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, δίνονται οι ακόλουθες οδηγίες:

Μετά την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης, ως ετήσια δήλωση θα λαμβάνεται η δήλωση του τελευταίου τριμήνου του 2014.

Όμως κατόπιν αιτημάτων των ομοσπονδιών και των σωματείων των λογιστών, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό αναφορικά με την εφαρμογή των ανωτέρω και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα θα δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλονται κανονικά οι τριμηνιαίες δηλώσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας χωρίς την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής.

Με σκοπό την αποφυγή της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, όλες οι επιβαρύνσεις εκπροθέσμου που τυχόν καταλογιστούν από το σύστημα θα διαγραφούν οίκοθεν με ενέργειες της φορολογικής διοίκησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε ενέσεις μπότοξ με δηλητήριου φιδιού και παραμορφώθηκε


Το πρόσωπό της παρέλυσε επί ένα χρόνο.

Ο πλαστικός χειρουργός Adrian Oancea, υπέβαλε την Raluca Crisan σε μια μάλλον τρομακτική θεραπεία ομορφιάς: Ενέσεις με δηλητήριο από οχιά. Αποτέλεσμα; Το πρόσωπό της να παραλύσει για τουλάχιστον ένα χρόνο.



Η 38χρονη δικηγόρος ισχυρίζεται, στη μήνυση που υπέβαλε κατά του 47χρονου γιατρού, ότι ο Oancea αντί να της κάνει ενέσεις μπότοξ, αυτός ενέχυσε δηλητήριο φιδιού. Μετά τις δηλητηριώδεις ενέσεις, η 38χρονη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, στην πόλη Alba-Iulia στη Ρουμανία.

«Όταν κατέθεσε στη δίκη, είπε ότι δεν ήξερε ακριβώς τι περιείχε η ένεση γιατί το παρήγγειλε από κάποιον Κινέζο προμηθευτή του-και οι οδηγίες ήταν γραμμένες στα κινέζικα», ανέφερε η ίδια.






Διαβάστε περισσότερα...

Ροτβάιλερ θρηνεί πάνω από το άψυχο σώμα του αδερφού του


Δείτε το βίντεο που ραγίζει καρδιές
.
Ένα πολύ συγκινητικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου. O Hank και ο Brutus, είναι δύο ροτβάιλερ που μεγάλωσαν μαζί. Ήταν αχώριστοι από κουτάβια αφού ο Brett Bennett τα υιοθέτησε από ένα κέντρο περίθαλψης σκύλων.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Ηank πέθανε στον ύπνο του. Ήταν δέκα ετών.

Ο Brutus έχει γείρει στο άψυχο σώμα του αδερφού του και θρηνεί ενώ ο ιδιοκτήτης του, ο Brett Bennett προσπαθεί να τον παρηγορήσει μιλώντας του τρυφερά.

Το βίντεο έχει ήδη 23 εκατομμύρια views.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολύτεκνοι έγιναν τρίτεκνοι ελέω μετεγγραφών


Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τα ηλικιακά όρια.

Οι πολύτεκνοι έγιναν τρίτεκνοι για τις μετεγγραφές, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με γνωμοδότησή του, μετά από σχετικό ερώτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνει γνωστό ότι για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων ισχύουν τα ηλικιακά όρια που θέτει η παρ.1 του άρθρου 6 Ν.3454/2006, δηλαδή της ηλικίας των 23 ετών για τα άγαμα τέκνα και 25 ετών για όσα σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή ως τρίτεκνοι.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΝΣΚ η παράγραφος 1 του άρθρου 53 του Ν.4264/2014 για τον προσδιορισμό της έννοιας των πολυτέκνων, παραπέμπει μόνον στο άρθρο 1 του Ν. 1910/1944, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006 και δεν παραπέμπει και στην παρ. 3 του άρθρου 6 του τελευταίου αυτού νόμου, με συνέπεια η διάταξη αυτή να μην έχει εφαρμογή στις περιπτώσεις μεταφοράς θέσεων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4264/2014.

Για όσους δε γνωρίζουν, η παρ.3 ορίζει ότι «οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α'), όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβά­νουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύο­νται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα».

Όπως προειπώθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του ΝΣΚ τα πιο πάνω δεν έχουν εφαρμογή στις μετεγγραφές των πολυτέκνων και ως εκ τούτου ισχύουν τα ηλικιακά όρια.

Βέβαια το Νομικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι στους πολύτεκνους φοιτητές, που τα αδέρφια τους έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 23 ή 25 ετών κατά περίπτωση, παρέχεται νομική δυνατότητα αποδοχής της αίτησης, ως τέκνων πολυμελών οικογενειών (τρίτεκνοι), και ως τέκνων των λοιπών περιπτώσεων (με αδερφό/ή φοιτητή κλπ) εφόσον από τα προσκομισθέντα στοιχεία προκύπτει η συνδρομή των νομίμων προϋποθέσεων και τούτο ανεξάρτητα από την επίκληση ή όχι και των λοιπών αυτών περιπτώσεων από τον αιτούντα φοιτητή στην ηλεκτρονική του αίτηση.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων είχε θίξει το όλο θέμα το οποίο είχε φθάσει και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής κα Ιατρίδη σχετικά με τα ηλικιακά όρια για τους πολύτεκνους. Ο τότε υφυπουργός Παιδείας κ. Γεωργαντάς είχε χαρακτηρίσει παράνομη και παράτυπη την άρνηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να δεχτούν αιτήσεις για μετεγγραφή από παιδιά πολύτεκνων οικογενειών άνω των 23 ετών.

Ο υφυπουργός Παιδείας είχε υποστηρίζει ότι εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε περίπτωση όπου δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, θα πρέπει να παρέμβει το υπουργείο και αυτό θα πράξει.

Η παρέμβαση για την οποία έκανε λόγο ο πρώην υφυπουργός φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε καθώς στις 14 Ιανουαρίου του 2015 η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων ενημέρωνε ότι υπήρχαν 14 περιπτώσεις πολύτεκνων φοιτητών που τα ηλικιακά όρια έβαλαν εμπόδιο στις μετεγγραφές τους και ζητούσε την παρέμβαση του κ. Γεωργαντά θέτοντας υπόψη του και τα όσα είχε δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με ανάρτησή της η ΑΣΠΕ επιρρίπτει ευθύνες στους πρώην υπουργούς Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και Λοβέρδο που ενώ έγκαιρα ενημερώθηκαν από την ΑΣΠΕ για την αβλεψία των (όπως και για τους νησιώτες) με 18 επιστολές της(!) και μπορούσαν αμέσως να το διορθώσουν, δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Μάλιστα τονίζεται ότι οι Μηχανολόγοι ΕΜΠ, Μηχανολόγοι ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος και το Γ.Π.Α, δεν απαίτησαν κανένα ηλικιακό όριο σε καμία άλλη κατηγορία Μετεγγραφόμενων φοιτητών, πλην πολυτέκνων.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων ζητά την παρέμβαση του νέου υπουργού Παιδείας για το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί όπως και για αυτό των Αρχιτεκτονικών Σχολών.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή στην άδεια αναπληρωτών πέρα των 3 ημερών


Προσκόμιση γνωμάτευσης από γιατρό του ΠΕΔΥ.

Μια αλλαγή είχαμε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις άδειες των εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών. Η αλλαγή αφορά στη σελίδα 20 και ενότητα Θ που αναφέρεται μεταξύ των άλλων στις αναρρωτικές άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα διαγράφεται η φράση προσκόμιση του αδειολογίου των Υγειονομικών δομών (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και αντικαθίσταται με την προσκόμιση γνωμάτευσης από γιατρού του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΠΥ, πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου αναφερόταν:

Δηλαδή, σε όλες τις περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών που υπερβαίνουν τις 3 ημέρες τη φορά, για την καταβολή του αντιμισθίου στον εκπαιδευτικό είναι απαραίτητη η προσκόμιση του αδειολογίου των Υγειονομικών δομών (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Σε αντίθετη περίπτωση ο εκπαιδευτικός θα παραπέμπεται στην Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) για τη βεβαίωση της ανικανότητας για εργασία.

Η Διεύθυνση Α/θμια Β Αθήνας έχει αναρτήσει τη διορθωμένη σελίδα καθώς και σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ

α) Το υπ’αριθμ. πρωτ. Π06/22/10-3-2014 έγγραφο του Ι.Κ.Α.

β) Διορθωμένη σελίδα ((βλ.περ.2 της με αρ.Π06/22/10-3-2014 επισυναπτόμενης σχετικής εγκυκλίου του ΙΚΑ)



Διαβάστε περισσότερα...

Σκαρφαλώνει στον παγωμένο Νιαγάρα με απίστευτη άνεση


Ο ατρόμητος ορειβάτης που επιχειρεί το ακατόρθωτο – Δείτε το βίντεο.

Όταν το βλέπει κανείς στο βίντεο, φαίνεται ένα από εγχείρημα. Αλλά σκεφτείτε ότι πρόκειται για πάγο! Ο ατρόμητος ορειβάτης Will Gadd σκαρφαλώνει στα παγωμένα τοιχώματα του Νιαγάρα γράφοντας ιστορία για τον απίστευτο αυτό άθλο.

«Έχω ταξιδέψει ανά τον κόσμο για να βρω τους πιο επικίνδυνες αναρριχήσεις, αλλά οι καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πατρίδας μου, αποτελούσαν πάντα στοίχημα για μένα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπολογίζεται ότι 150.000 τόνοι νερού πέφτουν με ορμή κάθε λίγα λεπτά, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 70 mph.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύτηκαν 300 κιλά πατάτες στον Πειραιά


Πωλούνταν ως ελληνικές ενώ ήταν από τη Γαλλία.

Τριακόσια κιλά πατάτες δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην α' λαϊκή αγορά του Πειραιά.

Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν τις πατάτες από τη Γαλλία, τις οποίες πωλούνταν ως ελληνικές. Στον πωλητή θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένα το Νοέμβριο τα τροχαία


Στους 63 οι νεκροί.

Σε 894 ανήλθαν τον περασμένο Νοέμβριο τα οδικά τροχαία ατυχήµατα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα τροχαία μειώθηκαν κατά 4,8% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2013.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στα ατυχήματα αυτά σκοτώθηκαν 63 άτομα (μείωση 7,4%), 70 τραυματίστηκαν (μείωση 15,7%) και 992 τραυματίστηκαν ελαφρά (μείωση 1,7%).



Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει ξανά η δίκη για τα μαϊμού επιδόματα τυφλότητας


Από τους 388 «τυφλούς» μόνο οι 34 είχαν προβλήματα όρασης στη Ζάκυνθο.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση των παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, μετά από μια εβδομάδα αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας των εκλογών.

Συνολικά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου έχει καλέσει στα δικαστήρια 184 Ζακυνθινούς. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο Έλληνες, οι οποίοι θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί του κυκλώματος και στους οποίους ο εισαγγελέας Ζακύνθου, σε πρώτο βαθμό, έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα.

Πριν δύο εβδομάδες, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, έγινε η πρώτη πράξη των δικών. Το δικαστήριο, επέβαλε, σε 14 υποθέσεις ποινές φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή, ενώ υπήρξε και μια αθωωτική απόφαση.

Η απάτη αποκαλύφθηκε το 2012 όταν το ΙΚΑ προχώρησε σε επανελέγχους των δικαιούχων, αποκαλύπτοντας ότι το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας δεν ήταν πραγματικά τυφλοί.

Ο επανέλεγχος των επιδοματούχων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Η εικόνα του απεργού πείνας που συγκλονίζει


Απέχει από τη σίτιση για πάνω από ένα χρόνο – Ζητά την απελευθέρωσή του από τις φυλακές της Αιγύπτου.

Η συγκλονιστική εικόνα με έναν απεργό πείνας στην Αίγυπτο να αιμορραγεί από το στόμα, δόθηκε στη δημοσιότητα τη στιγμή που η οικογένειά του εκλιπαρεί τη κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απελευθέρωσή του.

Ο αμερικανο-αιγύπτιος Mohamed Soltan βρίσκεται σε φυλακή της Αιγύπτου και απέχει από τη σίτιση πάνω από ένα χρόνο (αν και είναι παράξενο, κάνουν λόγο για περισσότερους από 12 μήνες!), με τους οικείους του να λένε ότι η κατάστασή του επιδεινώνεται ραγδαία.

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στα social media την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται να δείχνει τον Soltan να αιμορραγεί από το στόμα του, να είναι χλωμός και χωρίς τις αισθήσεις του. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος τράβηξε την εικόνα ή το πώς διέρρευσε.

Η οικογένειά του εκλιπαρεί να τερματίσει την απεργία πείνας, περιγράφοντας την κατάστασή του ως «τρομερή». Λένε πως πρόσφατα συμφώνησε να αρχίσει να λαμβάνει μια «επαρκή ποσότητα υγρών», αλλά αρνήθηκε να σπάσει την απεργία πείνας.



Λένε πως συμφώνησε πρόσφατα να αρχίσουν να λαμβάνουν σε μια «επαρκή ποσότητα υγρών», αλλά αρνήθηκε να σπάσει την απεργία πείνας.

Μια δήλωση τους στην σελίδα «Free Soltan» στο Facebook: «Είμαστε τρομοκρατημένοι με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Mohamed και θα συνεχίσουμε να καλούμε όλες τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν την άμεση απελευθέρωσή του».

Ο 27χρονος Soltan αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο των ΗΠΑ όπου και μεγάλωσε πριν μετακομίσει στην Αίγυπτο το 2013. Σύμφωνα με τα μέσα, είναι ο γιος του του ηγέτη της απαγορευμένης Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αναφέρει Μέση Ανατολή ματιών. Ο νεαρός πυροβολήθηκε στο χέρι και συνελήφθη κατά τη διάρκεια εκκαθάρισης ενός στρατοπέδου διαμαρτυρίας γεμάτη με υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013. Οι αρχές τον χρέωσαν με τα αδικήματα αυτά της τρομοκρατίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Θεολόγοι για τη νέα ρύθμιση της απαλλαγής από τα Θρησκευτικά


«Η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε την οριστική λύση».

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με δελτίο τύπου της, χαιρετίζει την έκδοση της υπ. αριθμ. 12773/Δ2/23-01-2015 εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις και ο τρόπος χορήγησης απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών σε μαθητές που είναι αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι ή άθρησκοι.

Η παραπάνω εγκύκλιος ενσωματώνει ορθά την τελεσίδικη Απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, η οποία αποτέλεσε τη βάση επί της οποίας η ΠΕΘ ζητούσε εναγωνίως την οριστική επίλυση του ζητήματος των απαλλαγών με αλλεπάλληλες επισκέψεις του ΔΣ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κ.κ. Αρβανιτόπουλο, Κεδίκογλου, Γκιουλέκα, Κουκοδήμο, Δερμεντζόπουλο, καθώς και σε ανώτερα διοικητικά στελέχη του ΥΠΑΙΘ αλλά και με την κατάθεση έγγραφων αιτημάτων και Υπομνημάτων στο ΥΠΑΙΘ, όπως για παράδειγμα τα υπ΄ αριθμ. 173/18-11-2014, 144/8-9-2014, 124/22-7-2014 έγγραφα του ΔΣ της ΠΕΘ.

Η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε την οριστική λύση στο ζήτημα των απαλλαγών με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των μαθητών. Όσοι ελάχιστοι διαμαρτύρονται για την νέα αυτή εγκύκλιο του Υπουργείου προφανώς αντιτίθενται στο αυτονόητο και γι΄ αυτό εκτίθενται.

Εκτεθειμένοι στα μάτια των Θεολόγων είναι ακόμη, τόσο εκείνοι που συνέβαλαν στην συγγραφή ή στην αποστολή άστοχων εγκυκλίων για το θέμα αυτό, βάζοντας σε περιπέτειες γονείς μαθητές και συναδέλφους όσο και οι όψιμοι δήθεν υπερασπιστές του Μαθήματος, το οποίο ωστόσο με ποικίλες και μεθοδευμένες ενέργειές τους επιχειρούν τον τελευταίο καιρό να αποδομήσουν, πολεμώντας μανιωδώς την ορθόδοξη χριστιανική του φυσιογνωμία και προσφορά.

Το ΔΣ της ΠΕΘ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που εργάσθηκαν άοκνα υπερνικώντας κάθε είδους εμπόδια και δυσκολίες, για την έκδοση αυτής της εγκυκλίου και επιφυλάσσεται να τους τιμήσει «ἐν εὐθέτῳ χρόνῳ».

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί και συγχαίρει την ομάδα των συναδέλφων Θεολόγων των Χανίων, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να πρωτοστατήσουν σε έναν τιτάνιο δικαστικό αγώνα για την επίλυση του ζητήματος των απαλλαγών και την κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών, στον οποίο και τελικά δικαιώθηκαν με την έκδοση της ανωτέρω τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στη Ρόδο ο Ι. Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 30.01.2015

Αρ. Πρωτ.: 156

Τη Ρόδο επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ευκαιρία της εκδήλωσης για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ρόδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ροδινιού στο πάρκο Ροδίνι στην πόλη της Ρόδου με ώρα έναρξης 8 μ.μ. και ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου. Θα μεταφέρει όλα τα πρόσφατα νέα από το χώρο της Αναπηρίας ενώ θα ενημερωθεί για τα τοπικά.



Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΜΕ: Να χαρακτηριστεί ως αργία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών


Κλειστά τα νηπιαγωγεία, στα σχολεία οι μαθητές θα πάρουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Σχολική γιορτή είναι η σημερινή μέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όπως έχει γράψει το newsbeast.gr.

Τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά ενώ στα υπόλοιπα σχολεία οι μαθητές θα πάρουν μέρος στον εκκλησιασμό ενώ θα ακολουθήσουν δραστηριότητες σχετικά με τις δραστηριότητες των Τριών Ιεραρχών.

Με αφορμή την επικείμενη γιορτή των τριών ιεραρχών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι πρέπει η ημέρα των Τριών Ιεραρχών να χαρακτηριστεί ως αργία, όπως ίσχυε προηγουμένως (ΦΕΚ 161/13/7-1998), με την πρόβλεψη για εκδηλώσεις εκπαιδευτικού – ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων και να αποσυρθεί η προηγούμενη ΥΑ (Φ. 7/398/111816/Γ1/16-7-2014).



Διαβάστε περισσότερα...

Παγώνει η αξιολόγηση για 150.000 εκπαιδευτικούς


Επιμορφωτικά προγράμματα για όσους εντοπιστούν με αδυναμίες.

Σε νέου τύπου αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, προσανατολίζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Έτσι παγώνει το παλιό σύστημα με οποίο αξιολογήθηκαν ήδη σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές σχολικών μονάδων και επρόκειτο να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η αντίστοιχη διαδικασία για περίπου 150.000 δασκάλους και καθηγητές αναφέρει το Έθνος.

Το νέο σύστημα στοχεύει στο να βελτιώσει τις αδυναμίες των δασκάλων και καθηγητών με επιμόρφωση μακράς διαρκείας. Συγκεκριμένα στα σχέδια της νέας ηγεσίας είναι:

-Να γίνει αποτίμηση του έργου των εκπαιδευτικών, ώστε να εντοπιστούν αδυναμίες και επιμορφωτικά προγράμματα

-Η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα

-Δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι επιδόσεις των μαθητών για την κατηγοριοποίηση των σχολείων

-Όπου εντοπίζονται ανάγκες για περαιτέρω βοήθεια των μαθητών, θα ενισχύονται μέσω προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης

-Δεν θα επικυρωθούν τελεσμένα που απορρέουν από την εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.



Διαβάστε περισσότερα...

«Η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά απειλή για την ανθρωπότητα»


Γιατί... ανησυχεί ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να θεωρούν απειλή την τεχνητή νοημοσύνη και να ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις της. Όπως είπε, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ανθρωπότητα δεν φαίνεται να προβληματίζεται πιο σοβαρά για την πιθανότητα η τεχνητή νοημοσύνη να γίνει τόσο ισχυρή, που θα καταντήσει ανεξέλεγκτη.

Οι ανησυχίες αυτές του Μπιλ Γκέιτς έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις απόψεις ενός κορυφαίου στελέχους της Microsoft, του διευθυντή ερευνών Έρικ Χόρβιτς, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι δεν βλέπει κάτι απειλητικό στην τεχνητή νοημοσύνη. Όπως αποκάλυψε ο Έρικ Χόρβιτς, περίπου το ένα τέταρτο των ερευνητικών δραστηριοτήτων της εταιρείας εστιάζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Από την πλευρά του όμως, σύμφωνα με το BBC, ο ιδρυτής της Microsoft ξεκαθάρισε πως «ανήκω στο στρατόπεδο που ανησυχεί για την σούπερ-νοημοσύνη. Αρχικά οι μηχανές θα κάνουν πολλές δουλειές για μας και δεν θα είναι πολύ έξυπνες. Αυτό θα είναι θετικό, αν το χειριστούμε σωστά. Όμως μετά από μερικές δεκαετίες, η (τεχνητή) νοημοσύνη θα γίνει αρκούντως δυνατή για να αποτελεί πηγή ανησυχίας».

Άλλες προσωπικότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπως ο Στίβεν Χόκινγκ και ο Έλον Μασκ, έχουν επίσης εκφράσει τους φόβους τους για τις διαγραφόμενες επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης και της αυξανόμενης δύναμης των ρομπότ. Ο πρώτος έχει πει ότι οι μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί «να φέρουν το τέλος της ανθρωπότητας», ενώ ο δεύτερος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «κάνει επίκληση στους δαίμονες» και ότι «συνιστά την μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή που υπάρχει».

Από την άλλη, ο Έρικ Χόρβιτς εμφανίζεται πιο αισιόδοξος. «Υπάρχουν ανησυχίες ότι σε βάθος χρόνου θα χάσουμε τον έλεγχο ορισμένων μορφών νοημοσύνης. Κατά βάση, δεν νομίζω ότι αυτό πρόκειται να συμβεί. Θα είμαστε πολύ προβλεπτικοί για το πώς θα αξιοποιήσουμε τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και, στο τέλος, θα μπορέσουμε να πάρουμε απίστευτα οφέλη από την μηχανική νοημοσύνη σε όλους τους τομείς της ζωής, στην επιστήμη, την εκπαίδευση, την οικονομία και την καθημερινή ζωή».

Ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε πάντως ότι, παρά τις επιφυλάξεις του, αν ήταν νεότερος και εργαζόταν στην Microsoft, πιθανότατα θα ήταν κι αυτός ερευνητής στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά και τώρα, όπως είπε, συνεργάζεται με την Microsoft σε ένα σχετικό πρόγραμμα με την ονομασία "Personal Agent" (Προσωπικός Βοηθός).

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι η εταιρεία που ίδρυσε και έγινε διάσημη χάρη στα Windows, «θα δει περισσότερη πρόοδο από ποτέ» μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες - προφανώς χάρη και στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (ενδεικτική είναι η ενσωμάτωση της προσωπικής ψηφιακής βοηθού Cortana στα μελλοντικά Windows 10).



Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτες στα μαθηματικά οι αράχνες


Γνωρίζουν ακριβώς πόσα θηράματα έχουν πιάσει.

Γνωρίζατε ότι οι αράχνες γνωρίζουν από… μαθηματικά; Αυτό τουλάχιστον υποψιάζονται επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρουν ότι ένα συγκεκριμένο είδος αράχνης golden orb-web (Nephila clavipes) μπορεί να είναι σε θέση να μετρά.

Οι αράχνες δημιουργούν «κελάρια θηραμάτων» από τα παγιδευμένα στους ιστούς θύματά τους και φαίνεται ότι γνωρίζουν ακριβώς πόσα γεύματα τους έχουν απομείνει.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι αράχνες βγαίνουν «προς κυνήγι» νέων θηραμάτων, όταν αντιληφθούν ότι κάποιο λείπει από τους ιστούς τους.

Οι αράχνες Nephila clavipes περιμένουν τα θύματά τους να πετάξουν προς τον ιστό τους, όπου παγιδεύονται και πεθαίνουν, όμως πολλές φορές άλλες αράχνες κλέβουν τα νεκρά έντομα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wisconsin-Milwaukee στις ΗΠΑ ήλεγξαν τον αριθμό των θηραμάτων που είχαν στα «κελάρια» τους οι αράχνες, δίνοντάς τους προνύμφες και παίρνοντας τες στη συνέχεια από αυτές. Με αυτόν τον τρόπο διαπίστωσαν, ότι οι αράχνες αρχίζουν να αναζητούν για τα κλεμμένα θηράματα, μόλις κάποιο αφαιρεθεί από τον ιστό τους.

«Οι αράχνες που χάνουν μεγαλύτερο αριθμό θηραμάτων ψάχνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τους αντικαταστάτες τους, κάτι που υποδηλώνει ότι οι αράχνες διαθέτουν αναμνήσεις από το μέγεθος των θηραμάτων που έχουν συγκεντρώσει, και χρησιμοποιούν αυτές τις αναμνήσεις για ρυθμίζουν τις προσπάθειες ανάκαμψης των… κλεμμένων» αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Animal Cognition.

«Μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα δειλό συμπέρασμα, ότι αυτές οι αράχνες διαθέτουν κάποια αίσθηση πολυαριθμίας» σχολίασε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Rafael Rodríguez, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.



Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες γάτες εισήχθησαν στο Βιετνάμ για να… καταναλωθούν


«Εκλεκτός μεζές» αλλά επισήμως απαγορευμένος.

Η αστυνομία του Βιετνάμ ανακάλυψε πολλές χιλιάδες γάτες που είχαν εισαχθεί παράνομα από την Κίνα, τις οποίες οι αρχές εντόπισαν συνωστισμένες σε κλουβιά μέσα σε ένα φορτηγό. Οι γάτες προορίζονταν για «κατανάλωση», καθώς το κρέας τους θεωρείται εκλεκτός μεζές στο Βιετνάμ.

Το κρέας της γάτας, την οποία στην τοπική διάλεκτο αποκαλούν «μικρή τίγρη», είναι πολύ δημοφιλές στο Βιετνάμ αν και η κατανάλωσή του επίσημα απαγορεύεται.

Ο οδηγός του φορτηγού, που συνελήφθη την Τρίτη ενώ μετέφερε ένα φορτίο με γάτες βάρους 3 τόνων, υποστήριξε ότι τις αγόρασε στην επαρχία Κουάνγκ Νινχ, κοντά στα σύνορα. Οι γάτες προορίζονταν για «βρώση» και θα κατέληγαν σε εστιατόρια του Ανόι, εξήγησε η αστυνομία.

«Δε γνωρίζουμε ακόμα τι θα κάνουμε με τις γάτες καθώς είναι υπερβολικά πολλές» υποστήριξε ένας αστυνομικός, ενώ προσέθεσε ότι η νομοθεσία του Βιετνάμ επιβάλλει την καταστροφή κάθε προϊόντος λαθρεμπορίου.

Δεκάδες εστιατόρια σερβίρουν κρέας γάτας στο Ανόι, όπου σπάνια βλέπει κανείς στους δρόμους να κυκλοφορούν αυτά τα τετράποδα καθώς οι ιδιοκτήτες τους φοβούνται ότι επιτήδειοι θα τις κλέψουν και θα τις πουλήσουν σε εστιατόρια.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις προσλήψεις στο δημόσιο με τον Ν. 2643/98


Ανακοίνωση 30.01.2015


Μετά την αναστολή λόγω των εκλογών, ξεκινά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 η νέα προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν.2643/98, η οποία λήγει την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.


Τα έντυπα των αιτήσεων- υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει έως και 3/03/2015, αναφέρονται στο Β΄ τεύχος ΦΕΚ με αρ. 3408/18-12-2014, που το βρίσκεται στον σύνδεσμο:

http://www.esaea.gr/legal-framework/ministerial-decisions/1837-19-12-2014-kathorismos-ton-dikaiologitikon-poy-katathetoyn-oi-prostateyomenoi-toy-n-2643-1998

Για την εξυπηρέτηση των προστατευόμενων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους:
http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2558&lang=el

Επίσης, μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις:

http://www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/nomos/29122014/neesdieyk.pdf
H ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (135.45 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Τι δείχνει κρανίo που βρέθηκε στο Ισραήλ


Για «συναρπαστικό εύρημα» έκαναν λόγο οι επιστήμονες.

Ένα κρανίο ηλικίας 55.000 ετών που ανακαλύφθηκε στο βόρειο Ισραήλ, φωτίζει την μετανάστευση των προγόνων μας από την Αφρική προς την Ευρώπη μέσω της Μέσης Ανατολής.

Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι ήδη από τότε, προτού συναντηθούν στην Ευρώπη μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια, ο Homo sapiens είχε επαφές με τους Νεάντερταλ, στην Ανατολική Μεσόγειο. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι και Ασιάτες διαθέτουν και νεαντερτάλειο DNA σε ποσοστό 2% έως 4%.

Το κρανίο, το οποίο ανήκε πιθανώς σε γυναίκα και βρέθηκε στο μεγάλο προϊστορικό σπήλαιο Μανότ της δυτικής Γαλιλαίας, είναι ένα από τα αρχαιότερα που έχουν ποτέ βρεθεί ότι προέρχεται από τους πρώτους μετανάστες - αποικιστές, που πραγματοποίησαν την τολμηρή έξοδο από την «μαύρη ήπειρο».

Οι ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής τον καθηγητή ανθρωπολογίας Ίσραελ Χέρσκοβιτς του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και το «Science», δήλωσαν πως η ανακάλυψη δείχνει για πρώτη φορά ότι οι πρόγονοί μας κατοικούσαν στην ίδια περιοχή της Μέσης Ανατολής με τους Νεάντερταλ και, κατά καιρούς, διασταυρώνονταν μαζί τους - τόσο στο κυνήγι για τροφή, όσο και σεξουαλικά.

Προηγούμενες γενετικές έρευνες, είχαν εκτιμήσει ότι ο Homo sapiens και οι Νεάντερταλ είχαν προχωρήσει σε επιμιξίες από τότε, αλλά έως τώρα έλειπαν οι ανατομικές αποδείξεις.

Η ανακάλυψη του κρανίου χαρακτηρίστηκε από τους επιστήμονες ένα σημαντικό εύρημα στο όλο παζλ της ανθρώπινης εξέλιξης, καθώς για πρώτη φορά ένα απολίθωμα (από το οποίο λείπει το κάτω μέρος) υποδηλώνει πως υπήρχε συγκατοίκηση και συνεύρεση των δύο συγγενικών ειδών στη Μέση Ανατολή, προτού ο Homo sapiens φθάσει στην Ευρώπη πριν από περίπου 45.000 χρόνια.

Οι Νεάντερταλ εμφανίστηκαν πριν από 350.000 χρόνια και, αφού εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη και στην Ασία, εξαφανίστηκαν πριν από 40.000 χρόνια, λίγο μετά την άφιξη των προγόνων μας στην «γηραιά ήπειρο». Ο Homo sapiens εμφανίστηκαν ίσως πριν από 200.000 χρόνια στην Αφρική, από την οποία έφυγαν πριν από τουλάχιστον 60.000 χρόνια και σήμερα έχουν πια κατακλύσει όλον τον πλανήτη μετά από διαδοχικές μεταναστεύσεις.

Το κρανίο, που φιλοξενούσε έναν σχετικά μικρό εγκέφαλο 1.100 χιλιοστόλιτρων (έναντι 1.400 του μέσου συγχρόνου εγκεφάλου), θυμίζει ανατομικά τους ευρωπαίους Κρο-Μανιόν, έχοντας όμως και κάποια αφρικανικά χαρακτηριστικά. Για «το πρώτο εύρημα που συνδέει την Αφρική με την Ευρώπη», έκανε λόγο ο Ίσραελ Χέρσκοβιτς. Η Μέση Ανατολή «ήταν το πιο πιθανό μέρος για το ειδύλλιο μεταξύ Homo sapiens και Νεάντερταλ», πρόσθεσε.

Για «συναρπαστικό εύρημα» έκαναν λόγο τόσο η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής παλαιοανθρωπολόγος Κατερίνα Χαρβάτη του γερμανικού Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν, όσο και ο διακεκριμένος παλαιοανθρωπολόγος Κρις Στρίνγκερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Το επόμενο βήμα για τους επιστήμονες θα είναι να προσπαθήσουν να εξάγουν DNA από το κρανίο (κάτι όχι εύκολο), ώστε να το συγκρίνουν με εκείνο των σύγχρονων ανθρώπων και των Νεάντερταλ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνες» για πλαστά διπλώματα οδήγησης


Από 13 μήνες έως 6 χρόνια οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο.

Ποινές φυλάκισης που ξεκινούν από 13 μήνες και φθάνουν τα 6 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 85 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους υπάλληλοι της διεύθυνσης συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, που παραπέμφθηκαν σε δίκη για υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Την υπόθεση έφερε στο «φως» η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από έρευνα που προηγήθηκε σε δεκάδες διπλώματα τα οποία είχαν εκδοθεί τη 2ετία 2009-2010 από την διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, περισσότερα από 80 διπλώματα οδήγησης ήταν «μαϊμού» και δόθηκαν στους υποψήφιους οδηγούς χωρίς αυτοί να πάρουν μέρος στις εξετάσεις. Πολλοί εκ των υποψηφίων ήταν αλλοδαποί, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, πλήρωσαν κατά περίπτωση από 200 έως και 3.300 ευρώ για να τα αποκτήσουν.

Τρεις εκ των κατηγορουμένων, στους οποίους επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή (6 έτη) ήταν κατά το επίμαχο διάστημα υπάλληλοι στην διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές τους προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, μεταξύ αυτών ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι σχολών οδήγησης, αλλά και υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες έως 3 χρόνια, με 3ετή αναστολή.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω, που μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι, το Πλημμελειοδικείο αθώωσε τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και δύο γιατρούς.



Διαβάστε περισσότερα...

«Κατάληψη» πάρκου από πράσινους παπαγάλους


Έχουν γίνει ατραξιόν στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.
Στέκι μιας ομάδας μεγάλων πράσινων παπαγάλων έχει γίνει, τις τελευταίες ημέρες, ένα πάρκο στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης.

Τα παραδείσια πουλιά στέκονται στα κλαδιά των δέντρων, τρώνε τους καρπούς, ενώ πετούν πάνω από τα κεφάλια μικρών και μεγάλων, έχοντας γίνει η ατραξιόν όλης της περιοχής.

«Κατάληψη» πάρκου από πράσινους παπαγάλους

Οι εξωτικοί παπαγάλοι, με το ζωηρό πράσινο χρώμα, που έχουν κάνει «κατάληψη» στο Πάρκο Μέσα Γειτονιάς, εντυπωσιάζουν τους περαστικούς με τη μακριά τους ουρά και το κόκκινο ράμφος τους, καθώς και με τους δυνατούς ήχους που βγάζουν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι η δεύτερη χρονιά που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη γειτονιά.

«Καταφέραμε να μετρήσουμε γύρω στους δέκα με δώδεκα πράσινους παπαγάλους. Είναι κάθε μέρα στο ίδιο πάρκο. Πετάνε όλοι μαζί και τρώνε τους καρπούς από τα δέντρα, ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουν την εμφάνισή τους στον χώρο. Τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί και σίγουρα όποιος έρθει στην περιοχή και καθίσει λίγη ώρα στο πάρκο θα τους δει να πετάνε πάνω από το κεφάλι του» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος δημοτικής ενότητας Τριανδρίας Παναγιώτα Μπαχτσεβάνα.

Προφανώς πρόκειται για πουλιά που κάποια στιγμή διέφυγαν από αιχμαλωσία, είτε απελευθερώθηκαν από κάποιο κατάστημα pet shop. Μάλιστα, έχουν προσαρμοστεί τέλεια στην πόλη, αφού βρήκαν καλό κλίμα και άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, το πιο διαδεδομένο είδους παπαγάλου στην Ελλάδα είναι ο Πράσινος Παπαγάλος (Psittacula krameri), ένα ξενικό είδος, που κανονικά απαντάται στη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να συναντήσει παπαγάλους του συγκεκριμένου είδους, στην περιοχή του Λευκού Πύργου και στα γύρω πάρκα, στο πανεπιστήμιο ως τα Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, ενώ πετούν σε μικρά κοπάδια που περιφέρονται, κάνοντας θόρυβο, ανάμεσα σε κτίρια και δέντρα.

Η πρώτη επίσημη αναφορά για την εμφάνιση του είδους σε άγρια κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται το 1996 στο περιοδικό «Φυλλοσκόπος» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

(Τη φωτογραφία παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος δημοτικής ενότητας Τριανδρίας Παναγιώτα Μπαχτσεβάνα).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε γιατί έτρωγε... πύθωνες


Σε κάθειρξη εννέα ετών καταδικάστηκε ένας άνδρας στη Ζιμπαμπουε επειδή είχε την κακή συνήθεια να τρώει κρέας... πύθωνα, που είναι προστατευόμενο είδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NewsDay της Ζιμπάμπουε, ο Άρκγουελ Μαράμπα παραδέχτηκε ότι έτρωγε πύθωνες, αλλά ισχυρίστηκε ότι το έκανε για ιατρικούς λόγους.

"Ήθελα να θεραπεύσω τη σπονδυλική μου στήλη. Αφού έφαγα τον πρώτο πύθωνα, παρατήρησα σημαντική βελτίωση", είπε στο δικαστήριο που μάλλον δεν πείστηκε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του φιδιού.

Μετά από μια ανώνυμη πληροφορία, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 58χρονου και τον συνέλαβαν τη στιγμή που είχε βγάλει το δέρμα ενός φιδιού για να το στεγνώσει. Στο σπίτι του βρέθηκαν επίσης σημαντικές ποσότητες κρέατος πύθωνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη σε βάρος 11 υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης


Περισσότεροι από 10 υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Πρόκειται για υπαλλήλους που το επίμαχο διάστημα της υπεξαίρεσης υπηρετούσαν σε οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και κάποιοι εξ αυτών παραπέμφθηκαν σε δίκη και αθωώθηκαν για την υπόθεση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε από την βοηθό του, εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 υπαλλήλων για το συγκεκριμένο αδίκημα. Η δίωξη ασκείται ύστερα από πολυετή έρευνα και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από την επιθεωρήτρια του Υπουργείου Οικονομικών Αναστασία Τσεμπερά, που διενήργησε και την έρευνα για την υπεξαίρεση.

Άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς

Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου προέκυψε ότι στους λογαριασμούς τους βρέθηκε «αδικαιολόγητο» ποσό που συνολικά ξεπερνάει το 1,7 εκατ. ευρώ. Ανάλογα με την περίπτωση, σε καθέναν απ' αυτούς βρέθηκαν ποσά από 55 έως 416 χιλιάδες ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Το διάστημα που ερευνήθηκε είναι αυτό μεταξύ 2000-2008, περίοδος, που σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, «συμπίπτει χρονικά» με την υπεξαίρεση του δημοτικού ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20,5 ετών από το Εφετείο. Θεωρείται δε «πιθανό» -κατά τις ίδιες πηγές- ότι τα παραπάνω χρήματα προέρχονται από την υπεξαίρεση του επίορκου συναδέλφου τους.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο γενικός γραμματέας επί δημαρχίας του Μιχάλης Λεμούσιας καταδικάστηκαν από το Εφετείο σε ποινές κάθειρξης 12 και 13,5 ετών, αντίστοιχα για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολυτελείς κατοικίες μέσα σε… παλιά υδραγωγεία


Πως θα σου φαινόταν να έμενες σε μία κατοικία που δεν είναι απλά πολυτελής, αλλά και ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς στεγάζεται μέσα σε ένα υδραγωγείο;

Μηχανικοί και αρχιτέκτονες σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν παλιά και εγκαταλειμμένα υδραγωγεία και με περίσσια φαντασία και δημιουργικότητα, να κατασκευάσουν μέσα σε αυτά πολυτελείς κατοικίες, που σίγουρα θα επιθυμούσε ο καθένας να μείνει!

Δείτε τις φωτογραφίες:































Διαβάστε περισσότερα...