Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έμαθαν ότι είναι έγκυος και την ανάγκασαν να παραιτηθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακόμα μία περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας έρχεται στη δημοσιότητα, με θύμα - και αυτή τη φορά - μία εγκυμονούσα εργαζόμενη. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η γυναίκα, εργαζόμενη σε εμπορικό κατάστημα του Ηρακλείου υπό το καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσίων, είπε στους εργοδότες της ότι είναι έγκυος.

Εκείνοι, υποσχόμενοι τη σύναψη νέας σύμβασης εργασίας την έπεισαν να υπογράψει τη λύση της τρέχουσας σύμβασης, όταν όμως η γυναίκα συναίνεσε και έβαλε την υπογραφή της ... οι εργοδότες... σφύριζαν αδιάφορα.

Η - κατ'ουσίαν - εξώθηση σε παραίτηση της εγκύου τυπικά εμφανίζεται ως οικιοθελής αποχώρηση, με τους εργοδότες να μην έχουν καμία υποχρέωση απέναντι στη γυναίκα.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την πρακτική της εταιρείας και αναφέρει πως "η εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου μας έχει φέρει 100 χρόνια πίσω, με τα αφεντικά να νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.

Εμείς τους απαντάμε ότι η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα".

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.