Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

National Geographic: Οι πόλεις που δεν κοιμούνται ποτέ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αρχαία μνημεία, τα αξιοθέατα και οι παραλίες είναι συνήθως στο κέντρο του ενδιαφέροντος των μεγάλων περιοδικών για τη φύση και το περιβάλλον. Το δημοφιλές και έγκυρο περιοδικό National Geographic αποφάσισε αυτή τη φορά να διεισδύσει στη νυχτερινή ζωή και να καταγράψει τα μέρη που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί.

Ανάμεσά τους... όχι η Αθήνα όπως θα πίστευε κανείς αλλά η όμορφη Θεσσαλονίκη που κερδίζει επάξια τον τίτλο της ξενύχτισσας.

1. Δουβλίνο, Ιρλανδία



Όσοι αγαπούν τα ποτά και τα ξενύχτια θα βρουν την ιδανική γειτονιά στριμωγμένη ανάμεσα στο κολέγιο του Τρίνιτι και την παλιά πόλη. Η περιοχή τουTemple σφύζει από ζωή κάθε βράδυ καθώς είναι γεμάτη από μπαρ και κλαμπ. Απολαύστε ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα στο Brazen Head, την παλαιότερη παμπ της Ιρλανδίας που ιδρύθηκε το 1198.

2. Βελιγράδι, Σερβία



Κοινό μυστικό αποτελεί η νυχτερινή ζωή της Σερβικής πρωτεύουσας που ίσως να μην προσελκύει τουρίστες για τα λιγοστά της αξιοθέατα αλλά αποτελεί μαγνήτη για όσους αγαπούν τη νυχτερινή ζωή.

Η πρωτοτυπία μάλιστα βρίσκεται στο γεγονός ότι πολλά από τα μπαρ ...πλέουν στα ποτάμια της "Λευκής Πόλης". Τα ποταμόπλοια Plavovi έχουν μετατραπεί σε μπαρ.

3. Λα Παζ, Βολιβία



Άφθονο αλκοόλ και χορό μέχρι το πρωί υπόσκονται τα μπαρ και οι ντισκοτέκ στην πρωτεύουσα της Βολιβίας.

4. Σάο Πάολο, Βραζιλία



Η περιοχή Bohemian Vila Madalena της Βραζιλίας με τις παραδοσιακές βραζιλιάνικες ταβέρνες και με τα αμέτρητα μπαρ αποτελεί το συνώνυμο της διασκέδασης. Όσοι προτιμούν μια πιο... σκοτεινή εκδοχή της νυχτερινής διασκέδασης υπάρχει η Rua Augusta.

5. Σαν Χουάν, Πόρτο Ρίκο



Η La Placita de Santurce είναι το σημείο της πόλης που συνδυάζει φαγητό και διασκέδαση ενώ ο ήχος της σάλσα ακούγεται παντού.

6. Γκόα, Ινδία



Η χώρα με τα δύο πρόσωπα, η Ινδία κρύβει κάτω από την οικονομική ανέχεια, ένα λαό που αγαπά τη διασκέδαση. Οι νέοι κάθε βράδυ χορεύουν στους έντονους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής στις παραλίες της πόλης.

7. Ιμπιζα, Ισπανία



Η πρωτεύουσα των party animals. Οι πιο διάσημοι dj's παίζουν μουσική για τους δεινούς χορευτές σε τεράστιες ντισκοτέκ, των οποίων οι πίστες καλύπτονται από αφρό ή ανοίγουν στη μέση για να αποκαλύψουν τεράστιες πισίνες. Να σημειώσουμε ότι στην πόλη κυκλοφορούν και τα discobus, που μεταφέρουν τους γλεντζέδες από τη μια ντισκοτέκ στην άλλη.

8. Χιούστον, Τέξας



Έχουμε συνδέσει το τέξας με την κάντρι μουσική αλλά το Χιούστον εκτός από συναυλίες της κάντρι μουσικής προσφέρει μια ποικιλία από μπαρ και μουσικές σκηνές για τους νυχτόβιους.

9. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα



Σς αυτή την περίπτωση είναι όλα γνωστά. Στα μπαρ της «Νύμφης του Θερμαϊκού» δεν "πέφτει καρφίτσα" και αυτό το γνωρίζουν και οι τουρίστες. Ταβέρνες, μπαρ, εστιατόρια, ξενυχτάδικα. Στο Μοδιάνο και τα Λαδάδικα, οι επιλογές είναι δεκάδες.

10. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν



Μετά την εισροή κεφαλαίων από το εμπόριο πετρελαίου, το Μπακού προσφέρει την καλύτερη νυχτερινή ζωή στους επισκέπτες αυτής της πλευράς του Καυκάσου. Στα μπαρ και τα κλαμπ ντόπιοι αλλά κι επισκέπτες γλεντούν μέχρι το πρωί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.