Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή είναι η πιο όμορφη αστυνομικός της Θεσσαλονίκης


Τα βλέμματα όλων τράβηξε με την ομορφιά της μια αστυνομικός που βρισκόταν στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.







Όπως λένε πολλοί συνάδελφοι της είναι πιο ωραία αστυνομικός που υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη.



Η ομολογουμένως όμορφη αστυνομικός πόζαρε με φόντο μια μοτοσικλέτα της ομάδας Ζ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται η πιο φαντασμαγορική διοργάνωση κινουμένων σχεδίων


Το διεθνές φεστιβάλ «animasyros» κάνει πρεμιέρα από τις 24 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων «animasyros» ετοιμάζεται για την 8η φαντασμαγορική του διοργάνωση, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το αγαπημένο φεστιβάλ, μετά από επισκέψεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, επιστρέφει στην βάση του, πιο μεγάλο και πλούσιο, για να κατακλύσει και φέτος την Ερμούπολη της Σύρου με δυνατές προβολές στο μοναδικό θέατρο Απόλλων, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Παλλάς και την πλατεία Μιαούλη, με χορηγό επικοινωνίας το newsbeast.gr.


anima0

Το νέο τμήμα της «Αγοράς» (Αgora)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το «αniµasyroς 8.0» περιλαμβάνει προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, καταξιωμένους δημιουργούς και σχολές στον χώρο της τέχνης της εμψύχωσης, αλλά και το νέο τμήμα της «Αγοράς» (Αgora): Με έμπνευση από την παράδοση της αρχαίας ελληνικής αγοράς και σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, δημιουργούς και παραγωγούς από όλον τον κόσμο, το καθιερωμένο επαγγελματικό φόρουμ του φεστιβάλ μετεξελίσσεται σε Agora. Με περισσότερες δράσεις δικτύωσης των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων και με σειρά στοχευμένων ενεργειών, όπως σεμινάρια και ειδικές προβολές παραγωγών σε εξέλιξη (work in progress), φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο επαγγελματιών animation με βάση την Ερμούπολη και τις Κυκλάδες.

Θα προβληθούν 200 ταινίες

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολές περίπου 200 ταινιών σε δύο διαγωνιστικά τμήματα, το Διεθνές Διαγωνιστικό και το Φοιτητικό Διαγωνιστικό, ειδικές προβολές και παρουσιάσεις πολυαναμενόμενων ταινιών μεγάλων animation studio από τις ΗΠΑ, αφιερώματα σε διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ειδικές προβολές με θέμα τη σχέση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης με την ποίηση και τον χορό και «μυστικές» ενότητες προβολών (secret screening events). Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο τμήμα, αποκλειστικά αποτελούμενο από μεγάλου μήκους παραγωγές, λειτουργώντας ως πιλότος για το επερχόμενο επίσημο διαγωνιστικό μεγάλου μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων που αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης του φεστιβάλ.

Το animasyros 8.0 ενώνει τις δυνάμεις του με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στο πλαίσιο του φετινού προγραμματισμού δεσπόζουσα θέση έχει η παρθενική συνεργασία του animasyros με έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας: την Εθνική Λυρική Σκηνή, το μοναδικό λυρικό θέατρο της Ελλάδας.

Δυο μορφές τέχνης φαινομενικά αταίριαστες -το λυρικό θέατρο και το animation-, δένουν αρμονικά για να αποδώσουν με τρόπο ολόφρεσκο ένα κλασικό έργο: τη «Νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους.

Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, η αυτοκρατορική μουσική του Στράους θα συναντήσει την τέχνη του animation σε μια απρόσμενη, αλλά ιδιαιτέρως γοητευτική σύμπραξη που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Στη μεγάλη οθόνη του Θεάτρου Απόλλων, η Ειρήνη Βιανέλλη δημιουργεί ένα μοναδικό ψηφιακό σκηνικό, ένα σύντομης διάρκειας animation film πάνω στην οπερέτα του Γιόχαν Στράους «Η Νυχτερίδα», ενώ πάνω στην σκηνή του θεάτρου οι διακεκριμένοι μονωδοί της ΕΛΣ, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Μητσοπούλου, Ελένη Βουδουράκη και Δημήτρης Πακσόγλου ερμηνεύουν -στα ελληνικά- άριες και ντουέτα από την διάσημη βιεννέζικη οπερέτα, προσκαλώντας μας σε μια μεγάλη σάλα χορού με καλεσμένους άγρια ζώα κι έναν πολυέλαιο φτιαγμένο από νυχτερίδες.

Μια καινοτόμα ματιά σ’ ένα κλασικό έργο και μαζί μια εμπειρία που προμηνύεται αξέχαστη. Την σκηνοθετική επιμέλεια του εγχειρήματος υπογράφει ο σκηνοθέτης της ΕΛΣ, Αλέξανδρος Ευκλείδης, ενώ τους μονωδούς θα συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Τα πάντα για το animation

Η ASIFA επέλεξε φέτος το animasyros, προκειμένου να πραγματοποιήσει 2 εργαστήρια που απευθύνονται σε εφήβους, με τη συμμετοχή καταξιωμένων εκπαιδευτών από την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνονται και τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια animation, τα οποία εμπλουτίζονται, ώστε να συμπεριλάβουν ευρύτερες ομάδες-στόχου, µε τη συνδροµή καταξιωµένων εκπαιδευτών. Έτσι, φέτος σχεδιάζεται ένα πρότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που απευθύνεται τόσο σε άτομα με αναπηρίες και εκπαιδευτές ειδικής αγωγής, αλλά και σε µαθητές των δηµοτικών σχολείων και δασκάλων. Φυσικά δε θα λείπουν και τα εργαστήρια για νέους επαγγελματίες και φοιτητές, ενώ το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται.

Όπως κάθε χρόνο, σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρακολουθήσουν όλη την διοργάνωση και θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το Animasyros 8.0 και δημιουργώντας την ταινία «making of» που θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από διάφορα δρώµενα, ενώ οι επιτυχημένες υπαίθριες προβολές στην Πλατεία Μιαούλη εντάσσονται και πάλι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον ανανεωμένο ιστότοπο του animasyros.

Παράλληλα, για όσους φεστιβαλικούς φίλους δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τη διοργάνωση, θα αξιοποιηθούν και φέτος οι νέες τεχνολογίες που παρέχει το θέατρο Απόλλων, με αναμεταδόσεις αρκετών εκδηλώσεων μέσω livestreaming σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς 8.0 πραγματοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ- Εταιρία Αστικού Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη Media.

Διαβάστε περισσότερα...

Διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια


Οι μαθητές μπορούν να αλλάξουν προτίμηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.
Οι μαθητές της Α΄ τάξης έχουν δικαίωμα να αλλάξουν την προτίμησή τους για τη β΄ ξένη γλώσσα έως και την 25η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. Η επιλογή της β΄ ξένης γλώσσας γίνεται στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και οι μαθητές τη συνεχίζουν και στις επόμενες τάξεις.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου πρέπει να δηλώσουν με την έναρξη του σχολικού έτους τη β΄ ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στο Γυμνάσιο. Οι δηλώσεις δίνονται στους μαθητές από τον Διευθυντή του Γυμνασίου και παραδίδονται σε αυτόν υπογεγραμμένες από τους γονείς – κηδεμόνες τους.

Οι Διευθυντές των Γυμνασίων, μετά την παραλαβή των ενυπόγραφων δηλώσεων με την προτίμηση των μαθητών για τη β΄ ξένη γλώσσα, σε συνεννόηση με τους συλλόγους των καθηγητών και τους Σχολικούς Συμβούλους ειδικότητας, θα διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας στη β΄ ξένη γλώσσα. Στη συνέχεια γνωστοποιούν στην οικεία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης τα τμήματα διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 115475/Γ2/21-08-2013 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2121) που καθορίζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου οι μαθητές διδάσκονται ως β΄ ξένη γλώσσα τη Γαλλική ή τη Γερμανική γλώσσα (παράλληλη διδασκαλία). Για τη διδασκαλία β΄ ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο ισχύει η με αρ. πρωτ. 137429/Γ2/02-09-2014 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2406).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαράζ ρατσιστικών, αντισημιτικών και ισλαμοφοβικών επιθέσεων στο Λονδίνο


Σημείωσαν έως και 93,4% αύξηση μέσα σε ένα χρόνο.

Οι ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές ενέργειες αυξήθηκαν κατακόρυφα στο Λονδίνο, κατά 70,7% και 93,4% αντίστοιχα μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας.

Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015 καταγράφηκαν 816 ισλαμοφοβικές ενέργειες, έναντι 478 τον προηγούμενο χρόνο. Στο ίδιο διάστημα, οι αντισημιτικές πράξεις έφτασαν τις 499, από 258 που είχαν καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις ενέργειες αυτές που μπορεί να είναι από φραστικές επιθέσεις μέχρι σωματική βία.

Τον τελευταίο χρόνο αναφέρθηκαν συνολικά 13.007 ρατσιστικές ή αντιθρησκευτικές ενέργειες, αύξηση κατά 26,9% μέσα σε ένα έτος. Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για όλη τη χώρα, όμως η Community Security Trust, μια οργάνωση που καταγράφει τις αντισημιτικές ενέργειες στη Βρετανία, ανέφερε ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 1015 αναφέρθηκαν 473 τέτοια επεισόδια, σχεδόν τα διπλάσια (+53%) από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η αύξηση αυτή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι και η "εντεινόμενη προθυμία" των θυμάτων να καταγγέλουν τις ενέργειες αυτές.

Σύμφωνα με την οργάνωση Tell Mama, που καταγράφει τις ισλαμοφοβικές ενέργειες στη Βρετανία, το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες που φορούν μπούρκα ή ισλαμική μαντίλα.

Με βάση την απογραφή του 2011 στη Βρετανία ζουν 2,7 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και 263.000 Εβραίοι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η προϋπόθεση που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι αναπληρωτές Προτύπων και Πειραματικών


Εκδόθηκαν προσκλήσεις για υποψήφιους εκπαιδευτικούς αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων.

Αναφορά στο νόμο 3966/2011 και συγκεκριμένα στις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 48 γίνεται στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών αυξημένων προσόντων που επιθυμούν να εργαστούν σε Πειραματικά Σχολεία.

Η παρ. 9 ορίζει ότι «κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και εφόσον υπάρχουν ανάγκες αναπλήρωσης εκπαιδευτικών οι οποίοι απουσιάζουν για οποιονδήποτε λόγο, προσλαμβάνονται με αίτησή τους και ύστερα από προκήρυξη που εκδίδει το οικείο ΕΠ.Ε.Σ, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διαθέτουν αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και έχουν επιτύχει τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για την επιλογή εκπαιδευτικών… «Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών µε αυξηµένα ακαδηµαϊκά προσόντα, σύµφωνα µε τα παραπάνω, τα κενά καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών των µη πρότυπων και πειραµατικών σχολείων (τροποποίηση Ν.4327/2015)».

Σε συνεδρίαση της ΔΕΠΠΣ της 26ης-08-2015(Πράξη 8η/2015) αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων η υποβολή –ενδεικτικώς- πρότασης στα ΕΠΕΣ σχετικά με την αποτίμηση των παραπάνω ακαδημαϊκών προσόντων, ως περιγράφεται κατωτέρω:

«Πρόταση αποτίμησης προσόντων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία



Για την εκτίμηση των παραπάνω προσόντων, ο υποψήφιος μαζί με την αίτησή του υποβάλει σχετικό προσωπικό φάκελο.

Επισημαίνεται ότι κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας κατ’ ανώτατο όριο για πέντε θέσεις σε Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία, που έχουν εκδώσει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η αίτηση υποψηφιότητας, συνοδευόμενη από το σχετικό φάκελο, θα υποβληθεί μόνο στη σχολική μονάδα που αποτελεί την πρώτη προτίμηση του ενδιαφερομένου. Εφόσον ο υποψήφιος επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσης του ίδιου κλάδου/ειδικότητας και σε άλλο Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο -που έχει εκδώσει σχετική πρόσκληση- θα το δηλώσει στην αίτησή του, αναγράφοντας και τη σειρά προτίμησης.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τα ΕΠ.Ε.Σ. θα καταρτίσουν και θα αναρτήσουν στην οικεία σχολική μονάδα πίνακες κατάταξης των υποψηφίων ανά κλάδο και ειδικότητα με αξιολογική σειρά, ύστερα από εκτίμηση των προσόντων τους. Οι παραπάνω πίνακες θα διαβιβασθούν στη Δ.Ε.Π.Π.Σ., η οποία θα καταρτίσει τον συνολικό πίνακα κατάταξης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ως επίσης οι προθεσμίες κατάρτισης και ανάρτησης των σχετικών αξιολογικών πινάκων και υποβολής ενστάσεων θα ορίζονται στην σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υπόδειγμα της οποίας σας διαβιβάζουμε συνοδευτικά».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της ΔΕΠΠΣ, ενώ ήδη έχουν εκδοθεί προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εκπαιδευτικούς των πιο κάτω ειδικοτήτων:




Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων για πρόσληψη ως αναπληρωτών πλήρους ωραρίου σχολικού έτους 2015-2016 – 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων για πρόσληψη ως αναπληρωτών πλήρους ωραρίου σχολικού έτους 2015-2016 – 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων για πρόσληψη ως αναπληρωτών πλήρους ωραρίου σχολικού έτους 2015-2016 – 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων για πρόσληψη ως αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, σχολικού έτους 2015-2016 – 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων για πρόσληψη ως αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, σχολικού έτους 2015-2016 – 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά από σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού


Παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες το επίσημο πρόγραμμα.

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού που ξεκινά από σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι την 13 Σεπτεμβρίου.

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθιερώνεται από φέτος και μέχρι το 2020 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού για την προαγωγή της σωματικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη. Φέτος η διοργάνωση θα γίνει παράλληλα σε 31 χώρες (28 μέλη της Ε.Ε. και 3 συνδεδεμένες), οι οποίες έχουν προγραμματίσει μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στη χώρα μας το συντονισμό των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τη συμμετοχή των ομοσπονδιών Γυμναστικής, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Τζούντο, Πάλης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ε.Α.ΟΜ. Α.ΜΕ.Α., του Ολυμπιακού, του ΟΠΑΠ, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (Σ.Ι.Γ.Α.) και άλλων φορέων.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και στελέχη της ΓΓΑ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης, εκπρόσωποι των ομοσπονδιών που μετέχουν στο πρόγραμμα και παρουσίασαν τις δραστηριότητες που προετοιμάζουν, η Χριστίνα Τσιλιγγίρη εκ μέρους του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και ο πρόεδρος του Σ.Ι.Γ.Α., Μιχάλης Μηνούδης που ανακοίνωσε ότι τα μέλη του συλλόγου θα έχουν για όλη την εβδομάδα ανοικτά όλα τα γυμναστήρια για όσους ενδιαφέρονται να ασκηθούν.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε στις Βρυξέλλες και η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος από τον αρμόδιο επίτροπο.

Ο κ. Συναδινός έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για την απόφαση ανάπτυξης του προγράμματος και τόνισε ότι τα στατιστικά στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα μας και την έλλειψη άσκησης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά (πλέον το 1 στα 3 παιδιά στη χώρα μας είναι υπέρβαρα, αντί για το 1 στα 4 που ήταν μέχρι τώρα). «Ως βασικοί λόγοι της μη άσκησης αναφέρονται η έλλειψη χρόνου, η απουσία κινήτρου και το κόστος. Για την αντιστροφή του κλίματος θα πρέπει να υπάρξουν μακροχρόνιες στοχεύσεις και τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου, 4ετίας ή ακόμη και 8ετίας» υπογράμμισε.

Ο κ. Φουντουλάκης από την πλευρά του έκανε μια παρουσίαση της ομοσπονδίας που προΐσταται και, όπως είπε, υπάρχουν 75 σωματεία που καλλιεργούν 15 αθλήματα, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο μετά τους Ολυμπιακούς και το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου. Επεσήμανε ότι αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόταση της ΓΓΑ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ αποκάλυψε ότι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή θα τον βραβεύσει στο Μεξικό για την συμβολή του στον αθλητισμό και στο Παραολυμπιακό Κίνημα, μια ενέργεια που χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική για τον ίδιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικά είδη σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών από την «Αποστολή»


Διέθεσε προπληρωμένες κάρτες για αγορά της σχολικής ύλης.

Ανακούφιση στον οικογενειακό προϋπολογισμό εκατοντάδων πολύτεκνων οικογενειών προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εν’ όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα προχώρησε στην παράδοση 1.112 ειδικών προπληρωμένων καρτών για αγορά των σχολικών ειδών αξίας 40 ευρώ από ελληνική αλυσίδα καταστημάτων, σε μαθητές από οικογένειες πολυτέκνων οικογενειών με πολύ χαμηλό εισόδημα. Στόχος της ενέργειας ήταν να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση και την υποστήριξη των οικογενειών ενώ ταυτόχρονα να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή χρονιά με όλα τα απαραίτητα εφόδια .

Οι πολύτεκνες οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι μέλη της ΕΠΑ (Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών), της ΠΕΦΙΠ (Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων), αλλά και πολυμελείς οικογένειες που εξυπηρετούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της «Αποστολής» στον Ταύρο, στη Καλλιθέα και στο Ν. Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας: «Σκοπός της «Αποστολής» είναι να στηρίξει την οικογένεια, κυρίως οικογένειες πολυτέκνων, αλλά και τα παιδιά. Δεχθήκαμε πάρα αιτήματα οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σχολικά είδη στα παιδιά τους. Ανταποκρινόμενη σε αυτά τα αιτήματα η «Αποστολή», η Αρχιεπισκοπή, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο βρίσκονται σήμερα εδώ για να δώσουν κάρτες με τις οποίες οι γονείς θα μπορούν να αγοράσουν σχολικά είδη για τα παιδιά. Η πρόοδος της ελληνικής οικογένειας, κυρίως όμως, η πρόοδος της νέας γενιάς, είναι αυτή που μας δίνει ελπίδα για το μέλλον».






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογραφή συμβάσεων 1,3 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Στη υπογραφή δύο συμβάσεων που περιλαμβάνουν σημαντικά έργα οδοποιίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ που αναβαθμίζουν και βελτιώνουν την οδική ασφάλεια προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για τα έργα «Αποκατάσταση ζημιών - συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου α φάση» με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ, και το «4ο υποέργο συνδετήριου άξονα Ηράκλειο-Βιάννος και Χουδέτσι-Πύργος, συστήματα αναχαίτισης οχημάτων (στηθαία ασφαλείας)» με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .

«Πρόκειται για σημαντικά έργα οδοποιίας που αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια και παρά τις δυσκολίες των καιρών εμείς προσπαθούμε, συνεχίζουμε, για να έχουμε ένα καλύτερο οδικό δίκτυο στο νησί μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την υπογραφή ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βγήκαν τα ρόπαλα για τις θέσεις των πάγκων σε πανηγύρι


Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση.

Συμπλοκή με… ρόπαλα για τη θέση των πάγκων του πανηγυριού σημειώθηκε έξω από το μοναστήρι της Παναγίας της Γιάτρισσας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Καστάνια Λακωνίας, τρεις άνδρες 24, 26 και 59 ετών, καθώς και μία 48χρονη, οι οποίοι συνεπλάκησαν με άλλα τρία άτομα και κατηγορούνται, για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, ο 59χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, οι παραπάνω συλληφθέντες, διαπληκτίστηκαν με έναν 50χρονο, μία 47χρονη, καθώς και έναν ανήλικο, για προσωπικές τους διαφορές που σχετίζονται με τις θέσεις των πάγκων του πανηγυριού και τους χτύπησαν χρησιμοποιώντας ξύλινα ρόπαλα προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση όπου εντοπίσθηκαν οι συλληφθέντες λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθησαν, ενώ οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Γυθείου και στη συνέχεια στο γενικό νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύονται.

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 47χρονης, καθώς και στο σπίτι του 59χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία ξύλινα ρόπαλα, συσκευή εκτόξευσης σπρέι πιπεριού, δεκατρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 319 «βολές» πυροτεχνημάτων, 168 κροτίδες και μια κάννη κυνηγετικού όπλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν διανομή φρούτων από την Περιφέρεια Πειραιά


Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Τη δωρεάν διανομή 40 τόνων ροδάκινων σε κατόχους κάρτας σίτισης και δικαιούχους κοινωνικών παντοπωλείων, συνεχίζει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής.

Η πρώτη διανομή των 20 τόνων θα γίνει αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το πρωί, στο χώρο της πρώην Μηχανικής Καλλιέργειας στο δήμο Νίκαια - Άγιος Ιωάννης Ρέντη. Επίσης την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί άλλοι 20 τόνοι θα μοιραστούν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» στον Πειραιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω του ΠΔΕ


Περιμένουν απάντηση στο υπουργείο Παιδείας.

Την απάντηση στο αίτημα για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων περιμένουν στο υπουργείο Παιδείας. Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα μάς ανέφεραν ότι δεν υπήρχε έως το μεσημέρι έγκριση, αλλά είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική έκβαση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και από τις συναντήσεις που είχαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με την υπηρεσιακή υπουργό έχει κατατεθεί αίτημα για 6.000 πιστώσεις μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αν δοθούν οι 6000, οι συνολικές πιστώσεις που θα έχει το υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις θα φθάσουν τις 21.000 αριθμός μεγαλύτερος από τις 17.700 πιστώσεις που διέθετε το 2014-15.

Εφόσον δοθεί η έγκριση θα χρειαστεί Πράξη Νομοθετική Περιεχομένου ώστε να επικαιροποιηθεί η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου – άρθρο 19 του Ν.4283/2014- ως προς το ποσό που θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ακολούθως θα έχουμε την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, γνωστή ως ΠΥΣ με την οποία θα δίνεται το πράσινο φως για τις προσλήψεις και την επιμέρους κατανομή των πιστώσεων σε Α/θμια και Β/θμια.

Σημειώνουμε ότι από γραφειοκρατικής άποψης δεν θα υπάρχει καθυστέρηση αφού ακόμα και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ΠΔΕ και τους αναπληρωτές υπήρχε πρόβλεψη και για το σχολικό έτος 2015-16:

Το έργο με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», αφορά τα σχολικά έτη 2014−2015 (από 01−09−2014 ως 30−06−2015) και 2015−2016 (από 01−09−2015 ως 30−06−2016).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για το Δαφνί Ούτε μια συγνώμη


Δελτίο Τύπου 07.09.2015


Αρ. Πρωτ.: 2169

Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου, για πολλοστή φορά, η ΕΣΑμεΑ ζητούσε να δοθεί λύση στον απαράδεκτο εγκλεισμό με καθήλωση ατόμου με αυτισμό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείου Αττικής Δαφνί, για 14 μήνες, χωρίς στοιχειώδη ιατρική και νοσηλευτική αντιμετώπιση.

Μια κατάσταση την οποία βιώνουν πολλοί πολίτες με αναπηρία, ψυχική και άλλες, μετά την παταγώδη αποτυχία της λεγόμενης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου η ΕΣΑμεΑ ζητούσε από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, που κατέχει την επιπλέον ιδιότητα της Προέδρου του Αρείου Πάγου, να δώσει λύση στο πρόβλημα, για να πάψουν οι μεσαιωνικές πρακτικές των δεμένων στα κρεβάτια τους ασθενών. Ελάχιστες ώρες μετά, πυρκαγιά στο Δαφνί οδήγησε 3 ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους.

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις Ψυχιατρικές Μονάδες Νοσοκομείων, οι οποίες δεν αποτελούν δομές κοινωνικής φροντίδας, αλλά δομές κοινωνικού εγκλεισμού και αφορούν όλη τη χώρα και πρωτίστως την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς που σχεδιάζουν ελλιπή μέτρα και πολιτικές για την υγεία, την πρόνοια και ανεπαρκή για την αναπηρία, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλονται.

Ακούστηκε μία συγνώμη, για το τραγικό περιστατικό της Παρασκευής; Μια συγνώμη έστω προς τις οικογένειες; Ανέλαβε κάποιος την ευθύνη;

Η σταδιακή κατάρρευση των προνοιακών δομών, η απογύμνωση των δομών πρόνοιας από εξειδικευμένο προσωπικό, η μη εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων που διαβιούν σε κέντρα κλειστής περίθαλψης, διαιωνίζουν κολαστήρια.

Η διαμόρφωση νέων δομών προστατευμένης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία κάτω από τον έλεγχο της τοπική κοινωνίας, για να μην διαιωνίζονται οι κάθε λογής αποθήκες ψυχών, αποτελεί αίτημα του αναπηρικού κινήματος, δικαίωμα των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και υποχρέωση της Πολιτείας και της κοινωνίας, η οποία δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από ανέξοδες ευαισθησίες.

Πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί και να προχωρήσει ένα νέο πρόγραμμα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.69 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανοιχτή επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς


Δελτίο Τύπου 07.09.2015


Αρ. Πρωτ.: 2168

Ανοιχτή επιστολή προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, κ. Α. Τσίπρα, κ. Ευ. Μεϊμαράκη, κ. Στ. Θεοδωράκη, κ. Δ. Κουτσούμπα, κ. Φ. Γεννηματά, κ. Π. Καμμένο, κ. Π. Λαφαζάνη, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, εκφράζοντας την αγωνία του αναπηρικού κινήματος της χώρας, μπροστά στην οικονομική κρίση που βαθαίνει και με τις επιπτώσεις των Μνημονίων να δυσχεραίνουν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους κάθε μέρα και περισσότερο.

Από την αρχή αυτής της κρίσης, το ελληνικό αναπηρικό κίνημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την διάλυση των προνοιακών, υγειονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους, τον κεντρικό κορμό δηλαδή του Κοινωνικού Κράτους.

Δεν υπήρξε τομέας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής που να μην επηρεαστεί αρνητικά από αυτή την κρίση.

Η αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας, ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στις δομές που έχουν δημιουργήσει οι γονείς για τα παιδιά με αναπηρία, οι περικοπές στη χρηματοδότηση στις δομές κλειστής φροντίδας, το αλαλούμ στην ειδική εκπαίδευση, όπου ουδείς γνωρίζει πότε και με ποιους όρους θα ξεκινήσουν φέτος τα σχολεία, οι βάρβαρες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των νέων συνταξιούχων λόγω αναπηρίας, το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των ατόμων με αναπηρία συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαχρονικά αγωνίζεται ώστε τα άτομα με αναπηρία να ασκούν και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους. Απαίτησε και απαιτεί από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας, και συνεχίζει και σήμερα να ζητά, ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για την Αναπηρία.

Στην επιστολή ζητείται από τους επικεφαλής των κομμάτων να δεσμευτούν στα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους, ότι δεν θα θιγούν τα επιδόματα αναπηρίας κάθε μορφής (εξωιδρυματικό/ διατροφικό/ προνοιακά κλπ.), κατά την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου.

Διαμηνύεται τέλος ότι το αναπηρικό κίνημα, ενωμένο και αποφασισμένο, θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα που το πολίτευμά μας του παρέχει για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από την κοινωνική τους ισοπέδωση.

Το κείμενο της επιστολής
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.79 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός βοοειδών στην Αλεξανδρούπολη


Με εντατικούς ρυθμούς και τη συνδρομή κτηνιάτρων απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των βοοειδών στο Δέλτα του Έβρου και την ευρύτερη περιοχή των Φερών, για την αντιμετώπιση της ζωονόσου της οζώδους δερματίτιδας.

Ήδη, εντός του Σαββατοκύριακου με την παραλαβή των πρώτων 8.000 εμβολίων, τα οκτώ συνεργεία κτηνιάτρων έχουν εμβολιάσει, εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης τα πρώτα 2.400 ζώα (σε σύνολο 5.500 βοοειδών στην περιοχή του Δέλτα), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Αχιλλέας Σαχπατζίδης.

Ο διευθυντής κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ ανέφερε ότι ο αριθμός των βοοειδών που έχουν θανατωθεί ανέρχεται στα 1300 ζώα.. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απειλής της δημόσιας υγείας, ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών και κρέατος και γενικότερα προϊόντων που έχουν υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία είναι απολύτως ασφαλής, ενώ επανέλαβε ότι η οζώδης δερματίτιδα δεν μεταδίδεται με άμεση επαφή, αλλά μέσω των κουνουπιών, μυγών και τσιμπουριών.

Στο μεταξύ για "βαρύ φόρο αίματος" της κτηνοτροφίας του Έβρου, εξαιτίας της διασυνοριακότητας, κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιληφθεί πως τα σύνορα του Έβρου είναι τα δικά της σύνορα.

Σημειώνεται ότι προληπτικός εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο σύνολο των βοοειδών του νομού ήτοι 20.000 ζώα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 80.000 θέσεις εργασίας


Τη δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας μέσω 13 νέων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ η νέα διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει αμέσως το επόμενο διάστημα.

Η κ. Καραμεσίνη δήλωσε ότι «μέσα από τα νέα προγράμματα απασχόλησης που προγραμματίζουμε στον ΟΑΕΔ, επιχειρούμε να δώσουμε πραγματικές ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί καίρια από την ανεργία.

Παράλληλα, το μεγάλο μας "στοίχημα" είναι ο Οργανισμός να βελτιώσει τα πληροφοριακά του συστήματα, να απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσει σε μια αναθεώρηση του διοικητικού και οργανωτικού του μοντέλου. Κεντρικό μας στόχο αποτελεί ο ΟΑΕΔ να εξυπηρετεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τους ανέργους και να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς τη σταθερή εργασιακή και επαγγελματική τους ένταξη».

Τα προγράμματα απασχόλησης που έχουν σχεδιασθεί να υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ στο προσεχές διάστημα είναι τα εξής:

Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης με ωφελούμενους 10.000 άνεργους σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη 10.000 ανέργων με 12μηνες συμβάσεις με έμφαση στους μακροχρόνια άνεργους, άτομα άνω των 50 ετών και γυναίκες.

Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για 1.575 ωφελούμενους.

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ΑμεΑ

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα 29-64 ετών που θα αφορά σε 26.000 ανέργους με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών με τον βασικό μισθό.

Πρόγραμμα για 8.000 ανέργους ηλικίας ως 24 ετών με 12μηνες συμβάσεις επιδοτούμενες ως προς τις εισφορές από το Κράτος

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους ηλικίας 18 ως 24 ετών σε επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 3.000 ανέργους ηλικίας 25 έως 29 ετών

Πρόγραμμα προώθησης αυτοαπασχόλησης για 5.000 νέους ανέργους ως 24 ετών με επιδότηση της ασφάλισης.

Πρόγραμμα προώθησης αυτοαπασχόλησης για νέους 25 ως 29 ετών με επιδότηση της ασφάλισης

Πρόγραμμα προώθησης νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους από 18 ως 29 ετών

Πρόγραμμα προώθησης νεανικής επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για δημιουργία star ups

Πρόγραμμα μαθητείας για 4.000 νέους 15 ως 24 ετών.

Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο


Το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας και η Γενική Εφορεία Μουσείων ανακοίνωσαν ότι ο χώρος της Παναγίας Σουμελά, που λειτουργεί ως μουσείο, θα παραμείνει κλειστός για ένα περίπου χρόνο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναστήλωσης και ενίσχυσης του μνημείου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα έργα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ειδικά σε ότι αφορά τη στήριξη των βράχων για να μην υπάρξει κίνδυνος για κανέναν επισκέπτη. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου (για ένα περίπου χρόνο).



Ας ευχηθούμε ότι οι εργασίες αναστήλωσης θα ολοκληρωθούν τελικά μέχρι το Δεκαπενταύγουστο του 2016 και θα δοθεί κανονικά η άδεια για την 7η επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά...


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα αιτήματα στο ΣτΕ για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις


Συνεχίζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κατάθεση αιτήσεων για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι αιτήσεις των Δήμων.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Αίγινας ζητεί την ολοκλήρωση των 30 προσλήψεων υπαλλήλων μέσω του ΟΑΕΔ. Ήδη έχουν προσληφθεί 19 υπάλληλοι και απομένουν να προσληφθούν ακόμη 11 υπάλληλοι.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ζητεί για τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων την ανανέωση των συμβάσεων 15 ατόμων και την πρόσληψη 16 ατόμων και για την Σχολική Επιτροπή Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλήψεις καθαριστριών για τον καθαρισμό σχολικών κτιρίων.

Ο Δήμος Παπάγου ζητεί για τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής προσλήψεις προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς (31 με δίμηνες συμβάσεις και 18 άτομα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου).

Ο Δήμος Σαμοθράκης ζητεί την πρόσληψη 6 ατόμων με σύμβαση ενός έτους για την εφαρμογή του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογένειας και Επαγγελματικής Ζωής», 2 ατόμων γενικών καθηκόντων και 2 ατόμων για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στο δίκτυο ύδρευσης.

Ο Δήμος Σητείας ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων 5 ατόμων για τους βρεφικοπαιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτικής Ανάπτυξης Σητείας.

Ο Δήμος Ύδρας ζητεί την πρόσληψη εργατών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για πρόσκαιρες ανάγκες του Δήμου.

Ο Δήμος Φαρσάλων ζητεί την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 57 δασκάλων μουσικής για τη μουσική σχολή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας.

Ο Δήμος Χίου ζητεί την πρόσληψη βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών και υπηρεσιών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για παιδικούς σταθμούς.

Ακόμη, το υπουργείο Παιδείας ζητεί να επιτραπούν οι αποσπάσεις ομοσπονδιακών προπονητών και τεχνικών συμβούλων στις Ολυμπιακές Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων ζητεί την 9μήνη ανανέωση της απόσπασης εκπαιδευτικού (θεολόγου) για την μηχανοργάνωση της Μητροπόλεως, καθώς η εκπαιδευτικός γνωρίζει κομπιούτερ.

Η θυγατρική εταιρεία της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» ζητεί την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη εποχικού προσωπικού, 27 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 45 ημέρων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπράβοι στη Μύκονο έστειλαν στην εντατική θαμώνα beach bar


Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοφιλές beach bar της Μύκονου όταν ένας άνδρας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Το περιστατικό θυμίζει τον Αυστραλό Ντουζόν που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό στο ίδιο νησί.

Δείτε το βίντεο του ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήματα έκτακτης χρηματοδότησης υπέβαλε η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής


Αίτημα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειάς της για τη διαχείριση των μεγάλων μεταναστευτικών ροών, υπέβαλε η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Στο αίτημα, που εστάλη στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλα, καταγράφονται αναλυτικά οι εκτιμώμενες ανάγκες σε ιατρικά και φαρμακευτικά αναλώσιμα, εξοπλισμό χώρων διαβίωσης και εργασίας, είδη ιματισμού, είδη πρώτης ανάγκης, ηλεκτρικές συσκευές και λευκά είδη. Επίσης, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής ζητάει την παροχή προσωπικού και συγκεκριμένα γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αίτημα υπεβλήθη «δεδομένης της υπερβολικής διόγκωσης των μικτών μεταναστευτικών ροών και της απορρέουσας από αυτήν κατάστασης που διαμορφώνεται» και έχει ως στόχο «να υπάρξει μια ουσιαστική ενίσχυση στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής για τη διαχείριση της αναφερόμενης έκρυθμης κατάστασης».

Εξάλλου, η ίδια υπηρεσία απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους 9.573.000 ευρώ.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν στη λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο και στο Φυλάκιο του Έβρου, καθώς και των κινητών μονάδων στη Σάμο, στη Λέσβο και στην Κω. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα χρήματα αυτά θα δρομολογηθεί η διαμόρφωση νέας μονάδας Πρώτης Υποδοχής στην Αττική και η επαναλειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στο Μερσινίδι της Χίου, που είχε λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα πριν ανοίξει η αντίστοιχη μονάδα της Λέσβου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοκ άουτ 17 ποδοσφαιριστές από… μακαρονάδα


Την… πάτησαν άσχημα στο Λουξεμβούργο λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα τους με την Λευκορωσία για τα προκριματικά του EURO 2016, καθώς 17 παίκτες της αποστολής υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση. Να αναφέρουμε πως το παιχνίδι είναι πλέον στον «αέρα», αφού εξετάζεται είτε η αναβολή του είτε η μετάθεση του 24 ώρες αργότερα...

Συγκεκριμένα, οι παίκτες της φιλοξενούμενης αποφάσισαν να φάνε μακαρονάδα σε εστιατόριο του Μινσκ. Μετά από λίγο, οι παίκτες του Λουξεμβούργου είχαν συμπτώματα δηλητηρίασης, με αποτέλεσμα να γίνει εισαγωγής τους σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, όλα… προήλθαν από χαλασμένη σάλτσα, αφού οι τρεις παίκτες που έφαγαν τα μακαρόνια σκέτα ήταν μια χαρά. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Λουξεμβούργου ομολόγησε ότι δεν έχει δει ποτέ κάτι ανάλογο στην ζωή του…


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πατέρας έβαζε την κόρη του να κλέβει πορτοφόλια


Για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Πάτρα κατηγορούνται ένας 53χρονος και η 14χρονη κόρη του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 53χρονος έδινε εντολές στην ανήλικη κόρη του, να πλησιάζει ηλικιωμένα άτομα και με την μέθοδο της απασχόλησης να τους αφαιρεί πορτοφόλια και χρηματικά ποσά.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες ηλικιωμένων στην Ασφάλεια Πατρών, για απώλειες χρηματικών ποσών. Έπειτα από έρευνες που έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι η 14χρονη με προτροπή του πατέρα της, πλησίαζε πεζή ηλικιωμένα άτομα και με τη μέθοδο της απασχόλησης τούς αφαιρούσε πορτοφόλια και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, που είχαν γίνει από τις 25 Μαΐου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε στην πισίνα 22χρονος Ρώσος πολίστας


Στην πισίνα, εν ώρα προπόνησης, «έσβησε» ο 22χρονος διεθνής Ρώσος πολίστας, Βλάντισλαβ Τιμακόφ.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συναθλητές του στην Σίντεζ, που βρίσκεται στο Βόλογκραντ της Βουλγαρίας για προετοιμασία, τον είδαν να βουλιάζει και να πνίγεται. Τον έβγαλαν αμέσως έξω από το νερό και οι γιατροί τού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο άτυχος αθλητής εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Πέθανε στην πισίνα 22χρονος Ρώσος πολίστας

«Ο Βλάντισλαβ πέθανε ξαφνικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας στην Βουλγαρία. Θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες όταν θα έχουμε. Ο Βλάντισλαβ έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις για το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε άνθρωπος της ρωσικής ομοσπονδίας για τον νεαρό διεθνή που είχε αγωνιστεί πρόσφατα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνθρωποι που καταδικάστηκαν στην Κόλαση του Δάντη


Η «Θεία Κωμωδία» και η αιώνια καταδίκη των ψυχών.

Ως ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και επιτομή του μεσαιωνικού πνεύματος, η «Θεία Κωμωδία» παραμένει αντικείμενο ανάλυσης για την κριτική και τη θεωρία.

Πέρα από το επικό του πράγματος, η αφηγηματική δομή του ποιήματος αποτελεί δραματοποίηση των πεποιθήσεων του συγγραφέα του, κατά τα λογοτεχνικά πρότυπα του Μεσαίωνα.

Κι έτσι οι ιδέες και οι κρίσεις του Δάντη Αλιγκέρι για την πολιτική, τη θρησκεία και την κοινωνία εισβάλλουν στη «Θεία Κωμωδία», καθώς ο Δάντης ταξιδεύει λογοτεχνικά στην Κόλαση.

Θεοσεβούμενος χριστιανός και με πολιτικές φιλοδοξίες στις πλάτες του, ο Δάντης είχε μίση και πάθη ως άνθρωπος αλλά και στιβαρές αντιλήψεις για τους ανθρώπους της εποχής του, οι οποίες και πέρασαν στο έργο του…

Ιούλιος Καίσαρας



Ο Δάντης πίστευε στον Καίσαρα θεωρώντας πως ήταν προορισμένος από τον Θεό να κυβερνήσει τον κόσμο και ο θάνατός του σηματοδότησε το τέλος της ιταλικής ενότητας. Γιατί λοιπόν τον έστειλε στην Κόλαση; Μα γιατί ήταν ειδωλολάτρης! Είπαμε, ο Δάντης ήταν ευσεβής χριστιανός και ως τέτοιος οραματίστηκε τον Καίσαρα στον πρώτο κύκλο της Κολάσεώς του, εκεί δηλαδή που κατέληγαν οι ενάρετοι ειδωλολάτρες όπως φιλόσοφοι, επιστήμονες, μαθηματικοί, πολιτικοί και ηγέτες που δεν είχαν βαπτιστεί, γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να εισέλθουν στον Παράδεισο.

Κι έτσι ο αβάπτιστος Καίσαρας ζούσε μεταθανάτια σε ένα μέρος που ήταν απλή σκιά του Παραδείσου, παρά το γεγονός ότι το μόνο του «κρίμα» ήταν ότι γεννήθηκε απλώς πριν από τη γέννηση του Ιησού…

Πάπας Νικόλαος Γ’



Η διαφθορά δεν είναι ξένη στην Καθολική Εκκλησία, και στα χρόνια του Δάντη ο Πάπας Νικόλαος Γ’ εξασφάλισε τη χειρότερη τιμωρία για σιμωνία. Ο Δάντης σιχαινόταν την εκμετάλλευση του παπικού αξιώματος από τον Νικόλαο για την προώθηση των ιδιοτελών σκοπών του αλλά και την εξάπλωση της διαφθοράς στους κόλπους της εκκλησίας. Ο Νικόλαος λάτρευε τον νεποτισμό και τοποθέτησε συγγενείς και φίλους σε θέσεις-κλειδιά του κονκλαβίου, γι’ αυτό και ο Δάντης τον έστειλε στον όγδοο κύκλο από τους εννιά της Κολάσεώς του!

Εδώ ο Πάπας και οι ακόλουθοί του τιμωρούνταν ως σιμωνιακοί, κρεμασμένοι ανάποδα μέσα σε λάκκους και φωτιές να τους καίνε τα πόδια. Έπεται ότι οι φλόγες που τσουρούφλιζαν τον Πάπα ανέρχονταν υψηλότερα από τις υπόλοιπες…

Αυτοκράτορας Φρειδερίκος Β’



Ακόμα και αυτοκράτορες δεν γλίτωναν από την κρίση του Δάντη, που έπεφτε βαριά σαν πέλεκυς. Ο λόγος για τον πανίσχυρο αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Φρειδερίκο Β’ και ιδρυτή της δυναστείας των Χοχενστάουφεν. Όχι ότι η δύναμή του εμπόδισε τον Δάντη να τον καταδικάσει στον έκτο κύκλο με τους αιρετικούς, εκεί δηλαδή που τους εγκλώβιζαν μέσα σε πύρινους τάφους.

Αυτό έγινε ενδεχομένως γιατί ο Χοχενστάουφεν είχε αφοριστεί τέσσερις φορές(!), τόσο γιατί καθυστερούσε την υπεσχημένη στην εκκλησία Σταυροφορία αλλά και γιατί όταν την έκανε τελικά, δεν μπορούσε να συμμετάσχει ως αιρετικός! Ο Φρειδερίκος κατέλαβε την Ιερουσαλήμ (1229) και ανάγκασε τον Πάπα να αφορίσει όλη την πόλη, το κέντρο της χριστιανοσύνης, γιατί ο ίδιος είχε αναγορευτεί σε βασιλιά της. Καμιά απορία λοιπόν γιατί είχε τέτοιο μένος ο Δάντης με τον παντοδύναμο αυτοκράτορα.

Πάπας Σελεστίνος Ε’



Ο Σελεστίνος Ε’ ήταν ένας ποντίφικας που εγκατέλειψε με δική του πρωτοβουλία τον ρωμαιοκαθολικό θρόνο το 1294 χωρίς να δεχτεί μάλιστα πιέσεις. Παρέμεινε στο τιμόνι της Καθολικής Εκκλησίας μόνο για 161 μέρες και βέβαια ο Δάντης δεν του το συγχώρεσε. Παρά το γεγονός ότι δεν τον κατονομάζει, θεωρείται ευρέως ότι ο στίχος του «είδα κι απείκασα τον ίσκιο εκείνου / που από αναντριά το μέγα φώναξε Όχι» (σε μετάφραση Καζαντζάκη) αναφέρεται στον αποστάτη Πάπα, που το αμάρτημά του ήταν ασυγχώρητο για τον Δάντη, καθώς πέρα από εκκλησιαστικό αδίκημα, ήταν και κοινωνικό.

Κι έτσι ο Δάντης τοποθετεί τον Σελεστίνο στα περίχωρα της Κόλασης, καθώς η παραίτηση ήταν φυγομαχία στη συλλογιστική του Αλιγκέρι: τον θέλει σε έναν προθάλαμο της Κόλασης, πριν από τους εννιά κύκλους, εκεί που βασανίζονται αυτοί που «δίχως ατιμιά και δόξα εζήσαν». Οι τραγικές αυτές ψυχές προσελκύουν την απόλυτη περιφρόνηση του ποιητή και βασανίζονται φυσικά, με μύγες και σφήκες να τρώνε τις σάρκες τους και να ξεδιψούν με το αίμα τους ((«ολόγυμνοι γυρνούν και τους δαγκάνουν αλύπητα χοντρόμυγες και σφήκες»)…

Μάρκος Ιούνιος Βρούτος



Την ώρα που στον ένατο κύκλο τιμωρούνται οι προδότες, στο βαθύτερο σημείο του Άδη, στο κέντρο ακριβώς της Γης, ο ίδιος ο Εωσφόρος τυραννά αιώνια τους Βρούτο και Κάσσιο για την προδοσία του Καίσαρα (και τον Ιούδα φυσικά για τον Χριστό)! Ο Σατανάς, ο απόλυτος προδότης, το τέρας με τα τρία πρόσωπα και τα έξι φτερά, έχει εγκλωβισμένους τους προδότες μέχρι τη μέση σε μια παγωμένη λίμνη και τους βασανίζει νυχθημερόν, καθώς η προδοσία είναι για τον Αλιγκέρι το χειρότερο αμάρτημα του κόσμου.

Ο Δάντης τοποθετούσε τον Καίσαρα πολύ ψηλά, καθώς η θεόπνευστη διακυβέρνησή του είχε στη συλλογιστική του ποιητή τον ρόλο να φέρει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην επικράτεια του χριστιανισμού. Γι’ αυτό και οι δολοφόνοι του βασανίζονται από τα χεράκια του ίδιου του Σατανά, περνώντας την αιωνιότητα με φριχτά βασανιστήρια…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έζησε το πιο μοναχικό μπάτσελορ


Οι πτήσεις των φίλων του ακυρώθηκαν και η εμπειρία του έγινε viral.

Όταν ο Robbie Chernow ταξίδεψε αεροπορικώς μέχρι το Σικάγο, προκειμένου να συμμετάσχει στο μπάτσελορ φίλου του, ήλπιζε ότι θα ζούσε ένα γεμάτο εμπειρίες σαββατοκύριακο. Σίγουρα το έζησε, με τη διαφορά ότι ο νεαρός πέρασε όλο το 48ωρο μόνος του, μιας και οι πτήσεις των φίλων του ακυρώθηκαν.

Ο Robbie περιφερόταν στους δρόμους του Σικάγο μόνος, και για να «σκοτώσει» το χρόνο του, επισκέφτηκε το γήπεδο της τοπικής ομάδας όπου παρακολούθησε τον αγώνα των Chicago Bears, έκανε βόλτες με water taxi και γενικά πραγματοποίησε ένα μοναχικό σαββατοκύριακο. Μάλιστα, ανέβαζε και σχετικές φωτογραφίες στο Instagram που έγιναν viral!


Διαβάστε περισσότερα...