Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αιτήματα έκτακτης χρηματοδότησης υπέβαλε η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αίτημα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειάς της για τη διαχείριση των μεγάλων μεταναστευτικών ροών, υπέβαλε η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Στο αίτημα, που εστάλη στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλα, καταγράφονται αναλυτικά οι εκτιμώμενες ανάγκες σε ιατρικά και φαρμακευτικά αναλώσιμα, εξοπλισμό χώρων διαβίωσης και εργασίας, είδη ιματισμού, είδη πρώτης ανάγκης, ηλεκτρικές συσκευές και λευκά είδη. Επίσης, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής ζητάει την παροχή προσωπικού και συγκεκριμένα γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αίτημα υπεβλήθη «δεδομένης της υπερβολικής διόγκωσης των μικτών μεταναστευτικών ροών και της απορρέουσας από αυτήν κατάστασης που διαμορφώνεται» και έχει ως στόχο «να υπάρξει μια ουσιαστική ενίσχυση στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής για τη διαχείριση της αναφερόμενης έκρυθμης κατάστασης».

Εξάλλου, η ίδια υπηρεσία απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους 9.573.000 ευρώ.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν στη λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο και στο Φυλάκιο του Έβρου, καθώς και των κινητών μονάδων στη Σάμο, στη Λέσβο και στην Κω. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα χρήματα αυτά θα δρομολογηθεί η διαμόρφωση νέας μονάδας Πρώτης Υποδοχής στην Αττική και η επαναλειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στο Μερσινίδι της Χίου, που είχε λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα πριν ανοίξει η αντίστοιχη μονάδα της Λέσβου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.