Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Απίστευτο: Τουρίστρια απελάθηκε λόγω τατουάζ


Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Μία Αγγλίδα τουρίστρια δεν πρόλαβε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα και αμέσως πήρε τον δρόμο της επιστροφής, αφού πρώτα πέρασε από τον τοπικό ειρηνοδίκη.

Τα στοιχεία της κοπέλας δεν έχουν γίνει γνωστό, αλλά μόλις προσγειώθηκε οι αρχές την έθεσαν υπό κράτηση για ένα τατουάζ! Συγκεκριμένα για ένα τατουάζ του Βούδα στο δεξί της χέρι.

Ευτυχώς για την ίδια δεν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αλλά της εξήγησαν ότι το τατουάζ είναι προσβλητικό για την θρησκεία και την απέλασαν.

Τον Αύγουστο του 2012 τρεις Γάλλοι τουρίστες καταδικάστηκαν σε έξι μήνες στη φυλακή με αναστολή επειδή φίλησαν το άγαλμα ενός Βούδα, κάτι που οι αρχές θεώρησαν σημάδια ασέβειας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών, που κατέληξε στη φυλακή


Ο Enric Duran θεωρείται ο Ρομπέν των Δασών στην Ισπανία, λόγω της επιλογής του να χρεωθεί με περισσότερα από 500.000 δολάρια για να τα μοιράσει στους φτωχούς.

Ο νεαρός δεν είναι πλούσιος και το ερώτημα είναι που βρήκε τα λεφτά, τα οποία έδωσε σε άνεργους, φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις;

Ο Duran τα δανείστηκε γνωρίζοντας πως ποτέ δεν θα τα επιστρέψει.

Ο Ισπανός Ρομπέν των Δασών ξεκίνησε το 2006 να παίρνει δάνεια και έφτασε στο σημείο να έχει 68 δάνεια και πολλές πιστωτικές κάρτες από 39 διαφορετικές τράπεζες, πριν συλληφθεί το 2009 για χρέη.

Ο Duran θεωρείται ότι πήρε περισσότερα από 500.000 δολάρια και πλέον έχει αποφυλακιστεί, αν και κανείς δεν γνωρίζει που κατοικεί.

Δεν είναι, πάντως, μόνο ο νεαρός Ισπανός που έχει προχωρήσει σε ανάλογη πράξη.

Το 2012 μία ομάδα ατόμων έκλεψε ένα σούπερ μάρκετ και μοίρασε τα τρόφιμα που πήρε σε άστεγους και φτωχούς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μία συνέντευξη του Duran.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το εστιατόριο που τρως μόνο… μόνος


Ένα νέο εστιατόριο για μοναχικούς γευσιγνώστες άνοιξε τις πύλες του στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Οι οικογένειες, τα ζευγάρια αλλά και οι παρέες δεν έχουν θέση σε αυτό το εστιατόριο αφού τα τραπέζια είναι αυστηρά μονά, όπως και τα καθίσματα!



Το Eenmaal, έχει κομψή, λιτή διακόσμηση και είναι το ιδανικό εστιατόριο για όσους θέλουν να φάνε μόνοι από επιλογή ή από ανάγκη. Στην ησυχία που επικρατεί, ο πελάτης μπορεί να απολαύσει το γεύμα του διαβάζοντας, δουλεύοντας ή απλώς χαλαρώνοντας.

Το μενού είναι σταθερό κι αποτελείται από τέσσερα πιάτα και αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας του πελάτη ενώ δεν ξεπερνά τα € 35.

Η ψυχή και δημιουργός του εστιατορίου Marina Van Goor, σχεδιάζει να εξαπλώσει την ιδέα στο Λονδίνο, το Παρίσι αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. «Ήθελα να σπάσει η αντίληψη ότι το να τρως μόνος δεν είναι ευχάριστο», εξηγεί. «Οι άνθρωποι συνήθως ντρέπονται να μπουν σε ένα εστιατόριο και να γευματίσουν μόνοι. Όμως εκτός από ανάγκη, κάποιες φορές είναι απόλαυση αφού χρειάζεται κάποιες στιγμές να αποσυνδεόμαστε από τον κόσμο γύρω μας».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκυλί σφήνωσε το κεφάλι του σε φράχτη!


Η πυροσβεστική απεγκλώβισε την περίεργη Sunny - Δείτε τις φωτογραφίες.

Με την παρέμβαση της πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκε η 9χρονη Sunny, ένα golden retriever, που είχε στριμώξει το κεφάλι της μέσα σε μία τρύπα στο φράκτη του κήπου και δεν μπορούσε να το βγάλει!

Το σκυλί έβαλε το κεφάλι του στην τρύπα για να δει το κουτάβι στο γειτονικό σπίτι αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να κάνει πίσω και να το βγάλει.

Η ιδιοκτήτρια της Sunny, η 22χρονη Shelley Jones, τη βρήκε σφηνωμένη στο φράχτη στον κήπο του σπιτιού της στο Nottinghamshire, την Κυριακή.

Η 22χρονη, ο αδελφός της και ένας γείτονας προσπάθησαν μάταια να την απεγκλωβίσουν και τελικά χρειάστηκε να καλέσουν την πυροσβεστική, η οποία έκοψε τον τσιμεντένιο φράκτη για να ελευθερωθεί η περίεργη Sunny.

«Οι πυροσβέστες κάλυψαν το κεφάλι της με ένα σεντόνι, για να μην πέσουν πάνω της κομμάτια από το τσιμέντο, και έκοψαν τον φράκτη. Σε είκοσι λεπτά ήταν επιτέλους ελεύθερη», περιέγραψε η 22χρονη στη Daily Mail.

«Δεν είναι ένα περιστατικό που συναντάμε κάθε μέρα αλλά μας αρέσουν πάντα οι κλήσεις με αίσιο τέλος», τόνισε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Δείτε τις φωτογραφίες










Διαβάστε περισσότερα...

Γραφένιο ακόμη και στην κουζίνα με τη βοήθεια… μίξερ


Απίστευτα εύκολη γίνεται η παραγωγή του «υλικού του μέλλοντος».

Ακόμη και στην κουζίνα ενός σπιτιού μπορεί να παραχθεί τελικά το πολλά υποσχόμενο νέο υλικό γραφένιο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «υλικό του μέλλοντος» και «υλικό-θαύμα», επειδή είναι ταυτόχρονα τρομερά λεπτό, πολύ ισχυρό και καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.

Με τη βοήθεια ενός «μπλέντερ», μια ομάδα Ιρλανδών και Άγγλων ερευνητών κατάφεραν για πρώτη φορά να παράγουν μικροσκοπικά φύλα γραφένιου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη βιομηχανική παραγωγή άφθονου και φθηνού γραφένιου καλής ποιότητας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή φυσικοχημείας Τζόναθαν Κόουλμαν του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά Nature Materials. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το New Scientist, χρησιμοποίησαν ως πρώτη ύλη σκόνη γραφίτη (το υλικό από όπου παράγονται οι μύτες των μολυβιών), το οποίο ανακάτεψαν σε μεγάλη ταχύτητα με ένα υγρό (κυρίως νερό και υγρό πλυντηρίου πιάτων).

Το αποτέλεσμα ήταν λεπτά φύλα γραφένιου, το καθένα πάχους περίπου ενός νανομέτρου (δισεκατομμυριοστού του μέτρου) και μήκους 100 νανομέτρων, τα οποία αιωρούνταν μέσα στο υγρό. Η δύναμη που δημιουργήθηκε από τις λεπίδες του «μπλέντερ», διαχώρισε τον γραφίτη σε στρώματα γραφένιου, χωρίς να κάνει ζημιά στη δισδιάστατη δομή του.

«Αναπτύξαμε ένα τρόπο δημιουργίας φύλων γραφένιου. Η νέα μέθοδος δίνει πολύ γραφένιο χωρίς ελαττώματα. Στο εργαστήριο φτιάξαμε μερικά γραμμάρια, όμως μπορούμε να επεκτείνουμε την κλίμακα, έτσι ώστε να παράγονται τόνοι με αυτή την μέθοδο», δήλωσε ο Κόουλμαν. Πρόσθεσε όμως ότι επειδή δεν μετατρέπεται όλος ο γραφίτης σε γραφένιο, στη συνέχεια -μετά το «κούνημα» με το μίξερ- πρέπει να γίνει εργαστηριακός διαχωρισμός των δύο ουσιών (κάτι που δεν μπορεί ασφαλώς να κάνει κανείς στο σπίτι του).

Στην αρχή οι ερευνητές χρησιμοποίησαν βιομηχανικού τύπου μίξερ και μετά επανέλαβαν το πείραμα με μικρότερα μπλέντερ κουζίνας. Με τη νέα τεχνική, είναι δυνατό να παραχθούν περίπου πέντε γραμάρια γραφένιου την ώρα, ενώ -σε βιομηχανικό επίπεδο- εκτιμάται ότι, από 10.000 λίτρα διαλύματος, θα μπορούσαν να παραχθούν 100 γραμμάρια γραφένιου την ώρα.

Ήδη, όπως επισήμανε ο Κόουλμαν, η βρετανική χημική εταιρεία Thomas Swan, που επιχορήγησε τη νέα μελέτη, κατέθεσε αίτηση για τα σχετικά εμπορικά δικαιώματα (πατέντα) της νέας μεθόδου παραγωγής. Το υγρό με το γραφένιο στο εσωτερικό του θα μπορούσε μελλοντικά να απλώνεται πάνω σε διάφορες επιφάνειες με τη μορφή φιλμ όπως οι μπογιές, ή να ανακατεύεται με άλλα υλικά, όπως τα πλαστικά, για τη δημιουργία νέων συνθετικών και ενισχυμένων υλικών.

Το γραφένιο είναι το λεπτότερο υλικό στον κόσμο, αποτελούμενο από ένα στρώμα άνθρακα πάχους μόνο ενός ατόμου. Διαδοχικά άτομα άνθρακα είναι διατεταγμένα σε μορφή δικτυωτού πλέγματος. Είναι διαφανές αλλά πιο ισχυρό και από τον χάλυβα.

Σε όλο τον κόσμο οι επιστήμονες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να ανακαλύψουν τόσο νέες μεθόδους παραγωγής του γραφένιου, όσο και νέες πρακτικές εφαρμογές του. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί δύσκολη η μαζική παραγωγή του σε βιομηχανική κλίμακα.

Συχνά οι ερευνητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα να παράγουν είτε μικρές ποσότητες γραφένιου υψηλής ποιότητας (λιγότερο από μισό γραμμάριο την ώρα), είτε μεγάλες ποσότητες αλλά με ελαττώματα. Αρκετοί πάντως πιστεύουν ότι κάποια στιγμή το γραφένιο θα αντικαταστήσει τους ημιαγωγούς από πυρίτιο, που σήμερα κυριαρχούν στη βιομηχανία ηλεκτρονικών και υπολογιστών.

Το γραφένιο ανακαλύφθηκε το 2004 από ένα δίδυμο ρώσων επιστημόνων, τους Αντρέι Γκέιμ και Κονσταντίν Νοβοσέλοφ (στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ), οι οποίοι τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής το 2010.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρ του αντιρατσιστικού νόμου οι Αυστραλοί


Δεν θέλουν να γίνει καμία αλλαγή από την κυβέρνηση.

Το 88% των Αυστραλών τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά των αλλαγών του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που προτείνει η συντηρητική κυβέρνηση Τόνι Άμποτ, σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση του οργανισμού Nielsen για λογαριασμό της εφημερίδας «The Age».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, ο Επίτροπος κατά των Ρατσιστικών Διακρίσεων, Tim Soutphommasane, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης είναι τόσο εμφαντικά που η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδίαζε να κάνει στο νομοσχέδιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αυστραλών, τόνισε ο Επίτροπος, πιστεύει ότι είναι παράνομο να προσβάλει ή να στρέφεται εναντίον κάποιου άλλου πολίτη βασιζόμενη στη φυλετική του καταγωγή. Είπε επίσης ότι η σημερινή νομοθεσία είναι επαρκής και προστατεύει τη φυλετική διαφορετικότητα και δεν χρειάζεται καμιά τροποποίηση.

Το όλο θέμα άρχισε όταν στη σχετική συζήτηση στη Γερουσία ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζωρτζ Μπράντις, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης δήλωσε ότι «οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι ρατσιστές».



Διαβάστε περισσότερα...

Η αιθαλομίχλη στην Ασία επηρεάζει τον καιρό παγκοσμίως


Το Πεκίνο είναι πλέον πολύ γνωστό για τα πάρα πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης του, αλλά τώρα μια νέα μελέτη δείχνει ότι η κακή ποιότητα του αέρα στην Ασία επηρεάζει τον καιρό και σε άλλα σημεία του πλανήτη. Η μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Texas A & M University στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι το νέφος από την Ασία επηρεάζει άμεσα τον καιρό στη Βόρεια Αμερική.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο καιρός δεν γνωρίζει σύνορα, κι έτσι ότι συμβαίνει σε ένα μέρος μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις όσον αφορά στον καιρό και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Η ίδια αρχή ισχύει και για την ατμοσφαιρική ρύπανση: μπορεί να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις. Μια σειρά από προηγούμενες ερευνητικές εργασίες έχουν δείξει ότι η ξηρασία που έπληξε τη Δυτική Αφρική στη δεκαετία του 1980 προκλήθηκε, τουλάχιστον εν μέρει, από την καύση του άνθρακα στα εργοστάσια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκλήθηκε από αυτά τα εργοστάσια είχε ως αποτέλεσμα να ψυχρανθεί όλο το βόρειο ημισφαίριο, μετατοπίζοντας τον Αφρικανικό μουσώνα νοτιότερα.

Η κατάσταση αυτή αντιστράφηκε όταν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ψηφίστηκε η νομοθεσία της διατήρησης καθαρής ατμόσφαιρας επιτρέποντας στον αέρα να καθαρίσει και τη ζώνη βροχής να μετατοπιστεί προς τα βόρεια για μια ακόμη φορά.

Αμερικανοί ερευνητές έρχονται τώρα να διαπιστώσουν μια σαφή σχέση μεταξύ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Ασίας και του καιρού που επικρατεί στη Βόρεια Αμερική, χωρίς όμως ακόμα να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον βαθμό της συσχέτισης αυτής.

Βαρομετρικά χαμηλά συνοδευόμενα από θυελλώδεις ανέμους από την Ασία κινούνται συνήθως διαμέσου του Ειρηνικού Ωκεανού προς τα βορειανατολικά των ΗΠΑ όμως η αιθαλομίχλη μπορεί όπως φαίνεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους.

Η αιθαλομίχλη αποτελείται από διάφορα μικροσκοπικά σωματίδια, από θειϊκά και νιτρικά έως αιθάλη και σκόνη από το εδάφους. Αυτά τα σωματίδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον σχηματισμό νεφώσεων.

Για να σχηματιστεί από τους υδρατμούς της ατμόσφαιρας μια σταγόνα μέσα σε ένα σύννεφο θα πρέπει να υπάρχει και ένας πυρήνας συμπύκνωσης. Αν δεν υπάρχουν αυτοί οι πυρήνες τότε δύσκολα σχηματίζεται ένα σύννεφο.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου A & M στο Τέξας υποστηρίζουν ότι τα σωματίδια της αιθαλομίχλης θα μπορούσαν να παρέχουν αυτούς τους πυρήνες ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαν να συμβάλουν αυτοί και στον παραπέρα σχηματισμό νεφώσεων κατακόρυφης ανάπτυξης (καταιγιδοφόρα σύννεφα), από 20% έως και 50% κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία πιο έντονων καταιγίδων.

Τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη. Μεγάλα, ρυπογόνα εργοστάσια και σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της καύσης ξύλου και άνθρακα για θέρμανση καθιστούν τις χώρες αυτές δύο από τις τρεις πιο ρυπογόνες χώρες στον κόσμο.

Η Κίνα έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος της ποιότητας του αέρα της, και έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα στο Πεκίνο προκειμένου να καταπολεμήσει το πρόβλημα αυτό.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην πρωτεύουσα. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι το ένα τρίτο της ρύπανσης στην πρωτεύουσα προέρχεται από περιοχές που βρίσκονται εκτός Πεκίνου. Συγκεκριμένα τα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης προέρχονται κυρίως από τις γύρω επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Hebei, όπου βρίσκονται επτά από τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις της Κίνας.

Κι ενώ η Κίνα παλεύει για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα της, απαιτείται περισσότερη έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί πώς ακριβώς η ρύπανση αλλάζει τον καιρό στη Βόρεια Αμερική και αν αλλάζει επίσης την τροχιά των βαρομετρικών συστημάτων καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να σημαίνει και παράταση της ήδη μεγάλης ξηρασίας που πλήττει την Καλιφόρνια.

Η έρευνα αυτή μπορεί να αποτελέσει μεν ένα πικρό χάπι για εκείνους τους ανθρώπους στις ΗΠΑ που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ρυπογόνος χώρα στον κόσμο εξακολουθούν να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο καιρός δεν γνωρίζει σύνορα. Ότι συμβαίνει σε ένα μέρος του κόσμου, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό κάποιο άλλο σε μια εντελώς διαφορετική γεωγραφική θέση, αλλά δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ανθρώπινες δραστηριότητες αλλάζουν τον καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοποριακή δεξαμενή πυραυλικών καυσίμων


Μια ομάδα μηχανικών από τη NASA και την Boeing εμπνεύστηκαν έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό -και μία μοναδική διαδικασία κατασκευής-, ώστε να φτιάξουν μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμων πυραύλων που έγιναν ποτέ.

Η δεξαμενή έχει διάμετρο 5,5 μέτρα και θα πρέπει να δοκιμαστεί με κρυογονικό υδρογόνο στο Marshall Space Flight Center της NASA στο Huntsville της Αλαμπάμα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει στο σύμπαν κάθε δευτερόλεπτο


Το σύμπαν δεν σταματά να κινείται ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και μάθετε όσα συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο χιμπατζής με το καλάσνικοφ


Τον τρόμο σκόρπισε ένας οπλισμένος χιμπατζής με καλάσνικοφ σε αντάρτες του Σουδάν. Μπορεί το βίντεο να είναι, μάλλον, σκηνοθετημένο, ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν πολλά εφέ, όμως προκαλεί γέλιο. Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο, (ή την πραγματικότητα) οι αντάρτες έδωσαν το πολεμικό τυφέκιο στο συμπαθέστατο ζώο όμως είχαν ξεχάσει να βάλουν την ασφάλεια. Όταν ο χιμπατζής κράτησε το καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί με τους αντάρτες να τρέχουν για να σωθούν. Βέβαια δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το βίντεο να είναι μονταρισμένο και να έχει προστεθεί με επεξεργασία ο ήχος από τις ριπές του όπλου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οικογένεια βρέθηκε μπροστά σε ένα απαίσιο δίλημμα: Φωτιά ή λιοντάρια;


Μπροστά σε ένα απαίσιο δίλημμα βρέθηκε μία νεαρή μητέρα με τα δύο παιδιά της στο ζωολογικό πάρκο του Wiltshire στην Αγγλία: έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στη φωτιά και στα λιοντάρια.

Το αμάξι της οικογένειας πήρε φωτιά την ώρα του σαφάρι. Για κακή της τύχη, όμως, αυτό συνέβη την ώρα που ήταν στον χώρο των λιονταριών…

Η μητέρα έπρεπε να κάνει την επιλογή που θα τους επέτρεπε να ζήσουν, αλλά δεν ήταν και εύκολο να ρισκάρει να βγει από το αμάξι γνωρίζοντας ότι κάπου εκεί κοντά τριγυρνούν ελεύθερα τα λιοντάρια.

Βέβαια τόσο αυτή, όσο και τα παιδιά της στάθηκαν τυχερά μέσα στην ατυχία τους, δεδομένου ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του πάρκου και ένα αμάξι βρέθηκε δίπλα τους βοηθώντας τους να γλιτώσουν.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ζωγραφισμένο φέρετρο της Peaches Geldof


Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της 25χρονης - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Peaches Geldof, κόρης του διάσημου τραγουδιστή Bob Geldof, συγκεντρώθηκαν σε εκκλησία του Κεντ όπου αποχαιρέτησαν την 25χρονη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στις 7 Απριλίου.

Αίσθηση προκάλεσε το φέρετρο της Peaches, στο οποίο ήταν ζωγραφισμένη η ίδια και η οικογένειά της, ο άνδρας της, τα δυο τους παιδιά και τα αγαπημένα τους κατοικίδια.



Στην ίδια εκκλησία πριν από δύο χρόνια η νεαρή γυναίκα είχε ζήσει στιγμές ευτυχίας την ημέρα του γάμου της με τον Tom Cohen. Στην ίδια εκκλησία είχαν παντρευτεί και οι γονείς της το 1986 και από εκεί είχαν αποχαιρετήσει το 2000 και τη μητέρα της Paula Yates που πέθανε στα 41.




Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχουν και τίμιοι... κατάδικοι


Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και τους θύμισε την κατοχή ναρκωτικών.

Μία απίστευτη ιστορία ενός κατάδικου αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail.

Όπως υποστηρίζει ένας άντρας 21 ετών καταδικάστηκε σε άλλα δύο χρόνια φυλάκιση, καθώς τηλεφώνησε στην αστυνομία από το κινητό του στη φυλακή και τους ρώτησε αν ξέχασαν την κοκαΐνη που μετέφερε μαζί του όταν φυλακίστηκε.

Ο τίμιος κατάδικος τηλεφώνησε από τη φυλακή για να μάθει αν θα τον κατηγορούσαν και για κατοχή ναρκωτικών, ενώ είχε ήδη καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση όταν η αστυνομία τον έπιασε μετά από καταδίωξη με κλεμμένη BMW.

Όταν είχε συλληφθεί, αφού είχε πέσει πάνω σε ένα ταξί, η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του 16,2 γραμμάρια κοκαΐνης.

Φυλακίστηκε παραμονή Χριστουγέννων για 18 μήνες, όμως μετά το τηλεφώνημα στην αστυνομία έφαγε άλλα δύο χρόνια φυλακή, καθώς δικάστηκε για κατοχή για ναρκωτικών και δήλωσε ένοχος.

Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι ο Craig Dutton, όπως είναι το όνομά του, χρωστάει χρήματα σε ένα έμπορο ναρκωτικών και είχε πάνω τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, καθώς φοβόταν μη φάει ξύλο σε περίπτωση που δεν είχε τα ναρκωτικά πάνω του.



Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα με την έγκριση του αλκοόλ... σε σκόνη


Η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο φως».

Αλκοόλ σε σκόνη θέλει να ρίξει στην αγορά μια εταιρεία από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να λάβει κατ’ αρχάς το «πράσινο φως» των ομοσπονδιακών αρχών που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις εξαιτίας ενός προβλήματος με την ετικέτα.

Το προϊόν, που ονομάζεται Palcohol, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε ατομικά φακελάκια που θα περιέχουν έξι είδη αλκοολούχων ποτών σε σκόνη, περιγράφει η εταιρεία Lipsmark στον ιστότοπό της.

Για να πιει κανείς καθαρό ρούμι ή βότκα, αρκεί να προσθέσει νερό ή για ένα πιο σύνθετο ποτό, χυμό πορτοκάλι ή σόδα. Η εταιρεία προβλέπει επίσης να δημοσιεύσει συνταγές κοκτέιλ, όπως το Κοσμοπόλιταν, το Μοχίτο, η Μαργαρίτα και ή το Λέμον Ντροπ.

Η Lipsmark είχε αρχικά ανακοινώσει ότι είχε προγραμματίσει να προωθήσει στην αγορά το προϊόν της από αυτό το φθινόπωρο στις ΗΠΑ, πριν ανακαλέσει και αναφέρει ότι ενημερώθηκε για μια «αντίρρηση» εκ μέρους της Υπηρεσίας Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού.

«Επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με αυτήν την αντίρρηση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Lipsmark, προσθέτοντας ότι αυτό δε σημαίνει ότι η έγκριση του Palcohol ανεστάλη. «Το Palcohol έχει εγκριθεί και παραμένει εγκεκριμένο» επέμεινε η ίδια. «Θα συνεχίσουμε την προώθηση των σχεδίων μας με αυτό το προϊόν».

Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει διευκρινήσεις στο είδος των προβλημάτων που έχει εγείρει το Γραφείο και περιορίστηκε στο να δημοσιεύσει μια ανακοίνωση όπου αναφερόταν στην «ποσότητα της σκόνης που εμπεριέχεται σε ένα φακελάκι».

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε «συνάψει μια κοινή συμφωνία προκειμένου (η Lipsmark) να αποσύρει τις ετικέτες της» και να υποβάλει καινούργιες. Καμια ημερομηνία για την έγκριση αυτών των νέων ετικετών δεν έχει δοθεί.

Οι υπηρεσίες του Γραφείου Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού δεν θέλησαν να απαντήσουν στο Γαλλικό Πρακτορείο για την υπόθεση αυτή.

Η Lipsmark επιβεβαιώνει ότι το προϊόν της δεν θα πωλείται παρά σε πρόσωπα που έχουν τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ. Θα μπορούσε μάλιστα να πασπαλιστεί στην τροφή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις καταναλωτών εάν το προϊόν θα μπορούσε να εισπνευστεί, η εταιρεία εξήγησε ότι θα χρειαζόταν μια μεγάλη ποσότητα σκόνης προκειμένου να πετύχει κανείς αποτέλεσμα ανάλογο με την κατάποση ενός ποτού. Και υπογραμμίζει στον ιστότοπό της: «Μην το κάνετε! Δε συνιστά έναν υπεύθυνο και έξυπνο τρόπο να καταναλώσει κανείς αυτό το προϊόν».




Διαβάστε περισσότερα...

Πριν από 130.000 χρόνια άρχισαν οι μεταναστεύσεις των Ηomo sapiens


Νέα έρευνα ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Στο συμπέρασμα ότι οι πρώτοι σύγχρονοι άνθρωποι (Ηomo sapiens) άρχισαν τις μεταναστεύσεις τους από την Αφρική πριν από περίπου 130.000 χρόνια, αρκετά νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, κατέληξαν επιστήμονες.

Οι ερευνητές, επικεφαλής τη διεθνώς ανεγνωρισμένη ελληνικής καταγωγής παλαιοανθρωπολόγο Κατερίνα Χαρβάτη, καθηγήτρια του γερμανικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης (Tübingen), συνδύασαν τα πιο πρόσφατα ανατομικά και γενετικά στοιχεία και διαπίστωσαν ότι υπήρξαν διάφορα κύματα μεταναστεύσεων. Πιθανότατα το αρχαιότερο ακολούθησε μία νότια διαδρομή, μέσω της Αραβικής χερσονήσου, με κατεύθυνση την Αυστραλία και τον Δυτικό Ειρηνικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα της Χαρβάτη, σε συνεργασία με ερευνητές του ιταλικού Πανεπιστημίου της Φεράρα και του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS). Οι επιστήμονες εξέτασαν διάφορα πιθανά σενάρια διασποράς και μεταναστευτικές διαδρομές με αφετηρία την Αφρική, συγκρίνοντας τις ανατομίες των κρανίων, καθώς και τις σχετικές γενετικές αναλύσεις.

Οι ερευνητές κατέληξαν στην εκτίμηση πως το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το πρώτο κύμα εξόδου από την Αφρική πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 130.000 χρόνια, αρκετές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τις επικρατούσες έως τώρα εκτιμήσεις. Ένα δεύτερο μεταναστευτικό κύμα προς Την Ευρώπη και την Ασία έλαβε χώρα πολύ αργότερα, πριν από περίπου 50.000 χρόνια.

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι όλοι οι σημερινοί άνθρωποι κατάγονται από ένα κοινό προγονικό πληθυσμό, που ζούσε πριν από 100.000 - 200.000 χρόνια στην Αφρική. Το κυρίαρχο μέχρι σήμερα σενάριο ήταν ότι υπήρξε ένα κύριο ρεύμα εξόδου από την «μαύρη ήπειρο» και αυτό συνέβη πριν από 50.000 έως 70.000 χρόνια. Όμως τα πιο πρόσφατα γενετικά, αρχαιολογικά και παλαιοανθρωπολογικά δεδομένα, τα οποία συνεκτίμησε η νέα μελέτη, δείχνουν ότι προϋπήρξαν μεγάλες κινήσεις πληθυσμών ήδη πολύ νωρίτερα.

«Και οι δύο κατηγορίες στοιχείων, τόσο οι ανατομικές συγκρίσεις κρανίων, όσο και τα γενετικά δεδομένα, υποστηρίζουν την άποψη ότι υπήρξαν πολλαπλές μεταναστεύσεις», δήλωσε η Χαρβάτη. Στο πρώτο μεταναστευτικό κύμα προς την Αυστραλία και τον Ειρηνικό οφείλουν την καταγωγή τους οι αυστραλοί Αβορίγινες, οι Μελανήσιοι και οι κάτοικοι της Παπούα. Άλλοι πληθυσμοί στην ηπειρωτική Ασία έλκουν την καταγωγή τους από το κατοπινό μεταναστευτικό κύμα πριν από 50.000 χρόνια.



Ερωτηματικό παραμένει ποιές συνθήκες στην ανατολική Αφρική ήσαν αυτές που «πυροδότησαν» τις μεταναστεύσεις. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι σοβαρές ξηρασίες που άρχισαν να εμφανίζονται πριν από 135.000 χρόνια, ώθησαν πολλούς προγόνους μας να δοκιμάσουν την τύχη τους σε άλλα πιο υγρά και εύφορα μέρη.

Η Κατερίνα Χαρβάτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ανθρωπολογία στις ΗΠΑ, στα πανεπιστήμια Κολούμπια και City της Νέας Υόρκης (CUNY), από όπου πήρε το διδακτορικό της. Σήμερα είναι καθηγήτρια -επικεφαλής του τομέα παλαιοανθρωπολογίας- του γερμανικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης και συνεργαζόμενη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου CUNY. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας.

Θεωρείται μία από τις πιο ανεγνωρισμένες παλαιοανθρωπολόγους διεθνώς πάνω στους Νεάντερταλ, καθώς και στην καταγωγή και εξέλιξη των σύγχρονων ανθρώπων. Έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες έρευνες πεδίου στην Αφρική και στην Ευρώπη (μεταξύ των οποίων στην Ελλάδα). Έχει επίσης κάνει σημαντικές δημοσιεύσεις στα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Science, Nature, PNAS κ.α.).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εφαρμογή που σας βοηθά να «πιάσετε» κορίτσι!


Για τα ζευγάρια που επιθυμούν μια κόρη!
Οι δημιουργοί της εφαρμογής StorkDiet/Girl app φαίνεται ότι δε συμφωνούν με τη φράση «γερό να ’ναι κι ό,τι να ’ναι» και βάλθηκαν να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους μέλλοντες γονείς να… αποκτήσουν το μωρό (σε ό,τι αφορά το φύλο τουλάχιστον) της επιθυμίας τους!

Από τις δίαιτες με όξινες τροφές, μέχρι την επιλογή συγκεκριμένων σεξουαλικών στάσεων, «εκεί έξω» υπάρχουν ζευγάρια που θέλουν απεγνωσμένα να αποκτήσουν ένα κοριτσάκι και ακολουθούν οποιαδήποτε συμβουλή πέσει στην αντίληψή τους, γράφει η Emma Innes για τη Daily Mail.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μια εφαρμογή έρχεται για να τους δώσει τη λύση και να τους βοηθήσει στην προσπάθειά τους να… «πιάσουν» κορίτσι!

Ο Alain Hanash, προγραμματιστής που δημιούργησε την εφαρμογή StorkDiet/Girl, ανέφερε στη δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί ως εξής: αντλεί πληροφορίες από την επιστήμη της διατροφολογίας, για να αυξήσει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να κάνει κορίτσι.



Ο ίδιος δηλώνει ότι η εφαρμογή είναι «απολύτως ασφαλής και οι επιστημονικές μέθοδοι που προτείνει μπορούν να βοηθήσουν τις μέλλουσες μητέρες να… ‘επιλέξουν’ το φύλο του μωρού τους».

Η εφαρμογή στοιχίζει 6.99 δολάρια και βασίζεται σε μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και αυτό του Έξετερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Medical Daily.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στη διατροφή μιας μέλλουσας μαμάς και του φύλου του μωρού της.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που τρώνε λιγότερο αλάτι και περισσότερο ασβέστιο, ενώ συνολικά καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κορίτσι.



Στην έρευνα συμμετείχαν 740 γυναίκες.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι περίπου το 56% αυτών που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε αλάτι και υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο απέκτησαν κόρες.

Η εφαρμογή StorkDiet/Girl είναι διαθέσιμη τόσο σε iPhones όσο και σε Android.



Διαβάστε περισσότερα...

Από τη Μελβούρνη στην Καμπέρα με τα πόδια


Είπε «ευχαριστώ» στην Αυστραλία που τον δέχτηκε σαν πρόσφυγα το 1980.

Με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο είπε ευχαριστώ στην Αυστραλία ο Tri Nguyen, ένας πρόσφυγας από το Βιετνάμ, που έφτασε στην Αυστραλία στη δεκαετία του 1980.

Ο Nguyen ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα ταξίδι 35ημερών καλύπτοντας με τα πόδια 670 χλμ από τη Μελβούρνη στην Καμπέρα, σέρνοντας συμβολικά μαζί του και μία βάρκα.

Ο Tri αποφάσισε να πάει πεζός στην αυστραλιανή πρωτεύουσα για δυο λόγους: Πρώτον για να πει ευχαριστώ στην Αυστραλία που τον καλοδέχθηκε ως πρόσφυγα πριν 32 χρόνια και δεύτερον για να ζητήσει μεγαλύτερη συμπόνια για τους αναζητούντες σήμερα άσυλο από την Αυστραλία. Τον συνόδευαν όμως τρεις Ιρανοί αναζητητές ασύλου -η Linda, ο Daniel και ο Majid.

Κατά την διάρκεια της πορείας από τη Μελβούρνη προς την Καμπέρα σταματούσαν τα βράδια σε χωριά και τους φιλοξενούσαν ντόπιοι στα σπίτια τους. Ο Nguyen λέει ότι τους πρόσφεραν θερμή φιλοξενία και τον συγκίνησε η ζεστασιά με την οποία τους αντιμετώπισε η σύγχρονη Αυστραλία. «Το ίδιο φιλόξενη όπως και με μένα πριν 32 χρόνια και αυτό μου δίνει μεγάλη ελπίδα» είπε.

Την έμπνευση να πάει πεζός στην αυστραλιανή πρωτεύουσα σέρνοντας μια βάρκα του την έδωσε η δική του οδύσσεια. Ο Nguyen και η οικογένειά του διέφυγαν από το Βιετνάμ το 1982 με μια σάπια βάρκα και έφτασαν στην Αυστραλία. «Καμιά σχέση με αυτό το ταξίδι μου στην Καμπέρα. Τότε μας συνέλαβαν πειρατές, μας κράτησαν τέσσερις μέρες και μας βασάνισαν. Ήταν μια τραυματική εμπειρία» είπε.

Η βάρκα που έσερνε τώρα μαζί του ήταν αντίγραφο εκείνης της βάρκας που τους έφερε στην Αυστραλία. Την δώρισε στο αυστραλιανό κοινοβούλιο και έκανε μια έκκληση για μεγαλύτερη συμπόνια στους σημερινούς πρόσφυγες.

«Σαν Αυστραλοί είμαστε καλύτεροι όταν υποδεχόμαστε τους ξένους, Όταν στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Όταν απαιτούμε δίκαιη αντιμετώπιση για αυτούς που τα έχασαν όλα και που έχουν υποφέρει τόσο πολύ. Αυτή είναι η Αυστραλία στην καλύτερη της στιγμή» είπε.




Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως, η ζωή μιμείται την τέχνη!


10 απίθανες περιπτώσεις που η ζωή κατάντησε φτηνό κακέκτυπο της καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Αφήνοντας τις πλατώνικες απόψεις για το ποιος μιμείται ποιον κατά μέρος, ο Όσκαρ Ουάιλντ συνήθιζε να λέει ότι η ζωή μιμείται την τέχνη περισσότερο απ' ό,τι η τέχνη τη ζωή.

Κι ενώ υπάρχουν αναμφίβολα εξαίσια παραδείγματα ανθρώπων που έλκουν την έμπνευσή τους από νέα που διαβάζουν σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως τόσες και τόσες αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές, είναι εντυπωσιακό το γεγονός του πόσο συχνά η πραγματικότητα λειτουργεί ως αντίγραφο καταστάσεων που εμφανίζονται στο σινεμά, την τηλεόραση, τη μουσική, ακόμα και τα κόμικς!

Λες και χρειάζεται δηλαδή η πολυπλοκότητα της καθημερινότητας να αντλήσει έμπνευση από τα ευφάνταστα μυαλά των δημιουργών.

Κι όμως, ας δούμε 10 τέτοια τρανά παραδείγματα που η ζωή έμοιαζε να μιμείται τον λαϊκό μας πολιτισμό...

Τα βραχιόλια αστραγάλων «εφευρέθηκαν» σε ιστορία του Spider-Man



Τα ηλεκτρονικά βραχιόλια αστραγάλων χρησιμοποιούνται εδώ και τρεις δεκαετίες πλέον στις ΗΠΑ από τις δομές του νόμου, ελέγχοντας έτσι συνεχώς -μέσω τεχνολογίας GPS- πού βρίσκονται εγκληματίες σε αναστολή, όπως δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Περισσότερες από 39 πολιτείες απαιτούν 24ωρη παρακολούθηση των δραστών και τα ηλεκτρονικά βραχιόλια επιστρατεύτηκαν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του νόμου. Κι ενώ δεν είναι καθόλου σπάνιο η επιστημονική φαντασία να προφητεύει εξελίξεις και ζοφερές «προόδους», τα πράγματα εδώ είναι απείρως πιο μαγικά! Ήταν το 1983 λοιπόν όταν δικαστής στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ επέτρεψε σε άντρα που είχε παραβιάσει τους όρους αναστολής του να γλιτώσει τη φυλάκιση, υπό τον όρο να φορέσει ένα βραχιόλι στο πόδι του που θα παρείχε 24ωρη πληροφόρηση για τις κινήσεις του. Ο δικαστής εμπνεύστηκε το ιδιαίτερο αυτό μέτρο από κόμικ του Spider-Man, στην πλοκή του οποίου κακοποιός απέφυγε τα κάγκελα της στενής συμφωνώντας να φορέσει το ηλεκτρονικό μέσο εντοπισμού! Ο sci-fi δικαστής έκανε τη μεγάλη διαφορά...

Οι Zager & Evans τραγούδησαν για τα «παιδιά του σωλήνα» πολύ πριν υπάρξει η δυνατότητα



Στο τραγούδι «In the Year 2525», το σχετικά άγνωστο δίδυμο της ροκ βάλθηκε να μας προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την ολοένα και αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία, που θα οδηγήσει προοδευτικά στον αφανισμό της ανθρωπότητας. Στο ζοφερό μέλλον που βλέπουν οι στίχοι τους για τα έτη 2525, 3535, 4545, 5555, 6565, 7510, 8510 και 9595, δεν παραλείπουν να κάνουν λόγο για παιδιά-προπαραγγελία (στη χρονιά 6565 / δεν θα χρειάζεσαι άντρα, δεν θα χρειάζεσαι γυναίκα / θα διαλέγεις τον γιο σου, θα διαλέγεις και την κόρη σου / από τον πάτο ενός μεγάλου δοκιμαστικού σωλήνα). Το τραγούδι γράφτηκε το 1964 και κυκλοφόρησε το 1968, ενώ το πρώτο «παιδί του σωλήνα» γεννήθηκε το 1978! Κι έτσι δυο ροκάδες από την Νεμπράσκα προφήτευσαν το μέλλον περισσότερο από μια δεκαετία πριν αυτό συμβεί...

Κινέζος ξεπατικώνει τραγούδι του Τζόνι Κας



Στο τραγούδι του σπουδαίου Τζόνι Κας «One Piece at a Time» μαθαίνουμε για την ιστορία ενός βιομηχανικού εργάτη που περνά μέρα τη μέρα κατασκευάζοντας αυτοκίνητα που δεν θα έχει ποτέ την οικονομική δυνατότητα να οδηγήσει. Κι έτσι σκαρφίζεται το σχέδιο να κλέψει ένα αμάξι από τη γραμμή παραγωγής, ένα εξάρτημα τη φορά, συναρμολογώντας το στο σπίτι του. Κι αν μοιάζει με ιστορία για αγρίους, δεν είναι καθόλου! Κι αυτό γιατί το 2003 κάτι σχεδόν ολόιδιο συνέβη στη μακρινή Κίνα. Ο Zhang λοιπόν (χωρίς να κατονομάζεται το επίθετό του), που εργαζόταν σε εργοστάσιο κατασκευής μοτοσικλετών, ξόδεψε 5 χρόνια από τη ζωή του κάνοντας αυτό που αποπειράθηκε ο ήρωας του κομματιού του Κας: ξεκινώντας από το 2003, χρειάστηκε 5 χρόνια για να βάλει στο χέρι όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνταν ώστε να φτιάξει στο σπίτι του μια πλήρως λειτουργική μηχανή, σαν αυτές που έβγαιναν σωρηδόν από τις γραμμές παραγωγής της βιομηχανίας που εργαζόταν! Και σε μια διεστραμμένη αίσθηση ειρωνείας, όταν το σχέδιό του τελεσφόρησε, συνελήφθη σε μια από τις πρώτες του βόλτες καθώς δεν είχε άδεια κυκλοφορίας για τη μηχανή του...

Ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ έγινε ο Σέρλοκ Χολμς



Ο λαμπρός μυθιστορηματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, που έλυνε τα μεγαλύτερα μυστήρια στη στιγμή χάρη στην παροιμιώδη παρατηρητικότητα και την ακόμα θρυλικότερη συμπερασματική του διαδικασία, είναι γέννημα της πένας του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι ο συγγραφέας του ήταν ακόμα καλύτερος ντετέκτιβ από τον ήρωά του! Αφού λοιπόν σκάρωσε τον Σέρλοκ Χολμς, και απέδειξε σε όλους ότι μπορούσε να κάνει αχτύπητες συνδέσεις, λειτούργησε ως σύμβουλος της αστυνομίας. Και είχε μάλιστα και καθοριστικό ρόλο στην απόδειξη της αθωότητας δύο ενόχων! Τόσο στην υπόθεση του George Edajli όσο και στην αντίστοιχη του Oscar Slater ο Ντόιλ έκανε τις δικές του έρευνες, στο περιθώριο των επίσημων αστυνομικών, προσκομίζοντας στο τέλος αδιάσειστες αποδείξεις για την αθωότητα των δύο ενόχων που είχαν παραλείψει να διακρίνουν οι αστυνομικές Αρχές. Στην περίπτωση του Slater μάλιστα ο Ντόιλ του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή, καθώς ο άντρας είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Τα νέα πειστήρια που προσκόμισε στον εισαγγελέα ο Ντόιλ έκαναν το δικαστήριο να ξανανοίξει τις τελειωμένες υποθέσεις και να ανατρέψει τις αρχικές ετυμηγορίες...

Η ταινία «Be Cool» ήταν ένα κακό σίκουελ για ένα κακό σίκουελ



Το φιλμ «Get Shorty» του 1995, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Elmore Leonard, με τον Τζον Τραβόλτα, τον Τζιν Χάκμαν και τον Ντάνι ΝτεΒίτο έγινε μεγάλη επιτυχία στον καιρό του. Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία του τοκογλύφου Chili Palmer που κατεβαίνει στο Χόλιγουντ για να εισπράξει τα οφειλόμενα από κινηματογραφικό παραγωγό (Τζιν Χάκμαν). Στην πορεία βέβαια καταφέρνει να πουλήσει τη δική του ιστορία ως σενάριο και καταλήγει να γίνει και ο ίδιος παραγωγός της ταινίας του. Η επιτυχία του φιλμ πυροδότησε φυσικά και σίκουελ, το «Be Cool» του 2005, στο οποίο ο Palmer, μεγαλοστέλεχος πια στο Χόλιγουντ, παρακολουθεί τα γυρίσματα του σίκουελ της δικής του ταινίας (από το πρώτο «Get Shorty»). Κι εδώ αρχίζει και τελειώνει η ειρωνική αναλογία: η ταινία μέσα στην ταινία του «Be Cool» είναι μια άθλια παραγωγή που προσπαθεί απλώς να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της πρώτης ταινίας του τοκογλύφου, κάτι που με πικρόχολο τρόπο παρατήρησαν οι κριτικοί ως αντιστοιχία μεταξύ «Get Shorty» και σίκουελ «Be Cool»! Το πράγμα εδώ είναι εκπληκτικό όχι μόνο γιατί η ζωή μιμήθηκε την τέχνη, αλλά ακολούθησε τα ίδια ακριβώς πατήματα...

Το βρετανικό «House of Cards» προέβλεψε την πτώση της Μάργκαρετ Θάτσερ



Δεν μιλάμε εδώ για την πρόσφατη αμερικανική τηλεοπτική σειρά «House of Cards», που τσακίζει κόκαλα με τον Κέβιν Σπέισι μπλεγμένο στα μακριά πλοκάμια της πολιτικής, αλλά για τη μίνι βρετανική σειρά με το ίδιο ακριβώς όνομα που έπαιξε στο BBC και λειτούργησε εξάλλου ως βάση για την πρόσφατη σειρά του Netflix. Το αυθεντικό λοιπόν «House of Cards», που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Michael Dobbs του 1989, προβλήθηκε στους δέκτες σε 4 επεισόδια από 18 Νοεμβρίου ως 9 Δεκεμβρίου 1990 και η πλοκή του άρχιζε λέει μετά την παραίτηση της Μάργκαρετ Θάτσερ από τον πρωθυπουργικό θώκο. Και όπως όλοι θυμόμαστε, η «Σιδηρά Κυρία» πράγματι παραιτήθηκε από τα αξιώματά της, όχι όμως πριν περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία του μυθιστορήματος και λίγες μόνο βδομάδες μετά την προβολή της μίνι σειράς! Αν λάβουμε βέβαια υπόψη ότι ο συγγραφέας του βιβλίου ήταν επιτελάρχης στο αρχηγείο των Συντηρητικών, ένας άνθρωπος που ήξερε τα μέσα και τα έξω δηλαδή της πολιτικής ζωής του κόμματος, ίσως δεν είναι και τόσο συμπτωματική η «προφητεία» της άμεσης παραίτησης της Θάτσερ. Εκτός κι αν η πρωθυπουργός ήταν φαν της σειράς, πηγαίνοντας το «κόλλημα» με το «House of Cards» σε άλλα επίπεδα!

Το τέλος της ταινίας «K-9» συνέβη δύο χρόνια αργότερα



Το 1989 ήταν φαίνεται η χρονιά που τίμησε το Χόλιγουντ τις σχέσεις αστυνομικών με τους σκύλους τους: τόσο το «Τέρνερ και Χουτς» όσο και το «Κ-9» βγήκαν στις σκοτεινές αίθουσες, με το τελευταίο να κλέβει τις εντυπώσεις με τα κωμικά καμώματα του Τζέιμς Μπελούσι και του γερμανικού ποιμενικού φίλου του. Στο τέλος της ταινίας λοιπόν ο σκύλος πυροβολείται και πεθαίνει, με το τραγικό του γεγονότος να πυροδοτεί άλλα δύο σίκουελ της ιστορίας! Ο πραγματικός ωστόσο επίλογος δόθηκε δύο χρόνια αργότερα για τον αστυνομικό σκύλο που λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για την ταινία: ο Koton, όπως ονομαζόταν ο σκύλος του αστυνομικού τμήματος του Κάνσας Σίτι, είδε τη ζωή του να παίρνει απρόοπτο τέλος το 1991 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πέθανε το κινηματογραφικό alter-ego του, πυροβολήθηκε θανάσιμα δηλαδή κατά την εξέλιξη έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας...

Ο Ράσελ Κρόου ήταν στόχος απαγωγής όταν προμόταρε το «Proof of Life»



Ήταν το 2000 όταν ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Μεγκ Ράιαν στην ταινία «Proof of Life», που παρακολουθεί τα χρονικά μιας πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής με τον Κρόου στο επίκεντρό της. Είναι υποτίθεται ειδικός σε καταστάσεις ομηρίας και απαγωγής και προσλαμβάνεται για να φέρει σε αίσιο πέρας την υπόθεση, κάτι που δεν θα μπορούσε εξάλλου να μην κάνει στην εντέλεια ο «Μονομάχος». Ο Κρόου έμαθε προφανώς περισσότερα απ' όσα θα ήθελε για τις απαγωγές κι έτσι αποκαλύφθηκε αργότερα ότι κατά τη διάρκεια των προωθητικών events της ταινίας έγινε και ο ίδιος με τη σειρά του στόχος απαγωγής! Και δεν μιλάμε για τις συνήθεις απειλές που δέχονται οι διασημότητες από σαλεμένους φαν, αλλά για μια περίεργη υπόθεση με απτή βάση. Γιατί να αναμειχθεί αλλιώς τόσο το FBI όσο και η Σκότλαντ Γιαρντ στο περιστατικό αν ήταν κάτι χωρίς αντίκρυσμα; Όχι μόνο αναμείχθηκαν στις έρευνες λοιπόν αλλά παρείχαν και 24ωρη προστασία στον ηθοποιό, με το FBI -που δεν συνηθίζει να μιλά ανοιχτά για έρευνες σε εξέλιξη- να σπάει τη διαβόητη σιωπή του και να κάνει λόγο για την εξέλιξη της περίεργης υπόθεσης. Και βέβαια οι κοστουμαρισμένοι κύριοι στο πλευρό του στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών εκείνης της χρονιάς δεν ήταν άλλοι από πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου, ενώ στη βρετανική πρεμιέρα της ταινίας τον Κρόου συνόδευαν αυτή τη φορά μυστικοί της Σκότλαντ Γιαρντ...

Το «RoboCop 2» προέβλεψε την πτώχευση του Ντιτρόιτ



Η πλοκή του σίκουελ του θρυλικού πια «RoboCop» τοποθετείται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, με την πόλη να έχει μόλις πτωχεύσει και τις δημοτικές επιχειρήσεις να περνούν έτσι στον έλεγχο κακών ιδιωτών. Το Ντιτρόιτ είναι οικονομικό ράκος και ο RoboCop επιστρατεύεται για να σώσει, ως συνήθως, τη μέρα. Ό,τι λοιπόν παρουσιάστηκε στην ταινία του 1990 είναι σήμερα η ζοφερή πραγματικότητα για την αλλοτινή καρδιά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας: αφού συσσώρευσε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια χρέος, η πόλη του Ντιτρόιτ δήλωσε πτώχευση τον Ιούλιο του 2013, ακολουθώντας κατά γράμμα την πορεία που προδιέγραψε η ταινία. Και όπως ακριβώς και στο φιλμ, πολλές δημοτικές υπηρεσίες πέρασαν έτσι στα χέρια ιδιωτικών κεφαλαίων, που μέλλει να αποδειχθεί πόσο «κακά» θα φανούν. Μήπως να κατασκευάσει κάνα cyborg το Ντιτρόιτ καλού-κακού;

Ο έμπορος ναρκωτικών Walter White του «Breaking Bad» υπάρχει στ' αλήθεια



Σε περίπτωση που δεν έχει ακούσει κάποιος για την υπόθεση της φοβερής και τρομερής σειράς «Breaking Bad» (που ξεκίνησε το 2008), αφορά στην ιστορία ενός φιλήσυχου καθηγητή χημείας, του Walter White, ο οποίος γίνεται παρασκευαστής μεθαμφεταμίνης και βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος όταν η ζωή του διαταράσσεται από τη νόσο του καρκίνου. Η σειρά έληξε πρόσφατα λοιπόν (στον πέμπτο της κύκλο) και εκατομμύρια φαν έκλαιγαν γοερά, ώρα να αποζημιωθούν λοιπόν με μια ιστορία βγαλμένη από τα μαύρα κατάστιχα της μοίρας. Αποδεικνύεται έτσι ότι το 2008, τη χρονιά που έκανε πρεμιέρα η σειρά, ζούσε άλλος ένας Walter White, στον πραγματικό κόσμο αυτή τη φορά, ο οποίος μπήκε σε παρόμοιες περιπέτειες.



Ο πραγματικός παρασκευαστής μεθαμφεταμίνης πιάστηκε λίγο αργότερα και καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αλαμπάμα, το 2012 ωστόσο, όντας σε αναστολή, μπήκε στη λίστα με τους πιο περιζήτητους κακοποιούς του Σερίφη της Tuscaloosa όταν δεν εμφανίστηκε στο καθιερωμένο ραντεβού με το αστυνομικό τμήμα. Ο 55χρονος Walter White, που μπαινοβγαίνει στις φυλακές για παρασκευή και διακίνηση meth εδώ και πολλά χρόνια, ήταν σε αναστολή μετά την τελευταία του καταδίκη το 2008 και βρίσκεται για άλλη μια φορά στη στενή. Παρά τις εξόφθαλμες ομοιότητες, αυτός ο White καμία σχέση με τον πρωταγωνιστή του «Breaking Bad» και οι δικές του περιπέτειες δεν θα πάρουν τέλος με την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών κύκλων...



Διαβάστε περισσότερα...

Βόλτα στο μουσείο με συντροφιά ένα... φάντασμα


Το μυστηριώδες κορίτσι της Βικτωριανής εποχής - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ένα… φάντασμα, κοριτσιού της Βικτωριανής εποχής, υποστηρίζει πως ανακάλυψε ένα ζευγάρι από το Yorkshire. Κοιτώντας τις φωτογραφίες από την οικογενειακή επίσκεψη στο Castle Museum του York, πριν από δύο χρόνια, οι John Burnside και Shona Backhouse πρόσεξαν μια αδρή ασπρόμαυρη φιγούρα να εμφανίζεται.

Το ζευγάρι λέει στη Daily Mail πως είχε ένα «παράξενο συναίσθημα» όταν είχε επισκεφθεί το μουσείο με τον 18 μηνών γιο του Johnthomas.

«Ήταν παράξενο, αρχικά δεν πρόσεξα τίποτα και μετά νόμιζα πως ήταν της φαντασίας μου. Αλλά ρώτησα τη Shona και μού είπε ‘ναι, είναι ένα κοριτσάκι’», περιγράφει ο John.

«Μετά προσέξαμε πως ήταν ντυμένο με ρούχα της Βικτωριανής εποχής. Δεν μου αρέσει η ιδέα των φαντασμάτων ή τίποτα τέτοιο. Μου προκαλεί κρίσεις πανικού».

Έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν ισχυρισμοί πως το Castle Museum είναι στοιχειωμένο.

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός για εφαρμογές που θα αξιοποιούν δορυφορικά δεδομένα


Στόχος να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας έχει προκηρύξει ο ΣΕΚΕΕ με στόχο τη δημιουργία πιλοτικών εφαρμογών που θα αξιοποιούν δορυφορικά δεδομένα από διαστημικούς αισθητήρες και θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΣΕΚΕΕ στο ευρωπαϊκό έργο LDA στην πρώτη φάση του οποίου ανταποκρίθηκαν και αξιολογήθηκαν 9 εταιρείες παρουσιάζοντας καινοτομικές προτάσεις που φέρνουν τα διαστημικά δεδομένα στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η τελική παρουσίαση των εφαρμογών που διακρίθηκαν και η ανακοίνωση των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή εκδήλωση την Τετάρτη 30/4/14 στις 16.00 στον κόμβο καινοτομίας «InnovAthens» στο χώρο της Τεχνόπολης (δείτε το χάρτη).

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας, οργανισμοί και φορείς από δήμους της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, καθώς και κοινότητες χρηστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν τις εφαρμογές και παράλληλα να προτείνουν τρόπους αξιοποίησης ή/και νέες υπηρεσίες οι οποίες κρίνουν χρήσιμες για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.α.
Ο ΣΕΚΕΕ έρχεται να τονώσει την καινοτομική δραστηριότητα μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κινητών εφαρμογών, με στόχο την επιχειρηματική τους ανέλιξη και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το όραμα του ΣΕΚΕΕ είναι να ενώσει τις δυνάμεις των πρωτοπόρων και καινοτόμων ελληνικών εταιρειών στον τομέα των mobile applications, με στόχο την εξωστρεφή ανάπτυξη του κλάδου που θα επιφέρει οικονομική άνθιση για τη χώρα και διάχυση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων ανέπτυξε τον κόμβο καινοτομίας «ΙΝΝOVATHENS» σε συνεργασία με τις ενώσεις καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων: ΣΕΚΕΕ (εφαρμογών σε κινητές συσκευές), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονικής), HBio (Βιο-Ιατρικής Τεχνολογίας), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημικής), ΕΛΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και ΕΕΝΕ (Νεοφυών επιχειρήσεων/Startups), των καινοτομικών φορέων της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με τους οποίους σχεδιάζει δράσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον κόμβο καινοτομίας στην επόμενη διετία. Το ΙΝΝOVATHENS θα λειτουργήσει ως σημείο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν χώρο με 600.000 επισκέπτες το έτος και με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με την τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Η συνεργασία με ενώσεις επιχειρήσεων, συλλογικούς φορείς και με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Συνεργαζόμενοι φορείς: ΕΔΕΤ, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κτηματολόγιο ΑΕ και Ατλαντίς Συμβουλευτική.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκόρπισε τον πανικό η τρομοκρατημένη λεοπάρδαλη


Πρόλαβε και μία δαγκωματιά στα... οπίσθια - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Μέσα από τα κεραμίδια σπιτιού στη δυτική Ινδία πετάχτηκε η λεοπάρδαλη στο βίντεο που ακολουθεί, σκορπώντας τον πανικό σε όλους όσοι βρίσκονταν κοντά της. Οι ντόπιοι φαίνονται να τρέχουν για να απομακρυνθούν αλλά ένας που δεν ήταν όσο γρήγορος έπρεπε ένιωσε στα... οπίσθιά του τι σημαίνει λεοπάρδαλη.

Το αιλουροειδές ήταν βέβαια πιο τρομοκρατημένο απ' ό,τι οι άνθρωποι που το καταδίωκαν και αναζητούσε διέξοδο με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία από ό,τι οι διώκτες του.

Τελικά η λεοπάρδαλη βρήκε καταφύγιο σε ένα μπάνιο από όπου φαίνεται να αφουγκράζεται και να κοιτά σε πανικό αν εξακολουθεί να απειλείται.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο skynews, οι αρμόδιες υπηρεσίες την ακινητοποίησαν και σκοπεύουν να την αφήσουν και πάλι ελεύθερη.

Σκηνές σαν αυτές γίνονται ολοένα και συνηθέστερες στην Ινδία όπου η παράνομη υλοτομία οδηγεί σε συρρίκνωση το φυσικό περιβάλλον των ζώων και τα αναγκάζει να περιφέρονται και σε κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...