Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Θέλουν να αργούν στη δουλειά λόγω... Μουντιάλ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθυστέρηση με την άδεια των εργοδοτών ζητούν οι Γερμανοί εργαζόμενοι.

Την επιείκεια των εργοδοτών ζητούν τα συνδικάτα στη Γερμανία για ενδεχόμενες καθυστερήσεις των εργαζομένων στην ώρα προσέλευσης στις δουλειές τους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ζητώντας μάλιστα να τους επιτρέψουν να… φτάνουν λίγο αργότερα τις ημέρες έπειτα από αγώνες της εθνικής Γερμανίας.

Λόγω της διαφοράς ώρας, εξηγεί ο Guardian, πολλά ματς στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα γίνονται μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ευρώπης.

«Θα ήταν μια εξαιρετική κίνηση από τους εργοδότες αν έδειχναν μια σχετική ευελιξία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Robert Feiger, επικεφαλής του συνδικάτου IGBAU. «Τις ημέρες μετά από αγώνες της Γερμανίας η δουλειά θα έπρεπε να αρχίζει λίγο αργότερα, αν γίνεται», πρόσθεσε.

«Εργοδότες και συμβούλια θα πρέπει να συζητήσουν επανακατανομή των βαρδιών ώστε το προσωπικό να βλέπει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου», τόνισε ο Michael Vassiliadis του συνδικάτου IG BCE.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ορισμένες ενώσεις εργοδοτών έχουν ήδη στηρίξει τέτοιες προτάσεις με τον Wolfgang Steiger του κόμματος CDU να προτείνει εργοδότες και εργαζόμενοι να συναντηθούν κάπου στη μέση.

Με την πρότασή τους αυτή οι επικεφαλής των συνδικάτων δείχνουν και την αισιοδοξία τους για τις καλές επιδόσεις της Γερμανίας μου μαζί με τις ομάδες της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Ισπανία θεωρείται από τους βασικότερους διεκδικητές του τίτλου. Οι περισσότεροι αγώνες στον όμιλο της Γερμανίας θα γίνονται σχετικά νωρίς μέσα στην ημέρα ενώ για να παίξει μετά τις 10 το βράδυ η Γερμανία θα πρέπει να περάσει στους δεκαέξι της διοργάνωσης.

Πριν λίγες ημέρες οι γερμανικές αρχές επέτρεψαν δημόσια προβολή των αγώνων σε εγκεκριμένους χώρους. Το να παρακολουθούν οι πολίτες ποδόσφαιρο όλοι μαζί είναι «απλά μέρος του Παγκοσμίου Κυπέλου» , όπως δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Barbara Hendricks.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.