Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ιππική πορεία από την Κατερίνη μέχρι τις Θερμοπύλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Θωμά.

Στα άλογα ανεβαίνουν σήμερα πάνω από είκοσι ιππείς από την Πιερία για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από την Κατερίνη μέχρι τις Θερμοπύλες, σε ένα ταξίδι συμβολικό.

Το ταξίδι είναι συμβολικό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολή των Μακεδόνων του εξωτερικού στη δημιουργία του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο προορισμός του ταξιδιού επιλέχθηκε από τους «Ατρόμητους Ιππείς» με σκοπό την απόδοση τιμής στους τριακόσιους του Λεωνίδα που πολέμησαν για την ελευθερία της πόλης τους και όλων των Ελλήνων.

«Από το 2007 ξεκινήσαμε τις ιππικές πορείες και κάθε χρόνο κάνουμε μια αντίστοιχη προσπάθεια με κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα και πάντα στο πνεύμα της ανάδειξης των ιστορικών τόπων, μνημείων και γεγονότων της ελληνικής ιστορίας» εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από την έναρξη της φετινής ιππικής πορείας, ο Ηρακλής Τσίντζηρας.

Το 2007, η ιππική πορεία ακολούθησε τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Δίον της Πιερίας μέχρι την Αλεξανδρούπολη, το 2008 είχε προορισμό τη Ζαχάρω Ηλείας σε ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους, το 2009 κατέληξε στην Αρχαία Δωδώνη και ήταν αφιερωμένη στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιονίκες ενώ το 2010 ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη τιμής τους γνωστούς και άγνωστους Μακεδονομάχους. Το 2011, η πορεία ξεκίνησε από τον Όλυμπο και κατέληξε στο Μεσολόγγι σε ανάμνηση της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου, ενώ το 2012 έφτασε μέχρι την Κρήτη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και τη συμβολή των Κρητικών σε αυτήν. Πέρσι, η πορεία πραγματοποιήθηκε γύρω από τον Όλυμπο.

Ο κ. Τσίντζηρας προσθέτει ότι στόχος των ενεργειών αυτών είναι η διάδοση του φίλιππου πνεύματος και της αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον αλλά και η ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων.

Στον αρχικό σχεδιασμό του φετινού εγχειρήματος προβλεπόταν η διέλευση των ιππέων από τους δήμους Τεμπών, Κιλελέρ, Φαρσάλων, Δομοκού και Λαμίας, ωστόσο λόγω επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και της κίνησης της γιορτής του Πάσχα, τα σχέδια άλλαξαν.

Έτσι, οι ιππείς θα κινηθούν αποκλειστικά από τις ορεινές περιοχές και μέσω του Ολύμπου, των ορεινών όγκων της Λάρισας, της Ελασσόνας και του Δομοκού θα καταλήξουν στις Θερμοπύλες. «Θα μένουμε σε καταφύγια ενώ έχουμε εξοπλιστεί και με σκηνές» σημειώνει ο εκπρόσωπος των «Ατρόμητων Ιππέων» και γνωστοποιεί ότι το ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Θωμά, με κατάθεση στεφάνων και απονομή μεταλλείων στους συμμετέχοντες και σε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της ιππικής πορείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.