Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μια γυναίκα, ένα όπλο, ένα αιδοίο


Οι «παράξενοι συνδυασμοί» της πρώην συζύγου του συγγραφέα Cormac McCarthy!

Πώς γίνεται μια γυναίκα να βγάλει το περίστροφο από το αιδοίο της και να το στρέψει κατά του συντρόφου της, μόνο η Jennifer McCarthy μπορεί να το ξέρει.

Η 48χρονη πρώην σύζυγος του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Cormac McCarthy συνελήφθη λοιπόν πρόσφατα και κατηγορείται για το ιδιαιτέρως περίεργο περιστατικό που έλαβε χώρα στο σπίτι της στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού.

Όπως μαθαίνουμε από την τοπική εφημερίδα «Santa Fe - New Mexican», που παραθέτει την έκθεση της αστυνομίας, η McCarthy κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει τον φίλο της με το περίστροφο που... κρατούσε στο αιδοίο της.

Ο Cormac McCarthy, ο συγγραφέας του γνωστού «No Country for Old Men», χώρισε τη σύζυγό του Jennifer Winkley το 2006 (ήταν παντρεμένοι από το 1998) και εκείνη αποσύρθηκε στην οικία της στο Νέο Μεξικό.



Η αστυνομία έλαβε λοιπόν πρόσφατα μια κλήση για έναν άγριο καυγά που εξελίχθηκε στο σπίτι της, με το περιστατικό να γίνεται όσο πιο περίεργο παίρνει.

Ο καυγάς φαίνεται λοιπόν να ξεκίνησε από μια «αθώα» διαμάχη για εξωγήινη ζωή και τι μορφή μπορεί αυτή να πάρει. Σοβαρά! Τότε λέει η McCarthy αποσύρθηκε στην κρεβατοκάμαρά της για να επιστρέψει φορώντας μόνο τα εσώρουχά της. Κι εκεί που θα περίμενε κανείς ότι η αψιμαχία είχε πάρει αίσιο τέλος, μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα.



Η McCarthy φέρεται λοιπόν να έβγαλε το περίστροφο από τα απόκρυφά της και να επιδόθηκε σε σεξουαλική περίπτυξη μαζί του, ρωτώντας αγριεμένη τον σύντροφό της την ώρα που αυνανιζόταν «ποιος είναι τώρα ο τρελός, εσύ ή εγώ;». Και κατόπιν κόλλησε το όπλο στον κρόταφό του, απειλώντας να τον σκοτώσει, όπως αναφέρεται στην έκθεση των Αρχών.



Ο φίλος της κατάφερε να της αποσπάσει το όπλο και το πέταξε στη λεκάνη, ενώ κατόπιν το ανέσυρε από κει και το ξεφορτώθηκε στα σκουπίδια (καθώς η μαινάδα προσπάθησε να το πάρει και πάλι στα χέρια της), πριν καλέσει την αστυνομία. Ο σερίφης που κατέφθασε τάχιστα βρήκε το ασημί Smith & Wesson στον εξωτερικό κάδο απορριμμάτων.



Η McCarthy συνελήφθη και κατηγορείται πλέον για επίθεση, ενώ αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση 5.000 δολαρίων...


Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου


Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια του κόσμου. Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο έρωτας.

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν χριστιανός ιερέας που έζησε επί αυτοκράτορα Κλαύδιου και τελούσε χριστιανικούς γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια. Η πίστη του όμως στην αγάπη και την οικογένεια ήταν αυτή που τον οδήγησε στη φυλακή και λίγο αργότερα στον αποκεφαλισμό (14 Φεβρουαρίου 270 π.Χ.).




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο φιλάνθρωπος ποδοσφαιριστής


Άφωνα έμειναν τα μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης στην Αγγλία, βλέποντας τη δωρεά που έκανε ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της Γουέστ Μπρομ, Μάρκους Ρόζενμπεργκ.



Ο ηλικίας 31 ετών Σουηδός επιθετικός αποφάσισε να αποχωρήσει από την Πρέμιερ Λιγκ για να επιστρέψει στην πατρίδα του, αποδεχόμενος την πρόταση της Μάλμε. Αφού μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα, επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δωρίσει οτιδήποτε υπήρχε στο πολυτελές σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Χρειάστηκαν περισσότερες από έξι ώρες για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στην οργάνωση να αδειάσουν το σπίτι του Ρόζενμπεργκ. Υπολογίζεται, δε, ότι από την πώληση των αντικειμένων, θα μαζευτούν περισσότερες από 3,500 λίρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 25% των Αμερικανών αγνοεί ότι η Γη... γυρίζει


Το 25% των Αμερικανών, αγνοεί ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και περισσότεροι από τους μισούς δεν ξέρουν ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε δείγμα 2.200 ανθρώπων, μόνο το 74% ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και το 52% αγνοεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έλκει την καταγωγή του από τον πίθηκο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 9 ερωτήσεις που αφορούσαν βασικές γνώσεις βιολογίας και φυσικής, οι ερωτηθέντες πέτυχαν κατά μέσο όρο 6,5 σωστές απαντήσεις. Παρά τα μέτρια αποτελέσματα όσον αφορά τις επιστημονικές γνώσεις τους, οι 9 στους 10 είπαν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή αρκετά για τις νέες ιατρικές ανακαλύψεις.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται πάντως σε σχετικά καλή θέση όσον αφορά την ανεπίσημη επιστημονική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, έξι στους δέκα Αμερικανούς έχουν επισκεφθεί ένα ζωολογικό κήπο, ένα ενυδρείο, ένα μουσείο φυσικής ιστορίας ή επιστημών και τεχνολογίας.

Επιπλέον, το 90% είπε ότι πιστεύει πως τα οφέλη της επιστημονικής έρευνας υπερισχύουν κάθε πιθανού κινδύνου και ότι οι επιστήμονες "βοηθούν στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων" και "εργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας".

Η έρευνα αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια και τα αποτελέσματά της περιλαμβάνονται στην έκθεση για τις επιστήμες που παρουσιάζει το Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών στον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Κογκρέσο.



Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνιοι αλιγάτορες αλμπίνο


Δύο πολύ σπάνιοι κάτοικοι, ένα ζευγάρι από νεογέννητους αλιγάτορες αλμπίνο, απέκτησε χθες το ενυδρείο Porte Doree στο Παρίσι.

Δείτε το βίντεο που παρουσίασε το AP.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΦΕΤ ζητά την ανάκληση ακατάλληλου τσίλι


Τη διακίνηση προϊόντος τσίλι, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση αφλατοξινών, διαπίστωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων, σε συνεργασία με την Α' Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Πρόκειται για το προϊόν ΤΣΙΛΙ "chilli pepper", με την εμπορική ονομασία "CAPTAIN'S", σε γυάλινο περιέκτη των 26g, με Αριθμό Παρτίδας LEO1302 και Ημερομηνία Λήξης 02-12-2017. Το εν λόγω προϊόν παράγεται από την Αθ. Γιώτης Α.Ε.Β.Ε., Αγ. Σωτήρος 100, Αχαρναί, Αθήνα.



Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σουμάχερ ξεπέρασε την πνευμονία


Πριν λίγες μέρες, η Bild, δημοσίευσε ότι ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, πάσχει από πνευμονία. Εντούτοις, η οικογένεια του Σουμάχερ και συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Ζαμπινέ Κεμ, εξακολουθεί να μην επιβεβαιώνει καμία είδηση.Αναλυτικότερα, η οικογένεια του Γερμανού εξέδωσε την Πέμπτη (13/2) ανακοίνωση, στην οποία εξέφραζε ότι είναι πεπεισμένη για την ανάρρωση του και ευχαριστούσε τον κόσμο για την συμπαράσταση του. Κανένας λόγος δεν γινόταν για πνευμονία. Η "Bild" επέστρεψε την Παρασκευή (14/2) με νέο δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ξεπεράσει την λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που τον ταλαιπωρούσε εδώ και λίγες μέρες.




Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν οι διορισθέντες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί


Διορίστηκαν 82 νηπιαγωγοί και 17 δάσκαλοι.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων, οι οποίοι διορίζονται σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014.

Οι διορισμοί ανά κλάδο και κατηγορία διορισμών έχουν ως εξής:

82 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών
17 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων

{38 από τον ενιαίο πίνακα διορισμών (ποσοστό 40%) και 44 από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ (ποσοστό 60%)}

{όλοι από τον ενιαίο πίνακα διορισμών (ποσοστό 40%), καθώς δεν υπέβαλε αίτηση διορισμού κανένας από τους 10 εναπομείναντες διοριστέους του ΑΣΕΠ (ποσοστό 60%)}

Μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου, με το οποίο θα ενημερωθούν οι διορισθέντες για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας

Όσοι εκ των διοριζομένων υπηρετούν, κατά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ως προσωρινοί αναπληρωτές σε σχολικές μονάδες δημόσιας εκπαίδευσης και προκειμένου να εξυπηρετηθεί σκοπός δημοσίου συμφέροντος, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους λαμβάνοντας τα μόρια δυσμενών συνθηκών της περιοχής διορισμού τους εκτός αν αυτά υπολείπονται των μορίων της τρέχουσας θέσης τους.

Το αρχείο excel που περιέχει αναλυτικά όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά κλάδο βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδειας & Θρησκευμάτων στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι αναφέρει αναλυτικά η τροπολογία για τις επαγγελματικές μισθώσεις


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις εμπορικές μισθώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο νομοσχέδιο για τη Σύσταση του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας. Υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν το ΓΕΜΗ, τον επενδυτικό νόμο και την απλούστευση του ΠΔΕ.

Ειδικότερα, για τις εμπορικές μισθώσεις το υπουργείο υποστηρίζει ότι με την αλλαγή που προτείνει εκλογικεύεται το καθεστώς προστασίας των εμπορικών μισθώσεων και προσαρμόζεται στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι νέες ρυθμίσεις, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, λαμβάνουν υπόψη την κρίση και τις συνέπειές της στην αγορά ακινήτων και αίρουν εμπόδια που τίθενται σήμερα με τις μακροχρόνιες μισθώσεις, προκειμένου οι ιδιοκτήτες που θέλουν να μισθώσουν τα ακίνητά τους για μικρότερο χρονικό διάστημα σε χαμηλότερες τιμές, να μπορούν να το κάνουν χωρίς να φοβούνται τη μακροχρόνια δέσμευση της περιουσίας τους η οποία με τις ισχύουσες διατάξεις μπορεί να φθάσει και τα 16 χρόνια. Με τον ίδιο τρόπο, διευκολύνεται η είσοδος νέων εμπόρων στην αγορά, με χαμηλότερα ενοίκια.

Παράλληλα όμως λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός και ανατροπή του καθεστώτος για τους εμπόρους που είναι ήδη εγκατεστημένοι στις υφιστάμενες μισθώσεις. Γι' αυτό και γίνεται διαχωρισμός μεταξύ υφισταμένων και νέων μισθώσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο, με την τροπολογία:

- Καθορίζεται ελάχιστη διάρκεια για τις νέες εμπορικές μισθώσεις η τριετία. Επιτρέπεται κάθε συμφωνία ιδιοκτητών - ενοικιαστών για μεγαλύτερη διάρκεια της μίσθωσης, όπως και η λύση της μίσθωσης πριν την λήξη της τριετίας, εφόσον συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές. Για τις υφιστάμενες μισθώσεις εξακολουθεί να ισχύει το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή η 12ετής ελάχιστη διάρκεια.

- Καταργείται η λεγόμενη άυλη εμπορική αξία, δηλαδή η καταβολή αποζημίωσης ύψους 24 ενοικίων από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή που προέβλεπε η νομοθεσία για τη λήξη της μίσθωσης μετά την παρέλευση 12ετίας, με δεδομένες τις συνέπειες της κρίσης στην οικονομία και ειδικότερα την αγορά ακινήτων.

Επιπλέον, και μόνο για τις υφιστάμενες μισθώσεις:

- Προβλέπεται ότι οι ενοικιαστές μπορούν να καταγγείλουν τη μίσθωση δύο χρόνια μετά την έναρξή της με εξάμηνη προειδοποίηση του ιδιοκτήτη και με καταβολή αποζημίωσης τεσσάρων ενοικίων. (Υπενθυμίζεται ότι με το καθεστώς που ισχύει τώρα οι ενοικιαστές μπορούν να καταγγείλουν τη μίσθωση έναν χρόνο μετά την έναρξή της με τρίμηνη προειδοποίηση και με αποζημίωση ίση με ένα ενοίκιο).

- Περιορίζονται οι αποζημιώσεις για λύση της μίσθωσης λόγω ιδιόχρησης ή ανοικοδόμησης. Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις για ιδιόχρηση καθορίζονται σε 8 ενοίκια (από 16 που ήταν ως τώρα) και για ανοικοδόμηση σε 6 ενοίκια (από 12). Με απόφαση του Δικαστηρίου, μπορούν να αυξάνονται αντίστοιχα έως και σε 15 ενοίκια για ιδιόχρηση (από 30 που ίσχυε με τον προηγούμενο καθεστώς) και 9 για ανοικοδόμηση (από 18).

ΓΕΜΗ

Σχετικά με το ΓΕΜΗ δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εγγράφων με απλή ηλεκτρονική αντί για ψηφιακή υπογραφή. Η ηλεκτρονική υπογραφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μεταβολών, στις οποίες προβαίνει, είτε το ίδιο το νομικό πρόσωπο, δηλαδή η επιχείρηση, είτε φυσικό πρόσωπο το οποίο την εκπροσωπεί.

Επισπεύδεται κατά έξι μήνες η αποκλειστική ηλεκτρονική υποβολή και ηλεκτρονική έκδοση αντιγράφων, αποσπασμάτων των πράξεων και στοιχείων που εμφανίζονται στη Μερίδα και πιστοποιητικών από το ΓΕΜΗ. Συγκεκριμένα η δυνατότητα έγγραφης υποβολής αίτησης και η έντυπη χορήγηση αντιγράφων κλπ θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2014. Στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η ελάφρυνση των επιχειρήσεων και του δημοσίου. Οι ενδιαφερόμενοι διατηρούν τη δυνατότητα να ζητήσουν την ταχυδρομική αποστολή εγγράφων.

Επιπλέον, καταργείται το μητρώο προμηθευτών που συνάπτουν με τους καταναλωτές συμβάσεις από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, που τηρείται τώρα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καθώς οι επιχειρήσεις αυτές καταγράφονται ήδη στο ΓΕΜΗ.

Αναπτυξιακός νόμος

Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για τον Α΄ κύκλο του 2014 η 28η Φεβρουαρίου 2014, λόγω της επικείμενης αλλαγής στον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων. Η προθεσμία για τον Β' κύκλο θα καθοριστεί με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης.

Επίσης, διευκολύνονται οι επενδυτές ως προς την προσκόμιση της έγκρισης δανείου, που με το ισχύον πλαίσιο είναι απαραίτητη για να εκδοθεί η απόφαση υπαγωγής στον επενδυτικό νόμο. Δεδομένων των δυσκολιών για τους επενδυτές να πάρουν έγκριση δανείου χωρίς απόφαση υπαγωγής, με την προτεινόμενη διάταξη δίνεται η δυνατότητα να προσκομίζεται η έγκριση δανείου μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και πριν την πρώτη εκταμίευση της ενίσχυσης και πάντως εντός χρονικού διαστήματος έξι μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Η ρύθμιση αφορά τα επενδυτικά σχέδια του οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων αξιολόγησης της πρώτης και δεύτερης εξαμηνιαίας περιόδου του 2013 και της πρώτης εξαμηνιαίας περιόδου του 2014.

Περιορίζεται σε τρία από πέντε χρόνια η περίοδος κατά την οποία μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο, υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων απαγόρευση μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση συγχώνευσης ή απορρόφησης άλλης εταιρίας, κ.α. Η ρύθμιση αφορά επενδύσεις που υπήχθησαν μετά την 1-1-2007 στις διατάξεις του επενδυτικού ν. 3299/2004 και του ν. 3908/2011 και γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις.

Παρατείνεται για τέσσερα χρόνια (ως την 1η Ιανουαρίου 2020) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδύσεων στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων (fast track).

Επιβάλλεται η ανάρτηση πινακίδας στις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν ή εντάσσονται στους αναπτυξιακούς νόμους 3299/2004 και 3908/2011. Στην πινακίδα θα αναγράφονται η απόφαση υπαγωγής, ο φορέας υλοποίησης, ο προϋπολογισμός και το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου. Για όσους δεν αναρτούν την πινακίδα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1,5% της ενίσχυσης.

Ο θεσμός του «Υπολόγου»

Καταργείται ο αναχρονιστικός θεσμός του υπολόγου για τις πληρωμές έργων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του ΠΔΕ. Στα έργα αυτά εφαρμόζονται όπως είναι γνωστό διατάξεις που προβλέπουν συστηματικούς, προληπτικούς και κατασταλτικούς ελέγχους, διοικητικούς και επιτόπιους από το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι πολλά έτη μετά την ολοκλήρωσή τους, με βάση την εθνική και Κοινοτική νομοθεσία (ελεγκτικές αρχές ΕΣΠΑ, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, κ.α.).

Η διαδικασία που ίσχυε έως σήμερα για τις πληρωμές θεσπίστηκε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια και η κατάργησή της συμβάλει στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων.



Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακιστέος 43χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 16χρονη


Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 43χρονος που κατηγορείται ότι βίασε και κράτησε έγκλειστη στο σπίτι του μία 16χρονη.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος κατά την έξοδό του από τον εισαγγελέα δήλωσε στο PatrasTimes.gr πως γνώρισε την κοπέλα πριν τρεις μήνες μέσω κοινών γνωστών και πως τίποτα από όσα ισχυρίζεται δεν ισχύουν.

«Δεν τη βίασα και δεν την κράτησα με τη βία σπίτι μου» είπε ο 43χρονος άνδρας για να προσθέσει «Ο θεός ας την Κρίνει…».

Αναφερόμενος στο πώς βρέθηκε στο σπίτι του υποστήριξες πως τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να την φιλοξενήσει λέγοντάς του «Θα αυτοκτονήσω δεν έχω πού να κοιμηθώ…».



Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψε το τατουάζ και το έστειλε στον πρώην σύντροφό της


Έμαθε πως την είχε εγκαταλείψει με μια άλλη γυναίκα.

Με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο αποφάσισε να «απαντήσει» μια 26χρονη Βρετανίδα τον πρώην φίλο της, αφού έμαθε ότι την απατούσε.

Ο Stuart «Chopper» May χώρισε με την Torz Reynolds για να μετακομίσει στην Αλάσκα, όπου τον περίμενε μια δουλειά. Ωστόσο, μια εβδομάδα αργότερα, η Torz Reynolds έμαθε πως έφυγε καθώς είχε σχέση με μια άλλη γυναίκα για 6 μήνες.

Η αντίδρασή της ήταν να αρπάξει ένα νυστέρι και να αφαιρέσει από το χέρι της το τατουάζ που είχε κάνει για εκείνον! Κατόπιν ταχυδρόμησε το δέρμα στον Reynolds, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το τατουάζ έγραφε «Chopper's Bitch» και μάλιστα η γυναίκα πριν το στείλει τοποθετημένο ένα βάζο, ανέβασε τις φρικιαστικές φωτογραφίες στο Facebook.















Διαβάστε περισσότερα...

Ανθεκτική στην κρίση η ιδιωτική εκπαίδευση


Η μείωση είναι μικρότερη συγκριτικά με αυτή άλλων κλάδων.

Τo KANEΠ-ΓΣΕΕ παρουσίασε έρευνα στην οποία γίνεται καταγραφή των στοιχείων για τις δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευση μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013 με βάση την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με αυτή, βασικό συμπέρασμα είναι ότι παρά την οικονομική κρίση, παρατηρείται ελαφρά μείωση των ποσοστών των μαθητών που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η ζήτηση για την αγορά υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης παραμένει σταθερή.

Ειδικότερα το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων αυτός για το 2011-12 αντιστοιχεί στο 6,3% του συνολικού πληθυσμού μαθητών. Μάλιστα μέσα από τα στοιχεία του ΚΑΝΕΠ καταγράφεται μια μείωση συγκριτικά με το 2008 όμως τα επίπεδα παραμένουν σταθερά. Από το 2000 έως και το 2012 το ποσοστό των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία κυμαίνεται από 6,7%-6,3%

Υψηλό ποσοστό καταγράφεται στον αριθμό των σπουδαστών που επιλέγουν ιδιωτικούς φορείς μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία από την ΕΛ.ΣΤΑΤ το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στηρίχτηκε στα αριθμητικά δεδομένα της Eurostat σύμφωνα με την οποία το 2008 στη μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμιου επιπέδου βαθμίδα της εκπαίδευσης φοιτούσαν 44.254 σπουδαστές εκ των οποίων το 59,1% φοιτούσε στο δημόσιο τομέα της βαθμίδας και το 40,9% στον αντίστοιχο ιδιωτικό τομέα (κολέγια, ΙΕΚ, μεταλυκειακά κέντρα)

Πορεία δημόσιων δαπανών

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής καταγράφει και την πορεία των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση. Μέσα από τα στοιχεία προκύπτει ότι για το 2013 το σύνολο των πληρωμένων (μέχρι 30/9/2013) δημοσίων δαπανών για την εκπαίδευση ήταν 5,5 δισ.

Την περίοδο 2008-2013 οι συγκεκριμένες δαπάνες μειώνονται κατά -28,3% (ή 2,2 δισ. ευρώ) με μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής -6.4%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχος μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο ήταν 3 φορές μικρότερος (-2,1%).

Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 προϋπολογίζεται για την εκπαίδευση το ποσό των 5,1 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 7,9% έναντι του αντίστοιχου του 2013 και παρά την οριακή αύξηση του ΑΕΠ για το 2014.

Πορεία ιδιωτικών δαπανών

Στον τομέα των ιδιωτικών δαπανών, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι με βάση τη συνολική ετήσια μεταβολή του υπο-δείκτη τιμών καταναλωτή για την εκπαίδευση (συνολικά) τη συγκεκριμένη δεκαετία (2004-2013) καθώς και τις τιμές της έρευνας οικογενειακών προϋπολογισμών του 2008 που αναλύουν διεξοδικά τις δαπάνες των νοικοκυριών ανά κατηγορία δαπάνης για αγορά αγαθών και υπηρεσιών εκπαίδευσης προκύπτουν για το 2013 δαπάνες για την εκπαίδευση αντίστοιχες με του 2008 (συνολική μείωση από τον Αύγουστο του 2010 κατά 5,4%).

Οι παραπάνω δαπάνες ανά εκπαιδευτική βαθμίδα επιμερίζονται σε:

- 380 εκ. ευρώ για την προσχολική εκπαίδευση (δίδακτρα/τροφεία βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών και ιδιωτικά νηπιαγωγείων).

- 603 εκ. ευρώ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (41% για δίδακτρα σε ιδιωτικά, 8,4% για φροντιστήρια/ιδιαίτερα, 48,3% για ξένες γλώσσες και 1,5% για εκδρομές/εκπαιδευτικές επισκέψεις).

- 1,7 δισ. ευρώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (15,1% για δίδακτρα σε ιδιωτικά, 56,9% για φροντιστήρια/ιδιαίτερα, 26.4% για ξένες γλώσσες και 1,6% για εκδρομές/εκπαιδευτικές επισκέψεις)

- 138 εκ. ευρώ για τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση μη τριτοβάθμιου επιπέδου ΙΕΚ-ΚΜΕ-κολλέγια 15,1% (99,1% για δίδακτρα σε ιδιωτικά και 0,9% για εκδρομές/ εκπαιδευτικές επισκέψεις)

- 1,5 δισ. ευρώ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (7,3% για δίδακτρα σε μεταπτυχιακά)

- 0,4% για φροντιστήρια, 76,7% για δαπάνες σπουδών σε άλλη πόλη στην Ελλάδα, 15,3% για δαπάνες σπουδών σε άλλη χώρα και 0,3% για εκδρομές.

Μειώσεις στα δίδακτρα

Στον τομέα των διδάκτρων των δημοτικών σχολείων, αναφέρεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2012 καταγράφουν ελαφρά μείωση, την οποία επαναλαμβάνουν το Σεπτέμβριο του 2013 επανερχόμενα σε τιμές Σεπτεμβρίου 2009 (συνολική μείωση κατά 3,7%). Στα δίδακτρα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγράφεται επίσης μείωση με αποτέλεσμα το 2013 να βρίσκονται στα επίπεδα του 2009-2010.

Μείωση της τάξης των 5,4% παρουσιάζουν από το 2011 τα δίδακτρα για τις μεταπτυχιακές σπουδές ενώ στα δίδακτρα των ΙΕΚ η μείωση είναι αρκετά μεγαλύτερη καθώς από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013 μειώθηκαν κατά 14,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στα δίδακτρα των φροντιστηρίων των ξένων γλωσσών και μέση εκπαίδευσης από το 2010 και έπειτα καταγράφεται μείωση στα δίδακτρα ξένων γλωσσών συνολικά κατά 7,9%, επανερχόμενα σε τιμές αντίστοιχες του 2008, έναντι της σημαντικότερης μείωσης που κατέγραψαν τα δίδακτρα των φροντιστηρίων την ίδια περίοδο (συνολικά κατά 13,6%) και επανήλθαν σε τιμές του 2006.

Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ καταλήγει αναφέροντας ότι ο κλάδος που παρέχει στην αγορά υπηρεσίες εκπαίδευσης («σκιώδους» και μη) σε περιβάλλον βαθιάς οικονομικής ύφεσης κρίσης αποδείχθηκε από τους ανθεκτικότερους κλάδους της αγοράς, καταγράφοντας μειώσεις μόνο από το 2011 και μετά (συνολική μείωση υποδείκτη τιμών καταναλωτή για εκπαίδευση συνολικά 5,9% την τριετία 2011-2013).



Διαβάστε περισσότερα...

Τρόμος και φρίκη με αιμομικτική οικογένεια στην Αυστραλία


Τέσσερις γενιές κράτησε η αποτρόπαιη πρακτική στους λόφους μιας ήσυχης επαρχιακής πόλης...
Η υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στο φως είναι σοκαριστική, καθώς η ηθική εξαχρείωση έχει υπερβεί όλα τα εσκαμμένα.

Όχι λιγότεροι από 40 ενήλικες και παιδιά, δεμένοι μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, ζώντας σε παραπήγματα, αχυρώνες και σκηνές κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έκαναν το αδιανόητο: αναπαράγονταν μεταξύ τους για 4 ολόκληρες γενιές.

Η ιστορία που δύσκολα τη χωρά ο νους κατέληξε με τα παιδιά να μη γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το χαρτί τουαλέτας ή τι είναι το βούρτσισμα των δοντιών, την ίδια στιγμή που αδερφές και αδερφοί πλάγιαζαν μαζί στο ίδιο κρεβάτι κάθε νύχτα.

Στους λόφους λοιπόν μιας γραφικής αγροτικής κοινότητας, σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, κρυβόταν το σκοτεινό μυστικό, άγνωστο στους 2.000 κατοίκους του χωριού. Και δεν μιλάμε απλώς για μια υπόθεση ασύλληπτης παιδικής κακοποίησης αλλά για μια από τις χειρότερες περιπτώσεις αιμομιξίας που ήρθαν ποτέ στο φως.

Το παιδικό δικαστήριο της Αυστραλίας πήρε μάλιστα τη σπάνια απόφαση να δημοσιοποιήσει την ετυμηγορία αλλά και την απόφασή του να απομακρύνει άμεσα τα παιδιά από τα «τέρατα» της «οικογένειας Colt», όπως ονομάστηκε για να προστατευτεί η πραγματική ταυτότητα των ανηλίκων.



Τέσσερις γενιές αιμομικτικών σχέσεων έλαβαν χώρα στην κοιλάδα του New South Wales της Νότιας Αυστραλίας, με την οικογένεια να μετακινείται μάλιστα συχνά στα 40 αυτά χρόνια για να καλύψει τις πομπές της και να αποφύγει το σκάνδαλο. Οι Αρχές «θορυβήθηκαν» από το γεγονός και μόνο ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν στο τοπικό σχολείο και θέλησαν να ελέγξουν την κατάσταση, με το θέαμα που αντίκρισαν στην απομονωμένη ορεινή περιοχή να φέρνει τρόμο και πανικό.

Αστυνομικοί και υπάλληλοι κοινωνικών υπηρεσιών εντόπισαν ένα καραβάνι 40 ενηλίκων και παιδιών, που ζούσαν στη βρόμα και τη δυσωδία μέσα σε σκηνές και παραπήγματα, σε μια περιοχή χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα: η σκόνη κάλυπτε τα πάντα, τα σάπια λαχανικά ήταν γεμάτα μύγες, οι ακαθαρσίες περιέβαλλαν τις παράγκες, ενώ μέχρι και καγκουρό βρήκαν να κοιμάται στο κρεβάτι των παιδιών.



Τουαλέτες και ντουζιέρες δεν υπήρχαν φυσικά, τα παιδιά ήταν μέσα στη δυσωδία, με μύκητες να καλύπτουν τα πόδια τους, ενώ πολύ λίγα από αυτά ήταν ικανά να αρθρώσουν ανθρώπινο λόγο. Όλα τους ήταν ωστόσο ντροπαλά και απέφευγαν την επαφή των βλεμμάτων. Και βέβαια υπήρχαν οι δυσμορφίες και οι τερατογενέσεις, που -όπως θα αποδείκνυαν οι κατοπινές ιατρικές εξετάσεις- οφείλονταν στην αιμομιξία και τα ταυτόσημα γονίδια των γονιών τους, που είναι βέβαια συγγενείς μεταξύ τους, συνήθως αδέλφια.

Τα περισσότερα παιδιά πάσχουν από αναπτυξιακές καθυστερήσεις αλλά και διανοητικές αναπηρίες, καθώς είναι καρποί απαγορευμένου έρωτα μεταξύ αδελφών, θείων και ανιψιών, πατεράδων και θυγατέρων, γιων και μητέρων. Στην οικογένεια περιλαμβάνονται ακόμα και προπαππούδες, που είναι βεβαίως αδέλφια μεταξύ τους.



Η φρικιαστική συνήθεια της φαμίλιας να αναπαράγεται αποκλειστικά στους κόλπους της επέβαλε μάλιστα στα παιδιά να έχουν σεξουαλικές επαφές από ιδιαίτερα τρυφερή ηλικία, με ανήλικα 8 και 10 ετών να επιδίδονται σε ακολασίες με τους μεγαλύτερους ηλικιακά συγγενείς τους.

Στις λίγες εβδομάδες που ακολούθησαν την ανακάλυψη του γεγονότος, τα πράγματα μόνο χειρότερα θα γίνονταν: οι πέντε οικογενειακές ομάδες αποτελούνται λοιπόν από τρεις αδερφές, τη 47χρονη Rhonda, την 33χρονη Martha και την 46χρονη Betty Colt (ψευδώνυμα όλα), οι οποίες πλάγιαζαν κάθε βράδυ με τον αδερφό τους Charlie, καθώς και από τις δύο κόρες της Betty, που έχουν απογόνους από παράνομες ενώσεις με άλλους συγγενείς.



Πέρα από τα προβλήματα σωματικής, νοητικής και ψυχικής υγείας, τα σε ημιάγρια κατάσταση παιδιά δεν γνώριζαν καν τι σημαίνει υγιεινή. Ο 15χρονος γιος της Betty, Bobby, έχει πρόβλημα στη βάδιση, σοβαρή ψωρίαση και χρειαζόταν επειγόντως οδοντιατρική περίθαλψη. Ο λόγος του δεν είναι κατανοητός, ενώ δεν έχει ακόμα αναπτύξει την ικανότητα να συγκρατεί τα ούρα και τα κόπρανά του, με τη νοητική του ηλικία να βρίσκεται καθηλωμένη σε προσχολικό στάδιο.

Οι γιοι της Martha, ο 15χρονος Albert και ο 14χρονος Jed, εμφανίζουν παρόμοια προβλήματα ομιλίας, υγιεινής και νοητικής υστέρησης. Ο 14χρονος γιος της Betty, Billy, ήταν υποσιτισμένος και υποφέρει από προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς και νοητική υστέρηση. Η 14χρονη εγγονή της Betty, Raylene, ήταν επίσης υποσιτισμένη και δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε τις απλούστερες καθημερινές λειτουργίες, όπως το βούρτσισμα των μαλλιών της. Όσο για τον 12χρονο γιο της Betty, Brian, που οι οφθαλμοί του δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, δεν γνώριζε καν την έννοια του μπάνιου.



Παρόμοιες δυσμορφίες και αντίστοιχα σωματικά, νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα συναντάμε και στα 12 παιδιά της φαμίλιας, τα οποία έχουν πλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες της Αυστραλίας στην προστασία τους. Όσο για τις ιστορίες που διηγούνται σήμερα στους κοινωνικούς λειτουργούς και τους ψυχολόγους, υπερβαίνουν ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία: η 13χρονη Kimberly εξομολογείται ερωτικές επαφές με τον θείο της Dwayne, ο οποίος είναι 9 χρόνια μεγαλύτερός της, κάτω από το βλέμμα της 8χρονης θείας της, Carmen!

Οι αδελφές Ruth, 7 χρονών, και Nadia, στα 9 της, είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τα αδέρφια τους, τον Albert, 15 χρονών, τον Jed, στα 14, και τον 12χρονο Karl. Οι μαρτυρίες των παιδιών για τη σεξουαλική κακοποίησή τους γέμισαν κυριολεκτικά πάμπολλες σελίδες της δικογραφίας, ενώ οι γενετικοί έλεγχοι απέδειξαν τη στενή συγγενική σχέση των γονέων τους.



Όσο για την καταγωγή της αιμομικτικής φαμίλιας, φαίνεται ότι οι γονείς της μητέρας των αδελφών Betty, Martha και Rhonda ήταν αδέλφια, οι οποίοι και ξεκίνησαν το απαγορευμένο συγγενολόι: τα 13 παιδιά της Betty έχουν πατέρα τον παππού τους (πατέρα της Betty), Tim, και τον αδελφό της, Charlie. Αλλά και τα παιδιά της Martha προέρχονται πιθανότατα από τον πατριάρχη της οικογένειας, Tim. Όσο για τον θάνατο που καραδοκεί διαρκώς στις τάξεις της οικογένειας, έχει να κάνει με γονιδιακούς εκφυλισμούς λόγω της αιμομικτικής πρακτικής (Σύνδρομο Zellweger).



Η κοινή γνώμη της περιοχής προσπαθεί πλέον να ξεπεράσει το τραύμα της απίστευτης αυτής ιστορίας, η οποία μας φέρνει στον νου την άλλη διαβόητη υπόθεση της πλέον αιμομικτικής και αιμοβόρας οικογένειας που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια Ιστορία...



Διαβάστε περισσότερα...

Επενδύσεις 36,5 εκατ. ευρώ στις υδατοκαλλιέργειες


Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον κλάδο.

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 36,5 εκατ. ευρώ στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ειδικότερα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, εγκρίθηκαν 76 επενδυτικές προτάσεις από τις συνολικά 87 που κατατέθηκαν. Οι εν λόγω επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν 180 θέσεις εργασίας, αφορούν, μεταξύ άλλων, σε εκσυγχρονισμό εκτατικών ιχθυοτροφείων, εκσυγχρονισμό και μετεγκαταστάσεις πλωτών και χερσαίων μονάδων πάχυνσης μεσογειακών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι κ.ά.) και ίδρυση μονάδων οστρακοκαλλιεργειών.

Την ίδια ώρα, σε διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου για τον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, που αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.

«Με το σχέδιο νόμου», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, «επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ασφαλές και απλοποιημένο πλαίσιο για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών, που αποτελούν έναν από τους κορυφαίους κλάδους εξαγωγικής δραστηριότητας και πάνω στους οποίους μπορεί να πατήσει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Κεντρικός άξονας του νομοσχεδίου είναι το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, καθώς και η σχέση της δραστηριότητας με άλλες χρήσεις γης της παράκτιας ζώνης. Προϋπόθεση για την ενθάρρυνση της εγκατάστασης υδατοκαλλιέργειας σε μια περιοχή είναι η τεκμηρίωση ότι η παράκτια ζώνη αξιοποιείται πληρέστερα με την εγκατάσταση -συγκριτικά με άλλες χρήσεις- ενώ θα εξασφαλίζεται η αρμονική συνύπαρξη της εγκατάστασης με τις λοιπές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, καθορίζονται για πρώτη φορά οι προτεραιότητες του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, συστήνεται το Εθνικό Συμβούλιο Υδατοκαλλιεργειών (ΕΣΥΔ), με ρόλο γνωμοδοτικό επί θεμάτων πολιτικής του κλάδου, προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας, και θεσμοθετείται η υπηρεσία μιας στάσης για την αδειοδότηση των υδατοκαλλιεργειών.



Διαβάστε περισσότερα...

Με εισαγγελική παραγγελία η απολογία έξι ανήλικων μαθητών


Συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κερατσινίου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου ενήργησε σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας και μόνο, διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά τα δημοσιεύματα για κλήσεις σε απολογία έξι ανήλικων μαθητών του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κερατσινίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η ΓΑΔΑ υπογραμμίζει ότι αυτή η παραγγελία αφορά προκαταρκτική εξέταση προς εξακρίβωση των αδικημάτων της παράνομης βίας, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, της διατάραξη οικιακής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, σε σχολεία που τελούσαν στο παρελθόν υπό κατάληψη. Επίσης, αναφέρει ότι περιλαμβάνει λήψη καταθέσεων και υποβολή των σχετικών δικογραφιών, με τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε κάθε περίπτωση που συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σημειώνεται, ότι το θέμα είχαν φέρει στη Βουλή, με ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευγενία Βαμβακά, Θοδωρής Δρίτσας και Αναστάσιος Κουράκης.

«Στο αστυνομικό τμήμα οι μαθητές ανακρίθηκαν χωρίς την παρουσία των κηδεμόνων τους, στους οποίους ζητήθηκε να αποχωρήσουν, χωρίς να τους απαγγελθεί οποιαδήποτε κατηγορία και χωρίς να λάβουν οποιαδήποτε προφορική ή γραπτή ενημέρωση. Οι ανήλικοι μαθητές, επιπλέον, δέχθηκαν πιέσεις από τους αστυνομικούς υπαλλήλους, ώστε να καταθέσουν τα ονόματα και των υπολοίπων συμμαθητών τους που συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ρωτούν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και κάθε ενόχληση σε βάρος των ανήλικων μαθητών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο 2ο Λύκειο Κερατσινίου και σε ανακοίνωση εκφράζει την έμπρακτη συμπαράσταση στη σχολική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και ιδιαίτερα τους μαθητές.
Επιπλέον, ο δήμος, ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι αντιπροσωπεία των μαθητών επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες την αντιδήμαρχο Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη, Ρένα Μόσχου και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πέτρο Καψοκόλη, τους οποίους ενημέρωσε πως ομάδα μαθητών κλήθηκε για καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα με αφορμή τις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου.
«Η Δημοτική Αρχή έσπευσε αμέσως μετά την ενημέρωση των μαθητών διά του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Πέτρου Καψοκόλη να λάβει λεπτομερή γνώση για το περιστατικό από την αστυνομική αρχή Κερατσινίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκρηκτική η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα


Eurobank: Οφείλεται στη δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ την περίοδο 2008-2013.

Στη δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ την περίοδο 2008-2013 αποδίδει την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank, η οποία σήμερα δημοσίευσε τη νέα έκδοση του περιοδικού της δελτίου Greece Macro Monitor με τίτλο «Ερμηνευτικοί παράγοντες για την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ευρωζώνη μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης και η περίπτωση της Ελλάδας».

Στην έκθεση που ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών και ο κ. Δημήτρης Θωμάκος, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Επιστημονικός Σύμβουλος Διεύθυνσης Διεθνών Επενδυτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Τράπεζας, αναφέρεται ότι το 90% της (ερμηνευόμενης από σχετικό υπόδειγμα) σωρευτικής αύξησης του λόγου μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων την περίοδο 2008-2013 οφείλεται στη συνολική συρρίκνωση του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο ενώ το 10% σε άλλους παράγοντες.

Η έκθεση μελετά τους ερμηνευτικούς παράγοντες των μη εξυπηρετούμενων δανείων διεθνώς την περίοδο πριν και μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις που συντελέστηκαν στο πεδίο αυτό σε χώρες οι οποίες αποτέλεσαν το επίκεντρο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Βασιζόμενη στις διαπιστώσεις σχετικών μελετών στη διεθνή βιβλιογραφία και στα αποτελέσματα σειράς εκτιμώμενων οικονομετρικών υποδειγμάτων μας, η παρούσα μελέτη επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Σε διεθνές επίπεδο, ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων (NPLs ratio) παρουσίασε σημαντική αποκλιμάκωση για τη συντριπτική πλειοψηφία (διευρυμένου υπό εξέταση δείγματος) 103 χωρών την περίοδο 2000-2007.

Η θετική αυτή εξέλιξη ανακόπηκε βιαίως μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, με το μέσο λόγο των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων να παρουσιάζει σημαντική αύξηση τη διετία 2008-2009.

Επί συνόλου 97 επεισοδίων οικονομικής ύφεσης που εντοπίσαμε στο διευρυμένο υπό εξέταση δείγμα την περίοδο 2000-2013, ο λόγος μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων άρχισε να αποκλιμακώνεται από το πρώτο έτος επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε 61 περιπτώσεις, ενώ σε 13 άλλες, η εξέλιξη αυτή έλαβε χώρα ένα έτος μετά το πέρας της ύφεσης. Στα υπόλοιπα 23 επεισόδια ύφεσης, η επιστροφή του σχετικού λόγου σε καθοδική τροχιά καθυστέρησε από 2 έως 4 έτη.

Τα αποτελέσματα σειράς οικονομετρικών υποδειγμάτων που εκτιμούνται στην παρούσα μελέτη, τεκμηριώνουν την αντικυκλική συμπεριφορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς σε περιόδους ύφεσης οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες λόγω ανόδου του ποσοστού ανεργίας και συμπίεσης των διαθέσιμων εισοδημάτων.

Αντίθετα, σε περιόδους οικονομικής μεγέθυνσης παρατηρείται σχετική βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης καθώς και αυξημένη ζήτηση για δανειοδοτήσεις με στόχο την κάλυψη καταναλωτικών και επενδυτικών δαπανών.
Άλλοι παράγοντες που εντοπίζονται ως σημαντικοί (αν και σε μικρότερο βαθμό από τον οικονομικό κύκλο) για την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων περιλαμβάνουν: τα επιτόκια δανεισμού, την ονομαστική σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία (κυρίως για χώρες με κυμαινόμενη συναλλαγματική ισοτιμία και μεγάλο ποσοστό δανεισμού σε ξένο νόμισμα), τις τιμές ακινήτων, το λόγο δανείων προς καταθέσεις και το σύνολο των δανείων ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το 90% της (ερμηνευόμενης από σχετικό υπόδειγμα) σωρευτικής αύξησης του λόγου μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων την περίοδο 2008-2013 οφείλεται στη συνολική συρρίκνωση του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο ενώ το 10% σε άλλους παράγοντες.

Συμπερασματικά, η μεγάλη αύξηση του λόγου μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων στην Ελλάδα από το 2008 και εντεύθεν (κατά περίπου 24,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 29,3% τον Ιούνιο του 2013) φαίνεται να είναι συμβατή με την διεθνή εμπειρία, τεκμηριώνοντας τον πρωταρχικό ρόλο που διαδραμάτισε η εγχώρια οικονομική ύφεση στη μεγάλη άνοδό του.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση των χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία) οι οποίες κατέγραψαν μέση συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ τους το 2009 κατά 15,6%, ενώ ο μέσος λόγος μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων αυξήθηκε σε διάστημα μόλις ενός έτους κατά 340%!

Τέλος, η εφαρμογή του ανωτέρου υποδείγματος για την παραγωγή προβλέψεων (out-of-sample forecasts) βασιζόμενων στο υφιστάμενο βασικό μακροοικονομικό σενάριο της τρόικα, υποδηλώνει επιστροφή σε καθοδική τροχιά του λόγου μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων στην Ελλάδα από το 2015 και εντεύθεν, κατόπιν κορύφωσής του σε επίπεδα περίπου 35%.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δε θα δεχτούμε περαιτέρω απολύσεις από την τρόικα»


Συνέντευξη Μητσοτάκη στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

«Η Ελλάδα εκπλήρωσε το στόχο της για μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα δύο χρόνια πριν την προγραμματισμένη ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν θα δεχτεί περαιτέρω αιτήματα από τους διεθνείς πιστωτές της για μαζικές απολύσεις» δήλωσε στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, «ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ και είναι επιφορτισμένος με τη μεταρρύθμιση μιας βαθιάς δυσλειτουργικής κρατικής γραφειοκρατίας», όπως σημειώνεται, δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι «το δύσκολο μέρος για την Ελλάδα τώρα ξεκινά, διότι η χώρα πρέπει να αλλάξει την ανελαστική κουλτούρα του δημοσίου τομέα, ο οποίος διέπεται από επουσιώδεις κανονισμούς και γραφειοκρατία. Το ζήτημα του μεγέθους του δημόσιου τομέα αντιμετωπίστηκε, αυτό που εκκρεμεί είναι η ποιότητά του».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα είναι ένα από τα «ακανθώδη θέματα» στις «δύσκολες διαπραγματεύσεις» της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, καθώς μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν η μείωση του αριθμού των κρατικών υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 150.000 έως τα τέλη του 2015 και η απόλυση ή η μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι σχολικοί φύλακες και τα μέλη της δημοτικής αστυνομίας που ήταν οι πρώτοι που "στοχοποιήθηκαν" για απολύσεις ή μετακινήσεις, εντατικοποίησαν πρόσφατα, σχεδόν σε καθημερινή βάση, τις διαμαρτυρίες τους έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι, ενόψει της νέας επίσκεψης των επιθεωρητών της τρόικας στην Αθήνα τις ερχόμενες εβδομάδες, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόοδος της χώρας με προοπτική ένα νέο δάνειο, η Ελλάδα στηρίζεται σε «θετικά στοιχεία», όπως η επίτευξη πέρυσι του πρώτου πλεονάσματος στον προϋπολογισμό της κατά την τελευταία δεκαετία. Παράλληλα, οικονομικά δεδομένα που θα δημοσιοποιηθούν εντός της εβδομάδας θα καταδείξουν συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας πέρυσι σε ποσοστό μικρότερο από το αρχικά προβλεπόμενο 4%, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη έγιναν αποδεκτά με θετικό τρόπο από την τρόικα, γεγονός που είχε επίσης θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κυβέρνηση. Η επόμενη πρόκληση για τον Έλληνα υπουργό είναι να τροποποιήσει μια «αναχρονιστική και αναποτελεσματική γραφειοκρατία». Αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρότεινε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθορίζοντας ποσόστωση για τους υπαλλήλους που θα κρίνονται ανεπαρκείς στα καθήκοντά τους, μια ριζική αλλαγή σ' ένα σύστημα όπου κατά το παρελθόν κανείς υπάλληλος δεν απολυόταν ή δεν αντιμετώπιζε πειθαρχικές ποινές. Το νομοσχέδιο επίσης προβλέπει την παύση 23 δημοσίων φορέων, όπως του Οργανισμού για τη Λίμνη Κωπαϊδας, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από έξι δεκαετίες και σήμερα δεν έχει πλέον αντικείμενο λειτουργίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης προσβλέπει ακόμη μακρύτερα: αυτήν την εβδομάδα κάλεσε το ελληνικό Κοινοβούλιο να αναθεωρήσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μια πρόβλεψη του Συντάγματος που χρονολογείται από το 1911 και η αλλαγή της «θεωρείται ταμπού». Ενόψει των δημοτικών εκλογών και των εκλογών στο Ευρωκοινοβούλιο αυτήν την άνοιξη, η πρόταση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι δημοφιλής, σύμφωνα με τις επισημάνσεις στο εν λόγω δημοσίευμα, ακόμη και εντός του κόμματός του, ο ίδιος ωστόσο επιμένει ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί. «Το πολιτικό σύστημα δεν είναι έτοιμο για αλλαγή τέτοιας εμβέλειας. Ωστόσο, σπάζουμε το νόμο της σιωπής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.



Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε 76χρονος που είχε νοσήσει από Η1Ν1


Ένας 76χρονος άνδρας που έπασχε από Η1Ν1, πέθανε στο νοσοκομείο της Λαμίας, καθώς υπέστη καρδιακή αναπνοή. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε αμέσως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε.

To Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι ο 76χρονος άνδρας είχε νοσήσει από την γρίπη Η1Ν1.

Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας, Γιώργος Κυριαζόπουλος, δήλωσε ότι ο ιός μπορεί να επιβάρυνε την κατάσταση του ασθενή αλλά ο θάνατος του προήλθε από αυτόν.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας των δύο άλλων ασθενών που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ, με τον Η1Ν1, δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Δείτε το βίντεο





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βραζιλία: 312 δολοφονίες ομοφυλόφιλων το 2013


Πρωταθλήτρια κόσμου στα ομοφοβικά εγκλήματα είναι η Βραζιλία, παρά τη μείωση της τάξης του 7,7% που παρατηρήθηκε το 2013 σε σχέση με το 2012, όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Ομοφυλόφιλων της Μπαΐα (GGB).

Στη Βραζιλία των 312 δολοφονιών του 2013, σημειώνεται «μία δολοφονία κάθε 28 ώρες», καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση που καταρτίζει στατιστικά στοιχεία για αυτού του είδους τα εγκλήματα εδώ και τριάντα χρόνια. «Η έλλειψη πολιτικών για τις σεξουαλικές μειονότητες βάφει τα χέρια των αρχών με αίμα», υπογραμμίζει.

Το 2013 τα εγκλήματα κατά των ομοφυλόφιλων παρουσίασαν αύξηση 14,7% σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2011, οπότε ανέλαβε την προεδρία της χώρας η Ντίλμα Ρούσεφ, επισημαίνει η οργάνωση.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι το 40% των εγκλημάτων εναντίον ομοφυλόφιλων, διαφυλικών και διεμφυλικών ατόμων που διαπράττονται στη Λατινική Αμερική γίνονται στη Βραζιλία.

Ένα νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ομοφοβία συναντά εδώ και χρόνια την σφοδρή αντίσταση των καθολικών και των ευαγγελιστών στο κοινοβούλιο της Βραζιλίας.

Το 2011, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αναγνώρισε στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που συμβιώνουν σταθερά τα ίδια δικαιώματα που έχουν τα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων.

Εξάλλου, το 2013, η δικαιοσύνη της Βραζιλίας αποφάνθηκε ότι οι αρχές που τελούν γάμους δεν έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται, όμως η κυβέρνηση δεν ψήφισε έναν νόμο προς αυτή την κατεύθυνση.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα «εκρηκτικά» ήταν «Ναρκωτικό του βιασμού»


Η ύποπτη φιάλη που βρέθηκε σε τραίνο περιείχε την ουσία «GAB».

Στη νυκτερινή αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Βενετία, συνελήφθη εχθές ένας 33χρονος Αιγύπτιος καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα ύποπτο μπουκάλι, το οποίο περιείχε GAB, το αποκαλούμενο «ναρκωτικό του βιασμού», καταρρίπτοντας τις πρώτες αναλύσεις στο περιεχόμενο της φιάλης που άφηναν υπόνοιες για εκρηκτικές ουσίες.

Αρχικά οι αστυνομικοί εξέτασαν την υπόθεση της μεταφοράς εκρηκτικών, εκδοχή που οδήγησε την εισαγγελία της πόλης Μπεζανσόν, στην ανατολική Γαλλία, να αρχίσει τη διενέργεια έρευνας για «μεταφορά και κράτηση εκρηκτικών προϊόντων».

Ωστόσο οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της ημέρας στα γαλλο-ελβετικά σύνορα επέτρεψαν να αποκλεισθεί κάθε κίνδυνος έκρηξης. Τελικά «το προϊόν αντέδρασε θετικά στους ελέγχους για GHB", δήλωσε ο εισαγγελέας της Μπεζανσόν Αλέν Σαφάρ.

Το GHB είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό, γνωστό ως «ναρκωτικό του βιασμού» και απαγορεύεται στη Γαλλία.

Όλα άρχισαν όταν ομάδα των γαλλικών τελωνείων ανέβηκε στην αμαξοστοιχία στο σταθμό της Ντιζόν, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη για τον συνήθη τελωνειακό έλεγχο.

Την Τετάρτη γύρω στις 23.45', ένα μπουκάλι που κρατούσε ο συγκεκριμένος επιβάτης προσήλκυσε την προσοχή των τελωνειακών. Η φιάλη ήταν μέσα σε συσκευασία αλουμινίου και γύψου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της νομαρχίας Ζοέλ Ματουρέν, όταν οι τελωνειακοί εξέτασαν τον επιβάτη, αυτός «δεν έδωσε πολύ σαφείς απαντήσεις ούτε όμως προέβαλε αντίσταση».

Κατά την εξέτασή του, ο άνδρας «δήλωσε ότι δεν γνώριζε τη φύση των προϊόντων που μετέφερε». Το μπουκάλι έφερε την ένδειξη «νίτρο», κάτι «που παραπέμπει σε εκρηκτικό υλικό», δήλωσε ο εισαγγελέας Σαφάρ.

Ο άνδρας κατέβηκε για τελωνειακό έλεγχο στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ντουμπ και οδηγήθηκε στο τελωνείο της Βαλόμπ, στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, ενώ η αμαξοστοιχία συνέχισε το δρομολόγιό της.

Σε αυτό το μεθοριακό φυλάκιο που απέχει μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Βαλόμπ (Ελβετία), οι τελωνειακοί απέκλεισαν την περιοχή σε ακτίνα 70 μέτρων, χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί η κυκλοφορία στο δρόμο που οδηγεί από τη Γαλλία στην Ελβετία.

Η διαδικασία NRBC, για πυρηνική, ραδιολογική, βιολογική, χημική απειλή, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή. Πέντε τελωνειακοί μαζί με τρεις χωροφύλακες που είχαν έρθει σε επαφή με τον άνδρα και το δέμα οι οποίοι εξέταζαν την υπόθεση, υποβλήθηκαν σε υγειονομικό έλεγχο από ομάδα γιατρών για προληπτικούς λόγους.

Ομάδα πυροτεχνουργών που μετέβη με ελικόπτερο χθες το πρωί στο σημείο αυτό είχε αρχίσει να διεξάγει ελέγχους στο περιεχόμενο της φιάλης η σύσταση του οποίου ήταν σε υγρή και στερεή μορφή.

Κατόπιν οι πυροτεχνουργοί ζήτησαν ένα κινητό εργαστήριο. Το όχημα εντοπισμού και αναγνώρισης ραδιολογικών, βιολογικών και χημικών στοιχείων καθώς και λήψης δείγματος, μετέβη στο σημείο για μια σειρά εκτενέστερων ελέγχων στο ύποπτο μπουκάλι.

«Οι πρώτες εξετάσεις για εκρηκτικές ουσίες ήταν θετικές», σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μπεζανσόν. Ωστόσο νέες, εκτενέστερες αναλύσεις το βράδυ απέκλεισαν κάθε σοβαρό κίνδυνο (για νόσο του άνθρακα, ρικίνη, πανούκλα, χολέρα, τουλαραιμία).

Τέλος αρνήθηκαν όλοι οι κίνδυνοι, πριν νέες εξετάσεις επιτρέψουν τον εντοπισμό της παρουσίας GHB.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλείδωσε την αρραβωνιαστικιά του σε... φρεάτιο για τρεις μέρες!


Η κοπέλα έμεινε φυλακισμένη 3 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Μια κάμερα ασφαλείας στην πόλη Haiku της Κίνας κατέγραψε τη στιγμή που ένας άνδρας έριξε και φυλάκισε μια γυναίκα σε... ένα φρεάτιο του δρόμου!

Η νεαρή κοπέλα έμεινε κλεισμένη στο σκοτάδι και μέσα στα νερά, για 60 ατελείωτες ώρες, χωρίς κανείς να ακούσει τα ουρλιαχτά της που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.

Για να μπορέσει να βγει, έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο «σχοινί» χρησιμοποιώντας ανεπιτυχώς τα ρούχα της, δένοντάς τα μεταξύ τους.

Στο τέλος στάθηκε τυχερή, όταν κάποιος περαστικός άκουσε το κλάμα της και μετά από σχεδόν τρεις μέρες κατάφερε να βγει από την υπόγεια φυλακή στην οποία την είχε βάλει ο σύντροφός της.

Ανακρινόμενος από την αστυνομία, ο άνδρας που έκλεισε στο φρεάτιο την κοπέλα και πλέον κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, ισχυρίστηκε πως είναι ο αρραβωνιαστικός της και όπως δήλωσε πραγματοποίησε την αποτρόπαια πράξη του για οικονομικούς λόγους.


Κλείδωσε την αρραβωνιαστικιά του σε... φρεάτιο για τρεις μέρες!


Διαβάστε περισσότερα...

Προσπαθώντας να επαναφέρει το φιλαράκι του


Ένα συγκινητικό βίντεο.

Στην πόλη Guadalupe του Μεξικού, ένας σκύλος κείτεται νεκρός στον δρόμο από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο φίλος του όμως κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον επαναφέρει και να τον ξυπνήσει.

Δυστυχώς όμως είναι πλέον αργά…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Διαδικασίες ντροπής και πλήρες ξεπούλημα του Οίκου Ναύτου»


Καταγγελίες από ΠΝΟ για την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το ιατρικό υλικό του Οίκου.

Για «πλήρες ξεπούλημα και ουσιαστική κατάργηση του Οίκου Ναύτου, και μάλιστα με διαδικασίες ντροπής που θυμίζουν άλλες εποχές», κάνει λόγο σε σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΠΥ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων έως τη Δευτέρα 17/02.

«Οι όποιες μνημονιακές και λοιπές σκοπιμότητες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν το άλλοθι για να στερούν από τους Έλληνες ναυτικούς τις στοιχειώδεις και ανθρώπινες υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες και έχουν υποστεί πλείστες όσες στερήσεις και θυσίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι ο Οίκος Ναύτου ανήκει στο ΝΑΤ και τα μηχανήματα και το κτίριό του έχουν αποκτηθεί με χρήματα των Ελλήνων ναυτικών. Προσέθεσε ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι Έλληνες ναυτικοί -εν ενεργεία και συνταξιούχοι- δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση του κτιρίου, των μηχανημάτων, και των υλικών της μονάδας υγείας των ναυτικών.

Για «απόφαση που θέλει να ενταφιάσει τον ιστορικό φορέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και καταγγέλλει ότι ο Οίκος Ναύτου το τελευταίο διάστημα είχε απαξιωθεί από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική με αποτέλεσμα τα περισσότερα τμήματα να υπολειτουργούν.

Η ΠΝΟ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από τον Οίκο Ναύτου (στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά), το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Εκτελεστική της Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Εξάλλου, μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ που επισκέφθηκαν σήμερα τον πρόεδρο του Οίκου Ναύτου απαίτησαν την άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοποριακή τεχνολογία δημιουργεί πλαστικό από τη ρύπανση


Νέα μέθοδο ανέπτυξε η εταιρεία Newlight Technologies.

Μια μέθοδο για τη δημιουργία πλαστικού από αέρια του θερμοκηπίου ανέπτυξε η εταιρεία Newlight Technologies.

Όπως εξηγεί ο Mark Herrema, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, η πρωτοποριακή τεχνολογία, που ονομάζεται «Aircarbon», δίνει τη δυνατότητα παραγωγής αντικειμένων από αέρια που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή και τα οποία εκλύονται στην ατμόσφαιρα από τα εργοστάσια και τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Η τεχνολογία αποσπά το διοξείδιο του άνθρακα από τον μολυσμένο αέρα, το υγροποιεί και στη συνέχεια αναδιοργανώνει την μοριακή δομή του με τελικό προϊόν ανθρακικά ουδέτερο θερμοπλαστικό υψηλής απόδοσης.

Τα περισσότερα πλαστικά προϊόντα σήμερα παράγονται από πετρέλαιο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η μέθοδος που ανέπτυξε έχει, εκτός από περιβαλλοντικά, σημαντικά οικονομικά οφέλη γιατί αντικαθιστά το ακριβό πετρέλαιο και μειώνει τις δαπάνες από τη φορολόγηση άνθρακα.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα η εταιρεία παράγει σήμερα μια ευρεία γκάμα πλαστικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων πιρούνια, καρέκλες, πλαστικά καλύμματα και θήκες για κινητά.

«Το πιο εντυπωσιακό με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ότι μας δίνει ένα υλικό το οποίο κανονικά θα υπήρχε στον αέρα. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρακα τον οποίο κανονικά θα εισπνέαμε. Δεν προτιμάτε ένα πιρούνι φτιαγμένο από άνθρακα τον οποίο κανονικά θα εισπνέατε από ένα πιρούνι φτιαγμένο από πετρέλαιο; ρώτησε ο κ. Herrema.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι


Ένα μπουκέτο με καλοψημένο μπέικον, ένα τηγανητό αυγό σε σχήμα καρδιάς, ένα γλυκό από… καρδιάς και τέλος ένας καφές με πασπαλισμένη κανέλλα στο σχήμα του έρωτα. Αυτές είναι λίγες μόνο ιδέες για τη σημερινή ημέρα που ο κόσμος γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο, στις φωτογραφίες που ακολουθούν.




















Διαβάστε περισσότερα...