Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σημαντικές επιτυχίες για το ΣΔΟΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχείς έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σημαντικές επιτυχίες στην προσπάθεια καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος και της απάτης σημείωσαν στις 13/02/2014 οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

1. Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από τη Ταιβάν, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, πλαστικές καρέκλες. Οι διοργανωτές της εισαγωγής λαθραίων καπνικών, στην προσπάθεια εξαπάτησης των Αρχών, είχαν διοργανώσει την μεταφορά με τα αυτά φορτωτικά έγγραφα, και δεύτερου εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο περιείχε μικρή ποσότητα πλαστικών καρεκλών.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το ένα εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.045 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 10.450.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας STRAND. Η συγκεκριμένη μάρκα συναντάται πρώτη φορά.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.761.590,83 ευρώ .

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία μας για τον εντοπισμό του παραλήπτη, του οποίου τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

2. Επίσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, εξαρθρώθηκε κύκλωμα αλλοδαπών, που κατασκεύαζε και χρησιμοποιούσε, πλαστά πιστοποιητικά, έγγραφα καθώς και Ταξιδιωτικά έγγραφα.

Την 12/02/2014 μετά από συνεργασία με την Υπηρεσία Μεταναστευτικής και Τελωνειακής Δίωξης του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ένας υπήκοος Μπαγκλαντές ο οποίος, με πλαστά έγγραφα και πλαστό Διαβατήριο Μπαγκλαντές, προσπάθησε να παραπλανήσει την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, για την έκδοση ταξιδιωτικής VISA.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη, ο εγκέφαλος και κατασκευαστής των πλαστών εγγράφων, υπήκοος Πακιστάν, υπάλληλος Ταξιδιωτικού Πρακτορείου, ενώ αναζητείται και τρίτο άτομο, Πακιστανικής υπηκοότητας, το οποίο κατέθεσε στην Πρεσβεία των Η.Π.Α., παρόμοια πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για την έκδοση ταξιδιωτικής VISA.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.