Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σεξ σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας


Εξομοιωτής σεξουαλικών πράξεων.
Ήταν θέμα χρόνου κάποιος να «ανακαλύψει» και αυτή τη μέθοδο… σεξουαλικής ικανοποίησης, ωστόσο διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το πόσο… απολαυστική τελικά μπορεί να είναι!

Μεταφερόμαστε στην Ιαπωνία λοιπόν, όπου εφευρέθηκε ένας εξομοιωτής σεξ, που προσφέρει… τρισδιάστατες σεξουαλικές εμπειρίες στους χρήστες του!

Το μηχάνημα αποκαλύφθηκε στο Τόκιο σε μια εκδήλωση Oculus Rift Game Jam.

Το Oculus Rift είναι ένα τεχνολογικά εξελιγμένο κράνος που μεταφέρει το χρήστη μέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και χρησιμοποιείται από κατασκευαστές που θέλουν να εισάγουν νέες εμπειρίες gaming.




Ένας κατασκευαστής, γνωστός ως «Ressentiment», δημιούργησε ένα ρομπότ του σεξ συνδυάζοντας ένα Oculus Rift με ένα εξάρτημα Novint Falcon, που ελέγχει και ενεργοποιεί τις αισθήσεις στο σώμα.

Το Novint Falcon διαθέτει μια λαβή, η οποία χειρίζεται ένα Tenga. Και για όσους αναρωτιούνται τι είναι το Tenga… Είναι μια ιαπωνικής κατασκευής συσκευή αυτοϊκανοποίησης, η οποία «κρατά» το πέος του χρήστη.

Ο χρήστης φορά το κράνος Oculus Rift, το οποίο εμφανίζει ένα χαρακτήρα Manga να εκτελεί διάφορες σεξουαλικές πράξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, που ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιείται για την παροχή σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Αναμένεται όμως να υπάρξουν ακόμη πιο βελτιωμένες εκδοχές του, με καλύτερες εικόνες και αισθητήρες και μεγαλύτερη γκάμα ανίχνευσης κινήσεων, καταλήγει το άρθρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Απαλλαγή ενστόλων από πειθαρχικές ποινές


Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία της πρώτης του νέου έτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απαλλάσσει ένστολους από πειθαρχικές ποινές.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών (όπου δύναται εφαρμοσθεί), από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών.



Διαβάστε περισσότερα...

Νοίκιασε κατάστημα και στην ανακαίνιση βρήκε κρυφό χρηματοκιβώτιο


Το χρηματοκιβώτιο είναι κλειδωμένο και παραμένει άγνωστο το περιεχόμενό του.

Μια έκπληξη περίμενε νεαρό επιχειρηματία στα Τρίκαλα που αποφάσισε να ανοίξει ψητοπωλείο νοικιάζοντας κατάστημα επί της οδού Βασιλείου Τσιτσάνη.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr στις εργασίες ανακαίνισης της επαγγελματικής στέγης, ο νέος μισθωτής, εντόπισε μέσα στους τοίχους του καταστήματος ένα παλιό χρηματοκιβώτιο που εκτιμάται ότι είναι της δεκαετίας του ΄50.

Το χρηματοκιβώτιο είναι κλειδωμένο και παραμένει άγνωστο προς το παρόν το περιεχόμενό του καθώς και ο ιδιοκτήτης του.



Διαβάστε περισσότερα...

«Σκοπός της Εκκλησίας είναι να στηρίζει τον άνθρωπο»


Με ανήλικους μετανάστες γευμάτισε στην «Αποστολή» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μαζί με τους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες του ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής» γευμάτισε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλατζή και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε παιδιά από διαφορετικές χώρες, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις προσωπικές τους ιστορίες και ζήτησε να μάθει για τα όνειρα τους και τους στόχους τους.

«Σκοπός της Εκκλησίας και σήμερα», είπε ο κ. Ιερώνυμος, «είναι να στηρίζει τον άνθρωπο. Και ο Χριστός βεβαίως δεν κάνει διακρίσεις. Ο ξένος, ο πλησίον στον οποίο αναφέρεται ο Χριστός δεν είναι μόνον ο ομόθρησκος, ο συμπατριώτης, αλλά και αυτός που είναι εντελώς διαφορετικός, αυτός που έχει διαφορετικά πιστεύω έχει διαφορετική θρησκεία, ακολουθεί διαφορετική ιδεολογία, έχει διαφορετικό χρώμα από μάς και ανήκει σε διαφορετική εθνότητα».

Στην διάρκεια του γεύματος ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε εκτενώς με τα παιδιά και το προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι «ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, έζησε ως ξένος, μάς δίδαξε με την παραβολή του Καλού Σαμαρείτου την αγάπη για τον διπλανό μας που ταυτίζεται με τον ξένο, και μάς διαβεβαίωσε ότι η στάση μας απέναντι τους είναι αποφασιστικής σημασίας κριτήριο για τη δικαίωση και σωτηρία μας. Ο ίδιος ο Θεός ταυτίζεται με το πρόσωπο του ξένου! λέγοντας «Ξένος ήμην και συνηγάγετέ με» «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε».

Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τα παιδιά και το προσωπικό του ξενώνα ότι «η Εκκλησία θέλει την πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου, την ανάπτυξή του, αλλά είναι και συμπαραστάτης στις δυσκολίες του. Θέλει να στηρίξει την ψυχή μας, να μας ενδυναμώσει, ώστε να πατάμε στα πόδια μας και βέβαια, όταν έχουμε πρόβλημα στέκεται πλάι μας».








Διαβάστε περισσότερα...

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες για στολίδια


Κάθε μπάλα ισοδυναμεί με ένα κιλό από είδη πρώτης ανάγκης.

Μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο μπήκαν η μία πάνω στην άλλη και σε μορφή πυραμίδας σχημάτισαν ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένα δέντρο προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς η κάθε μπάλα ισοδυναμεί με ένα κιλό από είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα μοιραστούν σε ιδρύματα.

Συνολικά, μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 μπάλες. Όλες δόθηκαν με αγάπη από μικρούς και μεγάλους, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους από όλη τη χώρα και αθλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Μια μπάλα, μια ευχή» που διοργάνωσε η ομάδα του Copa CaBALA.

Το χριστουγεννιάτικο αυτό δέντρο, για τις ανάγκες του οποίου απαιτήθηκαν 282 μπάλες, στήθηκε στον εξωτερικό χώρο του «Mediterranean Cosmos» και θα παραμείνει εκεί στολισμένο έως τις 5 Ιανουαρίου.

Μετά τις γιορτές, όλες οι μπάλες με τις ευχές των δωρητών αλλά και τα είδη πρώτης ανάγκης θα μοιραστούν σε ιδρύματα, στο πλαίσιο στήριξης ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα τρόφιμα θα δοθούν από εταιρείες σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός».






Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα της οικογένειας του Σουμάχερ


Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ θέλησε να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο εν μέσω της περιπέτειας υγείας που περνά ο Γερμανός πρώην πιλότος.



Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ, η σύζυγός του, Κορίνα, και τα δυο τους ανήλικα παιδιά, δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή μετά από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Μέσα στην αγωνία της θέλησε να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα, το οποίο μετέφερε η μάνατζερ του 44χρονου πρώην πιλότου της Formula 1. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Μίχαελ. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και των φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους», ανέφερε το μήνυμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς κατανέμονται οι 37.416 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ


Οι ειδικότητες πτυχιούχων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ με τις περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σε 37.416 ανέρχονται οι συνολικές θέσεις εργασίας που προσφέρονται μέσω του ΟΑΕΔ με βάση την επεξεργασία των θέσεων που προχώρησε το newsbeast.gr. Από το σύνολο των θέσεων αυτών σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) προσφέρονται 20.739 θέσεις εργασίας. Η κατανομή των θέσεων ανά επίπεδο εκπαίδευσης έχει ως εξής:


Επίπεδο εκπαίδευσης
Αριθμός θέσεων
Πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΑΤΕΙ
20739
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
12381
Πρωτοβάθμια Υποχρεωτική
3737
Μεταδευτεροβάθμια
64
Διδακτορικό
4
Μεταπτυχιακό
4
Γενικών καθηκόντων
304
Χωρίς εκπαίδευση
182
Από τον παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι το 55.5% των θέσεων αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ-ΑΤΕΙ ενώ οι θέσεις για αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχονται στο 33% ενώ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση το ποσοστό είναι 10%.

Από τις ειδικότητες που ξεχωρίζουν ως προς τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων εργασίας αυτές που προορίζονται για υπαλλήλους γραφείου όπου μπορούν να τις διεκδικήσουν όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και ανέρχονται σε 5.020. Μεγάλος είναι ο αριθμός των θέσεων για κοινωνικούς λειτουργούς που είναι η δεύτερη σε ζήτηση ειδικότητα με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αφού ο προσφερόμενος αριθμός θέσεων ανέρχεται σε 4.050. Αρκετές είναι οι θέσεις εργασίας για οικονομολόγους που ξεπερνούν τις 3.500. Ενώ τετραψήφιος είναι ο αριθμός των θέσεων για αποφοίτους τμημάτων πληροφορικής, ψυχολόγους και νοσηλευτές.

Ειδικότητα
Θέσεις
Υπάλληλοι γραφείου
5.020
Κοινωνικοί λειτουργοί
4.050
Οικονομολόγοι
3.589
Πληροφορικής
1.952
Ψυχολόγοι
1.664
Νοσηλευτές
1.117
Βρεφοκόμοι
875
Φυσικοθεραπευτές
307
Κτηνίατροι
248
Γεωπόνοι
241
Αρχιτέκτονες
174

Πηγή:  http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι προσωρινοί πίνακες εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών σχολείων


Υποβολή ενστάσεων έως 3 Ιανουαρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την ανάρτηση του Προσωρινού αξιολογικού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών για πρόσληψη με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, στους τομείς Θεάτρου-Κινηματογράφου, Κίνησης – Χορού, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία (ανά μάθημα), στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων – Άξονας Προτεραιότητας 1» και «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων – Άξονας Προτεραιότητας 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου με την 177021/Γ7/20-11-2013 (ΑΔΑ: ΒΛ1Γ9-Η66) και την Ανακοινοποίηση στο ορθό αυτής, να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες. Σημειώνεται ότι ενστάσεις που αφορούν στη μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων, βάσει του κεφαλαίου Γ΄ της υπ’ αριθμ. 177021/Γ7/20-11-2013 ΥΑ, υποβάλλονται μέσα σε προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών από την ημέρα δημοσίευσης στο διαδίκτυο (ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr) .

Για την ταχύτερη επεξεργασία τους από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, μπορούν να αποστέλλονται με:

1. e-mail στο taapolag@minedu.gov.gr, να ακολουθεί τηλ. επαλήθευση στο (210-3442219)
2. φαξ (210-3443343), να ακολουθεί τηλ. επαλήθευση στο (210-3442219)
3. ταχυμεταφορά (Courier) στη διεύθυνση:

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων
Τμήμα Δ΄, Αισθητικής Αγωγής, γρ. 1093, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80
Καταληκτική ημερομηνία για τις ενστάσεις ορίζεται η 3η Ιανουαρίου 2014

Οι προσωρινοί πίνακες.



Διαβάστε περισσότερα...

Όσα θέλετε να ξέρετε για τις 375 θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών


Θέσεις ετήσιας απασχόλησης στο έργο με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»
.
Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί ,φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί άλλα και άλλοι πτυχιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν 335 θέσεις ετήσιας απασχόλησης σε έργο που υλοποιείται από τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Καποδιστριακό, Πατρών με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ».

Επίσης 40 θέσεις προσφέρονται σε γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, μουσικής και θεάτρου όπως παρουσιάζονται στη συνέχεια του άρθρου από το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες.

Περιοχές εργασίας:

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν αίτηση για μια μόνο από τις περιφέρειες όπου υλοποιείται το έργο και οι οποίες παρουσιάζονται πιο κάτω. Στις περιφέρειες όπου αναγράφονται και οι νομοί, για παράδειγμα Στερεάς Ελλάδας, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν ένα νομό απασχόλησης. Πιο αναλυτικά οι περιφέρειες είναι:

- Αττικής (περιλαμβάνει τις περιοχές : Ασπρόπυργος, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Χαλάνδρι, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Αχαρνές, Αγ. Βαρβάρα, Αθήνα, Μέγαρα, Ίλιον)

- Κρήτης (Ν. Χανίων, Ν. Ρεθύμνου, Ν. Ηρακλείου, Ν. Λασιθίου)

- Πελοποννήσου : Ν.Κορινθίας, Ν. Αργολίδας, Ν. Αρκαδίας, Ν. Λακωνίας, Ν. Μεσσηνίας

- Στερεάς Ελλάδας (Ν. Εύβοιας, Ν.Βοιωτίας, Ν. Φθιώτιδας, Ν. Φωκίδας, Ν. Ευρυτανίας

- Νότιου Αιγαίου

- Βόρειου Αιγαίου

- Ιονίων Νήσων : Ν. Κέρκυρας, Ν. Κεφαλονιάς

- Ηπείρου

- Θεσσαλίας

- Δ. Ελλάδας : Ν. Αχαΐας, Ν. Ηλείας, Ν.Αιτωλοακαρνανίας

Χρονική διάρκεια εργασίας – σύμβαση

Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν σύμβαση έργου έως και τις 31/12/2014. Σε περίπτωση επέκτασης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του Έργου, δύναται η επέκταση – ανανέωση συμβάσεων έως τη λήξη της επέκτασής του, εφόσον επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία και υπό τους όρους αυτής.

Αιτήσεις- προθεσμία

H προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 20 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου και ώρα 13.00. H πρόσκληση θα δημοσιευτεί εκ νέου, εάν προκύψει ανάγκη. Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι προτάσεις που θα παραληφθούν από το Πρωτόκολλο του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Ε.Κ.Π.Α. μέχρι την παραπάνω οριζόμενη ημερομηνία και ώρα. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ή αποστολής μέσω ταχυμεταφοράς, ο Ε.Λ.K.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. ουδεμία ευθύνη φέρει για τον χρόνο και το περιεχόμενο των φακέλων της πρότασης που θα αποσταλούν και δεν δεσμεύεται από την ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς την αίτησή τους μαζί με αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα επισυνάπτονται απλά αντίγραφα πτυχίων, δικαιολογητικών, βεβαιώσεων, συστατικών επιστολών και οτιδήποτε άλλο κρίνεται σκόπιμο κατά την κρίση των υποψήφιων προς απόδειξη των προσόντων τους στη διεύθυνση:

Γραμματεία Επιτροπής Ερευνών, Χρήστου Λαδά 6, Τ.Κ. 10561, Αθήνα.
Με την ένδειξη: Πρόταση για το Έργο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»
και στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosklisi.roma@gmail.com.

Θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

1. Επιστημονικοί συνεργάτες

Τις 300 θέσεις των επιστημονικών συνεργατών με αρμοδιότητες όπως η διδασκαλία σε φροντιστηριακά τμήματα και η προετοιμασία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος υποδοχής για τα Νήπια στην προσχολική αγωγή μέσα και από τη διδασκαλία μπορούν να τις διεκδικήσουν οι ακόλουθες ειδικότητες:

· Φιλολογίας

· ΦΠΨ Ψυχολογίας

· Παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης

· Παιδαγωγικό τμήμα προσχολικής αγωγής

· Μαθηματικών

· Φυσικής

2. Ειδικοί συνεργάτες και ερευνητές

Επίσης μπορούν Φιλόλογοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, μαθηματικοί και φυσικοί να διεκδικήσουν και τις 30 θέσεις ειδικών συνεργατών καθώς και τις 5 θέσεις ερευνητών

Άλλες εκπαιδευτικές ειδικότητες: Γυμναστές, καθηγητές μουσικής, θεάτρου, πληροφορικής

Εκτός όμως από τις πιο πάνω ειδικότητες προσφέρεται και μικρότερος αριθμός θέσεων, 40 στον αριθμό σε πτυχιούχους Κινηματογράφου, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικών Σπουδών, Επιστήμης Φυσ. Αγωγής & Αθλητισμού, Πληροφορικής, και Γεωπονικής

Διαδικασία αξιολόγησης

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων θα γίνει σε δύο στάδια:

Α) Προκριματικό στάδιο, όπου η επιτροπή θα αξιολογήσει τους υποψηφίους ως προς τα τυπικά και τα επιθυμητά τους προσόντα, όπως αυτά αναγράφονται πιο πάνω ανά ειδικότητα βάσει των βιογραφικών σημειωμάτων.

Β) Τελική επιλογή. Σε δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων, η επιτροπή θα βαθμολογήσει τις προτάσεις ως προς τα τυπικά και τα επιθυμητά προσόντα των υποψηφίων όπως αυτά αναγράφονται πιο πάνω ανά ειδικότητα βάσει των βιογραφικών σημειωμάτων και των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών. Υποβληθείσα πρόταση, η οποία δεν πληροί τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα της πρόσκλησης, δεν βαθμολογείται και απορρίπτεται.

Μοριοδότηση

Για θέσεις επιστημονικών συνεργατών και ερευνητών (φιλόλογοι, δάσκαλοι κλπ)



Μοριοδοτούμενα κριτήρια
Μονάδες
Βαθμός τίτλου σπουδών
Χ100
Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο
συναφές με το γνωστικό αντικείμενο αυτής
θέσης και της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον βασικό τίτλο σπουδών.  
120
Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό
αντικείμενο της θέσης
200
Διδακτορικό δίπλωμα σε άλλο γνωστικό
αντικείμενο
100
Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης
100
Μεταπτυχιακός τίτλος διετούς φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης
150
Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον
φοίτησης σε άλλο γνωστικό αντικείμενο
70
Μεταπτυχιακός τίτλος διετούς φοίτησης σε
άλλο γνωστικό αντικείμενο
100
Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ
30
Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες
5 ανά μήνα
Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες
8 ανά μήνα
Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες
9 ανά μήνα
Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες
8 ανά μήνα
Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες
5 ανά μήνα
Εμπειρία για κάθε επιπλέον μήνα
4 ανά μήνα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
150
Ειδικοί συνεργάτες (φιλόλογοι, δάσκαλοι κλπ) και πληροφορικής, γυμναστές κλπ.

Κριτήρια
Μονάδες
Βαθμός τίτλου σπουδών
Χ 40
ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Για τους επόμενους 12
5 ανά μήνα
Για τους επόμενους 12
8 ανά μήνα
Για τους επόμενους 12
9 ανά μήνα
Για τους επόμενους 12
8 ανά μήνα
Εμπειρία για κάθε επιπλέον μήνα
5 ανά μήνα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
150
Διαβάστε περισσότερα...

Ραντεβού σκακιστών στη Θεσσαλονίκη


Αρχίζει την Πέμπτη το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Περισσότεροι από εβδομήντα σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα θα αγωνιστούν, για επτά ημέρες, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκάκι Εφήβων Νεανίδων έως 18 ετών και Νέων Ανδρών Γυναικών έως 20 ετών- στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης- για να αναδειχθούν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του 2014.

Τα πρωταθλήματα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και αποτελούν την πρώτη εκδήλωση της χρονιάς. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι αγώνες είναι ανοικτοί στο κοινό και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου από εδώ.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 2 Ιανουαρίου στις 4 μ.μ. και η τελετή λήξης στις 8 Ιανουαρίου 2014 στις 4.30 μ.μ.



Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης


Αναμένονται παρεμβάσεις τις επόμενες ημέρες.

Τα νέα κίνητρα προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι αύριο πρέπει να καταβληθούν τέλη ΙΧ και φόροι


Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι δε συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση.

Κανονικά θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους τα τέλη κυκλοφορίας και οι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις των οποίων οι προθεσμίες λήγουν αύριο. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στις προθεσμίες που λήγουν αύριο, 31/12/2013.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, από 44 υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα στο εξωτερικό ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι έλεγχοι σε 12 στις οποίες βεβαιώθηκε πρόσθετος φόρος 7,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά έχουν εισπραχθεί τα 2,5 εκατ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο μάγειρας με το βιονικό χέρι


O Eduardo Garcia δεν το βάζει κάτω- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Υπέρ του γύρισε ο σεφ Eduardo Garcia το σοκ του ακρωτηριασμού του χεριού του σε ατύχημα. Ο μάγειρας από το Πόρτλαντ του Όρεγκον αντικατέστησε το χαμένο χέρι με ένα βιονικό και παρότι ακόμα μαθαίνει πώς να το χρησιμοποιεί ενώ μαγειρεύει, διαπιστώνει πως υπάρχουν και τα θετικά του.

«Έχω υπερδυνάμεις. Μπορώ να βγάζω το φαγητό από το φούρνο και να μην καίγομαι!», είπε στο Good Morning America. «Ούτε κόβω πια τα δάχτυλά μου, είναι σούπερ!».

Η περιπέτεια του Garcia άρχισε πριν από δύο χρόνια όταν έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ είχε βγει για κυνήγι ελαφιού.
«Έπεσα πάνω σε μια νεκρή αρκούδα», περιέγραψε ο 32χρονος, σύμφωνα με τη Daily Mail. «Έβγαλα το μαχαίρι μου και μαχαίρωσα τη σορό».

Δεν ήξερε όμως πως υπήρχε ηλεκτροφόρο καλώδιο κάτω από την αρκούδα, που τον «χτύπησε».

Θυμάται την καρδιά του να χτυπά δυνατά, τα μάτια του να μένουν ανοιχτά και τον ίδιο να λέει στον εαυτό του να πέσει στα γόνατα. Μετά περπάτησε 1,5 χιλιόμετρο αναζητώντας βοήθεια.

Έμεινε για 48 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχασε τέσσερα πλευρά, μυϊκές ομάδες στον κορμό του και είκοσι πέντε εκατοστά από το αριστερό του χέρι.

Πέντε μέρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, επέστρεψε στην κουζίνα και μαγείρεψε για φίλους. «Ήταν εφικτό και σκέφτηκα πως έτσι θα γίνω πιο γρήγορα καλά», εξήγησε.

Ο Garcia δεν πιστεύει πως είναι ο ίδιος σεφ που ήταν πριν το ατύχημα ούτε πως θα καταφέρει ποτέ να είναι το ίδιο γρήγορος, αν και διαρκώς βελτιώνεται.

Το βιονικό χέρι έγινε γι’ αυτόν απροσδόκητο εργαλείο στην κουζίνα, ωστόσο ο 32χρονος τονίζει πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η θετική σκέψη.

«Να τα δίνεις όλα και να το απολαμβάνεις», λέει, «να ξεκινάς κάθε μέρα με χαμόγελο».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...