Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πόσο σεξ κάνουν στην Ελλάδα οι παντρεμένοι;


Το σεξ είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση των δεσμών ενός ζευγαριού. Όμως η απώλεια της ερωτικής επιθυμίας ιδιαίτερα μετά την απόκτηση παιδιών είναι αναμενόμενη. Τι πρέπει να κάνει το ζευγάρι; Σεξ κάθε μέρα, λένε οι ειδικοί, ακόμα και αν στην αρχή δυσκολευθούν. «Πριν από δύο χρόνια, με τη γυναίκα μου αποφασίσαμε να κάνουμε σεξ κάθε μέρα. Ο λόγος απλός. Μετά την άφιξη του πρώτου παιδιού μας ήμασταν τόσο εξουθενωμένοι, σταματήσαμε εντελώς να κάνουμε σεξ. Εγώ ήμουν 33 ετών, εκείνη 30 και η ερωτική μας ζωή χρειαζόταν κάτι δραστικό», γράφει ο δημοσιογράφος Τιμ Σκοτ στους «Τάιμς» του Λονδίνου. Και συνεχίζει...

«Η απουσία του σεξ είναι ένας ισχυρός αλλά αθόρυβος εχθρός. Διαβρώνει σιγά σιγά τα πιο σημαντικά στοιχεία της σχέσης- εμπιστοσύνη, οικειότητα, πάθος, σεβασμό και εάν δεν το αντιμετωπίσεις μπορεί να καταστρέψει την αγάπη. Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί άνθρωποι χωρίζουν επειδή ξεχνούν να κάνουν έρωτα με τον/τη σύντροφό τους και έτσι η αγάπη- μαζί με την ουσία που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και προκαλείται από το σεξ, την ντοπαμίνη- στεγνώνει.

»Μια σχέση χωρίς σεξ γρήγορα γίνεται φαύλος κύκλος. Όσο λιγότερο κάναμε, τόσο χειρότερα το κάναμε. Στο τέλος, το σεξ διαρκούσε μόνο λίγα λεπτά, τις σπάνιες φορές που το αποφασίζαμε. Βέβαια μια από τις ανισότητες των φύλων είναι ότι ασχέτως με το πόσο κακό είναι το σεξ, οι άνδρες σχεδόν πάντα φτάνουν σε οργασμό- οπότε γυρνούν από το άλλο πλευρό και κοιμούνται. Η λύση στο πρόβλημα είναι να προκαλέσουν πρώτα οργασμό στη σύντροφό τους, κάτι όμως που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

»Είναι δύσκολο για έναν άνδρα να συζητήσει ότι δεν κάνει σεξ. Όταν η γυναίκα μου μού ψιθύρισε την Πρωτοχρονιά ότι η απόφασή μας για το 2006 θα πρέπει να είναι να κάνουμε σεξ κάθε ημέρα, αρχικά αισθάνθηκα τρόμο. Οι πραγματικοί άνδρες δεν πρέπει να αισθάνονται έτσι, σκέφτηκα, άρχισα όμως να εξετάζω πώς μπορώ να τη γλιτώσω. Και η γυναίκα μου όμως είχε φόβους- πώς θα βρούμε χρόνο ανάμεσα στο πλύσιμο και στις ειδήσεις στην τηλεόραση;

Η εξάσκηση

»Θα θυμάμαι για πάντα την πρώτη νύχτα. Το σεξ τελείωσε σχεδόν πριν αρχίσει. Η γυναίκα μου ψιθύρισε: «Μην ανησυχείς, θα βελτιωθεί. Χρειαζόμαστε εξάσκηση». Αυτό ακριβώς μου είχε πει και το πρώτο κορίτσι με το οποίο έκανα έρωτα όταν ήμουν 18. Όμως η γυναίκα μου είχε δίκιο. Κάναμε σεξ κάθε μέρα τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο.

Καθώς οι εβδομάδες γίνονταν μήνες, έμαθα και πάλι να διατηρώ τον έλεγχο και η σύζυγός μου να έχει οργασμούς πιο γρήγορα. Δεν ήταν μόνο μια βελτιωμένη σωματική εμπειρία - άλλαξαν και πολλά άλλα: η επικοινωνία, η σχέση με το σώμα μας - εγώ άρχισα να τρέχω κι εκείνη ξεκίνησε Ρilates. Έμεινε έγκυος. 15 μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μας ήμασταν πάλι εξαντλημένοι και είχαμε κόψει το σεξ. Καταφύγαμε στην ίδια συνταγή: αρχίσαμε να κάνουμε έρωτα κάθε ημέρα. Και συνεχίζουμε...».

Σεξ και γάμος στην Ελλάδα

2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ
Η σεξουαλική επαφή γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ
Κατά μέσο όρο οι σύζυγοι φαίνεται πως αρκούνται στη μία φορά την εβδομάδα

7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ
Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών μειώνεται πλέον στη μία φορά τον μήνα

9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ
Συνήθως ακολουθεί πλήρης σεξουαλική αποχή μεταξύ του ζεύγους

Καλό, κακό ή μέτριο, κάνει θαύματα...

Θέλετε να ξανανακαλύψετε το πάθος; Τα καλά νέα είναι ότι πρέπει να κάνετε περισσότερο σεξ. Τα άσχημα ίσως είναι ότι πρέπει να το κάνετε με τον/την σύζυγό σας. Ναι, το να αναγκάσετε τον εαυτό σας να κάνει σεξ ακόμα και όταν δεν το επιθυμείτε μπορεί να σώσει τη σχέση σας. Η Αυστραλή σεξοθεραπεύτρια Μπετίνα Αρντ υποστηρίζει ότι «πρέπει απλώς να το κάνετε, είτε έχετε διάθεση είτε όχι. Η επιθυμία είναι μια απόφαση. Χωρίς το σεξ, μπορεί να αναπτυχθεί χάσμα το οποίο διαβρώνει τους δεσμούς ενός ζευγαριού».

Δυο βιβλία υποστηρίζουν την προσέγγιση «απλά κάντε το». Το «365 νύχτες: Απομνημονεύματα Οικειότητας» της Κάρλας Μιούλερ περιγράφει πως έκανε έρωτα με τον άνδρα της κάθε νύχτα επί έναν χρόνο προκειμένου να φτιάξει η σχέση τους. Το «Απλά κάντε το» του Ντάγκλας Μπράουν, περιγράφει τον σεξουαλικό μαραθώνιο που είχε με τη γυναίκα του101 συνεχείς ημέρες. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι το συνεχές σεξ με τον/την σύζυγοκαλό, κακό ή μέτριο- κάνει θαύματα.

Γιατί όμως χρειαζόμαστε τη συμβουλή όλων αυτών; Η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών μαραίνεται για λόγους όπως η βαρεμάρα ή η εξάντληση. Συχνά έρχεται πρώτα η καριέρα, αλλά η έλευση των παιδιών είναι η συνηθέστερη αιτία. Οκτώ στις δέκα νέες μητέρες, σύμφωνα με έρευνες, έχουν ελάχιστη ερωτική επιθυμία. Σε μια μελέτη ένας άνδρας περιέγραψε το σεξ μετά τη γέννηση των παιδιών του ως «σύντομο και κρυφό, σαν στρατιωτική επίθεση».

Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως ο ένας το θέλει περισσότερο από τον άλλο. «Η ασυμφωνία στην επιθυμία είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου γάμου», παρατηρεί η Αρντ.

Ως μέρος της έρευνάς της για το καινούργιο βιβλίο της «Τα ημερολόγια του σεξ», ζήτησε από 98 ζευγάρια να περιγράψουν πώς διαπραγματεύονται το σεξ μέσα στη σχέση. Όπως ήταν αναμενόμενο, το «όχι» το έλεγαν συνήθως οι γυναίκες. «Οι γυναίκες έχουν τη δύναμη της άρνησης», λέει η Αρντ. «Οι άνδρες αρκούνται στην κραυγή της απόγνωσης».

Οι ειδικοί κατανοούν ότι η ιδέα πως μπορούν να απολαύσουν το σεξ χωρίς να το «θέλουν» αποτελεί αποκάλυψη για πολλές γυναίκες, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει όποιος θέλει να σώσει τη σχέση του είναι «να ρίξεις τη βάρκα στη θάλασσα και να αρχίσεις να κάνεις κουπί». Στο τέλος των 101 ημερών καθημερινού σεξ, η σύζυγος του Μπράουν θεώρησε το πείραμα επιτυχημένο, καθώς τους έφερε και πάλι κοντά. Δεν αισθάνονται όμως όλοι το ίδιο. Μια γυναίκα περιέγραψε πως «άρχισα να αντιδρώ διότι αισθανόμουν ότι υπηρετούσα τον άνδρα μου».

Όπως και σε τόσες άλλες πλευρές του γάμου, η απάντηση βρίσκεται στον συμβιβασμό. Στην αναγνώριση των αναγκών και των δύο. Μερικές φορές, αυτό σημαίνει να κάνεις έρωτα με τον άλλον ακόμα και όταν δεν έχεις διάθεση, απλώς γνωρίζοντας ότι θα χαροποιήσεις τον/την σύντροφό σου.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματα; Πώς θα το προλάβω


Τι είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η μερική βλάβη του εγκεφάλου που προκαλείται από την απόφραξη ή την αιμορραγία των αρτηριών που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με αίμα. Τα εγκεφαλικά επεισόδια, αποτελούν την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου και προκαλούν μεγάλο αριθμό μόνιμων αναπηριών. Στην Ελλάδα, καταγράφονται ετησίως 26.000 εγκεφαλικά επεισόδια.

Πού οφείλεται το εγκεφαλικό επεισόδιο

•σε θρόμβο που σχηματίζεται σε κατεστραμμένη από αρτηριοσκλήρωση αρτηρία (θρόμβωση) και φράζει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο

•σε κομμάτι θρόμβου που δεν σχηματίζεται στην αρτηρία, αλλά μεταφέρεται σε αυτήν μέσω του αίματος από άλλο σημείο του σώματος (εμβολή) και φράζει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο

•σε αιμορραγία που έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση αίματος στον εγκέφαλο εξαιτίας ρήξης μιας από τις αρτηρίες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο

Ποιά είναι τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου

Τα συμπτώματα, τα οποία συνήθως αναπτύσσονται γρήγορα και εξαρτώνται από την πληγείσα περιοχή του εγκεφάλου, μπορεί να είναι τα εξής:

•παράλυση ή μούδιασμα μιας πλευράς του σώματος

•τύφλωση ή στιγμιαία τύφλωση του ενός ματιού

•δυσκολία στην ομιλία και την άρθρωση του λόγου

•αδυναμία κατανόησης του γραπτού και προφορικού λόγου

•δυσκαταποσία

•εμετός, ίλιγγος και δυσκολία διατήρησης της ισορροπίας (αστάθεια)

•τρέμουλο, αδεξιότητα

•απώλεια των αισθήσεων

•κώμα

Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου

•η αρτηριακή υπέρταση

•η στεφανιαία νόσος

•η κολπική μαρμαρυγή

•η παχυσαρκία

•τα αυξημένα λιπίδια

•ο διαβήτης

•το κάπνισμα

Πώς γίνεται η διάγνωση του εγκεφαλικού επεισοδίου

Η διάγνωση του εγκεφαλικού επεισοδίου γίνεται με αξονική ή μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Εάν εντοπιστεί στένωση της καρωτίδας, από το υπερηχογράφημα καρωτίδων (τρίπλεξ), ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω έλεγχο με αγγειογραφία (ακτινολογική εξέταση με χρήση σκιαγραφικού) των εγκεφαλικών αρτηριών, για τον προσδιορισμό του ακριβούς σημείου της στένωσης, της απόφραξης ή άλλης αλλοίωσης.

Πώς αντιμετωπίζεται το εγκεφαλικό επεισόδιο

Το εγκεφαλικό επεισόδιο αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι συντηρητική ή να περιλαμβάνει τη χορήγηση ειδικών αντιπηκτικών φαρμάκων και φαρμάκων που διαλύουν τους θρόμβους (θρομβολυτικά) και/ή με χειρουργική επέμβαση.

Πώς μπορεί να προληφθεί

Για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου θα πρέπει να ακολουθείται υγιεινός τρόπος ζωής, που να περιλαμβάνει καλή διατροφή, άσκηση, διακοπή καπνίσματος, περιορισμό του αλκοόλ, ρύθμιση της αρτηριακής υπέρτασης, του σακχαρώδους διαβήτη και της αυξημένης χοληστερίνης. Πέραν αυτού, προληπτική μπορεί να είναι και η λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως είναι η ασπιρίνη, τα αντιπηκτικά και τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Τα άτομα που έχουν ήδη υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, χρειάζεται να ελέγχουν ακόμα πιο σχολαστικά τους παράγοντες κινδύνου, ενώ γενικότερα, μετά την ηλικία των 50 ετών, είναι απαραίτητες οι προληπτικές εξετάσεις.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι άνδρες «καίνε» στο σεξ


Οι νέοι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια του σεξ σε σχέση με τις συντρόφους τους, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη βρήκε πως οι άνδρες καίνε κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες ανά λεπτό, ενώ οι γυναίκες 3,1 ανά λεπτό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από άποψη καψίματος θερμίδων, το σεξ είναι καλύτερο από την απλή άσκηση όπως το περπάτημα, αλλά υστερεί σε σχέση με την πιο έντονη άσκηση, όπως το τζόκινγκ και ο «διάδρομος» στο γυμναστήριο.

Το κατά πόσο το σεξ μπορεί να «μετρήσει» ως εναλλακτική σωματική άσκηση, αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, που όμως έως τώρα δεν είχαν επιβεβαιωθεί επιστημονικά, σε μια τυπική σεξουαλική επαφή το ζευγάρι καίει 100 έως 300 θερμίδες. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει πως όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Άντονυ Καρέλης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS ONE", αναφέρουν πως «τα ευρήματα δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί δυνητικά να θεωρηθεί, τουλάχιστον μερικές φορές, μια σημαντική σωματική άσκηση».

Οι καναδοί ερευνητές απάλλαξαν τους εθελοντές (21 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ηλικίας 18 έως 35 ετών) να γίνουν «πειραματόζωα του σεξ» στο εργαστήριο, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν σε προηγούμενες έρευνες, καθώς τους εφοδίασαν με φορητές συσκευές που φοριούνταν στο μπράτσο (λέγονται SenseWear) και οι οποίες κατέγραφαν την ενεργειακή (θερμιδική) κατανάλωση του ζευγαριού την ώρα που έκανε σεξ στο σπίτι του.

Οι συσκευές, χάρη στους κατάλληλες αισθητήρες που ενσωματώνουν, συνδυάζουν μια σειρά από μετρήσεις, όπως επιταχυνσιόμετρο, μέτρηση μεταβολής θερμοκρασίας, ηλεκτρικής αγωγιμότητας του δέρματος κ.α., για να διαμορφώσουν μια τελική εκτίμηση σχετικά με την κατανάλωση των θερμίδων κατά το σεξ. Πριν το σεξ, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες κλήθηκαν να κάνουν επί μισή ώρα μέτριας έως μεγάλης έντασης «διάδρομο», για να μετρηθεί πόσες θερμίδες καίνε συγκριτικά σε μια κανονική σωματική άσκηση.

Κατά μέσο όρο τα ζευγάρια έκαναν σεξ επί 25 περίπου λεπτά (από δέκα λεπτά το λιγότερο έως σχεδόν μια ώρα το πολύ). Επίσης, πάλι κατά μέσο όρο, όπως διαπιστώθηκε, το σεξ «κόστισε» στον κάθε άνδρα 101 θερμίδες (4,2 ανά λεπτό) έναντι 276 θερμίδων (9,2 ανά λεπτό) που έκαψε κατά το τρέξιμό του επί μισή ώρα (δηλαδή σχεδόν όσο κράτησε και το σεξ) στον «διάδρομο» του γυμναστηρίου. Με άλλα λόγια, το «τζόκινγκ» είναι πιο ενεργοβόρο σε σχέση με το σεξ.

Αντίστοιχα, οι γυναίκες έκαψαν κατά μέσο όρο 69 θερμίδες (3,1 ανά λεπτό) στη διάρκεια του σεξ, έναντι 213 θερμίδων (7,1 ανά λεπτό) στο «διάδρομο», επιβεβαιώνοντας ότι στο σεξ και τα δύο φύλα δαπανούν λιγότερη ενέργεια. Από την άλλη, κατά δήλωση των ίδιων των εθελοντών, τους φάνηκε πιο ευχάριστο να καίνε θερμίδες στο κρεβάτι, αντί για το γυμναστήριο, πράγμα μάλλον αναμενόμενο...



Διαβάστε περισσότερα...

Λιποδιάλυση με... μπαχαρικά


Η διατροφή με στόχο την απώλεια βάρους είναι στο μυαλό μας συνδεδεμένη με το άνοστο φαγητό. Κι όμως, υπάρχει δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη δίαιτα, χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, τα οποία όχι μόνο προσφέρουν επιπλέον γεύση, αλλά διαπιστώθηκε ότι αποτοξινώνουν και καίνε το λίπος, αυξάνοντας τον μεταβολισμό.

Πιπέρι: Σε μικρές ποσότητες το πιπέρι αποτελεί θεραπεία για την πέψη και την πρόληψη του σχηματισμού των εντερικών αερίων, που δημιουργούν την αίσθηση του φουσκώματος. Πιπερόριζα: Στην αγιουβερδική ιατρική η πιπερόριζα αποτελεί θαυματουργό φάρμακο με ισχυρές ιδιότητες αποτοξίνωσης, είτε είναι φρέσκια είτε αποξηραμένη και τριμμένη. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας και των οιδημάτων. Γνωστή και ως τζίντζερ, η πιπερόριζα είναι αρωματική, ορεκτική και βοηθάει στην πέψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

Κάρδαμο: Συντελεί στο αδυνάτισμα, επειδή επιταχύνει κι ενισχύει τις μεταβολικές λειτουργίες που πραγματοποιούνται από τον οργανισμό.

Κάρι: Πρόκειται για ένα μείγμα μπαχαρικών(κουρκουμάς, πιπερόριζα, κόλιανδρο,κύμινο) που αυξάνει τη θερμογένεση. Ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες και βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και οιδήματος.

Κουρκουμάς: Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη κουρκουμίνης που είναι το κύριο συστατικό του κουρκουμά, μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερβολική συσσώρευση του λίπους στο λιπώδη ιστό, καθώς προκαλεί καλύτερο μεταβολισμό των λιπών. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την προοδευική απώλεια βάρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βασικές πρακτικές συμβουλές για μια νέα μαμά!


Αισθάνεστε ότι φύγατε από το μαιευτήριο ξεχνώντας να πάρετε μαζί σας το… εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς να φροντίσετε το μωρό σας; Μην ανησυχείτε. Αρκεί να δώσετε προσοχή σε μερικά σημαντικά ζητήματα, και σε λίγες εβδομάδες θα νιώθετε ήδη «βετεράνος» ως μητέρα.

Πώς να το κρατήσω;
Aν δεν έχει τύχει να έχετε εμπειρία από άλλο βρέφος στο στενό περιβάλλον σας, είναι πολύ πιθανό να φοβάστε ακόμα και να πάρετε αγκαλιά το μωρό σας! Μοιάζει πράγματι τόσο εύθραυστο, που εύκολα νομίζει κανείς ότι μπορεί να το ταλαιπωρήσει ή να το πονέσει. Οι βασικοί κανόνες είναι οι εξής:
- Πλύνετε καλά τα χέρια σας. Τα βρέφος έχει ακόμη πολύ ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα και γι’ αυτό είναι πολύ επιρρεπές στις λοιμώξεις. Βεβαιωθείτε ότι όλοι όσοι ασχολούνται μαζί του πλένουν πάντα τα χέρια τους πριν το ακουμπήσουν.
- Μην ξεχνάτε ότι ο λαιμός του είναι πολύ αδύναμος για να στηρίζει το κεφαλάκι του. Γι’ αυτό, με το ένα χέρι υποστηρίζετε πάντα το κεφάλι του, όταν το σηκώνετε και το ξαπλώνετε, και κρατήστε το απαλά όταν το έχετε στην αγκαλιά σας.
- Κρατάτε πάντα σταθερά το παιδί στα χέρια σας και μην επιχειρήσετε να το καθίσετε στα πόδια σας πριν συμπληρώσει την ηλικία των πέντε μηνών .
- Ποτέ μην ταρακουνάτε το μωρό, θέλοντας π.χ. να παίξετε μαζί του, να το ξυπνήσετε ή λόγω του εκνευρισμού σας. Το τράνταγμα είναι πιθανό να επιφέρει τραυματισμό στον εγκέφαλό του. Αν πρέπει οπωσδήποτε για κάποιο λόγο να το ξυπνήσετε, μην το κουνάτε, αλλά γαργαλίστε απαλά τα πόδια του ή φυσήξτε ελαφρά στα μάγουλά του.

Το τάισμα
Στην αρχή, η διαδικασία μπορεί να σας φαίνεται βουνό. Από το πότε πρέπει να φάει μέχρι το πότε έχει χορτάσει, καθετί που αφορά το τάισμα του μωρού αγχώνει πολύ τις νέες μητέρες. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να είστε ευέλικτη και να ακολουθείτε τις επιθυμίες του. Όσο μικρό κι αν σας φαίνεται, το μωρό σας είναι εξοπλισμένο με ό,τι χρειάζεται για να σας ενημερώσει πότε και πόσο θέλει να φάει. Αν ζητάει να τραφεί πολύ συχνά, δοκιμάστε να το αφήνετε περισσότερη ώρα σε κάθε στήθος ή να του δίνετε μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος σε κάθε γεύμα. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε ότι τα μωρά περνούν περιόδους όπου οι ρυθμοί ανάπτυξής τους γίνονται πολύ γρήγοροι. Σε αυτές τις περιόδους, χρειάζονται και ζητούν περισσότερη τροφή.

Το ρέψιμο
Τα μωρά που πίνουν γάλα με μπιμπερό, καταπίνουν περισσότερο αέρα μαζί με την τροφή τους, και γι’ αυτό καλό είναι να βάζετε το μωρό σας να ρευτεί κάπου στα μισά του ταΐσματος και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία στο τέλος. Αν το μωρό βγάζει συχνά γουλίτσες κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, θα πρέπει να το βάζετε να ρευτεί πιο συχνά. Αντίθετα, τα μωρά που θηλάζουν, ενδέχεται και να μη βγάλουν αέρα σε κάθε τάισμα. Είναι φυσιολογικό μαζί με τον αέρα το μωρό να βγάζει και λίγο γάλα, αν όμως οι ποσότητες τροφής που βγάζει είναι μεγάλες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο. Για να βοηθήσετε το μωρό να ρευτεί, τοποθετήστε το πάνω στον ώμο σας σε όρθια θέση ή μπρούμυτα πάνω στα πόδια σας. Τρίψτε ή χτυπήστε ελαφρά την πλάτη του, μέχρι να ακούσετε τον αέρα να βγαίνει από το στόμα του. Αν δεν ρευτεί, μετά από μερικά λεπτά, αλλάξτε του θέση και προσπαθήστε ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από κάθε γεύμα, και στη συνέχεια κρατήστε το για λίγα λεπτά σε όρθια θέση για να αποφύγετε να βγάλει γάλα.

Η λειτουργία του εντέρου
Ένας τρόπος να ελέγξετε αν το μωρό σας παίρνει αρκετή ποσότητα τροφής είναι να μετράτε πόσες πάνες «βρέχει» την ημέρα. Αν είναι τουλάχιστον έξι, τότε θα πρέπει να είστε ήσυχες ότι πίνει όλο το γάλα που χρειάζεται για να μεγαλώσει. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του εντέρου του, τα πρώτα κακάκια του μωρού είναι μια πηχτή ουσία σε σκούρο πράσινο-μαύρο χρώμα, που ονομάζεται «μηκώνιο». Μετά από μερικές μέρες, η ουσία αυτή αντικαθίσταται από τα κόπρανα, η μορφή των οποίων ποικίλλει, ανάλογα με το αν το μωρό θηλάζει ή όχι, αλλά και από άλλους παράγοντες. Το ίδιο ισχύει και για τη συχνότητα των κενώσεων, οι οποίες μπορεί να προκύπτουν σε κάποια βρέφη μετά από κάθε γεύμα, και σε άλλα μία φορά την ημέρα - ή και πιο αραιά. Ο μόνος «απόλυτος» οδηγός για τις λειτουργίες του είναι το ίδιο το μωρό σας. Αν δείχνει ευχαριστημένο και ήρεμο, το πιθανότερο είναι πως νιώθει μια χαρά. Η δυσκοιλιότητα είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο στα νεογνά. Αν, ωστόσο, θεωρείτε ότι η συχνότητα των κενώσεών του είναι πολύ αραιή, σε καμία περίπτωση μην του χορηγήσετε οτιδήποτε για να ενεργηθεί πριν συμβουλευτείτε τον παιδίατρό του.

Η περιποίηση του ομφαλίου λώρου
Όταν βγείτε από το μαιευτήριο, το πιο πιθανό είναι ότι το κομμάτι του ομφαλίου λώρου μετά το σημείο όπου έχει δεθεί δεν έχει αποκοπεί ακόμα και είναι πιασμένο με ένα πλαστικό κλιπ. Θα μείνει εκεί μέχρι να ξεραθεί αρκετά ώστε να πέσει. Μέχρι τότε, το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να καθαρίζετε απαλά τον αφαλό του με οινόπνευμα σε κάθε αλλαγή πάνας. Απλά βρέχετε ένα κομμάτι αποστειρωμένης γάζας ή λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα, ανασηκώνετε ελαφρά τον αφαλό και καθαρίζετε τη βάση του. Μην ανησυχείτε ότι μπορεί να πονέσετε το μωρό, γιατί δεν νιώθει τίποτα στο συγκεκριμένο σημείο. Στην πλειοψηφία των βρεφών, ο αφαλός πέφτει μέσα σε διάστημα από 10 ημέρες έως 3 εβδομάδες μετά τη γέννα. Μέχρι τότε, δεν θα πρέπει να κάνετε μπάνιο στο μπανάκι και να διπλώνετε προς τα έξω το επάνω τμήμα της πάνας, ώστε ο λώρος να αερίζεται. Μην ξεχνάτε να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν και μετά την περιποίηση του αφαλού και την αλλαγή της πάνας.

Πότε θα πρέπει να δει ο παιδίατρος το μωρό μετά το μαιευτήριο;
Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν ένα πρώτο τσεκάπ από τον ειδικό που θα αναλάβει να παρακολουθεί την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση. Αν πρόκειται για το πρώτο παιδί της οικογένειας, το ραντεβού μπορεί να κλειστεί για τις πρώτες μέρες της επιστροφής στο σπίτι, αφού είναι βέβαιο ότι οι νέοι γονείς θα έχουν πολλές απορίες να λύσουν. Στη συνέχεια, από την ηλικία των 2 μηνών, ο γιατρός θα βλέπει το μωρό τουλάχιστον μία φορά το μήνα, για να ελέγχει την κατάστασή του και να κάνει το προγραμματισμένο εμβόλιο.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε 840 προορισμούς!


Ο συνταξιούχος που αποφάσισε να κάνει το γύρο του κόσμου.

Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο ονειρεύονται να είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, να γυρίσουν κάθε γωνιά του μαγευτικού αυτού πλανήτη που λέμε Γη.

Λίγοι όμως είναι αυτοί που καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Και ο συνταξιούχος τεχνικός από τις ΗΠΑ Donald Parrish, ετών 70, είναι ένας από αυτούς.

Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, θεωρείται ως ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας επισκεφθεί σχεδόν κάθε «γωνιά» της Γης.

Για την ακρίβεια, ο 70χρονος έχει ταξιδέψει σε τόσα μέρη που πλησιάζει το ρεκόρ του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα έχει επισκεφθεί 875 χώρες, εδάφη, αυτόνομες περιοχές, θύλακες, γεωγραφικά απομονωμένες νησιωτικές ομάδες και μεγάλα κράτη και επαρχίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mosttraveledpeople.com ο Donald Parrish έχει ταξιδέψει σε 840 μέρη, έχοντας «υπόλοιπο» μόλις 35 προορισμούς στον κόσμο!

Όσο γι’ αυτούς που θα ήθελαν να ακολουθήσουν τα βήματά του, ο ίδιος έχει ένα μυστικό να μοιραστεί μαζί τους: «Πρέπει να είσαι πρόθυμος να υποφέρεις. Αν δίνεις μεγάλη αξία στην άνεση και την ευκολία σου… ξέχνα το!» είπε χαρακτηριστικά.














Διαβάστε περισσότερα...

Καρκίνος του πνεύμονα: Νο1 αιτία θανάτου στην Ευρώπη


Αύξηση στους θανάτους από καρκίνο των πνευμόνων προβλέπει για πρώτη φορά φέτος μια νέα ιταλοελβετική επιστημονική έρευνα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σχέση με τους θανάτους από καρκίνο του μαστού, μεταξύ των γυναικών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, μολονότι σε απόλυτους αριθμούς, οι θάνατοι από όλες τις μορφές καρκίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν να αυξάνουν εξαιτίας της σταδιακής γήρανσης του πληθυσμού, ο ρυθμός (ποσοστό) της αύξησης των θανάτων λόγω καρκίνου σε σχέση με τον ευρωπαϊκό πληθυσμό θα συνεχίσει να μειώνεται, με δύο χαρακτηριστικές εξαιρέσεις, τους καρκίνους των πνευμόνων στις γυναίκες και του καρκίνου του παγκρέατος και στα δύο φύλα, όπου παρατηρείται διαχρονική αύξηση των θανάτων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κάρλο Λα Βέκια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Χρονικά Ογκολογίας» (Annals of Oncology), προβλέπει ότι θα υπάρξουν συνολικά 1.359.100 θάνατοι από καρκίνο στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ το 2015: 766.200 άνδρες και 592.900 γυναίκες ή 138,4 θάνατοι ανά 100.000 άνδρες και 83,8 θάνατοι ανά 100.000 γυναίκες.
Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν μια μείωση θανάτων κατά 7,5% στους άνδρες και κατά 6% στις γυναίκες έναντι του 2009. Το αποκορύφωμα στον ρυθμό αύξησης των θανάτων από καρκίνο στην Ευρώπη είχε συμβεί το 1998. Το 2015 θα αποφευχθούν τουλάχιστον 325.000 θάνατοι σε σχέση με το 2008.

Όμως μεταξύ των γυναικών ο ρυθμός αύξησης των θανάτων από καρκίνο των πνευμόνων (σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του καπνίσματος) θα αυξηθεί κατά 9% φέτος σε σχέση με το 2009, φθάνοντας τους 14,24 θανάτους ανά 100.000 άτομα, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού θα είναι πλέον οριακά λιγότεροι (14,22 ανά 100.000). Σε απόλυτους αριθμούς πάντως οι συνολικοί θάνατοι από καρκίνο του μαστού (περίπου 90.800) θα είναι ελαφρώς πιο πολλοί σε σχέση με τους θανάτους από καρκίνο των πνευμόνων (87.500).

Μεταξύ των ανδρών της Ευρώπης, αναμένεται «φρενάρισμα» των θανάτων από τρεις κύριες μορφές καρκίνου (πνευμόνων, εντέρου και προστάτη). Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μειώσεις των θανάτων από καρκίνο -όπου αυτές παρατηρούνται- οφείλονται κυρίως στη βελτιωμένη διάγνωση και θεραπεία της νόσου. Η θετική αυτή επίπτωση είναι αισθητή ακόμη και στους ανθρώπους άνω των 70 ετών.

Αρνητική είναι η εξέλιξη για τον καρκίνο του παγκρέατος, με τους θανάτους να προβλέπεται να αυξηθούν το 2015 κατά 4% στους άνδρες και κατά 5% στις γυναίκες, έναντι του 2009. Οι κύριες αιτίες γι' αυτό είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και το σχετικό οικογενειακό ιστορικό, αν και όλα αυτά δεν εξηγούν πάνω από το 40% των περιστατικών, οπότε σε σημαντικό βαθμό η αιτιολογία της νόσου παραμένει άγνωστη.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρολίγον τραγωδία στα Ιωάννινα με παράτυπους μετανάστες


Σε αρδευτικό κανάλι έπεσε το ΙΧ που τους μετέφερε μετά από αστυνομική καταδίωξη.

Από θαύμα σωθήκαν 5 μετανάστες από την Συρία, ανάμεσα τους ένα παιδί, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε αρδευτικό κανάλι καθώς ο Αλβανός οδηγός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγει την σύλληψη.

Ειδικότερα, στις 4.30 μ.μ, ένα αυτοκίνητο, δεν σταμάτησε σε αστυνομικό μπλόκο, στο 10ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων -Κακκαβιάς με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Για περισσότερο από μία ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με συμβατικά οχήματα και περιπολικά, καταδίωκαν στην περιοχή του Περάματος το αυτοκίνητο με τους Σύρους μετανάστες.

Μάλιστα, το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα ενώ ο οδηγός, ακολουθώντας διάφορα δρομάκια της περιοχής. επιχείρησε να διαφύγει.

Κοντά στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού, το αυτοκίνητο λόγω της μεγάλης ταχύτητας, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη στο αρδευτικό κανάλι.

Οι αστυνομικοί που καταδίωκαν το όχημα, συνέλαβαν τον οδηγό πριν προλάβει να διαφύγει, ενώ από την πτώση στο κανάλι οι επιβαίνοντες μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Επίσης άλλοι 4 Σύροι μετανάστες επέβαιναν σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Έλληνας και το οποίο ακολουθούσε το ΙΧ που δεν σταμάτησε στο αστυνομικό μπλόκο.



Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτικός έβγαλε χαμογελαστός selfie σε στρατόπεδο συγκέντρωσης


Κύμα οργής στα social media.

Κατά την επέτειο συμπλήρωσης των 70 χρόνων από το κλείσιμό του στρατόπεδού Άουσβιτς, ένας πολιτικός βρήκε ευκαιρία να βγάλει, χαμογελαστός, μια selfie.

Ο 58χρονος Zdenek Skromach, από το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού της Τσεχίας, προκάλεσε οργή για τη πράξη του αυτή η οποία σχολιάστηκε σαφώς αρνητικά.

Τοπικό κανάλι, έπιασε τη στιγμή που ο 58χρονος βγάζει το κινητό του τηλέφωνο και αυτό-φωτογραφίζεται σε χαλαρή διάθεση στο στρατόπεδο των Ναζί, στο Τερεζίν στην Τσεχική Δημοκρατία.

Οργισμένοι τηλεθεατές, άρχισαν να καλούν τον τηλεοπτικό σταθμό καταγγέλλοντας τον πολιτικό ενώ αρκετοί τον εξύβρισαν και στα social media, αποκαλώντας τον αναίσθητο.

Παλαιότερη selfie του πολιτικού σε μνημείο πεσόντων




«Είναι πιο ηλίθιος από ότι πιστεύαμε», έγραψε η Michal Blaha στο Twitter.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι γκουρού της αυξητικής ανδρικών μορίων


Τα δίδυμα αδέλφια με την ασυνήθιστη οικογενειακή επιχείρηση.

Οι Roberto Viel και Maurizio, είναι δίδυμα αδέλφια που έχουν μια ασυνήθιστη οικογενειακή επιχείρηση: είναι συνιδιοκτήτες κλινικής που ειδικεύεται στην πλαστική και την αισθητική χειρουργική αντρικών γεννητικών οργάνων.

Καθώς διεξάγουν χιλιάδες πλαστικές στο ευαίσθητο αυτό σημείο, τα αδέλφια Viel, έχουν προχωρήσει και σε μια σειρά από διαδικασίες-, πλαστική στη μύτη, μπότοξ κ.α.-, προκειμένου να ενισχύσουν την ομοιότητα μεταξύ τους. Ωστόσο, οι δυο γιατροί, δεν χρειάζεται να βάλουν νυστέρι, στην περιοχή κάτω από τη ζώνη!

Τα αδέλφια, που εξασκούν το έργο τους σε Λονδίνο και Ντουμπάι, έχουν πελατεία όλων των… μεγεθών: «Υπάρχει μια διαταραχή όπου άντρες έχουν μόριο, σε στύση, μόλις 7 εκατοστά ή και λιγότερο. Η διαταραχή αυτή αφορά στο 0,6% των αντρών. Εγώ, έχω δει τέτοιες περιπτώσεις, με μερικά να μην ξεπερνούν τα 3 ή 4 εκατοστά», λέει ο Roberto.

«Το μέσο μέγεθος είναι περίπου 8 εκατοστά και 12 σε στύση», συμπληρώνει. «Υπάρχουν πολλοί άντρες που αισθάνονται ανεπαρκείς με αυτά τα μεγέθη έτσι ζητούν περισσότερα. Ενδεικτικά, ο Δρ. Roberto, από το 1991 έχει προχωρήσει σε 3000 εγχειρήσεις.




Διαβάστε περισσότερα...

Γλώσσα σώματος: 6 μυστικά για να σε συμπαθούν


Ένας τέλειος τρόπος για να δείξτε στους άλλους πως είστε χαλαροί, άντοι και ενδιαφέρεστε νατους γνωρίσετε ή να γίνετε καλύτεροι φίλοι έχει προταθεί από τον Arthur Wassmer στο έξοχοβιβλίο του Making Contact. Προτείνει τη χρησιμοποίηση της λέξης Soften= Χαλαρώστε. Λέξη πουσχηματίζεται από τα αρχικά των παρακάτω μη λεκτικών σημάτων:

Smile (χαμόγελο)

Open Posture (Aνοιχτή στάση)

Forward Lean ( Kλίση προς τα εμπρός)

Touch (Άγγιγμα)

Eye Contact ( Επαφή με το βλέμμα)

Nod (Κίνηση του κεφαλιού)

Από τον ψυχοθεραπευτή Άλαν Γκάρνερ. Επιστημονική επιμέλεια κειμένου, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, Γρηγόρης Σίμος.

Αν μέχρι τώρα γενικά δεν ήσασταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί οι παραπάνω soften τεχνικές μπορεί να σας φανούν υπερβολικές. Μια ασθενής μου που έκανε εξάσκηση στις τεχνικές αυτές μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να ελέγχει αρκετά καλά τη συμπεριφορά της. Όταν η άσκηση τελείωσε βυθίστηκε στην καράκλα της λέγοντας: Ήταν διασκεδαστικό αλλά νομίζω ότι αν συμπεριφερόμουν έτσι στην κανονική μου ζωή όλοι θα με θεωρούσαν υπερβολική. Όλοι οι άλλοι που την είχαν παρακολουθήσει διαφώνησαν. Την αντιμετώπισαν σαν μια διεκδικητική γυναίκα και όχι σαν υπερβολική.

Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση των ανθρώπων που δεν έχουν εξασκηθεί. Οι τεχνικές soften μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να εκφράζετε ένα συναίσθημα προς τα έξω αλλά και να το νιώθετε. Αυτή η ψυχολογική αρχή ονομάζεται αντιστροφή. Αυτό όμως που έχει σημασία για εσάς είναι το ότι αν για παράδειγμα, χαμογελάτε για να γίνετε πιο συμπαθείς, θα αρχίσετε να αισθάνεσθε και πιο χαρούμενοι μέσα σας.

Ας δούμε αυτές τις τεχνικές λίγο πιο αναλυτικά.

Το χαμόγελο στέλνει πάντα θετικά μηνύματα. Μου αρέσεις, χαίρομαι που είμαι μαζί σου. Μπορείς και εσύ να αισθάνεσαι άνετα μαζί μου. Όταν δεν χαμογελάτε, οι άλλοι είναι πολύ πιθανόν να νομίζουν ότι δεν ενδιαφέρεστε για εκείνους ή ότι γενικά είστε ψυχροί και αδιάφοροι.

Ανοιχτή Στάση. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε το σώμα σας λέει πολλά για το πόσο διαθέσιμοι είστε για επαφή και πόσο ενδιαφέρεστε για όσα λένε. Ολες οι κλειστές στάσεις δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεστε για ουσιαστική επαφή. Τα μη σταυρωμένα πόδια και χέρια είναι ανοιχτές στάσεις οι οποίοι πιθανότατα θα δείξουν στους άλλους πως είστε χαλαροί και ενδιαφέρεστε για μια ουσιαστική επικοινωνία.

Κλίση του σώματος. Οι άνθρωποι θεωρούν το διαμέρισμά τους ή το σπίτι τους ως ιδιωτική περιοχή στην οποία δε θέλουν οι άλλοι να εισβάλλουν χωρίς την έγκρισή τους. Αυτό ισχύει και για την επικοινωνία. Ο προσωπικός χώρος κυμαίνεται από το ένα έως ενάμιση μέτρο για τους αγνώστους και από το μισό μέτρο για τους γνωστούς μας. Αν πλησιάσετε πιο κοντά είναι πολύ πιθανό να φανείτε εχθρικός ή οικείος.

Άγγιγμα. Η χειραψία δείχνει στους άλλους το πόσο ενδιαφέρεστε για εκείνους. Μια χαλαρή χειραψία δείχνει προσωπική αδυναμία. Μια δυνατή όμως προκαλεί πολύ μεγαλύτερη εγκαρδιότητα και συμπάθεια.

Επαφή με το βλέμμα. Η επαφή με το βλέμμα είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια πετυχημένη κοινωνική αλληλεπίδραση. Αν αποφεύγετε να κοιτάτε κάποιον εκείνος θα υποθέσει πως είστε αγχωμένος ή ότι κάτι κρύβετε ή ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για κάτι άλλο παρά για εκείνον. Ένας καλός κανόνας είναι να κοιτάτε τον άλλο για δέκα δευτερόλεπτα τουλάχιστον κάθε φορά.

Η κίνηση του κεφαλιού. Αν δε κουνάτε καθόλου το κεφάλι σας το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, οι άλλοι θα υποθέσουν πως διαφωνείτε μαζί τους ή ότι είστε μπερδεμένοι και δεν καταλαβαίνετε ή ότι δεν ενδιαφέρεστε. Ένα μόνο κούνημα του κεφαλιού σημαίνει συμφωνία. Αργά ικρά κουνήματα επαναλαμβανόμενα σημαίνουν κατανοηση και γενικότερα ενθαρρύνουν. Πιο γρήγορα κουνήματα διαδοχικά δείχνουν ότι καταλαβαίνετε σωστά αυτά που ακούτε αλλά και συμφωνείτε με αυτά.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακτές που φωσφορίζουν τη νύχτα


Ένα περίεργο φαινόμενο παρουσιάζεται από τη νύχτα της 22ης Ιανουαρίου καθώς οι ακτές του Χονγκ Κονγκ έγιναν μπλε ενώ τα νερά φωσφορίζουν. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως βιοφωτισμός ή Sea Sparkle. Ωστόσο, αυτό το μαγικό σκηνικό προκαλείται από πλήθος μικροσκοπικών δινομαστιγωτών που ονομάζονται noctiluca scintillans και δημιουργούνται από τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φαινόμενο αυτό στις ακτές του Χονγκ Κονγκ προκλήθηκε από γεωργικές απορροές λιπασμάτων και άλλων χημικών στη θάλασσα από τη βροχή. Προς το παρόν οι φωτογράφοι απολαμβάνουν τις εικόνες και απαθανατίζουν εντυπωσιακά τοπία, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να παρθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης των υδάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα...

Η ηρωϊκή επίθεση μιας γάτας


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με την ηρωική επίθεση μίας γάτας για να σώσει το γατάκι της. Όπως κατέγραψε η κάμερα, δύο άνδρες επιχείρησαν να πιάσουν το φοβισμένο γατάκι και αυτή με μία αστραπιαία κίνηση τους επιτέθηκε και τελικά τους απέτρεψε.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας ριψοκίνδυνος ακροβάτης


Ταξιδεύει με το κεφάλι στη γη και τα πόδια στον αέρα.

Ο Conor Kenny στα 23 του αφήνει άφωνους όσους τυχαίνει να περνούν από τα μέρη που κάνει ακροβατικά!

Ο 23χρονος χωρίς καμία αίσθηση του φόβου ταξιδεύει σε διάφορα μέρη και στη συνέχεια στέκεται με το κεφάλι στη γη και τα πόδια στον αέρα και φωτογραφίζεται σε γέφυρες, σε υπόγειες διαβάσεις, στην άκρη της πλατφόρμας του τρένου και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί.

Όπως λέει ο ίδιος το όνειρό του είναι να κάνει τα ακροβατικά του στο Big Ben.




















Διαβάστε περισσότερα...

«Ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ»


Δέσμευση Χριστοδουλοπούλου για τη δεύτερη γενιά μεταναστών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε δηλώσεις της «Στο Κόκκινο.

Αναφερόμενη στην πολιτική που ακολούθησε απέναντι στους μετανάστες η προηγούμενη κυβέρνηση, τόνισε ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων αυτών των παιδιών που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, «ακόμη και αυτών που δεν γεννήθηκαν αλλά ήρθαν πολύ μικρά στην Ελλάδα, μεγάλωσαν εδώ. Πήγαν και τελείωσαν το σχολείο τους, εδώ».

Σχετικά με τους πρόσφυγες από τη Συρία και κυρίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους που έρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες, υποστηρίζει ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν φιλοξενία και πρόνοια, ωστόσο, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα...

Το κατάστημα των... σούπερ ηρώων


Προμηθεύει με κάπες και αξεσουάρ όσους θέλουν να μοιάσουν στον Spiderman ή τον Superman.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκει κανείς τα πάντα. Ακόμα και κατάστημα που προμηθεύει τους ενδιαφερόμενους με αξεσουάρ για… σούπερ ήρωες! Κάπες, λέιζερ, ιστούς σαν αυτούς που φτιάχνει ο Spiderman, στολή για cyborgs, γαλαξιακούς εκτοξευτήρες, σχοινιά για σκαρφάλωμα, γάντζους και ότι άλλο βάλει ο νους».

Σημειώστε τη διεύθυνση: Fifth Avenue στο Park Slope και η πινακίδα γράφει «Brooklyn Superhero Supply» και θεωρείται μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως.

Το κατάστημα άνοιξε το 2004 και φυσικά τρελαίνει μικρούς και μεγάλους: «τα παιδιά λατρεύουν την ιδέα ότι υπάρχει ένα ξεχωριστό μέρος που είναι αποκλειστικά για εκείνα», αναφέρει ο συγγραφέας Michael Chabon.

Το κατάστημα αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του μιούζικαλ «Brooklynite», που ανεβαίνει στις 30 Ιανουαρίου στο Vineyard Theatre.














Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το χαρτί υγείας… συρρικνώνεται;


Να γιατί ξεμένετε.

Αν αισθάνεται ότι ξεμένετε από ρολά χαρτιού υγείας πιο γρήγορα από ποτέ, αυτό είναι επειδή πράγματι συμβαίνει. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική σας… σπατάλη, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι τα ρολά υγείας τα τελευταία χρόνια συρρικνώνονται.

Το χαρτί υγείας, τα ατομικά φύλλα που συνδέονται και δημιουργούν κάθε ρολό, κάποτε είχαν πλάτος 11 εκατοστά και μήκος πάλι 11 εκατοστά. Τα εν λόγω μεγέθη, γράφει η Washington Post, έχουν αλλάξει, ή τουλάχιστον έχουν «χαλαρώσει» την αυστηρότητα αναφορικά με τα συγκεκριμένα μεγέθη και έτσι οι εταιρεία πωλούν ρολά με μικρότερο μέγεθος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έναν αναγνώστης των «Los Angeles Times» παραπονέθηκε καταγγέλλοντας ότι το χαρτί υγείας έχει συρρικνωθεί κατά 26%. Άλλοι πάλι, συμπεριλαμβανομένου και της ένωσης καταναλωτών, έχουν επισημάνει αυτή την αλλαγή.

Ομάδα υπεράσπισης καταναλωτών, δήλωσε ότι τα ρολά γίνονται «στενότερα», ο κύλινδρος από χαρτόνι μεγαλώνει, και τα φύλλα συρρικνώνονται σε μέγεθος και αριθμό. Έτσι, τα ρολά χαρτιού μπορεί να μοιάζουν το ίδιο με μια πρώτη ή ακόμη και δεύτερη ή τρίτη ματιά, έστω και αν φέρουν λιγότερο πραγματικό χαρτί τουαλέτας. Στον αντίποδα, η τιμή του παραμένει η ίδια.



Διαβάστε περισσότερα...

Πότε οι άντρες δεν έχουν διάθεση για σεξ;


Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που συχνά πυκνά δεν έχουν όρεξη για σεξ, φαίνεται όμως ότι και οι άντρες δεν έχουν κάθε μέρα διάθεση για ερωτικές περιπτύξεις.

Στην πραγματικότητα, το 14,4% των ανδρών ανέφεραν σοβαρή έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος που διήρκεσε τουλάχιστον δύο μήνες κατά το παρελθόν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Sexual Medicine. Δείτε ποιοι είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους ο σύντροφός σας μπορεί να μην είναι σε ερωτικό mood.

Χαμηλή σεξουαλική αυτοπεποίθηση
Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στη στυτική τους λειτουργία έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλους άνδρες να παρουσιάζουν έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας, σύμφωνα με τη μελέτη. «Ακόμα και ένα μόνο περιστατικό στυτικής δυσλειτουργίας σε πολλούς άντρες μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο όπου νομίζουν ότι μπορεί να συμβεί ξανά και ξανά και να μειώνεται η σεξουαλική τους λίμπιντο» λέει ο σεξολόγος Brandy Engler και συγγραφέας του βιβλίου The Men on my Couch. Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο καλός σας δεν έχει διάθεση για σεξ εστιάστε σε κάτι άλλο όπως τα φιλιά και τα χάδια.

Είναι στρεσαρισμένος στη δουλειά
Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος για το οποίο οι άνδρες ανέφεραν ότι έχουν χαμηλή λίμπιντο. «Όταν είστε αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι όλη την ημέρα, το νευρικό σας σύστημα είναι υπό εκκαθάριση, απελευθερώνοντας τη κορτιζόλη του σώματός σας με αποτέλεσμα να μην χαλαρώνετε αρκετά ώστε να βιώσετε την ευχαρίστηση», λέει ο Engler.

Αν είναι αυτό το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι τα ερωτικά παιχνίδια είναι αργά, αισθησιακά και κατευναστικά, όπως για παράδειγμα ένα ζεστό ντους, μασάζ ο ένας στον άλλον ή απλά μια συζήτηση που σας επιτρέψει να χαλαρώσετε και να έρθετε πιο κοντά μεταξύ σας.

Βαριέται
Η σεξουαλική πλήξη στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος που οι άνδρες έχουν έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο μην πανικοβάλλεστε, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει βαρεθεί μαζί σας! Άλλωστε και οι γυναίκες έχουμε την ίδια τάση και μπορεί κατά περιόδους απλά η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να έχει πέσει σε μια ρουτίνα. Κάντε μια προσπάθεια να επιστρέψει το πάθος και υποδυθείτε ρόλους στο κρεβάτι ή αναλάβετε εσείς τα ηνία ώστε να εκπλήξετε τον σύντροφό σας ή τελοσπάντων πειραματιστείτε με κάτι καινούργιο. «Καλό είναι να είστε ανοιχτοί στις νέες εμπειρίες», συμβουλεύει ο Engler.

Αυτοϊκανοποιήθηκε
Η αλήθεια είναι πώς οι άντρες εύκολα μπορούν να παρασυρθούν και να αυτοϊκανοποιηθούν χωρίς την γυναικεία παρουσία. «Ορισμένοι άνδρες ωστόσο, ειδικά καθώς γερνούν, δεν αισθάνονται τόσο ισχυρή επιθυμία να αυνανιστούν» λέει ο σεξολόγος Ian Kerner. Απλά πείτε του ότι την επόμενη φορά θα θέλατε να συμμετέχετε κι εσείς στην διαδικασία!

Δεν νιώθει σέξι
Μπορεί απλά να είναι μια κακή μέρα και να αισθάνεται ότι δεν είναι σε φόρμα. Συμβαίνει. Αν μια μέρα δεν αισθάνεται καλά δεν σημαίνει άλλωστε ότι η σεξουαλική σας ζωή περνάει κρίση.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τη φετινή βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού


Η 23χρονη Aναστασία (Νάσια) Στεφανίδη είναι η νέα βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 επελέγη ανάμεσα σε 19 υποψηφιότητες.

Η Νάσια είναι φοιτήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας της Σχολής Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και γνωρίζει Αγγλικά.



Η Νάσια Στεφανίδη από μικρή είναι μπολιασμένη στην καρναβαλική ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής της Πάτρας με δεκάδες συμμετοχές σε πληρώματα. Και όπως η ίδια σημειώνει, η αγάπη που τρέφει για την Πάτρα είναι απεριόριστη.

Η Νάσια Στεφανίδη ως βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 θα εμφανιστεί στις επόμενες εκδηλώσεις και βέβαια πάνω στο άρμα της θα μοιράσει χαμόγελα με τη γλυκιά της παρουσία στις μεγάλες παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.



Το άρμα, το μεγαλύτερο που θα παρελάσει, διαστάσεων 12μ (μήκος) X 4,5μ (πλάτος), με υλικό κυρίως πολυεστέρα αλλά και φελιζόλ, είναι επηρεασμένο από την Ανατολή (οριεντάλ) αλλά και με αρκετά ινδικά στοιχεία. Ένα κτίριο σαν κάστρο, ελέφαντες, καμήλες, άλογα πλαισιώνουν το πολύχρωμο άρμα (μωβ, κίτρινο, χρυσό κλπ), ενώ κυρίαρχο στοιχείο του άρματος είναι μια σκάλα, στην κορυφή της οποίας θα βρίσκεται όρθια η Βασίλισσα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...