Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Σεξουαλική κακοποίηση σκύλου στου Ζωγράφου


Οι αρρωστημένες ορέξεις του επιχειρηματία ο οποίος παρουσία ιερόδουλης βίαζε τον αρσενικό σκύλο του.

Δικογραφία για κακοποίηση ζώου σχηματίστηκε εις βάρος του άνδρα που κατηγορείται ότι συστηματικά βίαζε τον αρσενικό σκύλο του.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και αναμένεται πλέον για την υπόθεση να οριστεί δικάσιμος, σύμφωνα με την Espresso. Αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης του ζώου είναι μια γυναίκα, η οποία εργάζεται ως ιερόδουλη και κλήθηκε από τον συγκεκριμένο άνδρα προκειμένου επί πληρωμή να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Η γυναίκα βλέποντας τον πελάτη συστηματικά να βιάζει το 9 μηνών ζώο κάλεσε τηλεφωνικά στις 21 Μαΐου την Μάρθα Πουλτίδου, η οποία δραστηριοποιείται εθελοντικά μέσω της «Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των ζώων», και της εξήγησε τι συμβαίνει.

Της είπε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας μπαίνει στο μεγάλο κλουβί, που έχει δεμένο τον σκύλο του ράτσας Πίτμπουλ, και τον βιάζει κάθε φορά που την καλεί για τον ικανοποιήσει σεξουαλικά.

Η κα Πουλτίδου – καθώς η αυτόπτης μάρτυρας αρνούνταν να καταγγείλει επώνυμα τον δράστη αφού εργάζεται παράνομα όπως εξήγησε ως ιερόδουλη - ενημέρωσε στις 25 Μαΐου την εισαγγελέα Ζώων Αθηνών Πετρούλα Μακρή και μαζί της πήγε και ο Βαγγέλης Δρίβας, που βοηθά φιλόζωους να καταγγείλουν τις κακοποιήσεις ζώων.

Η εισαγγελέας εξέδωσε εντολή για την προσωρινή κατάσχεση του σκύλου. Την ίδια μέρα το Α.Τ. Ζωγράφου υλοποίησε την εισαγγελική διάταξη και πήρε στις 25ης Μαΐου το ζώο από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αν και αρχικά είχε αρνηθεί να το παραδώσει, φοβούμενος ότι η Αστυνομία θα πάει στο κατάστημα του να τον πάρει με χειροπέδες τελικά συναίνεσε για να μην εκτεθεί στους πελάτες του.

Η κτηνιατρική εξέταση του σκύλου από τον νομοκτηνίατρο της Περιφέρειας δεν έδειξε τίποτα και γι’ αυτό ζητήθηκε από την εισαγγελέα να εκδώσει και νέα διάταξη δεύτερης εξέτασης του ζώου.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε τελικά στις 10 Ιουνίου στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Χαλκίδα, η οποία στην κτηνιατρική γνωμάτευση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία αναφέρει ότι εξέτασε δακτυλοσκοπικά τον πρωκτό του ζώου αλλά και με την χρήση διαστολέα χωρίς νάρκωση και χωρίς την χρήση λιπαντικού. Το σκυλί σύμφωνα με την κτηνίατρο δεν αντέδρασε καθόλου, αντιθέτως έδειξε υποταγή. Ο σφικτήρας του σκύλου βρέθηκε χαλαρός χωρίς νευρολογικά σύνοδα, αλλά χωρίς ερεθισμό στο βλεννογόνο.

Η κα Πουλτίδου για το θέμα έδωσε ένορκη κατάθεση στο Α.Τ. Ζωγράφου στις 27 Μαΐου και συμπληρωτική στις 13 Ιουνίου, ενώ τελικά πείστηκε να καταθέσει την ίδια μέρα και η 21χρονη γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής κακοποίησης του ζώου. Ο φερόμενος ως δράστης είναι Έλληνας και πατέρας δύο αγοριών 11 και 13 ετών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο και την Καλλιθέα


Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν.

Διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει αύριο από τις 8 το βράδυ στο δήμο Αθηναίων και Καλλιθέας λόγω της διεξαγωγής του νυχτερινού αγώνα δρόμου «SNF Run - Τρέχοντας προς το μέλλον».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν τους εξής δρόμους:

- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Πλ. Συντάγματος.

- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Συγγρού, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Βασ. Γεωργίου Β’, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Αραβαντινού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της Πλ. Συντάγματος και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Βασ. Γεωργίου Α’, σε όλο το μήκος της.

- Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

- Κλεάνθους, σε όλο το μήκος της.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

- Παράδρομος Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ταγματάρχου Πλέσσα και την Ευριπίδου - ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

- Ταγματάρχου Πλέσσα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Δοϊράνης και της Λ. Συγγρού.

- Ευριπίδου, στο τμήμα της μεταξύ του Παραδρόμου της Λ. Συγγρού και της οδού Λάμπρου Κατσώνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Αποστόλου: Άμεσα οι αποζημιώσεις της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στη Ρόδο

«Η φωτιά κατέκαψε περί τα 17.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων».

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες άμεσης ανακούφισης αλλά και επαναφοράς της περιοχής, κατά το δυνατόν, στην προτέρα της κατάσταση» δήλωσε για την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη νότια Ρόδο.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα για τις καταστροφές που προκάλεσε στη νησί η πρόσφατη πυρκαγιά και για τις ανάγκες παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μετά τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές και τη συνεργασία που είχε με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ίδιων των αγροτών και των φορέων τους, ο κ. Αποστόλου έκανε λόγο για «μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή, καθώς η φωτιά κατέκαψε περί τα 17.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων». Για τα τελευταία, ο υπουργός δεσμεύτηκε πως «με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για το απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis».

Ο κ Αποστόλου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους τοπικούς παράγοντες για το μέγεθος της καταστροφής και για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες, καθώς και για το ζήτημα της προστασίας των ελαφιών, δεδομένου ότι στην περιοχή που κάηκε ήταν ένα από τα καταφύγια τους.

«Αυτό επίσης που άμεσα θα μας απασχολήσει, είναι ο τρόπος κάλυψης των δαπανών για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου άρδευσης, ώστε να καταστεί δυνατή η άρδευση των κηπευτικών που γλίτωσαν από τη φωτιά» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρέθηκε έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου και κοντά στους πολίτες που υπέστησαν τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά.

-------------------

Δέκα δρομολόγια εκτελούν κάθε μέρα τα καραβάκια της θαλάσσιας συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό

Μεγαλύτερη η κίνηση το Σαββατοκύριακο.

Δέκα δρομολόγια πλέον εκτελούν κάθε μέρα τα καραβάκια της θαλάσσιας συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό Κόλπο καθώς δρομολογήθηκε εκτός από τον «Κωσταντή» και ο «Άγιος Γεώργιος». Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πλοιοκτήτης Μανώλης Κάιλας, μεγαλύτερη κίνηση σημειώνεται το Σαββατοκύριακο, ενώ η κίνηση ήταν αρκετά ικανοποιητική το τριήμερο που πέρασε.

Δέκα δρομολόγια εκτελούν κάθε μέρα τα καραβάκια της θαλάσσιας συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό

«Τα καραβάκια παίρνουν Θεσσαλονικείς αλλά και τουρίστες, όλων των ηλικιών, κυρίως για αναψυχή» σημειώνει ο κ. Κάιλας και διευκρινίζει ότι στο τέλος του Ιουνίου θα εκτιμηθεί και πάλι η κατάσταση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα δρομολογηθεί και τρίτο πλοιάριο.

Οι στάσεις των δρομολογίων γίνονται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο, την Περαία και τους Νέους Επιβάτες ενώ σε περίπτωση που δρομολογηθεί και τρίτο πλοιάριο θα ενταχθούν στα δρομολόγια και οι στάσεις της Καλαμαριάς και της Αγίας Τριάδας.

-------------------

Καθημερινή «μάχη» με τις δηλητηριώδεις ουσίες από την καύση των απορριμμάτων


«Μάχη» με τις δηλητηριώδης ουσίες, που εκλύονται από την καύση των απορριμμάτων, δίνουν σε καθημερινή πλέον βάση οι πυροσβέστες της Ηλείας, οι οποίοι, πέραν από το γεγονός πως παλεύουν να κατασβέσουν τις πυρκαγιές που τελευταία καίγονται ανεξέλεγκτα στα σκουπίδια, με κίνδυνο την επέκτασή τους, είναι και υποχρεωμένοι να αναπνέουν τις τοξίνες που εκλύονται από την καύση. Το παραπάνω έχει προκαλέσει ανησυχία στη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με τον διοικητή, Νίκο Σπαή, να κάνει για πολλοστή φορά έκκληση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, Α’ και Β’ βαθμού, να ξεκινήσει αποκομιδή, από όλα τα σημεία αλλά και από εκείνα που είναι άκρως επικίνδυνα, όπως αυτά που βρίσκονται δίπλα σε δασικές εκτάσεις.


Εκτός από την επικινδυνότητα που υπάρχει, από τις δηλητηριώδης ουσίες, όχι μόνο στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον αλλά και στην ανθρώπινη υγεία, όπως εξηγεί ο κ. Σπαής, από τις φωτιές αυτές, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης σε δασικές εκτάσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα χειρότερες συνέπειες για τα δάση.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, τόνισε δε, ότι τα σημεία με τις σωρούς των απορριμμάτων που βρίσκονται εκτεθειμένα σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως των τοπικών κοινοτήτων – που εκεί στην πλειοψηφία τους τα σκουπίδια είναι στις εισόδους των χωριών αλλά και δίπλα από δασικές εκτάσεις – είναι πυριτιδαποθήκες ενώ σχολίασε ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά, σε απορρίμματα, είτε από εμπρησμό είτε από αυτανάφλεξη, τότε είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος για ολόκληρο το χωριό ακόμα και για γειτονικές τοπικές κοινότητες.

«Μάχη» με τις τοξίνες

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και διοικητής Νομού, Νίκος Σπαής, μόλις την περασμένη Δευτέρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέγραψε – μέσα σε μια ημέρα – δώδεκα συμβάντα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε σωρούς απορριμμάτων, στην πλειοψηφία τους τα οποία καίγονταν, επί της οδού Κατακόλου, στο ύψος του πρώην εργοστασίου της Κεράμικα.

Εκεί, δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά, ωστόσο κατά μήκος της επαρχιακής οδού Κατακόλου, ήδη η κατάσταση με την παρουσία των απορριμμάτων είναι τραγική. Επίσης, όπως αποκάλυψε, ο κ. Σπαής, φαίνεται τις φωτιές αυτές να θέτει ανθρώπινη παρέμβαση και όχι περίπτωση αυτανάφλεξης, ωστόσο τα ακριβή αίτια ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.

«Τα σκουπίδια είναι μια πύρινη βόμβα καθώς γενικά πέραν ότι είναι επικίνδυνο να μεταδωθεί η πυρκαγιά σε δασική έκταση είναι και επικίνδυνη η καύση των απορριμμάτων γιατί βγαίνουν τοξικά αέρια επικίνδυνα τόσο για τους πυροσβέστες υπαλλήλους όσο και για την υγεία των ανθρώπων. Οι πολίτες για να απαλλαγούν από αυτό το βάσανο φαντάζομαι οτι προσπαθούν να τα κάψουν για να αποφύγουν την δυσοσμία και την βρωμιά. Όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι η πυρκαγιά αυτή μπορεί να εξελιχθεί ανεξέλεγκτα και να έχουμε συμβάντα όπως το 2007. Γι’ αυτό κάνω έκκληση και στους πολίτες, να μην καίνε τα απορρίμματα διότι προκαλούν χειρότερες και σοβαρότερες συνέπειες με την καύση. Δεν αφήνουμε τα σκουπίδια σε δάσος ή δασικές εκτάσεις διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Επίσης ο εμπρησμός από αμέλεια όσο και από πρόθεση αποτελούν αξιόποινες πράξεις οι οποίες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπαής.

Επέκταση σε δάσος

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι ένα μήνα περίπου πριν, στο τέλος Μαΐου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, κλήθηκε να επέμβει σε ένα πολύ σοβαρό συμβάν εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε απορρίμματα στην περιοχή του Χειμαδιού, όπου εκεί εκτός από τα σκουπίδια είχε φουντώσει και δασική έκταση που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τον όγκο των σάπιων απορριμμάτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και σε αυτή την περίπτωση αποσόβησε τα χειρότερα και κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά προτού αυτή επεκταθεί περισσότερο. Πάντως, μέρος του δάσους που βρίσκεται στο σημείο δεν γλίτωσε, αφού, η φωτιά κατέκαψε πεύκα που βρίσκονταν πλησίον των σκουπιδιών.

-------------------

WWF: Ελλιπής δασοπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

«Ένα θλιβερό σίριαλ που βλέπουμε επί χρόνια σε επανάληψη».

Σχεδόν 1,5 μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η ετοιμότητα της χώρας σε σχέση με τη δασοπροστασία χαρακτηρίζεται από «υποχρηματοδότηση, έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού, πολιτικές αποφάσεις που παρέχουν κίνητρο για δασικές πυρκαγιές και έλλειψη οργάνωσης σε βασικούς τομείς», καταγγέλλει η WWF, «με την επίκληση για ήπιες καιρικές συνθήκες να φαντάζει απαραίτητη», όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, καλεί τους πολίτες να αποτελέσουν την πρώτη γραμμή άμυνας για τα δάση μας, «δείχνοντας» ως οδηγό το παράδειγμα της Άνδρου.

«Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και σωστής προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού είναι ένα θλιβερό σίριαλ που βλέπουμε επί χρόνια σε επανάληψη», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς. «Ως WWF θα συνεχίσουμε χωρίς δισταγμό να εναντιωνόμαστε σε κάθε νομοσχέδιο που απογυμνώνει τα δάση μας, ενώ ταυτόχρονα θα είμαστε στο πλευρό κάθε θετικής πρωτοβουλίας, καταθέτοντας προτάσεις», τονίζει, εξαίροντας παράλληλα «το ρόλο των εθελοντών που αποδεικνύουν έμπρακτα και με θυσίες ότι τα δάση είναι υπόθεση όλων μας».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η WWF, η πυροπροστασία κινείται σε ρυθμούς υποχρηματοδότησης (-13%) και νομικού αλαλούμ, καθώς 1,9 εκατ. ευρώ περίπου των χρημάτων που είναι απαραίτητα για έργα πρόληψης λαμβάνουν οι ήδη υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, η λιγοστή χρηματοδότηση για εργασίες πρόληψης διατίθεται με μεγάλη καθυστέρηση. Περί το 1,5 εκατ. ευρώ λιγότερα θα εισπράξουν φέτος οι δήμοι για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Η διάθεση μάλιστα των 16,9 εκατ. ευρώ συνολικά θα γίνει για ακόμη μια χρονιά χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση.

Όπως εξηγεί η Εύη Κορακάκη, υπεύθυνη δασικών προγραμμάτων του WWF «οι χρηματοδοτήσεις δεν συνδυάζονται με τις πιθανές προβλέψεις των σχεδίων πυροπροστασίας που οφείλουν να έχουν οι δήμοι, ούτε γίνονται βάσει αιτημάτων για συγκεκριμένες, μετρήσιμες και ελεγχόμενες παρεμβάσεις. Την ώρα μάλιστα που δεν έχουν ανακληθεί ακόμα οι νομικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στους ψηφισμένους δασοκτόνους νόμους (ν. 4280/2014 και ν. 4315/2014), οι οποίοι αυξάνουν την ένταση και τον αριθμό των χρήσεων που επιτρέπονται στα ελληνικά δάση, με την κυβέρνηση να επιχειρεί συνεχώς να τακτοποιήσει αυθαίρετα μέσα σε δασική γη».

Επιπλέον, η κ. Κορακάκη επισημαίνει ότι «ακόμα και σε ευνοϊκούς για την ενίσχυση της δασοπροστασίας νόμους, όπως ο ν. 4249/2014, υπάρχουν, δύο χρόνια μετά την ψήφισή του, εκκρεμότητες. Η θεσμοθέτηση της συνεργασίας της Δασικής Υπηρεσίας με το Πυροσβεστικό Σώμα (άρθρο 100 ν. 4249/2014) για τον καλύτερο μεταξύ τους συντονισμό εκκρεμεί, όπως και πολλές από τις προβλέψεις για την οργάνωση και πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων παραμένουν ακόμα στα χαρτιά».

«Είναι επιτακτικό να υπάρξουν σύντομα πρωτοβουλίες για την πρακτική υλοποίηση των προβλέψεων (του άρθρου 118 του ν. 4249/2014) όπως για παράδειγμα αποφάσεις και ΚΥΑ για μια σειρά ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας. Σε επίπεδο καταστολής, στον ήδη γερασμένο στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος έρχονται να προστεθούν τεράστιες ελλείψεις σε υλικό εξοπλισμό (π.χ. λάστιχα πυροσβεστικών οχημάτων, ανταλλακτικά) και ατομικά μέσα προστασίας», καταλήγει η υπεύθυνη δασικών προγραμμάτων της WWF.

Τι μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες; Σύμφωνα πάντα με τη WWF, τουλάχιστον το 40% των πυρκαγιών κάθε χρόνο προκαλούνται από αμέλεια ημών των ιδίων, των πολιτών, ενώ υπολογίζεται ότι στην πράξη αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 70%, αφού γνωρίζουμε τα αίτια μόνο για τις μισές από τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται ετησίως.

Ειδικότερα η οργάνωση προτείνει ως καλή πρακτική το φετινό παράδειγμα της Άνδρου, όπου τα τελευταία 30 χρόνια το 40% του νησιού έχει καεί, με το 20% να έχει καεί επανειλημμένα και το νησί να κινδυνεύει με μη αναστρέψιμη βλάβη. Φέτος το καλοκαίρι με μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη, η WWF καλεί τους Ανδριώτες να πάρουν το μέλλον του νησιού στα χέρια τους. «Μια συμμαχία για την ευαισθητοποίηση και τη δράση μιας τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύει ότι ως πολίτες μπορούμε σίγουρα να κάνουμε τη διαφορά», όπως υπογραμμίζει η οργάνωση. Περισσότερες πληροφορίες: wwf.gr/andros.

Andros

-------------------

Εργασίες συντήρησης στην εθνική Θεσσαλονίκης-Κιλκίς

Θα διαρκέσουν 15 μέρες.

Εργασίες συντήρησης ξεκινούν αύριο και θα διαρκέσουν για 15 μέρες στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Κιλκίς. Συγκεκριμένα, θα γίνει ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα από τη διασταύρωση με την νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών (στον κόμβο της Λητής) μέχρι τα όρια του Νομού Κιλκίς και προς τις δυο κατευθύνσεις.

Επιπλέον θα γίνουν έργα καθαρισμού του ερείσματος, κοπής χόρτων και κλαδεμάτων και σήμανσης.

-------------------

Εγκρίθηκε το αίτημα βοήθειας από την Ε.Ε. για τον σεισμό στα Ιόνια

Χρηματοδότηση ύψους 1,65 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, χρηματοδότηση ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στα Ιόνια Νησιά το Νοέμβριο του 2015, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Το υπουργείο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, «προχώρησε αμέσως μετά τον σεισμό σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υποβληθεί εμπρόθεσμα και με επιτυχία το σχετικό αίτημα κινητοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης παρεμβαίνει για την κάλυψη μέρους της αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, δαπανών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και των δαπανών προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού στις οποίες έχουν ήδη προβεί οι αρμόδιοι φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών συναρμόδιων υπουργών (Οικονομίας, Οικονομικών και Υποδομών-Μεταφορών) που εξασφαλίζει κονδύλι 1,78 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης και την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.patrisnews.com , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr  
Διαβάστε περισσότερα...

Έφηβος βρήκε πύθωνα 4,2 μέτρων στην αυλή του σπιτιού του


Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ένας έφηβος από την Οκλαχόμα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν απρόσκλητο επισκέπτη στην αυλή του σπιτιού του.

Ο λόγος για τον 15χρονο JC Lara, ο οποίος, ενώ έπαιζε στην αυλή του, αντίκρισε έναν τεράστιο πύθωνα, 4,2 μέτρων.

«Όταν είδα τον πύθωνα νόμιζα ότι ονειρευόμουν», αναφέρει ο 15χρονος περιγράφοντας το σοκ που υπέστη όταν βρήκε τον φίδι.

Στη συνέχεια, ο JC Lara ενημέρωσε τον πατέρα του, ο οποίος βγήκε στην αυλή του σπιτιού και σκότωσε τον πύθωνα. «Τον πυροβόλησα τρεις φορές και τον σκότωσα. Έκανα αυτό που έπρεπε για να προστατέψω την οικογένειά μου», σημειώνει ο πατέρας του 15χρονου.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Ξεκινάει το άλλο Σάββατο το TrikalArt


Η εβδομάδα μουσικής και τέχνης, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το TrikalArt, η εβδομάδα μουσικής και τέχνης, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρουσιάζεται στους Τρικαλινούς και τους επισκέπτες, από 25 έως 30 Ιουνίου. Τη φετινή χρονιά διαθέτει και μια πρωτοτυπία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Οι μισές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου και άλλες τρεις στο θεατράκι του Ληθαίου, πίσω από το Τζαμί, όπως συναποφάσισαν οι διοργανωτές, ο Δήμος Τρικκαίων (αντιδημαρχία Πολιτισμού) και το Μουσείο Τσιτσάνη.

Έτσι, ο Ληθαίος γίνεται σημείο αναφοράς για την πόλη, ενώ οι εκδηλώσεις είναι και φέτος δωρεάν και αφορούν σε ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών: τάνγκο, φάντος, ρεμπέτικα, ανατολίτικα...

Το πρόγραμμα ανοίγειμ στις 25 του μηνός, τραγουδίστρια Κατερίνα Κουρεντζή. Μαζί με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι από την Λατινική Αμερική έως τη Νέα Ορλεάνη, αγγίζοντας τις ακτές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας σε μια μοναδική μουσική παράσταση.

--------------

Πλούσιο το πρόγραμμα του Ηρωδείου το φθινόπωρο

Δείτε αναλυτικά ποιες παραστάσεις θα ανέβουν και πότε.

Συναυλίες αγαπημένων συνθετών και τραγουδιστών, ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και παραστάσεις χορού συνθέτουν το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων -εκτός Φεστιβάλ Αθηνών- του Ηρωδείου, που θα ξεκινήσουν στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 9 Οκτωβρίου, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που ενέκρινε και τις 30 εκδηλώσεις.

Στο ξεκίνημα θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην Edith Piaf με την Anne Carrere και στη συνέχεια θα απολαύσουμε το Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Concha Buika, το Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή, τη Μαρία Φαραντούρη και το Γιώργο Νταλάρα, το Θάνο Μικρούτσικο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Επίσης θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά, «Πλούτος» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη, «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα και «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού. Στις 10 Σεπτεμβρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μεγάλη χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος-Ρωσίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ηρώδειο

31 Αυγούστου

Edith Piaf «The show» με την Anne Carrere και τη συμμετοχή 4 μουσικών και 6 χορευτών.

1 Σεπτεμβρίου

«Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα». Μουσική παράσταση με το Διονύση Σαββόπουλο, την Ελένη Βιτάλη και 7μελή ορχήστρα.

2 Σεπτεμβρίου

«Ρεμπέτικο Μυστήριο». Μουσικοθεατρική παράσταση με τους: Γ. Κιμούλη, Ηλ. Λογοθέτη, Δ. Ματσούκα, Οδ. Παπασπηλιόπουλο, Κ. Παπουτσάκη και Α. Φόνσου.

4 Σεπτεμβρίου

«Μικρασία φεύγαμε και για σένα λέγαμε». Μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσιάζει τον πολιτισμό της Μ. Ασίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και από κείμενα μεγάλων λογοτεχνών της περιοχής.

5 Σεπτεμβρίου

Ευανθία Ρεμπούτσικα. Συναυλία με έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

7 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση «Ορέστεια» του Αισχύλου με τους: Κ. Μαρκουλάκη, Κ. Καραμπέτη, Ν. Κουρή, Στ. Γουλιώτη, Ν. Ψαρρά, Ιερ. Καλετσάνο, Κ. Αβαρικιώτη, Αλκ. Πουλοπούλου, Δ. Παπανικολάου, Σ. Κεκέ, Π. Βογιατζή και Χρ. Μαξούρη.

8 Σεπτεμβρίου

Alexandrov Academic ensemble of song and dance of the Russian Army. Μουσικοθεατρική παράσταση με τη συμμετοχή 130 χορωδών, μουσικών και χορευτών της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας.

10 Σεπτεμβρίου

Svetlana Zakharova-Vadim Repin. Μουσικοχορευτική παράσταση στο πλαίσιο του «2016: έτος Ρωσίας στην Ελλάδα»

12 Σεπτεμβρίου

Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ζωή του Γαλιλαίου». Θεατρική παράσταση με τους Κ. Καζάκο, Δ. Βούλτσο, Ηλ. Γιαννάκη, Φ. Δίπλα, Αντρ. Θανάσουλα, Δ. Καλαντζή κ.ά.

14 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τους Γ. Κιμούλη, Γ. Μπέζο, Π. Φιλιππίδη, Π. Χαϊκάλη, και 15μελή χορό.

15 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση «Cyrano de Bergerac» με τους: Β. Χαραλαμπόπουλο, Δ. Ματσούκα, Κ. Μπερικόπουλο, Γ. Παπαγεωργίου κ.ά.

16 Σεπτεμβρίου

Μουσική παράσταση «100 κιθάρες για την Ελλάδα» με τους: Βαγγέλη Μπουντούρη, String Demons, Μάρφω Ραζή, την ορχήστρα «Κιθαρίστες», και παιδική χορωδία 150 παιδιών.

17 Σεπτεμβρίου

Μουσική παράσταση «Αν θυμηθείς το όνειρό μου-ο χορωδιακός Μίκης με τρόπο Επτανησιακό». Τριάντα περίπου τραγούδια και αποσπάσματα από διάφορα έργα μελοποιημένης ποίησης του Μ. Θεοδωράκη, σε χορωδιακή εκτέλεση συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας σε τρόπο Επτανησιακό.

18 Σεπτεμβρίου

Μουσικοχορευτική παράσταση «Tango en eros» με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Tangarto» και 9 ζευγάρια χορευτών από την Αργεντινή και την Ευρώπη.

20 Σεπτεμβρίου

Συναυλία της «Concha Buika» με τη συμμετοχή της ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Στ. Τσιαλή.

22 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, μία συμπαραγωγή του Εθνικού θεάτρου με το θέατρο Vakhtangov της Μόσχας.

24 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τους: Αιμ. Χειλάκη, Γ. Μπινιάρη, Γ. Βογιατζή, Χ. Τσιτσάκη, Θ. Πάνου, Ελ. Τοπαλίδου, Λ. Παπαληγούρα, Αθ. Μαξίμου, Λ. Κιτσοπούλου κ.ά.

25 Σεπτεμβρίου

Μουσική παράσταση «Mediterranea» με τον Μάριο Φραγκούλη, τον Γιώργο Περρή και τη συμμετοχή 15μελούς ορχήστρας.

26 Σεπτεμβρίου

Μουσική παράσταση «Ταξίδια με την ποίηση» με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή.

28 Σεπτεμβρίου

Μουσική παράσταση «100 Τσιγγάνικα Βιολιά» -Budapest Gypsy Symphony Orchestra με τη συμμετοχή 100 δεξιοτεχνών που θα παρουσιάσουν τα διασημότερα έργα για συμφωνική ορχήστρα.

29 Σεπτεμβρίου

Ο Νορβηγός τραγουδιστής-τραγουδοποιός Sivert Hoyem σε συνθέσεις του συγκροτήματος Madrugada με τη συμμετοχή κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας.

30 Σεπτεμβρίου

Μουσικοθεατρική παράσταση «Εννέα και Πέντε» σε σκηνοθεσία Π. Βούλγαρη και τη συμμετοχή των: Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίου, Οδ. Ιωάννου και εξαμελούς ορχήστρας.

1 Οκτωβρίου

Συναυλία ορχηστικής μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη όπου θα παρουσιαστούν νέες και παλιές συνθέσεις του.

2 Οκτωβρίου

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του Λ. Καρυτινού.

3 Οκτωβρίου

Συναυλία «Μίκης Θεοδωράκης και μελοποιημένη ποίηση» σε καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνας Παπαγεωργίου. Θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων ποιητών που μελοποίησε ο Μ. Θεοδωράκης. Το πρόγραμμα θα εστιάσει στο βυζαντινό ύφος του συνθέτη.

4 Οκτωβρίου

«Η Αλέξια στο Ηρώδειο, μια μουσική αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της 30ετούς μουσικής της πορείας», με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

5 Οκτωβρίου

«Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο» με τη συμμετοχή του Θ. Μικρούτσικου, του Β. Παπακωνσταντίνου και του Μ. Πασχαλίδη.

6 Οκτωβρίου

Συναυλία του Γιάννη Πάριου.

8 Οκτωβρίου

«The original Johann Strauss Orchestra». Συναυλία με τη συμμετοχή 25 μουσικών.

9 Οκτωβρίου

Συναυλία «Ο Ντελικανής». Με την ευκαιρία των 80 χρόνων από το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου παρουσιάζεται το έργο του Μ. Σκουλούδη, που αναφέρεται στην απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό περιβάλλον της Κρήτης τη δεκαετία του 1950.

--------------

Αρχίζει αύριο το 10ο μπαζάρ βιβλίου

Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Ανοίγει αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου τις πύλες του το 10ο μπαζάρ βιβλίου και τα έσοδά του θα διατεθούν για την ενίσχυση των δομών κοινωνικής στήριξης των αδύναμων πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Το μπαζάρ πραγματοποιείται στον χώρο του παλαιού Αμαξοστασίου του Οργανισμού Συγκοινωνιών (Ερμού και Πειραιώς), στο Γκάζι, απέναντι από την Τεχνόπολη. Θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Διοργανωτές είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός ΒΗΜΑ FM 99,5 και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει ο Ματ Ντέιμον κατά της θανάτωσης 10.000 σκύλων


Σε ένα βίντεο που επιχειρεί να «ρίξει φως» σε ένα κινεζικό φεστιβάλ κατά το οποίο βασανίζονται και σκοτώνονται 10.000 σκυλιά κάθε χρόνο, πρωταγωνιστεί ο Αμερικανός ηθοποιός Ματ Ντέιμον.

Το «Compassion Project» επιστρατεύει μία σειρά από ηθοποιούς «πρώτης γραμμής» του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων της Ρούνι Μάρα και του Χοακίν Φίνιξ, για να στρέψει την προσοχή στο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος «Yulin», το οποίο έχει καταδικαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την βάναυση μεταχείριση των ζώων.

Στο βίντεο οι κινηματογραφικοί αστέρες μιλούν για τη διαδικασία της βάναυσης θανάτωσης των ζώων και εξηγούν ότι οι δολοφόνοι των σκύλων πιστεύουν ότι τα βασανιστήρια βελτιώνουν την γεύση του κρέατος και τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Στο βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα από το φεστιβάλ ενώ οι αστέρες του Χόλιγουντ προτρέπουν τον κόσμο να μην συμμετέχει στη θανάτωση σκύλων και την αγοραπωλησία του κρέατός τους.

Το φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει 10 μέρες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian», παρά την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την συγκέντρωση 11 εκατ. υπογραφών από τον Humane Society International, οι πωλήσεις του κρέατος σκύλου έχουν αυξηθεί από το φεστιβάλ του περασμένου χρόνου.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιλοτικά η προαιρετική μαθητεία στο 4ο έτος των ΕΠΑΛ στο Ηράκλειο


Είναι η τρίτη περιοχή της χώρας που εφαρμόζεται.

Ο θεσμός της προαιρετικής μαθητείας, που θα αφορά το τέταρτο έτος των ΕΠΑΛ, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο Ηράκλειο.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε ημερίδα για την παρουσίαση του «Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου για την Αναβάθμιση της ΕΕΚ/Μαθητείας» του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που διοργάνωσε το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας επισημάνθηκε ότι το Ηράκλειο είναι η τρίτη περιοχή της χώρας, στην οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός της προαιρετικής μαθητείας, που θα αφορά το τέταρτο έτος των ΕΠΑΛ.

Επίσης, όπως τονίστηκε, καθοριστική σημασία γι' αυτήν την επιλογή του υπουργείου είχε το σημαντικό έργο που παρέχει στην αγορά εργασίας μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, τόσο στην κατάρτιση των επιχειρηματιών υποδοχής μαθητείας, όσο και στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδεία, Ηρακλής Πλιάκης, παρουσίασε το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο για την αναβάθμιση της ΕΕΚ/Μαθητείας. Στη συνέχεια, ο διευθυντής ΕΕ Τεχνικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΕΘ, Γιώργος Μουστάκας, ανέλυσε τον κεντρικό σχεδιασμό και αναφέρθηκε στις βασικές παραμέτρους του, ενώ η κ. Κωστάκη, εκ μέρους του Πρώτου Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Ηρακλείου, παρουσίασε τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της συνεργασίας για τη λειτουργία του θεσμού της μαθητείας στο Ηράκλειο.

Ακολούθως, αναδείχθηκαν οι σημαντικές πτυχές που απαιτείται να μελετηθούν περαιτέρω σχετικά με το πλαίσιο εφαρμογής της μαθητείας και αναδείχθηκε η μεγάλη σημασία του θεσμού της μαθητείας ως σημαντικού πυλώνα για τη θεμελίωση μίας υγιούς αναπτυξιακής επιχειρηματικότητας. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για σύζευξη της παραγωγής με την εκπαίδευση και αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος της μαθητείας ως θεσμού που προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους και παράλληλα μεταφέρει τεχνογνωσία και καινοτομίες στις επιχειρήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ισχύει για τη δεύτερη σύνταξη όσων διετέλεσαν βουλευτές ή νομάρχες


Εγκύκλιος του ΟΑΕΕ για ασφαλισμένους που λαμβάνουν χορηγία.

Για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που λαμβάνουν χορηγία δημάρχου ή προέδρου κοινότητας και έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία τους από 1.1.1985 και εφεξής, η χορηγία αυτή αποτελεί σύνταξη.

Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, για τη χορήγηση δεύτερης σύνταξης από τον Οργανισμό, θα απαιτούνται αυξημένες χρονικές και ηλικιακές προϋποθέσεις.

Το εποπτεύον υπουργείο, με το παραπάνω σχετικό έγγραφό του, κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, γνωστοποίησε ότι η χορηγία που λαμβάνουν, όσοι διετέλεσαν βουλευτές, νομάρχες και πρόεδροι νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, αντιμετωπίζεται ως σύνταξη Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, τα εν λόγω πρόσωπα που λαμβάνουν τις ανωτέρω χορηγίες-συντάξεις από το Δημόσιο και έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία τους από 1.1.1985 και εφεξής, εμπίπτουν στις διατάξεις περί διπλοσυνταξιούχων, που προβλέπουν αυξημένες χρονικές και ηλικιακές προϋποθέσεις.

Αιτήματα συνταξιοδότησης που θα υποβληθούν από τη λήψη της παρούσας, θα πρέπει να κρίνονται, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λύση στο πρόβλημα 8.000 δικαιούχων του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»


Κοινή απόφαση των κ.κ. Σκουρλέτη και Χαρίτση.

Λύση στο πρόβλημα 8.000 δικαιούχων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με χρηματοδότηση των επενδύσεών τους αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με την κοινή απόφαση που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρου Χαρίτση, γίνονται οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι από τις επιστροφές των δανείων να διατεθούν στο σκέλος του προγράμματος για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων, οι οποίοι αν και είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.

Οι εν λόγο πόροι, σε συνδυασμό με πόρους που θα διατεθούν από τα δικαιώματα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς επίσης και πόρους από τους τόκους των κεφαλαίων του Ταμείου θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τη δυνατότητα υπαγωγής περίπου 8.000 εκ των εκκρεμουσών αιτήσεων στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις υπαγωγής και να ειδοποιηθούν οι δικαιούχοι για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.

Σημαντική παράμετρος της τροποποίησης της απόφασης είναι ότι οι πόροι που θα διατεθούν αυτή τη φορά είναι αποκλειστικά εθνικοί, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι τους επόμενους μήνες θα οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούν, εφόσον διατηρείται το ενδιαφέρον, να υποβληθούν εκ νέου, και με μικρές τροποποιήσεις, οι αιτήσεις των δικαιούχων που δεν εντάχθηκαν στο υφιστάμενο πρόγραμμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λουκέτο για ένα μήνα στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν


Το μέτρο θα ενεργοποιείται και όταν παρεμποδίζεται ο έλεγχος.

Στην ενεργοποίηση του μέτρου του κλεισίματος έως και ένα μήνα των καταστημάτων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά προχωρά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Σχετική εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να αντιμετωπίσει την αυξημένη φοροδιαφυγή.

Όπως εξήγησε ο Γ. Πιτσιλής σε δηλώσεις του, μετά την προγραμματισμένη συνάντησή του για τη φοροδιαφυγή με τους φορείς της αγοράς, στόχος της ενεργοποίησης του μέτρου -το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία- δεν είναι το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά η φορολογική συμμόρφωση. Για αυτό και στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου θα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και καταστήματα που εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις. Το μέτρο θα ενεργοποιείται και στην περίπτωση φυσικής παρεμπόδισης του ελέγχου από τους ελεγχόμενους.

Η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να στείλει μήνυμα στην αγορά ότι η μείωση των προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων δεν απαλλάσσει τους υπόχρεους από την αξιολόγηση της συμπεριφοράς τους από τις φορολογικές αρχές. Έτσι, οι επιχειρηματίες με αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας θα επιλέγονται για φορολογικό έλεγχο και θα τους επιβάλλεται η ποινή του λουκέτου στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται. Οι έλεγχοι, βάσει της νέας εγκυκλίου, αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ το βάρος θα δοθεί περιοχές με μεγάλη παραβατικότητα και στις τουριστικές περιοχές, εκεί όπου τους καλοκαιρινούς μήνες μεταφέρεται ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας.

Πάντως στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να επανεξετασθεί η νομοθεσία που αφορά το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται για μη έκδοση αποδείξεων αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν τελικά αλλαγές.

Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς, ο Γιώργος Πιτσιλής έδωσε το στίγμα για την κατεύθυνση της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ζήτησε από κάθε φορέα συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση, ενώ ανάλογη σύσκεψη αναμένεται να γίνει και για το λαθρεμπόριο. Πάντως στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την επέκταση του ηλεκτρονικού χρήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές.

«Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων μας. Συζητήσαμε λύσεις σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε μια ισχυρή συμμαχία κατά της φοροδιαφυγής για να προστατέψουμε τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά», δήλωσε ο Γ. Πιτσιλής μετά τη συνάντηση με τους φορείς.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος ( ΣΕΛΠΕ) Αντώνης Μακής ανέφερε σε δηλώσεις του ότι στη συνάντηση έγινε ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή η οποία -όπως είπε- έχει ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο. Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετική τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών χαρακτηριζοντάς τες σωστή κίνηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκροτείται η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή


Σε συμφωνία για τη μετεξέλιξη της Frontex σε οργανωμένο σώμα Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής κατέληξαν η Κομισιόν, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, μετά και την έγκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας της εντός του καλοκαιριού, αφού πρώτα λάβει την έγκριση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Κοινοβουλίου και κατόπιν της Ολομέλειας της 27ης Ιουνίου. Η Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα βασιστεί στις υπάρχουσες δομές του οργανισμού Frontex, ο οποίος θα ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει ότι τα κράτη-μέλη θα διατηρήσουν την κυριαρχία τους πάνω στα σύνορά τους και θα διαχειρίζονται τα εξωτερικά τους σύνορα καθημερινά. Ωστόσο, ο νέος οργανισμός θα προσφέρει την υποστήριξή του, ενώ θα είναι σε θέση να εντοπίζει τις αδυναμίες και να παρεμβαίνει και μάλιστα όχι όταν είναι πολύ αργά.

Η Ευρώπη έκανε ένα βήμα εμπρός, έχουμε περισσότερη Ευρώπη σήμερα, περισσότερη αλληλεγγύη, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τα κοινά εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορά μας θα προστατεύονται αποτελεσματικά, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και υπογράμμισε πως «διασφαλίσαμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ενεργούμε συλλογικά όταν υπάρχει "επείγουσα ανάγκη" στα εξωτερικά μας σύνορα».

«Κάτι τέτοιο φαινόταν αδύνατο πριν από μερικά χρόνια, ότι μέσα σε 6 μήνες μόνο θα συμφωνούσαμε σε κάτι τόσο φιλόδοξο –και όλα τα κράτη-μέλη συμφώνησαν με τη πρότασή μας» ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος, σημειώνοντας πως «δίνουμε ευρωπαϊκή λύση σ' ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

«Δημιουργήσαμε έναν ισχυρό Οργανισμό, καθιστώντας υποχρεωτική τη στελέχωσή του με επαρκή αριθμό συνοροφυλάκων, καθώς και την ενίσχυσή του με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό» τόνισε και προσέθεσε: «Διασφαλίσαμε την τοποθέτηση liaison officers στα κράτη-μέλη και τη διενέργεια αξιολογήσεων ευπάθειας. Αυτά θα μας επιτρέψουν να συνεργαζόμαστε καλύτερα με τα κράτη-μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να αποτρέπουμε πιο αποτελεσματικά τις κρίσεις».

«Όταν ένα κράτος-μέλος αρνείται ρητά να συνεργαστεί, υπάρχει η πρόβλεψη μιας διαδικασίας σύνδεσης με τον Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν» διευκρίνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διατήρηση του όρου «Ακτοφυλακή» στο όνομα του νέου οργανισμού, κάνοντας λόγο για συμβολική σημασία. «Τόσο ο πρόεδρος Γιούνκερ όσο και εγώ προσωπικά επιμείναμε ώστε να μην περιοριστεί ο τίτλος μόνο σε "Συνοριοφυλακή"», σημείωσε και προσέθεσε πως «αυτό είναι κυρίως σημαντικό για τη χώρα μας για να τιμηθεί το έργο και η αυτοθυσία των μελών της Ακτοφυλακής, που φυλάνε κάτω από αντίξοες συνθήκες τα Ευρωπαϊκά σύνορα σώζοντας ζωές. Δίπλα τους έχουν έρθει συνάδελφοί τους από όλα τα κράτη-μέλη, όπως έχουν σταλεί να συνδράμουν και την ιταλική Ακτοφυλακή. Αυτό από εδώ και πέρα θα καταστεί καθημερινή πραγματικότητα: θα αποτελεί υποχρέωση όλων των κρατών-μελών να συνδράμουν όποια χώρα ζητήσει βοήθεια».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές: Αυτές είναι οι προθεσμίες για την οριστικοποίηση των μηχανογραφικών


Από την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, θα μπορούν οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι έχουν ήδη πρόσβαση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.it.minedu.gov.gr), προκειμένου να μελετήσουν και σε πρώτο στάδιο, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις. Μετά, όμως, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να « κλειδώσουν » τις τελικές επιλογές τους. Κατά την αυριανή ημέρα, Πέμπτη 23 Ιουνίου, η εφαρμογή « Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου » δεν θα είναι διαθέσιμη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες. Ωστόσο, από την Παρασκευή, η εφαρμογή θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, παρέχοντας πλέον και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής - οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι, με την ηλεκτρονική υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους, θα αποκτήσουν και το δικό τους, μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και δεν θα είναι δυνατή καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ακόμη, η προθεσμία οριστικοποίησης είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι συμβουλεύονται να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι λένε για την κόρη τους, οι γονείς της Γεωργίας Αποστόλου


Συγκλονίζει ο πατέρας της Γεωργίας Αποστόλου: H κόρη μου έλιωνε


«H Γεωργία έλιωνε. Είχε πάθει υποσιτισμό. Δεν έτρωγε. Είχε αφήσει τον εαυτό της», λέει ο πατέρας της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου, μιλώντας στην εκπομπή «Tatiana live», για τον θάνατο της κόρης του, που έφυγε πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 43 ετών.

«Είχε εδώ και ένα – δυο χρόνια , ένα αλλεργικό άσθμα γι’ αυτό και σταμάτησε και την ηθοποιία» εξομολογείται ο πατέρας της Γεωργίας Αποστόλου που όπως υποστηρίζει η κόρη του «έφυγε γιατί δεν ήθελε να γίνει βάρος κανενός».

«Η Γεωργία ήταν ένας άγγελος. Έβγαλε φτερά και έφυγε, πήγε στον δικό της κόσμο», προσθέτει.

Ο Νίκος Αποστόλου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ηθοποιός έφυγε μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο λέει χαρακτηριστικά: «Καλά εμείς δεν θα το ξέραμε; Έχετε ακούσει εσείς μέσα σε ένα μήνα το πολύ δύο να πεθαίνει άνθρωπος από καρκίνο;».

Στη συνέχεια ο πατέρας της άτυχης ηθοποιού αποκάλυψε ότι η 43χρονη λίγο πριν πεθάνει είχε αφήσει ένα σημείωμα στο διαμέρισμά της στο οποίο έγραφε: "Ό,τι κάνετε να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Δεν θέλω να κλάψει, δεν θέλω να λυπηθεί κανένας".

Δείτε το βίντεο από το Ε:



----------------

H μητέρα της Γεωργίας Αποστόλου ξεσπά: Έχασα το παιδί μου από ανακοπή


Συγκλονισμένη είναι η μητέρα της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου, καθώς έχασε την κόρη της σε ηλικία 43 ετών.

Η ηθοποιός πέθανε την Κυριακή το απόγευμα στο σπίτι της από ανακοπή καρδιάς.

"Έχασα το παιδί μου. Αβάσταχτος είναι ο πόνος. Πώς θέλετε να αισθάνομαι; Δεν έχω δύναμη" σημείωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πώς θα δηλώσετε στο taxisnet τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό σας


Αυτόματα κατάσχονται από τις τράπεζες για λογαριασμό της Εφορίας τα ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους.

Ταυτόχρονα, όσοι πολίτες χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά, κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις της πρώτης τους κατοικίας, καθώς αυτή δεν προστατεύεται έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.

Μόνο «όπλο» για τους οφειλέτες είναι να δηλώσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο στο taxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό πρέπει να μεταβείτε στην ειδική εφαρμογή του taxisnet στη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/year2014/accountdecl/index.jsp και για να εισέλθετε χρησιμοποιήστε τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο taxisnet.

Αναλυτικά, δείτε τι ισχύει για τις κατασχέσεις της εφορίας.

Η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προς τις τράπεζες. Έτσι, όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από την 1η-11-2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου, εκτός εάν οι λογαριασμοί στους οποίους πιστώνονται τα ποσά έχουν ήδη δηλωθεί από τους δικαιούχους τους ως «ακατάσχετοι», στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το fpress.gr, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση αρχικής οφειλής προς το Δημόσιο οποιουδήποτε ύψους άνω των 500 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει τυπικά το δικαίωμα να διατάξει ακόμη και την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη, αφού για το ακίνητο αυτό δεν προβλέπεται καμία προστασία από το νόμο. Συνήθως όμως το μέτρο αυτό λαμβάνεται για οφειλές ύψους πολύ μεγαλύτερου των 500 ευρώ.

Προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να γνωρίζουν επακριβώς τι μπορούν πλέον να περιμένουν, υπενθυμίζουμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) προβλέπουν, αναλυτικά, τα εξής για το μέτρο των κατασχέσεων:

1) Για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή άλλης υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και είναι:

α) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων στα χέρια του οφειλέτη, δηλαδή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής κ.λπ.

β) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ.,

γ) κατάσχεση ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

2) Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέγεται να ληφθεί το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου, η Φορολογική Διοίκηση πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης πρέπει να κοινοποιήσει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση με την οποία του υπενθυμίζει την υποχρέωση καταβολής της οφειλής και των συσσωρευμένων τόκων υπερημερίας και προστίμων και του δίνει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για την ολοσχερή εξόφληση του χρέους ή την υπαγωγή του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής.

3) Η κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, δηλαδή η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γίνεται χωρίς καμία προειδοποίηση του οφειλέτη.

4) Για κάθε οφειλέτη του Δημοσίου ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ όσον αφορά στα ποσά των καταθέσεών του σε έναν λογαριασμό που έχει ανοίξει σε ένα μόνο τραπεζικό ίδρυμα. Ωστόσο, για να ισχύσει το ακατάσχετο αυτό όριο, ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωστοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σχετική δήλωση στο σύστημα ΤAXISNET. Εφόσον ο οφειλέτης έχει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πιστώνονται κάθε μήνα ποσά μισθών ή συντάξεων ή άλλων ασφαλιστικών βοηθημάτων οφείλει να γνωστοποιήσει αυτό το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην κατάσχονται από αυτόν υπόλοιπα χαμηλότερα των 1.250 ευρώ.

5) Το ακατάσχετο όριο μηνιαίου μισθού, μηνιαίας σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, η Φορολογική Διοίκηση δεν μπορεί να ζητήσει κατάσχεση μισθού, σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου, εφόσον το ποσό αυτό δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα. Σε περίπτωση μηνιαίου μισθού ή μηνιαίας σύνταξης ή άλλου μηνιαίου ασφαλιστικού βοηθήματος που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ αλλά δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ αν το ποσό υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού. Αν δηλαδή κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου εισπράττει μισθό 1.600 ευρώ το μήνα, η Εφορία μπορεί να του κατάσχει κάθε μήνα στα χέρια του εργοδότη το 100% του ποσού άνω των 1.500 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ, συν το 50% της διαφοράς μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, ήτοι άλλα 250 ευρώ.

6) Δεν επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου, στις περιπτώσεις που τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Στο όριο των 500 ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής ή και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.

Για όσους οφείλουν μέχρι 500 ευρώ, το μόνο μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να ληφθεί είναι η κατάσχεση οικονομικών απαιτήσεων στα χέρια τρίτων (καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και λοιπών εσόδων ή εισοδημάτων).

7) Επιτρέπονται οι κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες, ακόμη και για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από 0,01 έως και 50 ευρώ. Αντιθέτως δεν επιτρέπονται κατασχέσεις καταθέσεων με έντυπα κατασχετήρια ούτε κατασχέσεις οποιωνδήποτε άλλων οικονομικών απαιτήσεων στα χέρια τρίτων σε περιπτώσεις οφειλετών που χρωστούν μέχρι 50 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τραγικές λεπτομέρειες της οικογενειακού δράματος στο Βραχάτι


Μία ημέρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 49χρονου από τον 84χρονο πατέρα του που στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του η τοπική κοινωνία στο Βραχάτι Κορινθίας δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο 84χρονος Ν.Σ. ήταν συνταξιούχος στρατιωτικός και υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία από την όποια αποστρατεύτηκε στο βαθμό του Σμηνάρχου. Κάτοικοι της περιοχής τον χαρακτηρίζουν «καλό άνθρωπο» που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα έδειχνε ιδιαίτερα προβληματισμένος.

Τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 49χρονος γιος του φαίνεται πως ήταν ο λόγος που ο συνταξιούχος στρατιωτικός αποφάσισε να τον δολοφονήσει και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι γείτονες του παιδοκτόνου-αυτόχειρα υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός ότι το θύμα αντιμετώπιζε προβλήματα δεν είχε δημιουργήσει εντάσεις στην κλειστή κοινωνία στο Βραχάτι, «δεν ξέρουμε όμως τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι τους» δηλώνουν με νόημα στις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Τραγική φιγούρα αυτή της οικογενειακής τραγωδίας είναι ο δεύτερος γιος του 84χρονου που ενημερώθηκε από τους γείτονες για το τραγικό συμβάν. Ο πατέρας του στο σημείωμα που του άφησε του ανέφερε πως σκότωσε τον αδελφό του γιατί δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...