Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ισόβια στους Γεωργιανούς για τη δολοφονία της 97χρονης στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το έγκλημα διαπράχθηκε το Δεκέμβριο του 2014.

Με δις ισόβια δεσμά ο καθένας, τιμωρήθηκαν δύο Γεωργιανοί που κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για ληστεία με θύματα μια υπερήλικη γυναίκα και τον γιο της, τους οποίους χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα, κι αφού τους έδεσαν, άρπαξαν από το σπίτι χρήματα και κοσμήματα. Η 97χρονη δεν άντεξε τελικά και λίγο καιρό αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Το έγκλημα διαπράχθηκε το Δεκέμβριο του 2014, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν τα θύματα, επί της οδού Προξένου Κορομηλά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δύο αλλοδαποί, ένας 33χρονος κι ένας 42χρονος, συνελήφθησαν δύο μήνες μετά την πράξη, κατόπιν ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής. Καταλυτικό στοιχείο στην εξιχνίαση της υπόθεσης στάθηκε η αξιοποίηση οπτικού υλικού από κάμερες παρακείμενων οικοδομών, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των αστυνομικών Αρχών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των θυμάτων και των περιοίκων, οι δράστες προσποιήθηκαν τους εργάτες συνεργείου επισκευών, κουβαλώντας μαζί τους σκάλα εργασιών και εργαλειοθήκη. Μ' αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι κατόρθωσαν να εισέλθουν στο διαμέρισμα της 97χρονης και του 62χρονου γιου της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μάνα και γιος βρέθηκαν δεμένοι, ενώ έφεραν σοβαρά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι. Η υπερήλικη, ύστερα από μακρά νοσηλεία έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Σε έρευνες που είχαν γίνει στα σπίτια των δύο αλλοδαπών, αλλά και σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που διατηρούσε ένας εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά δισκία. Από την αστυνομία είχε ανακοινωθεί τότε, ότι εντοπίστηκαν η σκάλα εργασιών, η εργαλειοθήκη και τα ρούχα που φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν κατά την πράξη τους.

Απολογούμενοι πάντως στο δικαστήριο, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα, αλλά δεν έπεισαν τους δικαστές που τους έκριναν ένοχους για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.