Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Έψαχνε τη βιολογική της μητέρα για 15 χρόνια και τελικά δούλευαν μαζί


Η απίστευτη ιστορία των γυναικών και πώς το ανακάλυψε η κόρη.

Μια γυναίκα, που πέρασε πάνω από 15 χρόνια προσπαθώντας να βρει τη βιολογική της μητέρα, ανακάλυψε ότι δούλευε μαζί της για δύο ολόκληρα χρόνια, χωρίς φυσικά να έχει καμία ιδέα ότι είχαν συγγενική σχέση.

Η 40χρονη Jenny Thomas από τη Νέα Υόρκη, είναι ένα από τα 16 άτομα που εμφανίζονται στη νέα σειρά TLC, Long Lost Family, η οποία βοηθά τον κόσμο να επανενωθεί με τη βιολογική του οικογένεια. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ», είπε στη New York Post όταν συνειδητοποίησε ότι η πρώην συνεργάτης της Nita Valdez είναι η βιολογική μητέρα της.



Η Nita, ντροπιασμένη από την εγκυμοσύνη της που προέκυψε εκτός γάμου, κατέληξε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την κόρη της στις κοινωνικές υπηρεσίες λόγω της έλλειψης υποστήριξης από την οικογένειά της. Δεν φανταζόταν βέβαια ότι η κόρη της, χρόνια αργότερα, θα έψαχνε τη βιολογική μητέρα της που την εγκατέλειψε.



Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία έρευνας η Jenny διαπίστωσε ότι το πρόσωπο το οποίο της αποκάλυψαν ότι είναι μητέρα της είναι μια γυναίκα που είχε γνωρίσει πριν από 10 χρόνια σε ένα νοσοκομείο καθώς δούλευαν μαζί όταν η Jenny εργαζόταν με μερική απασχόληση. Κατά τη διάρκεια της περιόδου που εργάστηκαν μαζί, οι δύο γυναίκες ερχόντουσαν σε επαφή καθημερινά και ενώ είχαν μια φιλική, επαγγελματική σχέση παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε ενστικτωδώς καμία σύνδεση με τη γυναίκα που την είχε γεννήσει. Ωστόσο σημείωσε, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι η μητέρα της πάντα γελούσε με τα αστεία της.



Κατά τη διάρκεια της εκπομπής που θα προβληθεί τις επόμενες μέρες φαίνεται η νεαρή κοπέλα όταν της δείχνουν το πρόσωπο της βιολογικής της μητέρας και εκείνη σοκαρισμένη συνειδητοποιεί ότι όχι απλώς την γνωρίζει αλλά ότι ήταν συνάδελφοι πριν από αρκετά χρόνια και έρχονταν καθημερινά σε επαφή. Στα επόμενα επεισόδια της εκπομπής υπάρχουν και άλλες παρόμοιες ιστορίες επανένωσης χαμένων οικογενειών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο έλεος των ιερόσυλων η Κόνιτσα, ανάστατοι οι κάτοικοι


Μετά την κλοπή οκτώ εικόνων από εκκλησία ναού της Αετόπετρας Κόνιτσας την περασμένη εβδομάδα, οι ιερόσυλοι «ξαναχτύπησαν» λίγες ημέρες μετά στην ίδια περιοχή, με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι και να κάνουν λόγο για σπείρα.

Η κλοπή στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, καταγγέλθηκε την Τετάρτη στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβής χρόνος που έγινε.

Στο έλεος των ιερόσυλων η Κόνιτσα, ανάστατοι οι κάτοικοι

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 6 Δεκεμβρίου έως 2 Μαρτίου, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας και αφαίρεσαν εικόνες - αγιογραφίες.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή χθες, από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας, ο οποίος κατάλαβε ότι λείπουν όχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι εικόνες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου, η εν λόγω εκκλησία, μπορεί να είναι η κεντρική του χωριού, ωστόσο βρίσκεται σε περιοχή, έξω από αυτό, χωρίς σπίτια σε ακτίνα αρκετών μέτρων, κάτι που βοήθησε τους ιερόσυλους να δράσουν ανενόχλητοι.

Γενικότερα, το αγροτικό χωριό της Αετόπετρας με τους 124 κατοίκους είναι κτισμένο σε υψόμετρο 540 μέτρων, πάνω σε έναν μικρό λόφο κι έτσι είναι απομονωμένο.

Πάντως, ο τρόπος που ενήργησαν, μοιάζει πολύ με αυτόν της προηγούμενης κλοπής, με αποτέλεσμα να εικάζεται ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Ο κ. Παπασπύρου, τόνισε ότι τα τελευταία περιστατικά, αποδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος κατοίκων και Δημοτικής Αρχής, για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή, η λειτουργία της οποίας είναι διττή: Από την μία να αποτρέπει τους επίδοξους ληστές από πράξεις σαν αυτές και από την άλλη, να συλλαμβάνονται άμεσα.

Πάντως, για το αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή για το αν συνδέονται με το κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας που πλήγωσε και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τον θρησκευτικό πλούτο της Ηπείρου, με τη δράση του από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 μέχρι και τις μέρες μας και που άρχισε να… ξηλώνεται από τις αρχές του χρόνου, κανείς δεν το γνωρίζει προς το παρόν.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, μεταξύ των οποίων και της κλοπής μνημείων, κατά συρροή ή μη, τελεσθείσα από κοινού ή μη, κατ’ εξακολούθηση ή μη, κατά συνήθεια από πρόσωπα, που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές.

Μάλιστα, η κλοπή, χαρακτηρίζεται ως στρεφόμενη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με την αξία της να υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Προανάκριση για την κλοπή, ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Ένα διεθνές «αναίμακτο» έγκλημα

Η παράνομη διακίνηση πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένα διεθνές «αναίμακτο» έγκλημα από το οποίο υποφέρουν πάρα πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Πρόκειται για μια μάστιγα που πλήττει τόσο τις χώρες προέλευσης, όσο και τις χώρες διέλευσης και τελικού προορισμού των κλεμμένων έργων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η «μαύρη» αγορά έργων τέχνης αποτελεί μία από τις τέσσερις πιο προσοδοφόρες παράνομες δραστηριότητες εμπορίου με τζίρο 6 δις ευρώ. Μόνο και μόνο να απαριθμήσει κανείς τις χώρες των οποίων η πολιτιστική κληρονομιά γίνεται λεία των αρχαιοκάπηλων τα τελευταία χρόνια, θα διαπιστώσει το μέγεθος του εγκλήματος: Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Συρία, Αίγυπτος, Αφγανιστάν, Κύπρος… Μέχρι τον 19ο αιώνα το ενδιαφέρον των αρχαιοκάπηλων ήταν περιορισμένο σε χειρόγραφα κυρίως, για να επεκταθεί σιγά - σιγά στις βυζαντινές εικόνες και αρχαιότητες, ενώ τελευταία τα μουσεία σύγχρονης τέχνης γίνονται εύκολη λεία στους επίδοξους εμπόρους τέχνης. Μια γρήγορη ματιά στους καταλόγους των μεγάλων οίκων δημοπρασίας από τη δεκαετία του ‘50 και μετά θα συνειδητοποιήσει ότι η βυζαντινή τέχνη και οι αρχαιότητες της Μεσογείου, αποτελεί το κύριο ενδιαφέρον των συλλεκτών και κατ’ επέκταση των λαθρέμπορων. Συνήθως τα αντικείμενα καταλήγουν σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

Το εμπόριο αρχαιοτήτων περιλαμβάνει τους κλέφτες σε τοπικό επίπεδο, τους αρχαιοκάπηλους μεγάλης κλίμακας και τις διεθνείς συνδέσεις με οίκους δημοπρασίας, γκαλερί, μουσεία, ντίλερ και συλλέκτες.

Από τη μια είναι δεδομένο, ότι ελάχιστα κλεμμένα έργα επαναπατρίζονται και από την άλλη είναι σχεδόν αδύνατο να εκλείψει το παράνομο εμπόριο έργων τέχνης καθώς αυτό που το ενισχύει είναι η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση που δεν μπορεί να βρει κανείς σε μια νόμιμη αγορά. Πώς αλλιώς θα αποκτούσε κανείς για παράδειγμα, μοναδικές εικόνες.

Τέτοια έργα τέχνης όμως δεν ανήκουν μόνο στη χώρα προέλευσης τους, αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητας. Είναι οι ψηφίδες του μωσαϊκού της ανθρωπότητας, της ιστορίας των λαών και πολιτισμών…


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.


Νέα επίσκεψη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν φτάσει στην Πάτρα και ερευνούν υπόθεση, σχετικά με ένστολους που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Οι υποθέσεις που ερευνώνται αφορούν τον έλεγχο πιστοποιητικών των τίτλων σπουδών που απαιτούνταν για να εισαχθεί κάποιος στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αστυνομικών οι οποίοι έχουν καταθέσει τίτλους σπουδών, των οποίων η γνησιότητα διερευνάται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίγιο: Το έσκασαν... από το Δικαστήριο μόλις καταδικάστηκαν, αλλά τελικά συνελήφθησαν


Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δύο Ρομά ηλικίας 30 και 22 ετών, οι οποίοι δραπέτευσαν το πρωί της Πέμπτης από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.

Συγκεκριμένα, οι δύο δραπέτες, που κατηγορούνταν για περιπτώσεις κλοπών καθώς και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προσήλθαν στο δικαστήριο όπου και αθωώθηκαν για τις κλοπές, καταδικάστηκαν όμως για τις παραβάσεις ΚΟΚ. Ακολούθως, αστυνομικός οδήγησε τους δύο Ρομά σε γραφείο στον τρίτο όροφο του δικαστικού Μεγάρου Αιγίου όπου θα έπρεπε να διεκπεραιωθεί η διαδικασία με τους καταδικασθέντες να καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 400 ευρώ για να αφεθούν ελεύθεροι. Οι δύο Ρομά στο άκουσμα του ποσού έσπρωξαν τον αστυνομικό και το έβαλαν στα πόδια... και κάπως έτσι απέδρασαν! Αξίζει να σημειωθεί πώς στην περίπτωση μη καταβολής των χρημάτων θα έπρεπε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην φυλακή κι αυτό προφανώς το γνώριζαν οι δυο τους και γι'αυτό και έγιναν καπνός. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου βρίσκονταν και άλλοι Ρομά, συγγενείς των δραστών, οι οποίοι και τους βοήθησαν για να φύγουν γρήγορα από το σημείο.

Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν θετικά αποτελέσματα και λίγο μετά τις 20:15 εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου, σε καταυλισμό στην Δυτική Αχαΐα. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα για τα περαιτέρω.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση «Flora Graeca» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη


Ποιες άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Η έκθεση «Flora Graeca» με υλικό από τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης που επικεντρώνονται στη Φυσική Ιστορία, από την ιστορική συλλογή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και φυτικά δείγματα από τα herbarium (συλλογές αποξηραμένων φυτικών δειγμάτων) του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, εγκαινιάζεται στο Αναγνωστήριο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Σουηδίας 61, Κολωνάκι), την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 7:00 μμ. Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν με ομιλίες της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης δρος Μαρίας Γεωργοπούλου και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Οικοφυσιολογίας Φυτών στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δρος Σοφίας Ριζοπούλου, η ομιλία της οποίας έχει θέμα «Η Flora Graeca και η περιήγηση σε μεσογειακά τοπία (το 1787)».

Η έκθεση «Flora Greaca» (ελληνική χλωρίδα) θα παρουσιάσει επίσης τέσσερα πρωτότυπα ζωγραφικά έργα της Νίκης Γουλανδρή και ένα ανάλογο μαντίλι, το οποίο σχεδίασε η ίδια για τον Οίκο Hermès, ενώ ένα object του Ηλία Λαλαούνη, εμπνευσμένο από την έκδοση «Αγριολούλουδα» της Νίκης Γουλανδρή, δίνει διαφορετικό τόνο στην έκθεση. Τέλος, στην έκθεση «συμμετέχει» κι ένα επιτοίχιο ημερολόγιο της ΑΤΕ του 1989, με θέμα τη Flora Graeca, από το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2016 και θα είναι ανοικτή για το κοινό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 9:00-17:00, Πέμπτη 9:00-20:00 και Σάββατο 9:00-14:00.

flora01

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 7:00 μ.μ. Σύλλογος Φίλων Γενναδείου, Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι): Ιόλη Καλαβρέζου, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Harvard, «Βυζαντινοί κήποι: πραγματικοί, συμβολικοί, φανταστικοί».

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 5:30 μμ. Αίθουσα Μανδύλα (Σουηδίας 61, Κολωνάκι): Δημήτρης Μητουλάκης, Ιστορικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ, «Τα φαρμακευτικά φυτά: από τον μύθο στην ιστορία».

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 5:30 μμ., Αίθουσα Μανδύλα: Βάσω Σειρηνίδου: «Ανακαλύπτοντας την ελληνική φύση τον 18ο αιώνα»

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 7:00 μμ. Cotsen Hall: Dr. Stephen Harris, Druce Curator of the Oxford University Herbaria, «The Flora Graeca in Oxford».

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 5:30 μμ. Αίθουσα Μανδύλα: Σπύρος Κοσμετάτος, «Από τον βοτανόκηπο στο βοτανικό κήπο. Βοτανικός κήπος Κεφαλονιάς».

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016, 7:00 μμ. Cotsen Hall: Arne Strid, Professor emeritus, former Director of the Gοteborg Botanical Garden, «Flora Graeca Sibthorpiana and the botanical exploration of Greece».

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, 5:30 μμ. Αίθουσα Μανδύλα: Πόπη Σεριάτου, «Θεραπευτικά φυτά: τα φάρμακα που ταξιδεύουν».

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016, 7:00 μμ. Cotsen Hall: Harriet Blitzer, Professor of Art History, Buffalo State College, «An Earthly Paradise. Μπαξές, Περιβόλι and Ύπαιθρος in the Aegean».

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, 5:30 μμ. Αίθουσα Μανδύλα: Δρ.. Ελένη Μαλούπα, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, «Προστασία και αξιοποίηση των Ελληνικών αρωματικών φυτών σε Βοτανικούς Κήπους».

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016, 5:30 μμ. Αίθουσα Μανδύλα: Ειρήνη Σολομωνίδη, Επικεφαλής Βιβλιοθηκάριος Γενναδείου Βιβλιοθήκης, «Έκφρασις πανεξαίρετος του κήπου». Κήποι στο βυζαντινό μυθιστόρημα.

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, 10:00 πμ-1:00 μμ. Αίθουσα Μανδύλα: Maggie Niagassas, «The Magic of Botanical Art», σεμινάριο βοτανικής ζωγραφικής.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016, 5:30μμ. Αίθουσα Μανδύλα: Σοφία Ριζοπούλου, αν. καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Τα χρώματα της άνθισης των φυτών της Flora Graeca».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου για τη σχολική διαμεσολάβηση


Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τόσο του Ε.Β.Ε.Α.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (E.B.E.A.) και το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού & ενδοσχολικής της βίας την προσεχή Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, διοργανώνει την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο «Ερμής» του Ε.Β.Ε.Α. την εναρκτήρια εκδήλωση των δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού που υπεγράφη μεταξύ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Α. και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο της κ. Αλεξίας Κουκκουλλή, Δικηγόρου, Διαιτητού και Εκπαιδεύτριας Διαμεσολαβητών, με τίτλο «Η Δώρα και το δώρο της».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τόσο του Ε.Β.Ε.Α., όσο και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., και σκοπεί να φέρει σε επαφή τα παιδιά και τους νέους, δηλαδή τους πολίτες, γονείς, εργαζόμενους και επιχειρηματίες του αύριο, με τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης των διαφορών τους, γεγονός που αναμφίβολα θα προσδώσει υπεραξία στην ενήλικη ζωή τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προωθείται η ιδέα γυναίκας στη θέση του γγ του ΟΗΕ


Λήγει στο τέλος του 2016 η θητεία του Μπαν Κι Μουν.

Επτά γυναίκες μέλη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησαν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα χθες να προωθήσει την εκλογή γυναίκας για τη θέση γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά τις διαδικασίες εκλογής στο τέλος του χρόνου, οπότε λήγει η θητεία του Μπαν Κι Μουν.

Πενήντα τρεις χώρες υπό την προτροπή της Κολομβίας προωθούν την ιδέα να εκλεχθεί γυναίκα στη θέση του γγ του ΟΗΕ. Προς το παρόν οι επίσημοι υποψήφιοι είναι συνολικά επτά, μεταξύ των οποίων τρεις είναι γυναίκες.

Ο Μπαν Κι Μουν, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, συμπληρώνει τη δεύτερη πενταετή θητεία του ως επικεφαλής του οργανισμού. Η θέση του γενικού γραμματέα έχει καλυφθεί από άνδρες από την ίδρυση του οργανισμού εδώ και 70 χρόνια.

Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών -μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται χώρες με την δύναμη άσκησης βέτο όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία- θα προτείνουν έναν υποψήφιο στους αντιπροσώπους των 193 χωρών-μελών στη Γενική Συνέλευση για να διαδεχθεί τον Μπαν Κι Μουν.

«Ζητούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παίξουν έναν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της σοβαρής εξέτασης υποψηφίων γυναικών με τα κατάλληλα προσόντα», είπαν οι επτά γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος στον Ομπάμα. Σε απάντησή τους ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε: «Ενώ θα επικροτήσουμε την επιλογή μιας γυναίκας ως επόμενου γενικού γραμματέα, θα υποστηρίξουμε εν τέλει τον καλύτερο υποψήφιο οποιουδήποτε εκ των δύο φύλων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμανατίδης: Ουσιαστική δικτύωση των Ελλήνων της Διασποράς με την μητέρα πατρίδα


«Οι Έλληνες του Λονδίνου αποτέλεσαν και αποτελούν ομάδα με σημαντική συμβολή».

Τα θεμέλια για την δικτύωση ως βασικό εργαλείο που θα ενώσει παλιούς και νέους Έλληνες της Διασποράς έθεσε στο Λονδίνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στην εναρκτήρια εκδήλωση ίδρυσης του Συνδέσμου Ελλήνων Ακαδημαϊκών. Παρουσία περίπου 300 Ελλήνων ακαδημαϊκών και επιστημόνων που διαπρέπουν στον κοινωνικό ιστό της Βρετανίας ο κ. Αμανατίδης εξήγησε τους στόχους της κυβέρνησης για την αξιοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού για την Ελλάδα εθνικού της κεφαλαίου καθώς, όπως τόνισε, «είναι ισχυρή η επίδραση του Απόδημου Ελληνισμού στους παράγοντες που συνθέτουν την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη συνολική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας».

«Επιδιώκουμε» είπε στην ομιλία του «την ουσιαστική δικτύωση των Ελλήνων της Διασποράς με την μητέρα πατρίδα, αλλά και τη διατήρηση της επαφής της νέας γενιάς μεταναστών, της λεγόμενης "νέας διασποράς" με το κέντρο». Και τόνισε ότι βασικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης για την ομογένεια, είναι «η διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου δραστηριοποίησης σε όλους τους τομείς».

Ο υφυπουργός εξωτερικών απευθυνόμενος στα μέλη της δυναμικής και ακμάζουσας ελληνικής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου επισήμανε ότι «η οικονομική ευρωστία και η επαγγελματική και επιστημονική δυνατότητα του Ελληνισμού που εκφράζεται στα εκπαιδευτικά, ερευνητικά, χρηματοπιστωτικά και εφοπλιστικά κέντρα της Βρετανίας αποτελεί τη βάση της ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ του ελληνικού κόσμου και της Γηραιάς Αλβιόνας. Αποτελεί δε, ένα πολύτιμο δίκτυο υποστήριξης και προώθησης του Ελληνισμού διεθνώς». «Οι Έλληνες του Λονδίνου αποτέλεσαν και αποτελούν ομάδα με σημαντική συμβολή» πρόσθεσε.

Ο Γ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της ελληνικής Πολιτείας και των ομογενειακών οργανώσεων εξωτερικού, στην οργανωτική στήριξη των δομών και τμημάτων του Ελληνισμού και στην αναζήτηση νέων τρόπων προσέγγισης και ενεργοποίησης της νεολαίας του Απόδημου Ελληνισμού.

«Οι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα» είπε εξηγώντας ότι «το 3% των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο είναι Έλληνες ωστόσο, μόνο ένας στους επτά ζει στην Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι «η ενίσχυση και προβολή της δράσης τους είναι επιβεβλημένη για τη μεγέθυνση της ελληνικής εμβέλειας. Η ενίσχυση της πατρογονικής τους ταυτότητας ως παγκόσμιο δίχτυ ασφαλείας στην υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων αποτελεί δε μόνιμη και διαχρονική επιδίωξή μας».

«Στόχος μας» υπογράμμισε «είναι η δημιουργία πλούτου μέσα από την Οικονομία της Γνώσης. Κάθε νέος επιστήμονας Φυσικών Επιστημών αποτελεί μια εθνική επένδυση της τάξης των 100.000 ευρώ. Η απώλεια αυτής της επένδυσης και ο πολιτισμικός και οικονομικός πλούτος που αυτή παράγει προς όφελος τρίτων χωρών, είναι ζήτημα κορυφαίας σημασίας για την ελληνική πολιτεία».

Η ελληνική ομογένεια, όπως είπε ο υφυπουργός, μπορεί με τη βοήθεια των ελληνικών εμπορικών επιμελητηρίων, των συλλόγων επιστημόνων, να εντάξει τους χιλιάδες οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής σε επιχειρηματικά δίκτυα στον τομέα του τουρισμού. Η δικτύωση αυτή μπορεί να επεκταθεί τόσο μεταξύ των ομογενειακών επιχειρήσεων όσο και των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Βεβαίως ο κ. Αμανατίδης δεν περιορίστηκε μόνο τον τομέα του τουρισμού αλλά αναφέρθηκε και στους τομείς της επιχειρηματικότητας τόσο ως προς τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδος και την επέκταση της ελληνικής επιχειρηματικής δράσης στις διεθνείς αγορές, όσο και στις επενδύεις των ομογενών μας στην Ελλάδα η οποία είναι «πεδίο σημαντικών επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών για τους Έλληνες Ομογενείς». Επ'αυτού εξέφρασε την πεποίθηση «ότι η παρουσία και η ουσιαστική συμβολή των Ομογενών, στην προσπάθεια αυτή, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του στο σημαντικό ρόλο διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού καθώς και στην ελληνορθόδοξη πίστη, η οποία «αποτελεί συνεκτικό δεσμό των Ελλήνων που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας».

---------------

Αμανατίδης: Να φέρουμε κοντά την παλιά και τη νέα διασπορά

«Μπορούμε και πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε την εξαγωγή εγκεφάλων από την Ελλάδα».

Την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα στην νέα και την παλιά ελληνική διασπορά και της δικτύωσης με την μητέρα πατρίδα, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Αμανατιδης τόνισε ότι η ομογένεια διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την πατρίδα αλλά είναι αναγκαία και η δικτύωση ιδιαίτερα των Ελλήνων νέων επιστημόνων που λόγω της κρίσης έχουν φύγει από την πατρίδα. «Τα χρόνια της κρίσης μας έδειξαν ότι πρέπει να αναπτύξουμε μια θετική στρατηγική στο θέμα της διασποράς», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών. »Μπορούμε και πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε την εξαγωγή εγκεφάλων από την Ελλάδα που αποτελεί αιμορραγία για τη χώρα σε συνδυασμό με την τεράστια προσπάθεια για το ξεπέρασμα της κρίσης, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και την αντιμετώπιση του προβλήματος του δημοσίου χρέους» πρόσθεσε.

Επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο του Λονδίνου

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το μοναδικό ελληνικό σχολείο του Λονδίνου στο Άκτον, όπου συζήτησε με τους δασκάλους τα προβλήματα του ιδρύματος. Το σχολείο διαθέτει 81 μαθητές Δημοτικού και 18 παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο. «Η ελληνική γλώσσα είναι αυτό που κρατά ενωμένους τους Έλληνες της διασποράς», τόνισε ο κ. Αμανατίδης. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι εντός του μηνός θα καθιερωθεί με απόφαση της ελληνικής Βουλής "Ημέρα Ελληνοφωνίας". Η Ημέρα αυτή θα είναι η 20η Μαΐου -που θεωρείται η ημέρα γέννησης του Σωκράτη. Η κυβέρνηση θα ζητήσει μάλιστα να τεθεί η Ημέρα Ελληνοφωνίας υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε, τέλος, και τον αρχιεπίσκοπο Μ. Βρετανίας και Θυατείρων Γρηγόριο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της εκκλησίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει η ώρα στις 27 Μαρτίου


Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου αλλάζει η ώρα και στις 3:00 θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστήριο με 65χρονο που βρέθηκε νεκρός σε χωράφι


Το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκε η σορός 65χρονου άνδρα σε χωράφι στην Εύβοια, στη Λεωφόρο Καραμανλή.Ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων του πτώματος, γνωστοποιήθηκε ότι πρόκειται για τον Γιώργο Δέδε, κάτοικο Δροσιάς.

Συγκεκριμένα, το πτώμα του 65χρονου έγινε αντιληπτό από εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία, ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων βρισκόταν ένα άσπρο ΙΧ, το οποίο διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι ανήκει στον 65χρονο.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι ο θάνατος του άνδρα να προήλθε μάλλον από παθολογικά αίτια.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η νεκροψία -νεκροτομή της σορού.

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις στην Ειδομένη


Οικονομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό της Ειδομένης και στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιεί, από το πρωί, κλιμάκιο της ΔΟΥ Κιλκίς.

Ήδη έχει βεβαιώσει παραβάσεις σε δύο καντίνες και σε έναν οδηγό ταξί για μη έκδοση αποδείξεων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κιλκίς Ευάγγελος Ιωαννίδης, κλιμάκιο είχε ξαναβρεθεί στην περιοχή, στα τέλη του 2015, και είχε και τότε καταγράψει παραβάσεις.

"Το κράτος δεν απουσιάζει. Θα γίνουν έλεγχοι παντού και στον καταυλισμό αλλά και μέσα στο χωριό της Ειδομένης" τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

-------------

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην Ειδομένη για τους κερδοσκόπους


Μετά τις καταγγελίες για κρούσματα αισχροκέρδειας στην Ειδομένη κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους.

Ατελείωτες είναι οι ουρές για τα συσσίτια ενώ όσοι πρόσφυγες έχουν ακόμα χρήματα δίνουν «μάχη» στις καντίνες.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, παρά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ το παραεμπόριο συνεχίζεται στην Ειδομένη.

Δείτε το βίντεο του ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών


Θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων το Σάββατο 05-03-2016 έως την Πέμπτη 10-03-2016, στο ύψος της ράμπας εξόδου από το επίπεδο των Αναχωρήσεων προς το επίπεδο των Αφίξεων.

Κατά την εν λόγω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παράκαμψη που θα οδηγεί στις Αφίξεις μέσω του κυκλικού κόμβου της Νότιας Περιοχής του Αεροδρομίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευση τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου η γιορτή αθλητισμού στην Αθήνα του ΟΠΑΠ


Την Κυριακή 6 Μαρτίου στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες.

Στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου πραγματοποιεί μεθαύριο Κυριακή ο ΟΠΑΠ την γιορτή αθλητισμού στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες (συνολικά σε δέκα πόλεις της Ελλάδας).

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου παγκοσμίως νεανικού αθλητικού μοντέλου.

Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7-10 ετών.

Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές-Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι», το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επωφελούνται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους, προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA και υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό. Επίσης, ασφαλιστική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά και συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνολογία γραμμής στους τελικούς Champions και Europa League


Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για τους φετινούς αγώνες.

Μετά την απόφαση της UEFA να εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν στο Champions League η χρήση της τεχνολογίας γραμμής, η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποφάσισε την Τετάρτη να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ στους φετινούς τελικούς του Champions και του Europa League, που θα γίνουν σε Μιλάνο και Βασιλεία αντίστοιχα.

Τεχνολογία γραμμής στους τελικούς Champions και Europa League

Η τεχνολογία που επιτρέπει τη διαλεύκανση φάσεων, όπου δεν είναι σαφές αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας ή όχι, ήδη εφαρμόζεται σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα...

To «Προμηθεύς» βγάζει πλώρη για τα ακριτικά νησιά


Παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων.

Το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, αρχίζει από σήμερα νέα περιοδεία σε ακριτικά νησιά για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους.

Το «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Σαμοθράκη, τις δύο επόμενες ημέρες στον Άγιο Ευστράτιο και την Τρίτη 8 Μαρτίου στις Οινούσες.

Την επομένη θα επισκεφθεί τα Ψαρά και στη συνέχεια στους Φούρνους και τη Θύμαινα.

Στο πλοίο επιβαίνει διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα αποτελούμενη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγος, Καρδιολόγος, Χειρουργός, Παιδίατρος, Ακτινολόγος, Ουρολόγος, Γυναικολόγος, Μικροβιολόγος και Οδοντίατρος).

Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτόματοι πωλητές γάλακτος και στην Αθήνα


Σε ποιες περιοχές θα τους βρείτε.

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα η λειτουργία των δέκα πρώτων αυτόματων πωλητών με γάλα στην Αθήνα του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, παρέχοντας στους καταναλωτές έναν νέο τρόπο διάθεσης προϊόντων και αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά.

Μετά τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη ο ΘΕΣγάλα θα προμηθεύει καθημερινά την αγορά της Αθήνας, με το φρέσκο, λίγων ωρών, συνεταιριστικό γάλα, στους αυτόματους πωλητές γάλακτος, μια καινοτομία την οποία εισήγαγε στην Ελλάδα πριν από 3 χρόνια και θα είναι πλέον εγκατεστημένη σε 10 γειτονιές της πόλης.

Το γάλα του συνεταιρισμού που διατίθεται στους αυτόματους πωλητές παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, μεταφέρεται και παστεριώνεται στις σύγχρονες, ιδιόκτητες, πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.

Αναλυτικά οι αυτόματοι πωλητές θα βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές: Παγκράτι (Φιλολάου 85 & Ολυμπιάδος), Αμπελόκηποι (Πανόρμου 29 & Αλφειού), Ν. Κόσμος (Αγκύλης 50 & Ευδόξου), Γαλάτσι (Τράλλεων 128 & Παπαφλέσσα 28), Νίκαια (Καραϊσκάκη 6 & Περιστάσεως), Αιγάλεω (Δημοκρατίας 69 & Κορυδαλλού), Πειραιάς (Σκουλούδη 34 & Σερφιώτου). Στο Περιστέρι θα ανοίξουν δύο καταστήματα και συγκεκριμένα στην οδό Τζων Κέννεντυ 146 και στην οδό Αισώπου 31 & Ορφέως. Σημειώνεται ότι στο Χαλάνδρι (Λεωφ. Πεντέλης 48 & Διογένους 2) το κατάστημα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO. Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών).

Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ο ΘΕΣγάλα, διαθέτει πλέον 43 καταστήματα στις τρεις πόλεις (Λάρισα 16, Θεσσαλονίκη 17 και Αθήνα 10), ενώ έχει ως άμεσο στόχο την προοδευτική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του, μέσα στο 2016, τόσο με την αύξηση της γεωγραφικής κάλυψης της Αθήνας όσο και με τη δημιουργία σημείων πώλησης και σε άλλα αστικά κέντρα.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. Θεωρείται ο πλέον πρότυπος συνεταιρισμός στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, που εγκατέστησε το 2013, σε πρώτη φάση στην Λάρισα, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απ’ ευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσμικό πλαίσιο για τα δάνεια του μεταποιητικού τομέα προωθεί η Τζάκρη


Απόφαση της αρμόδιας για τη βιομηχανία υφυπουργού Οικονομίας.

Ομάδες εργασίας για την επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου, που θα διέπει την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων μεταποιητικών επιχειρήσεων με ενιαίους κανόνες, καθώς και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης συγκροτούνται με απόφαση της αρμόδιας για τη βιομηχανία υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρας Τζάκρη.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η αναγκαιότητα ειδικού θεσμικού πλαισίου προκύπτει από το γεγονός ότι οι βιομηχανικές επιχειρήσεις διαφέρουν ουσιωδώς χρηματοδοτικά από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις καθώς από τη μία διαθέτουν υψηλές εξασφαλίσεις και πάγια στοιχεία μεγάλης αξίας ενώ από την άλλη τα κεφάλαια κίνησης αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την εξωστρέφειά τους και για την παραγωγική διαδικασία συνολικά. Αυτό προέκυψε και από τις συζητήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες μεταξύ επιχειρήσεων, τραπεζών και υπουργείου αλλά και τις εργασίες του φόρουμ βιομηχανίας που συνέστησε η υφυπουργός.

Στόχος του υπουργείου είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες το θεσμικό πλαίσιο να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, «ώστε να αποφευχθούν χιλιάδες εκκαθαρίσεις εταιρειών που επί της ουσίας δεν οδηγούν - κατά κανόνα - στην επαναλειτουργία αλλά στο μαρασμό, στο οριστικό κλείσιμο και στην απώλεια θέσεων εργασίας».

Οι ομάδες εργασίας θα πρέπει να παραδώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα σε τρεις μήνες.

Στην ομάδα εργασίας για το θεσμικό πλαίσιο μετέχουν οι: Ιωάννης Μούργελας, Νομικός Σύμβουλος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Σπυρίδων Παπασπύρου, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς, Κωνσταντίνος Βόσικας, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής, εκπρόσωπος της ALPHA Τράπεζας, Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Γενικός Διευθυντής, εκπρόσωπος της EUROBANK και Ιωάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, εκπρόσωπος της ATTICA BANK.

Η δεύτερη ομάδα εργασίας για το ταμείο χρηματοδότησης της αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών δανείων αποτελείται από τους Γεώργιο Καμπουράκη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ιωάννη Βέργαδο, Βοηθό Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλειο Κάβαλο, Βοηθό Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, Παναγιώτη Δρόσο, Σύμβουλο Διοίκησης της ALPHA Τράπεζας, Ελευθέριο Οικονομίδη, Βοηθό Γενικό Διευθυντή της EUROBANK και Θεοδώρα Βλασσοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης της ATTICA BANK.

Και στις δύο ομάδες εργασίας συμμετέχουν ακόμη στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάρδας: Στα σκαριά η «σιδηροδρομική Εγνατία»


«Ετοιμάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης–Σμύρνης».

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, επισημαίνοντας ότι, την ερχόμενη Τρίτη, στη συνεδρίαση του ανώτατου συμβουλίου στη Σμύρνη, θα υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο.

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης θα υπογραφεί και το σχέδιο για τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης, με υπερταχείες αμαξοστοιχίες, ενώ θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία της λεγόμενης «σιδηροδρομικής Εγνατίας», με τη δρομολόγηση τρένων στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κωνσταντινούπολη.

«Οι Τούρκοι δεν αρνήθηκαν και για τη λεγόμενη σιδηροδρομική Εγνατία, χρειάζεται να συσταθεί μια ομάδα εργασίας», τόνισε ο κ. Μάρδας.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση - Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, έκανε γνωστό ότι έχουν ήδη βρεθεί έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται γι' αυτή τη γραμμή και επισήμανε ότι οι Τούρκοι δέχτηκαν επίσης να μειωθούν και τα τέλη στο λιμάνι της Σμύρνης, ώστε -όπως είπε ο κ. Μάρδας- να καταστεί οικονομικά ελκυστικό το δρομολόγιο για επιβάτες, αλλά και για οδηγούς φορτηγών πλοίων που θα μεταφέρουν εμπορεύματα προς την Ευρώπη, μέσω της Εγνατία οδού.

Καταλήγοντας, ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι το προσφυγικό και οι διαφορές στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν επηρεάζουν τις οικονομικές - εμπορικές σχέσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη τουρκική χαρτοβιομηχανία για να επενδύσει στην Ελλάδα και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, οι εκπρόσωποί της αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα για συζητήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Airbus A320 της Air France πέρασε ξυστά από drone


Το «σοβαρό περιστατικό» σημειώθηκε κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο του Παρισιού.

Ένα Airbus A320 της Air France που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη - Παρίσι πέρασε ξυστά από ιπτάμενο τηλεκατευθυνόμενο όχημα στις 19 Φεβρουαρίου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «σοβαρό».

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης και όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 5.500 ποδών (σχεδόν 1.600 μέτρα) ο συγκυβερνήτης είδε ένα ρομποτικό σκάφος να φθάνει στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, διευκρινίζει η ΒΕΑ της οποίας η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο συγκυβερνήτης «αποσυνδέει τότε τον αυτόματο πιλότο και κάνει ελιγμό αποφυγής ενημερώνοντας τον κυβερνήτη του αεροσκάφους για την παρουσία του ιπτάμενου τηλεκατευθυνόμενου».

Ο κυβερνήτης του Α320, ο οποίος μπόρεσε να παρατηρήσει το ιπτάμενο τηλεκατευθυνόμενο, «εκτιμά ότι αυτό περνά σχεδόν πέντε μέτρα κάτω από το αριστερό πτερύγιο του αεροσκάφους».

Το πλήρωμα ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για την παρουσία του ρομποτικού σκάφους και επανέλαβε την προσέγγιση, χωρίς να σημειωθεί άλλο περιστατικό.

Η ΒΕΑ δεν δίνει στοιχεία για τον αριθμό των επιβαινόντων στο αεροσκάφος ούτε για το μέγεθος του ρομποτικού σκάφους. Ένα Α320 μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 160 επιβάτες.

Τα μικρά ιπτάμενα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη δεν επιτρέπεται να πετούν κοντά σε αεροδρόμια και πάνω από κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πτήσεις τους περιορίζονται σε μέγιστο ύψος 150 μέτρων ώστε ο χειριστής τους από το έδαφος να έχει οπτική επαφή, πλην εξαιρέσεων.

Περιστατικά με ρομποτικά σκάφη να πετούν πάνω από πυρηνικούς σταθμούς ή από το Παρίσι σημειώθηκαν το φθινόπωρο του 2014.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός


Οι δύο φορείς θα συμπληρώνουν τη δράση τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμφώνησαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, αλλά και την αλληλοσυμπλήρωση των δράσεων τους.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο πρόεδρός του, Κώστας Γιαννόπουλος, συζήτησε με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, για τους τρόπους συνεργασίας των δύο οργανισμών. Η συνάντηση είχε στόχο τη διεύρυνση της ήδη άριστης συνεργασίας των δύο φορέων στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας και διάσωσης παιδιών-θυμάτων εξαφάνισης αλλά και στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.

Μεταξύ άλλων, οι δύο φορείς συμφώνησαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, αλλά και την αλληλοσυμπλήρωση δράσεων και την αμοιβαία ενίσχυση των δυνατοτήτων έκαστου φορέα, στην ιατρική στήριξη, την προληπτική ιατρική, την εξαφάνιση παιδιών, την έρευνα και διάσωση, καθώς και την επανένωσή τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης, τόσο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όσο και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην παροχή υποστήριξης σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, οι δύο φορείς συμφώνησαν σε συνεργασία στο Λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε2), όπου αμφότεροι παρέχουν ιατρική στήριξη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασε τον άνδρα της να κάνει τρίο και τους σκότωσε όλους


Η 42χρονη θα δικαστεί σε λίγες μέρες για τρεις ανθρωποκτονίες.

Η εικονιζόμενη Crystal Gambino από τη Βόρεια Καρολίνα σκότωσε τον άνδρα της κι ένα άλλο ζευγάρι όταν τους βρήκε και τους τρεις σε ταυτόχρονες ερωτικές περιπτύξεις στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα έβαλε τουλάχιστον μία από τις σορούς σε καροτσάκι και την έβγαλε στον κήπο με σκοπό να την κάψει.

Μετά την τριπλή δολοφονία, η Gambino πήγε να πάρει την κόρη της από το σχολείο.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της βρήκε νεκρούς και γυμνούς τον σύζυγό της Giovanni Gambino, την 33χρονη Stephanie Lynn Sanchez και τον 39χρονο Glenn Gilliland.



Η 42χρονη φέρεται να τους πυροβόλησε και τους τρεις.

«Η νύφη μου είπε στην οικογένειά της πως σκότωσε τον άνδρα της, τον έπιασε να κάνει σεξ με μια άλλη γυναίκα, πως καθάρισε τα σημάδια από τις σφαίρες και φρόντισε τα πτώματα», είπε στην αστυνομία ο αδελφός του συζύγου της Gambino.

Την περιέγραψε ωστόσο ως «ημίτρελή». «Δεν ξέρουμε.. δεν είναι η πρώτη φορά που βγάζει πράγματα από το μυαλό της».

Ο Gambino συνάντησε το ζευγάρι σε ξενοδοχείο κοντά στην πόλη όπου ζούσε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η σχέση της Gambino με τον άνδρα της περνούσε κρίση.

Το 2009, η Crystal είχε βγάλει ασφαλιστικά μέτρα κατά του συζύγου της κι έκανε αίτηση διαζυγίου. Κάποια στιγμή τον ίδιο χρόνο τον κατηγόρησε πως την απειλούσε αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Η Crystal Gambino αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο στις 21 Μαρτίου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 7,5 Ρίχτερ ο δυνατότερος σεισμός που μπορεί να πλήξει την Τουρκία


Θα περάσουν αρκετές χιλιετίες για έναν τέτοιο σεισμό, εκτιμούν οι επιστήμονες.

Γερμανοί επιστήμονες που μελετούν εδώ και χρόνια τη σεισμική δραστηριότητα στη γειτονική Τουρκία εκτιμούν πως ο ισχυρότερος δυνατός σεισμός που μπορεί στο μέλλον να πλήξει την Κωνσταντινούπολη και τη γύρω πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι 7,5 βαθμοί. Στην ανατολική Τουρκία υπολογίζουν ότι είναι δυνατό να συμβεί ακόμη ισχυρότερος σεισμός, από 7,8 έως 8 βαθμούς.

Οι ερευνητές του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου Γεωεπιστημών GFZ του Πότσνταμ, με επικεφαλής τον σεισμολόγο Μάρκο Μπόνχοφ, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Tectonophysics», σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια.

Για την μητροπολιτική περιοχή της Κωνσταντινούπολης και της Θάλασσας του Μαρμαρά στη βορειοδυτική Τουρκία οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι υψηλή η πιθανότητα μεγάλου σεισμού στο κοντινό μέλλον. Στο ερώτημα πόσο μεγάλος μπορεί να είναι αυτός η απάντηση είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να φθάσει τους 7,5 βαθμούς, αλλά όχι περισσότερο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σεισμοί αυξάνονται σε μέγεθος, όσο μετακινούνται προς τα ανατολικά κατά μήκος του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας.

Όπως δήλωσε ο Μπόνχοφ, η ερευνητική ομάδα του μόλις ολοκλήρωσε έναν κατάλογο με τους σεισμούς στην περιοχή από το 300 π.Χ. έως σήμερα, δηλαδή για μια περίοδο 2.300 ετών. Όπως είπε, δεν παρατηρείται να έχει συμβεί ποτέ στη βορειοδυτική Τουρκία σεισμός πάνω από 7,5 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Τουρκία έχουν σίγουρα καταγραφεί σεισμοί που φτάνουν τους 8 βαθμούς.

Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας διατρέχει τη βόρεια Τουρκία σε μήκος άνω των 900 χιλιομέτρων, από το βόρειο Αιγαίο έως σχεδόν τον Καύκασο. Το ρήγμα αποτελεί το σύνορο τεκτονικής συνάντησης της πλάκας της Ανατολίας και της πλάκας της Ευρασίας. Η πλάκα της Ανατολίας -και μαζί της όλη η Τουρκία- κινείται προς τα ανατολικά και «πέφτει» πάνω στην Ευρασιατική πλάκα, με συνέπεια κατά καιρούς η ένταση να εκτονώνεται με την πρόκληση μεγάλων σεισμών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, θα περάσουν αρκετές χιλιετίες, έως ότου η Κωνσταντινούπολη -μετά από σταδιακές γεωλογικές μεταβολές στο ρήγμα- μπορεί να πληγεί από σεισμό άνω των 7,5 βαθμών.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας περνάει, κάτω από τον βυθό της Θάλασσας του Μαρμαρά, σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Συνεπώς, τονίζουν ότι ένας σεισμός έως 7,5 συνιστά μεγάλη απειλή για τις υποδομές και τους κατοίκους της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα


Γιορτή και παιχνίδι όλο το Σαββατοκύριακο.

Η Αποκριά είναι η γιορτή των παιδιών και ο δήμος Αθηναίων με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας τα προσκαλούν να ζήσουν τη δική τους αποκριάτικη ιστορία στην πόλη μέσα από εκδηλώσεις που γίνονται πρωταγωνιστές.

Το καθιερωμένο ραντεβού με τα παιδιά είναι την Κυριακή 6 Μαρτίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Από τις 11 το πρωί μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μαθητικό καρναβάλι, κυνήγι χαμένου θησαυρού και πολλά ακόμα.

Σάββατο 5 Μαρτίου

11.00 Πλατεία Αγ. Παύλου

Μαθητικό καρναβάλι με τη συμμετοχή σχολείων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικο πάρτι στην πλατεία με εργαστήρια κατασκευής μάσκας, face painting, εμψυχωτές από την ομάδα «Ανεμόσκαλα» και παραδοσιακούς χορούς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιος Παύλος». Διαδρομή παρέλασης: Αγίου Παύλου, Ψαρών, Φαβιέρου, Χίου, πλατεία Αγίου Παύλου

11.00-13.00 Πάρκο Ελλήνων Καλλιτεχνών (Κορεάτικη Αγορά)
Αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους με μουσική, κλόουν, ξυλοπόδαρο και face painting από τους εμψυχωτές του “Μπόμπος club”. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του 63ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών

11.00-14.00 Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου, Κολωνός

Το πειρατικό της Αθήνας: Τα παιδιά συναντούν τον πειρατή Τζακ Σπάροου και μέσα από τρομερές δοκιμασίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό. Ένα συναρπαστικό παιχνίδι περιπέτειας με την καθοδήγηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Για παιδιά ηλικίας 11 - 15 ετών

Κυριακή 6 Μαρτίου
11.00-15.00 Ζάππειο

Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά. Μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες. Αποκριάτικα εικαστικά δρώμενα με μεικτές τεχνικές από το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Τα Μανταλάκια», διαδραστική παράσταση τσίρκου από τους “Cirque Musical”, ξυλοπόδαροι, face painting, μπαλονοκατασκευές, dj, street dance, παντομίμα και η δυναμική ομάδα εμψυχωτών του “Greek Animators” συνθέτουν την πιο όμορφη γιορτή. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Βig Band του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου με μουσικοκινητικά παιχνίδια

11.00 Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. (αφετηρία)

Μαθητικό καρναβάλι με τη συμμετοχή σχολείων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Αγίου Δημητρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργικά κόλπα από το μάγο “Balthazar”. Την παρέλαση συνοδεύουν καρναβαλιστές με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης». Διαδρομή: από Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. έως πλατεία Αγίου Δημητρίου (μέσω Πανόρμου)

11.00 Πλατεία Εσταυρωμένου

Μαθητικό καρναβάλι, μουσική και χορός με τη συμμετοχή σχολείων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικο πάρτι στην πλατεία Πέτρουλα με εργαστήρια κατασκευής μάσκας, face painting και εμψυχωτές από την ομάδα «Ανεμόσκαλα». Διαδρομή: από πλατεία Εσταυρωμένου έως πλατεία Πέτρουλα μέσω Λένορμαν

11.00-14.00 Πλατεία Κυψέλης

Το πειρατικό της Αθήνας: Τα παιδιά συναντούν τον πειρατή Τζακ Σπάροου και μέσα από τρομερές δοκιμασίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό. Ένα συναρπαστικό παιχνίδι περιπέτειας με την καθοδήγηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Για παιδιά 11 - 15 ετών

11.00-13.00 Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι»

(Δωδώνης 119 Σεπόλια)

Εργαστήριο κατασκευής παιδικής αποκριάτικης μάσκας για παιδιά 6 - 12 ετών και παράλληλη ξενάγηση στο χώρο του μουσείου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 5151541


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχει το ίδιο όνομα με τον ποδοσφαιριστή Adam Johnson και βρήκε τον μπελά του


Τον βρίζουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Για έναν 22χρονο σερβιτόρο που ονομάζεται Adam Johnson, το σκάνδαλο με τον ποδοσφαιριστή που έχει το ίδιο όνομα με αυτόν και που παραδέχτηκε ότι είχε προσεγγίσει την έφηβη κοπέλα μέσω διαδικτύου στα τέλη του 2014 με σκοπό να την αποπλανήσει, τον έχει βάλει σε μπελάδες.

Χρήστες του διαδικτύου που τον μπερδεύουν με τον γνωστό ποδοσφαιριστή τον βρίζουν και του στέλνουν δεκάδες μηνύματα. «Δεν είμαι ο ποδοσφαιριστής από την Σάντερλαντ, παρακαλώ μην το ξαναρχίζετε αυτό» έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Ο νεαρός σερβιτόρος λέει ότι μόλις ο ποδοσφαιριστής ομολόγησε την ενοχή του αυτός άρχισε να δέχεται «βροχή» μηνυμάτων με ύβρεις και απειλές. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πολλά από αυτά τα μηνύματα είναι απλά πειράγματα και κάποιοι σκέφτονται ότι αυτό είναι αστείο, αλλά υπάρχουν κάποιοι τρελοί άνθρωποι εκεί έξω που είναι πραγματικά πολύ θυμωμένοι και προσπαθούν να ξεσπάσουν σε μένα. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό και σίγουρα δεν είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα…». Όπως λέει μάλιστα προσπαθεί να δει την αστεία πλευρά μετά από ένα χρόνο που συμβαίνει αυτό και οι συγγενείς και φίλοι του απορούν πώς μπορεί και το διαχειρίζεται τόσο καλά.



Πολλοί χρήστες μάλιστα έχουν ψάξει ακόμη και παλιά tweets του νεαρού και αν κάποιο αναφέρεται τυχαία σε κάποιο περιστατικό με παιδί σπεύδουν να του επιτεθούν και να τον βρίσουν. Ο ίδιος ενημερώνει τώρα συχνά ότι δεν είναι ο ποδοσφαιριστής προσπαθώντας να σταματήσει όλο αυτό χωρίς να χρειαστεί να απενεργοποιήσει εντελώς τους λογαριασμούς του. Ωστόσο, δεν χάνει το χιούμορ του και προσπαθεί να βρει την αστεία πλευρά των γεγονότων.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πτήση τρόμου: Πιλότος πέθανε στον αέρα


Είδαν τον χάρο με τα μάτια τους οι 220 επιβάτες των σαουδαραβικών αερογραμμών, όταν ο πιλότος του αεροσκάφους στο οποίο πετούσαν, υπέστηκαρδιακή προσβολή.

Συγκεκριμένα, το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα σε πτήση των σαουδαραβικών αερογραμμών, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο King's Khalid, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ριάντ.



Ο πιλότος, Βαλίντ μπιν Μοχάμεντ αλ Μοχάμεντ, υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ το αεροσκάφους το οποίο διοικούσε βρισκόταν σε ύψος 34.000 ποδιών.

Τελικά, την ευθύνη του αεροπλάνου ανέλαβε ο συγκυβερνήτης, ο οποίος το προσγείωσε με ασφάλεια στην πίστα του αεροδρομίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη


Νέα μαρμάρινα μέλη, κομμάτια από παράσταση που κοσμούσε τη ζωφόρο στο εσωτερικό του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, τα οποία κορυφώνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη συσχέτιση με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα, εντόπισε η ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη.

Τα νέα ευρήματα εντοπίστηκαν μάλιστα 100 μόλις μέτρα μακριά από τον περίβολο του υπερμεγέθους μνημείου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας των ανασκαφών στον περίφημο τύμβο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψαν, στο πλαίσιο 29ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο αρχιτέκτονας, Μιχάλης Λεφαντζής, και ο διεθνούς φήμης Ιταλός αρχαιολόγος, Αντόνιο Κόρσο, περιμετρικά του ταφικού μνημείου, η ανασκαφική ομάδα εντόπισε ευμεγέθη μαρμάρινα μέλη.

Τα μέλη αυτά αποτελούν στελέχη παράστασης που απεικονίζουν το προφίλ ενός πολεμιστή, «πιθανού υψηλόβαθμου αξιωματικού». Αυτός κρατά έγχρωμη ασπίδα, η οποία έφερε πάνω της την αιχμή ενός δόρατος, που όπως εκτίμησαν αφορά τη γνωστή μακεδονική Σάρισα. Δίπλα στον στρατιώτη, εμφανίζεται το κεφάλι ενός αλόγου, ενώ διακρίνεται και ένα φίδι τυλιγμένο σε κορμό δένδρου να εφάπτεται στην απόληξη του κράνους του στρατιώτη. Ακόμη, εντοπίστηκαν διάσπαρτα κομμάτια από πόδια αλόγου. Το σωζόμενο μέλος έχει ύψος 1,60 μ. και εκτιμάται ότι έφθανε συνολικά τα 2,70 μ.

Σύμφωνα με τον κ. Λεφαντζή, η όλη παράσταση παραπέμπει σε νεκρική πομπή, η οποία «μάλλον», όπως είπε, αποτελείται από πεζεταίρους (μέλη επίλεκτου σώματος του Μακεδονικού στρατού). «Μια πομπή που συνδέει τον κόσμο νεκρών με αυτόν των ζωντανών, μια πομπή που αφορά έναν ήρωα», σημείωσε ο ίδιος. Εξήγησε, δε, ότι το φίδι που διακρίνεται αποτελεί ενδεχομένως αναφορά στον Δία.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόρσο αποκάλυψε την ανεύρεση μίας ανάγλυφης κεφαλής, που όπως υποστήριξε, απεικονίζει το πορτραίτο του σπουδαίου στρατηλάτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παραθέτοντας, μάλιστα, συγκρίσιμα στοιχεία με παρόμοιες, αλλά μεταγενέστερες παραστάσεις, όπως αυτή που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει άμεση ταύτιση με τον θάνατο του Ηφαιστίωνα, αφού, όπως υπογράμμισε, η πομπή των πολεμιστών μπορεί να καταδεικνύει τη μεταφορά των όπλων του μεγάλου στρατηγού, κατά τη διαδικασία ταφής του.

Παράλληλα, εντός του μνημείου, σύμφωνα με τον Μ. Λεφαντζή, εντοπίστηκε στέλεχος που μοιάζει με χερούλι, το οποίο πιθανολογείται πως ανήκει σε τεφροδόχο, η οποία λεηλατήθηκε.

Δείτε το βίντεο εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...