Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα αιματηρά «ραντεβού θανάτου» των χούλιγκαν


Ανεξέλεγκτη και τυφλή βία με πολιτικές προεκτάσεις αλλά κυρίως ως τρόπος ζωής - Δείτε τα βίντεο.

Για κάποιους ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η μπάλα. Είναι η αφορμή για να λύσουν πολιτικές, εθνικές ή ακόμα και… γεωπολιτικές διαφορές. Χουλιγκανισμός και βία στα γήπεδα υπήρχαν σχεδόν πάντα. Σε μικρότερη έκταση και ένταση αλλά πάντα υπήρχε.

Ο χουλιγκανισμός οφείλει το όνομά του στον όρο «hooliganism» που χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1890 για να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά συμμοριών των δρόμων. Η χρήση του όρου εμφανίζεται σε μια αναφορά της Αστυνομίας του Λονδίνου το 1898, αλλά ενδεχομένως δεν είναι η πρώτη.



Πιθανότατα ο όρος πάρθηκε από το όνομα του Πάτρικ Χούλιχαν ο οποίος ήταν Ιρλανδός βάνδαλος που έμενε στο Λονδίνο. Μια άλλη θεωρία αναφέρει πως ο όρος προέρχεται από τον απολίτιστο τρόπο ζωής μιας ιρλανδικής αγροτικής οικογένειας. Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι ο όρος πάρθηκε από μια συμμορία του δρόμου στο Ίσλινγτον του Λονδίνου που είχε το όνομα «Χούλι». Τέλος, υπάρχει και μια θεωρία που υποστηρίζει ότι ο όρος βασίζεται στην ιρλανδική λέξη «houlie» που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει ένα έκλυτο πάρτι.



Ξύλο στα γήπεδα, λοιπόν, έπεφτε σχεδόν πάντα… Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, και ειδικότερα μετά την πτώση του πρώην ανατολικού μπλοκ και την σχεδόν ταυτόχρονη συμμετοχή ποδοσφαιρικών ομάδων από αυτές τις χώρες στα ευρωπαϊκά γήπεδα έχει λάβει μια πιο άγρια, πιο αιματηρή και σαφώς πιο φονική διάσταση.

Τα ραντεβού θανάτου



Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο ότι ο χουλιγκανισμός έχει λάβει θανατηφόρες διαστάσεις έχουν τα λεγόμενα «ραντεβού» μεταξύ των οπαδών διαφορετικών ομάδων.



Εξαιτίας, μάλιστα, της αύξησης των μέτρων καταστολής στα γήπεδα η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ραντεβού δίνονται είτε έξω από στάδια που γίνονται αναμετρήσεις μικρότερης δημοφιλίας από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είτε σε μέρη άσχετα όπως δάση, παραλίες, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και τέλος πάντων οπουδήποτε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα πολιτών, αστυνομικών αλλά και των… καμερών ασφαλείας.



Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει τα απίστευτα έως ανατριχιστικά βίντεο που πριν από μερικά χρόνια είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Ρωσία και την Ουκρανία με μεγάλες ομάδες χούλιγκαν να συναντώνται σε δάση και να επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο μέχρι τελικής πτώσης.



Αλλά αυτά, δυστυχώς, δεν είναι μόνο φαινόμενα του εξωτερικού. Νωπές, άλλωστε, είναι οι μνήμες από το φονικό ραντεβού Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών τον Μάρτιο του 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του οπαδού των «πρασίνων», Μιχάλη Φιλόπουλου.



Τα ραντεβού αυτά κλείνονται συνήθως τηλεφωνικά, ανάμεσα σε μέλη συνδέσμων. Όλοι γνωρίζονται, άλλωστε, μεταξύ τους. Η ενημέρωση όσων θα πάρουν μέρος γίνεται στο «μιλητό» υπό τον φόβο της Αστυνομίας και συνήθως ώρες και τοποθεσίες ορίζονται την τελευταία στιγμή. Ανεξάρτητα απ' ότι γίνεται πριν, ωστόσο, μετά το ραντεβού η όλη υπόθεση λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα δεδομένου πως κινηματογραφείται, προκειμένου οι νικητές να επιδείξουν τα... κατορθώματά τους!



Οι ταινίες, η μόδα και οι άγραφοι κανόνες



Αυτού του είδους τα ραντεβού, δυστυχώς, έχουν γίνει μόδα. Καμίας ομάδας οι χούλιγκαν δεν διανοούνται πως δεν θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο ραντεβού ή έστω σε γενικευμένα επεισόδια εντός ή εκτός γηπέδων από την στιγμή που θέλουν να έχουν θέση στον χάρτη της οπαδικής βίας.



Μέχρι και ταινίες έχουν γυριστεί με σπουδαιότερες τις συνέχειες της θρυλικής πλέον «Green Street Hooligans». Για το θέμα έχουν γραφτεί βιβλία ενώ εγκληματολόγοι γράφουν εκθέσεις επί εκθέσεων συνδέοντας αυτό το φαινόμενο με τη γενικότερη αύξηση της βίας αλλά και την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.





Όπως σε κάθε παράνομη δραστηριότητα που έχει έστω και μια υποτυπώδη μορφή οργάνωσης, έτσι και τα ραντεβού μεταξύ των χούλιγκαν έχουν τους δικούς τους άγραφους κανόνες. Οι σημαντικότεροι από αυτούς αφορούν τον αριθμό όσων συμμετέχουν στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές (ένας μέσος όρος είναι περίπου 150 άτομα σε κάθε ομάδα), τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν (μολότοφ, σπρέι παράλυσης, καδρόνια, σιδερολοστοί, σιδερογροθιές ακόμα και σφυριά και τσεκούρια ή αν θα είναι μόνο με τα χέρια) και τέλος την «ομερτά» που πρέπει με θρησκευτική ευλάβεια να τηρηθεί σε περίπτωση που το πράγμα «στραβώσει» και επέμβει η αστυνομία κάνοντας συλλήψεις.



Νεοναζιστικές οργανώσεις και βία στα γήπεδα



Όπως ήδη έχει αναφερθεί τα χειρότερα ραντεβού δίνονται ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ. Εκεί, όμως, υπεισέρχεται ένας ακόμα παράγοντας. Στις συγκεκριμένες χώρες ο εθνικισμός (ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους) υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και δεν είναι λίγες οι νεοναζιστικές οργανώσεις που βρίσκουν γόνιμο το έδαφος για να ρίξουν τον σπόρο του μίσους.



Σερβία, Ουκρανία, Κροατία αλλά και Ρωσία κρατάνε τα σκήπτρα καθώς όχι απλά κάνουν τα «κουμάντα» στη χώρα τους αλλά μέσω των περίφημων… αδελφοποιήσεων κάνουν και εξαγωγή βίας στις υπόλοιπες χώρες. Πρόσφατο άλλωστε είναι το αιματηρό παράδειγμα της μάχης μεταξύ Σέρβων, Κροατών και Ελλήνων με αφορμή την προ ημερών αναμέτρηση του Ολυμπιακού και της Ντιναμό Ζάγκρεπ για το Champions League.



Οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, γνωστοί για τις ακροδεξιές τους απόψεις που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Ολυμπιακού, ήρθαν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να συγκρουστούν με τους επίσης ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα φιλοξενούμενοι των φανατικών της Θύρας 13. Οι διαφορές εδώ δεν ήταν μόνο πολιτικές. Είχαν να κάνουν με το άσβεστο μίσος ανάμεσα σε Σέρβους και Κροάτες που βρήκε χώρο έκφρασης ανάμεσα σε «πράσινους» και «κόκκινους» χούλιγκαν.





Υπολογίσιμες μονάδες σε θέματα χουλιγκανισμού και νεοναζιστικής βίας είναι τόσο οι Ιταλοί της Λάτσιο, οι Αυστριακοί της Ραπίντ Βιέννης και βέβαια οι Άγγλοι με κύριους εκφραστές τους οπαδούς της Τσέλσι. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στη Βρετανία τα πράγματα είναι ακόμα και σήμερα εξαιρετικά βίαια διότι παρά τα αντιθέτως «θρυλούμενα» τα «Δρακόντεια» μέτρα που επιβλήθηκαν επί Θάτσερ δεν καταπολέμησαν το φαινόμενο απλά το έδιωξαν μέσα από τα γήπεδα και το έστειλαν στις αλάνες, στους δρόμους και τις pub…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μίνι «Ice Age» προβλέπουν επιστήμονες για το 2030


Τι αναφέρει νέα έρευνα γύρω από τους ηλιακούς κύκλους...

Προς μια μίνι «Εποχή των Παγετώνων» μπορεί να οδηγείται η Γη, προειδοποιεί μια ομάδα επιστημόνων. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να προβλέψουν τους ηλιακούς κύκλους και πως μεταξύ του 2020 και 2030 οι ηλιακοί κύκλοι θα αλληλοεξουδετερωθούν.

Αυτό, όπως αναφέρουν, θα οδηγήσει σε ένα φαινόμενο γνωστό ως «Maunder minimum» -το οποίο ήταν γνωστό παλαιότερα ως ένα «μίνι ice age» που σημειώθηκε μεταξύ του 1646 και 1715.

Το νέο μοντέλο για τους ηλιακούς κύκλους του Ήλιου παράγει άνευ προηγουμένου προβλέψεις ακριβείας για τις ανωμαλίες στους 11ετείς «καρδιακούς χτύπους» του Ήλιου, σημειώνει δημοσίευμα της Daily Mail, βασιζόμενο στις επιπτώσεις δυναμό στα δύο στρώματα του Ήλιου, ένα κοντά στην επιφάνεια και ένα βαθιά μέσα στη ζώνη αγωγιμότητας.

Οι προβλέψεις του μοντέλου αυτού δείχνουν, ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα πέσει έως και κατά 60% κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2030, προκαλώντας φαινόμενα που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της μίνι «εποχής παγετώνων» που ξεκίνησε το 1645, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε η καθηγήτρια Valentina Zharkova στο συνέδριο αστρονομίας που διοργανώθηκε στο Llandudno.

Το μοντέλο προβλέπει μια κορύφωση το 2022, κατά τη διάρκεια του Κύκλου 25. Κατά τη διάρκεια του Κύκλου 26, ο οποίος καλύπτει τη δεκαετία 2030-2040, τα δύο κύματα θα αποσυγχρονιστούν, κάτι που θα προκαλέσει σημαντική πτώση στην ηλιακή δραστηριότητα.

Ήταν πριν από 172 χρόνια, όταν οι επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά ότι η δραστηριότητα του ήλιου μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου, ο οποίος διαρκεί περίπου 10-12 χρόνια. Όμως κάθε κύκλος είναι ελαφρώς διαφορετικός και κανένα από τα μοντέλα αιτιών μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει πλήρως τις διακυμάνσεις αυτές, σημειώνει ακόμη το ίδιο δημοσίευμα.

Η καθηγήτρια Zharkova και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν, ότι έχουν εντοπίσει ένα δεύτερο δυναμό, κοντά στην επιφάνεια του ήλιου, που συμπληρώνει την εικόνα των επιστημόνων με εντυπωσιακή ακρίβεια. «Εντοπίσαμε ένα μέρος μαγνητικών κυμάτων που εμφανίζονται σε ζεύγη και προέρχονται από δύο διαφορετικά στρώματα στο εσωτερικό του ήλιου και εμφανίζουν μια συχνότητα περίπου 11 ετών».

«Κατά τη διάρκεια του κύκλου, τα κύματα κυμαίνονται ανάμεσα στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο του Ήλιου. Συνδυάζοντας τα δύο κύματα μαζί και συγκρίνοντας με τα πραγματικά δεδομένα για τον τρέχοντα ηλιακό κύκλο, διαπιστώσαμε ότι οι προβλέψεις μας είχαν ακρίβεια 97%» είπε η ίδια.

Η Zharkova και οι συνεργάτες της ανέπτυξαν το μοντέλο τους χρησιμοποιώντας μια τεχνική, που ονομάζεται «ανάλυση κύριων συνιστωσών» των παρατηρήσεων μαγνητικού πεδίου από το Παρατηρητήριο Wilcox Solar Observatory στην Καλιφόρνια. Οι επιστήμονες εξέτασαν τρεις ηλιακούς κύκλους, σε μια περίοδο που καλύπτει το 1976 μέχρι το 2008. Επιπλέον, συνέκριναν τις προβλέψεις τους με το μέσο αριθμό ηλιακών κηλίδων, έναν ακόμη ισχυρό δείκτη ηλιακής δραστηριότητας. Όλες οι προβλέψεις και οι παρατηρήσεις ήταν πολύ κοντά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου


Ποια θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα.

Κατάρ, Λουξεμβούργο και Σιγκαπούρη μπορεί να είναι μικρές σε μέγεθος, αλλά αρκετά μεγάλες σε πλούτο! Οι συγκεκριμένες αυτές χώρες, φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις με τις 23 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου όπως προκύπτει από την ανάλυση του Global Finance Magazine. Η συγκεκριμένη λίστα, συντάχθηκε με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε αυτή τη λίστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση στον πλανήτη.

Οι πολύ μικρές χώρες όπως Λιχτενστάιν, Ναούρου, Βατικανό, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

Για την ανάλυση και κατάταξη χρησιμοποιήθηκε και η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, δείκτης που λαμβάνει υπόψη το κόστος διαβίωσης και τον πληθωρισμό για να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο διαφορετικών χωρών.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρύφτηκε στη βαλίτσα αλλά τον εντόπισε ο τετράποδος αστυνομικός


Μέσα σε βαλίτσα κρύφτηκε ένας άνδρας στη Λίμα του Περού, με σκοπό να βγει παράνομα από τη χώρα.

Την "απόδραση" σχεδίασε μαζί με έναν φίλο του, ο οποίος τον έκλεισε στη βαλίτσα του για να μπορέσουν να φύγουν και οι δύο από τη χώρα.

Όμως, τα πλάνα τους χάλασαν όταν το σκυλί της αστυνομίας του αεροδρομίου μύρισε τον άνθρωπο που βρισκόταν στη βαλίτσα, μα αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να πραγματοποιήσουν έλεγχο και στο τέλος να συλλάβουν και τους δύο άνδρες.

Δείτε το βίντεο του Star:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξε το δικό του αεροπλάνο χρησιμοποιώντας οδηγίες από το YouTube


Ο ατρόμητος νεαρός θέλει να προσγειωθεί με τη δημιουργία του μέχρι την εκκλησία όπου θα παντρευτεί.

Πώς μπορεί ένας γαμπρός να φτάσει στην εκκλησία; Με αυτοκίνητο; Με άμαξα; Τι θα λέγατε για ένα χειροποίητο αεροπλάνο! Αυτό άλλωστε είναι και το σχέδιο για τον ερασιτέχνη αεροπόρο, Asmelash Zeferu. Ο άντρας από την Αιθιοπία, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα νωρίτερα αυτό το χρόνο, ετοιμάζεται να σκίσει τους ουρανούς με το K-570, το χειροποίητο ελαφρύ αεροπλάνο του.

Στις 28 Νοεμβρίου ο ατρόμητος νεαρός, θα ανάψει τη μηχανή του σε έναν διάδρομο προσγείωσης κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, και αν όλα πάνε καλά, θα παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του Seble Bekele, αμέσως τη στιγμή που θα προσγειωθεί.

Αυτό που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, είναι το γεγονός ότι ο Zeferu, δεν έχει πετάξει ποτέ πριν. Την πρώτη αποτυχημένη φορά που προσπάθησε να πετάξει, ένας σπασμένος έλικας ανέκοψε τη πορεία του αλλά τώρα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. Ο 35χρονος κατάφερε και αναβάθμισε έναν κινητήρα Volkswagen Transporter, διπλασιάζοντας τη δύναμή του σε 78 ίππους.

Επιπλέον, ζήτησε επαγγελματικές συμβουλές από έμπειρους πιλότους, οι οποίοι βοήθησαν τον εκκολαπτόμενο πιλότο. Όπως είπε ο 35χρονος στο CNN, ονειρευόταν από παιδί τους αιθέρες αλλά δεν κατάφερε να γίνει πιλότος καθώς δε μπορούσε να εκπληρώσει τις υψηλές απαιτήσεις της σχολής- ήταν μόλις ένα εκατοστό πιο κοντός. Παρά την απίθανη αυτή αναποδιά, ο Zeferu δεν το έβαλε κάτω. «Αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου αεροσκάφος, και ας μη μπορούσα να γίνω πιλότος», λέει.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας κράτησε 10 χρόνια. Άρχισε την κατασκευή χάρη σε ειδικά εγχειρίδια αλλά και μαθήματα μέσω YouTube-τα περισσότερα αξεσουάρ ήταν μεταχειρισμένα και τα προμηθεύτηκε από την αγορά στην Αντίς Αμπέμπα. Πλέον το αεροσκάφος είναι έτοιμο, και ο δυναμικός νεαρός είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ: «Το όνειρό μου είναι να γίνω μηχανικός της NASA… Και θα γίνω».
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε το πιο «σέξι» ρομπότ στον κόσμο


Η... γοητευτική Geminoid F έκλεψε την παράσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Όλα τα βλέμματα τράβηξε η Geminoid F στη Διεθνή έκθεση Ρομπότ που έγινε αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο. Το θηλυκό ρομπότ έχει ήδη πλήθος θαυμαστών με ορισμένους να τη χαρακτηρίζουν το «πιο σέξι ρομπότ στον κόσμο».

Η Geminoid F μπορεί να κουνά τα μάτια της, να ανταποκρίνεται σε κατά πρόσωπο επαφή και να αναγνωρίζει τη γλώσσα του σώματος.

Είναι σχεδιασμένη να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Το «δέρμα» της ταιριάζει εξαιρετικά στο γυναικείο πρόσωπό της- αλλά δεν μπορεί να περπατήσει και πρέπει άλλοι να τη μετακινούν.

Το ρομπότ κατασκευάστηκε από το Ηiroshi Ishiguro Laboratory στο πανεπιστήμιο της Οσάκα, το οποίο σχεδιάζει να φτιάξει ένα ακόμα καλύτερο μοντέλο στο μέλλον.

«Τελικός μας στόχος είναι να καταλήξουμε στην τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας το ρομπότ αυτό», δηλώνει ο καθηγητής Kohei Ogawa.

Η τωρινή εκδοχή της Geminoid F κοστίζει $108,600.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να αφαιρέσετε το μανό από τον καναπέ με μια κίνηση


Κι όμως μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα αυτήν τη μικρή καταστροφή χωρίς να μείνει κανένα απολύτως σημάδι.

Έχει συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι έχει μπει γυναικείο χέρι: το μανό που γλιστράει από τα χέρια και χύνεται πάνω στον καναπέ. Τα καλά νέα είναι, ακόμα κι αν σας συμβεί, δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου για το αγαπημένο σας έπιπλο αρκεί να κινηθείτε γρήγορα.

Οι κινήσεις που θα κάνετε θα εξαρτηθούν από το είδος του υφάσματος που λερώθηκε. Για αρχή, ελέγξτε αν το ύφασμα ξεβάφει με ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν, τρίβοντας ένα σημείο του που δεν φαίνεται. Αν δεν ξεβάφει, βουτήξτε ένα άσπρο πανί στο ξεβαφτικό και με ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις αφαιρέστε όση περισσότερη ποσότητα μανό μπορείτε. Σημειώστε ότι οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες για να μην ποτίσει το ύφασμα. Αν πάλι το μανό, έχεις πέσει σε κάποιο μάλλινο ή μεταξωτό ριχτάρι (ή κάποιο άλλο ευαίσθητο ύφασμα), δυστυχώς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρέξετε ολοταχώς στο καθαριστήριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες από την χωρίς όρια κραιπάλη στη Βρετανία


Η βία στα μπαρ και στους δρόμους.

Ο 28χρονος φωτογράφος Lee Jones από το Scarborough στο βόρειο Γιορκσάιρ της Βρετανίας, πέρασε τους τελευταίους μήνες καταγράφοντας με τη μηχανή του τις οργιώδεις νύχτες νέων έπειτα από άφθονη κραιπάλη.

Ο νεαρός εργάζεται ως φωτογράφος σε κλάμπ αλλά γοητεύτηκε από την σκοτεινή πλευρά της, χωρίς όρια, οινοποσίας που αποφάσισε να καταγράψει και να ανεβάζει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του πάνω στο φιλόδοξο πρότζεκτ, έπεσε πάνω σε αρκετούς καυγάδες με πορτιέριδες και σε βίαια περιστατικά στους δρόμους από θαμώνες των παμπ.

«Μου αρέσει να βλέπω πώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται έπειτα από λίγες μπίρες», δηλώνει ο 28χρονος. «Μη με παρεξηγείτε, υπάρχουν πολλά καλά παιδιά εκεί έξω αλλά το συναρπαστικό είναι ο μέσος τύπος που έπειτα από λίγη μπίρα μετατρέπεται σε Χουλκ. Αυτά γίνονται σε κάθε πόλη», σημειώνει.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Lonely Planet: Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει…


Στη λίστα των 8 καλύτερων προορισμών παγκοσμίως για αποτοξίνωση από τον...ψηφιακό κόσμο.

Ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, τοποθετεί τη Χαλκιδική και συγκεκριμένα τα ακατοίκητα νησιά της, ανάμεσα στους οκτώ καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για διακοπές αποτοξίνωσης από τον ψηφιακό κόσμο.

Κατά το Lonely Planet, στην ψηφιακή έκδοση με τίτλο «Ταξίδια μακριά από την τεχνολογία», οι οκτώ αυτοί προορισμοί προκρίνονται ως τόπος διακοπών για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση μακριά από τα έξυνα κινητά τηλέφωνα, το wifi και τα instant messages και υπόσχονται αποτοξίνωση από την τεχνολογία καθώς τα ηλεκτρονικά μηνύματα αντικαθίστανται από τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας, την απόλυτη ησυχία ή τις ψαλμωδίες σε μοναστήρια...

«Η Χαλκιδική είναι περισσότερο γνωστή ως ένας ‘’παιδότοπος’’ για τα πλήθη των καλοκαιρινών διακοπών. Υπάρχουν αστραφτερά παραθαλάσσια resorts, ταβέρνες με θαλασσινά λίγα βήματα από την ακτή και η ατμόσφαιρα μοσχοβολάει ούζο και αντηλιακό. Όμως, μπορείτε να εξερευνήσετε αυτή την ηλιόλουστη ενδοχώρα της Ελλάδας με πιο περιπετειώδη διάθεση. Αυτή η εμπειρία περιπέτειας περιλαμβάνει island hopping σε νησιά ακατοίκητα πέρα από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Επομένως πρέπει να περιμένετε εμπειρίες από ελεύθερο κάμπινγκ, φωτιές και ψάρεμα. Η ατμόσφαιρα είναι ποιητική, θα έρθετε κοντά με την εμπειρία της απομόνωσης και φυσικά δεν υπάρχει ηλεκτρισμός. Άλλωστε, το wifi είναι ένας περιττός περισπασμός όταν συλλέγετε τροφή για το δείπνο» αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Στην ίδια λίστα βρίσκονται επίσης οι εξής προορισμοί: καλύβες -έστω πολυτελείς- στη Ναμίμπια, το Royal Belum State Park στη Μαλαισία, το Broken Hill στην Αυστραλία, ο παγετώνας Eqi στη Γροιλανδία, οι κιστερκιανές μονές στην Καταλονία, η Green Bank στις ΗΠΑ και το Lock Hourn στα υψίπεδα της Σκοτίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βραζιλία: Άγιος Βασίλης εξαφανίστηκε κλέβοντας... ελικόπτερο


Η αστυνομία της Βραζιλίας καταδιώκει έναν «Άγιο Βασίλη» από το Σάο Πάουλο, ο οποίος την ημέρα που άρχισε η περίοδος των χριστουγεννιάτικων εκπτώσεων έκλεψε ένα... ελικόπτερο.

Ο άνδρας νοίκιασε το ελικόπτερο από μια εταιρεία αερομεταφορών στο αεροδρόμιο Κάμπου Μάρτε του Σάο Πάουλο για να κάνει, υποτίθεται, μια εμφάνιση - «έκπληξη» στην έναρξη των εκπτώσεων, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο «Άγιος» ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί σε ένα μικρό αγρόκτημα έξω από την πόλη, όπου περίμενε ένα τρίτο πρόσωπο.

Οι ληστές έδεσαν τον πιλότο, απογείωσαν το ελικόπτερο κι εξαφανίστηκαν. Αφού πέρασαν ώρες, ο πιλότος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το αεροσκάφος, ένα Robinson 44, είναι άφαντο, παραδέχθηκαν οι αρχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέφος θεραπεύτηκε από τον Έμπολα στη Γουινέα


Η τελευταία ασθενής που καταγράφτηκε να έχει νοσήσει από τον ιό Έμπολα, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 34 ημερών, η μητέρα του οποίου απεβίωσε, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσηλευτικό κέντρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στο Κόνακρι, αφού θεραπεύτηκε, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το τέλος της επιδημίας θα μπορεί να κηρυχθεί στην χώρα 42 ημέρες αφού τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης στο παιδί βγουν αρνητικά και εφόσον κανένα άλλο κρούσμα δεν έχει καταγραφθεί, ήτοι στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η ίαση της μικρούλας ανακοινώθηκε την 16η Νοεμβρίου και το κοριτσάκι παρουσιάστηκε στο προσωπικό του κέντρου, που ξέσπασε σε ζητωκραυγές, κατά τη διάρκεια μιας πολύ συγκινητικής τελετής προς τιμή της με την παρουσία των συγγενών της.

«Τέλος στα τσιμπήματα. Θα επιστρέψεις στο σπίτι σου σήμερα. Θα μας λείψεις» δήλωσε μια νοσοκόμα, που πήρε στα χέρια της και σήκωσε ψηλά τη Νούμπια, όπως ονόμασαν το παιδί, προς τιμή της νοσοκόμας που βοήθησε τη μητέρα της να την γεννήσει.

«Αφήνουμε τη Νούμπια να φύγει με βαριά καρδιά. Όμως δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να της δώσουμε τη δυνατότητα να ζήσει με τους γονείς της» είπε η γιατρός Μαρί Κλερ Κολιέ εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού.

«Έχασα τις δύο μου συζύγους (από τον Έμπολα). Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που έδωσε ξανά ζωή στην κόρη μου» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, Σεβντούμπα Σουμάχ.

«Είναι μια πολύ ευτυχισμένη ημέρα για εμάς» τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερς η Λοράνς Σεϊγί, συντονίστρια της ομάδας εκτάκτων περιστατικών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Ήταν πολύ συγκινητικό για εμάς και την οικογένειά της το ότι μπορέσαμε να την αγγίξουμε χωρίς να φορέσουμε γάντια» προσέθεσε η ίδια.

Για τον Ιμπραχίμα Σαβανέ, τον πρώτο ασθενή με Έμπολα που θεραπεύτηκε από τη νόσο, τον Απρίλιο του 2014 «πρόκειται για τον τελευταίο ασθενή που θα πάρει εξιτήριο. Η μικρή Νούμπια και εγώ αντιπροσωπεύουμε (ένα) σύμβολο».

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, η σφοδρότερη μετά την ανακάλυψη του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976, στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 11.300 ανθρώπους εκ των 29.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες Αθηναίοι διαδήλωσαν για την κλιματική αλλαγή


«Είμαστε εδώ για να σώσουμε τον πλανήτη» - Δείτε φωτογραφίες.

Χιλιάδες πολίτες της Αθήνας ένωσαν με τον πλέον δυναμικό τρόπο τη φωνή τους με τα εκατομμύρια των πολιτών σε 2.300 πόλεις από 190 χώρες του κόσμου, προκειμένου να πείσουν τους πολιτικούς ηγέτες να καταλήξουν σε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι (COP 21) που θα ξεκινήσει αύριο, με τη συμμετοχή και του έλληνα πρωθυπουργού.

Κρατώντας πλακάτ, με σφυρίχτρες και συνθήματα, και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκε από το πρωί της Κυριακής στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και «περπάτησε ενωμένος για το Κλίμα», μέσα από την Πλάκα, μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ζήτησε την άμεση λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Όπως επισημαίνουν οι οργανώσεις WWF, Greenpeace και Avaaz, οι οποίες συντόνισαν, μεταξύ άλλων, τις δράσεις και στην ελληνική πρωτεύουσα, βασικά ζητούμενα είναι το αν θα κατορθώσουμε να περιορίσουμε την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής, μέχρι το τέλος του αιώνα. Το αν θα καταστεί εφικτή η κινητοποίηση κεφάλαια ύψους 100 δις δολαρίων από το 2020 για τη στήριξη των αναπτυσσόμενων κρατών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το αν θα υπάρξει ουσιαστική δέσμευση για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τα οποία είναι η βασική αιτία εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, με ταυτόχρονη αποφασιστική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές και την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και η δημιουργία ενός διαφανή μηχανισμού παρακολούθησης της εφαρμογής των δεσμεύσεων της συμφωνίας.

«Η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες της Μεσογείου αναμένεται να χτυπηθεί έντονα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: Θα επηρεαστεί η γεωργία, ο τουρισμός, όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες. Θα έχουμε σοβαρή αύξηση της συχνότητας και της έντασης των πυρκαγιών, και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων», δήλωσε απ΄ την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του WWF, Δημήτρης Καραβέλλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δώσαμε ένα πολύ δυναμικό μήνυμα και από την Αθήνα, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου μία δυνατή συμφωνία η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή με γενναίες αλλά απαραίτητες αποφάσεις από τους πολιτικούς ηγέτες», επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Δε λείπει η επιστημονική γνώση από τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Λείπει η πολιτική βούληση και η συνεννόηση μεταξύ των κρατών». «Μιλάμε για το πώς η χώρα μας και ο πλανήτης θα οδηγηθούν σε απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, σε ευρείας κλίμακας διείσδυση ΑΠΕ, εφαρμογή μεγάλων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας», ανέφερε, και επεσήμανε παράλληλα, την ανάγκη δράσεων προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Καραβέλλας αναμένει μία δυνατή παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι, καθώς όπως είπε, «χρειάζεται να αλλάξει ρότα στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, καθώς έχει ξεχάσει τις ΑΠΕ, ταυτόχρονα δρομολογεί λιγνιτικούς σταθμούς, ενώ εμμένει στο απαρχαιωμένο μοντέλο των ορυκτών καυσίμων».

«Ήταν μία θετική έκπληξη η κινητοποίηση της Αθήνας. Χιλιάδες κόσμου έστειλαν ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, στο όνομα των συμπολιτών μας στο Παρίσι, όπου για λόγους ασφαλείας απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΠΕ ο κ. Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. «Μετά τη συμφωνία, τα βήματα πρέπει να συνεχιστούν. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα γίνει η στροφή στην απανθρακοποίηση της οικονομίας, στην εξοικονόμηση ενέργειας, για μία αποδοτικότερη οικονομία».

Όπως δήλωσε, οι Έλληνες, σε περιβαλλοντικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, δείχνουν πολύ έντονο ενδιαφέρον, ωστόσο παρατήρησε σημαντική αδυναμία της κυβέρνησης σε ζητήματα περιβάλλοντος: «Ο λιγνιτικός σταθμός στην Πτολαιμαΐδα, η επιμονή και η ταχύτητα που προχωράει ο πετρελαϊκός σταθμός στη Ρόδο, η δέσμευση για 18 νέους πετρελαϊκούς σταθμούς σε νησιά, αποδεικνύουν ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε, προσθέτοντας ότι «αν οι ηγέτες δεν είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα πιέσουν οι πολίτες γι' αυτό».

«Καταφέραμε και στην Αθήνα να εμπνεύσουμε χιλιάδες ανθρώπους να κατεβούν στους δρόμους, σε μία εποχή που οι διαδηλώσεις και οι πορείες έχουν χάσει την δυναμική τους», δήλωσε η Μαρία Χατζησάββα, μέλος του Avaaz. «Σε μία εποχή που οι πολίτες έχουν κουραστεί να κάνουν προσπάθειες, χωρίς αποτέλεσμα, η μαζικότητα της σημερινής δράσης για το κλίμα, μας εξέπληξε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, απευθυνόμενη προς τις πολιτικές ηγεσίες δήλωσε: «Αλλάξτε πορεία. Κινηθείτε, γιατί ο πλανήτης καταστρέφεται. Όλα εξαρτώνται από τους πολίτες, γι΄ αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία να ενώνουμε τις δυνάμεις μας γι΄ αυτό τον σκοπό».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...