Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Προς κοινή λίστα φορολογικών παραδείσων η Ε.Ε.


Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ κατευθύνονται προς την κατάρτισή της.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην κατάρτιση κοινής λίστας φορολογικών παραδείσων, καθώς και των κυρώσεων σε βάρος τους, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου της ΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής από εταιρίες και εύπορους ιδιώτες.

Τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν αυτή τη στιγμή τις δικές τους «μαύρες λίστες» φορολογικών παραδείσων ή «μη συνεργάσιμων» επικρατειών, αλλά οι λίστες αυτές διαφέρουν μεταξύ τους και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια κάθε χώρας να αποφασίσει εάν και ποια περιοριστικά μέτρα θέλει να επιβάλει.

Η κίνηση της ΕΕ να συντονίσει και να εναρμονίσει τις λίστες έρχεται στον απόηχο των διαρροών των Panama Papers τον Απρίλιο, που αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τη φοροδιαφυγή εταιριών και ιδιωτών μέσω φορολογικών παραδείσων.

Στη συνάντηση της επόμενης Τετάρτης, οι υπουργοί της ΕΕ αναμένεται να συμφωνήσουν στην έναρξη της κατάρτισης μιας κοινής "μαύρης λίστας" μη συνεργάσιμων επικρατειών έως τον Σεπτέμβριο, η οποία να οριστικοποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Το προσχέδιο προβλέπει επίσης την επιβολή κοινών κυρώσεων από τις χώρες της ΕΕ σε βάρος των φορολογικών παραδείσων. Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων, θα μπορούσε να εξεταστεί η επιβολή φορολογικών, και όχι μόνο, κυρώσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία «βόμβα» για τον εξορθολογισμό χρήσεων γης


Τον επανασχεδιασμό χρήσεων γης προκειμένου αυτές να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο πλαίσιο διαβίωσης και αναγκών προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα η κυβέρνηση έχει εντάξει στο σχέδιο νόμου (Επείγουσες Διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις) τροπολογία με την οποία καταργείται το Κεφάλαιο Β’ του νόμου 4269/14 (Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση - Βιώσιμη ανάπτυξη) , με σκοπό τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις χρήσεις γης μέσω έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος (προβλέπεται στο άρθρο 15 του Ν. 1561/1985).

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά καταργεί το νόμο ο οποίος έχει εφαρμοστεί τα τελευταία 2 χρόνια για τις χρήσεις γης, ώστε να προχωρήσουν μεγάλες επενδύσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και όχι μόνο.

Η ψήφιση αυτής της τροπολογίας κινδυνεύει να θέσει σε αμφισβήτηση όλα όσα έργα έχουν λάβει τέτοιες άδειες και έχουν προχωρήσει με το πρότερο καθεστώς, ειδικά μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες μεγάλες καθυστερήσεις.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πελεκάνος καταβροχθίζει ζωντανό περιστέρι


Το έκανε μια χαψιά - Δείτε φωτογραφίες.

Με τη ζωή του πλήρωσε ένα περιστέρι την απόπειρα να γευματίσει από το φαγητό ενός πελεκάνου. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν από τον ζωολογικό κήπο Penza στη Ρωσία, ο πελεκάνος έκανε το περιστέρι, ζωντανό, μια χαψιά.

Ο πελεκάνος φαίνεται πως ενοχλήθηκε όταν το περιστέρι πέταξε προς το μέρος του την ώρα που τάιζαν τους πελεκάνους, μια κίνηση που προφανώς ήταν πολύ λάθος.

Μάρτυρας του περιστατικού ήταν η 17χρονη Dinara Nebaraeva που περιέγραψε την εικόνα: «Ήταν μια αγριότητα, το περιστέρι δεν ήταν τυχερό. Ο πελεκάνος αντέδρασε ταχύτατα και το άρπαξε στον αέρα, χρειάστηκε μια στιγμή μόνο για να το καταπιεί ολόκληρο. Έτσι το περιστέρι που αναζητούσε την τροφή του έγινε το ίδιο τροφή».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθηγήτρια πανεπιστημίου η Αντζελίνα Τζολί


H Αντζελίνα Τζολί θα ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του London School of Economics (LSE) με την ιδιότητα της επισκέπτριας - καθηγήτριας.

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ αναμένεται να διδάξει ένα νέο μάθημα με θέμα τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Η διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, αναφέρει η ανακοίνωση του LSE.

«Είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι διευρύνουμε τη συζήτηση για το πως θα προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και θα τερματίσουμε το καθεστώς ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των γυναικών, όπως η σεξουαλική βία εν καιρώ πολέμου» δήλωσε η ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

«Ανυπομονώ να διδάξω και να διδαχθώ από τους μαθητές, όπως επίσης και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου του να εργαστώ στο πλευρό κυβερνήσεων και μαζί με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Επίσης, ο Βρετανός πολιτικός Ουίλιαμ Χέιγκ θα παραδώσει μαθήματα στο LSE με την ιδιότητα του επισκέπτη- καθηγητή.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ο κ. Χέιγκ ίδρυσαν από κοινού το 2012 την Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στις Συρράξεις με στόχο την παγκόσμια δράση για την καταπολέμηση τέτοιων εγκλημάτων.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πολιτικός, το νέο αυτό μάθημα θα βοηθήσει να ενισχυθεί το έργο τους μέσω της ανάπτυξης της έρευνας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κουλτούρας της ατιμωρησίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέθεσαν κατά λάθος σε λογαριασμό φοιτήτριας 4 εκατ. ευρώ


Μία 21χρονη φοιτήτρια στην Αυστραλία είδε ξαφνικά στον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 4,1 εκατ. δολαρίων. Χωρίς δεύτερη σκέψη η νεαρή κοπέλα άρχισε να ξοδεύει τα χρήματα σε ρούχα, τσάντες και κοσμήματα.Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail, η Christine Jia Xin Lee αγόρασε τσάντες γνωστών σχεδιαστών σε κάθε χρώμα, λαμπερά κοσμήματα και ρούχα από τους πιο διάσημους οίκους μόδας.

Το ποσό μπήκε στον λογαριασμό της το 2012 ωστόσο τρία χρόνια αργότερα οι υπάλληλοι της τράπεζας διαπίστωσαν το λάθος και κάλεσαν την 21χρονη να επιστρέψει τα χρήματα.

Όταν ρωτήθηκε από τραπεζικό ερευνητή, από που πίστευε ότι ήρθαν τα χρήματα αυτά, η νεαρή κοπέλα απάντησε: «Πίστευα ότι ήταν από τους γονείς μου στη Μαλαισία».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοινότητα των 126 κατοίκων που είναι όλοι παιδόφιλοι και βιαστές


Οι ένοικοι δέχονται επιθέσεις από τους ντόπιους που δεν τους θέλουν εκεί - Δείτε φωτογραφίες.

Τα εγκλήματά τους, ως επί το πλείστον σεξουαλικές επιθέσεις με συχνότερα θύματα παιδιά, είναι ο λόγος που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Το Palace Mobile Home Park, χώρος με λυόμενα στη Φλόριντα, είναι το μέρος από το οποίος διεκδικούν τη δεύτερη ευκαιρία τους στη ζωή. Γιατί το «πάρκο» αυτό, μακριά από άλλους χώρους κατοικιών, στάσεις λεωφορείων και σχολεία- λόγω των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στους περισσότερους ενοίκους του- αυτοχαρακτηρίζεται «ασφαλές μέρος για να αρχίσουν οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων την προσπάθεια επανένταξης στην κοινωνία».Η κοινότητα, που συχνά οι ντόπιοι αποκαλούν «Pervert Park» (πάρκο της διαστροφής) βρίσκεται κοντά στην Tampa Bay και άρχισε να διαμορφώνεται το 2007, σύμφωνα με το CNN.

Οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων άρχισαν να μετακομίζουν εκεί όταν οι πόλεις άρχισαν να ενισχύουν τους περιορισμούς ως προς το πού θα μπορούσαν να μείνουν, με κριτήριο τις καταδίκες τους, και το Palace Park ήταν σε βολικό σημείο, μακριά από άλλα «προβληματικά» σημεία.

Χωρά έως 200 ανθρώπους, συχνά με παρόμοια εγκλήματα και ηλικίας από 25 έως 88 ετών.Συνήθως η πλειονότητά τους είναι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, ένοχοι παιδικής πορνογραφίας, άνθρωποι που εξέφρασαν επιθυμία για σεξουαλικές επαφές με παιδιά- αλλά δεν το έκαναν. Υπάρχουν όμως και κάτοικοι που είναι καταδικασμένοι για άγρια εγκλήματα, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ή βιασμό.

Στο χώρο παρέχεται και συμβουλευτική ενώ υπάρχει ομάδα ΑΑ και εκκλησία.

Στην ιστοσελίδα του το Palace υπερηφανεύεται πως κανένας από τους διαμένοντες εκεί δεν καταδικάστηκε για κάποιο νέο παράπτωμα μετά τη μετακόμισή του- αν και υπάρχουν ένοικοι που πέφτουν θύματα βίας από κατοίκους της περιοχής που δεν είναι πολύ χαρούμενοι με την παρουσία τους εκεί.

Αυτό που συχνά καταγράφεται στο χώρο είναι η καταπάτηση καθώς οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να κρατήσουν μακριά τους εμπόρους ναρκωτικών, τις εκδιδόμενες γυναίκες και άλλους.Για προφανείς λόγους απαγορεύεται η είσοδος στα παιδιά.

Οι ένοικοι πέφτουν συχνά θύματα βανδαλισμών από τους ντόπιους κι ενώ συνήθως οι επιθέσεις αυτές δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές συνήθως, σε ένα τέτοιο περιστατικό το 2013 ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε και πέθανε.

Ο χώρος ήταν το αντικείμενο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε και βραβεύτηκε στο Sundance Film Festival πέρσι. Σε ένα από τα προφίλ ανθρώπων που περιλαμβανόταν στο ντοκιμαντέρ ήταν μια γυναίκα που ήταν θύμα βιασμού από τον πατέρα της και τους φίλους του σε νεαρή ηλικία και όταν μεγάλωσε συνέχισε έχοντας σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Στη συνέχεια καταδικάστηκε επειδή έκανε σεξ με τον ίδιο της το γιο.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε σκυλί και χρησιμοποίησε τα απομεινάρια του για να προσποιηθεί πως απέβαλε


Σοκαριστική υπόθεση στην Αλαμπάμα.

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ο Johnny Parker επιστρέφοντας στο σπίτι του στην Αλαμπάμα, την περασμένη Τετάρτη. Βρήκε τη γυναίκα του Anita πάνω στο κρεβάτι τους και καλυμμένη με αίματα και απομεινάρια του εμβρύου, όπως νόμιζε τουλάχιστον. Η γυναίκα ούρλιαζε πως είχε μόλις αποβάλει και ρίξει το έμβρυο στην τουαλέτα.

Η 43χρονη έλεγε πως ήταν έγκυος επτά μηνών. Αλλά όταν ο Johnny την πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί του είπαν πως, σύμφωνα με τις εξετάσεις, η γυναίκα του δεν είχε υπάρξει έγκυος.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι τους διαπίστωσε πως το 8 μηνών σκυλί του είχε εξαφανιστεί. Εν τέλει ένας γείτονας το βρήκε νεκρό, με βγαλμένα τα σπλάχνα, στον κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι του.

Το σκυλί και το ανύπαρκτο, όπως αποδείχθηκε, έμβρυο συνδέονται καθώς, όπως προέκυψε, η γυναίκα είχε σκοτώσει το σκυλί και είχε χρησιμοποιήσει κομμάτια του ως υποτιθέμενα απομεινάρια του εμβρύου…

«Το αγαπούσα πολύ αυτό το σκυλί», εξομολογείται ο άνδρας στο ABC 13 News. Δεν του είχε ποτέ περάσει από το μυαλό πως η γυναίκα του δεν ήταν έγκυος, παρότι δεν τον είχε αφήσει να πάει μαζί της στο γιατρό ούτε μία φορά. Του έδειχνε όμως όλο υπερηφάνεια φωτογραφίες από τον υπέρηχο που είχε κάνει- τις οποίες ο άνδρας υποψιάζεται πια πως έβρισκε στο διαδίκτυο.

Η Anita κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώου, συνελήφθη και φυλακίστηκε με εγγύηση ύψους 7000 δολαρίων.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες πολίτες μετείχαν στον Αγώνα Δρόμου για πρώην Στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη


Έστειλαν μήνυμα κυβέρνηση για να αξιοποιηθούν τα πρώην στρατόπεδα ως κοινόχρηστοι ελεύθεροι χώροι πρασίνου.

Περισσότεροι από 2000 πολίτες μετείχαν στον «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» τον οποίο συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης με την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν θα σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση για να αποδοθούν και να αξιοποιηθούν τα πρώην στρατόπεδα ως κοινόχρηστοι ελεύθεροι χώροι πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Η διοργάνωση περιελάμβανε διαδρομή 10 χλμ με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου των Αμπελοκήπων καθώς και αγώνες 5 και 2 χιλιομέτρων, και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ που είχαν όπως και πέρυσι αφετηρία αυτό του Παύλου Μελά, ενώ όλες οι διαδρομές κατέληξαν στο Καρατάσου, όπου έγιναν και οι απονομές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαίωμα προσφυγής στο ΣτΕ θα έχουν μέλη Επιτροπής Ανταγωνισμού


Αφορά όσους υπόκεινται σε πειθαρχικό έλεγχο.

Το δικαίωμα στα μέλη του Επιτροπής Ανταγωνισμού, που υπόκεινται σε πειθαρχική διαδικασία, να προσφεύγουν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου, δίνει τροποποίηση του Γ. Σταθάκη στο σχετικό άρθρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, νομοτεχνική διόρθωση που αφορά στο άρθρο 236 του πολυνομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια κατέθεσε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού ώστε να μην ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική Επιτροπή για τα ΙΧ: Οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων θα δοθούν εν καιρώ!


Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα να πει πως θα ξεκινήσουν οι εκτελωνισμοί καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την 1η Ιουνίου όποτε και θα τεθεί σε ισχύ το νέο φορολογικό καθεστώς.

Τελωνειακοί, εκτελωνιστές και εμπορίες αυτοκινήτων αναζητούν τις Αξίες Λιανικής προ Φόρων αλλά κανείς δεν τις έχει δει αλλά ούτε μπορούν να κατατεθούν μέχρι την 1η Ιουνίου καθώς αφορούν σε εκατομμύρια μοντέλα που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους και το κάθε ένα από αυτά έχει μοναδική Αξία Λιανικής η οποία διαμορφώνεται από τον εξοπλισμό αλλά και τον κυβισμό του κινητήρα.

Στην Ελλάδα ωστόσο η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για να εξετάσει την φορολογία των αυτοκινήτων από μηδενική βάση φαίνεται πως έχει τη λύση για όλα και σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr όταν ερωτήθηκαν από τελωνειακούς, εκτελωνιστές αλλά και εμπόρους αυτοκινήτων που θα βρεθούν οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα οι απαντήσεις που έδωσαν ήταν πραγματικά απίστευτες!

Ειδικότερα το ένα μέλος της Ειδικής Επιτροπής αποκρίθηκε πως: «Οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων θα δοθούν εν καιρώ!»

'Αλλο μέλος της Ειδικής Επιτροπής απάντησε κάτι διαφορετικό: «Οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων θα είναι κατά προσέγγιση!»

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η πρώτη απάντηση του στελέχους της Ειδικής Επιτροπής «απαγορεύει» τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων την 1η Ιουνίου μέχρι κάποιος να ανακαλύψει τις Αξίες Λιανικής προ Φόρων των οχημάτων που έχουν εισαχθεί. Επίσης τόσο εκτελωνιστές όσο και οι έμποροι αυτοκινήτων αφήνουν να εννοηθεί πως με το συγκεκριμένο σύστημα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι Αξίες Λιανικής προ Φορών που θα δοθούν θα είναι οι πραγματικές και πως κάποιες εισαγωγικές εταιρείες μπορεί να προσκομίσουν αυξημένες τιμές ώστε να κάνουν απαγορευτικές τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την δεύτερη απάντηση από το άλλο μέλος της Ειδικής Επιτροπής που ανέφερε ότι οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων θα είναι κατά προσέγγιση τα στελέχη της αγοράς επισημαίνουν πως η Αξία ενός μοντέλου με μικρό εξοπλισμό σε σχέση με ένα ίδιο με πλούσιο εξοπλισμό μπορεί να διαφέρουν έως και δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Επομένως η κατά προσέγγιση των Αξιών Λιανικής προ Φόρων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πραγματικές τιμές.

Πάντως σύμφωνα με τις απαντήσεις των μελών της Ειδικής Επιτροπής για την φορολογία των αυτοκινήτων επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Enikonomia που έκανε λόγο για «Κίνδυνος Black Out στα τελωνεία της χώρας την 1η Ιουνίου!»...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως επηρεάζονται τα όρια ηλικίας με το νέο ασφαλιστικό


Αλλαγές και στα όρια ηλικίας φέρνει το νέο τοπίο στις συντάξεις, καθώς όσοι αποχωρούν πριν από τα 67 και με πλήρη σύνταξη "μετρούν" και λιγότερες απώλειες από το νέο τρόπο υπολογισμού.

Αν παραμείνουν στην εργασία και επιλέξουν την έξοδο αργότερα, θα κληθούν να καταβάλουν εισφορές για περισσότερα χρόνια, χωρίς να έχουν όμως και ουσιαστικό αντίκτυπο στο τελικό ποσό της σύνταξής τους!

Σε κάθε περίπτωση συμφέρει η έξοδος με τα όρια ηλικίας για πλήρη σύνταξη. Όσοι σκοπεύουν να αποχωρήσουν με μειωμένη, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να γλιτώσουν ένα μέρος από τις ποινές πρόωρης εξόδου θα πρέπει να είχαν συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης για μειωμένη μέχρι 18/8/2015. Αν η ηλικία για μειωμένη συμπληρώνεται μετά τις 19/8/2015, τότε κινδυνεύουν να πάρουν μειωμένη σύνταξη με κόφτη ως 40%.

ΙΚΑ: Ποιοι βγαίνουν με πλήρη πριν από τα 67

1. Από τα 58 με 10.500 ένσημα

2. Από τα 55 οι μητέρες με ανήλικο

3. Γυναίκες χωρίς ανήλικ με 10.000 ένσημα

4. Μειωμένη και πλήρης σύνταξη γυναικών με 15 χρόνια ασφάλισης


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τηλεθεατής "υπνωτίστηκε" ενώ παρακολουθούσε μια εκπομπή ... υπνωτισμού


Χρειάστηκε η επέμβαση ομάδων διάσωσης το Σαββατοκύριακο στο σπίτι ενός 51χρονου τηλεθεατή από τη Γαλλία ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόταν σε κατάσταση «ύπνωσης» ενώ παρακολουθούσε την εκπομπή «Αστέρες υπό Ύπνωση» που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 το Σάββατο το βράδυ και στην οποία ο διάσημος Καναδός υπνωτιστής Μεσμέρ «υπνωτίζει» διάσημες προσωπικότητες και τις καθοδηγεί προκειμένου να συμμετάσχουν σε κωμικά σκετσάκια.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, οι πυροσβέστες κλήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή Παρεντίς αν Μπορν (νοτιοδυτικά) από την οικογένεια αυτού του άνδρα που έμοιαζε να είχε «παγώσει» μπροστά από την τηλεόραση, την ώρα της εκπομπής, σε βαθμό τέτοιο που οι δικοί του ανησύχησαν, εξήγησαν οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης, στελέχη των οποίων επισήμαναν ότι δεν έχουν ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό.

Όπως δήλωσε η σύζυγός του, ενώ στην αρχή γελούσε βλέποντας τον σύζυγό της να μαγνητίζεται από τον υπνωτιστή στην οθόνη, στη συνέχεια πανικοβλήθηκε, έκλεισε την τηλεόραση και κάλεσε βοήθεια.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στην κατοικία του 51χρονου ωστόσο εκείνο που τελικά «ξύπνησε» τον άνδρα ήταν η ίδια η σύζυγός του στον οποίο μιλούσε με σταθερή φωνή. Ο άνδρας δεν αντιδρούσε για τουλάχιστον μία ώρα στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόλις ο άνδρας «ξύπνησε» από την ύπνωση, τον άφησαν στο σπίτι του καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η διάγνωση ή η ακριβής φύση του περιστατικού δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν από κάποια ιατρική πηγή σήμερα.

Ο Γάλλος τηλεθεατής εξήγησε από την πλευρά του στην εφημερίδα ότι φοβήθηκε πάρα πολύ κι ότι αν και φαινομενικά είχε τις αισθήσεις του, «ήταν σα να είχε πέσει σε κώμα».

Επιπλέον εξήγησε ότι δεν κατάλαβε πως «παγιδεύτηκε», καθώς έχει κάποιες γνώσεις κι ασχολείται με την ύπνωση.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας έως το τέλος του μήνα


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 30.5.2016, με το ίδιο πλαίσιο, και διέκοψε τις εργασίες του για την προσεχή Πέμπτη 26.5.2016.

Να σημειωθεί ότι μέχρι αύριο, 24 Μάιου 2016, συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων που έχει αποφασίσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενώ θα συνέλθει και η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να λάβει αποφάσεις για το ζήτημα της πανελλαδικής αποχής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόμος στον αέρα: Επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους


Τον τρόμο έζησαν επιβάτες μίας πτήσης της Lufthansa όταν, ενώ το αεροσκάφοςβρισκόταν στα 36.000 πόδια, ένας επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από το Μόναχο με προορισμό το Βανκούβερ αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία και να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα τις μαρτυρίες επιβατών, ο άνδρας προτού επιχειρήσει να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου, έδειχνε ιδιαίτερα ταραγμένος, φώναζε και ζητούσε να καπνίσει.Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, οι Αρχές συνέλαβαν τον άνδρα. Στη συνέχεια εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι έκριναν πως πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα λάβουν στο Taxisnet οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα «ραβασάκια» με τη… λυπητερή του ΕΝΦΙΑ


Το Φθινόπωρο θα παραλάβουν στους λογαριασμούς τους στο Taxisnet οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα «ραβασάκια» με τη… λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να πληρώσουν.

ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν εφέτος φυσικά πρόσωπα που κατείχαν την 1/1/2016 ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 200.000 ευρώ και περίπου 250.000 εταιρίες και άλλα νομικά πρόσωπα για όλα τα ακίνητα τα οποία είχαν την ίδια ημερομηνία.

Ο ΕΝΦΙΑ με βάση το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ διατηρείται αμετάβλητος για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων με ιδιοκτησίες συνολικής αντικειμενικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ, αυξάνεται σημαντικά για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, ενώ μειώνεται έως και 25% για το 15- 20% των φορολογουμένων που κατέχουν μόνο μία ή δύο το πολύ κατοικίες.

Οι αλλαγές που επέρχονται στον ΕΝΦΙΑ συνίστανται σε αυξήσεις συντελεστών και περικοπές φοροαπαλλαγών με στόχο να αντισταθμιστούν οι απώλειες φορολογικών εσόδων που προκύπτουν από την εφαρμογή αντικειμενικών τιμών ζώνης μειωμένων κατά 5% έως και 20,6% σε πολλές περιοχές της χώρας, αναδρομικά από την 21η-5-2015, βάσει αποφάσεως που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, τον περασμένο Ιανουάριο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρχαρίας 7,5 μέτρων στη Λέσβο


Έναν καρχαρία μήκους 7,5 μέτρων έπιασε στα δίχτυα του ένας ψαράς από το Πλωμάρι της Λέσβου.Το ψάρι είναι γνωστό στους ψαράδες ως Σαπουνάς και μπορεί να φτάσει έως και τα 12 μέτρα. Το καρχαριοδειδές πιάστηκε σε βάθος 350 μέτρων 6 μίλια απόσταση από το Πλωμάρι προς τα Βατερά.

Δείτε τις φωτογραφίες:
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες ότι εκδίδονται παιδιά σε καταυλισμούς προσφύγων


Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το ζήτημα.

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παιδιά πρόσφυγες, θύματα κυκλωμάτων, που εκδίδονται στον καταυλισμό του Ελληνικού και της Ειδομένης.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, τα επίμαχα δημοσιεύματα προκειμένου να μπουν στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών λειτουργών.

Στα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που διαβίβασε η εισαγγελέας αναφέρονται αφενός σε καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου Αττικής Ανδρέα Κονδύλη ότι τις νύκτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι, εκδίδουν ανήλικα παιδιά και αφετέρου δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικοί βρήκαν κουτάβι εθισμένο σε ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη


Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού και συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών και κακοποίηση ζώου.

Σε φάση αποτοξίνωσης βρίσκεται ένα κουτάβι, το οποίο εντόπισαν αστυνομικοί υπό την επήρεια ναρκωτικών σε ένα μοτέλ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το κακοποιημένο σκυλί, ονόματι Bubba βρέθηκε με ναρκωτικά, όπως ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη, καθώς και νικοτίνη στον οργανισμό του.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, ο 40χρονος Joshua West συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών (ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη κ.α.) μαζί με ένα άλλο άτομο.

Ο άντρας, εκτός των άλλων κατηγοριών, αντιμετωπίζει κι αυτή της κακοποίησης ζώου καθώς το σκυλί βρέθηκε σε κατάσταση λήθαργου.

Η σύλληψη έγινε πριν από δυο μήνες, αλλά πριν λίγα 24ωρα, το αστυνομικό τμήμα ανακοίνωσε ότι ο Bubba βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης και ότι θα δοθεί για υιοθεσία αμέσως μετά την πλήρη αποτοξίνωσή του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Bubba δέχτηκε θεραπεία για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και τα πηγαίνει περίφημα», δήλωσε το αστυνομικό τμήμα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ οι γιατροί για τις μεταθέσεις τους


Καταγγέλλουν ως αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση.

Ως αντισυνταγματική καταγγέλλει με προσφυγή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ την υπουργική απόφαση που επιτρέπει, την απόσπαση γιατρών και οδοντιάτρων, για 6 μήνες, χωρίς τη συναίνεσή τους, από οποιαδήποτε φορέα υγείας της χώρας, σε κάθε σημείο της Επικράτειας.

Στην προσφυγή που κατέθεσε η Ομοσπονδία στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση καταστρατηγεί τις συνταγματικές εγγυήσεις για τις μεταθέσεις, όπως και την αρχή του ορθολογικού προγραμματισμού και στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών υγείας που επίσης κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

Όπως αναφέρει αποφασίζονται οι αποσπάσεις γιατρών, χωρίς προηγουμένως να ερωτηθούν εάν συναινούν ή όχι, χωρίς να προηγηθεί μια απλή γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου και χωρίς να υπάρχει επίκληση έκτακτης ή απρόβλεπτής ανάγκης ή οποιοδήποτε άλλου εξαιρετικού μέτρου που να επιβάλλει τις αποσπάσεις.

Επιπλέον, οι γιατροί και οι οδοντίατροι υπογραμμίζουν ότι πλήττονται άμεσα και δυσμενώς από την εν λόγω απόφαση καθώς «επηρεάζεται δυσμενώς η υπηρεσιακή και εργασιακή ασφάλεια, δυνάμενοι να αποσπαστούν, παρά την θέλησή τους, οποτεδήποτε από οποιοδήποτε φορέα σε οποιοδήποτε φορέα και μάλιστα οπουδήποτε ανά τη επικράτεια, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα εγγυήσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς συμπεριφέρεται το «ρεύμα δακτυλίου» που περιβάλλει τη Γη


Ελληνίδα φυσικός του διαστήματος στις ΗΠΑ αποκαλύπτει.

Το λεγόμενο «ρεύμα δακτυλίου» που περιβάλλει τη Γη μελέτησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής μια Ελληνίδα φυσικό του διαστήματος, και ανέτρεψαν τις έως τώρα γνώσεις μας γι' αυτό.

Πώς συμπεριφέρεται το «ρεύμα δακτυλίου» που περιβάλλει τη Γη

Η Ματίνα Γκιουλίδου και οι συνεργάτες της στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στο Μέριλαντ, μελέτησαν τις παρατηρήσεις των δορυφόρων Βαν Άλεν της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το «ρεύμα δακτυλίου» (ring current), ένα ηλεκτρικό ρεύμα που μεταφέρεται από φορτισμένα σωματίδια (ιόντα) παγιδευμένα στη γήινη μαγνητόσφαιρα, και το οποίο περικυκλώνει τον πλανήτη μας, συμπεριφέρεται με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες.

Το εν λόγω ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται σε απόσταση 10.000 έως 60.000 χιλιομέτρων από τη Γη, στις λεγόμενες «ζώνες ακτινοβολίας Βαν Άλεν», και αποτελείται από ιόντα που προέρχονται τόσο από τον ηλιακό «άνεμο», όσο και από την ιονόσφαιρα της Γης. Αποτελεί βασικό συστατικό του διαστημικού περιβάλλοντος (ή διαστημικού «καιρού») γύρω από τον πλανήτη μας, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία των δορυφόρων.

Οι γεωφυσικοί πίστευαν έως τώρα ότι το εν λόγω ρεύμα αυξομειώνεται περιοδικά, αλλά τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει μόνο με μερικά από τα σωματίδιά του, ενώ άλλα παραμένουν σταθερά. Αυτό συμβαίνει, επειδή τα πρωτόνια υψηλής ενέργειας στο ρεύμα δακτυλίου μεταβάλλονται τελείως διαφορετικά από ό,τι τα πρωτόνια χαμηλής ενέργειας στο ίδιο ρεύμα.

«Μελετάμε το ρεύμα δακτυλίου, επειδή επηρεάζει ένα παγκόσμιο σύστημα ηλεκτρικών ρευμάτων τόσο στο διάστημα, όσο και στην επιφάνεια της Γης, το οποίο στη διάρκεια έντονων γεωμαγνητικών καταιγίδων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα τεχνολογικά συστήματά μας», δήλωσε η Γκιουλίδου. «Το ρεύμα δακτυλίου τροποποιεί επίσης το μαγνητικό πεδίο στο διάστημα κοντά στη Γη, το οποίο, με τη σειρά του, ελέγχει την κίνηση των σωματιδίων στις ζώνες ακτινοβολίας που περιβάλλουν τον πλανήτη μας», πρόσθεσε.

Οι δύο δορυφόροι της NASA (Van Allen Probes), οι οποίοι εκτοξεύθηκαν το 2012, διαθέτουν όργανα που επιτρέπουν για πρώτη φορά στους επιστήμονες να μελετούν σε βάθος τις δύο ζώνες ακτινοβολίας Βαν Άλεν και να παρακολουθούν συνεχώς το ρεύμα δακτυλίου. Οι «δίδυμοι» αυτοί δορυφόροι, που κινούνται σε ύψος περίπου 600 χιλιομέτρων από τη Γη, κατασκευάσθηκαν και μέχρι σήμερα ελέγχονται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, για λογαριασμό της NASA.

Μετά από ένα έτος συλλογής στοιχείων, οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Γκιουλίδου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωφυσικής «Geophysical Research Letters», κατανόησαν όπως είπε η ίδια, ότι «υπάρχει ένα σημαντικό και μόνιμο ρεύμα δακτυλίου γύρω από τη Γη, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν γεωμαγνητικές καταιγίδες, το οποίο (ρεύμα) μεταφέρεται από πρωτόνια υψηλής ενέργειας. Στη διάρκεια των γεωμαγνητικών καταιγίδων, το ρεύμα δακτυλίου ενισχύεται από νέα πρωτόνια χαμηλής ενέργειας, τα οποία εισέρχονται στην κοντινή στη Γη περιοχή του διαστήματος».

Η κ. Ματίνα Γκιουλίδου

Η Μ. Γκιουλίδου αποφοίτησε το 2006 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το διδακτορικό της το 2012 από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA). Έκανε μεταδιδακτορική έρευνα έως το 2014 στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, όπου και συνεχίζει πλέον ως μόνιμη ερευνήτρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα «Τάξη Μαθητεία» των ΕΠΑΛ


Μέσα στις επόμενες ημέρες η πιλοτική έναρξή του.

Τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε νέους, κατόχους πτυχίου του Δευτεροβάθμιου Κύκλου Σπουδών του ΕΠΑΛ των τελευταίων σχολικών ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης κατάρτισης και εργασίας θα δίνει, από την ερχόμενη σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω της Τάξης Μαθητείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Μαθητεία θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά και θα υλοποιηθεί στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, στα ΕΠΑΛ Κορωπίου Αττικής και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αντίστοιχα, και θα αφορά πτυχιούχους των τομέων Ηλεκτρολογίας και Γεωπονίας. Συνολικά, θα προσφερθούν έως 50 θέσεις μαθητευόμενων πτυχιούχων των παραπάνω τομέων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ξεπερνούν τις προσφερόμενες θέσεις, η επιλογή θα γίνει με βασικό κριτήριο τον βαθμό του πτυχίου της ειδικότητας.

Ειδικότερα, η «Τάξη Μαθητείας» είναι ένα δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης θεωρίας και κατάρτισης. Οι μαθητευόμενοι, κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών του προγράμματος, θα παρακολουθούν σε ΕΠΑΛ και Εργαστηριακά Κέντρα το εργαστηριακό μάθημα «Ενισχυτική Εργαστηριακή Εκπαίδευση της Μαθητείας» συνολικής διάρκειας 200 ωρών, που επιμερίζονται σε επτά ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως, ενώ σε 28 ώρες εβδομαδιαίως ανέρχεται το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας-Μαθητεία σε εργασιακό χώρο», που είναι επιμερισμένο τουλάχιστον σε τέσσερις ημέρες.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν αποζημίωση, η οποία ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας». Σύμφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις, αυτό το ποσό διαμορφώνεται στα 17,12 ευρώ. Το σύνολο της αμοιβής, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, θα καταβάλλεται από την επιχείρηση, όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στον χώρο εργασίας-Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» της πιλοτικής εφαρμογής της «Τάξης Μαθητείας». Η επιχείρηση οφείλει να αμείβει τους συμμετέχοντες σε μηνιαία βάση. Επίσης, παρέχεται στον μαθητευόμενο ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας».

Τέλος, οι απόφοιτοι της πιλοτικής «Τάξης Μαθητείας» λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση ΥΠΕΚΑ για τα λιμνάζοντα νερά του Κηφισού ζητά η αντιπεριφέρεια Πειραιά


Να υπάρξει τεχνικό έργο για την ανανέωση των στάσιμων νερών που λιμνάζουν από τις εκβολές του ποταμού.

Την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να υπάρξει τεχνικό έργο για την ανανέωση των στάσιμων νερών που λιμνάζουν από τις εκβολές του ποταμού Κηφισού μέχρι το ύψος του Ρέντη, αναμένεται να ζητήσει η αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, παρά το γεγονός ότι από το 1997 υπήρχε σχετική μελέτη έργου από το ΥΠΕΚΑ για την ανανέωση των στάσιμων νερών του ποταμού με αντλίες αλλά και κατάλληλους φυσητήρες και διαχυτήρες, έως σήμερα δεν έχει γίνει κάτι παρά τις αντιδράσεις κατοίκων που γειτνιάζουν με τον Κηφισό, ότι υπάρχει έντονη δυσοσμία και πολλά κουνούπια.

Το θέμα με τα λιμνάζοντα νερού του Κηφισού συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Ποταμού με το δήμαρχο της Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η ανομβρία επιτρέπει στα κουνούπια να αυξάνονται με εκρηκτικούς ρυθμούς αλλά η επίλυση του προβλήματος όμως - πρόσθεσε - αποτελεί θέμα της Περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου. Σημαντικό πρόβλημα με τα κουνούπια, όπως τονίστηκε, αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι σπιτιών που γειτνιάζουν με τον ποταμό στην περιοχή του Φαλήρου. Σε απόσταση αναπνοής από τον Κηφισό, μεταξύ Μοσχάτου και Φαλήρου, βρίσκεται και ένα μουσείο που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στις παλιές εγκαταστάσεις του «Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου».

Στο χώρο αυτό έως τις 31 Μαΐου διεξάγονται δύο εκθέσεις και στόχος των φορέων του Πειραιά είναι η επιπλέον ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου ο οποίος ουσιαστικά χωρίζεται σε δυο μέρη. Το ένα με τα παλιά μισογκρεμισμένα κτίρια που διατηρούν την «ταυτότητα» τους έχοντας ακόμα μέσα διάσπαρτα μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν τα χρόνια που λειτουργούσε και το άλλο με αίθουσες που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό της ΔΕΗ και το χώρο του μουσείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκαν τα πρώτα προγράμματα για την προώθηση ελληνικών προϊόντων


Θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που ολόκληρη η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μια τροχιά ανάπτυξης και κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής είναι πολύτιμη», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων των οποίων έχουν εγκριθεί προγράμματα προώθησης των προϊόντων τους στην εσωτερική αγορά και στις αγορές τρίτων χωρών. Πρόκειται για τα πρώτα επτά προγράμματα που εγκρίνονται για να υλοποιηθούν την περίοδο 2016 – 2020, συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι το στοίχημα τόσο του υπουργείου, όσο ειδικά των ίδιων των φορέων, είναι να υπάρξουν ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα από την υλοποίηση των προγραμμάτων. “Τα χρήματα”, σημείωσε, «που δαπανά, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η χώρα μας, θα πρέπει να πιάνουν τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Συνεπώς, το υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα στους φορείς παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε, επίσης, τόσο την πείρα του Enterprice Greece όσο και τις κατά τόπους πρεσβείες της χώρας μας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνες σε αεροσκάφος της Turkish Airlines στην Κωνσταντινούπολη


Βρήκαν σημείωμα για βομβιστική επίθεση, αλλά λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Ένα αεροσκάφος της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης εκκενώθηκε σήμερα και οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες αφού βρέθηκε εντός του αεροπλάνου ένα σημείωμα το οποίο περιείχε απειλές για μια βομβιστική επίθεση, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, πάντως λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Και οι 134 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τα μέλη του πληρώματος, που βρίσκονταν εντός του αεροσκάφους το οποίο θα εκτελούσε την πτήση Κωνσταντινούπολη - Καισάρεια απομακρύνθηκαν, επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Οι επιβάτες θα ταξιδέψουν με άλλο αεροσκάφος προς τον προορισμό τους, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πολλές πόλεις της Τουρκίας βρέθηκαν στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων φέτος, μεταξύ αυτών δύο επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης που αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και δύο επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα στην πρωτεύουσα, Άγκυρα, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε μια κουρδική οργάνωση.

Πέρυσι ένα παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση με όλμο στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά από την 1η Ιουνίου


Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Από την 1η έως τις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται, από φέτος, οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, για τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία, τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:

  • Πιστοποιητικό γέννησης δήμου ή κοινότητας (πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητηθεί από τα νηπιαγωγεία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Μyschool του ΥΠΠΕΘ),
  • επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (ΒΥΠ) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια,
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), για όσα νήπια δεν θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη,
  • υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του προϊσταμένου του νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου και
  • δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

Για την εγγραφή στο δημοτικό, χρειάζονται:

  • Πιστοποιητικό γέννησης δήμου ή κοινότητας (το οποίο, επίσης, θα αναζητηθεί από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ,
  • επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (ΒΥΠ), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια,
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή και
  • βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Σημειώνεται ότι κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 στην Α' τάξη του δημοτικού σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2010 έως 31-12-2010.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι γονείς και οι κηδεμόνες στην ιστοσελίδα του υπουργείου, minedu.gov.gr.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι η λήξη της σχολικής χρονιάς για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει οριστεί η 15η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από 1η Ιουνίου οι αιτήσεις για τις σχολές της Πυροσβεστικής


Καταληκτική ημερομηνία η 15η Ιουνίου.

Από την 1η έως τις 15η Ιουνίου καλούνται όσοι υποψήφιοι των πανελλαδικών επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση εισαγωγής στις σχολές της Πυροσβεστικής να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω πλατφόρμας, η οποία θα λειτουργήσει γι' αυτόν τον λόγο στην ηλεκτρονική διεύθυνση fireservice.gr. Μετά την καταληκτική ημερομηνία (15 Ιουνίου) δεν θα είναι δυνατή η υποβολή της παραπάνω αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (fireservice.gr), ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (minedu.gov.gr).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την παραπομπή σε δίκη 110 ατόμων για το παραδικαστικό προτείνει εισαγγελέας


Τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

«Εδώλιο» για 110 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του παραδικαστικού «δείχνει» η αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση και οι προεκτάσεις της ερευνώνται από τη δικαιοσύνη , περίπου δέκα χρόνια και τώρα τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται την παραπομπή των ήδη προφυλακισμένων Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, του Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά και του δικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου, καθώς και άλλων , μεταξύ των οποίων, επιχειρηματιών, συνδικαλιστών ενός επικοινωνιολόγου που φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με την εκκλησία, ενός συμβολαιογράφου και ενός πρώην δικαστή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη της « εγκληματικής οργάνωσης « εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελλειμένα, τα καταλάμβαναν και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος... Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία,

κατάφερναν να δημιουργούν, ακόμη και διαδικασίες πλειστηριασμών. Επιπλέον, φέρονται να «πούλαγαν» ισχυρές γνωριμίες με ανθρωπους στη δικαιοσύνη και ταρίφα για να ....ξεμπλέξουν τους ....πελάτες τους 25.000 ευρώ.

Πάντως, πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων για την μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής. Ο Παρασκευόπουλος, το 2009, παρότι φέρεται ως μέλος του κυκλώματος, συνεργάστηκε με τις αρχές αποκαλύπτοντας στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες από αύριο και για πέντε ημέρες στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης σε δυο τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από αύριο Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός επί της κεντρικής νησίδας θα γίνει στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Πυλαίας – Πανοράματος (Κ11) και του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10), με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι 9.00' το πρωί.

Επίσης κοπή βλάστησης (δένδρα και κλαδιά) θα πραγματοποιηθούν επί της δεξιάς λωρίδας στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών (Κ12) με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Επίσης, με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7.00' το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Α' και Β'), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.


Πηγή: http://thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...