Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα ετοιμάζεται στη Νέα Χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ σχεδιάζει να τοποθετήσει ο Δήμος Χανίων στην παραλία της Νέας Χώρας εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το σύστημα αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Είναι πλήρως αυτόνομο αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:

• Παροχή πλήρους αυτονομίας σε ΑμεΑ για την πρόσβαση τους στη θάλασσα
• Ασφαλές για χρήστες και άλλους λουόμενους
• Χωρίς αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον
• Φιλικό προς το περιβάλλον, ενεργειακά αυτόνομο (ηλιακή ενέργεια).

Με τη χρήση της καινοτομίας δίνονται οι δυνατότητες αφενός της προσβασιμότητας στους πολίτες με αναπηρίες, αφετέρου της εξειδίκευσης σε άλλους τομείς, όπως ξεναγοί με ειδικές γνώσεις για ΑμεΑ.

Επίσης η υποδομή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με επιχειρηματικούς κλάδους στον τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο τόσο της ευαισθητοποίησης αλλά και της σχεδίασης συστημάτων προσβασιμότητας.

Τη Δευτέρα 23/05/2016 θα φθάσει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για την έγκριση προμήθειας της συσκευής και σε περίπτωση αποδοχής ακολουθεί διαγωνισμός όπως προβλέπεται.


Πηγή: http://flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.