Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ορειβάτες εγκαινίασαν πεζοπορώντας νέο τμήμα μονοπατιού στο Μαίναλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη συμμετοχή στην 4η ορειβατικλή συνάντηση.

Περισσότεροι από χίλια άτομα συμμετείχαν στην 4η ορειβατική συνάντηση του Μαινάλου και τα εγκαίνια ενός νέου σηματοδοτημένου και πιστοποιημένου τμήματος μονοπατιού που ξεκινά από την Πιάνα του Δήμου Τρίπολης, περνά από τα Κολοκοτρωνέικα λημέρια και καταλήγει στην Βυτίνα.

Αξίζει μάλιστα να υπογραμμίσουμε ότι το μονοπάτι του Μαινάλου είναι περί τα τρακόσια χιλιόμετρα συνολικά, έχει σηματοδοτηθεί από εθελοντές του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και του ΕΟΣ Τρίπολης κι αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο ευρωπαϊκό μονοπάτι στη χώρα μας. Το μονοπάτι αυτό όλο κι επεκτείνεται με νέα τμήματα που διανοίγονται και σηματοδοτούνται από τους εθελοντές.

Τους ορειβάτες υποδέχτηκαν στην Πιάνα, ένα μικρό χωριό του Φαλάνθου, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, Νίκος Δέδες, όπου παρέθεσαν πρόγευμα με παραδοσιακά εδέσματα από προϊόντα του Μαινάλου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσορίζοντας τους ορειβάτες που έφτασαν στο Μαίναλο, από όλη την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα, σημείωσε πως, για το δήμο Τρίπολης αποτελεί καμάρι ο ορεινός όγκος του Μαινάλου και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια που γίνεται για την προστασία και ανάδειξη της μοναδικότητας του φυσικού τοπίου και του πλούσιου οικοσυστήματος του.

Ο Δημήτρης Παυλής διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Τρίπολης θα συνεχίσει την προσπάθεια κι επόμενος στόχος, είναι μαζί με τους εθελοντές του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και του ΕΟΣ Τρίπολης, η ανάδειξη και σήμανση ενός ακόμα τμήματος του μονοπατιού στο Μαίναλο, που ξεκινά από την Τρίπολη, φτάνει στην Συλίμνα, περνά από τα Μαντέικα και καταλήγει στο Αρκουδόρεμα, ώστε του χρόνου είπε, να εγκαινιαστεί.

Ο Νίκος Δέδες στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι, το φανταστικό οικοσύστημα του Μαινάλου, πρέπει να το γνωρίσουμε να το αγαπήσουμε για να το προστατεύσουμε και δήλωσε, ότι αυτό το στόχο έχουν μεταξύ άλλων οι ορειβατικές συναντήσεις. Πρόσθεσε, πως είναι ευτυχείς γιατί στη προσπάθεια που κάνουν ως σύλλογος, για την προστασία του βουνού βρίσκουν συμπαραστάτες τους δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας, αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς των χωριών, διότι κι αυτοί έχουν κατανοήσει ότι μόνο αν διατηρήσουμε αυτό το οικοσύστημα υπάρχει μέλλον και θα ξαναζωντανέψουν τα χωριά.

Οι ορειβάτες στην συνέχεια άρχισαν να πεζοπορούν ακολουθώντας τρεις διαφορετικές διαδρομές στο μονοπάτι του Πάνα, με την μικρότερη 3 ώρες και την μεγαλύτερη έξι ώρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.