Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αγόρασε iPhone και του ήρθε... σαπούνι


Θύμα απάτης έπεσε ένας πολίτης στον Καναδά ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει online ένα iPhone.

Για την ακρίβεια, ο καταναλωτής πραγματοποίησε την αγορά τον Νοέμβριο και πλήρωσε το ποσό των 275 δολαρίων μεταφέροντας τα χρήματα στον λογαριασμό του ιδιώτη που το πουλούσε.



Ωστόσο, δεν έλαβε ποτέ το τηλέφωνο! Όταν τηλεφώνησε λοιπόν για να μάθει τι είχε συμβεί, στη γραμμή βγήκε μία γυναίκα άρρωστη.

Όταν τελικά έφτασε το πολυαναμενόμενο δέμα, αυτό αντί για το iPhone περιείχε ένα σαπούνι.

Το περιστατικό εξετάζει το Τμήμα για απάτες του Καναδά.


Διαβάστε περισσότερα...

Tο πρώτο αρθρωτό smartphone της Google


Από πέρυσι αναμενόταν η παρουσίαση του Spiral 2, η πρώτη έκδοση του αρθρωτού smartphone Project Ara της Google που θα είναι διαθέσιμη προς πώληση, και η εταιρεία την παρουσίασε τελικά χθες σε συνέδριο για developers στο Mountain View.

Η Google επίσης ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά την κυκλοφορία του από το Πουέρτο Ρίκο μέσα στο 2015. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Spiral 3 που θα υποστηρίζει πιο αναβαθμισμένα modules.

Σε ό,τι αφορά το Spiral 2, πρόκειται για έναν σκελετό που υποστηρίζει για την ώρα την λειτουργία 11 modules, με την Google να φιλοδοξεί ότι θα καταφέρει να ανέβει στα 30 πριν το τέλος του έτους.

Το βασικό μοντέλο διαθέτει οθόνη ανάλυσης 1280 x 720, δύο επεξεργαστές Marvell PXA1928 και Nvidia Tegra K1, κάμερα 5MP, WiFi, Bluetooth, 3G modem (Band 2, Band 5), υποδοχή microUSB, ηχείο και μπαταρία με αυτονομία 20-30% μικρότερη από αυτήν των σημερινών smartphones.

Να σημειωθεί ότι θα κυκλοφορήσει και η εφαρμογή Google Project Ara Configurator, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει πως θα είναι η συσκευή του με βάση τα modules που έχει επιλέξει, προτού την αγοράσει.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πόσο εύκολο θα είναι να αναβαθμίσει κανείς τη συσκευή του αλλάζοντας modules ή να αντικαταστήσει μια σπασμένη οθόνη.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον σκότωσε επειδή χόρευε... Gangnam Style


Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 17χρονος μετά από επίθεση που δέχτηκε όταν άρχισε να χορεύει το γνωστό Gangnam Style.

Ειδικότερα, ένας 16χρονος θεώρησε πως ο 17χρονος Jordan Brennan, άρχισε να χορεύει το Gangnam Style προκειμένου να τον χλευάσει για την ασιατική καταγωγή του.

Μετά από συμπλοκή των δύο εφήβων, ο Jordan έφυγε για το σπίτι του αγνοώντας ότι είχε προκληθεί εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι του.



Το πρωί, η μητέρα του τον βρήκε νεκρό.

Το περιστατικό συνέβη έξω από ένα κατάστημα στο Manchester της Βρετανίας.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα κελιά τα παιδιά των δρόμων για την επίσκεψη του Πάπα


Σοκαριστικές εικόνες από τη Μανίλα κάνουν το γύρο του διαδικτύου μετά από έρευνα της MailOnline.

Οι αρχές της πόλης, μάζεψαν και φυλάκισαν σε κέντρα κράτησης μαζί με ενήλικους εγκληματίες, εκατοντάδες μικρά παιδιά που ζουν στο δρόμο εξαιτίας της ανέχειας, ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου.

Την κυνική προσπάθεια των Φιλιππίνων να κάνουν την πρωτεύουσά τους πιο «ευπαρουσίαστη» για την επικείμενη επίσκεψη του Ποντίφικα, κατέγραψε η MailOnline.

Τα παιδάκια οδηγήθηκαν σε βρώμικα κέντρα κράτησης όπου αλυσοδένονται, κοιμούνται στο πάτωμα ενώ πολλά έχουν κακοποιηθεί από τους ενήλικους κρατούμενους.





Αξιωματούχος της περιοχής παραδέχθηκε ότι έγιναν κάποιες μαζικές επιχειρήσεις προκειμένου να μην αντικρίσει τα παιδιά στους δρόμους ο Πάπας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Μανίλα δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα παιδιά στα κέντρα κράτησης.

Η εν λόγω πρακτική της φυλάκισης παιδιών που ζουν στο δρόμο πριν από μεγάλα διεθνή γεγονότα στη Μανίλα, χρονολογείται πίσω στη Σύνοδο Ηγετών του 1996.










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πολιτικός που μισεί τις γυναίκες και εκείνες αυτόν


Ο επικεφαλής του αντιφεμινιστικού κόμματος, δε θεωρεί ότι το αδύναμο φύλο είναι κάτι ιδιαίτερο.

Ο Mike Buchanan, είναι επικεφαλής του κόμματος «Justice for Men and Boys», και όπως δηλώνει στην «Independent», οι φεμινίστριες μισούν τους άντρες και ότι οι γυναίκες δεν είναι «θεϊκά πλάσματα».



Ο Βρετανός πολιτικός, παραιτήθηκε από το κόμμα του David Cameron, το 2009, αφού ο τελευταίος ανακοίνωσε την υποστήριξή σε όλες τις γυναίκες-υποψήφιους βουλευτές.

Ο ίδιος δεν κρύβει φυσικά τα αντιφεμινιστικά του αισθήματα ενώ έχει γράψει και τρία βιβλία στα οποία υποστηρίζει τις απόψεις του.

Όπως δηλώνει ο φεμινισμός είναι «άθλιος», και σημειώνει, αυτός και το κόμμα του, ότι «πατρότητα αφαιρείται συστηματικά από την κοινωνία», που σημαίνει ότι «οι φορολογούμενοι επιδοτούν τις τράπεζες σπέρματος για τις ανύπαντρες γυναίκες και τις λεσβίες».


Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση σοκ της Κομισιόν για τη φτώχεια στην Ελλάδα


Έκθεση σοκ της Κομισιόν για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης.

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης, όπου η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες), στην οποία επισημαίνεται ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση.

Ειδικότερα για την Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013, ενώ η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στη χώρα από το 11,2% το 2008, σε 20,3% το 2013. Εξάλλου, η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα από 3,7% το 2008 σε 18,6% το 2013 και το ποσοστό απασχόλησης στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό (25-64 ετών) μειώθηκε την ίδια περίοδο από 61,9% σε 49,3%.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία τα ποσοστά μετάβασης από τη μερική απασχόληση σε μόνιμες θέσεις εργασίας ήταν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία 25% των απασχολούμενων που εργάζονταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης βρέθηκαν άνεργοι ή ανενεργοί τον επόμενο χρόνο.

Επίσης, η Κομισιόν τονίζει ότι στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δεν καταφέρνουν να διατηρούν τη σωστή αναλογία μεταξύ της εργασίας και μιας ισορροπημένης ζωής.

Θύμα της κρίσης, σύμφωνα με την Επιτροπή, ήταν και η συμμετοχή στην Παιδεία, η οποία σε ορισμένες χώρες είτε παρέμεινε αμετάβλητη στη διάρκεια της κρίσης (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία Τσεχία και Σλοβακία) είτε μειώθηκε (Πολωνία και Ουγγαρία).

Η επιδείνωση της ανεργίας από το 2008 είχε ακόμη ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ποσοστά των νοικοκυριών χωρίς εισόδημα από την εργασία, κυρίως στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Λιθουανία και την Ιρλανδία.

Εξάλλου, στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά νέων που είτε παρέμειναν, είτε επέστρεψαν για να μείνουν με τους γονείς τους λόγω οικονομικών δυσχερειών, καθώς συχνά «δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την οικογενειακή αλληλεγγύη».

Από την έκθεση προκύπτει ότι οι μειώσεις των επενδύσεων στην Παιδεία ήταν μεγάλες στη Ρουμανία (κατά 40%), την Ουγγαρία (πάνω από 30%) αλλά και στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Λετονία, την Ιταλία και την Πορτογαλία (περίπου 20%).

Από το 2008, το ποσοστό των Ευρωπαίων εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις μειώθηκε από 66% το 2007, σε 60% το 2012, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μειώσεις στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, σημειώνει η Επιτροπή.

Σε γενικές γραμμές, για τις κοινωνικές εξελίξεις στην ΕΕ η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι χώρες που παρέχουν υψηλής ποιότητας απασχόληση, αποτελεσματική κοινωνική προστασία και επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο αποδεικνύονται περισσότερο ανθεκτικές στην οικονομική κρίση.

Η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη επένδυσης στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των κατάλληλων δεξιοτήτων για το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγικότητα, καθώς και την πρόκληση αποκατάστασης της σύγκλισης μεταξύ των κρατών μελών.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, στα βασικά διδάγματα από την κρίση θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση και τα εισοδήματα ήταν μικρότερες για χώρες με ανοιχτές και λιγότερο κατακερματισμένες αγορές εργασίας και μεγαλύτερες επενδύσεις στη διά βίου μάθηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεψύχησε μέσα στο γήπεδο η 23χρονη καλλονή τενίστρια


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η τραγική είδηση του θανάτου της 23χρονης αθλήτριας του τένις από τη Ρωσία, Violetta Degtiareva.



Η καλλονή τενίστρια άφησε την τελευταία της πνοή, όταν έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια της προπόνησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή των πλειστηριασμών ζητούν οι οργανώσεις των καταναλωτών


Η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με τις Ενώσεις Καταναλωτών - της ΠΟΜΕΚ "Η Παρέμβαση" και άλλοι φορείς ζητούν από τα κόμματα να δεσμευτούν για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop» και άλλες συλλογικότητες στην Αθήνα και στην Πάτρα, με παρουσία και παρέμβασή τους στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, και Πατρών δήλωσαν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς ακινήτων που είχαν προσδιοριστεί από τράπεζες, ιδιώτες και δημόσιο.

Οι οργάνωση των καταναλωτών δηλώνει ότι αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα έχουν βρεθεί από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, χιλιάδες χρεωμένοι δανειολήπτες καθώς δεν ανανεώθηκε ούτε το ελάχιστο προστατευτικό καθεστώς για την πρώτη κατοικία. Έτσι σήμερα βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες μπροστά στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών για οφειλές προς τις τράπεζες, ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι οργανώσεις των καταναλωτών ζητούν εκτός την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις:

- Για τα υπόλοιπα ακίνητα να ισχύσει το καθεστώς που ίσχυε μέχρι και το 2013, δηλαδή προστασία μέχρι 200.000 ευρώ.

- Να επεκταθεί η προστασία της κατοικίας και για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

- Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών σε ξένες επενδυτικές εταιρείες, προτού εφαρμοστεί μια πολιτική προσαρμογής και ρύθμισης των χρεών.

- Οι τράπεζες να προσαρμόσουν τις οφειλές με βάσει την πραγματική αξία των ακινήτων και να διαγράψουν το όποιο υπερβάλλον ποσό, δίνοντας έτσι κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

- Για χρέη σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, να υπάρξουν οριστικές λύσεις με την καταβολή ενός ποσού σε εύλογο χρονικό διάστημα και την απαλλαγή του οφειλέτη από το υπόλοιπο.

- Για τους δανειολήπτες που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία και που βρίσκονται σε συνθήκες παρατεταμένης εξαθλίωσης, να υπάρξει οριστική διαγραφή των οφειλών τους.

- Να λειτουργήσουν θεσμοί συμβουλευτικής υποστήριξης και εξωδικαστικής συνδρομής για τη διευθέτηση των οφειλών, με την υποχρέωση των τραπεζών να λογοδοτούν για τις λύσεις που προτείνουν.

- Να μην τροποποιηθεί ο ΚπολΔ για fast track πλειστηριασμούς όπως είχε προταθεί στο σχετικό σχέδιο, από την παρούσα Κυβέρνηση. Και να προσαρμοστούν οι τιμές των ακινήτων στις νέες συνθήκες, με μια ενιαία τιμή αντικειμενικής και εμπορικής αξίας.

- Να ληφθούν άμεσα μέτρα για ρύθμιση των χρεών, "κόκκινων δανείων" με την δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού, ανθρωποκεντρικού, όπου εξατομικευμένα θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του οφειλέτη, διασφαλίζοντας πρωτίστως ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ολυμπιακός στηρίζει την «Ελπίδα»


Μαρινάκης: «Ελπίδα για τα παιδιά».


O Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια και προσφορά του ιδρύματος «Ελπίδα» και την στήριξη του Ολυμπιακού.



Με εξαίρεση τον Τσόρι Ντομίνγκες, που ταλαιπωρείται από ίωση, όλη η υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού βρέθηκε στο ίδρυμα «Ελπίδα». Μάλιστα εκτός από τις τιμητικές βραβεύσεις των Βαγγέλη Μαρινάκη και Βίτορ Περέιρα απονεμήθηκαν μετάλλια στους παίκτες, που εκτός από το ότι μοίρασαν δώρα έπαιξαν και ποδοσφαιράκι με τα παιδιά.. Πρώτη τον λόγο πήρε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που είπε από την μεριά της: «Αγαπητέ κ. πρόεδρε και αγαπητοί μας φίλοι. Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε ξανά στο νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός, για ολόκληρη την οικογένεια της Ελπίδας, καθώς είναι κάτι που το περιμένουνε με μεγάλη ανυπομονησία τα παιδιά κάθε χρόνο. Σας υποδεχόμαστε ως φίλους και υποστηρικτές της ΕΛΠΙΔΑΣ, που με ιδιαίτερη ευαισθησία και συνέπεια στο ραντεβού που δίνετε με τα παιδιά του νοσοκομείου μας, βρίσκεστε κοντά μας και τους δίνετε μεγάλη δύναμη στο δύσκολο αυτό αγώνα.

Βλέπω απέναντι μου πρόσωπα, που έγραψαν και γράφουν, μεγάλη ιστορία, για την ομάδα και νέα μέλη που έχουν κατακτήσει τις καρδιές όλων μας, όλων των φιλάθλων. Με συγκινεί το γεγονός πως παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα των αγώνων και των προπονήσεων, ήρθε σύσσωμη όλη η ομάδα, για να συμπαρασταθείτε στα παιδιά μας και να προσφέρετε τα πρωτοχρονιάτικα δώρα και να μοιραστείτε μαζί τους μερικές στιγμές που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Αυτό είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού, που στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Θυμάμαι με συγκίνηση τις προηγούμενες επισκέψεις σας κ. Πρόεδρε και τον ενθουσιασμό που προκαλεί κάθε φορά η έλευση της ομάδα σας στους μικρούς μας ασθενείς και συνάμα μικρούς μας φιλάθλους και όχι μόνο. Στο προσωπικό, στους γιατρούς, σε όλους μας εδώ. Η στήριξη σας στο έργο μας είναι πολύτιμη και εκφράζει εμπράκτως την άρρηκτη σχέση ανθρωπισμού και αθλητισμού.

Όπως είδατε και στο βίντεο, ο σύλλογος Ελπίδα, ιδρύθηκε το 1990, με σκοπό να παρέχει βοήθεια στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μέχρι τότε δεν υπήρχαν στην Ελλάδα ιατρική υποδομή για θεραπεία των παιδιών και για να σωθούν έπρεπε να πάνε στην Αμερική, που το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. Στοιχίζει περίπου 500.000 δολάρια η κάθε περίπτωση παιδιού για να πάει στην Αμερική. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν μπορούσε ποτέ να γίνει, γιατί η χώρα μας δεν θα μπορούσε να έχει την δυνατότητα να στείλει αυτά τα παιδιά στην Αμερική. Γι' αυτό το 1993, δημιουργήσαμε την πρώτη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στην θεραπεία αυτή 732 παιδιά για μεταμόσχευση. Το 1999 εγκαινιάσαμε τον ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, που πάνω από 1600 οικογένειες, που προέρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα, για χρονική περίοδο 1-2 χρόνια.

Και αυτός ο ξενώνας, ήταν συγκλονιστικό το γεγονός όταν το ξεκινήσαμε, γιατί είχα έρθει στο νοσοκομείο, ήταν παραμονή Χριστουγέννων και είδα τους γονείς να κάθονται σε κάτι παγκάκια έξω και λέω: 'Γιατί κάθεστε εσείς εδώ;' Και μου λένε 'Δεν έχουμε κάπου να μείνουμε'. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να ξεκινήσουμε τον ξενώνα, γιατί η θεραπεία των παιδιών μας εδώ είναι μακρόχρονη, μπορεί να μείνουν 1 με 2 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε, παιδιά που έρχονται από περιοχές, όπως Β. Ελλάδα, περιοχές δύσκολες αλλά και περιοχές φτωχές, δεν έχουν που να μείνουν. Έτσι, με αυτή την δυνατότητα να μένουν 1-2 χρόνια στον ξενώνα, έχουν δίπλα την γιαγιά, τον παππού, τους φιλοξενούμε όλους. Και τους παρέχουμε και ένα πρόγραμμα διασκέδασης, ή ότι θέλουν οι ίδιοι, έτσι ώστε να περνάει αυτός ο πόνος που έχουν μέσα για το παιδί τους, να περνάει με κάποιο τρόπο, να τον ξεχνάνε κάποιες στιγμές και να βελτιώνουμε λίγο τις ώρες και τις μέρες τις ζωής τους. Έτσι το 2010, εγκαινιάσαμε αυτό το νοσοκομείο, που το έχουμε προσφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως θα είδατε και ανήκει βέβαια στην Πολιτεία, έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει πρόσβαση.

Το νοσοκομείο μας δέχεται το 80% των περιπτώσεων της Ελλάδας. Έχουμε περίπου 280 με 300 παιδιά το χρόνο, που είναι δυστυχώς πολύ μεγάλος ο αριθμός και τρία στα τέσσερα παιδιά γίνονται τελείως καλά. Όμως παρόλα αυτά έχουμε και πάρα πολλά παιδιά που έρχονται από όλες τις περιοχές. Αίγυπτο, Βαλκάνια, Ουκρανία, όλες τις άλλες περιοχές, δεχόμαστε όσα παιδιά είναι άρρωστα, ακόμα και από την Σερβία έχουμε δεχτεί κατ' επανάληψιν παιδιά, που έχουν γίνει καλά εδώ. Γιατροί και προσωπικό είναι τόσο πολύ αφοσιωμένοι και αισθάνονται τα παιδιά σαν οικογένεια τους. Έλεγα πριν από λίγο στον Πρόεδρο ότι ήταν ένα παιδάκι που έκλαιγε πριν από λίγες μέρες στην είσοδο. Εγώ πανικοβλήθηκα και έλεγα τι του έχουν κάνει. Τον έλεγαν Μανώλη και μου λέει: "Εγώ δεν θέλω να φύγω, θέλω να μείνω για πάντα εδώ μέσα". Του λέω εντάξει, πήγαινε στο χωριό σου και ξανά έλα. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά, οι γιατροί και το προσωπικό είναι άνθρωποι , που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στα παιδιά.

Έτσι αισθάνονται, πως είναι μέσα στην οικογένεια τους. Τον Μάρτιο του 2014, εγκαινιάσαμε και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελών των Οστών και μέχρι τώρα έχουμε 9.500 εθελοντές . Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Παιδιατρικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων και Μεταμοσχεύσεων ύπατος, πνευμόνων και νεφρών, που δεν υπάρχει στην Ελλάδα για παιδιά. Επίσης θέλουμε να κάνουμε ένα κέντρο αριστείας για την εξειδικευμένη έρευνα για τον καρκίνο. Έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα το 2013, που συνεργαζόμαστε με ογκολογικά νοσοκομεία όλου του κόσμου. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και η επιστήμη μπορούν να προσφέρουν πολλά. Έχουμε υπογράψει αδελφοποίηση με την Τουρκία, Καναδά, Κύπρο, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, Κατάρ , Μαρόκο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ελβετία και πολλές άλλες χώρες. Ο χάρτης της ειρήνης και της ελπίδας έχει σχεδιαστεί και είναι μια συμβολική υπενθύμιση όλων, πως μέσα από την υγεία, μπορούμε να δημιουργήσουμε και περιβάλλον ειρήνης. Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την επίσκεψη σας κ. πρόεδρε, μαζί με όλα τα παιδιά που ήρθανε σήμερα κοντά μας. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο, στους γονείς, σε όλους να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.

Σαν έκφραση αναγνώρισης της συμβολής σας στο έργο μας, ο σύλλογός μας αποφάσισε να απονείμει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός την τιμητική πλακέτα της Ελπίδας και να τοποθετήσει στον τοίχο των αστεριών, το αστέρι της ομάδας, για να υπενθυμίζει για πάντα σε όλους εμάς την συμπαράστασή σας. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο και την μεγάλη προσφορά σας στην ΕΛΠΙΔΑ, σε εσάς κύριε Πρόεδρε του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη, ο σύλλογός μας θέλει να σας απονείμει σήμερα στον ίδιο προσωπικά την τιμητική μας πλακέτα. Ο κ. Μαρινάκης, παιδιά και φίλοι μας που είσαστε εδώ από την Ελπίδα, είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της Ελπίδας, που από την πρώτη στιγμή που ηγήθηκε στον Ολυμπιακό, εκτός από τον δρόμο της επιτυχίας που οδηγεί την μεγάλη αυτή ομάδα της χώρας μας, της έδωσε ανθρωπιστικό προσανατολισμό, ενισχύοντας πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες για τον αγώνα της Ελπίδας. Και δεν έχει προσφέρει μόνο σε εμάς, αλλά και σε πολλές άλλες οργανώσεις την συμπαράστασή του και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της ομάδας προς τα έξω και μας τιμά σαν Έλληνες, διεθνώς.

Βρίσκεται, επίσης, στο πλευρό μας ως δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά, ρόλος ο οποίος έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αγαπημένου του λιμανιού, το οποίο παίζει εθνικής σημασίας ρόλο στην ελληνική ναυτιλία, στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της χώρας μας. Γι’ αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Τον ευχαριστώ θερμά, άλλη μία φορά και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο και μεγάλες επιτυχίες στην ομάδα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την αγαπημένη μου φίλη, δημοτική σύμβουλο του Πειραιά και μέλος του συλλόγου Ελπίδα, την κυρία Ειρήνη Νταϊφά που βρίσκεται κοντά μας και στηρίζει εδώ και χρόνια τον σύλλογό μας. Η ιστορία της οικογένειάς της, η ηγετική μορφή του αείμνηστου πατέρα της και προσωπικού μας φίλου, στον Ολυμπιακό και οι άρρηκτοι δεσμοί της οικογένειάς μας με την ομάδα σας είναι ένας επιπλέον λόγος που την καλέσαμε να είναι σήμερα εδώ. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να της απονείμω και εκείνης το μετάλλιο του υποστηρικτή της Ελπίδας.

Το μετάλλιο του υποστηρικτή θα δοθεί στην συνέχεια σε όλη την ομάδα που βρίσκεται σήμερα κοντά μας σαν ανάμνηση της στήριξής σας για την Ελπίδα. Σας ευχαριστώ αγαπημένα μου παιδιά που είσαστε σήμερα κοντά μας και εύχομαι στον κύριο Πρόεδρο και σε όλους σας χαρούμενη χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες προσωπικές και της ομάδας. Σας ευχαριστώ πολύ». Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέβηκε ακολούθως στο βήμα και μίλησε για τη σημασία του έργου της Ογκολογικής Μονάδας και την στήριξη που παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει η ομάδα. «Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη και να πούμε ότι είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή την φιλότιμη και μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για όλα τα παιδιά, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις γειτονικές χώρες. Είναι ένα λειτούργημα!

Είναι κάτι το οποίο από την πρώτη στιγμή το στηρίξαμε και αυτό που έχει σημασία είναι ότι μετά από 24-25 χρόνια που έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, η κυρία Βαρδινογιάννη με την ίδια δύναμη, το ίδιο κουράγιο, θέλει να δώσει συνέχεια. Έχει δώσει ελπίδα σε όλα αυτά τα παιδιά που πραγματικά την χρειάζονται. Παρόλο που η χώρα μας δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι αυτή η προσπάθεια κάθε χρόνο μεγαλώνει. Είμαστε εδώ, να το στηρίξουμε και θέλουμε να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα χρόνια που έρχονται και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνετε για τον τόπο», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε με κολακευτικά λόγια και για την Ειρήνη Νταϊφά, η οποία έδωσε επίσης το παρών και με τη σειρά της, η κα. Νταϊφά, επεσήμανε: «Είχε φοβερή επιμονή η κ. Βαρδινογιάννη να έρθω σήμερα. Έρχομαι από τον Πειραιά και λυπάμαι που έρχομαι λίγο καθυστερημένη γιατί είχε τρομερή κίνηση και είμαι έκπληκτη γιατί είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενα.

Μαριάννα μου αγαπημένη σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ευχαριστούμε μονίμως όλες μας, που είμαστε στην Ελπίδα τόσα χρόνια, εσένα γιατί είσαι αληθινή έμπνευση. Αυτή είναι η αλήθεια, στο χρωστάμε. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τον αείμνηστο πατέρα μου. Όντως είμαι από παιδί μαζί σας και στην οικογένεια σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί αισθάνομαι μια πάρα πολύ σοβαρή συνέχεια με εσάς όπως και με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, σαν παιδικό φίλο και όχι μόνο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά, καλή συνέχεια σε όλους και να δίνουμε πάντα πράγματα. Αξίζει πραγματικά τον κόπο να βοηθάμε τους ανθρώπους, γιατί με αυτό τον τρόπο κάνουμε το σημαντικότερο.

Δίνουμε και έχουμε και οι ίδιοι πάρα πολύ μεγάλη ευχαρίστηση με αυτόν τον τρόπο. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ όλους». Πριν η ομάδα αποχωρήσει, ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε με τη σειρά του δηλώσεις, τονίζοντας την σημασία του φιλανθρωπικού έργου της ομάδας, αλλά και την αξία της προσφοράς των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. «Ναι, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι κάτι πολύ περισσότερο για την κοινωνία. Μπορεί να προσφέρει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Πρέπει να είναι πάντα κοντά σε όσους τον έχουν ανάγκη. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε την ευαισθησία να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το μίνιμουμ που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη και έχουν προβλήματα με την υγεία τους, είναι να έχουμε την ευαισθησία, να νοιαζόμαστε γι’ αυτά και να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε και με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαι περήφανος που ήρθα σήμερα και επισκέφτηκα το κέντρο αυτό. Θέλω να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους ασθενείς που επισκέφτηκα σήμερα και υγεία σε αυτά παιδιά», τόνισε.














Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστός τη νύχτα ο διάδρομος προσαπογειώσεων του «Μακεδονία»


Εντοπίστηκαν πυρομαχικά – Θα εξουδετερωθούν από ειδικό κλιμάκιο του Στρατού.

Κλειστός θα μείνει από τα μεσάνυχτα και για σχεδόν πέντε ώρες ο διάδρομος προσαπογειώσεων του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας πυρομαχικών που βρέθηκαν για άλλη μία φορά στον αερολιμένα και για την εξουδετέρωση των οποίων θα στηθεί επιχείρηση από ειδικό κλιμάκιο του Στρατού. Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, από τη διασταύρωση αεροδρομίου έως τη διασταύρωση Καρδίας. Όπως ανακοινώθηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας - (διασταύρωση Αεροδρομίου) οδός Προφήτη Ηλία - Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών - (διασταύρωση Ρυσίου) κίνηση προς Ρύσιο - κίνηση μέσω Ρυσίου προς Καρδία - είσοδος ξανά στην Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας η Τροχαία θα λάβει μέτρα τροχαίας και στα σημεία των εκτροπών θα υπάρχουν τροχονόμοι, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση των οδηγών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να ρυθμίζουν την ταχύτητα των οχημάτων τους στα σημεία των εκτροπών και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.


Διαβάστε περισσότερα...

Χειροπέδες σε εκβιαστή μέσω facebook


Έβαλε τον αριθμό του κινητού μιας γυναίκας σε ροζ αγγελίες.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω διαδικτύου, με θύμα μία 44χρονη. Για αυτήν την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 48χρονου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 44χρονης, σύμφωνα με την οποία δεχόταν πλήθος κλήσεων στο κινητό της τηλέφωνο, από άγνωστα άτομα, τα οποία της ανέφεραν ότι είχαν βρει τον αριθμό του τηλεφώνου της σε ερωτικές αγγελίες, τις οποίες εντόπισαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Η 44χρονη επιβεβαίωσε τις αναρτημένες αγγελίες με τη φωτογραφία της και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, καθώς και κείμενο με προτροπή προς τους χρήστες να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να συνευρεθούν μαζί της, εμφανίζοντάς την ως εκδιδόμενη.

Παράλληλα, όπως κατήγγειλε η ίδια, άγνωστος σε αυτή χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας προφίλ με ψευδώνυμο, της έστελνε εκβιαστικά μηνύματα, ζητώντας να του παραδώσει σε συγκεκριμένο σημείο και μέσα σε φάκελο, το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσει ερωτικό της βίντεο στο διαδίκτυο.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων της υπόθεσης, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή του εν λόγω προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη, που ανήρτησε μία εκ των επίμαχων αγγελιών, αντιστοιχούν στον ανωτέρω 48χρονο.

Πρωινές ώρες σήμερα (15.01.2015), κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα στην οικία του, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. Από την επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση καθώς και ότι τυγχάνει διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του 44χρονου σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 35 στρατιωτικοί


Στρέφονται κατά του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Το δρόμο που «έδειξαν» οι απόστρατοι ακολούθησαν σήμερα 35 εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της μείωσης των αποδοχών, των επιδομάτων και των συντάξεων τους.

Στην προσφυγή τους στρέφονται κατά του νέου νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώνει τις αποδοχές τους σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα προβλεπόμενα.

Όπως υποστηρίζουν η επίμαχη υπουργική απόφαση και ο νόμος 4307/2014 παραβιάζουν τα άρθρα 25 και 95 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προσέφυγαν στο ΣτΕ η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Διάκριση Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού


Στο πλαίσιο της Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Αριστείας.

Μια ακόμη σημαντική διάκριση ήρθε από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας (ΚΤΕ).

Στα πλαίσια της Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Αριστείας (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) αναγνωρίστηκαν οι δράσεις του τμήματος, που αποσκοπούν στην σύνδεση τόσο του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου όσο και της επιχειρηματικότητας (www.cppd.eu).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

http://excellence.minedu.gov.gr/listing/316-product-design



Διαβάστε περισσότερα...

Νέοι κάδοι κομποστοποίησης στα Τρίκαλα


Το έργο κοστίζει 120.000 ευρώ.

Ο δήμος Μουζακίου προχωράει στην αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων με την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων και κομποστοποίησης προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου που αφορά την «Αστική αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015» συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου.

Με το παρόν έργο ο δήμος Μουζακίου, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Κωτσός έχει τη δυνατότητα αφενός μεν να αναβαθμίσει το δυναμικό του σε συμβατικούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η πιλοτική εγκατάσταση στο κέντρο του Μουζακίου και του Μαυρομματίου ημιυπόγειων κάδων αυξημένης χωρητικότητας που δεν επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του κέντρου των πόλεων και δεν έχουν πρόβλημα οσμών.

Επίσης, σύμφωνα με την σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, προσθέτει ο δήμαρχος, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω ο όγκος των οικιακών απορριμμάτων προβλέπεται η προμήθεια και δωρεάν διανομή οικιακών κάδων κομποστοποίησης με στόχο τη μείωση των απορριπτόμενων απορριμμάτων στους συμβατικούς κάδους και την επιτόπου οικιακή διαχείρισή τους με σκοπό την παραγωγή κομπόστ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανανέωση δελτίων ανεργίας του ΟΑΕΔ μέσω διαδικτύου


Και δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για παροχές και βεβαιώσεις.

Μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Η ανανέωση των δελτίων πρέπει να γίνεται μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών πριν ή πέντε ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους.

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και οι δικαιούχοι των άλλων παροχών, εκτός από την τακτική επιδότηση της ανεργίας, το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων και το βοήθημα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Με τον ίδιο τρόπο, όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού και αφού χρησιμοποιήσουν τους απαραίτητους κωδικούς να επιλέξουν το πεδίο «e-Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης από οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα μπορεί να γίνεται και με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του taxis.

"Με το νέο σύστημα θα υπάρξει αποσυμφόρηση στις υπηρεσίες, καθώς τόσο οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, όσο και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών θα μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα, μέσω διαδικτύου χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού» ανέφερε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στις 13 Ιανουαρίου 2015 όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Για μια μεταβατική περίοδο, έως την 31η Μαρτίου 2015, οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και με τους δύο τρόπους: είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού. Από την 1η Απριλίου 2015 και μετά, οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτύου μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αρκετά τα κενά, λίγες οι πιστώσεις


Ξεπερνούν τα 400 τα κενά στη Β/θμια ενώ οι πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού είναι μόλις 100.

Ξεπερνούν τα 400 τα κενά στη Β/θμια σύμφωνα και με σχετική ενημέρωση του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr και το επιβεβαιώνει και ο κ. Κορδής οι πιστώσεις που έχουν απομείνει από τον τακτικό προϋπολογισμό ανέρχονται σε 100.

Σύμφωνα με τον αιρετό αναμένεται η έγκριση 800 πιστώσεων ΕΣΠΑ για την Παράλληλη Στήριξη και τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Ο κ. Κορδής τονίζει ότι σοβαρά κενά εξακολουθούν να υπάρχουν και στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε ότι σε σημερινή μας επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας μας αναφέρθηκε ότι ακόμα δεν έχει έρθει η εγκριτική απόφαση για να προχωρήσουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο κ. Κορδής κάνει εκτενή αναφορά και στο θέμα της σύσταση των 3.657 θέσεων γράφοντας σε ενημερωτικό του ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που αποσκοπεί στη νομιμοποίηση μιας αδιαφανούς διαδικασίας.

Παράλληλα τίθεται θέμα νομιμότητας, λόγω της απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των εκλογών! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην περίοδο αυτή, μετά την προκήρυξη εκλογών, θα όφειλε να περιορισθεί αυστηρά σε καθήκοντα που αναλογούν σε αυτά ενός υπηρεσιακού υπουργού. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα ο πίνακας μοριοδότησης όλων των μεταταχθέντων, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί!

Ο κ. Κορδής δεν αφήνει ασχολίαστη και την ιδιαίτερη δραστηριότητα που ανέπτυξε ο Υπουργός Παιδείας το τελευταίο διάστημα και μετά την προκήρυξη εκλογών:

• " Στις 8/1/2015 συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο παιδείας χωρίς ουσιαστική θεματολογία αλλά με την απαραίτητη φυσικά παρουσία του Υπουργού.

• Στις 8/1/2015 ανακοινώνει το «πάγωμα» της τροφοδότησης της Τράπεζας θεμάτων με στόχο τον « εξορθολογισμό» της.

• Στις 12/1/2015 συγκαλεί το Συμβούλιο Ανώτατης και Τεχνολογικής εκπαίδευσης για τον καθορισμό των εισακτέων σε ΑΕΙ- ΤΕΙ.

• Τέλος στις 31/12/2014 προκηρύσσονται θέσεις συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού με ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ(Β 3543/30-12-14) στις 8/1/2015! Για το θέμα αυτό μάλιστα ο υπουργός δήλωσε ότι « είχε ζητήσει ρητά από τον υφυπουργό κ. Γεωργαντά να κρατηθεί και να μη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η προκήρυξη αυτή»! Αναφερόμαστε φυσικά στον Υπουργό και Υφυπουργό του ίδιου υπουργείου και της ίδιας κυβέρνησης!!!" τονίζει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ.

Μεταξύ των άλλων ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ αναφέρει ότι «είναι προφανές πως σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει με αγωνία το επόμενο « επικοινωνιακό πυροτέχνημα» του υπουργείου πριν τις 25 Γενάρη! Χρόνος υπάρχει εξάλλου…»


Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνε βράχους για να μην πέσουν σε σπίτια


Πολλά προβλήματα άφησε πίσω η κακοκαιρία στην Κρήτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη επιχείρηση θρυμματισμού τεράστιων βράχων που έχουν κριθεί επικίνδυνοι στο βουνό του Άγιου Βλάσση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, που δημιούργησε τόσα πολλά προβλήματα στο νομό Ηρακλείου, έφερε στο φως – μεταξύ άλλων – και την επικινδυνότητα κάποιων βράχων που βρίσκονται σε βουνά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σήμερα η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη να ξεκινήσει μία επιχείρηση απομακρύνοντας αρχικά τους βράχους του Άγιου Βλάσση, όπως αναφέρει το cretapost.gr.



«Υπάρχουν ετοιμόρροποι βράχοι σε αυτό το σημείο που κινδυνεύουν σε κάποια κακοκαιρία να πέσουν ακόμα και σε σπίτια. Έχει δημιουργηθεί ένα ενεργό ρήγμα κι εμείς πρέπει να δράσουμε. Γι’ αυτό και το πρωί στις 7, στήθηκε η επιχείρηση με τα μηχανήματά μας», επισήμανε μιλώντας στην ιστοσελίδα ο κ. Μαμουλάκης.

Οι βράχοι θρυμματίζονται με κρουστικά μέσα και με ήπιους τρόπους ενώ η επιχείρηση αναμένεται να τελειώσει αργά το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στο σημείο και παρακολουθούν την επιχείρηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα σοκαριστικό, αμφιλεγόμενο εξώφυλλο


Μια γυναίκα βρίσκεται μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Το προσεχές τεύχος του περιοδικού Cosmopolitan, η βρετανική έκδοσή του, κυκλοφορεί με ένα αμφιλεγόμενο, για πολλούς σοκαριστικό, εξώφυλλο: Μια γυναίκα να πνίγεται μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Η δυναμική αυτή εικόνα, δημιούργημα του Leo Burnett, αφορά στην δολοφονία της 17χρονης Βρετανίδας Shafilea Ahmed με καταγωγή από το Πακιστάν, από τους ίδιους της τους γονείς της επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί εκείνον που της επέβαλαν. Οι φρικτές δολοφονίες τέτοιου είδους, είναι συνηθισμένες στο Μουσουλμανικό κόσμο, με μοναδικό σκοπό το ξέπλυμα της «ντροπής».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, αποτελεί μέρος σχετικής καμπάνιας, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Karma Nirvana που μάχεται κατά της βίας των γυναικών.

Συνοδεύεται μάλιστα και από ένα βιντεάκι, μόλις 7 δευτερολέπτων, που δείχνει το πλαστικό περίβλημα να σκίζεται-συμβολίζοντας την απαλλαγή των γυναικών από τη βία.




Διαβάστε περισσότερα...

Υπό όρους η επανένταξη προηγούμενων προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ


«Το ΥΠΑΝ καταβάλλει προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση των κοινοτικών πόρων».

Έργα του προηγούμενου ΕΣΠΑ που έχουν απενταχθεί μπορούν να επανενταχθούν στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, «με την προϋπόθεση βεβαίως της τήρησης των κανόνων επιλεξιμότητας της νέας Προγραμματικής Περιόδου».

Αυτό διευκρινίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας με σημερινή του ανακοίνωση στην οποία δηλώνει την έκπληξη αλλά και την απορία του «για τις σκοπιμότητες που υποκρύπτει το ψήφισμα που εκδόθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων σχετικά με το θέμα». Και αυτό διότι τα έργα για τα οποία διαμαρτύρεται η ΚΕΔΕ (εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, ηλεκτροφωτισμοί δρόμων συνοδά έργα) εμφανίζουν ελάχιστη απορρόφηση μόλις 2% ή αλλιώς 1.783.426 ευρώ, έναντι αρχικού προϋπολογισμού 81.663.094 ευρώ. Υπογραμμίζεται δε ότι από το 2009 έχει οριστεί ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Απεντάχθηκαν δηλαδή έργα που παρέμεναν ανενεργά και ανώριμα επί μεγάλο χρονικό διάστημα και παράλληλα μειώθηκε ο προϋπολογισμός εκείνων που δεν είχαν προοπτική έγκαιρης ολοκλήρωσης.

Η απένταξη δεν έγινε εκ του μη όντος, υπογραμμίζει το υπουργείο. Ήταν αναγκαία στο πλαίσιο της εξυγίανσης και τακτοποίησης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» όταν και έγινε αναπροσαρμογή των προϋπολογισμών των έργων μετά από συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωσή τους έως 31/12/2015 και να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών πόρων ούτε επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται, τέλος ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθεια σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την αποτελεσματική διαχείριση των διαθεσίμων κοινοτικών πόρων μέσω της μείωσης της υπερδέσμευσης των εκχωρημένων πόρων, της άρσης των επισφαλειών, της εξασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και της ολοκλήρωσης και λειτουργίας των έργων.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπεγράφη η ρύθμιση για τα ελαφρά ρυμουλκούμενα


Επιτρέπεται χωρίς κόμιστρο η μεταφορά πραγμάτων που ανήκουν στον ιδιοκτήτη.

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απόφαση η οποία εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, με την οποία τα ελαφρά ρυμουλκούμενα μικτού βάρους μέχρι 750 κιλά καθώς και τα τροχόσπιτα, επιτρέπεται να έλκονται με επιβατικά αυτοκίνητα εκτός του ιδιοκτήτη και από άλλα πρόσωπα, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, με την οποία παραχωρεί ο ιδιοκτήτης τα παραπάνω οχήματα.

Με τα ρυμουλκούμενα αυτά, επιτρέπεται η μεταφορά χωρίς κόμιστρο, πραγμάτων που ανήκουν στον ιδιοκτήτη ή στο πρόσωπο στο οποίο έχει παραχωρηθεί η δυνατότητα έλξης (σκαφών κωπηλασίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, κυνηγετικά είδη, σκυλιά, άλογα, αγωνιστικές μοτοσικλέτες, βάρκες, και άλλα) εφόσον το αυτοκίνητο το οποίο θα έλξει τα παραπάνω οχήματα έχει την κατάλληλη ελκτική ικανότητα.

«Η ρύθμιση αυτή η οποία σημειωτέον ισχύει σε όλη την Ευρώπη, εξυπηρετεί τόσο τους απλούς πολίτες όσο και τις διάφορες αθλητικές οργανώσεις, οι οποίες με την γραφειοκρατία που ίσχυε, για να μεταφέρουν τα είδη τα οποία ήταν απαραίτητα για την διεξαγωγή προπονήσεων ή αγώνων, έπρεπε να διαθέτουν αποκλειστικά ο καθένας δικό τους ρυμουλκούμενο».


Διαβάστε περισσότερα...

Πτώμα βρέθηκε σε δεξαμενή νερού μετά από παράπονα για περίεργη γεύση


Φρίκη με άψυχο σώμα νεαρής ηθοποιού.

Οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας στο Μεξικό. Άρχισαν να παραπονούνται για την περίεργη γεύση που είχε το νερό. Τι τους είπαν ότι έφταιγε; Ένα πτώμα που είχαν πετάξει άγνωστοι στη δεξαμενή!

Πτώμα βρέθηκε σε δεξαμενή νερού μετά από παράπονα για περίεργη γεύση

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σορός –που βρέθηκε σε κατάσταση σήψης-, ανήκε στην ηθοποιό Carmen Yarira Noriega Esparza η οποία είχε εξαφανιστεί πριν περίπου ένα χρόνο.

Η 27χρονη, με πτυχίο στην ψυχολογία, είχε θεαθεί τελευταία φορά σε γυμναστήριο στην Πόλη του Μεξικό, τον περασμένο Φεβρουάριο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποια είναι τα 196 διδακτικά βιβλία της Α/θμιας για το 2015-2016


Εγκρίθηκε η παραγωγή και η διανομή τους.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας εγκρίθηκε η παραγωγή και διανομή, με τις προτεινόμενες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διορθώσεις, των εγκεκριμένων διδακτικών βιβλίων από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) –“Διόφαντος”», για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του σχολικού έτους 2015-2016.

Για την παραγωγή των εγκεκριμένων τίτλων λαμβάνεται υπόψη το με ριθμ.211869/Δ1/16-12-2014 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Διορθώσεις για τα Διδακτικά βιβλία και το περιεχόμενό που είναι αναρτημένο στο Ψηφιακό σχολείο, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν. 3966/2011, ο αριθμός των αντιτύπων των διδακτικών βιβλίων καθορίζεται από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) –«Διόφαντος», μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και τα υπάρχοντα αποθέματα κάθε τίτλου.

Ο αριθμός των αντιτύπων των βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και τα Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα Ζ.Ε.Π. καθορίζεται από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) - “Διόφαντος”» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Η σχετική δαπάνη παραγωγής και διανομής όλων των ανωτέρω τίτλων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του «Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”». Το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”» να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Δείτε αναλυτικά τα εγκεκριμένα διδακτικά βιβλία


Διαβάστε περισσότερα...

Στη φυλακή για τον βιασμό δύο ανηλίκων


Ο 48χρονος κρίθηκε σήμερα προοφυλακιστέος.

Προφυλακιστέος, με την κατηγορία του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκων, κρίθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Σερρών, ο 48χρονος Σερραίος που φέρεται ότι αποπλάνησε δύο ανήλικους δώδεκα και επτά χρονών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον αυτεπάγγελτα διορισθέντα συνήγορο του 48χρονου, Φώτη Βαγενά, «η κατηγορία του βιασμού που βαραίνει τον 48χρονο δεν φέρει την τρέχουσα κοινή έννοια», ενώ όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ο φερόμενος δράστης φέρεται ότι είναι ένα κοινωνικά απομονωμένο άτομο με διαταραγμένη ψυχική ισορροπία».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 48χρονος φέρεται ότι κατά εξακολούθηση προέβαινε στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις της αποπλάνησης των δύο ανηλίκων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το ένα από τα δύο παιδιά, ο δωδεκάχρονος, ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του φερόμενου ως δράστη.



Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη αύριο


Θα γίνει εξουδετέρωση πυρομαχικών που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει αύριο 16 Ιανουαρίου η Τροχαία Θεσσαλονίκης από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα εξαιτίας εξουδετέρωσης πυρομαχικών που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης.

Συγκεκριμένα:

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Επαρχιακής οδού Θεσ/νίκης – Μηχανιώνας, από τη διασταύρωση Αεροδρομίου έως τη διασταύρωση Καρδίας.

- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Επαρχιακή οδός Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας – (διασταύρωση Αεροδρομίου) οδός Προφήτη Ηλία – Εθνική οδό Θεσ/νίκης-Μουδανιών – (διασταύρωση Ρυσίου) κίνηση προς Ρύσιο – κίνηση μέσω Ρυσίου προς Καρδία – είσοδος ξανά στην Επαρχιακή οδό Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας.



Διαβάστε περισσότερα...

Διορθώσεις σε ηλεκτρικά σίδερα


Κίνδυνος συσσώρευσης θερμικής ενέργειας.

Σε διορθωτικά μέτρα σε ηλεκτρικά σίδερα προχωράει η εταιρεία Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματεία Βιομηχανίας.

Τα μέτρα αφορούν τα σίδερα της Russell Hobbs μοντέλο Steamglide Iron 2400w - Model No: 18651-56. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει εντοπίσει ότι σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις το ανωτέρω σίδερα, και συγκεκριμένα αυτά που κατασκευάστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Ιουνίου 2013, μπορεί να ενέχουν κίνδυνο.

Συγκεκριμένα υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί συσσώρευση θερμικής ενέργειας στο εύκαμπτο σημείο σύνδεσης του καλωδίου ηλεκτροδότησης με την λαβή του προϊόντος, η οποία δυνητικά μπορεί να διαπεράσει την προστατευτική μόνωση του καλωδίου και να προκαλέσει επιδερμικό έγκαυμα στο χρήστη του προϊόντος.

Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί 1925 τεμάχια. Τα μόνα σίδερα που επηρεάζονται είναι αυτά που έχουν τον ακόλουθο επταψήφιο κωδικό: 18651-56. Για να γνωρίσει ο καταναλωτής εάν έχει κάποιο επηρεαζόμενο σίδερο, χρειάζεται να κοιτάξει στο κάτω μέρος της ‘φτέρνας’ του σίδερου. Εκεί θα βρει μία ετικέτα σε ορθογώνιο σχήμα η οποία περιέχει τον αριθμό του μοντέλου στο επάνω μέρος της. Αν ο καταναλωτής έχει το μοντέλο που αναφέρεται παραπάνω θα πρέπει επίσης να ελέγξει το δεύτερο πενταψήφιο κωδικό ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος της ετικέτας.

Αν ο δεύτερος κωδικός είναι μέσα στους κωδικούς από 04512 έως 36512 ή από 00113 έως 19513, τότε το σίδερο επηρεάζεται από τα διορθωτικά μέτρα. Τυχόν κωδικοί εκτός αυτού του εύρους των αριθμών δεν επηρεάζονται.

Αν ο καταναλωτής έχει ένα από αυτά τα μοντέλα και θέλει να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο προϊόν θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστημα που το αγόρασε και να ζητήσει την αντικατάστασή του με ένα άλλο προϊόν της δικής του επιλογής από το κατάστημα. Αν ο καταναλωτής δεν θέλει αντικατάσταση αλλά θέλει επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστημα που το αγόρασε και αφού επιστρέψει το σίδερο θα του επιστραφεί το ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος, χωρίς την ανάγκη παρουσίασης της απόδειξης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε. και συγκεκριμένα με την Κα Τσίμπα Αγάθη στο τηλέφωνο: 210 9410888 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): atsimpa@damkalidis.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση καλωδίων για notebooks


Υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης.

Στην ανάκληση και αντικατάσταση καλωδίων τροφοδοσίας τύπου LS-15 για notebooks Lenovo και Ideapad προχωράει η εταιρεία Lenovo Technology B.V, μέσω του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας. Το πρόγραμμα ανάκλησης πραγματοποιείται καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ανάφλεξης του καλωδίου.

Τα επηρεαζόμενα καλώδια τροφοδοσίας διανεμήθηκαν παγκοσμίως μεταξύ Φεβρουαρίου 2011 και Ιουνίου 2012 με τα κάτωθι μοντέλα notebooks (για την Ελλάδα):

Όνομα Μοντέλο

Ideapad B570e2

Ideapad V570c

Ideapad V570

Ideapad B560

Ideapad B570

Lenovo G G570

Lenovo G G575

Lenovo G G770

Lenovo G G565

Lenovo S S100

Lenovo U U260

Lenovo Y Y570

Lenovo Z Z570

Lenovo Z Z370

Lenovo Z Z575

Στην Ελλάδα η ανάκληση αφορά συνολικά 11.360 τεμάχια. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Παγκοσμίως η Lenovo έχει λάβει 16 αναφορές για αστοχία καλωδίων τροφοδοσίας, εκ των οποίων οι 3 είχαν ως συνέπεια βλάβη προσωπικής ιδιοκτησίας.

Η Lenovo έχει ήδη προβεί από τις 09/12/2014 σε δημοσίευση σχετικά με την ανάκληση των καλωδίων τροφοδοσίας τύπου LS-15 και δωρεάν αντικατάσταση τους στην ιστοσελίδα: http://support.lenovo.com/hr/hr/powercord2014.

Στην παραπάνω ιστοσελίδα παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχου και επικύρωσης με την οποία ο χρήστης ελέγχει και επικυρώνει ότι διαθέτει το συγκεκριμένο καλώδιο τροφοδοσίας που επηρεάζεται από την ανάκληση. Γίνεται σύσταση προς τους καταναλωτές να αποσυνδέσουν το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό τους καθώς και το τροφοδοτικό από την παροχή ρεύματος και να ακολουθήσουν την διαδικασία ελέγχου και επικύρωσης εάν το καλώδιο τροφοδοσίας τους πρέπει να ανακληθεί. Οι καταναλωτές, των οποίων το καλώδιο τροφοδοσίας πρέπει να ανακληθεί, λαμβάνουν μετά από μερικές ημέρες ένα νέο καλώδιο τροφοδοσίας (που δεν επηρεάζεται από την ανάκληση).


Διαβάστε περισσότερα...

Διπλό σοκ για όσους έχουν δάνεια σε ελβετικό φράγκο


Αυξάνονται κατά 25% δόσεις και κεφάλαιο αποπληρωμής.

Σοκ για πάνω από 60.000 Έλληνες δανειολήπτες αποτελεί η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank - SNB) ότι διακόπτει την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 ανά ευρώ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας είχε θέσει το όριο του 1,20 πριν τρία χρόνια, προκειμένου να ανασχέσει τις μαζικές αγορές μεσούσης της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας (SNB) εγκατέλειψε την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία των 1,20 ελβετικών φράγκων έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σήμερα, τερματίζοντας μια πολιτική τριών ετών που στόχο είχε να προστεύσει την οικονομία της χώρας έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους. Η κεντρική τράπεζα της χώρας, επίσης, μείωσε το επιτόκιο σε καταθετικούς λογαριασμούς όψεως που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό όριο.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το ελβετικό φράγκο έφτασε το επίπεδο των 0,8052 ελβετικών φράγκων έναντι του ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί μεγάλη ζημιά σε περίπου 60.000 έλληνες δανειολήπτες που έχουν δάνεια σε φράγκο λόγω της εκτίναξης στην αξία του ελβετικού νομίσματος.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, το ύψος των εν λόγω δανείων φτάνει τα 6 δισ. ευρώ.

Με την εκτίναξη στην ισοτιμία του ελβετικού φράγκου οι δανειολήπτες δέχονται διπλό χτύπημα.

Βλέπουν ξαφνικά το υπόλοιπό τους να αυξάνεται ακόμη και 25%, ενώ θα πρέπει να πληρώνουν πολλά περισσότερα κάθε μήνα για την αποπληρωμή του δανείου.

Όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, οι δανειολήπτες θα πρέπει να παραμείνουν απολύτως ψύχραιμοι και να μην προχωρήσουν σε εσπευσμένες κινήσεις, όπως για παράδειγμα να μετατρέψουν τα δάνειά τους σε ευρώ διότι τότε θα γράψουν πραγματικές ζημιές, ενώ προσωρινά οι όποιες ζημιές είναι λογιστικές και ενδεχομένως πρόσκαιρες.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν, τα στεγαστικά αυτά δάνεια είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας, 20ετίας και άνω, και επηρεάζονται από τους οικονομικούς κύκλους, άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά. Επισημαίνουν ότι οι τράπεζες θα συμβάλουν ώστε να υπάρξει ενημέρωση σε όποιον την ζητάει, ενώ τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση θα αναζητηθούν λύσεις σε όσους πληγούν.

Μεγάλη ζήτηση γνώρισαν τα στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο το 2008, όταν η ισοτιμία ήταν ευνοϊκή και τα επιτόκια του ευρώ ακόμα υψηλά, με αποτέλεσμα σχεδόν το 15% των νέων χορηγήσεων στεγαστικών δανείων να δινόταν, τότε, στο ελβετικό νόμισμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρύβει αυτή η ντουλάπα;


Μοιάζει με μια συνηθισμένη ντουλάπα. Είναι απλή, κομψή και ο ιδιοκτήτης της που την εμπνεύστηκε και τη σχεδίασε είναι ιδιαίτερα περήφανος για τη δημιουργία του.

Γιατί; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι κρύβει.



Όπως λέει ο κατασκευαστής της, σκέφτηκε ότι κάθε σπίτι πρέπει να έχει ένα χώρο όχι μόνο για να κρύψει πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα αλλά και για να κρυφτείς ο ίδιος σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο χώρος πίσω από την ντουλάπα είναι μια καλή κρυψώνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

7 τρόποι να καθυστερήσετε την περίοδό σας


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί μια γυναίκα να θέλει να καθυστερήσει την έμμηνο ρύση της.

Μερικές φορές, η περίοδος πέφτει σε ένα σημαντικό ταξίδι ή μια ειδική περίσταση ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε... ενστικτώδεις ορμές.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν συνίσταται να το κάνετε αν δεν σας το πει ο γυναικολόγος σας. Αν όμως το θέλετε ούτως ή άλλως, γνωρίστε κάποιες μεθόδους και εφαρμόστε τες με δική σας ευθύνη.

Τα αντισυλληπτικά
Τα παραδοσιακά αντισυλληπτικά χάπια αποτελούνται από 28 χάπια. Από αυτά, τα 21 περιέχουν δραστικές συνθετικές ορμόνες (όπως τα οιστρογόνα), οι οποίες έχουν ως στόχο την πρόληψη της ωορρηξίας. Τα υπόλοιπα 7 είναι ανενεργά χάπια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνουν ορμόνες αλλά είναι εικονικά (placebo). Την περίοδο που λαμβάνετε τα ανενεργά χάπια θα παρουσιάσετε αιμορραγία, παρόμοια με αυτή της κανονικής περιόδου. Αν παραλείψετε τα 7 τελευταία χάπια και ξεκινήσετε ένα νέο κουτί τότε η περίοδος δεν θα σας έρθει μέχρι να τα λάβετε. Αν το κάνετε αυτό ενδεχομένως να παρατηρήσετε λίγες σταγόνες αίμα μεταξύ των περιόδων σας.

Το λεμόνι
Πολλές γυναίκες έχουν δοκιμάσει αυτόν τον παλιό μύθο και έχουν παρατηρήσει ότι πράγματι η κατανάλωση λεμονιών καθυστερεί την εμφάνιση της περιόδου ή την διακόπτει νωρίτερα. Ωστόσο καμία επίσημη έρευνα δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο ενώ δεν έχουν μελετηθεί οι παρενέργειες μιας τέτοιας μεθόδου. Κάποιες γυναίκες μάλιστα ισχυρίζονται ότι το λεμόνι προκαλεί έντονες κράμπες ενώ η επόμενη περίοδός τους είναι πιο επώδυνη.

Οι φακές
Σας αρέσουν οι φακές; Αν όχι, παραλείψτε αυτήν την -επίσης μη επιστημονική- μέθοδο. Αν τρώτε ένα πιάτο φακές σούπα κάθε μέρα για μια εβδομάδα πριν την περίοδό σας, ενδέχεται να την καθυστερήσετε αρκετά.

Το στρες
Ενώ φυσικά δεν μπορείτε κι ούτε θέλετε να αυξήσετε το άγχος στη ζωή σας, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι η πνευματική σας κατάσταση επηρεάζει την έμμηνο ρύση σας. Αν λοιπόν διανύσατε πρόσφατα μια περίοδο έντονου άγχους, τότε μην αγχώνεστε και για την περίοδό σας γιατί μάλλον θα αργήσει να έρθει.

Softcup
Ένας άλλος τρόπος, όχι για να διακόψετε την περίοδό σας αλλά για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματά της αποτελεί ένα αμερικανικό προϊόν, το Softcup. Αποτελεί ένα μικρό ελαστικό κυπελάκι (φανταστείτε ένα μικρό προφυλακτικό) το οποίο χρησιμοποιείται από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους έτσι ώστε να συλλέγει τη ροή. Μπορεί να φορεθεί για έως και 12 ώρες και μπορείτε με αυτό να έχετε σεξουαλικές επαφές χωρίς να γίνει αντιληπτό από το σύντροφό σας. Παρόλο που δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, μπορείτε να το προμηθευτείτε διαδικτυακά. Πριν προβείτε σε μια τέτοια κίνηση όμως, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας. Προσοχή: Το προϊόν αυτό δεν αποτελεί μέτρο αντισύλληψης.

Ο θηλασμός
Ο αποκλειστικός θηλασμός αναστέλλει την επάνοδο της περιόδου καθώς οι ορμόνες που ρυθμίζουν την παραγωγή γάλακτος είναι οι ίδιες που ρυθμίζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας. Αν εξακολουθήσετε να θηλάζετε αποκλειστικά το βρέφος σας για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του (όπως συνιστά και ο ΠΟΥ), τότε πιθανώς η περίοδος να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Επίσης, όταν τα γεύματα από το στήθος αραιώνουν, κάτι που γίνεται συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, φαίνεται να αυξάνεται και η πιθανότητα εμφάνισης της έμμηνου ρύσεως, όπως αναφέρει η μαία, Μαρία Μπουρουτζόγλου στο mitrikosthilasmos.com.

Όχι στα καυτερά
Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν πραγματικά να κάνουν την περίοδό σας να έρθει νωρίτερα από το κανονικό. Κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί πλήρως αλλά καλού κακού αποφύγετε τα πικάντικα όταν είστε κοντά στις μέρες σας.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να φωνάζετε στο παιδί σας


Είναι σχεδόν αδύνατο να μην φωνάζει ποτέ μια μάνα στο παιδί της. Η αλήθεια όμως είναι ότι όχι μόνο δεν έχει κάτι να κερδίσει αλλά του κάνει και πολύ μεγάλο κακό. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ όταν οι γονείς φωνάζουν πολύ στο παιδί, του κάνουν το ίδιο κακό με το να σηκώσουν χέρι πάνω του.

Μπορεί όμως κανείς να πειθαρχήσει τα παιδιά του χωρίς να τους φωνάξει; Θα βγει κάτι τέτοιο σε καλό; Μια μάνα έμεινε «καθαρή» από φωνές για έναν χρόνο και παρουσιάζει τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Διαβάστε και θα εκπλαγείτε από το πόσα μπορεί να κερδίσει κανείς αν σταματήσει να φωνάζει.

«Κάποιος με ρώτησε αν έμαθα κάτι από την αποχή φωνών στα παιδιά μου για έναν χρόνο. Πολύ καλή ερώτηση. Θα σας πω το εξής: Έμαθα πολλά, πολύ περισσότερα από όσα θα χωρέσουν σε αυτό το κείμενο! Θα μοιραστώ όμως μαζί σας τα κορυφαία 10 πράγματα που έμαθα από την πρόκληση που έβαλα στον εαυτό μου και υποσχέθηκα να μην φωνάξω στα 4 αγόρια μου για 365 συνεχόμενες ημέρες.

1.Οι φωνές δεν είναι το μόνο πράγμα που δεν έχω κάνει εδώ και έναν χρόνο (399 ημέρες για την ακρίβεια!)
Επίσης δεν έχω πέσει ποτέ για ύπνο έχοντας έναν κόμπο στο στομάχι επειδή αισθάνομαι ότι είμαι η χειρότερη μαμά του κόσμου. Δεν έχω "ζαλίσει" τον σύντροφό μου με τις τύψεις μου και δεν έχω ακούσει τους γιους μου να φωνάζουν «Είσαι η πιο κακιά, η χειρότερη μαμά του κόσμου και δεν σε αγαπάω πια!». Ω ναι, έμαθα πολύ γρήγορα ότι υπάρχουν θετικά στο να μην φωνάζεις.

2. Τα παιδιά μου είναι οι πιο σημαντικοί κριτές μου
Όταν είχα την «όχι άλλες φωνές» επιφοίτησή μου, συνειδητοποίησα ότι ποτέ δεν φώναζα μπροστά σε άλλους γιατί ήθελα να πιστεύω ότι είμαι μια στοργική και υπομονετική μαμά. Η αλήθεια είναι ότι έτσι ήμουν απλά μόνο όταν είχα ακροατές. Έτσι, κατάλαβα ένα πράγμα: Έχω πάντα ένα ακροατήριο και οι πιο σημαντικοί κριτές μου είναι τα τέσσερα παιδιά μου. Τα παιδιά μου και όχι κάποιοι άγνωστοι είναι αυτοί που θέλουν να με κρίνουν και να πιστεύουν ότι «είμαι η καλύτερη μαμά του κόσμου». Και κάθε φορά που πάω να χάσω την υπομονή μου αυτή η σκέψη είναι που με κάνει να διατηρώ την ψυχραιμία μου.

3. Τα παιδιά είναι παιδιά και όχι απλώς παιδιά αλλά είναι άνθρωποι επίσης
Όπως εγώ, έτσι τα παιδιά μου έχουν καλές μέρες και κακές μέρες. Κάποιες μέρες είναι ευχάριστα και γλυκιά και ακούνε ό,τι τους λέω. Άλλες μέρες είναι γκρινιάρικα και δύστροπα. Και όπως όλα τα παιδιά, τα αγόρια μου καμιά φορά κάνουν φασαρία, αρνιούνται να βάλουν τα παπούτσια τους και ζωγραφίζουν στους τοίχους, ειδικά όταν είναι φρεσκοβαμμένοι. Επομένως αναγνωρίζω ότι πρέπει να χαμηλώσω τις προσδοκίες μου και να θυμάμαι ότι είναι ακόμα παιδιά: Ακόμα μαθαίνουν, αναπτύσσονται και προσπαθούν να μάθουν το πώς να διαχειρίζονται το να ξυπνούν απλώς στραβά. Όταν κάνουν λάθη πρέπει να θυμάμαι ότι όχι μόνο οι φωνές δεν βοηθούν αλλά όπως κι εμένα, έτσι και στα παιδιά μου δεν αρέσουν οι φωνές.

4. Δεν μπορώ να ελέγχω πάντα τις δράσεις των παιδιών μου μπορώ όμως να ελέγξω τις αντιδράσεις μου
Όσο σκληρά κι αν προσπαθήσω να είμαι υπόδειγμα μητέρας, καμιά φορά τα παιδιά μου, επειδή ακριβώς είναι μόνο παιδιά, δεν θα κάνουν αυτό που θέλω. Μπορώ να αποφασίσω όμως αν θέλω να αρχίσω να φωνάζω «Μάζεψε επιτέλους τα παιχνίδια σου» ή αν θέλω να φύγω για λίγα δευτερόλεπτα από το δωμάτιο, να ανακτήσω την ψυχραιμία μου κάνοντας μερικά άλματα και να επιστρέψω με μία νέα προσέγγιση.

ΥΓ: Το να φεύγεις για λίγο από τον τόπο του εγκλήματος και να επιστρέφεις μετά από ένα διάλλειμα μπορεί πραγματικά να οδηγήσει στο να μαζευτούν τα παιχνίδια πιο γρήγορα από ό,τι να έβαζα τις φωνές.

5. Οι φωνές απλώς δεν λειτουργούν
Υπήρχαν πολλές φορές που ήθελα να σταματήσω αυτή τη δοκιμασία της περιόδου χωρίς φωνές, καθώς σκεφτόμουν ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσω έτσι κάποιες καταστάσεις από το να βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους. Ευτυχώς όμως ήξερα καλύτερα. Από τα πρώτα χρόνια, έμαθα ότι οι φωνές φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα κάνοντας τα πράγματα να ξεφεύγουν από τον έλεγχο και καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο να κάνω τα αγόρια μου να ακούσουν αυτό που λέω. Πώς μπορούν να με ακούσουν ξεκάθαρα να λέω «Πάρτε τις σάκες σας, βάλτε τα παπούτσια σας, πάρτε τα μπουφάν σας, σταματήστε να τσακώνεστε και επιτέλους βιαστείτε!» όταν όλα αυτά είναι μπερδεμένα και συνοδεύονται από φωνές και διαταγές που τους κάνουν να θέλουν να κλάψουν;

6. Μαγικές στιγμές μπορούν να γεννηθούν όταν δεν υπάρχουν φωνές
Μια νύχτα άκουσα βήματα στο σπίτι, αρκετή ώρα αφότου είχαμε πέσει για ύπνο. Παρόλο που διακόπηκε ο πολύτιμος ύπνος μου, παρέμεινα ψύχραιμη και ζήτησα από το παιδί μου να επιστρέψει στο κρεβάτι. Την ώρα που τον οδηγούσα προς το δωμάτιό του, στράφηκε προς τα εμένα και μου είπε: «Μαμά, θα μ 'αγαπάς αν πάω στον ουρανό εγώ πρώτα; Γιατί αν πάς εσύ πρώτα, εγώ θα σ' αγαπώ ακόμα. Στην πραγματικότητα, εγώ θα σ 'αγαπώ πάντα». Δάκρυα εξακολουθούν να στάζουν στα μάγουλά μου ακόμα και σήμερα που το γράφω αυτό. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι αν είχα φωνάξει "Να πάρει η ευχή, γύρνα πίσω στο κρεβάτι!" δεν θα είχαμε ζήσει ποτέ αυτήν την πολύ γλυκιά και σημαντική συζήτηση.

7. Το να μην φωνάζετε είναι δύσκολο αλλά εφικτό
Δεν πρόκειται να σας πω ότι είναι "πανεύκολο" αλλά το να είστε δημιουργική και να έχετε εναλλακτικές μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολο. Και με το να φωνάζω στην τουαλέτα μόνη μου, χτυπώντας το στήθος μου σαν τον γορίλα, τραγουδώντας λαλαλα λαλαλα και θυμίζοντας διαρκώς στον εαυτό μου την υπόσχεσή μου, τα κατάφερα. Σίγουρα, αισθάνομαι ανόητη κατά καιρούς που κάνω αυτά τα πράγματα αλλά με κρατούν από το να χάσω τον έλεγχο. Το ίδιο κάνει και η νέα αγαπημένη μου λέξη: "τουλάχιστον". Αυτή η λέξη μου θυμίζει να χαλαρώνω. Την χρησιμοποιώ εύκολα σε οτιδήποτε ενοχλητικό συμβαίνει: «Έριξε κάτω το γάλα αλλά τουλάχιστον δεν ήταν από γυαλί και τουλάχιστον προσπαθούσε να βοηθήσει!"

8. Συχνά, είμαι εγώ το πρόβλημα και όχι τα παιδιά μου
Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι ήθελα να φωνάξω επειδή είχα νεύρα με τον σύντροφό μου, επειδή ήμουν κουρασμένη, επειδή αγχωνόμουν με τα οικονομικά μας ή επειδή ήταν απλά εκείνες οι μέρες του μήνα και όχι επειδή έκαναν κάτι κακό τα παιδιά μου. Άρχισα λοιπόν να λέω στον εαυτό μου: «Ηρέμησε, χρειάζεσαι απλώς λίγη σοκολάτα. Δεν φταίνε σε κάτι τα παιδιά σου».

9. Το να προσέχω τον εαυτό μου με βοηθάει να μην φωνάζω
Ήμουν πάντα καλή στο να φροντίζω τους άλλους. Δεν ήμουν ποτέ όμως καλή στο να φροντίζω τον εαυτό μου. Πλέον συνειδητοποίησα ότι για όλα όσα έχω σταματήσει να κάνω για τον εαυτό μου, δεν φταίνε τα παιδιά μου αλλά εγώ. Άρχισα λοιπόν να ασκούμαι, να κοιμάμαι νωρίτερα, να καλώ μία φίλη μου στο σπίτι και το κυριότερο, να λέω στον εαυτό μου ότι δεν πειράζει να μην είμαι τέλεια. Το να φροντίζω τον εαυτό μου, όχι μόνο με βοηθάει να μην φωνάζω αλλά και να είμαι πιο χαλαρή και τρυφερή.

10. Το να μην φωνάζω με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα
Τώρα που έχω σταματήσει να φωνάζω, όχι μόνο αισθάνομαι πιο ευτυχισμένη και πιο ήρεμη αλλά έχω και λιγότερες τύψεις. Πηγαίνω για ύπνο χωρίς να έχω παρέα τις Ερινύες και ξυπνάω έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ως γονιός και δείχνοντας μεγαλύτερη κατανόηση προς τα παιδιά μου.

Ξέρω ότι τώρα θέλετε να διαβάσετε ότι «Σταμάτησα να φωνάζω και όχι μόνο αισθάνομαι καλύτερα αλλά και τα παιδιά μου έχουν γίνει τέλεια!». Όχι, τέλεια δεν είναι. Είναι ακόμα παιδιά. Αλλά ναι, τα ξεσπάσματα είναι πολύ λιγότερα ή αποφεύγονται εντελώς κι εγώ μπορώ να σκέφτομαι πλέον πιο λογικά για την επίλυση πιθανών προβλημάτων, χωρίς να καταρρέω ή να χάνω τον έλεγχο. Το καλύτερο όμως είναι ότι τα παιδιά μου είναι πιο στοργικά απέναντί μου και πλέον μου λένε όλο και πιο συχνά ότι με αγαπάνε. Κι αυτό δεν είναι απλά υπέροχο, είναι ένα αίσθημα πρωτοφανές».

Σ.Σ: Η συγγραφέας του άρθρου, που προτιμά να παραμένει ανώνυμη, είναι συγγραφέας του βιβλίου "Yell Less, Love More" ("Φώναξε λιγότερο, αγάπα περισσότερο"), διατηρεί το site theorangerhino.com/ και είναι... καθαρή από φωνές εδώ και 521 ημέρες.

Και στα δικά σας!


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...