Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ζωή και ο θάνατος στα 280 κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καταγραφή των τελευταίων χρόνων ενός υπέρβαρου άντρα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η φωτογράφος Lisa Krantz εστίασε με το φακό της στα τέσσερα τελευταία χρόνια της ζωής του Hector Garcia Jr., καταγράφοντας τον αγώνα του, τις νίκες και το τραγικό τέλος. Ο Garcia, ένας υπέρβαρος άντρας, πάλευε για χρόνια με τα κιλά του τα οποία εκτός του ότι αποτέλεσαν τροχοπέδη για μια φυσιολογική ζωή, τον οδήγησαν σε πρόωρο θάνατο.

Νοέμβρης 2010: Ο Hector Garcia από το Σαν Αντόνιο, του Τέξας, ζυγίζει περίπου 270 κιλά. Ο νεαρός άντρας δυσκολεύεται ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως το να κάνει μπάνιο. Εδώ, στο πρώτο καρέ που ακολουθεί, δέχεται τη βοήθεια από τη μητέρα του Elena η οποία νωρίτερα του έκοψε και τα μαλλιά.

Ένα μήνα πριν, ο Garcia είχε αρχίσει να κάνει δίαιτα όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν κοντά στα 280 κιλά.

Ο Garcia ζούσε δέσμιος του βάρους του: Ανήμπορος να βγει εκτός σπιτιού ή να περπατήσει με τις δικές του δυνάμεις, χρησιμοποιούσε πάντα μαγκούρα ή αναπηρική καρέκλα. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων, ο δυστυχής άντρας έκανε προσπάθειες να χάσει κιλά είτε με τη βοήθεια οργάνων γυμναστικής: μια πραγματικά επίπονη διαδικασία.

Το 2012, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στα γόνατα, εξαιτίας της χρόνιας καταπόνησής τους. Μετά από χρόνια μεταφοράς εκατοντάδων επιπλέον κιλών, ο Garcia μετά βίας μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Δυο χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2014, παλεύοντας μέσα από υπερβολικές στρώσεις λίπους, ο Garcia κατέρρευσε στο σαλόνι του σπιτιού του αφού κατάφερε να περπατήσει μερικά μέτρα. Ο θάνατός του ίσως και να ήταν ένα είδους λύτρωσης…




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.