Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Κεγκέρογλου: Αυτό είναι το βοήθημα για τους πλημμυροπαθείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, ΚΑ και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, επισκέφθηκε το πρωί, το δήμο Ηρακλείου και συναντήθηκε με το δήμαρχο, με αντικείμενο την άμεση αποζημίωση των πλημμυροπαθών.

Στη συνάντηση, εκτός από το δήμαρχο, συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, ο Γ. Γραμματέας και στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Υφυπουργός κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε για τις διαδικασίες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών καθώς και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν σε κατοικίες και οικοσκευές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

Α) Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς, ύψους 586,94€ ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών (Το ποσό διπλασιάζεται για ΑΜΕΑ και πολύτεκνους).

Β) Αποζημίωση οικοσκευής και έξοδα αποκατάστασης ζημιών κατοικίας από 1.174 ευρώ ως 5869 ευρώ συνολικά και ανάλογα με την ζημιά, το εμβαδόν του σπιτιού και τον αριθμό μελών της οικογένειας

Τόνισε την ανάγκη τήρησης όλων των διαδικασιών και προϋποθέσεων προκειμένου άμεσα και με πλήρη διαφάνεια να αποκατασταθούν οι πραγματικά ζημιωθέντες.

Τέλος, ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε το Δήμαρχο και δεσμεύτηκε για άμεση μεταφορά των απαραίτητων πόρων για την καταβολή των αποζημιώσεων, από τις υπάρχουσες πιστώσεις για φυσικές καταστροφές, μετά όμως από συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου προς το Υπουργείο Εργασίας, Κ.Α και Πρόνοιας, και συγκεκριμένα προς την Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της Γ.Γ.Πρόνοιας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.