Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οι παράνομοι καλλιτέχνες τατουάζ της Ν. Κορέας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο νόμος της χώρας τα απαγορεύει και οι εραστές της βελόνας δίνουν ραντεβού σε καλά κρυμμένα υπόγεια.

Όταν ο When Suh Hyun-Woong, έδειξε το πρώτο του τατουάζ στη μητέρα του, εκείνη ξέσπασε σε κλάματα. «Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ήθελα να το κάνω αυτό στον εαυτό μου», λέει γελώντας ο 19χρονος Suh laughed. «Αλλά τώρα πλέον έχει συμβιβαστεί».

Κάποτε, τα τατουάζ ήταν μια τέχνη αποκλειστικά για τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά τώρα η τέχνη της δερματοστιξίας έχει γίνει mainstream στην Νότια Κορέα. Αλλά ο νόμος είναι σαφής και αμείλικτος: αν και τα τατουάζ δεν είναι παράνομα, ο νόμος λέει ότι αυτά πρέπει να γίνονται από γιατρούς με ειδική άδεια.



«Οπότε αν θέλεις να κάνεις τατουάζ, πρέπει να πας σε νοσοκομείο; Είναι παράλογο!», λέει ο Jang Jun-Hyuk, ο ιδιοκτήτης του «Tattooism», μια αίθουσα τατουάζ στην κεντρική Σεούλ.

Σύμφωνα με το Agence France Presse, η απαγόρευση οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχές επιθυμούν με αυτό τον τρόπο τη μη εξάπλωση του HIV ή άλλων ασθενειών, από μη αποστειρωμένες βελόνες.



«Είναι επέμβαση. Το δέρμα αιμορραγεί, γι αυτό το λόγο θέλουμε να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση», αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Υγείας της Ν. Κορέας, Ahn So-Young. Εξ ου και οι περισσότερες αίθουσες τατουάζ, είναι κρυμμένες σε υπόγεια, χωρίς διακριτικά στις πόρτες αν και σε πολλές περιπτώσεις οι αρχές κάνουν τα «στραβά μάτια».












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.