Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πώς μπορούν να σας κλέψουν στο ζύγι


Δείτε για να έχετε το νου σας.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Στο επίκεντρο η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου του Λαυρίου»


Επίσκεψη Ξυδάκη και Δούρου στην περιοχή.

Η δημιουργία του μουσείου Μεταλλείας - Μεταλλουργίας Λαυρίου και η αποκατάσταση και ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού χώρου της περιοχής (αρχαίο θέατρο Θορικού, Μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι) δρομολογήθηκαν κατά την σημερινή επίσκεψη της περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη στο Λαύριο.

Το θέμα του μουσείου Μεταλλείας-Μεταλλουργίας συζητήθηκε κατά την επίσκεψη της κ. Δούρου και του κ. Ξυδάκη στο τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και την περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Η κ. Δούρου σημείωσε ότι «η επιτυχημένη συνέργεια της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου η οποία ξεκίνησε με τον επαναπατρισμό της κεφαλής του ΕΡΜΗ συνεχίζεται με τη δημιουργία του Μουσείου», μέσω προγραμματικής σύμβασης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και τη σύμπραξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Η ξενάγηση στους χώρους του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, έγινε από τον επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Μεταλλείας Μεταλλουργίας, καθηγητή ΕΜΠ, Νίκο Μπελαβίλα, τον αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΤΠΠΛ, καθηγητή ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκο και τον διευθυντή του ΤΠΠΛ, Ασημάκη Χαδουμέλλη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεθωριάζει η μόδα των selfies;


Σύμφωνα με νέα μελέτη του αμερικανικού κολοσσού eBay, στην οποία έλαβαν μέρος 1.000 άτομα από όλον τον κόσμο, η πλειονότητα χαρακτηρίζει τις selfies «ενοχλητικές».

Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική οι εθελοντές ηλικίας 18-60 ετών κλήθηκαν να δηλώσουν τις τεχνολογικές τους συνήθειες. Από αυτούς το 69% ήταν άνδρες και το 31% γυναίκες.

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι Ευρωπαίοι τείνουν να αναρτούν συχνά φωτογραφικό υλικό με τα κατοικίδια και τα παιδιά τους, με το 38% των συμμετεχόντων να χαρακτηρίζει τις κινήσεις αυτές «ενοχλητικές».

Από τις απαντήσεις τους, οι Βορειοαμερικανοί φάνηκε ότι «μισούν» όσους τραβάνε selfies μπροστά από καθρέφτες, σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 69%.

Οι Ασιάτες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανεκτικοί ως προς τα στιγμιαία φωτογραφικά πορτρέτα των χρηστών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ωστόσο, το 86% αυτών δήλωσε ότι τα άτομα που κοιτάζουν διαρκώς το κινητό τους, ενώ βρίσκονται στο εστιατόριο τους «σπάνε τα νεύρα».

Αφρικανοί και Ευρωπαίοι εμφανίζονται εξίσου αγανακτισμένοι με όσους ποστάρουν διαρκώς φωτογραφίες φαγητών στα social media.

Το μεγαλύτερο «ψηφιακό» μίσος πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών, συγκεντρώνουν οι selfies που έχουν ληφθεί μπροστά σε καθρέφτη, ενώ αμέσως μετά στην κατάταξη βρίσκονται οι selfies με τα σουφρωμένα χείλη, γνωστές και ως duckface, όπως αναφέρει το spinningsm.gr.

Ο συγκεκριμένος τύπος selfie είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε διάσημες τηλεπερσόνες, όπως π.χ. οι αδελφές Καρντάσιαν. Στην τρίτη θέση του… μίσους έρχονται οι λήψεις στο γυμναστήριο, ενώ αμέσως μετά βρίσκονται οι ομαδικές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας καινούργιος πολιτιστικός θεσμός ξεκινά στην Άνδρο


Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη ανοίγει τον Αύγουστο το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ.

«Η Άνδρος μας τροφοδοτεί -την οικογένεια μου και εμένα- επί 25 χρόνια με τα υπέροχα καλοκαίρια, το αεράκι της, τα τζιτζίκια, τα σύκα , τις παραλίες και έναν υπόγειο πολιτισμό αναγνωρισμένο, βέβαια, από τον Εμπειρίκο, τον Καραγάτση, τον Πολέμη... που ζει μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώπων της» ήταν τα λόγια του Παντελή Βούλγαρη ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί που του προσέφερε το φυσικό σκηνικό για την «Μικρά Αγγλία».

Η επιστροφή του δεν σηματοδοτεί βέβαια κάποια καινούργια ταινία αλλά την δημιουργία του νοσύστατου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου – την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου έχει αναλάβει - που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 30 Αυγούστου, σε ένα νεότευκτο υπερσύγχρονο ανοικτό θέατρο-πέταλο, 900 θέσεων, στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας.

Το νέο θέατρο υπήρξε αίτημα δεκαετιών στο νησί, και πήρε σάρκα και οστά χάρη στην προσφορά του Ανδριώτη Αλκιβιάδη Τάττου. «Παρόλο που κάθε καλοκαίρι το νησί φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή και στο Μουσείο Κυδωνιέως, το νέο υπαίθριο θέατρο εξασφαλίζει τη δημιουργική δράση και την προοπτική του νέου θεσμού.

Φέτος, θα γιορτάσουμε τα εγκαίνιά του με τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις: δυο επιδαυρικές θεατρικές παραγωγές («Τρωάδες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη και «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα) και δυο εμφανίσεις σημαντικών εκφραστών της ελληνικής μουσικής (Δήμητρα Γαλάνη, Φίλιππος Πλιάτσικας)», είπε σήμερα στην παρουσίαση του προγράμματος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

«Φιλοδοξία του νέου θεσμού», τόνισε ο Παντελής Βούλγαρης, «είναι να φιλοξενεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις τέχνης, δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδριώτες -και όχι μόνο- να χαρούν Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Δοκιμασμένους στην τέχνη, αλλά και νεότερους. Φυσικά, ο χώρος θα διατεθεί και στους ίδιους τους Ανδριώτες και στην τέχνη τους. Στα θεατρικά σχήματα που χρόνια προσφέρουν ποιοτικές παραστάσεις, στη Φιλαρμονική των Νέων και στη Χορωδία». Στόχος του είναι τα επόμενα χρόνια η διοργάνωση να απλωθεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε παλιά σχολεία, πλατείες του νησιού και άλλους ανδριώτικους χώρους. Όπως είπε, στο μέλλον από την ατζέντα του φεστιβάλ δεν θα λείψουν παρουσίες νέων κινηματογραφιστών, λογοτεχνικές βραδιές, αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, στον Νίνο Ρότα και στον Κώστα Γαβρά. Ο Π. Βούλγαρης δεν απέκλεισε μακροπρόθεσμα να υπογράψει και ο ίδιος κάποιες παραγωγές της διοργάνωσης.



Το νεοσύστατο φεστιβάλ είναι -σύμφωνα με τον δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη- το επόμενο άλμα που κάνει η, ήδη καταξιωμένη στη διεθνή εικαστική σκηνή, Άνδρος στο χώρο των παρασταστικών τεχνών αλλά και της μουσικής. «Ο Δήμος Άνδρου το στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του, προσβλέποντας στην ανάπτυξή του σε διεθνείς συνεργασίες και μετακλήσεις κορυφαίων σχημάτων και καλλιτεχνών από το εξωτερικό, από το 2016», επισήμανε ο κ. Σουσούδης .

Όσο για τη νέα ανοιχτή σκηνή, είναι ένα οικοδόμημα που σέβεται το φυσικό τοπίο, παραπέμπει στον κανόνα των κλασικών σκηνών και συνιστά μία από τις πιο τολμηρές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο της Άνδρου, μεταπολεμικά. Το θέατρο βρίσκεται σε «στρατηγική» θέση, με πανοραμική θέα προς το νότο. Χτίστηκε με την πέτρα-ταυτότητα του νησιού, την ξερολιθιά, και την τεχνική των ντόπιων μαστόρων, επάνω στη φυσική κλίση του εδάφους, δημιουργώντας ένα πέταλο 40 μέτρων. Διαθέτει τέσσερα διαζώματα, έντεκα σειρές κερκίδων, δύο εισόδους, τέσσερις εξόδους και σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, με καμαρίνια και βοηθητικούς χώρους για το κοινό. Το σχεδιασμό της υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Κυριακή Κονδυλάτου και Κωνσταντίνος Λούκος.

Η μελέτη, που εκπόνησε το 2004 ο χορηγός, δεν περιορίζεται στην ανοιχτή σκηνή. Αφορά επίσης τη δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, ένα αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, δίπλα από το διατηρητέο νεοκλασικό Δημαρχιακό Μέγαρο, σε έκταση 4,5 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα διαθέτει, δίπλα στην ανοικτή σκηνή, κλειστό πολυκέντρο 350 θέσεων, κλειστό θέατρο, φουαγιέ για εκδηλώσεις και ειδικά διαμορφωμένους υπαίθριους χώρους.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου με συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα-Γιάννη Μηλιώκα και θα συνεχιστούν με «Τρωάδες» από το Εθνικό Θέατρο (12/8), «Αχαρνής» (17/8), συναυλία της Κατερίνας Πολέμη (20/8) και, τέλος, τη Δήμητρα Γαλάνη με το κουαρτέτο Chronos (25/8).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γοργόνες βγήκαν στους δρόμους του Μπρούκλιν


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την παρέλαση.

Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι ως γοργόνες και άλλα πλάσματα της θάλασσας βγήκαν στους δρόμους του Κόνι Άιλαντ στο Μπρούκλιν το περασμένο Σάββατο, συμμετέχοντας στην Παρέλαση των Γοργόνων.

Η ετήσια παρέλαση πραγματοποιείται από το 1983 το πρώτο Σάββατο που είναι πιο κοντά στην επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Δείτε τις φωτογραφίες…














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για διασφάλιση των ΣΣΕ


Προβλέπει παράταση για τρεις επιπλέον μήνες της υφιστάμενης κανονιστικής ισχύος.

Τροπολογία η οποία προβλέπει παράταση για τρεις επιπλέον μήνες της υφιστάμενης κανονιστικής ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που λήγουν ή καταγγέλλονται, κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα μέτρα ανακούφισης των ΑμεΑ και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής,

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «συντρέχει επείγουσα ανάγκη άμεσης νομοθετικής πρόνοιας για τη διασφάλιση της ύπαρξης συλλογικών ρυθμίσεων και όρων αμοιβής και εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ρυθμιστικού κενού που θα δυσχεράνει ουσιωδώς την επανέναρξη και λυσιτελή έκβαση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενόσω ο θεσμικός και κοινωνικός διάλογος για την αποκατάσταση και αναμόρφωση του συνολικού θεσμικού πλαισίου περί συλλογικής αυτονομίας, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης».

Ειδικότερα, ορίζεται ότι «οι κανονιστικοί όροι συλλογικής σύμβασης ή διαιτητικής απόφασης, που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν για ένα εξάμηνο και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό. Μετά την πάροδο του εξαμήνου, οι υφιστάμενοι όροι εργασίας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρις ότου λυθεί ή τροποποιηθεί η ατομική σχέση εργασίας».

Επίσης «η ισχύς της από 26 Μαρτίου 2014 Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας παρατείνεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015, εφόσον μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν έχει συναφθεί νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Την τροπολογία υπογράφει πρώτος ο Στάθης Λεουτσάκος και ακολουθούν:

Σωκράτης Βαρδάκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Σάκης Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μπέτυ Σκούφα, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σωτηρίου, Κυριακή Τεκτονίδου, και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Αντωνοπούλου με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ


Συζητήθηκε πιθανή συνεργασία των δύο πλευρών.

Οι δυνατότητες συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας με τον ΟΚΑΝΑ διερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ευάγγελο Καφετζόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε πιθανή συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη από απεξαρτημένα άτομα συνεταιριστικών εγχειρημάτων κοινωνικής οικονομίας, τα οποία θα συμβάλουν στην κοινωνική τους επανένταξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 10σέλιδο έγγραφο με ολόκληρη την ελληνική πρόταση


Ολόκληρο το κείμενο των 10 σελίδων που αποτελεί τη βάση διαπραγμάτευσης με στόχο τη συμφωνία και το οποίο παρουσίασε χθες η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, παρουσίασε το Star.

Η ελληνική πρόταση φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μετά από σχετικό αίτημα των εταίρων.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται σαφής δέσμευση ότι έως την 1η Ιουλίου θα ψηφιστεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2018 στο οποίο και θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα μέτρα.

Υπάρχει επίσης δέσμευση για την κατάργηση της έκπτωσης του 30% στο ΦΠΑ στα νησιά.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από την 1/1/2016 ενώ καθιερώνονται αντικίνητρα ώστε κανένας να μην μπορεί να βγει πρόωρα στη σύνταξη. Στόχος είναι το 2025 να βγαίνουν όλοι στη σύνταξη στα 67 χρόνια.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοικοδομείται η «Οικία Ούγκο Φώσκολου» στη Ζάκυνθο


Ο ποιητής έζησε στο σπίτι τα παιδικά του χρόνια.

Ξεκίνησαν στην πόλη της Ζακύνθου οι εργασίες ανέγερσης της «Οικίας Ούγκο Φώσκολου», του σπιτιού δηλαδή που ο ζακυνθινός ποιητής έζησε τα παιδικά του χρόνια και μετά τον βομβαρδισμό που υπέστη στην διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, αποτέλεσε διαχρονική υπόσχεση του λαού και των αρχών του νησιού, να τον αποκαταστήσουν στην αρχική του μορφή.

ΟΥΓΚΟ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Πριν λίγες ημέρες εγκαταστάθηκε η εργολήπτρια εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες ανέγερσης του σπιτιού, μετά από δημοπρασία που διενήργησε η περιφέρεια Ιόνιων νησιών που χρηματοδοτεί άλλωστε το έργο. Η Οικία Ούγκο Φώσκολου που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα παραδοθεί έως το τέλος του έτους, είναι ένα μικρό διώροφο οίκημα, πιστό αντίγραφο του παλιού σπιτιού, το οποίο ανεγείρεται με υλικά και προδιαγραφές εποχής 18ου αιώνα, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο καθηγητής του ΕΜΠ, Αρχιτέκτων Διονύσιος Ζήβας.

Με την παράδοση του κτίσματος και σύμφωνα με προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια Ιόνιων νησιών, ο δήμος Ζακύνθου, στην ιδιοκτησία του οποίου ήταν το οικόπεδο της ανέγερσης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ούγκο Φώσκολος», που από το 2010 ανέλαβε και προώθησε τις διαδικασίες ανέγερσης του κτιρίου, στη Ζάκυνθο, θα λειτουργήσει χώρος έκθεσης ενθυμημάτων του μεγάλου ποιητή καθώς και βιβλιοθήκη με τα έργα και τις εκδόσεις του. Τόσο η Περιφέρεια Ιόνιων νησιών όσο και ο δήμος Ζακύνθου αλλά και οι φορείς του νησιού υποστηρίζουν το όλο εγχείρημα και ήδη γίνεται λόγος για ανάπλαση του χώρου γύρω από την οικία Φώσκολου και την μόνιμη λειτουργία του εκθετηρίου.

Για το ιστορικής σημασίας έργο της ανέγερσης της «Οικίας Φώσκολου» για την Ζάκυνθο, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς.

Ειδικότερα ο κ. Κολοκοτσάς επεσήμανε ότι «με την ανέγερση του Μουσείου Φώσκολου η Ζάκυνθος εκπληρώνει ένα χρέος της απέναντι σε ένα σπουδαίο πνευματικό της τέκνο».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου με το πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας, τονίζοντας ο δήμαρχος Ζακύνθου ότι «βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο και το δήμο της Παβίας της Ιταλίας, εκεί που ο Φώσκολος έζησε για πολλά χρόνια και εδίδαξε, για την αξιοποίηση του υπό ανέγερση κτιρίου έτσι ώστε να αποτελεί μια ζωντανή ανάμνηση του χώρου όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, ο εθνικός ποιητής της Ιταλίας», επισημαίνοντας ότι «για την Ζάκυνθο η ανέγερση της οικίας αποτελεί ιστορικό γεγονός».

«Έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε για το σκοπό αυτό με τους εξαίρετους συμπολίτες μας που εργάζονται μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ούγκος Φώσκολος" για την ανέγερση της οικίας. Όλα τα μέλη του συλλόγου με το κύρος και την επιστημονική τους συγκρότηση θα αναλάβουν την λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, μόλις αποπερατωθεί το κτίριο», δήλωσε ο κ. Κολοκοτσάς.

Η ζωή και το έργο του

Ο Ούγκο - Νικόλαος Φώσκολος γεννήθηκε από την Ελληνίδα μητέρα Διαμαντίνα Σπαθή και τον Ιταλό πατέρα Αντρέα Φόσκολο στις 6 Φεβρουαρίου 1778 στη Ζάκυνθο όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Το 1794 εγκαταστάθηκε στη Βενετία όπου παρακολούθησε μαθήματα φιλολογίας κι φιλοσοφίας και από το 1797 έγινε γνωστός στην Ιταλία με το έργο του "Θυέστης". Στάθηκε στο πλευρό του Ναπολέοντας και συμμετείχε στα επαναστατικά κινήματα της εποχής για την δημιουργία του νέου ιταλικού κράτους. Πολέμησε στις τάξεις του γαλλικού στρατού εναντίον των Αυστριακών και των Ρώσων και όταν ο Ναπολέων παραχώρησε ιταλικά εδάφη στους Αυστριακούς ο Φώσκολος προχώρησε στην αποκήρυξη του μέσα από το διάσημο μυθιστόρημα του «Τελευταίες επιστολές του Γιάκοπο Ορτις» το 1803.

Από το 1808 δίδαξε Ρητορική στο πανεπιστήμιο της Παβίας και μετά από μια σύντομη περιπλάνηση σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας κατέληξε στο Λονδίνο το 1816. Εκεί παρέδιδε μαθήματα έως το 1826 που πέθανε.

Η σορός του βρίσκεται θαμμένη στην εκκλησία Σάντα Κρότσε της Φλωρεντίας δίπλα στον Δάντη και στις άλλες μεγάλες μορφές της ιταλικής ποίησης.

Το σπουδαιότερο έργο του ήταν το ποίημα «Οι Τάφοι». Ένα έργο που θεωρείται ότι εκφράζει την κατάληξη του νεοκλασσικισμού και τον πρώιμο ρομαντισμό στην Ιταλία.

Ο Ούγκος Φώσκολος διατήρούσε πάντα σχέσεις με τη Ζάκυνθο και πολύ πριν πεθάνει είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στη μητρική του γη. Για πολλά χρόνια είχε κοντά του τον Ανδρέα Κάλβο, ενώ η αναγγελία του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση στην Ζακυνθινή κοινωνία και ο τότε νεαρός ποιητής Διονύσιος Σολωμός εκφώνησε το επικήδειο λόγο στην καθολική εκκλησία του Αγίου Μάρκου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Grexit κατάλογος της ελληνικής ταβέρνας στο Ναϊμέγκεν


Μία πρωτότυπη ιδέα βρήκε ένας ιδιοκτήτης ελληνικής ταβέρνας στο Ναϊμέγκεν της Ολλανδίας, για να εκφράσει την αντίδραση του για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Ο 62χρονος, Δημήτρης Κατσαλάς, επηρεασμένος από το Grexit, δημιούργησε ένα κατάλογο με ελληνικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, το όνομα του καταλόγου είναι «Grexit weken» δηλαδή «εβδομάδα Grexit» και περιλαμβάνει το πιάτο του Πρωθυπουργού «Tsiprasschotel» το οποίο είναι φιλετάκια χοιρινά και κοστίζει 18 ευρώ ή 5700 δραχμές. Από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και το πιάτο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, «Varoufakisschotel» το οποίο είναι σουβλάκι, χοιρινή μπριζόλα και γύρος με 17,50 ευρώ ή 5700 δραχμές.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει το δικό του πιάτο το «Dijsslbloemschotel» και πρόκειται για σουβλάκι, σουτζούκι και γύρο κοστίζει 17,50 ευρώ ή 5700 δραχμές.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ελληνικής ταβέρνας, στο gelderlander.nl, μπορεί να διακωμωδεί την κατάσταση, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Ο Grexit κατάλογος της ελληνικής  ταβέρνας στο Ναϊμέγκεν - ΦΩΤΟ


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις είναι πιθανό να διέπραξαν εγκλήματα πολέμου»


Τι αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ για τον πόλεμο στη Γάζα το 2014.
Το Ισραήλ και οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις διέπραξαν πιθανά «εγκλήματα πολέμου» κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014, αναφέρεται σε μία έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τον πόλεμο στη Γάζα το 2014 συγκέντρωσε «ουσιώδεις πληροφορίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν το Ισραήλ και οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις», αναφέρεται στην έκθεση που είχε ζητήσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Το εύρος των καταστροφών και του ανθρώπινου πόνου στη Γάζα ήταν χωρίς προηγούμενο και θα επιδράσει στις μελλοντικές γενιές», υπογραμμίζει η αμερικανίδα δικαστής Μαίρη ΜακΓκόουεν. Προεδρεύει της Επιτροπής η οποία επιφορτίστηκε να συντάξει αυτή την έκθεση για τον πόλεμο που διεξήχθη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014 και διήρκησε 51 ημέρες.

Η έκθεση καταγγέλλει «την ατιμωρησία που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα» όσον αφορά τις ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων και καλεί το Ισραήλ να «αντιστρέψει τον θλιβερό απολογισμό» του στη δίωξη των υπευθύνων. Εκφράζει επίσης λύπη γιατί οι παλαιστινιακές αρχές «απέτυχαν» να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσους παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους.

Από παλαιστινιακής πλευράς, σκοτώθηκαν 1.462 άμαχοι, το ένα τρίτο των οποίων ήταν παιδιά, ενώ από ισραηλινής πλευράς έξι πολίτες σκοτώθηκαν και περίπου 1.600 τραυματίστηκαν από παλαιστινιακές ρουκέτες, υπενθυμίζει η έκθεση. Μαζί με τους μαχητές και τους στρατιώτες, σκοτώθηκαν συνολικά 2.140 Παλαιστίνιοι και 73 Ισραηλινοί.

Υπήρξε μία «ισχυρή αύξηση» της δύναμης πυρός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη σύγκρουση αυτή, με 6.000 ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα και περίπου 50.000 οβίδες που ερρίφθησαν από το πυροβολικό και άρματα μάχης, ενώ οι παλαιστινιακές οργανώσεις εκτόξευσαν 4.881 ρουκέτες και 1.753 βλήματα όλμων.

Το Ισραήλ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για την απόφαση να ζητηθεί αυτή η έκθεση και δεν επέστρεψε στην Επιτροπή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών να επισκεφθεί την περιοχή.

Η Επιτροπή συγκέντρωσε μαρτυρίες και από τις δύο πλευρές μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφώνου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από την άσκηση πίεσης από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δημοσιοποίηση της έκθεσης από τον Μάρτιο στον Ιούνιο.

Η επιτροπή εξέφρασε «ανησυχία για την εκτεταμένη χρήση από το Ισραήλ φονικών όπλων σε μία σημαντική ακτίνα» γύρω από τη σύγκρουση. Καταδίκασε επίσης τη ρίψη «αδιακρίτως» χιλιάδων ρουκετών από τους Παλαιστινίους που είχαν στόχο να «σκορπίσουν τον τρόμο» στους ισραηλινούς πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο


«Παραμένει άγνωστο το αν η αφορμή της πυρκαγιάς ήταν αμέλεια ή εμπρησμός».
Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη Χαρά Καφαντάρη, κατέθεσαν σήμερα ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τη φωτιά στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι σε λιγότερο από δυο μήνες η Δυτική Αττική και το Θριάσιο Πεδίο εξέπεμψαν απανωτές «κραυγές αγωνίας» για την υποβάθμιση πρωτίστως της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, της υγείας τους, καθώς και του περιβάλλοντος.

«Τούτο καταγράφηκε από την έλλειψη μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, στα ΕΛΠΕ, σε μονάδες ανακύκλωσης, στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ασπροπύργου, κ.λπ.», αναφέρουν οι βουλευτές και προσθέτουν πως για μέρες μύριζε καμένο χαρτί και πλαστικό ολόκληρη η Αττική, ενώ τεράστιες ποσότητες καυσαερίων και ρύπων, επικίνδυνων λόγω του περιεχομένου σε τοξικές χημικές ουσίες, όπως οι διοξίνες, αιωρούμενων σωματιδίων PM 10 & 2,5 και του μαύρου άνθρακα BC, διασπάρθηκαν στην ατμόσφαιρα.

«Παραμένει άγνωστο το αν η αφορμή της πυρκαγιάς ήταν αμέλεια ή εμπρησμός. Γνωστή, όμως, η αιτία, δηλαδή το μέχρι σήμερα κυρίαρχο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων με τις μεγάλες συγκεντρωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς εφαρμογή της διαλογής στην πηγή και συσσώρευση τεράστιων όγκων σύμμεικτων απορριμμάτων», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Το υποτιθέμενο "εργοστάσιο ανακύκλωσης" στον Ασπρόπυργο δεν είναι μοναδική περίπτωση. Στην πραγματικότητα είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της παθογένειας του υφιστάμενου συστήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που τα τελευταία χρόνια απέκτησε τεράστια διάσταση μέσα από επιλογές εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Το κύριο σύστημα ανακύκλωσης είναι οι μπλε κάδοι, που υποδέχονται ανακατεμένα ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας, τα οποία στη συνέχεια οδηγούνται σε κέντρα διαλογής (ΚΔΑΥ), όπως αυτό στον Ασπρόπυργο».

Αναφέρουν, εξάλλου, ότι η λειτουργία του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου έχει ανατεθεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (μπλε κάδοι) στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΕ. Εταιρεία με "βαρύ" ιστορικό σε εργατικά δυστυχήματα, επιδοτήσεις αδρές, πρόστιμα για ελλείψεις, αφειδώς αδειοδοτήσεις επέκτασης μονάδων της και με "χαλαρή εφαρμογή" περιβαλλοντικών όρων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι μετά από διενέργεια ελέγχου οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είχαν επιβάλει υψηλά πρόστιμα, με χαρακτηριστικότερο εκείνο των 132.000 ευρώ από τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος το 2012. Επίσης, ότι το Φεβρουάριο του 2015 η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.590 ευρώ, ενώ ανάλογα πρόστιμα από 2.500 ως 5.000 ευρώ είχαν επιβληθεί από την Περιφέρεια και το 2013. Επίσης τονίζουν ότι οι κρατικές επιδοτήσεις ήταν γενναιόδωρες, το 2003 με 10 εκατ., το 2009 με 14,8 εκατ., ενώ το 2013 με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης εγκρίθηκε η καταβολή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης περίπου 1 εκατ. ευρώ.

«Η τελευταία τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (του 2013) για τη δραστηριότητα ανακύκλωσης της εταιρείας στον Ασπρόπυργο εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στις 19 Ιανουαρίου 2015», τονίζουν οι βουλευτές και ζητούν να ενημερωθούν αν πρόκειται να ερευνηθεί σε βάθος η διαδικασία αδειοδότησης και ο τρόπος λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης, ποιος θα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης από δω και πέρα της κατεστραμμένης εγκατάστασης του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, ώστε να μην εγκαταλειφθεί στην τύχη της και αν έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε εφαρμογή οι προβλέψεις του ΠΔ 148/2009 σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε τροχιά γύρω από τη Γη ο δορυφόρος «2Α»


Δείτε την εκτόξευσή του.

Ένας ακόμη δορυφόρος Sentinel, o 2A, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τέθηκε σήμερα σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, μετά τον Sentinel-1A που εκτοξεύτηκε τον Απρίλιο του 2014.

Οι δορυφόροι, που θα γίνουν περισσότεροι στο μέλλον, εντάσσονται στο σύστημα «Κοπέρνικος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεχή και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική παρακολούθηση της Γης (ξηράς, θάλασσας και ατμόσφαιρας).

Ο βάρους 1,1 τόνων δορυφόρος εκτοξεύθηκε πάνω σε έναν πύραυλο «Βέγκα» από την ευρωπαϊκή διαστημική βάση Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα σήμερα τα χαράματα ώρα Ελλάδος. Ο Sentinel-2A διαθέτει άκρως εξελιγμένο εξοπλισμό (έγχρωμη και υπέρυθρη κάμερα) οπτικής απεικόνισης υψηλής ανάλυσης, ενώ ο Sentinel-1A διαθέτει ραντάρ.



Ο Sentinel-2A αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε τρεις έως τέσσερις μήνες, αφού πρώτα ελεγχθούν και ρυθμισθούν σωστά όλα τα όργανά του. Θα κινείται σε ύψος περίπου 786 χιλιομέτρων από τη επιφάνεια της Γης, σε ηλιο-σύγχρονη τροχιά, περνώντας από το ίδιο σημείο του πλανήτη, περίπου κάθε δέκα μέρες. Κατασκευάσθηκε από κοινοπραξία δεκάδων ευρωπαϊκών εταιρειών με επικεφαλής την Airbus Defence & Space.

Οι δορυφόροι Sentinel που σταδιακά στέλνονται στο διάστημα, θα δημιουργήσουν ένα «δίχτυ» περιβαλλοντικής επιτήρησης μοναδικό στον κόσμο, παρέχοντας πολύτιμα στοιχεία για τη ρύπανση του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή, την αποψίλωση των δασών, τη βιοποικιλότητα, τη διατροφική ασφάλεια, τις κατά τόπους ανθρωπιστικές κρίσεις, τις φυσικές καταστροφές κ.α.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα «Κοπέρνικος» χρηματοδοτείται από την ΕΕ και την ESA με περίπου 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2020. Ο Sentinel-2B, «δίδυμος» δορυφόρος του 2-Α, θα εκτοξευθεί το φθινόπωρο του 2016, οπότε από κοινού οι δύο δορυφόροι θα «τσεκάρουν» από ψηλά το ίδιο σημείο της Γης κάθε πέντε μέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα “έξυπνο” θυροτηλέφωνο στο κινητό σου


Κι όμως, τώρα το θυροτηλέφωνο του σπιτιού σου μπορείς να το διαχειρίζεσαι από το κινητό σου. Πως;

Η εφαρμογή «ring-video doorbell» είναι ένα έξυπνο θυροτηλέφωνο το οποίο σας ενημερώνει στο κινητό όταν υπάρχει επισκέπτης και το χτυπήσει. Εμφανίζεται δηλαδή ένα βίντεο στο application του κινητού σας.





Από εκεί και πέρα έχει αισθητήρα κίνησης, μπορεί να καταγράψει ότι βλέπει στο cloud και φυσικά μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κάμερα όποτε θέλετε.



Επίσης μπορείτε να απαντάτε σαν μια θυροτηλεόραση ακόμη κι αν δεν είστε σπίτι οπότε οι άλλοι θα νομίζουν ότι είστε. Αυτό είναι καλό γιατί πιθανοί διαρρήκτες δεν θα γνωρίζουν αν όντως είστε μέσα.

Διαθέτει 180 μοιρών HD camera και το Motion detection είναι παραμετροποιήσιμο.



Μπαίνει εύκολα στον τοίχο και ασφαλίζει με ειδικό εργαλείο που αποτρέπει την κλοπή (κι αν σας το κλέψουν σας ο αντικαθιστούν τσάμπα). Επίσης η μπαταρία του κρατάει για ένα χρόνο.



Πρόσφατα η εταιρία δημιούργησε και το Chime. Ένα κουδούνι- ηχείο, που δουλεύει με το Ring και μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε πρίζα στο σπίτι ώστε να ακούσετε ποιος είναι στην πόρτα όταν δεν έχετε το κινητό σας μαζί.

Η έκδοση με την μπαταρία δουλεύει κανονικά στην Ελλάδα όπως είναι αναμενόμενο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση»


Αναπληρωτές Καθηγητές Ειδικής Αγωγής: Άμεση απόσυρση της παραγράφου για την Ειδική Εκπαίδευση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής απαιτεί την άμεση απόσυρση της παραγράφου 4 που αφορά το διαχωρισμό της προϋπηρεσίας Ειδικής Αγωγής και Γενικής Αγωγής και την συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές ειδικής εκπαίδευσης ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας του κλάδου που αφορά το βασικό πτυχίο των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου:

Πρόσφατα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». καθώς το άρθρο 47 στην παράγραφο 4 αναφέρει πως η προϋπηρεσία όσων αναπληρωτών εργάστηκαν και εργάζονται στην ειδική εκπαίδευση θα υπολογίζεται αποκλειστικά στον οικείο Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών που αφορά στις δομές όπου προσφέρθηκε η υπηρεσία (Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης) και όχι σε περισσότερους του ενός πίνακες αναπληρωτών. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε το δελτίο τύπου του ΥΠΟΠΑΙΘ στις 13/03/2015 όπου ο αναπληρωτής υπουργός κ.Α. Κουράκης αναφέρει ότι : «Η ενιαία εκπαίδευση ή «το Σχολείο για Όλους» μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον το πολιτικό σύστημα το αποφασίσει.

Η θεσμοθέτησή του και η υποστήριξη της λειτουργίας του είναι ζήτημα άσκησης πολιτικής. Άλλωστε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Αναπήρων του ΟΗΕ αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους και υποχρεώνει την πολιτεία να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της και τις πρακτικές της προς αυτήν την κατεύθυνση».

Επίσης, η διαφύλαξη και η ενίσχυση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι σαφής και στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του νόμου 3699/2008 ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι ο θεσμός της παράλληλης στήριξης όπως και οι δομές των Τμήματα Ένταξης λειτουργούν μέσα στο γενικό σχολείο με μαθητές που ανήκουν όπως είναι το λογικό στον γενικό μαθητικό πληθυσμό χωρίς να θεωρούνται μαθητές άλλης κατηγορίας. Με την ρύθμιση της παρ.4 του άρθρου 47, φαίνεται πως το υπουργείο θεωρεί πως εκπαιδευτικοί με ίδιους τίτλους βασικών σπουδών που εκπαιδεύουν μαθητές του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικά κριτήρια.

Θεωρεί πως ο καθηγητής που διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε, ακολουθώντας το ίδιο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών σε μαθητές με μαθησιακές ή εκπαιδευτικές δυσκολίες, ότι δεν είναι ικανός να διδάξει στην γενική τάξη, υποκύπτοντας σε συντεχνιακές απαιτήσεις αδιαφορώντας για την ουσία της εκπαίδευσης και της προσφοράς των καθηγητών στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης αλλά και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα, αγνοώντας επίσημους φορείς και ομοσπονδίες όπως η ΔΟΕ και πολλές ΕΛΜΕ της χώρας που έχουν πάρει σαφή θέση υπερ της κατάργησης της συγκεκριμένης παραγράφου και της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές ΕΕ και στους πίνακες αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης.

Ως Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής επιθυμούμε συγκεκριμένα να αναφέρουμε τα εξής:

1ον Όλοι ,ανεξαρτήτως, αναπληρωτές καθηγητές ήρθαν αντιμέτωποι με το «κλείδωμα» των πινάκων προϋπηρεσίας από το 2010 και εξής. Παρόλα αυτά, πολλοί από αυτούς, παρέμειναν ενεργοί και προχώρησαν στην απόκτηση επιπλέον παιδαγωγικών και μορφωτικών προσόντων που τους έδωσαν την δυνατότητα να εργαστούν στην ειδική αγωγή. Πολλοί από αυτούς έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ, έχουν εργαστεί στην γενική εκπαίδευση και έχουν υποστεί τον εμπαιγμό των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις διαρκείς εξαγγελίες περί διενέργειας διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Όμως, θέλησαν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα στην λογική της δια βίου μάθησης και της διεύρυνσης και βελτίωσης των ικανοτήτων, με αποκλειστικό γνώμονα, να προσφέρουν στους μαθητές την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Τα προσόντα αυτά αφορούν ως επί το πλείστον μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς δίδακτρα (άρα δεν υπάρχει η λογική της ταξικής – οικονομικής ελιτ σε όσους τα απέκτησαν) και με την αναγνώριση του επίσημου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (άρα αναιρείται η παραφιλολογία περί ειδικών συνθηκών απόκτησης εκτός αν το ΥΠΟΠΑΙΘ συντηρεί εν γνώσει του ένα διαβλητό σύστημα) ΔΟΑΤΑΠ.

Οπότε οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός επιθυμούσε πραγματικά να εργαστεί θα μπορούσε να προχωρήσει στην απόκτηση αντίστοιχου διπλώματος εξειδίκευσης και να αναγνωριστεί από τον επίσημο κρατικό φορέα. Με την διάταξη όμως που προωθεί το ΥΠΟΠΑΙΘ, επί της ουσίας θεωρεί πως όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί της Ειδική Εκπαίδευσης δεν εργάζονταν με μαθητές αλλά σε κάποιο άλλον τομέα του Δημοσίου προχωρώντας σε έναν συγκεκαλυμμένο ιδιότυπο ρατσισμό ως προς τους μαθητές των δομών της ειδικής αγωγής. Αφήνει λοιπόν, στην άκρη την συμπεριληπτική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Η στροφή προς το συμπεριληπτικό μοντέλο απαιτεί απομάκρυνση από το μοντέλο της λογικής της κατηγοριοποίησης των μαθητών σε φυσιολογικούς και αποκλίνοντες. Η UNESCO επισημαίνει ότι η ύπαρξη ξεχωριστών συστημάτων ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης δεν είναι πλέον ούτε έγκυρη ούτε κατάλληλη και ότι η θεσμοθέτηση οποιουδήποτε χάσματος μεταξύ των δύο είναι αντίθετη προς την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (UNESCO,2008, 2009), η αποσπασματική ρύθμιση που εισάγει η παράγραφος αυτή, εντείνει ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ ειδικής και γενικής εκπαίδευσης.

2ον Είμαστε καθηγητές με βασικούς τίτλους σπουδών που μας επιτρέπουν να εργαστούμε στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης της χώρας. Έχουμε εργαστεί σε δομές ειδικής εκπαίδευσης όπως το τμήμα ένταξης εκπαιδεύοντας μαθητές των γενικών σχολείων πάνω στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών που ακολουθούν οι μαθητές της γενικής τάξης και τα περισσότερα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται στην ειδική εκπαίδευση έχουν υιοθετηθεί από καθηγητές γενικής μετά από παρότρυνση και υπόδειξη των σχολικών συμβούλων. Η εργασία μας αυτή είναι συνέπεια της υπογραφής συμβάσεων με το ΥΠΟΠΑΙΘ και τις ΔΔΕ και κάθε χρόνο οι εγκύκλιοι με τις οποίες συντάσσονται οι πίνακες αναπληρωτών κάνουν λόγο για αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει αποκτηθεί με αυτούς τους όρους.

3ον Μετά την έναρξη της διαβούλευσης το ΔΣ της ΔΟΕ, που εκφράζει και τους δασκάλους της γενικής εκπαίδευσης, εξέφρασε την αντίθεση του στην μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στην ειδική εκπαίδευση ΚΑΙ στους πίνακες γενικής εκπαίδευσης. Σε παρόμοιες ανακοινώσεις έχουν προβεί και πολλές ΕΛΜΕ. Οι συνάδελφοι με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που χρησιμοποιήθηκαν και στην γενική τάξη, αντιλαμβάνονται την αξία της προσφορά μας και πάντοτε υπήρχε κλίμα αλληλοεκτίμησης και συναντίληψης ανάμεσα μας. Τώρα με αυτήν την διάταξη το ΥΠΟΠΑΙΘ φέρνει την διχόνοια και την διάκριση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς ικανούς και μη στο να διδάξουν το αντικείμενο του βασικού τίτλου ανάλογα με το αν το δίδαξαν στο γενικό τμήμα ή στο τμήμα ένταξης. Άρα ο αποκλεισμός της προϋπηρεσίας στην Ειδική Εκπαίδευση από την προσμέτρηση της στους πίνακες γενικής εκπαίδευσης, ποιους λόγους εξυπηρετεί;

4ον Το ΥΠΟΠΑΙΘ αναγνωρίζει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς την δυνατότητα να επιλέξουν την δομή που θα εργαστούν μεταφέροντας όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους χωρίς να κάνει διάκριση στο αν η υπηρεσία τους προσφέρθηκε στην γενική ή στην ειδική αγωγή, ακόμη και όταν έχουν διοριστεί ως καθηγητές γενικής αγωγής. Αυτό ως ΣΑΚΕΑ το θεωρούμε απόλυτα λογικό και σωστό να συμβαίνει καθώς πρόκειται για χρόνια εργασίας με μαθητές και η εκπαίδευση έχει προσφερθεί στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και καθώς οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν τα τυπικά προσόντα.

Πώς όμως, μπορεί να αφαιρείται η δυνατότητα αντίστοιχης επιλογής, με τους ίδιους όρους στους αναπληρωτές καθηγητές που έχουν τον ίδιο βασικό τίτλο σπουδών και έχουν αποκτήσει επιπλέον προσόντα που τους καθιστούν ικανούς να εργαστούν στην ειδική αγωγή; Όταν ένας εκπαιδευτικός διορίζεται ώστε να διδάξει το αντικείμενο του βασικού τίτλου σπουδών του, σε μαθητές με εκπαιδευτικές ή μαθησιακές ανάγκες τότε είναι άδικο να θεωρείται πως δεν έχει αποκτήσει εμπειρία στην διδασκαλία του αντικειμένου του και να μην του αναγνωρίζεται η διδασκαλία αυτή ως προϋπηρεσία στην εκπαίδευση μαθητών.

Πού είναι λοιπόν η κοινή αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αλλά και συνεκδοχικά των πολιτών; Αν είσαι μόνιμος τότε αθροίζεται η υπηρεσία σου ανεξαρτήτως δομής ενώ αν είσαι αναπληρωτής ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και την συνέχιση, αναδρομικά από την χρονιά που σταμάτησαν να τροφοδοτούνται οι πίνακες προϋπηρεσίας, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε δομές ειδικής εκπαίδευσης ΚΑΙ στον πίνακα της προϋπηρεσίας του κλάδου που αφορά το βασικό μας πτυχίο. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό απέναντι στον κόπο και την προσφορά των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές ΕΕ. και σε βάθος χρόνου την ανεργία.

Ο ίδιος ο κ. Κουράκης μιλούσε για ενιαία εκπαίδευση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί τα όσα έχει εξαγγείλει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοτοσικλέτα-ελικόπτερο το νέο στοίχημα των Αμερικανών


Δεν είναι λίγες οι ιδέες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας που γίνονται πραγματικότητα. Μια από αυτές είναι και η ιδέα που αναπτύσσεται από Βρετανούς και Αμερικανούς μηχανικούς της Malloy Aeronautics και της SURVICE, σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη Malloy Aeronautics, το πρωτότυπο «hoverbike» είναι σχεδιασμένο για να κάνει πολλές από τις δουλειές που θα έκανε ένα ελικόπτερο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα και χωρίς πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν από τον σχεδιασμό ελικοπτέρων. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η ανάπτυξη του οχήματος θα λάβει χώρα στο Μέριλαντ.

Η συγκεκριμένη ιδέα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα κλασικό ελικόπτερο, όπως η ασφάλεια (λόγω του σχεδιασμού των στροφείων, οι λεπίδες των οποίων είναι «έγκλειστες») αλλά και το κόστος, καθώς το Hoverbike είναι πολύ πιο φθηνό όσον αφορά στην κατασκευή και τη λειτουργία του.

Το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού σχεδίου ήταν χειροποίητο, από ίνες άνθρακα, με «πυρήνα» αφρού. Τα επακόλουθα χρόνια, η τεχνολογία εξελίχθηκε σε επίπεδο που ήταν δυνατή η μετάβαση από σχέδιο με δύο έλικες σε σχέδιο με τέσσερις (quadcopter).

Η Malloy Aeronautics έχει κατασκευάσει ένα μοντέλο σε κλίμακα (1/3) στο Χαμσάιρ της Βρετανίας, το οποίο και προωθήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την κατασκευή ενός κανονικού μεγέθους πρωτοτύπου.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, το κανονικό μοντέλο θα έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ευστάθειας και ευελιξίας, και θα είναι δυνατός επίσης ο τηλεχειρισμός του.

Επιπλέον, μπορεί να μεταφέρει και φορτία, να μπαίνει και να βγαίνει σε στενούς χώρους και να μεταφέρεται με ευκολία, με πλοία και αεροσκάφη, αφού είναι εύκολη η αναδίπλωση και το «πακετάρισμά» του.

Το ενδιαφέρον του Πενταγώνου έγκειται στις δυνατότητες χρήσης του για πολλαπλούς ρόλους, από μεταφορά στρατιωτών μέχρι και προμηθειών, καθώς και την επανδρωμένη ή μη χρήση του, που επιτρέπει ως και λειτουργία του σε ρόλο μέσου παρατήρησης/ παρακολούθησης.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενημερώνει για τα τμήματα και τις σπουδές του


Πού μπορούν να απευθυνθούν γονείς και φοιτητές.

Γονείς και κυρίως μητέρες είναι αυτές που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους γεγονός που προκύπτει και απ’ όσα δήλωσε ο προϊστάμενος υπηρεσιών της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργος Σαραγάς.

Το πανεπιστήμιο για ακόμη μια χρονιά βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων με την υπηρεσία «Συμπληρώνω μηχανογραφικό… επιλέγω Αιγαίο!», η οποία στοχεύει στο να παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση για τις σπουδές στα Τμήματα, αλλά και τις υπηρεσίες σε τομείς όπως είναι η στέγαση και η φοίτηση. Όπως δήλωσε ο κ. Σαραγάς στο newsbeast.gr δίνονται πληροφορίες για τα Τμήματα και τα γνωστικά αντικείμενα τους, ενώ τα περισσότερα ερωτήματα αφορούν τις επαγγελματικές προοπτικές.

Καλώντας λοιπόν, γονείς, εκπαιδευτικοί και υποψήφιοι στο 22510 36770, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00-14:00 μπορούν να μάθουν για τις προοπτικές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ αν υπάρχουν εξειδικευμένες ερωτήσεις παραπέμπονται στις Γραμματείες των Τμημάτων.

«Είμαστε μια υπηρεσία που δίνει την πρώτη πληροφορία, παρέχει τις γενικές και ακολούθως παραπέμπει στα αρμόδια Τμήματα για εξειδικευμένα ερωτήματα» μας επεσήμανε ο προϊστάμενος και πρόσθεσε ότι «οι υποψήφιοι ενημερώνονται για τα καινοτόμα Τμήματα και τις διεξόδους».

Δείτε το βίντεο του Πανεπιστημίου Αιγαίου



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις 83.685 άνεργοι παίρνουν επίδομα


460.414 συμπολίτες μας είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Σε 809.018 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον μήνα Μάιο 2015 σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και 126.916 που δεν αναζητούν εργασία.

Από τους 809.018 που αναζητούσαν δουλειά οι 460.414 (ποσοστό 56,91%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 319.355 (ποσοστό 39,47%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 489.663 (ποσοστό 60,53%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Μάιο 2015, ανήλθε σε 126.916 άτομα. Από αυτά 72.033 (ποσοστό 56,76%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 54.883 (ποσοστό 43,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 50.067 (ποσοστό 39,45%) και οι γυναίκες σε 76.849 (ποσοστό 60,55%).

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον μήνα Μάιο 2015 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 83.685 άτομα, από τα οποία οι 77.188 (ποσοστό 92,24%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 6.497 (ποσοστό 7,76%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 43.001 (ποσοστό 51,38%) και οι γυναίκες σε 40.684 (ποσοστό 48,62%).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στην Αθήνα


Τ. Χριστοδουλοπούλου: Περίπου 100 παιδιά παραμένουν σε κέντρα κράτησης περιμένοντας να βρεθεί στέγη.

Ένα νέο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί εδώ και ένα μήνα στα Άνω Πετράλωνα στην Αθήνα, με στόχο να καλύψει τις σημαντικές ανάγκες στη διαμονή και υποστήριξη παιδιών και εφήβων που φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς τις οικογένειές τους. Στον ξενώνα έχουν βρει στέγη 18 παιδιά, ενώ την ίδια ώρα υπολογίζεται ότι άλλα 99 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται σε κέντρα κράτησης σε όλη την Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες δομές που θα τα φιλοξενήσουν.

Η κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο καλύπτει και τα λειτουργικά του έξοδα μέχρι να αναλάβει το κόστος το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέσω της ένταξής του στα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Φορέας υλοποίησης του ξενώνα είναι η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Praksis».

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ σπουδαία και συμβολική πρωτοβουλία που πρέπει να βρει μιμητές γιατί αυτή τη στιγμή το κράτος, στην κατάσταση που βρίσκεται, στηρίζεται πολύ σε ανθρώπους και ιδρύματα που μπορούν να χρηματοδοτήσουν τέτοιες δομές για να βοηθήσουν τα παιδιά. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή 99 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται σε κέντρα κράτησης από την Ορεστιάδα ως την Αμυγδαλέζα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι για να πάνε», επισήμανε σε σχετική συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ξενώνα η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για πολιτισμό, ειρήνη και κοινωνική συνοχή και να μην έχουμε στο κέντρο της προσοχής μας τα ασυνόδευτα ανήλικα», προσέθεσε η κ. Χριστοδουλοπούλου και κάλεσε την ελληνική κοινωνία «να υποκλιθεί μπροστά σε αυτό το παιδικό δράμα, με όσες επιφυλάξεις και αν έχει για τις μεγάλες ροές, να βοηθήσει και να εκφράσει την αλληλεγγύη της με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτή τη στιγμή μια ολόκληρη γενιά αφανίζεται σε δεκάδες μεριές του κόσμου».

Όσον αφορά στο χρηματοδοτικό σκέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε την ευχή «να έρθουν αυτά τα χρήματα από την Ευρώπη για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Στα χρήματα αυτά έχουμε βάλει ως προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων».

Ο ξενώνας έχει χωρητικότητα 24 παιδιών και σε αυτόν παραπέμπονται ασυνόδευτοι ανήλικοι μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και εντολής. Αυτή τη στιγμή στον ξενώνα φιλοξενούνται 18 αγόρια, ηλικίας 13-17 ετών, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Praksis», Τζανέτος Αντύπας, η πλειοψηφία των παιδιών έχουν άλλη χώρα της Ευρώπης ως τελικό προορισμό, προκειμένου να ενωθούν με την οικογένεια ή τους συγγενείς τους, γι' αυτό και χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. «Στο μονοπάτι αυτό μπορεί να πέσουν θύματα διεθνικής σωματεμπορίας και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που παιδιά ήταν προορισμένα για δουλεμπόριο, εμπόριο οργάνων ή σεξουαλική εκμετάλλευση. Η παρουσία μας έχει να κάνει με τη θωράκισή τους. Με το που πατάνε το πόδι τους εδώ ξεκινάει η διαδικασία περιφρούρησης και προστασίας και ταυτόχρονα η διαδικασία να ανακαλύψουμε τον προορισμό τους. Θωρακίζουμε το παιδί, αξιολογώντας ποιος είναι ο άνθρωπος που θα βρουν και δεν στέλνουμε το παιδί αν δεν έχουμε σιγουρευτεί ακόμα και με τεστ DNA για το αν είναι συγγενής τους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στον πρώτο μήνα λειτουργίας του ξενώνα ήδη έχει πραγματοποιηθεί μία οικογενειακή συνένωση ενώ άλλες δύο βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον κ. Τζανέτο, η διαδικασία μέχρι να ενωθεί το παιδί με την οικογένειά του διαρκεί δύο με τρεις μήνες.

Στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στα Άνω Πετράλωνα απασχολούνται δώδεκα άτομα (κοινωνικοί επιστήμονες, νομική υπηρεσία, μάγειρας και φύλακες) και 10-15 εθελοντές.

Εκτός από τη στέγαση, στο κέντρο φιλοξενίας παρέχονται ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική, υπηρεσίες διαμεσολάβησης, εκμάθηση ελληνικών και ενισχυτική διδασκαλία, δημιουργική απασχόληση, οργάνωση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων και κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης (σίτιση, καθαριότητα, ασφάλεια).

«Αυτό το κέντρο είναι ένας πιλότος, ένα πρότυπο, έξω από τη λογική του τι θα περίμενε κανείς από ένα χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών. Η συγκεκριμένη δομή αντανακλά την ανθρωπιά μας ως λαό, τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας», υπογράμμισε ο γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση, Δημήτρης Αφεντούλης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της «Praksis», υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο φτάνουν στην Ελλάδα περίπου 2.500 ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ την ίδια ώρα οι ξενώνες φιλοξενίας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διαμονής περίπου 250 παιδιών. Οι ξενώνες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για τα ασυνόδευτα ανήλικα χρηματοδοτούνται από το European Refugee Fund ή από τον Ενιαίο Οικονομικό Χώρο και λειτουργούν σε Πατήσια, Εξάρχεια, Άγιο Δημήτριο Αττικής, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Μακρινίτσα, Αγριά Βόλου, Αλεξανδρούπολη και Ανώγεια Κρήτης. Ο νέος ξενώνας φιλοξενίας είναι ο τρίτος για ασυνόδευτα ανήλικα που λειτουργεί από την «Praksis» (οι άλλοι δύο βρίσκονται στα Πατήσια και στην Πάτρα).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διόρθωση εντύπου της ΕΛΑΣ ζητά η Περιφέρεια Αττικής


Παραπέμπει τους πολίτες σε λάθος διεύθυνση για την αποπληρωμή προστίμων.

Τη διόρθωση εντύπου της ΕΛΑΣ, που παραπέμπει τους πολίτες σε λάθος διεύθυνση για την αποπληρωμή προστίμων τους, ζήτησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τις Πράξεις Βεβαίωσης Παραβάσεων για Αδικήματα που εκδίδει η ΕΛΑΣ για την επιβολή διοικητικών προστίμων, οι οποίες, από τον Δεκέμβριο του 2014 πρέπει να αποπληρώνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας και όχι στην Περιφέρεια καθαυτή, όπως ίσχυε μέχρι τότε.

Όπως όμως έχει διαπιστωθεί, η αλλαγή της νομοθεσίας δεν αποτυπώθηκε και στα έντυπα της ΕΛΑΣ, τα οποία εξακολουθούν να παραπέμπουν τους πολίτες στα γραφεία της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή- καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς τη ΔΟΕ


Αφορμή οι δηλώσεις εκπροσώπου της ΔΟΕ στην επιτροπή διορισμών.

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση σε ΜΜΕ του Πρώην Προέδρου της ΔΟΕ, εκπροσώπου της στο ΚΥΣΠΕ και εκπροσώπου της στην επιτροπή διορισμών του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Μπράτη, στην οποία περιέχονται πρωτοφανείς και ακραίοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ απέστειλε προς την ΔΟΕ επιστολή με την οποία καταγγέλλει τη δήλωση του κ. Μπράτη και ζητά την αποδοκιμασία της από τα μέλη του Δ.Σ.

Στην επιστολή που απέστειλε η ΟΙΕΛΕ προς τη ΔΟΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνάδελφοι,

Με έκπληξη αναγνώσαμε προ ολίγων ημερών σε ενημερωτικές ιστοσελίδες δήλωση του πρώην Προέδρου της ΔΟΕ, αιρετού εκπροσώπου στο ΚΥΣΠΕ και εκπροσώπου στην επιτροπή διορισμών του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρη Μπράτη με την οποία προβαίνει σε μια πρωτοφανή επίθεση με βαρύτατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της εκπαίδευσης αντέδρασε ενωμένα στις καταστροφικές πολιτικές που επεβλήθησαν από τα μνημονιακά προγράμματα προσαρμογής και δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου εθνική εκπαιδευτική τραγωδία. Όπως καλώς γνωρίζετε, τα εργασιακά του κλάδου μας συνεθλίβησαν. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εξαθλίωση και την ανέχεια. Ωστόσο στο πλευρό μας τα δύσκολα αυτά χρόνια στάθηκαν οι δημόσιοι συνάδελφοί μας που στήριξαν τον αγώνα μας. Αντιστοίχως η Ομοσπονδία μας στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των δημόσιων εκπαιδευτικών, ένωσε τη φωνή της με τα συνδικάτα τους εναντίον της διαθεσιμότητας, των συγχωνεύσεων, της αλλαγής του πειθαρχικού δικαίου, του ανελέητου κυνηγητού που υπέστησαν συνδικαλιστές για τη δράση τους.

Η δήλωση του Δημήτρη Μπράτη τραυματίζει σοβαρά την απαραίτητη ενότητα του οργανωμένου εκπαιδευτικού κινήματος. Ο εν λόγω συνάδελφος επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να παίξει το προσωπικό του πολιτικό παίγνιο. Η τακτική αυτή όμως έχει περιθωριοποιηθεί πλέον στην κοινωνία ως μοχλός της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας που εφαρμόστηκε την προηγούμενη περίοδο και είχε σκοπό να στρέψει το έναν κλάδο εναντίον του άλλου προκειμένου να προελάσει ανενόχλητος ανάμεσα στο διαιρεμένο σώμα των εργαζόμενων ο μνημονιακός ολετήρας.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν συμμερίζεστε τόσο το περιεχόμενο της δήλωσης όσο και τους απαξιωτικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που προκαλούν σύγχυση και διχόνοια και γι’ αυτό το λόγο, στο όνομα της συναδελφικής αλληλεγγύης και της ενότητας στο εκπαιδευτικό κίνημα, ζητούμε να αποδοκιμάσετε τη δήλωση του κ. Μπράτη που προσβάλλει βάναυσα και απρόκλητα έναν κλάδο 12.000 ανθρώπων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Σήραγγα της Μάγχης


Απεργοί έβαλαν φωτιά σε λάστιχα στην είσοδό της.
Η κυκλοφορία στην υποθαλάσσια Σήραγγα της Μάγχης που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία διακόπηκε σήμερα όταν διαδηλωτές πλησίασαν στην είσοδό της στη γαλλική πλευρά και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας.

«Η κυκλοφορία διακόπηκε επειδή καίγονται λάστιχα» στα οποία έβαλαν φωτιά οι απεργοί της εταιρείας MyFerryLink, είπε η εκπρόσωπος. «Υπήρξε μια εισβολή των απεργών του λιμανιού στο δικό μας σταθμό. Κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι η εταιρεία "κατανοεί πολύ καλά τις ανησυχίες των εργαζομένων στο λιμάνι" που διαμαρτύρονται για την αναδιάρθρωση στη ναυτιλιακή εταιρεία MyFerryLink.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή πρόταση για τις θέσεις εργασίας αύριο», είπε αναφερόμενη στη συνάντηση που πρόκειται να έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των απεργών με τη διοίκηση της εταιρείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάσχεση περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών σε όσους δεν πληρώνουν ΦΠΑ


Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικά τα σχετικά απαγορευτικά μέτρα.

Αντιμέτωποι με κατάσχεση κινητής περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών είναι όσοι δεν αποδίδουν το φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικά τα σχετικά απαγορευτικά μέτρα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμη τη διάταξη της φορολογικής νομοθεσίας η οποία προβλέπει ότι «κάθε φορά που η φορολογική αρχή διαπιστώνει φορολογικές παραβάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν έχει αποδοθεί συνολικά στο Δημόσιο ποσό πάνω από 150.000 ευρώ από Φ.Π.Α., απαγορεύεται στις αρμόδιες δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες να παραλαμβάνουν δηλώσεις ή να χορηγούν βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά που ζητούνται από τον παραβάτη, για την κατάρτιση συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων. Ακόμη, αναστέλλεται το απόρρητο των καταθέσεων, των λογαριασμών, των κοινών λογαριασμών, των πάσης φύσεως επενδυτικών λογαριασμών, των συμβάσεων και πράξεων επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και του περιεχομένου των θυρίδων του φορολογούμενου σε Τράπεζες ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα και δεσμεύεται το 50% των ποσών αυτών».

Το ΣτΕ εξέτασε προσφυγή γνωστής εταιρείας πώλησης κοσμημάτων και ωρολογίων της Θεσσαλονίκης η οποία όπως διαπιστώθηκε σε φορολογικό έλεγχο κατά τη διετία 1999 -2001 δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 407.579 ευρώ.

Η εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη θεωρώντας απαγορευτικά τα επίμαχα μέτρα που της επιβλήθηκαν (δέσμευση του 50% των χρηματικών διαθεσίμων, κ.λπ.) καθώς λειτουργούν, όπως ανέφερε, συνθλιπτικά για την ρευστότητα και την φήμη της εταιρείας. Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός ότι απαλλάχτηκε στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Στην υπ΄ αριθμ. 2297/2015 απόφαση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ κρίθηκε πως τα επίδικα απαγορευτικά μέτρα που επιβλήθηκαν «δεν είναι δυσανάλογα προς τον συνιστάμενο στη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του παραβάτη σκοπό τους, δεδομένου και του πρόσκαιρου των εν λόγω μέτρων» και ότι είναι νόμιμη η επιβολή των απαγορευτικών αυτών μέτρων, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής τους.

Όπως επεσήμαναν οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν επηρεάζει το ΣτΕ η αθωωτική απόφαση για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης καθώς δεν αφορά την επιβολή περιορισμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατάθηκε η αποστολή της «Ροζέτα» έως το φθινόπωρο του 2016


Θα επιχειρήσει να προσεγγίσει την επιφάνεια του κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) επιβεβαίωσε σήμερα ότι η αποστολή της «Ροζέτα» θα παραταθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2016, όταν το διαστημόπλοιο θα επιχειρήσει να προσγειωθεί στην επιφάνεια του κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.

ΡΟΖΕΤΑ

Η «Ροζέτα» εκτοξεύθηκε το 2004 και έφτασε στον κομήτη τον Αύγουστο του 2014 και έκτοτε τον ακολουθεί από κοντά. Το Νοέμβριο είχε απελευθερώσει το θυγατρικό όχημα προσεδάφισης «Φίλαι» στην επιφάνεια του κομήτη, το οποίο είχε πολύ γρήγορα περιπέσει σε αδράνεια, αλλά πρόσφατα ‘ξύπνησε' και ήρθε ξανά σε επαφή με τη «Ροζέτα».

Η αποστολή είχε χρηματοδοτηθεί αρχικά μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2015, αλλά σήμερα η επιστημονική επιτροπή της ESA έδωσε επίσημη έγκριση να συνεχιστεί η αποστολή για επιπλέον εννέα μήνες, έως το φθινόπωρο του 2016. Τότε, καθώς ο κομήτης θα κινείται μακριά από τον Ήλιο ξανά, δεν θα υπάρχει πια αρκετή ηλιακή ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά το σύνολο των επιστημονικών οργάνων της «Ροζέτα».

Ο κομήτης θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγιση του στον Ήλιο (περιήλιο) φέτος στις 13 Αυγούστου. Η συνέχιση της μελέτης του κομήτη και κατά το επόμενο έτος θα δώσει στους επιστήμονες μια πληρέστερη εικόνα για τη δραστηριότητά του.

«Αυτό είναι μια φανταστική είδηση για την επιστήμη", δήλωσε ο Ματ Τέιλορ, επιστήμονας της ESA. "Θα είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε την μείωση της δραστηριότητας στον κομήτη, καθώς απομακρυνόμαστε από τον Ήλιο και πάλι, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να πετάξουμε πιο κοντά στον κομήτη, συνεχίζοντας να συλλέγουμε περισσότερα μοναδικά δεδομένα. Συγκρίνοντας λεπτομερώς τα δεδομένα πριν και μετά, θα έχουμε μια πολύ καλύτερη κατανόηση του πώς οι κομήτες εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της ζωής τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...