Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Θερινό σχολείο στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε πιλοτική εφαρμογή ο θεσμός.
Από τις 31 Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του θερινού σχολείου στην Κύπρο. Στην επαρχία Λευκωσίας θα λειτουργήσουν επτά σχολεία με 710 παιδιά, στην επαρχία Λεμεσού έξι σχολεία με 615 παιδιά, στην επαρχία Λάρνακας τρία σχολεία με 350 παιδιά, στην επαρχία Αμμοχώστου δύο σχολεία με 90 παιδιά και στην επαρχία Πάφου τέσσερα σχολεία με 425 παιδιά.

Τα 22 θερινά δημόσια δημοτικά σχολεία θα λειτουργούν τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08:00 έως τις 13:30, ενώ η άφιξη των παιδιών θα γίνεται από τις 7:40 έως τις 08:00 και η αναχώρηση από τις 13:30 έως τις 13:50.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα δίνεται έμφαση σε δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες, τις ανάγκες των παιδιών και τις δυνατότητες του χώρου, σε συνδυασμό με θέματα ασφάλειας σε κάθε σχολική μονάδα. Οι δραστηριότητες αφορούν εικαστική έκφραση, σχεδιασμό και τεχνολογία, μουσική-κρουστά, θέατρο, μουσική και κίνηση-χορό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αγωγή ζωής-οικιακή οικονομία, προβολή ταινιών, ομαδικά παιχνίδια-επιτραπέζια, σχολικό κήπο, κουκλοθέατρο και ώρα φιλαναγνωσίας-βιβλιοθήκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.