Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Προβλήματα στις αερομεταφορές στη Νέα Ζηλανδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βλάβη στο σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Καθηλωμένα έμειναν για περίπου δύο ώρες τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας μιας βλάβης του συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Airways New Zealand, η Αρχή διαχείρισης του αεροπορικού ελέγχου, δήλωσε ότι το μέτρο αφορούσε το σύνολο των πτήσεων, διεθνών και εσωτερικών. Το αεροδρόμιο του Όκλαντ, το μεγαλύτερο της χώρας, είχε προειδοποιήσει τους επιβάτες που θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

«Υπήρξε μια βλάβη στο σύστημα των ραντάρ στις 14:48' (τοπική ώρα/05:48' ώρα Ελλάδας) με συνέπεια να ληφθεί η απόφαση να μείνουν όλα τα αεροπλάνα στο έδαφος», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αρχής διαχείρισης αεροπορικού ελέγχου.

Το πρόβλημα που οφείλεται σε «βλάβη εσωτερικού δικτύου», λύθηκε 90 λεπτά αργότερα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σύντομα. Το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας ελέγχθηκε εξονυχιστικά πριν λάβει το πράσινο φως προκειμένου να επαναληφθεί η εναέρια κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Airways New Zealand ελέγχει 30 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα εναερίου χώρου και διαχειρίζεται περίπου εκατομμύριο πτήσεις ετησίως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.