Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ποιες χώρες φιλοξενούν τους περισσότερους μετανάστες;


Δείτε ποιες είναι οι 10 πρώτες χώρες του κόσμου που φιλοξενούν τους περισσότερους μετανάστες και από ποιες χώρες προέρχονται.

Τα στοιχεία που παραθέτει στο βίντεο που δημιούργησε το Daily Conversation είναι από την έκθεση του ΟΗΕ με τα στοιχεία μετανάστευσης για το 2013.

Οι 10 χώρες με τους περισσότερους μετανάστες:

10. Ισπανία 6,5 εκατομμύρια μετανάστες (13,8% του πληθυσμού)

9. Αυστραλία 6,5 εκατομμύρια (27,7% του πληθυσμού)

8. Καναδάς 7,3 εκατομμύρια (20,7% του πληθυσμού)

7. Γαλλία 7,4 εκατομμύρια (11,6% του πληθυσμού)

6. Μεγάλη Βρετανία 7,8 εκατομμύρια ( 12,4% του πληθυσμού)

5. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 7,8 εκατομμύρια (83,7% του πληθυσμού)

4. Σαουδική Αραβία 9,1 εκατομμύρια (31,4% του πληθυσμού)

3. Γερμανία 9,8 εκατομμύρια (11,9% του πληθυσμού)

2. Ρωσία 11 εκατομμύρια (7,7% του πληθυσμού)

1. ΗΠΑ 45,7 εκατομμύρια (14,3% του πληθυσμού)




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οκτώ νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Κίνα


Η κυβέρνηση της Κίνας πρόκειται να εγκρίνει την κατασκευή έξι ως οκτώ νέων πυρηνικών αντιδραστήρων το 2015, ανακοίνωσε η Ένωση της Πυρηνικής Βιομηχανίας της Κίνας στην ετήσια έκθεσή της, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ακόμη η Ένωση ανέφερε ότι φέτος θα αρχίσει η εμπορική λειτουργία οκτώ αντιδραστήρων, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην ιστορία της.

Στην Κίνα λειτουργούν από το 2014 συνολικά 21 αντιδραστήρες σε οκτώ πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος σε κηδείες... με στριπτίζ στην Κίνα


Τον τερματισμό της παράδοξης πρακτικής θέλουν οι κινεζικές αρχές.

Τέλος σε μια μάλλον παράδοξη πρακτική είναι αποφασισμένες να βάλουν οι κινεζικές αρχές, απαγορεύοντας τις παραστάσεις στριπτίζ στις... κηδείες.

Το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας χαρακτήρισε αυτήν την πρακτική παράνομη και αντίθετη με τα «χρηστά ήθη».

Οι κινέζοι αξιωματούχοι θέλουν να σταματήσουν αυτήν την «απολίτιστη» πρακτική μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι «ερωτικές» φωτογραφίες από κηδείες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι, ιδίως στην επαρχία, οι κάτοικοι συνήθιζαν να προσλαμβάνουν καλλιτέχνες της τοπικής όπερας για να τραγουδούν στις κηδείες των συγγενών τους. Σταδιακά όμως τη θέση αυτών των τραγουδιστών παίρνουν οι... εξωτικοί χορευτές που κάνουν αισθησιακό στριπτίζ, ενώ οι τεθλιμμένοι συγγενείς του αποβιώσαντος «δαπανούν μεγάλα ποσά για να επιδειχθούν» στους γείτονές τους.

«Γυμνές» κηδείες τελούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία και ορισμένες οικογένειες πιστεύουν ότι τιμούν τους νεκρούς τους χρησιμοποιώντας στρίπερ ώστε να συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος για να πει το τελευταίο αντίο στον νεκρό αλλά και για να κάνουν επίδειξη του πλούτου τους.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανάρτησε στον ιστότοπό του μια «μαύρη λίστα» με πρόσωπα που συμμετέχουν σε τέτοιες παραστάσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μια χορευτική ομάδα, το Συγκρότημα Χορού και Τραγουδιού Κόκκινο Ρόδο, έκανε στριπτίζ μετά την κηδεία ενός ηλικιωμένου στην επαρχία Χεμπέι, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι καλλιτέχνες αρχικά χόρεψαν και τραγούδησαν όπως απαιτεί η παράδοση και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους. Ένας από τους επικεφαλής του Κόκκινου Ρόδου τιμωρήθηκε από τις αρχές με φυλάκιση 15 ημερών και πρόστιμο 70.000 γουάν (περίπου 11.300 δολάρια).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα βίντεο για το τέλος του κόσμου


Η είδηση που πρόσφατα βγήκε στον αέρα και ανέφερε ότι το CNN είχε ετοιμάσει, εδώ και χρόνια, ένα βίντεο που θα έπαιζε στον αέρα, αν ερχόταν το τέλος του κόσμου, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, συλλέγοντας διάφορα σχόλια.

Ο Τζον Όλιβερ στην εκπομπή του θέλησε να διακωμωδήσει την «ετοιμότητα» του γνωστού τηλεοπτικού κολάσου και ετοίμασε ένα δικό του βίντεο που θα μπορούσε να παίζει, λίγες στιγμές πριν το… τέλος του κόσμου και της ανθρωπότητας.

Ο γνωστός ηθοποιός Μάρτιν Σιν ανέλαβε τον ρόλο να «αποχαιρετίσει» το ανθρώπινο είδος, με αυτό το χιουμοριστικό βίντεο, που η εκπομπή προτείνει για το «κύκνειο άσμα».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο νέος «γίγαντας» του διαστήματος


Στα σκαριά το τηλεσκόπιο JWST - Δείτε τις εικόνες.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble γιορτάζει αυτή την εβδομάδα τα 25 χρόνια του στο διάστημα και την ίδια ώρα η NASA και οι συνεργάτες της κατασκευάζουν ένα ακόμα ισχυρότερο εργαλείο για να δουν βαθύτερα από ποτέ στο σύμπαν.

Το τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope θα έχει εκατονταπλάσιες δυνατότητες από το Hubble και η πρώτη αποστολή του ετοιμάζεται για το 2018. Πιστεύεται πως θα επιτρέψει στους αστρονόμους να πάρουν πληροφορίες για τους πρώτους γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο πρώιμο σύμπαν.

«Το JWST θα μπορεί να δει ακόμα και 200 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang», αναφέρει η NASA. Περιγράφει το τηλεσκόπιο ως μία «ισχυρή χρονομηχανή με υπέρυθρες δυνατότητες που θα ‘ταξιδέψει’ 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω και θα δει τα πρώτα αστέρια και τους πρώτους γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο σκότος του πρώιμου σύμπαντος».



Το πρόγραμμα έχει δεχθεί και έντονη κριτική λόγω του μεγάλου κόστους του- που έχει φτάσει τα 8,8 δισ. δολάρια από την αρχική εκτίμηση των 3,5 δισεκατομμυρίων.

Ωστόσο η NASA υπόσχεται όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα και το τηλεσκόπιο νέας γενιάς να είναι έτοιμο για την αποστολή του το 2018.

«Το Webb θα ‘δει’ τους πρώτους γαλαξίες του διαστήματος αλλά θα μας επιτρέψει να δούμε και τα πολύ σκοτεινά μέρη του σύμπαντος όπου γεννιούνται τα αστέρια», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Mark Clampin, επιστήμονας της NASA στο Goddard Space Flight Center του Μέριλαντ.

Το βάρος του τηλεσκοπίου θα φτάνει τους 6,4 τόνους και ο βασικός φακός του θα έχει διάμετρο 6,5 μέτρα, τρείς φορές μεγαλύτερη δηλαδή από το Hubble.



To JWST θα ψάξει όμως και για εξωγήινη ζωή ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο στους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος που μπορεί να έχουν νερό και να αστέρια γύρω τους σε τροχιά σε απόσταση τέτοια ώστε ούτε να παγώνουν ούτε να βράζουν.

Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler έχει βοηθήσει σημαντικά τους αστρονόμους στην ταυτοποίηση χιλιάδων εξωπλανητών και το νέο τηλεσκόπιο αναμένεται να δώσει πολύ περισσότερη ώθηση στην έρευνα αυτή.



Αντίθετα με το Hubble που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, το JWST θα πάει ακόμα πιο μακριά, σε ένα σημείο με το όνομα L2, από το LaGrange Point, 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα στο διάστημα.

Η απόσταση αυτή θα κρατήσει χαμηλά τη θερμοκρασία του τηλεσκοπίου, θα το προστατεύει από το να τυφλωθεί από το υπέρυθρο φως του αλλά και από την ακτινοβολία.

«Θα ακολουθεί τη Γη γύρω από τον Ήλιο, στην πραγματικότητα ο Ήλιος είναι το επίκεντρο της τροχιάς του», εξηγεί ο Matt Greenhouse που ασχολείται με την ολοκλήρωση του τηλεσκοπίου.

Η εκτόξευσή του αναμένεται να γίνει από τη Γαλλική Γουιάνα τον Οκτώβριο του 2018.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά τα κοριτσάκια έχουν γίνει πλούσια


Βγάζουν πάνω από 100 χιλιάρικα το μήνα από το YouTube!

Οι σταρ του YouTube γίνονται όλο και μεγαλύτερες διασημότητες, κάτι σαν σταρ του Χόλιγουντ με ορδές φανατικών θαυμαστών και πολύ καλά εισοδήματα.

Ωστόσο, κάποιοι σταρ του YouTube βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που νομίζετε.

Η εταιρεία AdAge δημοσίευσε τον κατάλογο με τους πιο επιτυχημένους σταρ του YouTube, σύμφωνα με τα εκτιμώμενα κέρδη τους.

Τα στοιχεία επαληθεύτηκαν από την εταιρεία Outrigger Media, που επικεντρώνεται στα πιο κερδοφόρα κανάλια σε δύο είδη: ομορφιά και στυλ και φαγητό και μαγειρική.

Στο είδος φαγητό και μαγειρική, στην κορυφή βρίσκουμε το κανάλι CharlisCraftyKitchen, που δημοσιεύει βίντεο με πρωταγωνίστρια μία 8χρονη με το όνομα, Σαρλί, που δίνει συμβουλές μαγειρικής για γλυκά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας Outrigger, το κανάλι της Σαρλί βγάζει κατά μέσο όρο 127.777 δολάρια το μήνα από διαφημίσεις. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το μερίδιο του YouTube.

Το κανάλι έχει 29 εκατομμύρια χτυπήματα το μήνα. Το Μάρτιο, για παράδειγμα, είχε 29.133.270 χτυπήματα.

Η Σαρλί ξεκίνησε να φτιάχνει τα βίντεό της το 2012 όταν ήταν έξι χρονών. Η 5χρονη αδερφή της. Άσλεϊ, παίζει το ρόλο του δοκιμαστή των συνταγών.

Τα κοριτσάκια φτιάχνουν άπειρες συνταγές. Απολαύστε τις:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

UNESCO: Τα επόμενα 100 χρόνια οι μισές γλώσσες θα έχουν εξαφανιστεί


Τουλάχιστον οι μισές από τις γλώσσες του κόσμου θα εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με προβλέψεις της UNESCO.





Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, που δημοσίευσε η Washington Post, αυτή τη στιγμή 2.000, από τις 7.000 γλώσσες παγκοσμίως έχουν λιγότερους από 1.000 γηγενείς ομιλητές.



Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, η υποσαχάρια Αφρική, η Ωκεανία, η Αυστραλία και η Νοτιοανατολική Ασία θα χάσουν τις περισσότερες γλώσσες, ενώ μόνο οι ΗΠΑ θα χάσουν εκατοντάδες αυτόχθονες γλώσσες, αν δεν κάνουν μια προσπάθεια για την επαναφορά τους, επισημαίνει η UNESCO.










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέβαλε μήνυση σε αεροπορική εταιρεία επειδή του σέρβιραν λάθος αναψυκτικό


Ο Καναδάς εξετάζει το ενδεχόμενο να υποχρεώσει τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να διαθέτουν τουλάχιστον ένα μέλος του πληρώματος που μιλά γαλλικά, με αφορμή τα παράπονα ενός επιβάτη ότι του σέρβιραν λάθος αναψυκτικό.

Ο Michael Thibodeau υπέβαλε μήνυση σε βάρος της Air Canada επειδή του ενώ ζήτησε από την αεροσυνοδό, που μιλούσε αγγλικά, μια 7up του έφερε Sprite.

Όπως αναφέρει η Mirror, χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην εταιρεία ως κακόβουλους και καταπιεστικούς, με κατακριτέα συμπεριφορά επειδή δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις του στα Γαλλικά, κατά τη διάρκεια πτήσης που πραγματοποίησε με την εταιρεία το 2009. Βεβαίως ο ίδιος μιλάει άπταιστα τα αγγλικά...

Στη μήνυση αυτή βασίστηκε ο Καναδός βουλευτής Stephane Dion ο οποίος κατέθεσε πρόταση νόμου στο κοινοβούλιο, ζητώντας σε όλες τις πτήσεις να υπάρχει στο αεροσκάφος μέλος του πληρώματος που γνωρίζει γαλλικά, δεδομένου ότι ο Καναδάς είναι επισήμως δίγλωσση χώρα.

Στον Thibodeau είχε επιδικαστεί αποζημίωση 8.000 λιρών το 2010, όμως η αεροπορική εταιρεία άσκησε έφεση και η πρωτόδικη απόφαση ακυρώθηκε. Η υπόθεση έφτασε το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά, που έκρινε ότι δεν επιτρέπεται στους πολίτες να καταθέσουν αγωγή για αποζημίωση σε μετρητά επειδή τους μίλησαν σε λάθος γλώσσα.

Σημειώνεται ότι ο Thibodeau είχε υποβάλει παρόμοια καταγγελία κατά εταιρείας λεωφορείων στην Οτάβα το 2002, επειδή ένας οδηγός τον χαιρέτισε στα αγγλικά αντί στα γαλλικά...


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Του πέταξε μάνγκο, της έδωσε σπίτι


Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Νικολάς Μαδούρο, στο κεφάλι του οποίου προσγειώθηκε ένα μάνγκο με δράστη μια πολίτη που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει μήνυμα στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Με αρκετή ψυχραιμία ο Μαδούρο πήρε το μάνγκο και διάβασε το μήνυμα που ήταν γραμμένο πάνω του.

«Αν μπορείς, τηλεφώνησέ μου», έγραψε το φρούτο και όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας σε τηλεοπτική του εμφάνιση επρόκειτο για ένα αίτημα σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Μαρλένι Ολίβο με το σπίτι της.

«Ενέκρινα ένα σπίτι για σένα, Μαρλένι, στο πλαίσιο της Μεγάλης Αποστολής Στέγασης της Βενεζουέλας. Αύριο, το αργότερο μεθαύριο, θα σου το παραχωρήσουμε», δεσμεύτηκε ο Μαδούρο που εξήγησε ότι δεν δάγκωσε το εξωτικό φρούτο γιατί έπρεπε να καταχωρηθεί στο αρχείο ως επίσημη επιστολή προς τον Πρόεδρο της χώρας την ώρα που ο αντιπολιτευτικός Τύπος προτείνει και τη ρίψη ανανά...

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χιμπατζήδες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους


Δικαστής αποφάνθηκε ότι κρατούνται παράνομα από ερευνητικό εργαστήριο.

Μετά από δύο χρόνια νομικών μαχών μεταξύ ενός πανεπιστημίου και μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, μια δικαστής από τη Νέα Υόρκη αποφάνθηκε, ότι οι δύο χιμπατζήδες που κρατούνται σε ένα ερευνητικό εργαστήριο έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως και οι άνθρωποι κρατούμενοι.

Οι δύο χιμπατζήδες ζουν στο εργαστήριο του πανεπιστημίου Stony Brook και είναι τα πρώτα ζώα στην ιστορία που καλύπτονται από μια νομική απόφαση «habeas corpus», επιτρέποντας την αμφισβήτηση της κράτησής τους.

Το δικαστήριο διέταξε τον εκπρόσωπο του πανεπιστημίου να εμφανιστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να απαντήσει σε αίτημα της φιλοζωικής οργάνωσης Nonhuman Rights Project αναφορικά με την «παράνομη κράτηση» των χιμπατζήδων Hercules και Leo και την απαίτηση να αφεθούν ελεύθεροι σε καταφύγιο στη Φλόριντα.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης από τη δικαστίνα Barbara Jaffe αναγνωρίζει νομικά τους χιμπατζήδες ως «ανθρώπους» σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science).

Οι αγωγές είχαν κατατεθεί το Δεκέμβριο του 2013, σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν οι δύο χιμπατζήδες, καθώς και δύο ακόμη που ζουν στην ιδιωτική ιδιοκτησία του πανεπιστημίου.

Παρότι τα δικαστήρια απέρριψαν τις αγωγές, η φιλοζωική οργάνωση συνέχισε να κάνει εφέσεις, μέχρι που τελικά κατάφερε να κερδίσει το «δικαίωμα στο σώμα» για λογαριασμό των δύο χιμπατζήδων, σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστή αύριο βράδυ η η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών


Εκτροπή στην παλαιά εθνική.

Με προσοχή θα πρέπει να κινούνται αύριο το βράδυ οι οδηγοί στη νέα εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών καθώς η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 10 το βράδυ της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης λόγω εργασιών συντήρησης.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης:

- το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (Χ.Θ. 142,440) και Ακράτας (Χ.Θ. 148,800) θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών.

- το ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το… photobomb της θαλάσσιας χελώνας


Εμφανίστηκε λίγο πριν το κλικ της μηχανής.

Τα θαλάσσια ζώα στον ελεύθερό τους χρόνο, αγαπούν το… photobombing. Όπως αυτή η χαριτωμένη θαλάσσια χελώνα που έδωσε το «παρών» την κατάλληλη στιγμή, κλάσματα δευτερολέπτων πριν ακουστεί το κλίκ της μηχανής.

Το στιγμιότυπο είναι από κάποιο νησί των Φιλιππίνων. Την εικόνα τράβηξε ο Diuvs De Jesus.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικηγόρος πήρε ημερομηνία για δικάσιμο υπόθεσής του το... 2031!


Απίστευτη διορία από το Ειρηνοδικείο Αχαρνών.

Πυργιώτης δικηγόρος κατέθεσε αίτηση στην γραμματεία του Ειρηνοδικείου Αχαρνών να οριστεί δικάσιμος σχετικά με υπόθεση της δικαιοδοσίας του και η ημερομηνία που ορίστηκε από την αρμόδια αρχή, ήταν η πολύ κοντινή μας… Δευτέρα 3 Μαρτίου του 2031!

Μάλιστα ο ίδιος ανάρτησε το σχετικό έγγραφο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά και περιπαικτικά πως «δεν φροντίζω απλώς για το μέλλον μου, αλλά για το μέλλον των εγγονιών μου».


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Η κατοχή κινητού στις εξετάσεις… μηδενίζει το γραπτό των μαθητών


Τι αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις πανελλαδικές εξετάσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχεται να υπενθυμίσει ότι τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται αυστηρά στις μαθητικές αίθουσες καθώς η κατοχή τους και μόνο αυτομάτως μεταφράζεται σε μηδενισμό του γραπτού.

Οι δικαστές έκριναν, με δυο αποφάσεις τους, ότι για την επιβολή της κύρωσης μηδενισμού του γραπτού δοκιμιού – όπως προβλέπει ο νόμος- αρκεί η κατοχή ενός από τα μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, (βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ.)μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το κινητό τηλέφωνο,«χωρίς να είναι απαραίτητος να αποδεικνύεται η χρήση του» δηλαδή ανεξάρτητα από το αν λειτουργεί ή όχι.

Στο σκεπτικό τους αναφέρουν ότι το κινητό τηλέφωνο αποτελεί και μέσο αποθήκευσης δεδομένων κατά συνέπεια η απαγόρευση κατοχής κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια των εξετάσεων και η συνακόλουθη κύρωση του μηδενισμού του γραπτού δοκιμίου του κατόχου του, αποτελούν «αναλογικό περιορισμό του δικαιώματος του εξεταζομένου για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του και πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».

Το ΣτΕ τονίζει ότι ο μηδενισμός του γραπτού στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας καθώς αφενός μεν τα νομοθετικά αυτά μέτρα «αποβλέπουν στην εξασφάλιση ίσων όρων συμμετοχής στις εξετάσεις όλων των εξεταζομένων, αφετέρου δε, τα αντικείμενα και τα μέσα των οποίων απαγορεύεται η κατοχή, είναι πρόσφορα να χρησιμοποιηθούν για δολίευση των εξετάσεων».

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη δυο μαθητών, ενός σε Γενικό Λύκειο της Βούλας Αττικής και ενός σε Γενικό Λύκειο στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, που μηδενίστηκαν λόγω κινητών

Οι μαθητές προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνης (Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και δικαιώθηκαν. Όμως, τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο και η Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων άσκησαν έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου κατά των δύο επίμαχων εφετειακών αποφάσεων
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο αποφάσεις του ΣτΕ (1461 και 1462/2015) έχουν νομολογιακό χαρακτήρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων από τα Διοικητικά Δικαστήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι παντρεμένοι βγάζουν περισσότερα από τους ανύπαντρους


Κίνητρο για τους άντρες ο γάμος.

Πέρα από τη σκληρή δουλειά, τη μόρφωση, τις έξυπνες επενδύσεις και μία σειρά άλλων πραγμάτων, υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που σχετίζεται με το πόσα βγάζουν οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, οι παντρεμένοι άντρες βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους εργένηδες που έχουν τα ίδια προσόντα.

Από άλλη έρευνα, επίσης, προκύπτει ότι το 85% των εκατομμυριούχων είναι παντρεμένοι, ωστόσο πάνω από τους μισούς, συγκεκριμένα το 53%, βγάζουν τα χρήματά τους από κοινού με τις συζύγους τους.

Οπότε υπάρχει σχέση ανάμεσα στο γάμο και τα χρήματα; Σύμφωνα με τη μελέτη της Wilcox and Lerman, φυσικά και υπάρχει.

Οι παντρεμένοι άντρες από 28 έως 30 ετών βγάζουν 15.900 δολάρια το χρόνο περισσότερα από τους άντρες της ίδιας ηλικίας που είναι εργένηδες, ενώ οι παντρεμένοι από μεταξύ 44 και 46 ετών βγάζουν 18.800 δολάρια το χρόνο περισσότερα από τους ανύπαντρους άντρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Επίσης, δουλεύουν 400 ώρες περισσότερες το χρόνο σε σχέση με τους ανύπαντρους.

Σύμφωνα με άρθρο του επικεφαλής της έρευνας στη Washington Post, οι άντρες αισθάνονται ότι έχουν κίνητρο όταν είναι παντρεμένοι να βγάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα ώστε να ζει καλά η σύζυγος και τα παιδιά τους.

Επίσης, επωφελούνται από τις συμβουλές και τη στήριξη των γυναικών τους, οι οποίες επίσης φυσικά επιθυμούν την επιτυχία τους.

Άλλο ένα πλεονέκτημα του γάμου είναι ότι οι εργοδότες προτιμούν και προωθούν παντρεμένους άντρες με παιδιά.

Ενώ και άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες και οι γυναίκες με ομαλή οικογενειακή ζωή είναι πιθανότερο να επιτύχουν στη δουλειά τους σε σχέση με ανθρώπους με άτακτη ζωή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιαγιά γνώρισε την τρισέγγονη της λίγο πριν πεθάνει


Η γιαγιά που βλέπετε στην φωτογραφία συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους στο διαδίκτυο! Η εικόνα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων για την ομορφιά και τον κύκλο της ζωής που αντιπροσωπεύει.

Γιαγιά γνώρισε την τρισέγγονη της λίγο πριν πεθάνει

Ποια είναι όμως η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτή την φωτογραφία;

Η γιαγιά που βλέπετε ήταν η Rosa Camfield. Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1913 και έφυγε από τη ζωή στις 30 Μαρτίου 2015 σε ηλικία 101 ετών, μόλις 5 μέρες αφότου καλωσόρισε στον κόσμο την τρισέγγονή της Kaylee! Ήταν το μικρότερο παιδί στην οικογένειά της και είχε άλλον έναν μεγαλύτερο αδερφό. Η Rosa έκανε τρία παιδιά και απέκτησε πέντε εγγόνια, 10 δισέγγονα ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και την πρώτη της τρισέγγονη.
Είχε κάνει 3 γάμους, ένας εκ των οποίων όταν ήταν μόλις 80 ετών ενώ στα 43 της έτη, επέστρεψε στα θρανία του κολεγίου για να γίνει δασκάλα!

«Η γιαγιά ήταν πάντα χαρούμενη. Θέλω να πω ότι ήταν πανέξυπνη ακόμη και στα 101!» δήλωσε η 33χρονη δισέγγονη της, Sara. «Ήταν πολύ αστεία και είχε πάντα πολλές ιστορίες να μας πει», συμπληρώνει η ίδια.

Η Sara έβγαλε αυτή την φωτογραφία της γιαγιάς της με την μόλις δύο εβδομάδων κόρη της και την δημοσίευσε στην σελίδα Life of Dad στο Facebook. Η φωτογραφία άρεσε σε περισσότερους από 2, 5 εκατομμύρια χρήστες!

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ γλυκιά φωτογραφία», λέει η Sara. «Η γιαγιά μου θα τη λάτρευε», προσθέτει.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει αύριο η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων


Και ηλεκτρονικά ο έλεγχος στοιχείων από τους δικαιούχους.

Ξεκινά αύριο η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε ακόμα έντεκα Δήμους της Αττικής, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, τον Άλιμο, το Ελληνικό, το Μοσχάτο, τον Ταύρο, τη Δάφνη και τον Υμηττό.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση», έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 27η Απριλίου 2015.

Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης

Με την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Ηλεκτρονικά επίσης υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής Ανάρτηση στην ενότητα «Κτηματογράφηση» του portal. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της ανάρτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr (ενότητα: «Κτηματογράφηση/ Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων»).

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 30 Ιουνίου 2016. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Διεύθυνση Γραφείων Κτηματογράφησης

Για τους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ιλίου, Πετρουπόλεως και Χαϊδαρίου:

Εθνάρχου Μακαρίου 36, 12132 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, τηλ. 210-5752186

(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως και τις 15.00 και κάθε Τετάρτη από τις 9:00 έως και τις 16.00 και από τις 17.00 έως και τις 20.00)

Για τους Δήμους Αλίμου, Ελληνικού και Μοσχάτου:

Χρυσάνθ. Τραπεζούντος και Αθ. Διάκου 29, 16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τηλ. 210-9764198

(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 έως και τις 15:30 και κάθε Τρίτη από τις 8:30 έως και τις 19:30)

Για τους Δήμους Δάφνης, Υμηττού και Ταύρου:

Ισμήνης 10, 172 37 ΔΑΦΝΗ, τηλ. 210-9764198

(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 έως και τις 15:30 και κάθε Τρίτη από τις 8:30 έως και τις 19:30)

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6505600 και 2310-370500 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Τσιρώνη για τον εθελοντισμό


Δράση καθαρισμού στο Πεδίον του Άρεως.

«Σήμερα είμαστε όλοι εθελοντές» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που επισκέφτηκε σήμερα το Πεδίον του Άρεως, όπου η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), πραγματοποίησε δράση καθαρισμού.

«Με τα σημερινά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σήμερα ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Οι πολίτες πρέπει να σταθούν στο πλευρό της πολιτείας» ανέφερε δυο ΑΜΠΕ ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος άκουσε από κατοίκους μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Αττικής τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την υποβάθμιση του Πεδίου του Άρεως.

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε συνεργασία με τον εθελοντικό φορέα «Ώρα για Δράση», συντονίζει και φέτος την Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού Let's Do It., στην οποία συμμετέχει και η Περιφέρεια Αττικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα εφαρμογή στο facebook μετά τον σεισμό στο Νεπάλ


Με αφορμή τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, το Facebook φέρνει μία νέα εφαρμογή για τον «έλεγχο ασφαλείας».



Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ η νέα αυτή λειτουργία είναι ένας απλός και άμεσος τρόπος για να ειδοποιεί ο καθένας σε παρόμοιες καταστάσεις τους συγγενείς και τους φίλους του ότι είναι καλά.



Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιος χρήστης του Facebook έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας το Κατμαντού ή κάποια άλλη πόλη κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, λαμβάνει μια ειδοποίηση με την ερώτηση αν είναι ασφαλής. Απατώντας θετικά οι online φίλοι του ενημερώνονται σχετικά, μέσω μιας σελίδας που περιέχει πληροφορίες για το καταστροφικό γεγονός.

Επίσης, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναφέρει, εφόσον το γνωρίζει, ότι κάποιος φίλος του είναι ασφαλής, ώστε να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.



«Αν είστε σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, θα λάβετε μια ειδοποίηση που σας ρωτά εάν είστε ασφαλείς και αν θέλετε να ελέγξετε οποιονδήποτε από τους φίλους σας. Όταν συμβαίνουν καταστροφές, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν αν οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Στιγμές σαν και αυτές, το να “συνδεθείς” έχει πραγματικά σημασία. Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την τραγωδία», έγραψε ο δημιουργός του Facebook.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο κύμα "λουκέτων" το πρώτο τρίμηνο του 2015


Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015, 5.341 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο (3.239 ατομικές, 1.200 Ο.Ε, 392 Ε.Ε, 210 Ε.Π.Ε & 178 Α.Ε.) σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ενώ η συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται σε 59 λουκέτα την ημέρα και το πρώτο εξάμηνο του έτους εκτιμάται ότι τα συνολικά λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 8.500.

Αυτό υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης αναφερόμενος στις αιτίες οι οποίες δημιουργούν νέο κύμα λουκέτων στην αγορά και υπογράμμισε: "η ανοχή έχει αρχή και τέλος".

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ζοφερή κατάσταση: "Η αγορά έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της. Πλέον, ο κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων στην αγορά είναι ορατός. Λουκέτα, που συνεπάγονται περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και να βρει τώρα ρεαλιστικές λύσεις με τους δανειστές της, προκειμένου να δώσει ένα οριστικό τέλος στην αγωνία των πολιτών. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις για κοινωνία και οικονομία, για επιχειρήσεις και καταναλωτές θα είναι ανυπολόγιστες.

Μετά από επτά χρόνια κρίσης η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τις εταιρείες τους ανοιχτές ευελπιστώντας ότι η χώρα μας, θα εισέλθει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης".

Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι οι κύριες αιτίες για νέο κύμα λουκέτων εντοπίζονται στα εξής:

- Έλλειψη ρευστότητας: το 95% των αιτημάτων για χορήγηση δανείων σε πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορρίπτεται καθημερινά από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, κατόπιν εντολών και κανόνων της ΕΚΤ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπό αυτές τις συνθήκες η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας είναι αδύνατη.

- Τραπεζική ασφυξία: οι καταθέσεις έχουν περιοριστεί στα 138 δις ευρώ σχεδόν στο 58% του συνόλου των 219 δις ευρώ των χορηγήσεων δανείων. Το 1/8 των καταθέσεων έχουν δανείσει οι τράπεζες στο δημόσιο για έντοκα γραμμάτια. Η ανάγκες καθημερινής ρευστότητας των τραπεζών καλύπτονται από τον ELA μόνο για τις καταθέσεις που φεύγουν. Σχεδόν 4 δις έφυγαν τον Απρίλιο και 32 δις από τον Δεκέμβριο. Εάν μάλιστα κουρευτούν τα ενέχυρα των τραπεζών στην ΕΚΤ τότε η ρευστότητα που θα απομείνει δεν θα ξεπερνά τα 10 δις ευρώ που βέβαια δεν επαρκούν.

- Η υπερφορολόγηση: τη πενταετία 2010-2014 υιοθετήθηκαν μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης φόρων 63,1 δις. ευρώ, ενώ το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 52 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 34 δις. ευρώ από το εμπόριο και την εσωτερική κατανάλωση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η συνεχής επιδείνωση της αγοράς και η αδυναμία των επιχειρησεων να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ακόμα και με τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

- Ο τζίρος του εμπορίου: σύμφωνα με την ICAP τα τελευταία δύο χρόνια η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για προϊόντα πρώτης ανάγκης έχει μειωθεί κατά 21,1%, ενώ το καλάθι της νοικοκυράς σε τρόφιμα έχει αδειάσει το χρόνο κατά 660 ευρώ. Ο τζίρος στην αγορά το 1ο τετράμηνο του 2015 σύμφωνα με το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, είναι σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι κατά τουλάχιστον -20%, ενώ οι εισαγωγές έχουν μειωθεί κατά -16%, οι εξαγωγές -13% και βεβαίως ο αποπληθωρισμός συνεχίζει δύο χρόνια ακαθεκτος με τελευταία μέτρηση στο -1,9%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρωσίδες καταδικάστηκαν επειδή χόρεψαν μπροστά από μνημείο


Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε 3 νεαρές γυναίκες σε ποινές φυλάκισης καθώς χόρεψαν αισθησιακά μπροστά από ένα μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και κατόπιν ανήρτησαν το βίντεο με τον χορό στο Διαδίκτυο.

Ένα δικαστήριο του Νοβοροσίσκ καταδίκασε δύο από τις χορεύτριες σε φυλάκιση 10 ημερών και την τρίτη σε φυλάκιση 15 ημερών με την κατηγορία του βανδαλισμού. Σε άλλες δύο χορεύτριες επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Η εισαγγελία είχε ξεκινήσει μια έρευνα αφότου μία παρέα από 6 νεαρές κοπέλες, περιλαμβανομένης μίας ανήλικης, δημοσίευσε στον ιστότοπο YouTube ένα βίντεο όπου χόρευαν αισθησιακά, κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων τους στον χορό twerk μπροστά από ένα μνημείο προς τιμή των πεσόντων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι γυναίκες «χόρευαν ένα ερωτικό και αισθησιακό twerk», ένα δημοφιλές είδος χορού που έγινε ευρέως γνωστό αφού το χόρεψαν διάσημες τραγουδίστριες όπως η Μάιλι Σάιρους, η Μπιγιονσέ ή η Ριάνα.

«Αυτή η ενέργεια που δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ιστορική μνήμη είναι απαράδεκτη και κάθε απόπειρα βεβήλωσης μνημείων που έχουν ανεγερθεί προς τιμή των ενόπλων δυνάμεων θα παυθεί αμέσως» επισήμαναν οι εισαγγελείς.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα


Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο ύψος του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας στην Κομοτηνή με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων από το βράδυ του Σαββάτου.

Οι αρχές της Βουλγαρίας προχώρησαν, ξαφνικά, σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται της χώρας με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να πραγματοποιείται με δραματική καθυστέρηση. Σύμφωνα με το thrakitoday.com, οι ουρές των αυτοκινήτων από την πλευρά τόσο της Ελλάδας όσο και από την πλευρά της Βουλγαρίας άγγιζαν ακόμη και τα 4 χιλιόμετρα.





Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε πως "θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός υπηρεσιακών διαδικασιών. Δεν θέλω να το συνδέσω με οτιδήποτε άλλο, ειδικά με ζητήματα που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γουρούνι κάτοικος Πεκίνου


Το ασυνήθιστο κατοικίδιο νεαρής Κινέζας - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πολλά ασυνήθιστα για τα δυτικά δεδομένα μπορεί κανείς να δει στους δρόμους του Πεκίνου και η Wuhua είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για ένα θηλυκό γουρούνι το οποίο ζει εδώ και τριάμισι χρόνια στην κινεζική πρωτεύουσα, στο σπίτι της νεαρής Zhu Roumeng που το λατρεύει.

Η Zhu ανατρέφει με αγάπη τη Wuhua που έχει πλέον φτάσει τα 85 κιλά.

Οι δυο τους προκάλεσαν αίσθηση στο διαδίκτυο όταν η Zhu ανέβασε selfies με το κατοικίδιό της σε κινεζικά blog.

Όπως λέει, το όνομά της, «Zhu», ηχεί όπως η λέξη «γουρούνι» στα μανδαρίνικα κι έτσι έτρεφε από παιδί μεγάλη αγάπη για τα γουρούνια.

Δείτε τις φωτογραφίες














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμος ο... ασπροπίνακας του μέλλοντος


Θα μπορούμε να γράφουμε με το δάχτυλο πάνω σε μεγάλες ηλεκτρονικές οθόνες.
Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό χαρτί (e-paper), στο οποίο μπορεί κανείς να γράψει με το χέρι σε μεγάλες επιφάνειες, συνεπώς είναι κατάλληλο για μεγάλες οθόνες όπως οι ηλεκτρονικοί (ασπρο)πίνακες.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον Γιουσούκε Κομαζάκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης φυσικής «Journal of Applied Physics», χρησιμοποίησαν ανθεκτικά και φθηνά υλικά.

Έτοιμος ο... ασπροπίνακας του μέλλοντος

Η τεχνολογία του ηλεκτρονικού χαρτιού αναπτύχθηκε αρχικά στη δεκαετία του ΄70 και συνεχώς εξελίσσεται έκτοτε. Μέχρι σήμερα όμως, το φυσικό γράψιμο με το χέρι υστερεί σε σχέση με άλλες προόδους που έχουν γίνει στο μεταξύ.
Η νέα οθόνη αποτελείται από δίχρωμα σφαιρικά μικροσωματίδια διαμέτρου περίπου 0,1 χιλιοστού. Το ένα ημισφαίριο του σωματιδίου είναι μαύρο και διαθέτει αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, ενώ το άλλο είναι λευκό και έχει θετικό φορτίο. Τα σωματίδια έχουν γίνει «σάντουιτς» ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια, με την κατάλληλη «χειραγώγηση» των οποίων η οθόνη εναλλάσσεται μεταξύ μαύρου και άσπρου χρώματος.

Η καινοτομία έγκειται στο ότι οι ιάπωνες ερευνητές είναι οι πρώτοι που ενσωμάτωσαν ένα μαγνητικό πεδίο, έτσι ώστε, εκτός από το αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, η μαύρη πλευρά των μικροσωματιδίων περιέχει επίσης μαγνητικά νανοσωματίδια. Αυτά ακριβώς καθιστούν δυνατό το γράψιμο πάνω στην οθόνη, επιτρέποντας στον χρήστη να «χαράζει» γραμμές και εικόνες πάνω στο ηλεκτρονικό «χαρτί».

Η οθόνη-χαρτί αποτελείται από υλικά όπως ακρυλικό πολυμερές, ελαστομερές σιλικόνης κ.α., που είναι σχετικά φθηνά και τα οποία, χάρη στην απλή δομή τους, επιτρέπουν την εύκολη παραγωγή μεγάλων επιφανειών. Επιπλέον, στο μέλλον, όπως είπαν οι ερευνητές, θα προστεθούν περισσότερα χρώματα πέρα από το άσπρο-μαύρο.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες πιστεύουν ότι μια εφαρμογή της νέας τεχνολογίας θα είναι η κατασκευή φθηνών, ελαφρών και μη ενεργοβόρων ηλεκτρονικών (ασπρο)πινάκων. Οι υπάρχοντες ηλεκτρονικοί πίνακες (όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες σχολικές τάξεις) είναι εφοδιασμένοι με μεγάλες οθόνες LCD ή προβολείς, είναι ακριβοί, βαρείς, ενεργοβόροι και δεν παρέχουν καλή ορατότητα σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Έτσι, κατά τον Κομαζάκι, οι νέες οθόνες-πίνακες θα έχουν μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Απώτερος στόχος των ερευνητών είναι ένας κόσμος πολύ λιγότερο εξαρτημένος από το παραδοσιακό χαρτί. «Κάποια μέρα το ηλεκτρονικό χαρτί που επιτρέπει το γράψιμο με το χέρι, μπορεί να αντικαταστήσει τελείως το πραγματικό χαρτί», εκτίμησε ο ιάπωνας επιστήμονας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...