Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Υπέβαλε μήνυση σε αεροπορική εταιρεία επειδή του σέρβιραν λάθος αναψυκτικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Καναδάς εξετάζει το ενδεχόμενο να υποχρεώσει τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να διαθέτουν τουλάχιστον ένα μέλος του πληρώματος που μιλά γαλλικά, με αφορμή τα παράπονα ενός επιβάτη ότι του σέρβιραν λάθος αναψυκτικό.

Ο Michael Thibodeau υπέβαλε μήνυση σε βάρος της Air Canada επειδή του ενώ ζήτησε από την αεροσυνοδό, που μιλούσε αγγλικά, μια 7up του έφερε Sprite.

Όπως αναφέρει η Mirror, χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην εταιρεία ως κακόβουλους και καταπιεστικούς, με κατακριτέα συμπεριφορά επειδή δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις του στα Γαλλικά, κατά τη διάρκεια πτήσης που πραγματοποίησε με την εταιρεία το 2009. Βεβαίως ο ίδιος μιλάει άπταιστα τα αγγλικά...

Στη μήνυση αυτή βασίστηκε ο Καναδός βουλευτής Stephane Dion ο οποίος κατέθεσε πρόταση νόμου στο κοινοβούλιο, ζητώντας σε όλες τις πτήσεις να υπάρχει στο αεροσκάφος μέλος του πληρώματος που γνωρίζει γαλλικά, δεδομένου ότι ο Καναδάς είναι επισήμως δίγλωσση χώρα.

Στον Thibodeau είχε επιδικαστεί αποζημίωση 8.000 λιρών το 2010, όμως η αεροπορική εταιρεία άσκησε έφεση και η πρωτόδικη απόφαση ακυρώθηκε. Η υπόθεση έφτασε το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά, που έκρινε ότι δεν επιτρέπεται στους πολίτες να καταθέσουν αγωγή για αποζημίωση σε μετρητά επειδή τους μίλησαν σε λάθος γλώσσα.

Σημειώνεται ότι ο Thibodeau είχε υποβάλει παρόμοια καταγγελία κατά εταιρείας λεωφορείων στην Οτάβα το 2002, επειδή ένας οδηγός τον χαιρέτισε στα αγγλικά αντί στα γαλλικά...


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.